Kelly Hayes

Joaquim Silva Vilela

JOAQUIM SILVA VILELA TYDLYN

1950 (20 April): Joaquim Silva Vilela is gebore in Pocrane in die staat Minas Gerais, Brasilië.

1960: Vilela verhuis met sy gesin na die federale distrik rondom Brasília, die jaar van die inwyding van die nuwe hoofstad.

1977: Vilela neem deel aan sy eerste juries kunstenaarsalon. Die volgende jaar (1978) ontvang hy 'n prys in die 1º Salão de Artes Plásticas das Cidades Satélites.

1977 of 1978: Vilela besoek die Vallei van die dageraad vir die eerste keer.

1990's: Vilela het die skildery laat vaar en geestesportrette op sy rekenaar begin vervaardig met behulp van Photoshop.

BIOGRAFIE

Joaquim Vilela (geb. 1950) is 'n selfonderrigte skilder en illustreerder wat verantwoordelik is vir baie van die ikonografie van die Vallei van die dageraad (Vale do Amanhecer), een van die grootste alternatiewe godsdienste in Brasilië. [Beeld at reg] Die Valley of the Dawn is in die vroeë 1960's gestig deur 'n rondreisende vragmotorbestuurder en heldersiende wat liefdevol na verwys word as tante Neiva (1925-1985). Dit het aangeslote tempels in elke Brasiliaanse staat sowel as Portugal, Engeland, die Verenigde State en ander internasionale plekke. Die hoofkwartier, die Moedertempel, is geleë in die stad Planaltina in die federale distrik buite die Brasiliaanse hoofstad Brasília. Vilela se kunswerke is 'n integrale deel van die beweging, waarvan die kosmologie in die ruimtetydperk elemente ontleen uit die Christendom, spiritisme en Afro-Brasiliaanse godsdienste, sowel as teosofie en ander esoteriese tradisies.

Volgens Valley-leerstelling is alle mense inherent mediums en Vilela beweer dat sy spesifieke fakulteit mediumskap hom in staat stel om geestelike dimensies ver buite die fisiese wêreld te visualiseer. Hierdie proses staan ​​sentraal in sy artistieke produksie. 'Die kunstenaar is 'n visioenêr, 'n tussenganger,' het hy in 'n onderhoud gesê, 'en op die fisiese vlak geregistreer wat hy van die geestelike bring' (Hayes 2019). Die beeldmateriaal wat Vilela oor die jare heen gelewer het, het 'n groot invloed gehad op hoe Valley-lede 'n alternatiewe heelal voorstel waarop hulle nie net hul rituele praktyke nie, maar ook hul lewens oriënteer. Deur andersinsigbare geestelike werklikhede sigbaar te maak, bring Joaquim Vilela se werk die verbeeldingswêreld van die Vallei en sy ingewikkelde teologie tot lewe vir aanhangers. Sy weergawes van die sterk ontwikkelde gees mentors sentraal in die Vallei van die Dawn's word prominent in openbare en privaat omgewing vertoon en is 'n fokuspunt vir individuele gebede en versoeke om geestelike voorbidding. [Beeld regs]

Vilela is in 1950 gebore, een van nege kinders in 'n vroom evangeliese Christengesin in Pocrane, 'n klein stadjie in die binneland van Minas Gerais. Van jongs af het hy 'n aanleg vir kuns getoon en sy eie strokiesprente geskryf en geïllustreer geïnspireer deur sy liefde vir wetenskapfiksie-avontuurverhale. Hy was veral geboei deur die futuristiese tegnologie wat in Flash Gordon-strokiesprente uitgebeeld word, en beskou die skepper daarvan, Alex Raymond, as 'n visionêr wat dinge voorspel het wat eers generasies later uitgevind sou word. Vilela se vroeë kunswerke bevat dikwels fantastiese wesens, wesens wat in drome gesien word of getoor word deur die onrustige gedagtes van 'n kind wat versot is op verhale van superhelde en interstellêre ruimtereise. Selfs as 'n klein seuntjie het Vilela geweet dat sy fantasiewêreld beter privaat gehou word, aangesien sulke fantasieryke skeppings geen plek het in die streng konserwatiewe geloof van sy ouers, vir wie daar net God en die duiwel was nie.

