Susie Stanley

Anna Howard Shaw


ANNA HOWARD SHAW TYDLYN

1847 (14 Februarie): Anna Howard Shaw is gebore in Newcastle-on-Tyne, Engeland.

1851: Shaw se familie immigreer na die Verenigde State, trek eers na Massachusetts en vestig hom daarna in Michigan in 1859.

1862: Shaw begin skoolhou in Michigan.

1873 (26 Augustus): Shaw het 'n plaaslike predikantslisensie van een jaar van die Methodist Episcopal Church ontvang wat haar toelaat om in die Big Rapids, Michigan-distrik te preek.

1873–1875: Shaw studeer aan Albion College in Albion, Michigan.

1876 ​​(Februarie) –1878: Shaw het die kweekskool aan die Universiteit van Boston bygewoon en gegradueer.

1877–1878: Shaw het 'n plaaslike predikantslisensie van die Methodist Episcopal Church ontvang en 'n jaar in die Methodist Episcopal Church, Hingham, Massachusetts, bedien.

1878 (Oktober) –1885: Shaw pastoreer by East Dennis Wesleyan Methodist Society, Cape Cod.

1879 (Maart) –1885: Shaw het Sondagmiddae in die Congregational Church in Dennis gepreek.

1880 (Mei): Shaw het sonder sukses ordinasie van die Algemene Konferensie van die Methodist Episcopal Church gevra.

1880 (12 Oktober): Shaw word deur die Methodist Protestant Church georden, 'n afloop van die Methodist Episcopal Church.

1881 (Januarie): Shaw het haar eerste stemreglesing gehou vir die Massachusetts Woman Suffrage Association.

1882–1885: Shaw studeer aan die Boston Medical School en verwerf haar MD

1884: Die nasionale regskomitee van die Methodist Protestant Church het haar ordening as "onwettig" verklaar, maar die New York-konferensie het haar werk bly erken en aanmoedig.

1885: Shaw het 'n spesiale afspraak van die Methodist Protestantse Kerk ontvang terwyl hy verbintenis met die denominasie behou het.

1885: Shaw begin voltyds lesings gee oor vrouestemreg om haarself te onderhou.

1885–1886: Die Massachusetts Woman Suffrage Association het Anna Howard Shaw as dosent in diens geneem.

1886–1888: Shaw dien as Nasionale Superintendent van Franchise (die stemming) vir die Woman's Christian Temperance Union.

1886: Shaw word ondervoorsitter van die American Woman Suffrage Association.

1887: Die American Woman Suffrage Association het Anna Howard Shaw aangestel as 'n nasionale dosent.

1889: Shaw word 'n organiseerder vir die National Woman Suffrage Association.

1892–1904: Shaw was as ondervoorsitter van die National American Woman Suffrage Association.

1893–1911: Shaw het 'n spesiale afspraak van die Methodist Protestantse Kerk gekry terwyl hy verbintenis met die denominasie behou het.

1904–1915: Shaw was president van die National American Woman Suffrage Association.

1917 (21 April) –1919 (15 Maart): Shaw was voorsitter van die Vrouekomitee van die Raad vir Nasionale Verdediging.

1919 (Mei): Shaw was die eerste lewende vrou wat die Distinguished Service Medal van die Amerikaanse regering ontvang het as erkenning vir haar diens tydens die Eerste Wêreldoorlog.

1919: Shaw het deelgeneem aan 'n spreektoer ter ondersteuning van die Volkebond.

1919 (2 Julie): Anna Howard Shaw sterf in haar huis in Moylan, Delaware County, Pennsylvania.

BIOGRAFIE

Anna Howard Shaw se ouers [Image at right] was Thomas en Nicolas (Stott) Shaw. Haar gesin, wat op 14 Februarie 1847 gebore is, het uit Newcastle-on-Tyne, Engeland geëmigreer toe sy vier jaar oud was. Die gesin het in Massachusetts gewoon voordat hulle in 1859 na die woestyn van die noorde van Michigan (nege myl noord van Big Rapids) verhuis het om 'n eis te eis. Shaw was gereeld verantwoordelik vir buitelugaktiwiteite, soos om die land skoon te maak, gewasse te plant en hout te voorsien om die kajuit te verhit. Deur haar boerdery en visvang het sy ook vir die gesin kos voorsien toe ander familielede in Massachusetts geld verdien het om die eis te handhaaf. As jong volwassene het sy die gesin finansieel ondersteun deur onderwys te gee. Sy het haar as onderwyser bekwaam al het sy nie skool toe gegaan sedert sy op twaalfjarige ouderdom na Michigan verhuis het nie.

As kind het Shaw in die bos gepreek en op 'n stomp gestaan ​​om haar bome-gemeente toe te spreek (Shaw 1915: 44). Shaw het as 'n volwassene opgewek en by die Methodist Episcopal Church aangesluit. Destyds moes die kerkgenootskap nog nie die oproep van vroue tot geordende bediening erken nie, maar die plaaslike voorsittende ouderling, dr. HC Peck, wou die eerste een wees om 'n vrou te orden. Hy het haar gevra om tydens sy kwartaallikse vergadering in 1872 te preek en haar dan ses en dertig keer in sy hele distrik, die Big Rapids, Michigan-distrik, te laat preek. Sy strategie het gewerk en sy het die volgende jaar met 'n eenparige stem van die Distrikskonferensie 'n plaaslike prediker gekry. Die lisensie van die plaaslike prediker was 'n eerste stap in die rigting van ordinering. Die distrik het haar lisensie jaarliks ​​vir agt jaar hernu.

