Marie-Ève ​​Melanson Susan J. Palmer

Christian Essene Kerk

CHRISTELIKE ESSENE KERKTYDLYN

1964 (15 Julie): Olivier Manitara (né Olivier Martin) is gebore in Vire, Normandië, Frankryk.

1984: Manitara ontvang sy eerste mistieke ervaring toe die Bulgaarse mistikus Peter Deunov, wat in 1944 oorlede is, aan hom verskyn.

1989: Manitara open sy eerste uitgewery, die Éditions Telesma, in Saint-Affrique (Aveyron) Frankryk, waar hy sy eerste geskrifte publiseer.

1990: Manitara ontvang 'n openbaring van 'n engel, 'n voog van die 'Tradisie van die lig' (Tradition de la Lumière). Die Engel het vir hom gesê dat hy sy geestelike kennis aan ander moet oordra.

1991 (Augustus 19): Manitara het sy eerste 'inisiasieskool' geopen, genaamd die School of Life and Spirit (École de Vie et d'Esprit), later herdoop tot die Contemporary Essene School (École Essénienne Contemporaine).

1991: Manitara het op verskillende plekke in Frankryk seminare begin hou. Op daardie stadium het sy groep as die "Solar Culture Association" (Association Culture Solaire) bekend gestaan.

1992: Manitara en sy volgelinge het twee en veertig hektaar grond in Poulan in die gemeente Montlaur in Aveyron, Frankryk, gekoop. Daar het hulle die eerste Essene Village, 'Terranova', gestig. Manitara het weekliks lesings gehou oor spiritualiteit.

1997-1999: Die Franse owerhede het Terranova ondersoek. Hulle het vermoed dat Manitara bande gehad het met die Universele Witbroederskap en die Orde van die Tempel van die Son, wat albei as 'sektes' gekwalifiseer is in die Franse regering in 1996 Guyard-verslag.

1997: Om enige assosiasie met die berugte Solar Temple te vermy, het die gemeenskap van Manitara die naam Solar Culture Association laat vaar.

1999: Manitara en sy vrou het hul eerste kind gehad.

2000 (21 November): Die Franse Nasionale Gendarmerie-intervensiegroep (GIGN) het op Terranova toegeslaan en Manitara, sy vrou en agt ander lede in die Terranova-dorp in hegtenis geneem. Die GIGN het hulle gehou vir ondervraging oor hul aktiwiteite.

2000 (Desember): Manitara en sy vrou het hul tweede kind gehad.

2002 (Augustus): Manitara het die aartsengel Michael besoek en 'n 'persoonlike alliansie' met die aartsengel gesluit om sy boodskap aan ander oor te dra.

2002 (September): Manitara het die boodskap van die aartsengel Michael met sy volgelinge gedeel, wat 'n alliansie gesluit het tussen die lede van die gemeenskap en die aartsengel.

2003 (November): Manitara, sy vrou en ses lede van die Essene-kerk het voor die strafhof van Millau, Frankryk, verskyn. Manitara en sy vrou word van die misbruik van maatskappybates aangekla. Hulle het 'n voorwaardelike vonnis van onderskeidelik agt en tien maande gevangenisstraf gekry, mits hulle nie mondeling of skriftelik in die openbaar gekommunikeer het of met hul volgelinge gepraat het nie.

2003 (September): Die aartsengel Michael het vir die eerste keer neergedaal in 'n vuur wat deur Manitara se volgelinge gestig is. Die aartsengel het die twaalf eerste psalms van die “Essene Bible” aan hulle gegee. Dit was die eerste seremonie van die "Ronde van die aartsengele" (Ronde des Archanges).

2003 (Desember): Manitara en sy vrou het hul derde kind gehad.

2004 (Augustus): Manitara het 'n 'persoonlike alliansie' gesluit met drie aartsengele: Raphael, Gabriel en Uriel.

2004 (September): Manitara het al die lede van die Contemporary Essene School met die vier aartsengele verenig.

2006 (September): Die Essene Nation (Nation Essénienne) is amptelik geskep nadat die aartsengel Michael die lede van die gemeenskap erken het as die "People of the Light" (Peuple de la Lumière) en die draer van sy boodskap.

2006 (Maart 21): Die Fondation Essenia is as 'n godsdienstige organisasie in Kanada geregistreer, en die Éditions Essenia is as 'n uitgewery geregistreer.

2007 (31 Oktober): Die Fondation Essenia het die Domaine Drolet van 103 hektaar in Cookshire-Eaton, Quebec, Kanada, gekoop om die nuwe "Maple Village" (Le Village de L'érable) te vestig.

2008: Manitara immigreer na Kanada met sy vrou en drie kinders. Hulle het in Maple Village ingetrek, saam met 'n aantal volgelinge uit Frankryk en Kanada. Saam het hulle die dorp se infrastruktuur begin ontwikkel.

2008: Die Kanadese regering het gepoog om Manitara en sy gesin terug te deporteer na Frankryk op grond daarvan dat hy 'n misdaad gepleeg het wat voor sy immigrasie as 'n ernstige oortreding in Kanada sou kon kwalifiseer. Die poging het misluk.

2009: Die Kanadese regering het vir 'n tweede keer probeer om Manitara en sy vrou na Frankryk terug te sit op grond daarvan dat hulle onlangs van 'n misdaad in hul land van herkoms aangekla is. Hierdie poging het ook misluk.

2011 (17 September): Die Esseners het die Church of Burchton naby die dorp Cookshire gekoop om seremonies buite hul Maple Village aan te bied, en ook om die eerste Essene-begraafplaas te vestig.

2011 (November): Die Fondation Essenia is herdoop tot "Christian Essene Church" (Église Essénienne Chrétienne).

