Kira Ganga Kieffer

Paula White


PAULA WITTYDLYN

1966 (20 April): Paula Michelle Furr is gebore in Tupelo, Mississippi.

1984: Furr bekeer haar op XNUMX-jarige ouderdom in die Damaskus van God in Maryland.

1984: Paula Furr is met Dean Knight getroud en het 'n seun, Bradley Knight, gehad.

1989: Paula Furr Knight en Dean Knight skei.

1990: Paula Furr Knight is getroud met Randy White, 'n predikant van die Kerk van God.

1991: Paula White is saam met Randy White mede-stigter van die Without Walls International Church in Tampa, Florida.

2001: Paula White het die televisie-program begin uitsaai, Paula White Vandag.

2003: Paula White gepubliseer As u u drome baar: God se plan om met welslae te leef.

2004: Paula White gepubliseer Daily Treasures (Woorde van wysheid vir die krag gevulde lewe).

2004: Paula White gepubliseer Hy is lief vir my, hy hou van my nie: wat elke vrou moet weet van onvoorwaardelike liefde, maar is bang om te voel.

2005: Paula White gepubliseer Hanteer dit! Werkboek deur Paula White.

2005: Paula White gepubliseer Ek belowe jou ... God se versekering vir die alledaagse lewe.

2005: Paula White gepubliseer Eenvoudige voorstelle vir 'n sensasionele lewe. 

2005: Paula White gepubliseer Herstel: Die krag van die bloed.

2006: Paula White gepubliseer Hanteer dit! U kan nie oorwin wat u nie sal konfronteer nie.

2007: Paula White en Randy White is geskei.

2007: Paula White gepubliseer Ek kry nie heelheid nie ... dit is die probleem: om verhoudings te laat werk.

2007: Paula White gepubliseer Dit is jy alles! Verstaan ​​God se ontwerp vir u lewe.

2007: Die Amerikaanse Senaatsfinansieringskomitee, gelei deur senator Chuck Grassley (R-IA), het 'n ondersoek na Paula en Randy White begin, saam met vyf ander televisie-evangeliste vir beweerde wanbesteding van fondse. 

2008: Gepubliseer Beweeg, beweeg op. 

2009: Paula White gepubliseer Waag dit om te droom: sien jouself soos God jou sien.

2012–2019: White dien as senior pastoor van die New Destiny Christian Center in Apopka, Florida.

2014: Without Walls International Church het bankrotskap ingedien.

2014: Die Amerikaanse Senaatsfinansieringskomitee het gerapporteer dat daar na sewe jaar van ondersoek geen aanklagte teen die Blankes ingestel sal word nie.

2015: Paula White trou met Jonathan Cain, klawerbordspeler vir die rockgroep Journey.

2017 (20 Januarie): White het 'n beroep gedoen tydens die inhuldiging van president Donald J. Trump.

2019: Paula White gepubliseer Iets groter: vind oorwinning oor proewe.

2019 (Mei): White tree uit haar pos as senior predikant by die New Destiny Christian Centre; aangekondig dat seun, Bradley Knight en sy vrou as haar opvolgers; herdoop tot die kerk City of Destiny.

2019 (1 November): White word spesiale adviseur van president Trump se geloofs- en geleentheidsinisiatief.

2020 (Oktober): Tydens die finale fases van die presidentsverkiesing het White goddelike hulp vir president Donald Trump ingeroep.

BIOGRAFIE

Paula Michelle White-Cain (geboorte Furr) is op 20 April 1966 in Tupelo, Mississippi, gebore aan ouers Janelle en Donald Furr. [Beeld regs] Toe Paula vyf jaar oud was, het haar ouers geskei, en haar ma het Paula en haar broer verhuis na Memphis, Tennessee, waar hulle in armoede gewoon het. Donald het kort daarna selfmoord gepleeg. Volgens White is sy in haar kinderjare deur skuldgevoelens oor die dood van haar vader geterroriseer en het sy gedurende haar tienerjare liggaamlike en seksuele mishandeling opgedoen deur versorgers, sielkundige mishandeling deur haar moeder en bulimie. Toe White se ma weer trou, verhuis die gesin na Washington, DC, en White studeer aan die Seneca Valley High School in Germantown, Maryland.