Alhoewel sy nie die hoërskool voltooi het nie, het Shaw van 1873 tot 1875 Albion College in Albion, Michigan besoek, maar het nie gegradueer nie. [Foto regs] Sy behaal haar seminaargraad aan die Universiteit van Boston in 1878. Sy studeer ook medisyne en ontvang haar doktor aan die Boston Medical School in 1885. Sy het in Suid-Boston gewerk terwyl sy 'n mediese student was, maar sy het nooit medisyne beoefen na die graduering nie .

Shaw se eerste pastoraat was 'n eenjaar-aanstelling tydens haar laaste seminaarsjaar aan die Methodist Episcopal Church in Hingham, Massachusetts. Na die gradeplegtigheid het sy sewe jaar lank tot die eerste Wesleyan Methodist Society of East Dennis op Cape Cod 'n predikant gehou. Terwyl sy by East Dennis gedien het, het sy ook ses en 'n half jaar in die Congregational Church in Dennis gepreek.

In Mei 1880 het Shaw saam met Anna Oliver (1849–1892) die ordinasie van die Algemene Konferensie van die Methodiste Episkopale Kerk gesoek. Die konferensie het nie net hul aansoeke van die hand gewys nie, maar het ook hul plaaslike predikantslisensies herroep, sowel as die lisensies van alle ander vroue wat hulle sedert 1869 ontvang het. Sy het toe 'n ander Metodiste-groep, die Methodist Protestant Church, genader wat van die Methodist Episcopal Church geskei is. in 1828, hoofsaaklik oor die rol van leke in die kerkregering. Die Metodistiese Protestantse Kerk het haar op 12 Oktober 1880 verorden. Vier jaar later het die regterlike komitee van die kerkgenootskap haar ordinasie “ongemagtig” verklaar, maar die New York-konferensie het haar werk steeds erken (New York se jaarlikse konferensie 1880: 4). Alhoewel dit nie duidelik is wat dit beteken nie, het Shaw by twee latere geleenthede (in 1896 en 1904) na haarself verwys as geordend (Shaw 1915: 212, 279).

Shaw het haarself ondersteun deur prediking en lesings oor temperament tydens 'n universiteitstudent. Sy het deeltyds klasgehou terwyl sy haar Massachusetts-gemeentes predik en begin voltyds klasgee om haarself te onderhou nadat sy die pastoraat verlaat het. Sy was 'n gewilde dosent op die Chautauqua-kring. Chautauquas was gewilde somerbyeenkomste regoor die land waar prominente sprekers die huidige gebeure toegespreek het. Die notules van die kerk dui aan dat sy met haar plaaslike kerkkonferensie 'n goeie status behou het, wat haar van 1893 tot 1911 tot 'spesiale werk' aangestel het (Spencer 1975: 43).

Shaw het vir die Massachusetts Woman Suffrage Society begin klasgee en het 'n salaris van die groep in 1885 en 1886 ontvang. Sy het voortgegaan om gemoedstoestand te bepleit, en die twee sake gekombineer as National Superintendent of Franchise (dit wil sê die stemming) vir die Woman's Christian Temperance Union vir verskeie jaar. Sy word in 1886 vise-president van die American Woman Suffrage Association (AWSA). AWSA stel haar die volgende jaar 'n nasionale lektor aan.

In 1888 ontmoet Shaw Susan B. Anthony (1820-1906), wat aktief was in die mededingende groep van stemme, die National Woman's Suffrage Association (NWSA). Anthony het haar oortuig om al haar pogings aan die stemreg te wy. Agtien jaar, tot Anthony se dood op 13 Maart 1906, het die twee nou saamgewerk. [Afbeelding hiernaas] Shaw het van Anthony gepraat as 'die wonderlikste vrou wat ek nog ooit geken het' en 'die fakkel wat my lewe verlig' (Shaw 1915: 159, 191). Shaw se betrokkenheid by Anthony se begrafnis weerspieël die omvang van hul verhouding. Sy het die slotopmerkings gelewer, die voorspoed uitgespreek en by haar graf gepraat.

Tussen 1892 en 1904 het Shaw gedien as vise-president van die National American Woman's Suffrage Association (NAWSA), die resultaat van die samesmelting in 1890 van die twee nasionale stemreg-organisasies (AWSA en NWSA). Sy was president van NAWSA van 1904 tot 1915, die langste dienende persoon in hierdie pos.

Jaarlikse nasionale NAWSA-konvensies het Shaw talle geleenthede gebied om te praat. [Beeld regs] Vanaf 1887 woon sy elke byeenkoms by. Buiten die lesings, het sy gereeld die beroep gedoen, die sessies onder voorsitterskap aangebied en die genade aangebied. Plekke in gasheerstede het ouditoriums aangebied vir openbare lesings terwyl kerke op Sondae hul kansels uitgebrei het en Shaw en ander suffragiste genooi het om te preek.

Volumes vier tot ses van die Geskiedenis van vrouesukses dokumenteer Shaw se betrokkenheid by lesingsreise vir stemreg wat die grootste deel van haar tyd beset het (Anthony en Harper 1902). Byvoorbeeld, in vierde boekstukke word besoek afgelê in drie-en-twintig state en Washington, DC tussen 1883 en 1900. Volume ses, wat beslaan lesingsreise van 1900 tot 1920 deur Shaw in agt-en-twintig state, met uitgebreide besoeke aan negentien daarvan. Na die stigting van NAWSA het die organisasie staatsveldtogte geborg om goedkeuring vir die reg van vroue op staatsvlak te kry. Die strategie was om 'n beduidende aantal pro-stemreg-state te bekom ten einde die kanse op 'n federale stemreg te wysig. Shaw het oor die hele land getrek en soms 'n paar lesings aangebied tydens 'n stormwind van 'n week of so. By ander geleenthede was sy maande in 'n enkele staat, soos Suid-Dakota (1890) en Kalifornië (1896). Sy het dikwels getuig tydens die verhore oor stemreg wat deur staatswetgewers en albei huise van die Kongres gehou is. Haar praatrooster was streng. Sy het byvoorbeeld in 1895 vier-en-dertig keer binne sewe en dertig dae in Kalifornië gepraat.