2011-2012: Franse joernaliste Marina Ladous en Roméo Langlois het die Essene-gemeenskap in Frankryk, Kanada en Spanje binnegedring om beeldmateriaal te versamel wat verskyn in 'n dokumentêr genaamd "The Gurus of the Apocalypse" (Les Gourous de L'apocalypse). Die dokumentêr is in Desember 2012 op die Franse kanaal Canal + uitgesaai.

2013 (Junie): Die kerk wat deur die Essene-gemeenskap in Cookshire gekoop is, is ná enkele opknappingswerk geopen.

2013: Lede van die Essene-kerk het 'n laster aanhangig gemaak teen Canal + en die twee joernaliste, Marina Ladous en Roméo Langlois, verantwoordelik vir die maak van die dokumentêr, Les Gourous de L'apocalypse,

2014: Die burgemeester van Cookshire-Eaton het 'n kennisgewing aan die Essene-kerk gestuur dat die kerk $ 33,000 onbetaalde eiendomsbelasting aan die stad verskuldig is vir hul grond.

2015: Na vriendskaplike onderhandelinge het die gemeente Cookshire-Eaton erken dat die Essene-kerk nie eiendomsbelasting hoef te betaal nie, aangesien dit as 'n godsdienstige organisasie kwalifiseer, vrygestel van eiendomsbelasting in Kanada.

2015 (6 Januarie): Die gemeente Cookshire-Eaton het 'n kennisgewing van oortreding aan die Essene Kerk uitgereik omdat hulle geboue gebou het wat nie die plaaslike boukode of omgewingsregulasies nakom nie. Die Essene het sommige van hierdie onreëlmatighede reggestel.

2016 (8 September): Die Quebec-kommissie vir die beskerming van landbougrond (CPTAQ) het die Essene-kerk beveel om drie-en-dertig van sy geboue wat gebou is op 'n gebied wat vir landboudoeleindes gebou is, te sloop of te skuif. Die Essene-kerk het die beslissing in die hof betwis.

2016: Die Essene-stigting het grond in Panama gekoop om 'n nuwe Essene-dorpie genaamd "The Garden of the Light" (Le Jardin de La Lumière) te stig. Hierdie dorpie sou gebruik word vir die einde van hul lewe en begrafnisdienste.

2017: Manitara het verklaar dat hy nie meer boodskappe van die aartsengele sou ontvang om in die Evangelie opgeneem te word nie; dat die “Essene Bible” nou volledig was.

2018 (16 Januarie): Die administratiewe hof in Quebec het die besluit van die CPTAQ bekragtig en versoek dat die Essene-kerk drie en dertig geboue sloop of verskuif. Die Essene-kerk het by die Quebec-hooggeregshof aansoek gedoen vir wysiging van die soneringsverordeninge.

2018 (Desember): Die Essene-gemeenskap van Cookshire het aangekondig dat hulle die kerk wat hulle gekoop het, langs hul dorp te koop aangebied het, omdat dit te veel duur opknappingswerk nodig het om oop te bly.

2019 (12 Maart): Die Esseners het hul laster teen die twee Canal + -joernaliste voor die Franse howe verloor. Manitara is gelas om skadevergoeding aan die beskuldigde te betaal.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Die Essene-beweging is in die laat negentigerjare in Frankryk gestig deur die charismatiese profeet van die Essene-kerk, Olivier Manitara (gebore Olivier Martin). [Beeld regs] Manitara se volgelinge word self geïdentifiseer as lede van 'n geestelike vereniging genaamd die Solar Culture Association (Association Culture Solaire). Hierdie assosiasie het in 1990 tot die Essene-godsdiens ontwikkel.

Manitara is in 1964 gebore in Vire, Normandië, Frankryk. Vroeg op het hy 'n belangstelling in die leer van Peter Deunov en Mikhaël Aïvahnov, twee belangrike figure in die Universal White Brotherhood, 'n New Age-geestelike beweging wat in die vroeë 1900's in Bulgarye ontstaan ​​het, ontwikkel. Manitara beweer dat hy sy eerste mistieke ervarings as jong volwassene gehad het. Hy vertel dat hy tydens 'n reis deur die “Cathar Land” in die vroeë twintigerjare deur 'n engel besoek is wat die voog van 'n ou tradisie van die lig was (Tradition de la Lumière). Die engel het hom opdrag gegee om sy geestelike kennis aan ander oor te dra (Manitara 2013: 5-8). Na die opdrag van die engel het Manitara die volgende jaar 'n inisiasieskool genaamd School of Life and Spirit (École de Vie et d'Esprit) gestig en in verskillende streke van Frankryk begin reis om seminare oor spiritualiteit te lewer.

Met 'n paar van sy eerste aanhangers het Manitara 'n twee-en-veertig-akker groot stuk grond in die gemeente Montlaur in die suide van Frankryk gekoop. Die gemeenskap van ongeveer tien mense het 'n klein dorpie gestig wat hulle Terranova genoem het. Die dorpie dien as ontmoetingspunt vir volgelinge van regoor Frankryk en het die inwoners van Terranova toegelaat om naby die natuur te woon, in harmonie met hul respek vir die natuur as heilig.

In die laat negentigerjare is Terranova deur die Franse owerhede gemonitor. Die dorp is in November 1990 oorval deur sestig offisiere van die Franse nasionale gendarmerie-intervensiegroep (GIGN). Manitara, sy vrou en agt ander inwoners van die dorp is gearresteer. Die GIGN het niks gevind om die Essenes in Terranova te inkrimineer nie. Manitara het egter twee-en-twintig aanklagte aangekla, en die agt ander lede het die keuse gehad om óf as “slagoffers van 'n secte" of die guru'medepligtiges' (Wright en Palmer 2016: 209).

