Stefania Palmisano Martina Vanzo

Cerchio Druidico Italiano

CERCHIO DRUIDICO ITALIANO (Italiaanse DRUIDIESE SIRKEL) TYDLYN

1970: Luigi "Ossian" D'Ambrosio is gebore in Nordhorn, Duitsland.

1980: D'Ambrosio verhuis saam met sy gesin na Biella, Italië.

1994: Die Branco dell'Antica Quercia (The Ancient Oak Pack) is gestig en die webwerf is van stapel gestuur.

1996: Die groep het sy eerste Beltane-fees gevier by Zumaglia Castle (Biella, Italië).

1998: Die Branco dell'Antica Quercia word die Antica Quercia (The Ancient Oak).

2001: D'Ambrosio trou en ontvang sy eerste inisiasie.

2002-2003: Die feeslokaal verhuis na Magnano (Biella, Italië) en daarna na Mottalciata (Biella, Italië).

2003: Antica Quercia het by die Circolo dei Trivi (die Wiccan-groep in Milaan) aangesluit vir die organisasie van die tweede Nasionale Konvensie oor Wicca wat die naam "The Council of Druids and Witches" gekry het.'Die vennootskap tussen Antica Quercia en Circolo dei Trivi het een van die duursaamste in die Italiaanse neo-heidense landskap geword.

2005: Die fees het plaasgevind in Arcobaleno Park in Masserano (Biella, Italië).

2008 (Mei): Die Cerchio Druidico Italiano (Italiaanse Druïdiese Sirkel) is tydens die Beltane-fees in Masserano gestig.

2008 (Junie): D'Ambrosio het tydens die midsomer-sonstilstand-riglyn riglyne vir die Cerchio Druidico opgestel.

2008 (Oktober): Philip Carr Gomm, president van The Order of Bards, Ovates and Druids, het vir die eerste keer 'n seminaar in Italië gehou.

2009: D'Ambrosio is uitgenooi om die Summer Solstice in Stonehenge te vier.

2015: Antica Quercia, Circolo dei Trivi en verskeie heidense verenigings het Unione delle Comunità Neopagane (UCN Italia - Union of Neopagan Communities) geskep.

2016: Die twintigste Beltane-fees word in Masserano (Biella, Italië) gevier.

2018 (Mei): Caroline Wise, president van die Fellowship of Isis, het na die Beltane-fees gekom om die Cerchio Druidico se tiende bestaansjaar te vier.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Die Cerchio Druidico Italiano is 'n geestelike beweging gebaseer op die antieke spiritualiteit van die Kelte, wat vir die eerste keer in die agtiende eeu op die Britse Eilande herontdek is. Die beweging het verander en aangepas by sosiokulturele omstandighede en by ander bewegings, soos okkultisme. Cerchio Druidico het dwarsdeur Europa versprei en in die 1990's in Italië aangekom, en dit is verweef met die hervervaardiging en spiritualiteit. Dit wil sê, sommige assosiasies word as herinnerend gebore en word later as geestelik beskou, terwyl ander as eksplisiet geestelik gebore word, maar dan die historiese diskoers het om die antieke Keltiese verlede te ontdek. Historiese studies veroorsaak dat hierdie kultuurverenigings op twee verskillende maniere die breuk met die heidense verlede ondervind: enersyds is daar diegene wat hulself rekonstruktore noem; aan die ander kant is daar diegene wat erkenning gee aan die heruitvinding van tradisie.

Dit is 'n ingewikkelde operasie om 'n chronologie van Italiaanse groepe uit te werk, aangesien baie van hulle lewensduur het wat nie twintig jaar oorskry nie, en dit verander dikwels hul name meervoudig en / of verander leiers. Die eerste optredes wat gedokumenteer kan word, dateer uit 1996 met die geboorte van die Festival of Beltane in Biella, georganiseer deur die Kultuurvereniging Antica Quercia (aanvanklik in 1992 gestig) en Celtica (georganiseer in die Aosta-vallei deur die Mor Arth Association). Ook in 1996 is die Kultuurvereniging Terra Insubre in Varese gestig, waar dit handel oor historiese en argeologiese navorsing oor Alpe-, Keltiese en Germaanse volke. Anders as ander groepe wat beweer dat hulle polities is, het hierdie een 'n meer eksplisiete politieke missie. In 1998 is die eerste Trigallia International Celtic Festival gehou; dit het daarna elke twee jaar plaasgevind tot 2005, toe die laaste gebeurtenis plaasgevind het. Hierdie geleentheid is vervang deur die Trigallia Celtic Cultural Association wat weer in 1998 gestig is na die sukses van die fees.