Die voorspraak en gewildheid van Shaw se stemreg het tot Europa uitgebrei. Behalwe om namens NAWSA te praat tydens vergaderings geborg deur die International Council of Women (gestig in 1888), was sy 'n gereelde teenwoordigheid op die platform wat ander pligte verrig. Sy het gereeld gepraat tydens hulplesings en godsdienstige dienste in die gasheerstad. In 1904 preek sy die Raad se preek in Berlyn, wat van belang was omdat sy die eerste geordende vrou was wat op 'n Duitse preekstoel gepreek het. Net so was sy tydens 'n lesingstoer deur Europa in 1912 die eerste vrou wat 'n preek in 'n Staatskerk in Swede gelewer het (Shaw 1915: 175, 179). Sy was ook voorsitter van verskeie komitees van die International Council of Women. Toe die organisasie in 1904 die International Woman's Suffrage Alliance oprig, neem sy ook aan hul vergaderings deel.

Gedurende die Eerste Wêreldoorlog het Shaw haar stemregpogings ondergeskik en haar land gedien as voorsitter van die vrouekomitee van die Raad vir Nasionale Verdediging. Sy koördineer voorsitters in elke deelstaat wat toesig hou oor die provinsie en die plaaslike groepe, met 'n totaal van 18,000. Hulle taak was om Liberty Bonds te verkoop en kwessies rakende tuinmaak, gesondheid, ontspanning, kinderwelsyn, onderwys en nywerheid aan te spreek (Linkugel en Griffin 1961: 375–76). Sy word in 1919 die Distinguished Service-medalje toegeken as erkenning vir haar werk in die oorlog. Behalwe een vrou wat die medalje postuum ontvang het, was Shaw die eerste vrou wat die medalje verdien het.

Die voormalige president van die Verenigde State, William Howard Taft (1857–1930), het Shaw gewerf om by hom en A. Lawrence Lowell (1856–1943), president van die Harvard-universiteit, aan te sluit op 'n spreekbeurt om die Volkebond in 1919 te bevorder. Reëlings is getref om te verseker dat sy nie te veel werk nie. Met inagneming van die beplande skedule, het sy addisionele versoeke aanvaar, insluitend agt verskynings op een dag. Sy het tydens die toer siek geword en Lucy E. Anthony (1859–1944), niggie van Susan B. Anthony en Shaw se sekretaris en metgesel van dertig jaar, het haar na hul huis in Moylan, Pennsylvania, vergesel. Dit is daar dat Shaw op 2 Julie 1919 aan longontsteking gesterf het. Sy het geleef om te sien dat die Amerikaanse Kongres die wysiging van die stemreg aan die state voorlê, maar dit was nog 'n jaar voordat die vereiste ses-en-dertig state die federale wysiging bekragtig het wat die vrou die reg gegee het om te stem.

Onderrig- ​​/ leerstellinge

Anna Howard Shaw het voortdurend haar eensgesinde toewyding tot gelykheid van vroue herhaal. 'N Vroeë uitdaging was om haar reg om te preek te verdedig. Sy vertel 'n bespreking van Pinkster wat in haar Griekse klas in die seminaar plaasgevind het. Die Ou Testamentiese profesie “julle seuns en dogters sal profeteer” (Joël 2: 28; Handelinge 2:17) is op Pinksterdag vervul toe Jesus se volgelinge, beide mans en vrouens, die nuus van sy opstanding in die openbaar gedeel het. Shaw het die debat begin deur die professor, wat teen vrouepredikers teengestaan ​​het, te vra om 'profesie' te definieer. Toe hy sê dat dit 'prediking' beteken, vra sy hoe hy kan beweer dat vroue bloot met mekaar praat terwyl mans op Pinksterdag preek. Sy het aangevoer dat die woorde 'mans en vrouens' verbind is in die teks wat aandui dat albei groepe besig was om te preek. Op daardie stadium het die professor die geskil beëindig en die argument duidelik verloor (“Dr. Shaw” 1915: 87–88).

Shaw peper haar preke en voorlesings met talle Bybelse verwysings. Sy haal die profesie van Psalm 68:11 aan (“die vroue wat die tyding verkondig, is 'n groot gasheer”) in "Die hemelse visie", 'n preek wat sy gereeld gepreek het (Anthony en Harper 1902, vers 4: 128). Sy het na Jesus om haar standpunt te ondersteun gevra oor die ontmoeting met Maria Magdalena met die opgestane Jesus by die graf (Johannes 20: 11-18): 'As dit onnatuurlik is [vir vroue om met mans te praat], waarom het Jesus dan 'n vrou uitgestuur as die eerste prediker? ”(Shaw 1915: 102). Shaw vertel 'n litanie van Bybelse vroue in 'n ander gereeld herhaalde preek, 'God se vrouens' (Kraditor 1965: 86). Sy het Bybelse vroue soos Miriam, Deborah en veral Vashti uitgelig as modelle van sterk vroue wat nagevolg moet word. Vashti se man, koning Ahasveros, het Vashti as koningin van die hand gewys toe sy geweier het dat hy opdrag gegee het om haar skoonheid voor sy gaste te betoon (Ester 1: 4–22).

