Massimo Introvigne

Shincheonji


SHINCHEONJI TYDLYN

1931 (15 September): Lee Man Hee is gebore in Punggak-myeon, Hyeonri-ri, Cheongdo-distrik, Noord-Gyeongsang-provinsie, Korea (nou Suid-Korea).

1946: Lee was een van die eerste gegradueerdes van die openbare laerskool Punggak nadat die Japanners Korea verlaat het.

1950–1953: Lee dien in die Suid-Koreaanse leër 7th Infanterie-afdeling tydens die Koreaanse Oorlog.

1957–1967: Lee het deelgeneem aan die godsdienstige aktiwiteite van die Olive Tree-beweging.

1967: Lee het die Olive Tree verlaat en aangesluit by 'n ander Koreaanse Christelike nuwe godsdienstige beweging, die Tabernacle Temple, in Gwacheon, Gyeonggi-provinsie.

1979–1983: Lee het herhaaldelik briewe aan die leiers van die Tabernakel Tempel geskryf, waarin hy die korrupsie in die beweging aan die kaak gestel het en hulle aangespoor het om hulle te bekeer. As gevolg hiervan is hy gedreig en geslaan.

1984 (14 Maart): Nadat Lee die Tabernakel Tempel verlaat het, het hy die Shincheonji Kerk van Jesus gestig, die Tempel van die Getuienis.

1984 (Junie): Die eerste Shincheonji-tempel is in Anyang, Gyeonggi-provinsie, Suid-Korea, geopen.

1986: Takkerke is regoor Suid-Korea gestig. Shincheonji het ongeveer 120 lede getel.

1990 (Junie): Die Zion Christian Mission Centre is in Seoul gestig.

1993: Sendingaktiwiteite is in die buiteland begin. Die eerste Shincheonji Nasionale Olimpiade is in Seoel gereël.

1995: Die Twaalf Stamme van Shincheonji is formeel georganiseer.

1996: Die eerste kerk in die Weste word in Los Angeles ingewy.

1999: Hoofkwartier is van Anyang na Gwacheon verskuif.

2000: Die eerste kerk in Europa is in Berlyn, Duitsland, ingehuldig.

2003: Mannam Volunteer Organisation is gestig.

2003: Die eerste gevalle van ontprogrammering van Shincheonji-lede het in Suid-Korea voorgekom.

2007: Shincheonji-lidmaatskap bereik 45,000.

2007 (12 Oktober): Shincheonji-lid, mev. Kim Sun-Hwa, is deur haar man vermoor in verband met haar poging tot ontprogrammering.

2012: Die eerste kerk in Afrika word in Kaapstad, Suid-Afrika, ingewy. Wêreldwye lidmaatskap het 120,000 XNUMX bereik.

2012 (Mei): Voorsitter Lee het sy eerste Wêreldvredestoer gehou.

2013 (25 Mei): Hemelse Kultuur, Wêreldvrede, Herstel van Lig (HWPL) is gestig. Die verklaring van wêreldvrede is afgekondig.

2014 (September 18): HWPL het die Wêreldbond van Godsdienste se vredesberaad in Seoel gereël.

2016 (14 Maart): Die verklaring van vrede en staking van oorlog (DPCW) is in Seoul deur HWPL geproklameer.

2017: HWPL het spesiale raadgewende status by die Verenigde Nasies se Ekonomiese en Sosiale Raad (ECOSOC) gekry.

2018 (9 Januarie): Shincheonji-lid, mevrou Gu Ji-in, is oorlede agt dae nadat sy in die hospitaal opgeneem is tydens haar tweede poging tot ontprogrammering.

2018 (28 Januarie): Meer as 120,000 het in Seoel en ander Koreaanse stede bymekaargekom om te protesteer teen die programmering en die dood van me. Gu.

2018: Wêreldwye lidmaatskap van Shincheonji bereik 200,000.

2019 (20 Junie): 'n Verklaring waarin Suid-Korea gevra word om 'n einde te maak aan die deprogrammering van Shincheonji-lede, is deur die NGO CAP-LC tydens die een-en-veertigste sitting van die Verenigde Nasies se Raad vir Menseregte ingedien en op die web van die Verenigde Nasies gepubliseer werf. 'N Mondelinge verklaring volg op 3 Julie.

2020 (18 Februarie): 'n Shincheonji-vroulike lid van Daegu, Suid-Korea, is na 'n motorongeluk in die hospitaal opgeneem en geïdentifiseer as besmet met COVID-19.

2020 (2 Maart): Lee Man Hee, stigter van Shincheonji, het 'n perskonferensie gehou waarin hy verskoning gevra het vir moontlike foute en vertragings met die verskaffing van inligting aan die regering en belowende volgehoue ​​volle samewerking.

2022 (12 Augustus): Die Hooggeregshof in Suid-Korea het die vryspraak van Lee Man Hee bekragtig op aanklagte dat hy die regering se reaksie op COVID-19-uitbrake in 2020 belemmer het.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Die verhaal van die Shincheonji Church of Jesus, die Tempel van die Tabernakel van die Getuienis (in kort, Shincheonji), soos dit gereeld in die godsdienstige wêreld gebeur, kan dieselfde gebeure in verskillende terme aanbied, afhangend of dit uit die emiese oogpunt van die lede of die sekulêre perspektief van waarnemers van buite. Die emiese verhaal kan op sy beurt nie deur wetenskaplikes geïgnoreer word nie, aangesien dit belangrike elemente in die selfpersepsie van die lede bied.

Lee Man Hee [Beeld regs] is gebore op September 15, 1931, in Punggak Village, Cheongdo-distrik, Noord-Gyeongsang-provinsie, Korea (nou Suid-Korea). In 1946 was hy een van die eerste gegradueerdes van die Punggak Public Elementary School nadat die Japannese Korea verlaat het. Lee het geen hoër onderwys ontvang nie, maar is trots op sy kennis en begrip van alle boeke in die Bybel wat hy toeskryf aan openbaringe wat hy uit die hemel ontvang het.

Lee het sy geloofslewe begin deur vurig te bid met sy oupa, 'n toegewyde Christen (Shincheonji Church of Jesus, die Tempel van die Tabernakel van die Getuienis 2019a: 3 – 4; Persoonlike onderhoude 2019). Lee het in die Suid-Koreaanse weermag se 7 gedienth Infanterie-afdeling tydens die Koreaanse Oorlog en vestig hom, toe die oorlog eindig, in sy geboortedorp Hyeonri-ri, Punggak-Myeon, Gyeongsang-provinsie as boer. Soos hy later berig het, het hy visioene en openbarings van goddelike boodskappers en van Jesus self begin ervaar. Tien jaar lank, tussen 1957 en 1967, neem hy deel aan die godsdienstige bedrywighede van die Olive Tree, wat in 1955 gestig is deur Park Tae-seon (1915 – 1990), wat 'n godsdienstige dorpie in die Sosa-distrik, Bucheon, Gyeonggi-provinsie gehad het, en was destyds die suksesvolste Christelike nuwe godsdienstige beweging in Korea, met 'n geraamde 1,500,000-volgeling. Alhoewel Park herhaaldelik gearresteer en verhoor is vir bedrog, het Park daarin geslaag om dit te bereik wat baie mense as 'n fenomenale sukses beskou.