Kort nadat hy agtien geword het, het White hom tot die Christendom bekeer in die Damaskus Church of God in Maryland. Sy trou ook met haar eerste man, Dean Knight, en het 'n seun, Bradley, gehad. Volgens White het sy 'n visie ontvang waarin sy aangesê is om die evangelie van Jesus Christus wêreldwyd te verkondig nadat sy haar lewe aan God oorgedra het (Lee en Sinitiere 2009: 115). Tydens haar kort huwelik met Dean Knight in die tagtigerjare, doen White vrywilligerswerk aan binne-ministeries in Washington, DC, terwyl sy die Bybel studeer aan 'n plaaslike Church of God-skool. In 1980 ontmoet sy Pinkster White, minister van Pinkster, en die twee het van hul eggenote geskei en in 1987 getroud.

Die Blankes het na Florida verhuis en hul eie bediening in 1991 gestig, waar Paula die vaardighede van pastore geleer het. Na 'n paar vals aanvang het Paula en Randy White Sonder Mure begin Internasionale Kerk in Tampa, wat 'n ras- en etnies diverse lidmaatskap aantrek. In die vroeë negentigerjare het White die aandag getrek van die ontluikende Afro-Amerikaanse megachurch-predikant TD Jakes. White verwys na Jakes as haar 'geestelike vader', [Image at right] en sy maak staat op sy mentorskap toe haar pastorale rol ontwikkel het. Sy het ook by Jakes 'n diep voorspoedsteologie verneem wat die Blankes se bediening van Pinkster en na die nondominasionele gebied verskuif het (Duin 1990). Jakes het White in die kollig gebring en haar sigbaarheid vergroot deur haar uit te nooi om te preek op twee van sy gewilde toerkonferensies vir vroue, 'Woman Thou Art Loosed' en 'God's Leading Lady' (Lee and Sinitiere 2017: 2009).

In 2001 word White deur God geroep om 'n televisiebediening te begin, en sy het Paula White Ministries met die program begin, Paula White Vandag. Teen 2006 is die program gesindikeer en deur 'n verskeidenheid netwerke uitgesaai, waaronder die Trinity Broadcast Network, Black Entertainment Network en Country Music Television, onder ander Christelike stasies. Haar televisie-sukses het die Without Walls-kerk se oplewing gehelp en het 20,000 gereelde deelnemers aan die bediening gebring (Duin 2017).

White se gewildheid het daartoe gelei dat sy meer as 'n dosyn Christelike selfhelpboeke gepubliseer het om lesers te help om welvaart in hul lewens te lok: meer geld, beter gesondheid, sterker verhoudings en die erkenning van die krag van God se onvoorwaardelike liefde. Gedurende die 2000's bedien sy ook beroemdhede en politici in 'n krisis, veral die sanger Michael Jackson, wat in die beskuldigings van kindermolestering aangetrek is toe hy na White vir persoonlike pastoorskap uitreik (Lee en Sinitiere 2009: 110). Daarbenewens het White 'n persoonlike geestelike raadgewer vir bekendes geword, waaronder Tyra Banks, Darryl Strawberry en Donald Trump. Volgens White het Trump haar in 2002 koud gebel nadat sy haar televisieprogram gesien het en haar gekomplimenteer het omdat sy die '' it '-faktor gehad het.' Die twee het mekaar ontmoet en vriende geword, en Trump het haar raad en gebede oor belangrike sake- en politieke besluite aangevra. (Leusner 2017; Glenza 2019; Peters en Dias 2019).