Die predikant opgelei in die seminarie het gedeeltes uit die Bybel gebruik wat vir haar gehore bekend sou wees. Die Bybel was duidelik die bron vir haar begrip van geslagsgelykheid. Sy het geglo dat gelykheid van die begin af God se bedoeling was en gebruik gemaak van die skeppingsverhaal wat in Genesis 1 opgeteken is. '' Die oog het nie gesien nie en die oor het dit nie gehoor of in die hart van die mens gekom om swanger te word nie '[1 Korintiërs 2: 9 ] die soort mans en vroue wat God in die vooruitsig gestel het toe Hy die mens in sy gelykenis geskep het en aan die manlike en vroulike heerskappy oor die wêreld gegee het, om dit te onderwerp en die beste dinge daaruit te bring [Genesis 1:26] ” (Anthony en Harper 1902, v. 4: 200). As daar twyfel bestaan ​​oor God se plan, het sy uitgebrei: “Dit was nie die doel van die Goddelike dat sy moes buig onder die bande van gewoonte en onkunde nie. . . . Die wêreld het gely omdat sy nie haar deur God bestemde plek behou het nie ”(Anthony en Harper 1902, v. 4: 128–29). Vir Shaw was die plek van vroue duidelik nie 'vrouesfeer' nie, 'n gewilde opvatting wat deur baie teenstanders van vrouegelykheid voorgestaan ​​word, wat gepoog het om alle vroue beperkings op te lê.

Shaw se verstaan ​​van God se aard weerspieël haar oortuiging dat vrouens en mans na God se beeld geskape is. Vir Shaw het God se aard uitgebrei tot manlike analogieë of manlike taal. Sy het God in gebed aangespreek as 'ons vader, ons moeder en ons vriend' (Spencer 1975: 47). Sy vermaan haar gehoor tydens 'n verhoor voor die US House Judiciary Committee in 1892:

Julle wat praat van 'n groot regering waarin die stem van God gehoor word, moet onthou dat, as “die stem van die volk die stem van God is”, u nooit sal weet wat dit is nie, totdat u die stem van die volk en u vind dat dit 'n sopraan sowel as 'n bas het. U moet by die sopraanstem van God aansluit by die basstem om die harmonie van die Goddelike stem te verkry (Anthony en Harper 1902, v. 4: 199, 200).

Shaw se argument vir die stemreg van vroue bevat haar uitgebreide siening van God se aard.

Shaw se teologie van gelykheid vorm die basis vir haar ondersteuning van die reg van vroue. Terwyl sy na 1885 nooit 'n ander pastoraat aanvaar het nie, konsentreer haar bediening spoedig op stemreg. Sy het toegegee “my lewe het saamgevoeg in die stemreg” (Shaw 1915: 242). Terwyl haar fokus op stemreg gebly het, het Shaw se teologie van gelykheid ander praktiese toepassings gehad. Sy het byvoorbeeld geweier om aan troues deel te neem as die deelnemers daarop aandring dat die taal van gehoorsaamheid (die vrou wat belowe om haar man te gehoorsaam) by die seremonie opgeneem sou word (“Dr. Anna H. Shaw” 1919: 13). Sy het ook ridderlikheid verwerp en aangevoer dat dit bloot ''n man se beskerming van sy eie vrou teen ander mans' was (Harper 1922, vers 5: 8).

RITUELE / PRAKTYKE

Shaw was die praktyk van Shaw. Die gewone lengte was een uur. Haar toesprake was buitengewoon, maar sy het wel die algemene inhoud bepaal en haar gedagtes vooraf gereël. Sy gee punte van haar toespraak aan haar vingers en noem haar vingers vir punte. Sy het twee keer 'n manuskrip gebruik, tot ontsteltenis van haar gehoor wat 'die spontaneïteit gemis het, die sprankel van die verstandigheid, die flitse van welsprekendheid wat haar oratorium bo dié van alle ander onderskei het, en daar was 'n algemene vraag dat hierna hulle moes gee die gesproke in plaas van die geskrewe woord ”(Harper 1922, vers 5: 156).

Humor was 'n effektiewe bestanddeel van Shaw se lesings. “In die beriggewing van Shaw se toesprake het koerante in die reël die skerpheid van haar logika opgemerk, maar het dan veral aandag geskenk aan haar sin vir humor” (Linkugel 1962: 176). Shaw vertel 'n ontmoeting met 'n anti-suffragis:

'N Man wat gekant was teen die bevrediging van die vrou, het eenkeer vir my gesê:' Vroue het nog nooit iets in die wêreld opgelewer nie. 'Ek het vir hom gesê die hoofproduk van die vrouens was die mans en het dit aan hom oorgelaat om te besluit of die produk van enige waarde (Harper 1922, vers 4: 337).

Een persverslag het gemeld dat sy 'die pyle van haar oorreding met 'n spook' gee (Harper 1922, vers 5: 216). 'N Kollega het opgemerk:' Van haar gewildste kenmerke as spreker is haar ywerige sin vir humor en gemaklike vaardigheid, wat haar dikwels in staat stel om haar punt te dra waar die logika alleen sou misluk '(Willard en Livermore 1893: 649). 'N Ander luisteraar het 'n breër beskrywing van haar retoriek gelewer:' As 'n orator het sy op die hele menslike emosies gespeel, haar gehore tot intellektuele hoogtes gebring, haar gevoel aangeraak met haar pragtige patos, hulle met haar ywerige logika oortuig en hul harte met haar onweerstaanbare humor ”(Harper 1922, v. 5: 612). 'N Vraestel was 'n standaardkenmerk by die nasionale konvensies van die NAWSA. Die gehoor het verwag dat Shaw 'n vraag uit die boks sou kies, gevolg deur 'n humoristiese antwoord.