Gedurende die 1960's het Park se boodskap [Image at right] ontwikkel in 'n rigting wat die Olyfboom ver van die tradisionele Christendom af geposisioneer het. Hy het begin beweer dat hy God geïnkarneerd was en 'n posisie hoër gehad het as Jesus Christus. Die aantal lede het vinnig afgeneem, en verskeie senior predikante en leke het die Olyfboom verlaat, waaronder Lee. In 1966, onder leiding van Yoo Jae Yul (geb. 1949), het sewe mense op die Cheonggye-berg vergader, waar hulle 100 dae gebly het, en die Gees van God gevra om hulle te leer. Na aanleiding van wat hulle geglo het dat dit die wil van God was, het hulle die Tabernakel Tempel opgerig. Lee was een van sy eerste lede. Die sewe wat saam met Yoo vergader het, het nie 'n formele teologiese opleiding ontvang nie, maar hulle preke het vir baie mense wat rondom die Tabernakel-tempel bymekaar gekom het, as oortuigend gelyk. Korrupsie en verdeeldheid het egter vinnig ontwikkel. Yoo is weens bedrog gearresteer. In die eerste graad, in 1976, is hy tot vyf jaar gevangenisstraf gevonnis, maar sy vonnis is tot twee en 'n half jaar verkort met 'n proeftyd van vier jaar op appèl (Dong-A Ilbo 1976; Kyunghyang Shinmun 1976).

Lee het aan baie lede stem gegee en geskryf aan die sewe wat die korrupsie wat in die Tempel geheers het, veroordeel en hulle tot bekering geroep het. Gevolglik is hy herhaaldelik gedreig en geslaan totdat hy sy pogings om die tempel te hervorm, prysgegee het. Die tempel van die Tabernakel het intussen in duie gestort.

In 1980, toe generaal Chun Doo-hwan (geb. 1931) 'n militêre staatsgreep gelei en president van Suid-Korea geword het, het die regering 'n anti-kultusveldtog geloods, bekend as die "godsdienstige suiweringsbeleid" (deel van 'n breër program van die "samelewing") suiwering ”) en bevorder 'n instansie genaamd die Stewardship Education Centre, wat in die hoofkwartier Christelike kerke ingestel is met die doel om hul optrede teen die" kultusse "te verenig. Ho, 'n evangelis van die Tabernakel wat 'n sertifikaat as pastoor van die Presbiteriaanse Kerk gehad het, is aangestel as die nuwe hoof van die Tabernakel en vervang Yoo. Oh stel die Stewardship Education Centre in die Tabernakel in, wat uiteindelik die hele Tabernakel laat saamsmelt in die Presbiteriaanse Kerk, met al sy lede en bates. Yoo het gewillig sy posisie as leier van die Tabernakel opgegee en uiteindelik in die laat 1980's na die Verenigde State vertrek, om teologie daar te bestudeer en gevaarlike beskuldigings van 'n 'kultusleier' deur die Koreaanse outoritêre regering te ontsnap.

Lee het voortgegaan om die Tabernakel-tempel te besoek toe laasgenoemde besig was om by die Presbiteriaanse kerk aan te sluit. Hy het die korrupsie wat in die Tempel geheers het aan die lede veroordeel. Nadat hy na sy getuienis geluister het, het verskeie lede uit die tempel gekom en Lee gevolg. Saam met hulle stig Lee sy eie afsonderlike organisasie, Shincheonji (“Nuwe hemel en nuwe aarde”) op Maart 14, 1984. Sedertdien het Lee die korrupsie van die tempel en wat hy geglo het die vernietigende rol wat die Stewardship Education Centre vervul het, aan die lig gebring. Uiteindelik het die Stewardship Education Centre sy deure in 1990 gesluit.

Al hierdie gebeure was volgens Shincheonji nie toevallig nie en het die vervulling van sleutelprofesieë in die boek Openbaring voorgestel (Lee 2014: 176 – 278). Shincheonji, die Cheonggye-berg in Gwacheon, is die plek waar hierdie profesieë fisies vervul is, en om hierdie rede het God Lee beveel om by die Tabernakel-tempel aan te sluit. Soos voorspel in die boek Openbaring, verskyn eerste sewe sterre (Openbaring 1 – 3: die sewe leiers van die Tabernakel, wie se verteenwoordiger Yoo was), daarna die ketter “Nicolaites” (Openbaring 2: 6 en 15: dié in die Tabernakel Tempel wat die leer beskadig het), sewe verwoesters (die predikante van die Stewardship Education Centre, of die verwoesters van die Tabernakel van buite) en 'n 'verwoester' (Openbaring 13: Oh Pyeong Ho, die vernietiger van die Tabernakel van binne). Uiteindelik het die “een wat oorwin” homself gemanifesteer (Openbaring 2 – 3: Lee), geveg en was die oorwinnaar van die Nikolaïete en die verwoester en word die “beloofde pastoor van die Nuwe Testament” wat Jesus aangekondig het. Soos die tyd toe die nuwe hemel en die nuwe aarde (Shincheonji) geskep is, verteenwoordig 1984 volgens die beweging ook die jaar toe die heelal sy wentelbaan voltooi en na sy oorsprong terugkeer (sien Kim en Bang 2019: 212).

Die eerste tempel van Shincheonji is in Junie 1984 geopen in Anyang, Gyeonggi-provinsie, Suid-Korea. [Beeld regs] Die begin van die nuwe kerk was nie maklik nie. Takkerke is geopen tussen 1984 en 1986 in Busan (nou Busan Metropolitaanse Stad), Gwangju (nou 'n metropolitaanse stad, toe in die suidelike Jeolla-provinsie), Cheonan (Suid-Chungcheong-provinsie), Daejeon (nou 'n metropolitaanse stad, toe in die suidelike Chungcheong-provinsie) ) en in die Seongbuk-distrik Seoul. Die totale lidmaatskap in 1986 het egter nie 120 oorskry nie (Shincheonji Church of Jesus, die Tempel van die Tabernakel van die Getuienis 2019a: 8).

'N Sleutelgebeurtenis vir die uitbreiding van Shincheonji was die stigting van Zion Christian Mission Centre in Seoul in Junie 1990. Lede is voorbereid deur middel van kursusse en eksamens. Die eerste gradeplegtigheid, in 1991, het twaalf gegradueerdes betrek. In Suid-Korea het die werk voortgegaan deur die territoriale verdeling van die lede in twaalf stamme, wat formeel in 1995 gevestig is. Die Suid-Koreaanse stamme het ook verantwoordelikheid ontvang vir sendings in die buiteland, wat gelei het tot die inhuldiging van die eerste kerk in 'n Westerse land in 1996, in Los Angeles, die eerste in Europa, in Berlyn, in 2000, die eerste in

Australië, in Sydney, in 2009, en die eerste in Afrika, in Kaapstad, Suid-Afrika, in 2012.

In 1999 is die hoofkwartier van Anyang na Gwacheon verskuif, 'n gebied met 'n groot geestelike en profetiese betekenis in Shincheonji se teologie. Shincheonji het ook bekend geword aan die publiek deur die aktiwiteite van die Shincheonji Mannam-vrywilligersorganisasie (gestig in 2003) en die Shincheonji Nasionale Olimpiades, wat in 1993 begin is. Teen 2007 het die lidmaatskap 45,000 bereik, en die groei het in die daaropvolgende jare versnel. Volgens die eie statistieke van die beweging was daar 120,000-lede in 2012, 140,000 in 2014, 170,000 in 2016, en 200,000 in 2018 (Shincheonji Church of Jesus, die Tempel van die Tabernakel van die Getuienis 2019a: 8).