Die Amerikaanse senaatskomitee vir finansies, onder leiding van senator Chuck Grassley (R-IA), het in 2007 'n ondersoek ingestel na Randy en Paula White en die Without Walls International Church, asook vyf ander megachurches, vir die misbruik van donasies. Daardie jaar het Paula en Randy ook hul egskeiding aangekondig. In 2014 eindig die ondersoek met geen groot bevindings of aanklagte nie, maar Without Walls International Church het bankrotskap ingedien en Paula het bedank om die senior pastoor van die New Destiny Christian Centre in Apopka, Florida te word (Zoll 2014).

Tussen 2012 en Mei 2019 het White gedien as senior pastoor van die New Destiny Christian Center, waar sy 'n voorsprong op die kerklike groei en verskeie binnelandse en internasionale bedieninge in Amerikaanse gevangenisse en stede, sowel as in Suid-Afrika en Haïti gehad het. In 2015 trou sy met die rockmusikant Jonathan Cain, die keyboard vir die band Journey.

In hierdie periode het White nader aan die politiek gekom, en haar werk met Trump voortgesit en die voorsitter van sy Evangeliese Advieskomitee om sy veldtog met evangeliese Christelike kiesers tydens die 2016-presidensiële veldtog te help verbind. [Beeld regs] Op 20 Januarie 2017 was White die eerste vrou wat 'n beroep op 'n Amerikaanse presidensiële inhuldiging gedoen het, en sy het gedien as 'n geestelike raadgewer vir Trump sedert hy die amp beklee het.

In Mei 2019 het White haar bedanking uit New Destiny aangekondig, en sy het haar seun en sy vrou geïnstalleer as mede-predikante van die kerk, naamlik Destiny City. Sy het gesê dat sy geroep is om 3,000 2019 kerke en 'n universiteit te begin (Kuruvilla 2019). In November 2019 is White aangestel om die Geloofs- en Geleentheidsinisiatief in die Withuis in 'n amptelike hoedanigheid te lei. White het tydens haar laaste diens as senior pastoor by New Destiny aangekondig dat haar besluit gebaseer is op 'n boodskap van God, wat haar aangesê het om aan te gaan na nuwe geleenthede. Volgens haar het sy vir die gemeente gesê: 'Die Here het baie duidelik met my gepraat en gesê:' As u hierdie oomblik mis, sal u dinge uitstel. Moenie hierdie oomblik misloop nie ”(Kuruvilla 2017). White het Trump ook vergelyk met die Bybelse koningin Esther en gesê dat hy deur God gekies is om die Verenigde State te lei (Itkowitz XNUMX).

In die finale fase van die presidentsverkiesing in 2020 het White tydens 'n gebedsdiens gesê dat 'demoniese konfederasies' gewerk het om 'n Trump-oorwinning te steel. Sy het 'n engele-versterking van die Trump-veldtog uit Afrika en Suid-Amerika gevra en gesê: 'Ek hoor 'n geluid van oorwinning, die Here sê dat dit gedoen is' (Grantham-Philips 2020).

RICHTINGEN / leerstellinge

White is 'n evangeliese Christen wat nie eers in die kerk bestaan ​​nie en wat eers in die Pinksterkerk van God gedoop is. Op haar webwerf word White se oortuigings in ses kategorieë voorgestel: Die Skrif; Die Drie-eenheid; verlossing; doop; gemeenskap; en die Koninkryk. In hierdie stel oortuigings bring sy haarself in lyn met ander Amerikaanse evangeliese Christene, maar haar beskrywing van die Skrif bevat nie 'n bespreking van Bybelse dwaling of die Bybel as die 'woord van God' nie, wat haar van meer fundamentalistiese Christene onderskei. In plaas daarvan spesifiseer dit: 'Ons glo dat die Bybel goddelik geïnspireer is deur God, en dat dit God se openbaring van Homself aan die mens is. Ons glo dat die beginsels waarop ons moet leef, en die maatstaf van ons geloof en leerstelling daarin is ”(Paula White Ministries 2019). In White se prediking verwys sy gereeld na die Bybel, en baseer haar boodskappe op spesifieke gedeeltes en bring dit verband met persoonlike probleme in die werklike lewe.