Manitara het tot 2003 gewag om sy vonnis aan te hoor. Intussen het 'n reeks belangrike gebeure die gemeenskap beïnvloed. In 2002 vertel Manitara dat hy sy eerste ontmoeting met die aartsengel Michael beleef het, wat hom meegedeel het dat hy gekies is as die verteenwoordiger van die aardse wêreld in die goddelike wêreld. Dit het die vorming van 'n alliansie tussen die twee wêrelde, die 'alliansie van die lig', moontlik gemaak. Die Essenes glo dat hulle die verantwoordelikheid gekry het om hierdie alliansie te handhaaf en te beveilig, hoofsaaklik deur hul eerbiediging van die natuur waardeur die goddelike ingelyf is. Manitara en sy volgelinge het later alliansies gesluit met drie ander aartsengele: Raphael, Gabriel en Uriel. Vir die Esseniërs bly Manitara die enigste mens wat belê is met die vermoë om met die goddelike ryk te kommunikeer.

Manitara en sy vrou is in 2003 skuldig bevind aan die misbruik van maatskappybates en het 'n voorwaardelike vonnis van onderskeidelik agt en tien maande gevangenisstraf gekry, mits hulle nie mondeling of skriftelik met hul volgelinge kommunikeer of in die openbaar praat nie. Hierdie vonnis is moeilik aanvaar deur die volgelinge van Manitara, wat betoog het dat hulle van hom afhang en sy vermoë om met die goddelike te kommunikeer om self met die goddelike verbind te bly. Die gemeenskap het egter daarin geslaag om te floreer deur kreatiewe maniere te vind om met hom in kontak te bly (Melanson en Guyver 2020).

In 2006 het die aartsengele die geskenk “Essenes” aan die gemeenskap geskenk. Deur Manitara het die aartsengel Michael onthul dat toegewydes van die aartsengele deel uitmaak van die moderne “Essene Nation” (Nation Essénienne), dit wil sê 'n "People of the Light" (Peuple de la Lumière) wat hul boodskap dra.

Die volgende jaar het die Essenes 'n 103-akker groot stuk grond in Cookshire-Eaton, Quebec, Kanada, gekoop om 'n nuwe godsdienstige gemeente, die Maple Village, te stig. [Beeld regs] Die volgende jaar het Manitara met sy vrou, drie kinders en 'n klein aantal volgelinge uit Frankryk na Kanada geëmigreer. 'N Derde dorp is in 2016 in Panama ingehuldig, genaamd die Tuin van die Lig (Jardin de la Lumière). Hierdie dorpie is gestig om die Essenes regoor die wêreld die geleentheid te gee om begrafnisdienste te hou in ooreenstemming met die geloof van die Essenes. Manitara verdeel nou die grootste deel van sy tyd tussen die drie dorpe. Hy praat ook gereeld tydens Essene-seremonies wat in Noord-Spanje en Haïti aangebied word.

Terwyl Manitara in die laat negentigerjare ongeveer dertig volgelinge in Frankryk gehad het, dui navorsing wat in 1990 gedoen is, daarop dat daar meer as 2014 3,000 lede wêreldwyd is (Bonenfant 2014). Dit kom meestal voor in Franssprekende streke soos Frankryk, Quebec (Kanada), België, Switserland, Gaboen, Haïti, Réunion, Martinique en Nieu-Caledonië, asook 'n paar volgelinge in Engelse Kanada, die Verenigde State, Griekeland, Italië, Spanje en Panama.

Leerstellinge / oortuigings

Die Essene-kosmogonie is geïnspireer deur die Book of Henoch of the Dead Sea Scrolls. Die Essene-evangelie onthul hoe die materiële wêreld duisende jare gelede van die goddelike wêreld afgesny is toe siek en egoïstiese Engele, wat hul mag wou uitoefen in 'n wêreld buite die goddelike, die gees van mense binnedring. Dit het gelei tot 'n skeiding van die menslike verstand en die aardse wêreld van die goddelike wêreld, iets waarna die Essenes verwys as die 'verbreking van die alliansie van die lig' wat die twee wêrelde eenmaal sedert die aanbreek van die tyd verenig het. Die Essenes glo dat Henog en Jesus daarin geslaag het om die alliansie te herwin. Die alliansie is egter weer verbreek toe Jesus gekruisig is, totdat Olivier Manitara en die moderne Essene dit herstel het. Die Essenes se rol in die hedendaagse wêreld is dus om hierdie alliansie van die lig te beskerm en deur die voortdurende aanbidding van die goddelike te aanbid.

Die natuur is die middelpunt van die Essenes-geloofstelsel. Die Essene glo dat die goddelike magte slegs dinge benader wat op die aarde “lewend” is, soos die natuur. In die besonder aanbid die Essenes vier aartsengele, waarvan daar vermoed word dat dit elkeen in 'n natuurelement opgeneem word: Michael in die vuur, Gabriel in die water, Raphael in die lug, en Uriel in die aarde. Aan die ander kant word die tegnologiese wêreld beskou as 'n 'dooie wêreld' wat die goddelike magte nooit sal benader nie. Daarom word geglo dat die gebruik van tegnologie die siel en liggaam van die goddelike afsluit. Alhoewel die Essenes tegnologie gebruik, word hulle aangemoedig om dit met wysheid en matigheid te gebruik. Volgens Esseniese oortuigings, as aanbidding van die goddelike (dit wil sê die natuur) nie beloon word nie, is die alliansie met die goddelike wêreld in gevaar. Hierdie breuk kan daartoe lei dat die mensdom 'n gevaarlike wending neem na materialisme of 'transhumanisme', 'n toestand waarin die goddelike nie die menslike gees kan bereik nie (Manitara 2015: 31).