LEIERSKAP

Anna Howard Shaw se impak as godsdienstige leier in die stemregbeweging het begin toe sy die eerste keer saam met die Massachusetts Woman Suffrage Association gewerk het. Sy onthou dat hierdie aanvanklike betrokkenheid ''n belangrike belangstelling in die stemreg veroorsaak het, wat geleidelik vanaf daardie tyd gegroei het totdat dit die oorheersende invloed in my lewe geword het. Ek het dit op die preekstoel gepreek, dit met diegene wat ek buite die kerk ontmoet het, gepraat, elke keer as ek daar 'n geleentheid gehad het, 'n lesing gegee (Shaw 1915: 141). Shaw het haar werk as stemreg verstaan ​​as 'n vervulling van haar ministeriële roeping. Sy het 'n konferensie-aansluiting by die New Yorkse konferensie van die Methodist Protestant Church gehou en is as 'op spesiale afspraak' gelys toe sy die kanselbediening verlaat en in 1885 voltyds met lesings begin.

Shaw se ampstermyn van 1904 tot 1915 as president van die National American Woman Suffrage Association (NAWSA) het gelei tot beduidende groei en prestasies van die organisasie. Haar doderyk in die New York Times sy prestasies opgesom. 'Die aantal stemreg-werkers het van 17,000 tot 200,000 toegeneem, en een veldtog in tien jaar is in een jaar deur tien vervang. Die uitgawes van die vereniging het jaarliks ​​van $ 15,000 tot $ 50,000 toegeneem, terwyl die aantal state met volle stemreg van vier gegroei het tot twaalf ”(“ Dr. Anna H. Shaw ”1919: 13).

Sy was die gewildste orator van die stemregbeweging. Elke veldtog vir die regeringsregtelike regering het daarop aangedring dat Shaw se teenwoordigheid noodsaaklik was om die stemme te wen wat nodig is om suksesvol te wees. Alhoewel dit vir haar onmoontlik was om in elke veldtog te praat, het Shaw in haar loopbaan in al 48 lande lesings gegee.

Shaw se keuse om die Volkebond te bevorder om die vrede te handhaaf, bevestig haar doeltreffendheid en reputasie as nasionale en internasionale spreker. Voormalige president Taft het in sy huldeblyk aan haar geskryf: 'Dit was vir my 'n groot plesier om met haar te praat van vele platforms ten gunste van die Liga en die groot voorreg te geniet om te luister na haar oorredende welsprekendheid en haar geniale verstand en humor, wat sy het altyd haar argumente afgedwing ”(Harper 1922, vers 5: 761).

Erkenning van Shaw se praatvermoë illustreer die rol van retoriek in die erkenning van haar leierskap in die stemregbeweging. Evaluasies van haar lesings deur kollegas en die pers was altyd superlatief. 'N Medewerker het haar geprys as' een van die welsprekendste, geestigste en gewildste sprekers in die lesingsveld '(Willard en Livermore 1893: 649). 'N Koerant in Portland, Oregon, het haar lesing in 1905 voorspel:' Die geleentheid van die aand is die adres van die president, eerw. Anna Howard Shaw. Sy is maklik die beste en voorste vrouespreker ter wêreld en in haar voorkoms sal Portland 'n skaars lekkerny geniet '(Harper 1922, vers 5: 123).

Godsdienstige oortuigings het Shaw se aktivisme aangevuur. Vroue-stemreg was die manier om vroue se gelykheid te bereik en te erken. Haar teologie van gelykheid was nie 'n abstrakte geloofstelsel nie, maar was 'n bloudruk vir haar voorspraak vir gelyke regte vir vroue en mans. Sy toon 'n voorbeeld van toegepaste Christendom. Waar ongelykheid ook al aanwesig was, was die oplossing vir Shaw 'die opheffing van die stigma van vrywaring' (Shaw 1915: 151). Sy het geglo dat die resultate van stemreg praktiese implikasies sou hê. Vroue wat buite die huis gewerk het, sou byvoorbeeld wetgewing kon aanneem wat beskerming op hul werk sou bied (Harper 1922, v. 5: 157).

Kwessies / UITDAGINGS

Niemand in die gesin van Anna Howard Shaw het aanvanklik haar voorneme om prediker te word ondersteun nie. Haar suster Mary, met wie sy naby was, het geweier om selfs met haar te praat. 'N Swaer het so ver gegaan om 'n kennisgewing in die koerant te plaas wat haar veroordeel het. Familielede het uiteindelik die vervreemding beëindig en versoen geraak met die beroep van Shaw.

Shaw het te kampe gehad met opposisie en ander uitdagings as seminaar. Die manlike studente het gratis verblyf en spesiale reëlings vir hul raad gehad wat nie vir haar beskikbaar was nie. Shaw het fisieke swaarkry beleef totdat 'n anonieme skenker 'n toelaag vir haar onkoste bygedra het. Die enigste vrou onder drie-en-veertig studente het gesê dat sy nooit welkom in die klas gevoel het nie.

Die volgende uitdaging vir Shaw se bediening was die afwysing van haar aansoek om ordinering deur die Methodist Episcopal Church in 1880. Biskop Edward Gayer Andrews (1825-1907), voorsitter op die Algemene Konferensie, het sy afkeur aangedui, nie net deur te weier om haar te oorweeg nie en Anna Oliver, 'n ander vrouekandidaat vir die ordinasie, maar ook deur hul predikante op appèl te herroep. Hy het aanbeveel dat hulle die kerk verlaat (Shaw 1915: 123).