Hierdie groei kon nie ongemerk van die hoofkerklike Christelike kerke af kom nie, veral omdat die meeste nuwe lidmate van Shincheonji tot bekering gekom het. Hulle het toenemend vokale veldtogte teen Shincheonji begin, en 2003 het die eerste gevalle van deprogrammering gesien (sien hieronder onder “Issues / Challenges.”)

Kontroversies het egter nie die groei van Shincheonji stopgesit nie, en ook nie die ontwikkeling van sy vrede en humanitêre aktiwiteite nie. In Mei 2012 het voorsitter Lee sy eerste World Peace Tour aangebied. Op Mei 25, 2013, het hy 'n 'Verklaring van Wêreldvrede' en 'Heavenly Culture', World Peace, Restoration of Light (HWPL), 'n NGO wat ook nie-lede van Shincheonji, is opgeneem (Hemelse Kultuur, Wêreldvrede, Herstel van Lig 2018a). Een van die belangrikste geleenthede wat HWPL georganiseer het, was die World Alliance of Religions se vredesberaad in Seoel, op 18, 2014, in September. [Afbeelding regs] Op Maart 14, 2016, is die verklaring van die vrede en die beëindiging van die oorlog (DPCW) verklaar. In 2017 het HWPL spesiale raadplegende status by die Verenigde Nasies se Ekonomiese en Sosiale Raad (ECOSOC) gekry. Voorsitter Lee het wêreldtoer gehou en besoekende hoofde van state, godsdienstige leiers en hoofde van internasionale organisasies.

Kim Nam Hee, 'n noue dissipel wat volgens kritici meen dat hy sy 'opvolger' is in die leiding van die beweging, word vir 'n paar jaar in sy toere begelei. Shincheonji het dit egter as blote gerugte van die hand gewys en gesê dat daar geen projekte is om 'n opvolger van voorsitter Lee te verkies nie. Dit blyk dat me. Kim self die gerugte aangevuur het. Toe dit duidelik word dat Shincheonji haar nie as leier of 'opvolger' sou aanvaar nie, begin me. Kim haar eie splintergroep skep, wat met beperkte sukses te make het. Sy is in Januarie 2018 uit Shincheonji geskors, en sy moes 'n verhoor in die Sentrale distrikshof in Seoel teregstaan ​​op aanklag van verduistering van 1,400,000,000 wat gewen is deur die SMV Broadcasting-besit van Shincheonji en die uitsaaistasie met geweld beset het. Op Julie 26, 2019, het die Seoel-sentrale distrikshof haar tot twee jaar gevangenisstraf, met drie jaar proeftydperk, vir verduistering gevonnis. Sommige gemeentelede van Shincheonji het haar ook daarvan beskuldig dat sy 16,000,000,000 wat van kerkgenote gewen is, bedrieglik versamel het.

Leerstellinge / oortuigings

Shincheonji dring daarop aan dat dit streng gesproke nie 'n 'leerstelling' het nie, omdat leerstellings deur mense geskep word, terwyl Shincheonji se leringe almal in die Bybel voorkom. Die Bybel word allegories geïnterpreteer en volgens die metode noem historici van die Christendom 'tipologie', waar gebeure van die Ou Testament beskou word as 'tipes' waarop parallelle 'antitypes' ooreenstem in die Nuwe Testament. Shincheonji is van mening dat, hoewel die Bybel historiese feite aanteken, profesieë deur gelykenisse uitgespreek word. Hierdie profesieë is die beloftes wat in die toekoms vervul sal word. Shincheonji leer dat, wanneer die profesieë fisies vervul word, die ware betekenis van die gelykenisse verstaan ​​kan word (Shincheonji 2019b: 8). Byvoorbeeld, die boom van die lewe en die boom van kennis van goed en kwaad in die Tuin van Eden was nie regte bome nie, maar simbole wat verwys na twee soorte pastore en geeste wat daarmee saamwerk, kom onderskeidelik van God en Satan.

Wat die inhoud betref, word die Bybel volgens Shincheonji verdeel in geskiedenis, morele onderrig, profesie en vervulling. Shincheonji leer dat beloofde toekomstige gebeure in die Bybel in profesieë aangekondig word, en dat hierdie profesieë in gelykenisse aangebied word. Wanneer die gebeure volgens die profesieë ontwikkel, word die ware betekenis van die gelykenisse bekend. Volgens Shincheonji is daar 'n konsekwentheid tussen die Ou en die Nuwe Testament. Die profesieë in die Ou Testament is vervul tydens Jesus se eerste koms, en die profesieë van die Nuwe Testament word tydens die wederkoms vervul. Die wederkoms is vandag, en die vervulling van die profesieë in die Nuwe Testament is Shincheonji self. 

Shincheonji glo dat God sowel die geestelike as die fisiese wêreld geskep het. Omdat Satan in die geestelike wêreld gesondig en van God geskei het, is daar in die liggaam van die wêreld twee sade, die saad van God en die saad van Satan, gesaai in die hart van die mens (Lee 2014: 289 – 304). “Die gelykenis van die twee sade [Matthew 13: 24 – 30] is die eerste gelykenis wat ons moet verstaan ​​uit al die gelykenisse wat Jesus vertel het” (Shincheonji Church of Jesus 2019b: 3), en die twee geestelike sade verskyn weer deur die hele menslike geskiedenis. In die Tuin van Eden stem die twee sade ooreen met God, wat die boom van die lewe is, en die duiwel, wat 'n boom is van die kennis van goed en kwaad (Lee 2014: 377 – 383) [Beeld regs]

In Daniël 4 word die bose koning Nebukadnesar van Babilon ook beskryf as 'n boom, en dit verteenwoordig die boom van die kennis van goed en kwaad, terwyl God se uitverkore volk die boom van die lewe verteenwoordig (Lee 2014: 379 – 380). In die Evangelies is Jesus die boom van die lewe, die regte wingerdstok (Johannes 15: 1 – 5), en die Fariseërs is die boom van kennis van goed en kwaad.

In die Onse Vader-gebed, waarvan die interpretasie ook deurslaggewend is vir Shincheonji (Lee 2014: 314 – 23), vra Christene God dat “sy wil op die aarde geskied soos in die hemel” (Matteus 6: 10). God se wil word in die hemel gedoen, maar na Adam se sonde is dit nie op aarde gedoen nie. God het op aarde opgetree vir die herstel van sy wil deur verskeie voorsorgfigure of 'pastore', waaronder Noag, Abraham, Moses en Joshua. 'N Skema van verlossing (deur 'n verbond met God) na verraad en vernietiging is deur die verskillende tydperke herhaal. Onder die mense wat God kies, verraai en vernietig sommige sy verbond totdat 'n nuwe verbond vervul word (Lee 2014: 55 – 56).