Die Essenes moedig die lewe aan in 'n gekloosterde en geestelik-georiënteerde gemeenskap in die natuur. Dit stel hulle in staat om weg te bly van die afleiding van die moderne wêreld en nader aan die goddelike magte te bly. Dit stel hulle in staat om nie net die alliansie van die lig te versorg ter wille van die ganse mensdom nie, maar ook vir die welstand van hul individuele siele. In werklikheid beweer Manitara dat individue hulself kan bevry van die negatiewe kragte van die gevalle engele, waarna die Essene verwys as die “teen-deugde” (contra-vertus), deur die ontwikkeling van hul “onderskeiding” en die bestudering van tekste van wysheid. Die ontwikkeling van die onderskeid van 'n individu word bereik bewustheid en die verering van die natuur. Volgens hulle sal hierdie praktyk die individu nader aan die positiewe kragte van die goeie en getroue engele lei; die wat volgens die Esseners geweier het om die goddelike wêreld te verlaat en wat verband hou met die 'goeie deugde'. [Beeld regs]

Die Esseniese mites en leer is vervat in 'n heilige teks, die 'Essene Bible'. Dit bestaan ​​uit 'n samestelling van die Evangelie van die vier aartsengele, soos berig deur Manitara, tussen 2003 en 2017. Terwyl die kommunikasie van Manitara met die aartsengele nog steeds voortduur en steeds nuwe elemente in die Essene-godsdiens kan inbring, het Manitara in 2017 berig dat hierdie toekoms kommunikasie moenie by die Evangelie van die aartsengele gevoeg word nie, aangesien die dokument nou voltooi is. Die “Essene Bible” bestaan ​​uit vier en veertig boeke van altesaam 4,744 bladsye, waarvan elke boek toegeskryf word aan een van die aartsengele en wat 'n tema sentraal tot Essene-denke het. Dit word beskou as die “Derde Testament” van die Christelike Bybel.

Die Christelike Bybel beklee ook 'n belangrike plek in die Essene-godsdiens. Die Essenes dring daarop aan dat Jesus in 'n ou Essene-gemeenskap gebore is, wat nie sy diepgaande bande met die goddelike kon herken nie. Dit het gelei tot Jesus se kruisiging, 'n gebeurtenis wat die mensdom honderde jare sonder tussenganger sonder enige tussenganger gelaat het. Die Essene glo dat Josef Jesus se ware biologiese vader was. Hulle glo ook dat dit Maria se noue ontmoeting met die aartsengel Gabriel was wat die koms van Jesus vergemaklik het (Manitara 2005, 2006).

RITUELE / PRAKTYKE

Die belangrikste ritueel van die Essene is die Round of the Archangels (Ronde des Archanges), wat vier keer per jaar by elke sonstilstand en ewewig gehou word. Die vier aartsengele in die kern van die Essenes-wêreldbeskouing word elk met een van die natuurelemente geassosieer. Die aartsengel Michael is opgeneem in vuur en word in die herfs gevier; die aartsengel Gabriel [beeld regs] is opgeneem in water en word in die winter gevier; die aartsengel Raphael, wat in die lug inkarneer, word in die lente gevier; en die aartsengel Uriel, opgeneem in die aarde, is cin die somer uitgebrei (Blandre 2014). Deur die aanbidding van die natuur en deur met die vier aartsengele in die Ronde van die aartsengele te kommunikeer, glo die Essene dat hulle die alliansie met die goddelike wêreld handhaaf.

Die Round of the Archangels duur drie dae. Alhoewel Manitara nie nodig is om die seremonie te laat plaasvind nie, probeer hy gewoonlik na die plekke waar die grootste seremonies gehou word. Hy woon gereeld die seremonies by in die Maple Village (Kanada), Spanje (waar die Franse lede van Terranova maklik kan reis), en Haïti. Om hierdie rede vind die vieringe dikwels die een na die ander plaas en word dit nie noodwendig op die presiese dag van die sonstilstand of die ewewig gehou nie.

Gedurende die drie dae word verskillende aktiwiteite gereël, soos meditasiesessies, sang, danse, konferensies en aktiwiteite vir gesinne. Die hoofseremonie, waar die erediens aan die aartsengel van die seisoen aangebied word, word op die laaste dag gehou. Manitara verrig geen liturgiese taak gedurende die drie dae nie en is slegs teenwoordig om die boodskappe van die gevierde aartsengel te lewer en lesings te gee oor spiritualiteit. Die laaste erediensgeleentheid word gelei deur vier van die geestelik gevorderde lede van die gemeenskap wat hiertoe opgelei is. Dit is ook op daardie oomblik dat nuwe lede in die Essene Nation ingewy word. Daar word na die inisiatiefritueel verwys as 'die tou neem' (prendre la corde), want die persoon wat geïnisieer is, word uitgenooi om die heilige sirkel, wat deur 'n tou afgebaken is, in die Round of the Archangels in te gaan. As u geïnisieer word, afgesien van die betekenis om werklik deel te word van die Essene-nasie, dui dit op 'n verbintenis om 'n mens se persoonlike alliansie met die goddelike te koester.

Hierdie inisiasieritueel is deel van 'n reeks inisiasierituele wat die Essene kan neem as hulle wil. Volgens die Essene-godsdiens is daar sewe “stappe” (optogte) van geestelike verhoging. Elke stap verteenwoordig 'n mate van verheffing na die goddelike wêreld, met die laagste stap wat diegene verteenwoordig wat die mees geanker is in die aardse wêreld. Die inisiasie in die ronde van die aartsengele is die eerste stap. Alle Essene wat hierdie eerste stap geneem het, word as priesters of priesteresse beskou (laasgenoemde word 'vestale' genoem). Diegene wat die hoogste ranglys het, het die meeste liturgiese verantwoordelikhede. Hulle moet veral die aartsengele twee keer per dag aanbid deur hul onderskeie tempels in die Essene-dorp te besoek en 'n kort ritueel uit te voer. Byvoorbeeld, 'n priester van die vierde stap sal gewoonlik 'n gedelegeerde aartsengel hê waarvoor hy moet sorg.