As 'n evangeliese Christen is White se geloof in die krag van die doop en 'wedergebore' deur bekering, sleutelaspekte van haar lering. Haar klem val nie op tradisionele altaaroproepe nie, maar eerder op getuienis en die krag van persoonlike vertellings. Soos die antropoloog Susan Harding oor fundamentalistiese Christelike narratiewe en spraakpatrone geskryf het, word die ervaring van bekering aan ander getuig deur 'n “verworwe taal of dialek” wat wonderlike veranderinge in die individu se lewens en dankbaarheid teenoor God vir haar redding beklemtoon (Harding 2000: 34). White se populistiese styl van prediking en getuienis maak dit duidelik dat elkeen hierdie doopgeskenke kan bereik, en dat dit lewensveranderend is. Sy verwys na haarself as 'n "deurmekaar Mississippi-meisie" wie se stryd en traumas in die kinderjare haar lewe, geestesgesondheid en die vermoë om vir miljoene mense te voorsien en te preek onverskoonbaar moes maak. Met verwysing na haar eie ongelukke, swaarkry en oorwinnings getuig White van haar bekering as deel van haar predikingsstyl en strategie (Lee en Sinitiere 2007: 107).

White se boodskap en bediening ondersteun ook welvaartsteologie. Kate Bowler, historikus van die Amerikaanse godsdienste, het aangevoer dat welvaartsteologie, of die welvaartevangelie, 'teologiese konserwatisme bevoordeel, en tog, organisatories, is dit anders as ander konserwatiewe bewegings wat geneig is om mandate en instellings met ysterkleurige doel voor te berei' (Bowler 2013: 4). In plaas daarvan is welvaartpredikers geneig om individuele beroemdhede te wees wat “as teologiese en institusionele onafhanklike funksioneer, opstaan, volhard en lukraak val” (Bowler 2013: 4). Hierdie beskrywing pas gepas by White se beroemdheidsstatus en onafhanklike rolle as 'n pastoor en geestelik-politieke adviseur in die kerk. Die voorspoedevangelie verwys na 'n teologie wat die tasbare beloning van God in hierdie lewe, hoofsaaklik in die vorm van rykdom en gesondheid. As voorspoedprediker belowe White gelowiges dat hul beleggings (geestelik en finansieel) in die kerk voordele sal verdien. Terwyl sy in 'n preek in 2019 preek, 'wat jy waardeer waardeer! ”Wat sy toegepas het op finansies, verhoudings, romanse en enige goeie ding in 'n mens se lewe (White 2019). Die finansiële metafoor van waardering van 'n bate is verteenwoordigend van die styl van White se voorspoedsteologie waarin sy aan volgelinge preek dat hulle sal ontvang waarvoor hulle hul gedagtes stel.

Voorspoedpredikers is ook bekend vir hul nadruklike aanmoediging van volgelinge om tiendes of geld aan hul saak of kerkorganisasie te gee as 'n manier om hul begeerte na oorvloed te demonstreer. White wys gereeld op die Nuwe-Testamentiese vers: “Want wie sal hê, meer sal gegee word, en hulle sal oorvloed hê. Wie nie het nie, ook wat hy het, sal van hulle weggeneem word (NIV Mattheus 25:29) om hierdie teologiese siening te illustreer. Vir White is daar twee belangrike boodskappe in hierdie vers. Eerstens geld gee om God (vir Blanke, beteken dit dat die Kerk, wat vir God staan) oorwinnaars sal bring meer geld of seëninge. Tweedens, om seëninge te besit, help om meer seëninge op te doen. Met ander woorde, om oorvloed te hê (rykdom of gesondheid) is 'n deug, nie 'n sonde of 'n bron van skande nie. Gevolglik, volgens White, hoe meer 'n mens het, hoe meer verdien jy om (en sal) ontvang. By die gemeente White's Without Walls het tiendes 'konkrete riglyne' gehad met opsies om 'een maand betaal; Eendag betaal; Een week se betaling; My beste eerste vrugte-aanbod ”(Bowler 2013: 129–30). Ten tyde van die Senaatsondersoek was die slagspreuk van Without Walls International 'Sacrificial Giving, Supernatural Empowerment'. Soos die geleerde van kommunikasie Douglas J. Swanson getoon het, het 'vernuwende' megakerkies soos die Blankes die tiende gekombineer met die gawes van die Heilige Gees op 'n manier om 'bonatuurlike gawes' te koop te impliseer (Swanson 2012: 66- 7).