Dit was 'n paar jaar later dat openlik geestelike groepe begin verskyn het. Die eerste, die Gereformeerde geestelike beweging van Insubria-naturelle, dateer van 2003, maar dit het slegs 'n paar jaar oorleef. In 2008 is die Cerchio Druidico Italiano tydens die Beltane-fees van daardie jaar geskep. Daar was twee ander relevante, maar tydelike groepe, die Italiaanse Bardica en Druidic Academy (OLNO, Oltre la Nona Onda) en die Grand Druidic Lodge of Italy (GralDrui). In Italië is daar ook 'n nasionale afdeling van die OBOD wat 'n aanlynkursus aanbied.

Die stigter en leier van Cerchio Druidico Italiano is Luigi "Ossian" D'Ambrosio. [Beeld regs] Ossian is in 1970 in Nordhorn, Duitsland, gebore. Gedurende sy kinderjare het sy gesin na Biella, Italië, verhuis waar hy bly woon het. Hy is 'n ambagsmaker en 'n joernalis oor esoterisme. Hy is ook 'n musikant. In 1988 stig hy die Opera IX, 'n black metal-orkes wat een van die mees langlopende in Italië is. Hierdie band met musiek is vir hom baie belangrik, want deur hierdie musikale genre het hy die heidendom vir die eerste keer tydens sy adolessensie aangepak, danksy die lirieke van verskillende buitelandse bands.

Sy geestelike weg is veelvlakkig. Hy het aanvanklik die eerste vorme van georganiseerde Italiaanse neopaganisme benader, assosiasies wat met moderne heksery verband hou. Hy het hul struktuur en aktiwiteite waardeer, maar hy het homself nie in daardie spiritualiteit erken nie. Gevolglik het hy neopaganisme begin ondersoek en Emanuele Pauletti ontmoet, wat sy mentor geword het. Pauletti word met die Bretonse Druidiese tradisie geassosieer en het Ossies gelei om meer direkte bande met die Noord-Italiaanse gebied te soek. Daarna bestudeer hy sjamanisme aan die Michael Harner Shamanic Studies Foundation en ontdek hy Keltiese sjamanisme. Tydens sy navorsing stig hy sy eerste vereniging in 1994, Branco of the Antica Quercia (Ancient Oak Pack), wat later die Anticaquerci geword heta Vereniging waardeur hy die eerste Beltane-fees in 1998 gereël het. Die hoofdoel van die Vereniging was navorsing en profielverhoging.

Die Beltane-fees is een van die Keltiese Italiaanse feeste wat die langste geloop het; dit is op Arcobaleno Park in Masserano, Biella, gevestig. Tydens die 2008 Beltane Festival is die Cerchio Druidico Italiano (Italiaanse Druidic Circle) gestig. Soos Ossian in sy boek vertel, La via delle querce (2013) het die geboorte van die Cerchio Druidico 'n verdeling van belange tussen die twee verskillende verenigings moontlik gemaak, wat hulle vry gelaat het om beter te fokus op sekere kenmerke: die Antica Quercia Association (Antica Quercia Association webwerf en) handel oor die mees artistieke en kulturele kant , terwyl die Cerchio hom besig hou met die geestelike weg, wat die skepping van 'n meer neo-druïdiese ruimte binne die groep moontlik maak.

In Oktober dieselfde jaar is Philip Carr Gomm (The Order of Bards, Ovates and Druids) uitgenooi deur D'Ambrosio en Davide “Cronos” Marré (die Circolo dei Trivi-president (die eerste Italiaanse Wiccan-verbond in Milaan) Seminaar was een van die belangrikste geleenthede vir die Cerchio Druidico Italiano, aangesien dit 'n opvoedkundige oomblik vir die hele lidmaatskap gedien het.

In 2009 word D'Ambrosio die eerste Italiaanse Druid wat uitgenooi is na die viering van die Summer Solstice in Stonehenge, wat gevier word deur The Order of Bards, Ovates and Druids (OBOD).