Shincheonji beskou die Bybel as 'n opeenvolging van verbonde tussen God en groepe wat as die 'ontvangers' van elke verbond geïdentifiseer is. Die verbondsgod wat met die Israeliete in die era van die Ou Testament opgerig is, is nie getrou deur die ontvangers gehou nie. God het dus die ontvangers van die verbond verander en die Fisiese Israeliete vervang met die Geestelike Israeliete (dit wil sê die Christene) in die nuwe verbond wat deur Jesus ingestel is. Vandag moet Christene die nuwe verbond hou wat met Jesus se bloed gesluit is (Lukas 22: 14-20) en by die Nuwe Geestelike Israel aansluit.

Jesus het mense van hul sondes verlos deur die kruis te dra (Matteus 1: 21). God se gees het gekom en by Jesus gaan woon. Met die eerste koms van Jesus het die Fisiese Israel tot 'n einde gekom en is vervang deur die Geestelike Israel. Jesus is egter deur Judas Iskariot verraai (net soos een van die twaalf stamme, Dan, die Fisiese Israel verraai het), en nadat Jesus hierdie aarde verlaat het en na die hemel opgevaar het, is sy boodskap geleidelik deur die Katolieke en Protestantse kerke verraai. Shincheonji leer dat die Nuwe Testament en die boek Openbaring profeteer dat 'n 'beloofde pastoor' sal kom, die valse predikante sal oorkom wat die groep wat deur Satan (die 'Nicolaïete' van Openbaring 2 en 3) gelei word, verteenwoordig en die derde Israel, die Nuwe Geestelike Israel.

Die beloofde predikant van die Nuwe Testament kon egter eers verskyn nadat 'n figuur, of figure wat die rol van Johannes die Doper vertolk, hulself sou manifesteer, en na 'n nuwe proses van verraad en vernietiging (2 Tessalonisense 2: 1 – 4). Shincheonji leer dat die gebeure wat in die boek Openbaring voorspel is, fisies in Korea in die twintigste eeu vervul is (Lee 2014: 176 – 278). Die rol van Johannes die Doper is (met die wederkoms van Jesus) deur die sewe boodskappers van die Tempel van die Tabernakel, die sewe kandelare (Openbaring 1: 20) vertolk, met lampe wat in die nag brand vir 'n tyd totdat die beloofde pastoor gekom het. . Volgens Shincheonji het die verraad geprofeteer in verskillende boeke van die Nuwe Testament (2 Tessalonisense 2: 1 – 4; Matteus 8: 11 – 12; Mattheus 24: 12), is naas die boek Openbaring vervul deur die korrupsie van die Tabernakel-tempel, en Oh Pyeong-Ho was die vernaamste verwoester wat baie in die Tabernakel oorreed het om die merk van die Dier (Openbaring 13) te ontvang, dit wil sê die valse leringe van die Christelike hoofkerke.

Op daardie tydstip, net toe Satan se Nikolaïete die tabernakel binnegeval het waar die sewe boodskappers gewerk het (Openbaring 2 en 3), het 'een wat oorwin' verskyn, Satan se pastoor, die vernietiger, verslaan en gesag van God en Jesus as die beloofde pastoor ontvang. Hy het 'n oop boek ontvang van 'n engel wat uit die hemel kom nadat Jesus die sewe seëls (Openbaring 6 en 8) van die verseëlde boek Openbaring 5 gebreek het, wat ooreenstem met die verseëlde boek wat deur Jesaja genoem word (29: 9 – 12). Die boekrol is nou oop, en die beloofde pastoor kan getuig van die woorde van profesie wat in die boek opgeteken is en die fisiese vervulling daarvan.

Die beloofde pastoor van die Nuwe Testament wat Shincheonji aankondig, is voorsitter Lee. Hierdie leer word dikwels verkeerd verstaan ​​deur kritici wat beweer dat Shincheonji voorsitter Lee as God of Jesus beskou. Dit is nie die geval nie. Voorsitter Lee word beskou as 'n man, nie as God nie, hoewel God in die laaste dae werk deur voorsitter Lee, wat die predikant en leraar is wat deur die profesieë van die Nuwe Testament aangekondig is, dien hy as die 'advokaat' vir die mensdom en lei in die Koninkryk van God (Lee 2014: 78 – 85). In Johannes 14: 16 – 17 en 26 is die 'advokaat' die Heilige Gees. Volgens Shincheonji verwys dit na 'n 'geestelike advokaat' wat Jesus in die laaste dae na die aarde stuur. Die “geestelike advokaat” werk en praat egter deur 'n fisiese advokaat (John 14: 17), dit wil sê voorsitter Lee.

Nadat hy die bose Nicolaïete verower het, het die beloofde pastoor die nuwe hemel en die nuwe aarde (Shincheonji) as die Nuwe Geestelike Israel gevestig en die Twaalf Stamme herstel. Van die nuwe Twaalf Stamme, 144,000 heiliges (Openbaring 7: 2 – 8 en 14: 1 – 5), die verseëlde 12,000 uit elke stam, sal deelneem aan die “eerste opstanding”, verenig met die siele van die martelare wat van elke stam af sal kom. Hemel, en regeer op aarde saam met Jesus vir 1,000 jaar as priesters en konings. Die terugkeer van die martelare is nie bedoel as 'n soort “besit” van mense deur die martelare se siele nie. Die martelare sal weer opstaan ​​in geestelike, hemelse liggame (1 Corinthians 15) en sal saam met die 144,000-heiliges regeer in 'n gesinsverhouding.

Shincheonji het vandag meer as 144,000 lede. Daar is egter verwag dat sommige hulle 'afvallige sektes' sou verraai en vorm. Sommige stamme het dit nog nie gedoen nie het hul kwotas van 12,000 “priesters” voltooi. En nie alle lede van Shincheonji sal deel wees van die 144,000 nie. Sommige sal tot die 'Groot Wit Menigte' (Openbaring 7: 9 – 10) behoort. [Beeld regs] Satan “sal gedurende die 1,000-jaar opgesluit word, maar hy sal weer bevry word as die 1,000-jare verby is,” hoewel “diegene in die heilige stad [Shincheonji] nie benadeel sal word nie” (Lee 2014: 141). Na die 1,000-jaar en hierdie finale versoeking, sal Satan en die wat deur hom beskadig is, in die hel gewerp word (Openbaring 20: 7 – 10), terwyl diegene wat aan die saad van God behoort, vir ewig in die nuwe hemel en nuwe aarde sal woon.

Profesieë, beweer Shincheonji, dui daarop dat die beloofde pastoor nie sal sterf nie en met sy liggaam die duisendjarige Koninkryk van God sal binnegaan. Maar toe hulle gevra word wat sal gebeur as voorsitter Lee, wat in 2019 nege-en-tagtig geword het, sal sterf, antwoord Shincheonji-lede bloot dat alles sal geskied volgens die wil van God, wat tot nou toe elke belofte wat hy gemaak het, nagekom het.

RITUELE / PRAKTYKE

Shincheonji se dienste word twee keer per week aangebied, op Woensdag en Sondag. Shincheonji-lede kniel tydens die dienste, daarom is daar geen stoele (behalwe vir bejaardes en bejaardes) in hul kerke nie. Kerke is dikwels in groot geboue geleë waar ander vloere verskillende doeleindes bedien. Aanhangers dra wit hemde ('n aanduiding van Openbaring 7 en 14) en tekens van verskillende kleure wat ooreenstem met die een of ander van die Twaalf Stamme (Openbaring 21: 19 – 20). Die dienste bestaan ​​meestal uit sangsange en 'n preek, wat gereeld deur voorsitter Lee gepreek is en oor die hele wêreld uitgesaai word. Die temas kom uit die hele Bybel, maar die boek Openbaring word beklemtoon.