RITUELE / PRAKTYKE 

White voer baie van die rituele en praktyke uit wat tradisioneel geassosieer word met die charismatiese aspekte van Pinkster. Dit sluit in die kanalisering van die gawes van die Heilige Gees deur in tale te praat (glossolalia); hande oplê vir genesing; geestelike oorlogvoering voer; en uitdrywing (Wacker 2001; Bowler 2013). By die eredienste preek White 'n lewendige preek, wat dikwels die oproep en reaksie van die gehoor aanmoedig, en eindig dan die diens met 'n periode vir die salwing van gemeentes met heilige olies en leidende gebed. Vanweë die omvang van haar gemeentes, is dit gechoreografeerde, multi-pastoor gebeure waarin honderde gemeentes na die verhoog toe kom waarvoor hulle kan bid. White lei die gebed en kanaliseer die Heilige Gees deur in tale te praat en die betekenis van die onbekende taal vir die gehoor te vertaal. Hierdie vertalings neem die vorm aan van profesieë van seëninge vir gemeentelede (White 2012).

White is ook besig met geestelike oorlogvoering, 'n soort gebed wat daarop gemik is om misleidende sataniese kragte en geeste te ontmasker en 'n beroep op die welwillendheid van die Heilige Gees om waarheid of profetiese aansprake te lewer. Volgens die godsdienstige geleerde R. Marie Griffith, aanvaar "Charismatiese kultuur nie net die bestaan ​​van Satan nie, maar ook die werklikheid van 'n groot aantal minder kwaadwillige geeste, waarvan baie ooreenstem met basiese emosies, optrede en gemoedstoestand" (Griffith 1997: 97 ). As pastoor en geestelike begeleier, betree White 'n toestand van gebed en onderskei hy feite uit fiksie, goed van kwaad, en rapporteer hy oor die boodskappe wat sy uit die geesteswêreld ontvang en goddelike magte gebruik om kwaadwilligheid vir individue of haar gemeente te beveg. In haar rol as presidensiële geestelike adviseur vir Trump, ontvang en verslae White ook profesieë wat uit geestelike ontmoetings verkry is en dit toepas op politieke of regeringsaangeleenthede (Ahmed 2019).

Gebed staan ​​sentraal vir Wit. Sy leer volgelinge dat daar 'agt maniere waarop God praat', hoofsaaklik intern of persoonlik is (White 2014). White bid ook in die openbaar en lewer oproepe en gebede vir gemeentes sowel as vir president Trump, beide op privaat en by openbare geleenthede (Duin 2017; Glenza 2019; Itkowitz 2017).

LEIERSKAP

White het as senior pastoor gedien by twee nie-wese-Christelike megachurch-gemeentes, Without Walls International en New Destiny Christian Centre, waarna sy in 2019 afgetree het. Sy het ook Paula White Ministries, 'n internasionale televangelisasie- en liefdadigheidsorganisasie, bedryf en sy het meer as 'n dosyn selfhelp- en Christelike boeke, oudiotipes en geloofsgebaseerde werkboeke.

In die Amerikaanse evangelisasie is daar dikwels rasse-verdeeldheid wat voorkom dat gemeentes of kerklike bewegings ras-geïntegreer word (Emerson en Smith 2000). Terwyl megachurches in die algemeen geneig is om hierdie kloof te belemmer, is White se bediening opvallend vir sy veelrassige en multikulturele aantrekkingskrag (Lee en Sinitiere 2009: 112, 122; Walton 2009: 82).