Leerstellinge / oortuigings

Neo-druidisme is een van die bewegings in die breër kategorie Neopaganisme; bewegings in hierdie kategorie het gemeen die projek van herlewing of rekonstruksie van die tradisies van voor-Christelike politeïstiese kultusse (Harvey 2016). Daar is twee verskillende en antipodale maniere om neo-druidisme in Italië uit te leef: sommige interpreteer spiritualiteit as 'n lewenstyl wat moontlik op enige godsdiens van toepassing is, terwyl ander dit as 'n godsdiens leef. Cerchio Druidico Italiano volg hierdie tweede pad en is die enigste groep in Noord-Italië wat so 'n eksplisiete geestelike weg bied.

Die groep oefen 'n proses van herontdekking van tradisie in. Hulle leier is bewus van die skeuring met die ou tradisie wat veroorsaak word deur die koms van die Christendom. Hy het nie probeer om die vroeëre Keltiese spiritualiteit te herwin nie, gegewe die probleme met akkurate historiese heropbou (D'Ambrosio 2013). Inteendeel, die Cerchio Druidico bied 'n kontemporêre geestelike weg om 'n diepe band tussen die mens en die natuur te skep. Hulle sien 'n verband met die land, 'n soort herontdekking van die geskiedenis en die eienaardigheid van die gebied waar mense gewoon het. Die doel is om 'n neo-heidense gemeenskap te skep wat gebaseer is op wedersydse ondersteuning en selfverantwoordelikheid. Die doel is duidelik ekologies en strook met neo-heidense bewegings as natuurgebaseerde godsdienste (Harvey 2016).

In werklikheid plaas Cerchio Druidico Italiano ekopaganisme in die middelpunt van sy spiritualiteit en praktyk. Die ekologiese aktivisme word aan die sensitiwiteit van die individu toevertrou, maar wat die groep voorstel, is 'n praktiese en konstante aksie om positiewe verhoudings tussen die mens en ander lewende wesens te bewerkstellig. Die doel is om die mensdom weer op sy plek in die natuur te herstel om sodoende vreedsame naasbestaan ​​moontlik te maak. Die etiese missie van neopaganisme word onthul deur die keuse van die plek waar Cerchio Druidico Italiano sy vergadering hou. Die groep het Arcobaleno Park gekies, 'n privaat park in 'n beskermde gebied wat in die omgewing herstel, aangesien dit 'n verlate steengroef is.

Hierdie skakel met die natuur kom ook tot uitdrukking in die voorstelling van goddelikhede. Neopaganisme deel met neodruïdisme wat bi-teïsme in die middelpunt van sy oortuigings plaas; Die God en die Godin verteenwoordig dus twee aspekte van die heelal. Dit stel hulle in staat om voor te stel dat elke godheid wat die mensdom deur die eeue heen swanger geword het, nie meer is as die manifestasie van 'n spesifieke aspek van hierdie twee entiteite nie.

RITUELE / PRAKTYKE

Cerchio Druidico Italiano deel met die breër Neopaganisme die Wheel of the Year, 'n sikliese jaarkalender met agt seisoenale feestelikhede. [Afbeelding regs] Die helfte van hierdie feeste is sonkrag en die ander helfte maan; die nuutste word gedefinieer as vuurfeeste. Dit is 'n kanon wat algemeen in elke hedendaagse heidendom is, met name wat deur verskillende tradisies gerekonstrueer is (Hutton 2008). Slegs die vieringe van Samhain en Beltane is publiek; die ander is almal privaat vir die lede van Cerchio Druidico.

Sonfeeste is agro-pastorale vieringe. Cerchio Druidico gebruik die name wat deur die Bard Iolo Morgangaw voorgestel is eerder as die meer tradisionele titels (Yule, Ostara, Litha en Imbolc):

Die Spring Equinox, Alban Eiler (Earth's Light), val tussen Maart 21 en 22.
The Winter Solstice, Alban Arthuan (Arthur's Light), val tussen Desember 20 en 23.
The Summer Solstice, Alban Hefin (Shore's Light), val tussen Junie 20 en 23.
Die Autumn Equinox, Alban Elfed (Water's Light), val tussen September 20 en 21.

Vuurfeeste is:

Samonios, wat tussen Oktober en November gevier word, is die Keltiese Nuwejaarsdag.
Brigantia / Imbolc, in die eerste dae van Februarie gevier.
Beltane, in die eerste dae van Mei gevier.
Lugnasa, in die eerste dae van Augustus gevier.