Elke individu kan vra om 'n inisiasie te onderneem om op die skaal van geestelike verhoging te klim. Dit kan egter baie veeleisend wees, en dit neem verskeie maande of selfs jare om te voltooi. Die stappe word gewoonlik gedoen in rituele van “sub-inisiatiewe”, wat binne 'n Essene-dorp onder leiding van eweknieë en toesig oor gevorderde vestale of priesters gedoen word. 'N Groot aantal Essene wat in die Essene-dorpe woon, het die tweede stap inisieer of beoog om dit uiteindelik te voltooi. Dit vereis die opleiding van die vier liggame (formation des quatre corps). Elke 'liggaam' verteenwoordig 'n natuurelement waarmee die persone wat geïnisieer word in verband moet kom. Die inisieringsrituele word slegs op seldsame geleenthede afsonderlik uitgevoer, aangesien die Essene glo dat die goddelike krag van die natuur gesamentlik beter ervaar word. Byvoorbeeld, die opleiding van die 'brandweerlig' vereis dat die ingewydes ongeveer sewe dae lank 'n houtvuur moet onderhou. Die opleiding het ten doel om die ingewydes bewus te maak van die krag wat die Essene kan gebruik om die alliansie met die goddelike te beskerm wanneer hulle verenig is. Hierdie liggaamsinisiatiewe word gedoen onder toesig van die vestale, wat bepaal of die groep in staat was om met die goddelike kontak te maak of nie. In laasgenoemde geval is die inisiasietydperk verleng óf moet dit later weer weer voltrek word. Sodra die vier liggaamsoefeninge voltooi is, moet die Essenes wat na die tweede stap wil gaan, hul vyf sintuie suiwer. Elk van die vyf suiweringsrituele kan verskeie dae duur. Hulle moet 'n spesifieke tempel besoek wat elke dag met dagbreek en skemer in 'n wilde gebied van die dorp geleë is, en dat hulle gefokus moet wees op die gevoel wat gesuiwer word gedurende die hele inisiatiefperiode. 'N Finale “subritueel” om die tweede stap-inisiëring te voltooi, word die “opleiding van die ses mane” (formation des six lunes) genoem. Tydens hierdie opleiding moet 'n individu drie keer per dag 'n spesifieke tempel binnegaan om 'n kort ritueel uit te voer vir 'n periode van ses maanrotasies (dit wil sê 'n bietjie minder as ses maande), waarna die persoon in die slaapkamer sal slaap. tempel van sonop tot sononder vir 'n hele week. 'N Priester van die vierde stap sal die persoon se geestelike ervaring in die tempel monitor en bepaal of die ritueel 'n sukses was. 'N Individu sal slegs op die tweede stap oorweeg word as al hierdie sub-rituele voltooi is.

Alhoewel daar teoreties sewe stappe bestaan, het niemand in die moderne tyd ooit verder as die vierde stap gevorder nie, insluitend Manitara. In die Essene-mitologie word gesê dat Henog en Jesus die enigste was wat die sewende stap bereik het. Ander figure soos die profete Muhammad en Mani het die vyfde stap bereik, Peter Deunov en Michaël Aïvanhov die vierde, en Rudolf Steiner die derde (Manitara 2016: 18-19). In die hedendaagse Essene-gemeenskap word Manitara beskou as die enigste wat die vierde stap bereik het op grond van sy diepgaande vlak van geestelike kennis. Lede streef na hierdie vierde stap deur 'n gevestigde pad van inisiasierituasies wat nog ontwikkel word. Inderdaad, aangesien die vyfde, sesde en sewende trap ooreenstem met 'n vlak van die onttrekking van die aardse lewe en diepe verhoging na die goddelike wêreld wat niemand in die hedendaagse tyd bereik het nie, is die Essenes nie in staat om die soort inisiasie wat dit sou benodig, te voorsien (Manitara 2010: 26-29).

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Die Christelike Essene-kerk is nie-hiërargies ten opsigte van sy administratiewe aangeleenthede. Die hoofkantoor is in die Maple Village, die grootste Essene-dorp internasionaal, en die amptelike woning van Manitara. Takke van die Essene-kerk bestaan ​​in Frankryk, Switserland, Gaboen, Haïti, Italië, Spanje en Panama. Praktiese besluite wat nie die geestelike lewe raak nie, word deur verkose lede van 'n plaaslike komitee geneem. Die vergaderings word in die Maple Village gehou en lede van die bestuurskomitee op ander plekke neem telefonies deel aan die besprekings. Die Maple Village en Terranova het komitees van afgevaardigdes om die funksionering van die daaglikse sake in die dorp te verseker. Algemene vergaderings word gereël om die inwoners van elke dorp in te lig oor die jongste aangeleenthede rakende die gemeenskap en om vrae te beantwoord en voorstelle te vra. Lede wat in die dorpies woonagtig is en spesifieke projekte wil onderneem wat ruimte of grond benodig, moet hul projekte aan die komitee voorlê en goedkeur.

Sommige van die oudste aanhangers van Manitara, dikwels sommige van die mees geestelik verhewe individue, sal Manitara soms raadpleeg oor sake wat die gemeenskap raak en aan die direksiekomitee verslag doen. Die rol van Manitara in die neem van praktiese besluite vir die gemeenskap is klein en word aan die volgelinge oorgelaat wat verantwoordelik is vir besluite oor die aardse wêreld. Oor die algemeen beskou lede dit as 'n soort 'opoffering' om die verantwoordelikheid van die hantering van aardse wêreldbesluite oor te neem. Diegene wat sulke take onderneem, word oorweeg om 'n diens aan die hele gemeenskap te lewer, sodat die ander lede op hul geestelike lewe kan fokus.