Alhoewel hy eers later dit ten volle begryp, berig Vilela dat sy kuns 'altyd 'n geestelike invloed gehad het' (Hayes 2019). Beelde van 'minderwaardige wesens, lydende geeste, ander dimensies en bestaansvlakke' verskyn gereeld in sy vroeë werke. Vilela skryf dit toe aan 'n vroeë mediumskap, wat manifesteer as 'uiters vreemde en skrikwekkende visioene'. Hierdie ervarings was op sigself ontstellend, maar meer nog omdat hy gevoel het dat hy nie vir sy ouers kon sê nie: 'Ek het baie gely omdat ek alleen was en ek kon met niemand daaroor praat nie, omdat my ouers se godsdienstige oortuigings nie was nie. laat hulle toe om selfs oor so iets te praat. Want as ek iets sê, is ek geëkskommunikeer. ' Hy was veral bang om sy vader kwaad te maak, wat 'my sou slaan en sê dat ek dinge uitdink' (Hayes 2019). Teken en skilder bied die jong Vilela 'n manier om hierdie ervarings te objektiveer en te assimileer.

In 1960 verhuis Vilela se familie na die nuwe federale distrik waar die Brasiliaanse regering die nuwe hoofstad Brasília gebou het. Soos duisende ander Brasiliane, is hulle geïnspireer deur president Juscelino Kubitschek se visie vir 'n nuwe, moderne Brasilië. En soos baie van hierdie nuwe migrante, het die gesin hulle in een van die onbeskryflike satellietstede gevestig wat die hoofstad beland.

As jong man het Vilela by 'n plaaslike drukkery werk gekry en sy eie kuns aan die kant beoefen. Hy sê toe 'n klant hom baie geld vir een van sy skilderye aanbied, is hy aangemoedig om die drukkery te verlaat om sy droom om kunstenaar te wees, na te streef. Hy het belowe om nooit weer vir iemand anders se gewin te werk nie, hoewel dit 'n rukkie sou duur voordat hy die doel sou kon bereik. In 1977 het Vilela sy werk in plaaslike kunstenaarsuitstallings begin beoordeel en deur die jare verskeie pryse gewen.

Ongeveer dieselfde tyd dat hy aan sy eerste uitstalling deelgeneem het, is Vilela deur 'n vriend genader om illustrasies te doen vir tannie Neiva, 'n bekende geestesgeneser in die omgewing. Soos baie ander destyds, het hy 'n ongunstige indruk van die Vallei gehad. 'Ons het gedink dat dit net 'n klomp gekke was,' het hy verduidelik, 'dat die hele ding van die geeste baie negatief gesien is.' Maar hy het die geld nodig, sodat hy ingestem het om tannie Neiva te ontmoet.

En dit was baie interessant, want sy het gesê 'dink jy dat jy hierdie entiteite vir my kan verf?' En ek het gesê 'ja, ek kan.' Ek het geen idee gehad waaroor sy destyds gepraat het nie. Maar ek het gesê, 'seker, ek kan dit doen.' Ek het gehoop dat ek dit sou kon doen. Omdat ek nog nooit weggeskram het van 'n uitdaging nie, hou ek van 'n uitdaging. Toe sê sy vir my om 'n groot doek voor te berei, twee meter lank by een meter breed, want ek moet die geestelike vlakke verf. En ek het absoluut geen idee gehad waarvan sy praat nie, ek het nog nooit van die geestelike vliegtuie gehoor nie. Maar ek het vir haar gesê dat ek dit kan verf. Ek het voorberei die doek en dit saamgebring en ons begin met die skildery. Sewentien dae later het die skildery, wat sy 'Os Mundinhos'[the Beloved Worlds], was klaar' '(Hayes 2019). [Beeld regs]

Sy noem dit Os Mundinhos omdat die skildery al die grondbeginsels van ons leer saamvat, ”het Vilela verduidelik. 'U het al die dimensies van die bestaan, die geestelike vlakke, die oorsprong van alles wat in die skildery voorgestel word. Dit is opmerklik. En ek kon hierdie skildery in sewentien dae verf. Toe ek klaar was, was sy baie opgewonde en het almal gebel om dit te sien en vir hulle gesê: 'Uiteindelik het die persoon gekom wat Vader White Arrow [tant Neiva se geestesgids] my al 2,000 jaar lank belowe het.' Dit was ek. Sy wag al 2,000 jaar vir my om haar te help om haar werk te voltooi. (Hayes 2019).

Dit was tannie Neiva se groot droom om hierdie skildery te hê, ”het Vilela bevestig. 'Omdat dit een ding vir haar is om vir iemand te sê:' kyk, die geestelike wêreld is so of so. ' Dit is vir haar 'n ander ding om hulle te wys. Want deur iets visueel te ervaar, kan die mens met baie meer fiksheid verstaan, kan 'n persoon die beeld binnegaan en direk daarheen reis. (Hayes 2019).

Os Mundinhos was die begin van 'n sinergistiese samewerking tussen die Vilela en tante Neiva wat tot laasgenoemde se dood in 1985 geduur het.