Een keer per maand bevat 'n vergadering op Woensdag die deel van inligting oor Shincheonji se belangrikste aktiwiteite in die maand. Een keer per jaar doen 'n Algemene Vergadering verslag oor die jaar se aktiwiteite in Shincheonji en bevat 'n verklaring oor die kerk se finansies.

Spesiale dienste word gedurende die jaar vier keer gehou, [Beeld regs] vir die Pasga (Januarie 14), die Huttefees (Julie 15), die Fees van die Insameling (September 24), en ter herdenking van die dag waarop die kerk was gestig in 1984 (Maart 14).

Shincheonji hou geen geleenthede ter viering van Kersfees of Paasfees nie, want dit is van mening dat dit nie gepas is tydens die wederkoms van Jesus nie. Eerder as om Jesus se geboorte te vier, is dit tyd om Jesus te groet tydens sy wederkoms. In plaas daarvan om Jesus se opstanding te vier, is dit nou tyd om deel te neem aan die “eerste opstanding.” Shincheonji glo dat sy lering die ware betekenis van Kersfees en Paasfees openbaar, wat hul viering onnodig maak.

ORGANISASIE / LEADERSHIP 

Shincheonji beskou homself as die enigste kerk waar 'n mens nie deur die doop ingaan nie, maar deur 'n Bybelstudiekursus te voltooi (waarna dit verwys na Openbaring 22: 14). Dit is 'n uiters ernstige saak vir die lede. Hulle moet 'n kursus van ten minste ses maande deur Zion Christian Mission Centre, dwarsoor die hele Suid-Korea en in die buiteland, volg (verdeel in beginners-, intermediêre en gevorderde stadia) en voor te berei vir die eksamen. Die kursusse kan nou ook via internet, in verskillende tale, gevolg word.

Die eksamens, in geskrewe vorm, word eenvormig deur lede as moeilik en ernstig beskryf. Dit bestaan ​​uit drie vraelyste met 'n totaal van 300 vrae oor die Boek van Openbaring. Dit is nie ongewoon om dit verskeie kere te herhaal nie (Shincheonji Church of Jesus, die Tempel van die Tabernakel van die Getuienis 2018). Gemiddeld behaal vroue beter as mans. Die hoogste telling vir ouderdomsgroepe is dié in hul veertigs, maar daar is gevalle waar studente ouer as tagtig met 'n baie hoë telling gegradueer het (Shincheonji Church of Jesus, die Tempel van die Tabernakel van die Getuienis 2018: 54 – 55). [Afbeelding regs] Die gradeplegtigheid word met styl gevier, aangesien die gegradueerdes beskou word as 'wandelende Bybels', selfs gereed vir die felste sendingvelde. Alhoewel daar min voltydse sendelinge is, word daar van elke Sion-gegradueerde verwag om 'n geruime tyd aan proselytiseringsaktiwiteite te wy.

Die hele organisasie van Shincheonji word deur die Twaalf Stamme geartikuleer, elk met 'n stamleier: John, Peter, Busan James, Andrew, Thaddeus, Philip, Simon, Bartholomew, Matthew, Matthias, Seoul James, Thomas. Die Twaalf Stamme hou toesig oor 128-kerke in nege en twintig lande (een-en-sewentig kerke in Suid-Korea, sewe-en-vyftig oorsee). Soos vroeër genoem, word missies buite Suid-Korea ook onder die verskillende Koreaanse stamme versprei.

Baie regoor die wêreld werk saam met voorsitter Lee deur HWPL. Teenstanders van Shincheonji, media en selfs akademiese wetenskaplikes (Cawley 2019: 162 – 63) beweer dat HWPL en ander organisasies bloot fronte is vir Shincheonji se proselytiseringsaktiwiteite. Hierdie eise lyk egter verkeerd. HWPL bevorder internasionale vrede deur middel van vredesopvoeding, intergodsdienstige dialoog, "vredeswandelings" en 'n veldtog om "vrede te wettig" deur die internasionale reg (Heavenly Culture, World Peace, Restoration of Light 2018a). Presidente en eerste ministers, hoogwaardigheidsbekleërs van internasionale organisasies en leiers van verskillende gelowe neem deel aan hierdie inisiatiewe (Hemelse Kultuur, Wêreldvrede, Herstel van Lig 2018b). Hoewel dit korrek is om te sê dat hulle die sigbaarheid van voorsitter Lee as 'n wêreldwye godsdienstige en humanitêre leier verhoog, verwag Shincheonji uiteraard nie dat hierdie internasionale armature tot sy geloof sal oorgaan nie.

Die bevordering van wêreldvrede word deur Shincheonji-lede gesien as 'n noodsaaklike deel, gegrond in die Bybel en in Jesus se eie lering, van die pogings om die Koninkryk van God in die laaste dae in te lei. HWPL-aktiwiteite is egter nie net tot Christene beperk nie, en een van die belangrikste pogings hiervan is die bevordering van die vergelykende studie van die wêreld se heilige Skrifte as deel van 'n poging om godsdienstige konflik te voorkom. Hiervoor organiseer HWPL intergodsdienstige dialoë deur die HWPL World Alliance of Religions 'Peace (WARP) -kantore in meer as 130 lande.

Kwessies / UITDAGINGS 

In sy geskiedenis het Shincheonji bewerings van kultiese organisasie en breinspoespraktyke in die gesig gestaar en meer onlangs die aantygings van die verspreiding van COVID-19.

Shincheonji se vinnige groei het grotendeels plaasgevind deur lede van ander Christelike kerke te bekeer. Hulle het gereageer deur Shincheonji te beskuldig van 'skape steel', 'dwaalleer' en 'n 'kultus' (sien bv. Kim 2016). Suid-Korea is 'n land waar ou stereotipes oor “kultusse” oorleef, bevorder deur sekulêre media en Christelike kerke, veral dié wat deel uitmaak van die Christelike Raad van Korea (CCK).

Afgesien van 'dwaalleer', 'n beskuldiging wat sedert die tyd van die apostels vryelik tussen Christene verhandel is, word Shincheonji daarvan beskuldig van dissimulasie en 'breinspoeling'. Shincheonji erken inderdaad dat Christene en ander wat na die vergaderings genooi is, nie onmiddellik gesê word dat die organiseerder nie is Shincheonji. Die beweging regverdig dit deur te verklaar dat teenstanders van Shincheonji neerhalende inligting versprei het deur seminare wat deur CCK-kerke en mediakantore gereël is, en sodoende 'n bose kringloop veroorsaak. Weens die media-laster en CCK-propaganda sou min geleenthede bywoon as die naam Shincheonji genoem sou word, aangesien die beweging negatief as problematies vir die samelewing beskryf word. Op sy beurt word die feit dat die naam van die kerk nie onmiddellik geadverteer word nie, deur kritici gebruik om te beweer dat Shincheonji 'n 'kultus' is wat 'dissimulasie' beoefen. Daar is ook volgens Shincheonji 'n Bybelse regverdiging vir hierdie gedrag. Apostel Paulus in 1 Tessalonisense 5: 2 het geprofeteer dat Jesus tydens sy wederkoms “as 'n dief in die nag” sal kom, wat Shincheonji interpreteer dat die oes baie moeilik sal wees as gevolg van georganiseerde opposisie, en 'n versigtige benadering voorstel.