Ten einde die basiese leerstellings van Essene aan die publiek te versprei, is 'n paar 'Essene-sentrums' (Centers Esséniens) en 'Huise van God' (Maisons de Dieu) in verskillende stede in verskillende lande opgerig. Hierdie sentrums bied verskillende klasse en aktiwiteite aan, soos meditasiesessies, danssessies en Essene-sang. Konferensies word gehou deur inisieerders van Essenes in die Round of the Archangel wat opgelei is as “leser-priesters” (prêtres-lecteurs); dit wil sê, wie het 'n gelofte gedoen om die leringe van Essene te verkondig. Aangesien hierdie sentrums as werwingsentrums funksioneer, dek dit nie die esoteriese leerstellings nie, maar bied hulle 'n basiese inleiding tot die Essene-kuns van lewe.

Baie individue wat hierdie sentrums besoek, sal nooit Essenes word nie. Diegene wat belangstel om die Essene-leer voort te sit, sal egter die geleentheid hê om 'die goeie wederkoms van die hart' (le bon retournement du cœur) te neem. In hierdie kort seremonie, soortgelyk aan 'n beroep in die geloof in die Christelike tradisie, sal 'n Essene-priester of vestaal die individu vergesel om die aartsengele te verwelkom en om hul seën te vra. Dit word beskou as 'n eerste stap om 'n Essene te word, en die uiteindelike stap is die inisiëring van die ronde van die aartsengele.

Die Essene-kerk word hoofsaaklik ondersteun deur donasies, die verkoop van Uitgawes Essenia, Manitara se aanlynkanaal op die Essene Kerk-webwerf, en fooie vir deelname aan rituele en inisiatiewe. Hierdie inkomste word gebruik vir die ontwikkeling van die Essene-dorpe en -sentrums en om die salarisse te dek vir lidmate wat by die Essene-kerk werksaam is, soos dié wat by die uitgewery werk of as voltydse priesters.

Al die huise in Essene-dorpe is die amptelike eiendom van die Essene-kerk. Dus, as lidmate vertrek, kry hulle nie hul geld terug uit die Essene-kerk nie, maar hulle het die opsie om hul huis te verkoop aan 'n ander Essene wat in die dorp gaan woon. Om in die Essene-dorp te woon, is ook 'n finansiële betrokkenheid nodig om die gelde vir die instandhouding en ontwikkeling van die dorp te dek.

Alle besluite rakende geestelike aangeleenthede word aan Manitara en die 'Orde van die Priesters' oorgelaat. Sommige van die rituele, soos dié wat vir vroue aangepas is, word steeds deur die gemeenskap ontwikkel. Lede rapporteer dat Manitara die basiese rituele ontwikkel het toe die gemeenskap nog relatief klein was, maar namate dit uitgebrei het, het hy die taak gedien om rituele uit te voer en te hersien aan die meer ervare priesters, hoewel hy dit van tyd tot tyd adviseer. Die aartsengele kan versoek dat spesifieke dinge gedoen word, en dan sal Manitara hul wense aan die gemeenskap oordra. Ten einde die rituele te bespreek of om nuwe vestale en priesters te leer, sal die Essene in massa vergader. Die massa handel oor die meer diepgaande en esoteriese Essene-leringe en die geestelike weg. Massalas bied ook opleiding aan diegene wat die rondte van die aartsengele en ander inisiasierituele wil betree. Sommige massalas is regstreeks aanlyn beskikbaar.

'N Paar afgevaardigde lede uit die globale Essene-gemeenskap (dikwels diegene wat ook die gevorderdste priesters is) maak deel uit van 'n' Orde van die Hierogrammats ', wat gekoppel is aan die Essenes-uitgewery, die Éditions Essénia. Lede van die Hierogrammats-orde werk nou saam met Manitara om sy boeke te organiseer en te publiseer handgeskrewe notas uit sy ontmoetings met die aartsengele. Hulle is ook verantwoordelik vir die skryf van Manitara se boeke; [Beeld regs], daarom moet hulle 'n deeglike begrip van die Essene-godsdiens hê. Lede van die Orde van die Hierogrammat word gekies deur Manitara en die huidige lede van die Orde. As 'n lid sy pos wil verlaat, moet hy sorg dat hy 'n ander lid gevind en opgelei het om dit te vervang.

Kwessies / UITDAGINGS

Die Essenes het verskeie uitdagings met die staat in die laat 1990's en vroeë 2000's in Frankryk gehad, en later ook in Kanada nadat hulle die Maple Village gestig het. In Frankryk, na die tragedie van die Orde van die Sonstempel in 1994, was die aktiwiteite van “les sekte”" insluitend aktiwiteite wat by Terranova gehou is, is deur die staat fyn dopgehou (Palmer 2011). Dit het gelei tot 'n polisie-aanval op Terranova in November 2000. Dit is onduidelik wat presies tot die aanval gelei het. Palmer (2011: 209) skryf dat “die gemeenskap deels oorval is omdat 'n woonwa in 'n parkeerterrein geparkeer was verbode Daar was 'n fout in die eis van Assédic ('n Franse agentskap wat werkloosheidsversekering insamel en betaal). ”Essene-lede uit Frankryk, wat nou in Quebec woon, berig dat daar gerugte van die bure van Terranova was dat die gemeenskap 'n bom om kollektiewe selfmoord te pleeg, net soos die Solar Temple. Hierdie gebeure het plaasgevind binne die tydperk wat verwys is na Frankryk se “oorlog teen sektes”, waar die regering talle aanvalle op minderheidsgodsdienste georganiseer het wat as “secte” bestempel iss”(Palmer 2011)