In 2019 het White by die Trump-administrasie aangesluit as die spesiale adviseur van die White House Faith & Opportunity Initiative. [Beeld aan die regterkant] In hierdie hoedanigheid en haar vorige informele rol as geestelike adviseur van Trump en die evangeliese uitreikkoördineerder van sy presidensiële veldtog, het White politieke en wetgewende kwessies oor politieke en wetgewende kwessies rakende internasionale humanitêre hulp, opposisie teen aborsie en strafregtelike advies beywer .

Kwessies / UITDAGINGS

As 'n prominente evangeliese vrou in 'n kultureel konserwatiewe godsdienstige milieu wat tradisionele geslagsrolle waardeer, het White uitdagings ervaar van binne Christelike kringe tot haar legitimiteit as vroulike pastoor in 'n mans-gedomineerde veld (Lee en Sinitiere 2009: 122). Sy is ook gekritiseer omdat sy 'n geskeide vrou en enkelmoeder is in 'n godsdienstige kultuur wat die huwelik en die kerngesin as heilig en onoorwinlik beskou.

Terwyl White sterk kritiek deur die hoofstroom media en politieke liberale in die gesig staar oor haar geloof en vermenging van geloof en politiek, sowel as haar verhouding met president Trump, is haar sterkste kritici afkomstig van baie tradisionele evangeliese leiers en liberale protestante wat welvaartsteologie as ketters beskou (Peters en Dias 2019) en wie sien dat White en ander welvaartpredikers en televangeliste as griffers beskou word wat finansieel baat deur die behoeftes en onsekerheid van hul volgelinge te prooi. Russell Moore, leier van die Suidelike Baptiste, het White na verwys as 'n 'charlatan' (Duin 2017). Die toonaangewende liberale pastoor eerw. William J. Barber II, die leier van die Moral Mondays-betogings in Noord-Carolina, het haar aansien na die Withuis gesien as 'n 'onheilspellende teken' en 'n manifestasie van 'Christelike narcisme' (Peters en Dias 2019). Boonop het White se verbintenis met Trump en die Republikeinse Party talle Afro-Amerikaanse volgelinge uitgedaag wat die president se beleid en administrasie as rassisties beskou (Peters en Dias 2019).

Voorspoedsteologie, megachurches en televangelism het sedert die tagtigerjare onder intense openbare en politieke ondersoeke gekyk tydens die hoogtepunt van televisieprediking en fondsinsameling en die ondergang van predikers soos Jim en Tammy Faye Bakker, Jimmy Swaggart, en ander. Paula en Randy White is in 1980 deur die Amerikaanse senaat ondersoek vir die misbruik van donasies, en hulle het ook in 2007 aansoek gedoen om bankrotskap nadat hulle verskeie terreine van Without Walls in Florida gesluit het (Zoll 2014).

BETEKENIS VIR DIE STUDIE VAN VROUE IN RELIGIES

White is belangrik vir die studie van vroue in godsdienste as gevolg van haar ongekende toegang tot 'n sittende president van die Verenigde State as geestelike adviseur. Sy was ook die eerste vrou wat 'n beroep gedoen het tydens 'n presidensiële inhuldiging. In hierdie sin oorskry White se gerapporteerde rol in 'n president se lewe en administrasie meer as dié van die beroemde evangeliese pastoor eerw. Billy Graham (1918-2018), wat gedien het as 'n persoonlike pastoor vir elke president van Harry S Truman (in die amp 1945-1953) Barack Obama (in die amp 2009-2017), maar het nie amptelik in die Withuis gewerk nie (Wacker 2014).