Shaw het die advies van die biskop gevolg en hom tot die Methodist Protestant Church gerig, 'n benaming binne die Metodisme wat leierskap beklemtoon het. 'N Debat van drie dae het voorafgegaan vir die stemming om haar te orden. In hierdie tyd het sy op baie vrae geantwoord. Een van die ondervraers het begin met die stelling van Paulus, 'Vroue, wees gehoorsaam aan u mans' (Efesiërs 5:22), en het voortgegaan 'dink dat u man moet weier om u toe te laat om te preek? Wat dan? 'Shaw het geantwoord dat die bevel nie van Paulus was nie en dat selfs al sou dit die siening van Paul voorstel, sy 'n spinster was, en dit het nie op haar van toepassing gemaak nie. Toe die antagonis voorstel dat sy eendag sou trou, antwoord sy: 'Maar dit is net so moontlik dat ek met 'n man sou trou wat my sou beveel om te preek; en in daardie geval wil ek almal gereed wees om hom te gehoorsaam ”(Shaw 1915: 126–27). Ondanks die feit dat daar "baie onaangename dinge gesê is", het die Algemene Konferensie uiteindelik met 'n groot meerderheid gestem om haar op 12 Oktober 1880 te orden.

Net so was Shaw vaardig in die hantering van haar opposisieboodskap. Sarkasme of humor was dikwels haar metode van reaksie. Sy het byvoorbeeld opgemerk die opposisie deur vroue wat “nog steeds die oordrom verbrysel met hul onversoenbare oorlogskreet: 'Die vrou se plek is in die huis!'” (Shaw 1915: 248). Sy verwelkom die geleentheid om prominente anti-suffragiste te bespreek in die stede waar sy klasgehou het. Diatribes teen Shaw het selfs van die kansel af gekom. Kort voor 'n NAWSA-byeenkoms in Atlanta in 1895 het Shaw byvoorbeeld berig dat 'n vooraanstaande predikant “verklaar het dat die suffragiste probeer het om die huise van Amerika te verbreek en die sedes van vroue te verneder, en dat ons almal ongelowiges en godslasteraars was.” Die kritiek het persoonlik geraak toe hy beweer het dat Shaw die week tevore 'n preek gepreek het dat dit so godslasterlik was, dat die enigste manier om die kerk daarna te suiwer, dit afgebrand het (Shaw 1915: 307–08). Shaw was ontevrede deur sulke onheilspellende aanvalle en het gelyk of hy geleenthede waardeer om teenkanting teen te werk.

NAWSA-leiers het toegegee aan die eis van hul suidelike gashere om swart vroue van die 1903-kongres in New Orleans te verbied. Die leiers, waaronder Shaw, wat destyds vise-president was, het nie die rassistiese optrede en argumente teen die kongres teëgestaan ​​nie. Shaw het hom nog altyd beywer vir algemene stemreg gebaseer op universele gelykheid (Anthony en Harper 1902, v. 4: 130). In hierdie geval was sy egter pragmaties eerder as om haar beginsels na te kom om 'n skeuring in NAWSA te vermy. Twee jaar later in 'Our Ideal', haar eerste presidentsrede, herhaal Shaw haar oortuiging: 'mans en vroue saam sal in perfekte gelykheid die probleme oplos van 'n nasie wat geen kaste, geen ras, geen seks in geleenthede ken nie, wat verantwoordelik is, of in geregtigheid ”(Harper 1922, v. 5: 124).

In 1906 het wit suidelike NAWSA-leiers 'n geheel-blanke organisasie vir suidelike stemreg voorgestel om te werk om die regte van lande teen inbreuk op die federale regering te beskerm. State se regte was 'n argument wat gebruik is om die wettigheid van slawerny te verdedig, en is steeds gebruik om Afro-Amerikaanse mans en vroue die stemming te weier. Shaw het die idee onomwonde verwerp: “[Ek] sou vir ons onmoontlik wees om verwant te wees aan enige beweging wat die uitsluiting van enige ras of klas van die reg van stemreg voorstaan” (Franzen 2014: 109).

Shaw het dr. WEB Du Bois (1868–1963), die vooraanstaande Afro-Amerikaanse geleerde en burgerregte-aktivis, uitgenooi om die volgende jaar die toespraak by die NAWSA-konferensie te lewer. Hy het die organisasie die skuld gegee vir die 'gebrek aan aanvaarding' van swartes en die weiering om 'n resolusie te oorweeg 'wat die vroulike stemreg verbind met die oorsaak van diegene wat op grond van kleur onthef word.' Du Bois het die samewerking tussen swart en wit stemregleiers vergemaklik. NAWSA het sy toespraak gepubliseer as 'n boekie vir massa-verspreiding (Franzen 2014: 139).

In haar laaste toespraak as president het Shaw die rasionaal onderliggend aan die wrok van wit vroue teen swart manlike kiesers, wat die stemming in 1870 met die Fifteneth-wysiging van die Amerikaanse Grondwet gekry het, saamgevat:

Maar laat ons nooit die aangename beloftes en versekerings wat aan die pioniers gegee is, vergeet nie, wat, toe die burgeroorlog plaasgevind het, hul gepaardgaande werk prysgegee het en hul pogings aangewend het in die oortuiging dat wanneer die oorlog verby was die land sal hul patriotiese dienste en die afhanklikheid van die volk van vroue in oorlog soos in vrede erken en hulle beloon met die stembrief, die kroon-simbool van burgerskap. Maar in plaas daarvan om hul diens te erken en die lojale vroue te beloon, het die uitroep gesê: “Dit is die uur van die negers. Laat die vrouens wag ”- en hulle wag nog. Terwyl hulle wag, is hulle nie blind vir die feit dat hierdie nasie gedoen het wat geen ander volk ooit gedoen het nie, toe dit sy voormalige slawe vrywilliglik die soewereine heersers van sy lojale en patriotiese vroue gemaak het (Harper 1922, vers 5: 751).