As die amptelike illustreerder van die Leer, het Vilela gewerk om die voortdurende geestelike visies van tante Neiva te omskep in 'n groep godsdienstige kunswerke wat vandag honderde beslaan. werke in verskillende formate en media. Die meeste van die ikonografiese voorstelling in die Moeder Tempel en sy omgewing is deur Vilela se hand en bevat skilderye van hoogs ontwikkelde mentorgeeste, asook groot (tot nege meter hoë), tweedimensionele beelde van figure wat belangrik is in die beweging soos Jesus Christus en Yemanjá, die Afro-Brasiliaanse godin van die see. [Afbeelding regs] Die illustrasies van Vilela versier ook leerstellige literatuur en kentekens wat op die uniforms gedra word deur lede wat in die tempel werk. Vilela reproduseer en verkoop sy kunswerke in die vorm van plakkers, poskaarte, afdrukke en t-hemde, wat in huise, hotelle, restaurante en openbare plekke in die klein stadjie wat die Moeder Tempel omring, gevind kan word.

Sedert die dood van tante Neiva is Vilela se artistieke produksie meestal gewy aan die opstel van portrette van Valley-lede se individuele geestesgidse, met behulp van 'n vorm van mediumskap wat hy psigopictografie noem. "Psigopictografie is 'n groot samevoeging van psigiese struktuur, of mediumskapvaardigheid, met die kennis van teken," het hy verduidelik. 'U moet die tegniese vermoë hê om te transkribeer wat u visualiseer, en u moet ewewig hê sodat u uself nie verloor tydens die registrasie nie.' Die proses begin wanneer 'n kliënt vir Vilela die naam van hul geestesmentor vertel. 'Sodra ek die naam van die entiteit het', het hy verduidelik, 'word ek 'n psigiese antenne', wat 'n kanaal kan open na andersins onsigbare realiteite buite die fisiese vlak (Hayes 2019). [Image regs]

Volgens die leerstelling werk ontelbare 'entiteite van lig' met Valley-lede as geestelike leiers en mentors. Saam vorm hulle die Indiese ruimtestroom, 'n versameling van wesens wat die mens so evolusionêr vooruitloop dat hulle verder as die materiële vlak gevorder het en bestaan ​​as suiwer energie of gees. "Hulle het dimensies wat ons nie eens kan insien nie," het Vilela gesê. "Hulle is reisigers van die sterre, wesens wat uit 'n ander intergalaktiese stelsel kom" (Hayes 2015). Omdat dit buite die fisiese werklikhede van die aardse wêreld bestaan, moet hierdie kosmiese wesens 'n bepaalde "roupagem" aanneem,”Of materiële vorm, om sodoende met mense te kommunikeer. Hierdie materiaalvorms is die onderwerp van Vilela se portrette. Vilela beskou hierdie werk as 'n belangrike deel van sy missie en hou sy pryse bekostigbaar sodat sy geestesportrette vir alle lede van die Valley toeganklik is.

Baie jare lank was sy voorkeurmedium olie, maar in die laat negentigerjare het Vilela olieverf almal saam laat vaar en digitale tegnologie aanvaar en maniere ontwikkel van die gebruik van Photoshop om sy portrette te skep. Volgens Vilela gee die rekenaar hom '' die geleentheid om my uit te druk deur die gebruik van 'n absoluut innoverende en futuristiese tegnologie, wat my instrumente bied soos: verfkwaste, liniale, maskers, uitveërs, lynverwyderaars, lugkwaste, twee en sestig miljoen kleure van lig, tesame met teksture en nog baie meer ”(Vilela 2002). Vilela het aanvanklik weerstand onder sommige Valley-lede gekry, wat gevoel het dat die digitale portrette na mekaar gelyk het en vermoed dat die kunstenaar 'n rekenaarprogram gebruik om dit te skep. Hy spot met hierdie idee. 'Dit is 'n gebrek aan kennis, insluitend die tegniek, wat op sigself 'n ding is. U moet die tegniek ken ... Die masjien bied u al die basiese elemente om te werk, maar dit is nie lewendig nie, hy het nie 'n siel nie, en het nie die fakulteit mediumskap om 'n entiteit op die skerm te materialiseer nie ” (Hayes 2019). [Beeld regs]

Sedert dit digitaal is, word al die werk van Vilela met behulp van Photoshop op 'n tafelrekenaar geskep en gedruk in sy ateljee, 'n entjie weg van die Moedertempel. Daar doen hy 'n vinnige besigheid wat beelde in verskillende formate verkoop, sowel as syne portrette opdrag gegee. [Image regs]  Te koop is ook talle boeke wat Vilela oor geestelike en ander onderwerpe geskryf het.