Die idee dat nuwe godsdienstige bewegings “breinspoeling” gebruik, is dekades gelede deur Westerse geleerdes van nuwe godsdienstige bewegings (Richardson 2015, 2014, 1996) ontwrig, maar word steeds deur populêre media gebruik en dit wil voorkom asof hulle ondersteuners onder die Koreaanse hoof Christelike kerke is. In die 20 beweer teenstanders van nuwe godsdienstige bewegings omdat hulle 'breingewas' wasth eeu in Noord-Amerika en Europa, moes 'kultiste' gedeprogrammeer word, dit wil sê ontvoer, ingeperk en onderwerp word aan intensiewe antikultindoktrinasie (Bromley en Richardson 1983). Aan die einde van die twintigste eeu is deprogrammering in die meeste Westerse lande onwettig verklaar (Richardson 2011). Dit het 'n paar jaar in Japan oorleef totdat die howe in dieselfde gevolgtrekkings gekom het. Die enigste demokratiese land waar deprogrammering nog wyd beoefen word, is Korea.

Alhoewel ander groepe (Providence, World Mission Society Church of God) ook is geteiken, die grootste aantal sake gaan oor Shincheonji. In 2019 het Shincheonji berig 1,418 gevalle van deprogrammering sedert 2003, die jaar toe die praktyk in Suid-Korea begin het. [Afbeelding regs] Koreaanse deprogrammeerders is gespesialiseerde predikante uit die hoofkerk, waarvan die meeste Presbiteriaans. 'Cultists' word dikwels deur hul familielede ontvoer en in die tronk gesit. Twee lede van Shincheonji, me. Kim Sun-Hwa (1959 – 2007) in 2007 en me. Gu Ji-In (1992 – 2018) in 2018, is oorlede in verband met ontprogrammeringspogings. Kim is deur haar man met 'n metaalstaaf geslaan, en is op Oktober 11, 2007, dood aan traumatiese onderhuise bloeding as gevolg van stomp krag trauma by die Dongkang Mediese Sentrum in Taehwa-dong, Jung-gu, Ulsan (CAP-LC en ander 2019) .

Vir Gu was dit haar tweede herprogrammering, nadat 'n vorige poging in 2016 misluk het, omdat sy net voorgegee het dat sy 'onttrek' is en, nadat sy uit ballingskap bevry is, weer by Shincheonji aangesluit het. Op Desember 29, 2017, het die ouers van Gu as voorwendsel 'n familiereis gebruik om haar weer te ontvoer. Sy is na 'n afgesonderde ontspanningshuis in Hwasun (Jeonnam, Jeolla-provinsie) geneem, waar sy as gevange gehou is. Terwyl sy dreig om te ontsnap, het die ouers haar geboei en toegesmeer en het verstikking veroorsaak. Gu het haar bewussyn verloor en is op Desember 30, 2017, breindood uitgespreek. Haar hart het opgehou om te klop op Januarie 9, 2018 (Fautré 2019b).

Op Januarie 28, 2018, het meer as 120,000 in Seoul en ander Koreaanse stede byeengekom om protogering van die herprogrammering en die dood van me. Gu. [Foto regs] Shincheonji-lede het 'n menseregtevereniging vir slagoffers van dwangomskakelingsprogramme (HAC) opgerig om teen deprogrammering in Suid-Korea te beveg. Die betogings is in die 2019-verslag van die Amerikaanse Staatsdepartement oor godsdiensvryheid genoem, insluitende skendings van godsdiensvryheid in die jaar 2018 (Amerikaanse departement van buitelandse sake 2019: 7). Daar was egter nuwe gevalle van deprogrammering, selfs ná die dood van Gu (CAP-LC en ander 2019; Fautré 2019a).

Die NGO het op 20, 2019, 'n verklaring waarin gevra word dat Suid-Korea beëindig word om die deprogrammering van Shincheonji-lede te beëindig, saam met ECOSOC (Ekonomiese en Sosiale Raad van die Verenigde Nasies) se spesiale raadplegende status CAP-LC tydens die een-en-veertigste sitting van die Verenigde Nasies se Raad vir Menseregte en word op die Verenigde Nasies se webwerf (CAP-LC 2019b) gepubliseer. 'N Mondelinge verklaring het gevolg op Julie 3 (CAP-LC 2019a), en 'n brief van verskeie nie-regeringsorganisasies aan die Suid-Koreaanse president Moon Jae-in (CAP-LC en ander 2019).

Hierdie NRO's beweer dat Suid-Koreaanse owerhede nie voldoende stappe teen die deprogrammeerders gedoen het nie. Familielede wat die deprogrammeerders in diens geneem het en die slagoffers ontvoer en gevange gehou het, en diegene wat geweld gebruik het, insluitend mev. Kim Sun-Hwa se man (wat tot tien jaar tronkstraf gevonnis is) is soms ondersoek (me. Gu se pa is 'n vlugteling uit die gereg op die tyd van hierdie skrywe), deur Koreaanse howe aangekla en skuldig bevind, maar die deprogrammeerders het tot dusver grotendeels die straf vrygespring. Media- en selfs beoordelaars beskou deprogrammering as 'n 'familie-aangeleentheid'. Dit is 'n stryd met die Koreaanse tradisionele etos dat die dagvaar van u eie ouers beskou word. In werklikheid, as die slagoffers van die herprogrammering van hul ouers dagvaar, veroordeel teenstanders dit as 'n bevestiging dat “Shincheonji gesinne vernietig” en uiteindelik die slagoffers blameer eerder as die oortreders.

Suid-Koreaanse owerhede blyk ook nie bewus te wees van die feit dat die verdediging wat slagoffers 'vrywillig' voorgelê het vir die herprogrammering, of selfs ondertekende (onder dwang) verklarings deur die geregshof in ander demokratiese lande van die hand gewys is nie.

Ondeprogrammering word ook ondersteun deur haatspraak wat buite die normale grense van godsdienstige kontroversie strek en lede van Shincheonji onthumaniseer en sodoende geweld teen hulle regverdig en voorberei. Gespesialiseerde siklusse van lesings genaamd "Cult Seminars" speel 'n sleutelrol in die verspreiding van hierdie vorme van haatspraak, terwyl "Cult Counselling Offices" en "Heresy Research Centre" wat deur sommige hoofkwartiere Christelike kerke en pastore in aanraking kom met die deprogrammeerders (CAP) -LC 2019b). Alhoewel 'n reaksie deur Christelike kerke op die leerstellings teen leringe wat hulle as 'ketter' en proselytiseringstegnieke beskou, verstaanbaar is, is dit verstaanbaar, maar die verbale geweld teen Shincheonji is dikwels uitermatig en kan dit tot fisieke geweld lei.