Vir hierdie seremonies vergader lede van Cerchio Druidico Italiano in 'n oop ruimte in die natuur, gewoonlik Arcobaleno Park. Hulle kom in 'n kring bymekaar en volg 'n ritueel op die skrif wat die groep ontwikkel het. Hierdie seremonies het almal dieselfde primêre struktuur: die sirkel open; daar is 'n groet en 'n beroep op die vier kardinale punte en die onderskeie goddelikhede; spesifieke rituele gebare van die vakansie word uitgevoer; die sirkel sluit dan, en verwerp die kragte wat voorheen geroep is. Elke seremonie is gebaseer op folkloristiese elemente uit verskillende tradisies. 'N Integrale deel van die seremonie is die volgende maaltyd wat deur die groep gedeel word. Op hierdie manier smelt heilige en onheilspellende aspekte saam, wat die grense tussen die twee vervaag en sodoende 'n ruimte van geselligheid onder die lede moontlik maak.

Benewens hierdie feestelikhede wat aan die Wheel of the Year gekoppel is, is daar baie ander rituele momente, hoofsaaklik wat verband hou met die lewenssiklus van groeplede. Die welkome rit en die pasgebore aanbieding aan die gemeenskap vind plaas wanneer ouers die kind sy / haar naam voor die hele groep gee. Ander rituele oomblikke volg op die belangrikste gebeure in die lewe van die kind (byvoorbeeld om die eerste tand of die eerste dag op skool te verloor). Die tweede en derde rituele is die Sacred Union and Separation. The Sacred Union is 'n huwelik waar 'n paartjie hulself as 'n gesin voordoen; Skeiding is die ritueel wat die verhouding met die hele groep herdefinieer in geval eersgenoemde misluk. Heilige huwelike word gedurende die jaar sowel as tydens die Fees van Beltane aangebied, en word nie net deur Ossiaans gevier nie, maar deur elke lid van Cerchio Druidico wat inisiasie bewerkstellig het. Uiteindelik is daar die oorgangsrit, die begrafnisse of gedenktekens om die ouderlinge te eer. Ander rituele momente word gewy aan die inisiasie van groeplede. Hierdie rites is die eerste en laaste stappe van 'n spesifieke geestelike weg.

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Cerchio Druidico het sy eerste tien lewensjare in Mei 2018 gevier, en gedurende hierdie dekade het soveel deelnemers by die groep aangesluit dat 'n onafhanklike 'bos' moes geskep word: die Triplice Cinta Druidica. [Beeld regs]

Die struktuur van Cerchio Drudico Italiano is eienaardig: Ossian is die middelpunt en enjin, maar die groep ontken enige vorm van piramidale krag ten gunste van 'n sirkelvormige vergadering. Die groep se standpunt is dat 'n leier nodig is om die optrede van die verskillende lede te koördineer wat, soos stukke gereedskap, elkeen van hul take (D'Ambrosio 2013) moet oppas.

Die geestelike weg in Cerchio Druidico bestaan ​​uit drie stappe: bard, ovate en druid. Gedurende die bardfase moet neofiete aan hul kreatiwiteit en hul emosionele sfeer werk. Neophytes word Bards nadat hulle 'n jaar en 'n dag by die Cerchio Druidico was. Op daardie stadium is hulle 'toegewyd'. Die Ovate is 'n dokter en 'n fortuinverteller. Ovate word nou met sjamane geïdentifiseer omdat dit die een is wat tussen albei wêrelde kan beweeg. Weereens, na 'n jaar en 'n dag word die persoon in Cerchio Druidico geïnisieer.

Bards bewaar die historiese geheue van die volk. Dit is die kunstenaars wat deur hul werk tradisie bewaar en oordra. Dit is hulle wat idees tasbaar maak en sodoende die wil van die godheid openbaar. Die simboliek wat aan hierdie figuur gekoppel is, is gevarieerd. Bards het die kleur blou, die waterelement en die westelike rigting; die seisoen is lente en die boom is die berk ('beith'), albei simbole van die begin (D'ambrosio 2013).

Wat die Bard inspireer, is die Awen, een van die belangrikste elemente van die moderne Druidisme. Dit is die naam en simbool wat Iolo Morgangw aan inspirasie toeken, waardeur die Godin deur die Bard kan praat. In baie bardiese seremonies is daar 'n oomblik wanneer liedjies gewy word aan die oproep van die Awen wat oor die deelnemende Bards moet neerdaal om hulle te inspireer vir die uitvoering (Harvey 1997). Cerchio Druidico hierin is geen uitsondering nie; in alle seremonies is daar 'n oomblik aan die begin waartydens die Awen in die refrein opgeroep word om die goddelikheid met die deelnemers te inspireer en te verbind.