Een van Shaw se laaste openbare optredes was by 'n nasionale vereniging vir die bevordering van kleurlinge (NAACP) -konvensie wat 'n nasionale wet teen anti-lynch bevorder het. Sy het vroeër hierdie kwessie aangespreek en was een van die sprekers op hierdie byeenkoms, asook 'n lid van die beplanningskomitee.

Susan B. Anthony het Shaw gewaarsku dat sy “jaloesie, misverstande, kritiek en wanvoorstellings” as president van NAWSA moet verwag. Shaw het erken dat Anthony se vermaning akkuraat was. “Ek het geleer dat elkeen wat leierskap aanneem of wat, soos ek, leierskap op haar gedwing het, moet verwag om baie dinge te dra waarvan die wêreld niks weet nie” (Shaw 1915: 232–33). Ondanks ernstige teenkanting van NAWSA se leierskap, was dit een van die min kere wat Shaw vyandigheid in haar outobiografie aangespreek het.

Tussen 1909 en 1914 het die NAWSA-raad probeer om Shaw uit sy amp te onthef. Die betoging was geweldig. Ontevrede werknemers het die vlamme van onenigheid aangewakker. Skinder het bygedra tot die geskille. By elke jaarlikse kongres het Shaw egter genoeg stemme uit die lidmaatskap ontvang om haar leierskap te behou.

Een van die aanklagte teen Shaw was finansiële wanbestuur, hoewel dit nooit gedokumenteer is nie. Die raad was ontsteld dat Shaw 'n salaris aangevra het, aangesien die amp van president van NAWSA nog altyd 'n onbetaalde pos was. Raadslede van NAWSA het hierdie stap weerstaan, hoewel Susan B. Anthony 'n groot ondersteuner van 'n salaris was. Anders as die meeste suffragiste, was Shaw nie onafhanklik ryk nie en het hy geen finansiële steun van 'n man of gesin ontvang nie. Die direksie was ongewoon daaraan om vroue te verdien en het Shaw se finansiële vertroue op die groep gekritiseer. Fondse vir haar salaris het uiteindelik in 1907 van buite af gekom. Om haarself voor 1907 te onderhou, bestee Shaw 'n derde van die jaar aan fooie op die lesingbaan en werk die res van die jaar as vrywilliger vir NAWSA.

'N Ander konflik tydens Shaw se presidentskap van NAWSA was haar mislukte poging om jonger lede wat deur Engeland se suffragette beïnvloed is, te beheer. Alice Paul (1885–1977) word in 1912 voorsitter van die Kongreskomitee van die NAWSA en stig in 1913 die Congress Union for Woman Suffrage in NAWSA. Shaw het by ander NAWSA-leiers aangesluit om die groep en sy militante taktiek op 'n ernstige wyse teë te staan. Die Kongresunie het in 1914 van NAWSA verdeel. Ideologies verskil die Kongresunie ook van NAWSA. Dit het die politieke party aan bewind gehou omdat hulle nie stemreg aanvaar het nie, terwyl NAWSA nie-partydig was nie en saam met alle politieke partye gewerk het om stemreg vir vroue te verkry. Die leiers van die Kongresunie het ook betoog dat die Kongresunie die enigste groep was wat vir federale stemreg gewerk het. Sommige wetenskaplikes voer hierdie verkeerde inligting voort. Shaw het egter die standpunt van die NAWSA kortliks herhaal in haar finale toespraak as president van NAWSA: “Staat en federale optrede moet saamgaan” (Harper 1922, vol. 5: 752).

Eleanor Flexner se negatiewe evaluering in Eeu van die stryd het die basis geword vir die beoordeling van Shaw se leierskap van NAWSA. Daaropvolgende geleerdes het haar assessering meestal aanvaar. Flexner het geskryf dat “[Shaw se] geskenke baie was, maar dat administratiewe vermoëns nie onder hulle was nie.” [Beeld regs] Sy beweer verder dat Shaw die “neiging gehad het om enige tekens van ontwakende inisiatief in die geledere te verwelkom as potensiële opstand”. (Flexner 1975: 256, 257). Shaw se biograaf, Tricia Franzen, weerlê die analise van Flexner, wat gebaseer is op die geskrifte van een ontevrede werknemer wat 'n groot rol gespeel het in die bevordering van ontevredenheid (Franzen 2014: 128). Franzen het geen bewyse gevind om die standpunt van Flexner te staaf nie. Inteendeel, haar biografie dokumenteer “ander ontwikkelings wat Shaw aan die hoof gelê het, insluitend die herdeling van die federale wysiging, die vestiging van 'n sentraal geleë nasionale hoofkwartier, die werwing van nuwe weldoeners, 'n diversifisering van die kieserskorps van die beweging, die ontwikkeling van nuwe fondsinsamelingsstrategieë , en die omhelsing van innoverende publisiteitspogings ”(Franzen 2014: 10–11).

Shaw het kort voor die nasionale NAWSA-konvensie in 1915 aangekondig dat sy vrywillig as president sou uittree en haar tyd spandeer om lesers oor stemreg te gee.

BETEKENIS VIR DIE STUDIE VAN VROUE IN RELIGIES

Anna Howard Shaw was 'n pionier in vrouewyding en vrouestemreg in die Verenigde State. Sy het geslagsrolle vir vroue en mans in haar preke en lesings verwerp. Sy het aan een lesingsgehoor gesê:

Toe ek 'n jong meisie was, vertrou ek nie in die gewone toewysing aan vroue van sekere deugsame eienskappe en die voorbehoud aan mans alleen van ander eerbare eienskappe nie. Ek het geglo dat die mees perfekte mens in die wêreld die een is wat die eienskappe besit wat ons die vroulikste noem, en dit gemeng is met die eienskappe wat ons die wenslikste by mans noem "(aangehaal in Linkugel en Soloman 1991: 167) .