Alhoewel die dreigement van die ontprogrammering 'n ernstige probleem vir Shincheonji-lede in Suid-Korea is, is die internasionale protes teen die praktyk steeds groter, en word dit Koreaanse owerhede moeilik om dit te ignoreer. Aan die ander kant gaan beide Shincheonji en HWPL voort met hul groei, wat bevestig dat gewelddadige opposisie, hoewel dit 'n beduidende benoudheid vir lede veroorsaak, slegs beperkte sukses behaal.

Shincheonji het vroeg in 19 in die kontroversie rondom die verspreiding van COVID-2020 betrokke geraak. Op 18 Februarie is 'n vroulike lid van Dain, Suid-Korea, in Shincheonji in die hospitaal opgeneem na 'n motorongeluk en geïdentifiseer as COVID-19. Sy is as pasiënt 31 aangewys en het, voordat sy gediagnoseer is, verskeie funksies van Shincheonji bygewoon. As gevolg hiervan het sy die oorsprong geword van honderde gevalle van nuwe infeksies, waarvan die meeste mede-lede van Shincheonji was.

Die owerhede het Shincheonji gevra vir 'n volledige lys van sy lede. Dit is voorsien, maar het ook lede ingesluit, nie diegene (wat 'studente' in die beweging genoem word) wat Shincheonji-kerke bywoon nie, maar nog nie lid geword het nie. Toe die lys 'studente' aangevra is, is dit ook voorsien. Die owerhede het gekla dat die vertraging bygedra het tot die verspreiding van die virus, terwyl Shincheonji beweer dat hy gesoek word om die publiek se aandag af te lei van die owerhede se eie tekortkominge in die hantering van die krisis.

Antikultiste het baie verder gegaan en Shincheonji-lede beskuldig dat hulle die virus met opset versprei het en hulle onverantwoordelik gedra het, en vertrou dat God hulle teen die epidemies sou beskerm. Geweld het gevolg. Shincheonji-lede is geslaan en afgedank van hul werk, en in Ulsan, op 26 Februarie, is 'n vroulike lid van Shincheonji dood nadat hy van 'n venster op die sewende verdieping van die gebou waar sy gewoon het, geval het. Die voorval het plaasgevind terwyl haar man, wat 'n geskiedenis van gewelddadige vyandigheid teenoor haar geloof gehad het en beweer het dat die val toevallig was, haar aangeval en probeer dwing het om Shincheonji te verlaat.

Lee Man Hee, stigter van Shincheonji, het op 2 Maart 'n perskonferensie gehou waarin hy om verskoning gevra het vir moontlike foute en vertragings met die verskaffing van die lyslyste, met die belofte van volledige samewerking met die owerhede. Intussen het die stad Seoel 'n klag teen Lee en ander Shincheonji-leiers vir manslag ingedien, waarin hy beweer het dat die samewerking met die owerhede vertraagde mense lewens verloor het.

Die Koreaanse polisie het toegeslaan op Shincheonji-kerke en beslag gelê op die lidlyste. Nadat hulle dit vergelyk het met die lyste wat deur Shincheonji verskaf is, het hulle tot die gevolgtrekking gekom dat die verskille maar gering was en dat die kerk nie vrywillig onvolledige of gewysigde lyste ingedien het nie (Kim 2020). CESNUR en die Belgiese NRO Human Rights Without Frontiers het in Maart 2020 'n 'Witskrif' oor Shincheonji en die koronavirus gepubliseer, en tot die gevolgtrekking gekom dat die kerk 'n paar foute begaan het in die hantering van die krisis, maar dat dit nie neerkom op kriminele nalatigheid nie (Introvigne, Fautré , Šorytė, Amicarelli en Respinti 2020). Die Amerikaanse Kommissie vir Internasionale Godsdiensvryheid het ook kommer uitgespreek dat Shincheonji se godsdiensvryheid in Suid-Korea geskend kan word (USCIRF 2020).

In wat dalk die laaste hoofstuk van die regering se saak teen Lee Man Hee is vir die oortreding van die wet op die beheer van aansteeklike siektes, is hy vrygespreek van daardie aanklag, maar is skuldig bevind aan verduistering. Die hof het 'n drie jaar opgeskorte tronkstraf vonnis uitgereik (“Suid-Korea sekte” 2021). In 2022 het die Hooggeregshof laer howe se vryspraak van Lee Man-hee bekragtig van aanklagte dat hy die regering se reaksie op COVID-19-uitbrekings in 2020 belemmer het (Yonhap 2022).

Die anti-Shincheonji-veldtog is aangevuur deur beide Christelike teenkultiese opponente, wat aangevoer het vir die ontbinding van die beweging en verspreide gerugte daaroor, en deur internasionale media wat herhaaldelike uitbeeldings van Shincheonji as die “koronavirus-kultus” herhaal het. Watter effek die krisis op die toekoms van Shincheonji sal hê, moet nog gesien word.

IMAGES

Beeld #1: Voorsitter Lee ondervra deur die skrywer van hierdie profiel, Gwacheon, Suid-Korea, Junie 6, 2019 (voor die Palace of Peace).
Beeld #2: Park Tae-seon.
Beeld #3: Die eerste tempel van Shincheonji, wat in Junie 1984 geopen is in Anyang, Gyeonggi-provinsie, Suid-Korea.
Beeld #4: Shincheonji-hoofkantoor in Gwacheon.
Beeld #5: 'n oomblik van die World Alliance of Religions se vredesberaad in Seoel, 2014.
Beeld #6: Leerhulp oor die twee sade.
Beeld #7: 'n artistieke weergawe van die Nuwe Jerusalem.
Beeld #8: 'n Shincheonji-diens op die stigtingsdag (2019).
Beeld #9: Eksamen in Seoel (Peter-stam).
Beeld #10: Grafiek wat die aantal pogings tot die herprogrammering van Shincheonji-lede toon.
Beeld #11: Januarie 28, 2018-manifestasie wat protogering van ontprogrammering uitdruk.

Verwysings 

Bromley, David, en James T. Richardson, eds. 1983. Die kontroversie van breinspoeling / ontprogrammering: sosiologiese, sielkundige, juridiese en historiese perspektiewe. New York en Toronto: The Edwin Mellen Press.

CAP-LC (Coordination des Associations et des Particuliers pour la Liberté de Conscience). 2019a. Mondelinge verklaring. Raad vir Menseregte van die Verenigde Nasies, een-en-veertigste sitting, 3 Julie 2019. Toegang verkry vanaf http://webtv.un.org/search/item4-general-debate-21st-meeting-41st-regular-session-human- regte-raad- / 6055074714001 /? term = & lan = english & cat = Vergaderings% 2FEvents & page = 3 [No. 62, 01:55:53], op 14 Julie 2019.

CAP-LC (Coordination des Associations et des Particuliers pour la Liberté de Conscience). 2019b. “Gedwonge afprogrammering van lede van Shincheonji in die Republiek van Korea.” Geskrewe verklaring, Menseregteraad van die Verenigde Nasies, Eerste-en-veertigste sitting, Junie 20, 2019. Toegang verkry vanaf https://documents-dds-ny.un.org/doc/UNDOC/GEN/G19/177/94/pdf/G1917794.pdf?OpenElement op 14 Julie 2019.