Ovate is sjamane en genesers. Dit is hulle wat tussen wêrelde reis en kan praat met wat meer is as menslik. Danksy hierdie vermoë kan hulle ook die funksie van sieners verrig en boodskappe van die gode interpreteer. Hierdie verbinding met die goddelike laat toe dat 'n diepgaande verbinding met die natuur deur die moderne Ovate versorg word. Die kleur wat aan die Ovate geassosieer word, is groen, die seisoene is herfs en winter, die nag is sy oomblik, en die geassosieerde Ogham-boom is die taxus (Harvey 1997; D'ambrosio 2013).

Moderne Druïdiese funksies word in die natuur verrig en in die herstel van rituele wat in die bos opgestel is, dien dit om die skakel met die omgewing te herskep. Die druïde hou verband met die kleur wit, die oghamiese bome van die eikebome en die maretak, die oostelike rigting, waar die son opkom, en die somerseisoen.

Kwessies / UITDAGINGS

Cerchio Druidico het te make met interne sowel as eksterne kwessies. Intern probeer die groep om 'n netwerk met ander Italiaanse druidiese groepe te skep. Die poging was egter nog nie suksesvol nie, want die verskillende groepe kon nie oor geestelike riglyne saamstem nie

Ekstern is Cerchio Druidico buite die Katolieke kulturele hoofstroom in Italië geleë en is daarom kwesbaar as 'n 'kultus' (Wallis 1976). Alhoewel lede in werklikheid goed geïntegreer is in die Italiaanse samelewing, verberg hulle soms groeplidmaatskap om 'n negatiewe etiket te vermy. Die groep poog om negatiewe attribusie teë te werk deur deel te neem aan die “Artikel 8-projek.” Hierdie projek word ondersteun deur die Unione delle Comunità Neopagane (UCN), 'n koalisie van verenigings, groepe en individuele heidene (Unione delle Comunità Neopagane-webwerf nd). Die doel van UCN is die erkenning van 'n neo-heidense godsdiens deur die Italiaanse regering, of alternatiewelik die erkenning van verskillende individuele neo-heidense groepe. Erkenning van die regering sou 'n belangrike stap wees om openbare aanvaarding te verkry.

IMAGES

Beeld #1: Luigi “Ossian” D'Ambrosio.
Beeld #2: 'n Cherchio Druidico-rituele byeenkoms.
Beeld #3: Die Cherchio Druidico-logo.

Verwysings

AnticaQuercia. nd Antica Quercia webwerf. Toegang verkry vanaf http://www.anticaquercia.com op 10 Junie 2018.

Cerchio Druidico Italiano. 2016. Il Druidismo Moderno del Cerchio Drudico Italiano: Testo Introduttivo.

Cerchio Druidico Italiano. 2012. Cerchio Druidico Italiano webwerf. Toegang verkry vanaf http://www.cerchiodruidico.it op 10 Junie 2018.

D'Ambrosio, Ossian. 2013. La via delle querce. Inleiding tot modernisering, Psige 2.

Harvey, Graham. 2016. “Heidendom.” Bladsy 345-67 in Godsdienste in die moderne wêreld, geredigeer deur Linda Woodhead, Christopher Partridge en Hiroko Kawanami, Londen: Routledge.

Harvey, Graham. 1997. Luister na mense, praat aarde, kontemporêre heidendom, New York: New York University Press.

Hutton, Ronald. 2008. Moderne heidense fees: 'n studie in die aard van tradisie, folklore 119: 251-73.

Wallis, Roy. 1977. Die weg na totale vryheid. 'N Sosiologiese analise van Scientology, New York: Columbia University Press.

Unione delle Comunità Neopagane-webwerf. tweede Toegang vanaf http://www.neopaganesimo.it/ op 20 Maart 2019.

AANVULLENDE HULPBRONNE
Harvey, Graham. 2011. Hedendaagse heidendom: Godsdienste van Druïdes en hekse tot heidene en ekofeministe, Tweede uitgawe. New York: New York University Press.

Post Datum:
12 November 2019

Deel