As gevolg van beskuldigings teen vroueleierskap in evangeliese gemeenskappe, sowel as konserwatiewe Christene se klem op tradisionele geslagsrolle, het vroue nie dikwels 'n belangrike pastorale rol in evangeliese kerke beklee nie. White is opvallend vir haar leierskap en senior pastoor van twee megachurches van haar eie stigting. Dit is ook van belang dat White 'n charismatiese Christen is, aangesien vroue histories meer legitimiteit en die vermoë gehad het om goddelike verbande en interpretasies te demonstreer in charismatiese tradisies soos vroeë Pinkster (Wacker 2000). Die vroeë twintigste-eeuse Pinkster-evangelis Aimee Semple McPherson (1890-1944) is 'n voorbeeld van hierdie tendens (Sutton 2007), en White moet beskou word as deel van McPherson se nalatenskap as gevolg van hul gedeelde gebruik van charismatiese praktyke en beroemdheid.

IMAGES 

Beeld 1: Paula White.
Beeld 2: Paula White en haar 'geestelike vader', die biskop TD Jakes.
Beeld 3: Paula White praat tydens die Republikeinse nasionale konvensie in 2016.
Beeld 4: President Donald Trump luister terwyl Paula White op 27 Augustus 2018 'n gebed in die Withuis lei.

Verwysings

Ahmed, Tufayel. 2019. “Trump-pastoor Paula White vertel dat volgelinge $ 229 moet gee vir 'profetiese instruksie' oor hoe om hul vyande te verslaan. ' Newsweek, November 15. Toegang verkry vanaf https://www.newsweek.com/trump-pastor-paula-white-prophetic-instruction-defeat-enemies-1471978 op 10 Desember 2019.

Bowler, Kate. 2013. Geseënd: 'n Geskiedenis van die Amerikaanse voorspoedse evangelie. New York: Oxford University Press.

Duin, Julia. 2017. “Sy het Trump na Christus gelei: die opkoms van die televangelis wat die Withuis adviseer.” Washington Post Tydskrif, November 14. Toegang verkry vanaf https://www.washingtonpost.com/lifestyle/magazine/she-led-trump-to-christ-the-rise-of-the-televangelist-who-advises-the-white-house/2017/11/13/1dc3a830-bb1a-11e7-be94-fabb0f1e9ffb_story.html op 10 Desember 2019.

Emerson, Michael O., en Christian Smith. 2000. Gedeel deur geloof: Evangeliese godsdiens en die probleem van ras in Amerika. New York: Oxford University Press. 

Glenza, Jessica. 2019. “Paula White: die pastoor wat Trump help om te hoor wat 'God te sê het'.” Die Guardian, Maart 27. Toegang verkry vanaf https://www.theguardian.com/us-news/2019/mar/27/paula-white-donald-trump-pastor-evangelicals op 10 Desember 2019.

Grantham-Philips, Wyatte. 2020. "Pastoor Paula White doen 'n beroep op engele uit Afrika en Suid-Amerika om Trump te oorwin." USA TODAY, November 11. Toegang verkry vanaf https://www.usatoday.com/story/news/nation/2020/11/05/paula-white-trumps-spiritual-adviser-african-south-american-angels/6173576002/?utm_source=Pew+Research+Center&utm_campaign=a1e208f7db-EMAIL_CAMPAIGN_2020_11_06_02_45&utm_medium=email&utm_term=0_3e953b9b70-a1e208f7db-399904145 op 7 November 2020.

Griffith, R. Marie. 1997. God se dogters: Evangeliese vroue en die krag van onderdanigheid. Berkeley: Universiteit van Kalifornië Pers.

Harding, Susan-vriend. 2000. Die boek van Jerry Falwell: Fundamentalistiese taal en politiek. Princeton: Princeton University Press.

Itkowitz, Colby. 2017. '' Opgewek deur God ': die televangelis Paula White vergelyk Trump met koningin Esther.' Washington Post, 23. Augustus verkry vanaf https://www.washingtonpost.com/news/acts-of-faith/wp/2017/08/23/raised-up-by-god-televangelist-paula-white-compares-trump-to -queen-esther / op 10 Desember 2019.

Kuruvilla, Carol. 2019. “Paula White, Trump se geestelike adviseur, verlaat die kerk in Florida met nuwe ambisies.” HuffPost, Mei 8. Toegang verkry vanaf https://www.huffpost.com/entry/paula-white-trump-church_n_5cd2e310e4b0a7dffccfa91e op 5 Desember 2019.