Alhoewel die rekenaar 'n wonderlike vooruitgang 'was vir Vilela se kunswerke, dink hy nou aan die volgende stap:' Ek droom van die tyd dat ek holografie in my hande sal hê en met holografie sal werk. Ek dink dus in 3-D: die idee dat u 'n beeld kan skep wat as 'n elektromagnetiese veld geprojekteer kan word. Kan u dink dat u by 'n tempel aankom en 'n beeld van drie meter hoog, gemaak van lig, kleur of energie, teëkom? Geprojekteer as 'n elektromagnetiese veld? Dit sal 'n geweldige vooruitgang wees en ek glo dat dit 'n nuwe era vir ons sal wees ... Sien u wat ek sê? Skielik kan ek 'n holografiese beeld skep en, wie weet, miskien selfs 'n portaal bied, 'n konkrete manifestasie van 'n entiteit. Wat ongelooflik is ... vandag is dit fiktief vir ons, maar dit is baie belangrik vir ons evolusie. ' Hy het afgesluit: 'Ek glo dat ek my tyd nog altyd 'n bietjie vooruit geloop het en dat ek nog baie moet verken' (Hayes 2019).

Die werklikheidsbeskouing van Vilela gaan, hoewel hy die Valley-leer bevestig, op sekere maniere verder as dit. Hy het sy oortuigings oor energie en die buiteaardse dimensies van bestaan ​​ondersoek in 'n reeks self gepubliseerde boeke met titels soos Spiritualiteit: die raaisel wat psigoanalise en neurowetenskap nie kan ontrafel nie (Espiritualidade: O Enigma que a Psicanálise ea Neurociência não Conseguem Decifrar) (Vilela 2012) en Van die eerste atoom tot die ewigheid (Doen Primeiro Átomo à Eternidade) (Vilela, nd). Hy illustreer belangrike gebeure en figure in die Brasiliaanse geskiedenis in 'n boek met digitale kunswerke Brasilië: 502 Anos de Vida, Formas e Cores (Vilela 2002).

Met hul versadigde kleure, eenvoudige lyne, statiese houdings en frontale perspektief herinner Vilela se beelde aan tradisies van naïewe of volkskuns en druk dit 'n styl uit wat meer beïnvloed word deur wetenskapfiksie en superhelde as bewegings in die hoofstroom of kontemporêre kuns. [Beeld aan die regterkant] Net soos die Vallei van die dagbreek, put Vilela se werk vrylik uit esoteriese en massamedia-bronne, en elemente uit die teosofie, spiritualisme en verskillende ander godsdienste in Brasilië vermeng met idees en beelde wat voorkom in avontuurfiksie, populêre Spiritualistiese literatuur. , strokiesprente en televisiereekse. Die eindresultaat is 'n kaleidoskopiese, maar tog samehangende heelal wat 'n hedendaagse diskoers wat op wetenskap en tegnologie gerig is, meng met 'n esoteriese metafisika.

FOTO **
**
Klikbare vergrotings is beskikbaar vir al die beelde in hierdie profiel.

Beeld # 1: Joaquim Vilela. Kopiereg Márcia Alves.
Beeld # 2: Quadro. Kopiereg Márcia Alves.
Beeld # 3: Os Mundinhos. Met dank aan Joaquim Vilela.
Beeld # 4: Yemanjá. Kopiereg Márcia Alves.
Beeld # 5: João Nunes. Kopiereg Márcia Alves.
Beeld # 6: Vilela aan die werk. Kopiereg Márcia Alves.
Beeld # 7: Loja. Kopiereg Kelly E. Hayes.
Beeld # 8: Gidse. Kopiereg Márcia Alves.

Verwysings 

Hayes, Kelly E. 2015. Onderhoud met Joaquim Vilela, 15 Julie. Vale do Amanhecer, Brasilië.

Hayes, Kelly E. 2019. "Ek is 'n sielkundige antenna: die kuns van Joaquim Vilela." Swart Spieël, Elders 2: 144-77.

Vilela, Joaquim. nd Doen Primeiro Átomo à Eternidade. Brasília: Self gepubliseer.

Vilela, Joaquim. 2002. Brasilië: 502 Anos de Vida, Formas e Cores. Brasília: Self gepubliseer.

Vilela, Joaquim. 2012. Espiritualidade: O Enigma que a Psicanálise ea Neurociência não Conseguem Decifrar. Brasília: Self gepubliseer.

Post Datum:
4 November 2019

 

 

Deel