Sy het opgemerk dat sy as jong prediker hierdie siening op die kansel gedeel het en Jesus as die ideale mens geïdentifiseer het. Die inhoud van haar boodskap het nie met die konteks verander nie. Sy versprei die boodskap deur ongeveer 15,000 toesprake te lewer (Linkugel 1962: 171).

Shaw se verbintenis tot vrouestemreg was gegrond op haar begrip van die Christendom. Sy het gereeld bemoedigende woorde uit die Christelike skrif aangehaal. 'N Gunsteling preekteks was Josua 1: 9, “Het ek jou nie beveel nie? Wees sterk en met moed; wees nie bevrees nie, en wees nie verskrik nie; want die Here jou God is met jou oral waar jy heengaan ”(Harper 1922, v. 5: 179). Dit is duidelik dat Anna Howard Shaw hierdie woorde ter harte geneem het en die vroue in haar gehore geïnspireer het om dieselfde te doen in hul stryd om die stemreg.

Anna Howard Shaw was duidelik 'n invloedryke, maar min bekende voorstander van die Sosiale Evangelie-beweging van die laat negentiende en vroeë twintigste eeu. Soos ander in haar era, pleit sy vir 'n institusionele benadering tot sosiale hervorming eerder as 'n geïndividualiseerde reaksie. Sy het geglo dat dit moontlik is dat die koninkryk van God op aarde realiseer met die samewerking van mense en God se aktiewe rol. Sy het geglo dat Jesus se leringe steeds individueel en sosiaal van toepassing was. Baie manlike sosiale evangelies beweer dat mense na God se beeld geskape is om hul ekonomiese geregtigheid op ekonomiese gebied te bevorder. Hulle het hierdie oortuiging selde toegepas om die stemreg van vroue te ondersteun. Shaw het die Sosiale Evangelie-boodskap egter uitgebrei aan alle mense, veral as dit kom by die reg om te stem, die kenmerk van demokrasie.

IMAGES

Beeld # 1: Anna Howard Shaw. Nasionale Portretgalery.
Beeld # 2: Anna Howard Shaw. 1875. Albion College.
Beeld # 3: Susan B. Anthony (middel) op die voorstoep van die gesinshuis in Adams, Massachusetts. 1896. Rondom haar is Laura Clay, Anna Howard Shaw (sit links van Anthony), Alice Stone Blackwell (voorste ry, heel regs), Annie Kennedy Bidwell, Carrie Chapman Catt, Ida A. Husted (agterste ry heel regs), Rachel Bevorder Avery.
Beeld # 4: Anna Howard Shaw. nd
Beeld # 5: Dr. Anna Howard Shaw, president, NAWSA, 1914. Harris & Ewing, fotograaf.

Verwysings

Anthony, Susan B., en Ida Husted Harper, eds. 1902. Geskiedenis van vrouesukses, Jaargang 4. Indianapolis: Hollenbeck Press.

"Dr. Anna H. Shaw, Suffragist, Dies. ”1919. New York Times. Julie 3. Toegang verkry vanaf https://www.newspapers.com/image/20324924/?terms=Shaw op 1 Augustus 2019.

"Dr. Shaw voorspel presidensiële kwessie. ”1915. New York Evening Post, Februarie 25.

Flexner, Eleanor. 1975. Century of Struggle: The Woman's Rights Movement in die Verenigde State. Cambridge, MA: Belknap Press van Harvard University Press.

Franzen, Trisha. 2014. Anna Howard Shaw: Die werk van vrouestemreg. Urbana: Universiteit van Illinois Press.

Harper, Ida Husted, red. Geskiedenis van vrouesukses. 1922. Jaargang 5–6. New York: JJ Little & Ives.

Kraditor, Aileen S. 1965. Die idees van die vrouestembeweging, 1890-1920. New York: Columbia University Press.

Linkugel, Wilmer A. 1962. “Die spraakstyl van Anna Howard Shaw.” Sentraalstaat-spraakjoernaal 13: 171-78.

Linkugel, Wilmer A., ​​en Kim Griffin. 1961. "The Distinguished War Service of Anna Howard Shaw." Pennsylvania Geskiedenis: 'n Tydskrif vir Mid-Atlantiese Studies 27: 372-85.

Linkugel, Wilmer, en Martha Soloman, eds. 1991. Anna Howard Shaw: Orator en sosiale hervormer. New York: Greenwood Press.

New York se jaarlikse konferensie. 1991. “1880. Minute." Bl 293 in Women To Priesthood: Ministerial Politics and Feminist Praxis, onder redaksie van Jacqueline Field-Bob. Cambridge: Cambridge University Press.

Shaw, Anna Howard met Elizabeth Jordon. 1915. Die verhaal van 'n pionier. New York: Harper & Brothers.

Spencer, Ralph. 1975. "Anna Howard Shaw." Metodiste Geskiedenis 13: 32-51.

Willard, Frances E., en Mary A. Livermore, eds. 1893. 'N Vrou uit die eeu: veertienhonderd-en-sewentig biografiese sketse vergesel deur portrette van toonaangewende Amerikaanse vroue in alle lewenswandel. Charles Wells Moulton. Herdruk-uitgawe, 1967. Detroit: Gale Research Company.

Publikasiedatum:
15 Desember 2019

 

Deel