Lee, Shayne en Phillip Luke Sinitiere. 2009. Heilige Mavericks: Evangeliese Innoveerders en die Geestelike Markte. New York: New York University Press.

Leusner, Jim. 2017. “50 kragtigste 2017: filantropie en gemeenskapsstemme.” Orlando Tydskrif, Junie 26. Toegang verkry vanaf https://www.orlandomagazine.com/50-most-powerful-2017-philanthropy-community-voices/ op 10 Desember 2019.

Paula White Ministries. 2019. “Leer ken Paula.” Toegang vanaf https://paulawhite.org/paula.html#news1-25 op 5 Desember 2019.

Peters, Jeremy W. en Elizabeth Dias. 2019. “Paula White, nuutste hulp in die Withuis, is 'n unieke Trump-pastoor.” New York Times, 2 November. Toegang vanaf https://www.nytimes.com/2019/11/02/us/politics/paula-white-trump.html op 10 Desember 2019.

Sutton, Matthew Avery. 2007. Aimee Semple McPherson en die opstanding van Christelike Amerika. Cambridge: Harvard Universiteit Pers.

Swanson, Douglas J. 2012. “Antwoord aan God of aan Senator Grassley ?: Hoe die leidende inhoud van die webwerf van Christelike Gesondheids- en Welvaartbedieninge deur die webwerf van die sosiale gesondheid en finansiële verantwoording ná 'n federale ondersoek uitgebeeld is.” Tydskrif vir Media en Godsdiens 11: 61-77.

Wacker, Grant. 2003. Die hemel onder: vroeë Pinkster en Amerikaanse kultuur. Cambridge: Harvard Universiteit Pers.

Wacker, Grant. 2014. America's Pastor: Billy Graham and the Shaping of a Nation. Cambridge: Belknap Press.

Walton, Jonathan L. 2009. Kyk na hierdie! Die etiek en estetika van swart televangelisasie. New York: New York University Press.

Wit, Paula. 2019. “Klagers bly lof word grootgemaak,” 7 Oktober Paula White Ministries Podcast. Toegang vanaf https://podcasts.apple.com/us/podcast/paula-white-ministries-podcast/id1143586641 op 10 Desember 2019.

Wit, Paula. 2014. “Die 8 maniere waarop God met ons praat, deel. 2: Tonge. ” Paula White Ministries. Toegang verkry vanaf https://www.youtube.com/watch?v=zPx2JGaJ8r0 op 10 Desember 2019.

Wit, Paula. 2012. “Die krag van die Heilige Gees.” Paula White Ministries. Toegang verkry vanaf  https://www.youtube.com/watch?v=Ar39gjJPLEQ op 10 Desember 2019.

Zoll, Rachel. 2011. “Televangeliste ontsnap boete in die ondersoek van die senaat.” NBC News, Januarie 7. Toegang verkry vanaf http://www.nbcnews.com/id/40960871/ns/politics-capitol_hill/t/televangelists-escape-penalty-senate-inquiry/#.XebABi2ZPjA op 10 Desember 2019.

AANVULLENDE HULPBRONNE

Bowler, Kate. 2019. Die Predikersvrou: die ongekende krag van beroemdes vir evangeliese vroue. Princeton: Princeton University Press.

Fee, John. 2018. Glo my: die evangeliese weg na Donald Trump. Grand Rapids: William B. Eerdmans Publishing Company.

Posner, Sarah. 2008. God se winste: Geloof, bedrog en die Republiek Kruistog vir waardes kiesers. Sausalito: PoliPoint Press.

Wit, Paula. 2017. Waag dit om te droom: sien jouself soos God jou sien. Nashville: GeloofWoorde.

White-Kain, Paula. 2019. Iets groter: vind oorwinning oor proewe. Nashville: GeloofWoorde.

Publikasiedatum:
13 Desember 2019

 

Deel