CAP-LC (Coordination des Associations et des Particuliers pour la Liberté de Conscience) en andere. 2019. “Gedwonge omskakeling in Suid-Korea moet beëindig word: 'n ope brief aan president Moon Jae-in.” Toegang vanaf https://www.eifrf-articles.org/Forced-Conversion-in-South-Korea-Should- Be-put-to-an-End-An-Open-Letter-to-President-Moon-Jae-in_a234.html op 22 Julie 2019.

Cawley, Kevin N. 2019. Godsdienstige en filosofiese tradisie van Korea. Abingdon, die Verenigde Koninkryk en New York: Routledge.

Dong-A Ilbo. 1976 “장막 성전 교주 에 징역 5 년 을 선고” (gevonnis tot vyf jaar gevangenisstraf). Maart 1.

Fautré, Willy. 2019a. “Suid-Korea: Hyeon-Jeong KIM: 50 dae van opsluiting vir gedwonge de-omskakeling (1).” Menseregte Sonder Grense, Augustus 22. Toegang vanaf https://hrwf.eu/south-korea-hyeon-jeong-kim-50-days-of-confinement-for-forced-de-conversion-1/ op 23 Augustus 2019.

Fautré, Willy. 2019b. 'Suid-Korea: 'n Jong vrou sterf in 'n poging om haar met geweld te bekeer in sekwestrasie-omstandighede.' Menseregte Sonder Grense8 Julie. Toegang verkry vanaf https://hrwf.eu/south-korea-a-young-woman-died-in-an-attempt-to-forcibly-de-convert-her-in-sequestration-conditions/ op 22 Augustus 2019.

Hemelse kultuur, wêreldvrede, herstel van die lig. 2018a. Verklaring van die vrede en die beëindiging van die Witskrif. Seoel: Hemelse kultuur, wêreldvrede, die herstel van die lig.

Hemelse kultuur, wêreldvrede, herstel van die lig. 2018b. Hemelse kultuur, wêreldvrede, herstel van lig 2018. Seoel: Hemelse kultuur, wêreldvrede, die herstel van die lig.

Introvigne, Massimo, Willy Fautré, Rosita Šorytė, Alessandro Amicarelli en Marco Respinti. 2020. “Shincheonji en coronavirus in Suid-Korea: sorteer feit uit fiksie. 'N Witskrif.' Brussel: CESNUR en Menseregte Sonder Grense. Toegang verkry vanaf https://www.cesnur.org/2020/shincheonji-and-covid.htm op 20 Maart 2020.

Kim, So-Hyun. 2020. 'Shincheonji lieg nie oor syfers oor lidmaatskap nie.' Die Korea Herald, Maart 17. Toegang verkry vanaf http://www.koreaherald.com/view.php?ud=20200317000667 op 20 Maart 2020.

Kim, David W., en Bang Won-il. 2019. “Guwonpa, WMSCOG, en Shincheonji: Drie dinamiese grasrotgroepe in die hedendaagse Koreaanse NRM-geskiedenis.” Godsdienste 10:1–18. DOI: 10.3390/rel10030212.

Kim, Young Sang. 2016. “The Shincheonji Religious Movement: A Critical Evaluation.” MA Proefskrif, Universiteit van Pretoria, Suid-Afrika.

Kyunghyang Shinmun. 1976. “장막 성전 교주 에 집행 유예 를 선고” (leier van die Tempel van die Tabernakel veroordeel tot beproewing), Julie 10.

Lee, Man Hee, red. 2018. Die ware verhaal van hemelse kultuur, wêreldvrede, herstel van die lig: vrede en staking van oorlog. Seoel: Hemelse kultuur, wêreldvrede, die herstel van die lig.

Lee, Man Hee. 2014. Die skepping van hemel en aarde. Tweede Engelse uitgawe. Gwacheon, Suid-Korea: Shincheonji Press.

Persoonlike onderhoude. 2019. Persoonlike onderhoude is gevoer met lede van Shincheonji in Seoul en Gwacheon in Maart en Junie 2019, insluitend een met voorsitter Lee in Gwacheon op 6, 2019, Junie.

Richardson, James T. 2015. “'Brainwashing' en geestesgesondheid.” Bl. 210 – 15 in Ensiklopedie van geestesgesondheid, Tweede uitgawe, onder redaksie van Howard S. Friedman,. New York: Elsevier.

Richardson, James T. 2014. “'Brainwashing' as forensiese bewyse.” Bl. 77 – 85 in Handboek van Forensiese Sosiologie en Sielkunde, onder redaksie van Stephen J. Morewitz en Mark L. Goldstein, New York: Springer.

Richardson, James T. 2011. “Afprogrammering: van private selfhulp tot regeringsgeorganiseerde onderdrukking.” Misdaad, wetgewing en sosiale verandering 55:321–36. DOI 10.1007/s10611-011-9286-5.

Richardson, James T. 1996. “Sosiologie en die nuwe godsdienste: 'Brainwashing,' the Courts, and Religious Freedom. '' P. 115 – 37 in Getuienis vir sosiologie: sosioloë in die hof, onder redaksie van Pamela Jenkins en Steve Kroll-Smith. Westport, CT en Londen: Praeger.

Shincheonji-kerk van Jesus, die tempel van die tabernakel van die getuienis. 2019a. Inleidingsmateriaal vir die Shincheonji-kerk van Jesus, die tempel van die tabernakel van die getuienis. Gwacheon, Suid-Korea: Shincheonji-kerk van Jesus, die tempel van die tabernakel van die getuienis.

Shincheonji-kerk van Jesus, die tempel van die tabernakel van die getuienis. 2019b. Shincheonji Core-leerstellings. Gwacheon, Suid-Korea: Shincheonji-kerk van Jesus, die tempel van die tabernakel van die getuienis.

Shincheonji-kerk van Jesus, die tempel van die tabernakel van die getuienis. 2018. Ondersoek vir Shincheonji 12-stamme: verifieer dat hulle verseël is. Gwacheon, Suid-Korea: Shincheonji-kerk van Jesus, die tempel van die tabernakel van die getuienis.

'Die sekte-leier van Suid-Korea is verwyder van die inspanning van virusse.' 2021. Yahoo News Australië, Januarie 13. Toegang verkry vanaf https://au.news.yahoo.com/south-korea-sect-leader-cleared-064218607.html op 15 Januarie 2021.

USCIRF (Amerikaanse Kommissie vir Internasionale Godsdiensvryheid). 2020. "The Global Response to the Coronavirus: Impact on Religious Practice and Religious Freedom." Washington DC: USCIRF. Toegang verkry vanaf https://www.uscirf.gov/sites/default/files/2020%20Factsheet%20Covid-19%20and%20FoRB.pdf op 20 Maart 2020.

Amerikaanse departement van buitelandse sake. 2019. “Internasionale godsdiensvryheidsverslag van Republiek Korea 2018.” Toegang verkry vanaf https://www.state.gov/wp-content/uploads/2019/05/KOREA-REP-2018-INTERNATIONAL-RELIGIOUS-FREEDOM-REPORT.pdf Op 7 Julie 2019.

Yonhap. 2022. "Hooggeregshof bekragtig die vryspraak van Shincheonji-leier." Korea Herald, Augustus 12. Toegang verkry vanaf https://www.koreaherald.com/view.php?ud=20220812000335&np=1&mp=1 op 13 Augustus 2022.

Publikasiedatum:
30 Augustus 2019

 

Deel