Na die klopjag is Manitara met twee-en-twintig aanklagte verander en is hy (saam met sy vrou) skuldig bevind aan die misbruik van maatskappybates in 2003. Baie van die bewerings agter die aanklagte is na die finansiële bestuur van die groep verwys. Frankryk se massamedia het die aantygings uitgesaai en nuusberigte oor geestelike manipulasie en finansiële bedrog deur die sogenaamde “guru” en sy vrou uitgereik. Midi Gratislees byvoorbeeld dat "[die] huidige punt in die ondersoek ... dit blyk dat Olivier Manitara in beheer was van gedagtes voordat [sy vrou] die bankrekeninge van lede gemanipuleer het" (Laudinas 2000). Ander opskrifte het gelees: ''n Sekte met obskure finansies' (Hurtevent, 23 November 2000) en 'Die Guru van die sekte was bo alles geld aanbid' (Hurtevent, 24 November 2000). Essene-lede verklaar dat dit 'n klimaat van vrees rondom die Essene-kerk en hul aktiwiteite veroorsaak het, wat daartoe gelei het dat Manitara sy dissipel gevra het om grond in 'n ander land te vind waar hulle vry sou wees om hul geestelike aktiwiteite te beoefen.

Grond is in 2007 in Kanada gevind. Die gemeenskap is egter weer daar gekonfronteer deur uitdagings met die staat. Kort nadat Manitara geïmmigreer het, het die Kanadese regering hom probeer terugdryf na Frankryk. In 2008 het die federale regering aangevoer dat Manitara uitgesit moet word omdat hy 'n misdaad gepleeg het wat as 'n daad van 'ernstige misdadigheid' in Kanada gekwalifiseer kan word. Hierdie poging het misluk, aangesien die Franse tribunaal nog nooit op die beskuldiging kon vasstel of Manitara se optrede bedrieglik was of 'n benadeling veroorsaak het nie. In 2009 het die Kanadese regering sy tweede poging om Manitara te verdryf gegrond op die feit dat hy 'n misdaad gepleeg het voor sy aankoms na Kanada. Hierdie poging het weereens misluk omdat die telling "misbruik van maatskappybates" nie 'n ekwivalent in die Kanadese reg het nie, en Manitara sou waarskynlik nie skuldig bevind gewees het as hy in Kanada verhoor is nie (Teisceira-Lessard 2014).

Die Essene-kerk het in 2014 'n belastingkwessie met die gemeente Cookshire-Eaton gekonfronteer. Die stad betwis die Essenes-kerk se eis vir belastingvrystelling. Aangesien die Maple Village-land vir godsdienstige doeleindes gebruik is, het die leiers aangevoer dat hulle per provinsiale wet vrygestel moet word van eiendomsbelasting. Die burgemeester van Cookshire-Eaton het die feit uitgespreek dat die hele 103-akker grondpakkie geëis is as vrygestel van belasting, in plaas van slegs een van die twee spesifieke geboue op die land. Na 'n jaar van rusie het die Essenes daarin geslaag om te verduidelik dat die totale grond vir godsdienstige doeleindes gebruik word. Hulle het verduidelik dat die mense in die dorp almal priesters of vestale was en dat hulle die land as hul klooster beskou. Dit het die munisipale owerhede oortuig, en die saak het dit nooit by die howe gemaak nie (Melanson en Guyver 2020).

'N Derde groot geskil het in Februarie 2015 plaasgevind. Die Essenes het 'n kennisgewing ontvang waarin hulle meld dat drie en dertig van hul geboue onwettig gebou is op 'n gebied wat vir landboubedrywighede gesoneer is. Die Kommissie vir die Beskerming van Landbougrond (CPTAQ), ondersteun deur die munisipaliteit, het gelas dat hulle alle installasies en geboue wat vir aanbidding toegewy is, sloop of verplaas.

Sedert 2011 het die Essene-kerk besoeke ontvang van munisipale inspekteurs, besorg oor die situasie van veelvuldige geboue wat sonder 'n geldige permit gebou is. Die Essenes kon permitte kry vir sommige geboue, maar nie vir ander nie. Toe hulle die CPTAQ se hofbevel ontvang het, het die Essenes besluit om hierdie beslissing te betwis. Hulle het die soneringsverordening aangepas om die praktyk van aanbidding op die land in te sluit. Hulle sentrale argument was dat hul godsdiens 'n nabyheid aan die natuur vereis, en daarom moet hulle toegelaat word om in 'n landelike gebied te praktiseer. Die Essenes het ook beweer dat die grond wat in Cookshire-Eaton aangekoop is, heilig is omdat dit ooreenstem met die beskrywing wat deur die aartsengele gelewer is rakende die plek waar die tweede Essene-dorp gevestig sou word (Melanson 2020). Tydens hierdie skrywe betwis die groep steeds die CPTAQ-hofbevel.

'N Verdere uitdaging in Kanada wat nog nie met die staat konfrontasie gehad het nie, was die poging van Essenes om hul eie begraafplaas te hê en begrafnisdienste te lewer in ooreenstemming met hul oortuigings. In 2011 het die Essenes 'n ou Katolieke kerk gekoop wat in die omgewing van die Maple Village verlate gelaat is om 'n paar seremonies buite die dorp te hou en 'n eerste Essene-begraafplaas op te rig. Die instandhouding van die ou kerk het egter duur opknapping geverg, sodat die gemeenskap dit uiteindelik moes verkoop. Die soneringsverordeninge wat die Maple Village bestuur, laat hulle nie toe om 'n begraafplaas in hul dorp te hê nie. Daarom het die gemeenskap besluit om 'n derde Essene-dorp in Panama te stig, waar lede in staat sal wees om Esseniese begrafnispraktyke uit te voer soos hulle goeddink; veral om die liggaam van hul oorledenes in ongeskonde vorm te begrawe na drie dae van rituele. Die dorpie Garden of the Light van Panama, wat in 2016 ingewy is, is gestig om Esseniërs regoor die wêreld aan die Essene-begrafnisdienste te laat deelneem.

Laastens het die Essene Kerk negatiewe publisiteit deur die media gehad; toe twee Franse joernaliste hul gemeenskap in Frankryk, Kanada en Spanje binnegedring het vir 'n dokumentêr genaamd “The Gurus of the Apocalypse.” In hierdie dokumentêr beweer die joernaliste dat hulle in die Essene-kerk soortgelyke kenmerke vind as die Orde van die Sonstempel. Die Essenes en Manitara is uitgebeeld as 'n eer vir Hitler en in afwagting op die einde van die wêreld.

In 2010 het die MIVILUDES (2010: 85) 'n verslag uitgereik waarin hulle die Essenes beskryf het as 'n groep “wat die einde van die wêreld voorspel op 21 Desember 2012, die datum van die wintersonstilstand.” Terwyl die datum belangrik was vir die Essene Aangesien dit 'n periode van versnelling van tegnologiese ontwikkeling vir die mensdom aangekondig het, is daar nooit gesê dat dit die einde van die wêreld is nie. Kort na die verspreiding van die dokumentêr op Desember 2012 het die Essne-kerk 'n lastergeding teen die twee joernaliste en drie ander mense wat by die vervaardiging van die dokumentêr betrokke was, ingedien. Hulle het die saak in Maart 2012 verloor en Manitara is beveel om 2000 euro skadevergoeding aan elkeen van die vyf beskuldigdes te betaal (Le Figaro 2019).

IMAGES

Beeld # 1: Olivier Manitara.
Beeld # 2: Maple Village in Cookshire-Eaton, Quebec.
Beeld # 3: Essene-voorstelling van 'n engel.
Beeld # 4: Monument ter ere van aartsengel Gabriel in Maple Village.
Beeld #5: Dekking van Die geheime boek van die Essene Magi deur Olivier Manitara.

Verwysings

Blandre, Bernard. 2014. “Olivier 'Manitara' et les néo-esséniens.” Moucements Religieux 411: 3-14.

Bonenfant, Frédérique. 2014. “Église essénienne chrétienne. Centre de ressources et d'observation de l'innovation religieuse. ” Université Laval. Toegang verkry vanaf  https://croir.ulaval.ca/fiches/e/ eglise-essenienne-chretienne/ op 15 Mei 2019.

Hurtevent, Xavier. 2000. "Une secte aux finances obscures." Die versending van die Midi, November 23.

Ladous, Marina en Roméo Langlois. 2012. “Les gourous de l'apocalypse.” Canal +Desember 19.

Laudinas, Gérard. 2000. “Coup de semonce judiciaire pour les éditions Telesma.” Gratis middagete, November 24.

Melanson, Marie-Ève. (Aanstaande). “Die Christelike Essene-kerk: godsdiensvryheid in die 'land van die esdoorn'.” In The Mystical Geography of Quebec: Katolieke skismes en nuwe godsdienstige bewegings, onder redaksie van Susan J. Palmer, Paul L. Gareau en Martin Geoffroy. New York: Palgrave Macmillan.

Melanson, Marie-Ève ​​en Jennifer Guyver (aanstaande). “Strategieë in konteks: die Essene in Frankryk en Kanada.” In Hoe minderheidsgodsdienste op die reg reageer: gevallestudies en teoretiese toepassings, onder redaksie van James T. Richardson en Eileen Barker. New York: Routledge.

Manitara, Olivier. 2017. La Bybel Essénienne. Cookshire-Eaton: Editions Essénia.

Manitara, Olivier. 2016. U kan ook die volgende dokumente voorskryf: teks inredit, retrouvé et restauré. Cookshire-Eaton: Editions Essénia.

Manitara, Olivier. 2015. Le Village essénien: Une terre pour Dieu. Cookshire-Eaton: Editions Essénia.

Manitara, Olivier. 2013. Évangile Essénien de l'Archange Michaël. Tome 1 - Probeer ton propre chemien. Cookshire-Eaton: Éditions Essénia.

Manitara, Olivier. 2010. Dialogues avec la Mère-Terre: Les 5 règnes de la terre nous lewendige leursboodskappe. Cookshire-Eaton: Editions Essénia.

Manitara, Olivier. 2006. Marie, la Vierge Essénienne. Rosemère: Éditions Cœur de Phénix / Editions Ultima.

Manitara, Olivier. 2005. L'enseignement de Jésus l'Essénien: 12 oefeninge en die vrye oefening. Rosemère: Editions Ultima.

Palmer, Susan J. 2011. Die nuwe ketters van Frankryk: minderheidsgodsdienste, la République en die regering-geborgde “oorlog teen sektes." New York: Oxford University Press.

Teisceira-Lessard, Philippe. 2014). “Ordre des Esséniens: Ottawa a tenté d'expulser le gourou. ” LaPresse, Aktualiteite, Oktober 4. Toegang verkry vanaf https://www.lapresse.ca/actualites/justice-et-affaires-criminelles/affaires-criminelles/201410/04/01-4806275-ordre-des-esseniens-ottawa-a-tente-dexpulser-le-gourou.php op 26 Desember 2019.

Wright, Stuart A. en Susan J. Palmer. eds. 2016. Stormende Sion: Staatsaanvalle op Godsdienstige Gemeenskappe. New York: Oxford University Press.

Le Figaro. 2019. “Canal +: un gourou débouté de sa plainte en diffamation.” Le Figaro, Maart 12. Toegang verkry vanaf https://www.lefigaro.fr/flash-actu/canal-un-gourou-deboute-de-sa-plainte-en-diffamation-20190312 op 26 Desember 2019.

Publikasiedatum:
26 Desember 2019

 

Deel