Massimo Introvigne

Guru Jára Pad

GURU JÁRA PAD TYDLYN **

** Vir 'n uitgebreide groepstydlyn en profiel, sien Introvigne 2019.

1971 (4 Januarie): Jaroslav (Jára) Dobeš is gebore in Příbram, Tsjeggo-Slowakye (nou Tsjeggië).

1976: Op die ouderdom van vyf, soos hy later berig het, ervaar Jára die eerste keer visioene van spoke en ander bonatuurlike verskynsels.

1980: Jára begin sy bonatuurlike ervarings in 'n joernaal opneem. Omdat hy geglo het dat hy aan geestesongesteldheid gely het, het dokters hom swaar medikasie gebruik.

1982 (November): Jára het homself aan 'n boom probeer ophang, maar is deur sy beste vriendin gered en na die hospitaal gebring. Daar het hy deurgegaan wat hy later beskryf het as 'n naby-dood-ervaring, wat sy lewe op spiritualiteit gerig het.

1985: Jára het 'n vaardige rotsklimmer geword.

1989: Jára ontsnap na Italië, waar hy die Rooms-Katolisisme en kloostertradisies bestudeer, sowel as Kabbalah en ander esoteriese leerstellings.

1991: Jára begin werk as 'n professionele klimmer en instrukteur en spandeer tyd in natuurlike kluisenaars. Volgens sy dissipels bereik hy verligting in Arco, Italië.

1995: Jára begin sy dienste aanbied as 'n professionele astroloog en geestelike meester. In dieselfde jaar beweer hy dat hy die hoogste inisiasie ontvang het van 'n geestelike entiteit binne die Piramide van Menkaure in Giza, Egipte, en opdragte om na Indië te gaan, waar hy sy goeroe sou vind.

1990's: Jára reis herhaaldelik na Indië, waar hy onder Swami Nagananda en Guru Anahdan studeer.

1996: Jaroslav Dobeš, nou bekend as Guru Jára, het in Tsjeggië begin skoolhou en sy eerste volgelinge bymekaargemaak, met wie hy uiteindelik die Guru Jára Path sou vestig.

1997 (15–16 September): Jára organiseer die fees “Dae van geestelike aktiwiteite” in die Natuurhistoriese museum van Olomouc, Tsjeggië.

1998: Jára en sy volgelinge stig 'n klooster in Odrlice, Tsjeggië.

1999: Jára publiseer sy eerste boek, Pelgrims na onsterflikheid. Sentrums is in Olomouc en Zlín, Tsjeggië, en Dharamshala, Indië, ingewy. 'N Klein takklooster is in Horní Bečva, in die Beskidsberge, Tsjeggië, geopen.

1999: Die eerste internasionale seminaar is op die eiland Mindoro, Filippyne, gehou.

2000: Jára stig die Tsjeggiese Telepatiese Vereniging.

2000-2001: Groot feeste wat deur die Path in die belangrikste Tsjeggiese stede gereël is, het wyd aandag getrek.

2001: Jára begin die tydskrif Poësie. Sy Tarot-kaartdek is aan die algemene Tsjeggiese publiek te koop aangebied en het 'n topverkoper geword.

2001: Die eerste massiewe aanvalle op die Guru Jára Path deur die Tsjeggiese anti-kultus-beweging.

2002 (22–24 November): Die Simposium van Esoteriese Wetenskap is in Olomouc gereël.

2002: 'n Nuwe sentrum is in Hampi, Karnataka, Indië, geopen.

2003: Jára verhuis na Thailand, daarna na Nepal, terwyl sy volgelinge in Tsjeggië duisende tel. Die Praagse sentrum is geopen.

2004: Die Poetrie Esoteric Institute is gestig, met Barbora Plášková as mededirekteur.

2005: Anti-kultus-veldtogte en gewelddadige aanrandings teen Jára en sy studente het plaasgevind. Die klooster in Odrlice is gesluit.

2007: Jára het die laaste seminaar in Tsjeggië aangebied. Jára en later Plášková het Europa permanent na Asië verlaat.

2007 (14 Mei): Nadat 'n voorlopige polisie-ondersoek teen Jára begin is, is hy op die soeklys geplaas omdat sy woning nie bekend was aan die Tsjeggiese polisie nie.

2009 (18 Februarie): Owerhede in die Filippyne het Jára in die land toegelaat. Plášková het in Maart gevolg. Sy is ook in Oktober deur die Tsjeggiese owerhede op die gesoekte lys geplaas, aangesien haar woning onbekend was.

2009: In die afwesigheid van Jára en Plášková, het sommige dissidentstudente probeer om beheer oor die beweging te neem. As gevolg hiervan is die Poetrie Esoteriese Instituut gesluit en die voormalige lede het die lys studente aan die Tsjeggiese polisie verskaf.

2010 (19 Oktober): Die elite-veiligheidsmag van die Tsjeggiese polisie (SROC), in samewerking met die Zlín-tak van die streekhof van Brno, het 'n klopjag gedoen op die perseel van die beweging en die huise van senior lede in Tsjeggië.

2011: Jára stig sy ashram op die eiland Siargao, Filippyne.

2011: Jára gepubliseer Casanova Sútra, 'n inleidende roman met sy sleutelleerstellings. Verskeie uitstallings het sy Astrofocus-collages in Tsjeggië bekendgestel.

2012 (28 Mei): Die Zlín-tak van die streekhof in Brno het 'n internasionale arrestasiebevel teen Jára en Plášková uitgereik vir agt verkragtings wat na bewering tussen 2004 en 2006 gepleeg is.

2014 (7 Oktober): Die Zlín-tak van die streekhof in Brno het Jára en Plášková in absentia gevonnis tot onderskeidelik tien en nege-en-'n-half jaar tronkstraf.

2015: Jára en Plášková is albei op versoek van Tsjeggiese owerhede in die Filippyne in hegtenis geneem.

2015-2019: Die regsake het voortgegaan terwyl Jára en Plášková aangehou bly, met nog 'n hofproses wat in die herfs van 2019 sou beplan.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Jaroslav (Jára) Dobeš is op 4 Januarie 1971 in Příbram, Tsjeggo-Slowakye (die huidige Tsjeggiese Republiek) gebore. Soos hy later berig, het hy op vyfjarige ouderdom spoke begin sien en ander bonatuurlike verskynsels ervaar. Op negejarige ouderdom het hy besluit om sy paranormale ervarings op te neem in 'n joernaal wat deur sy ouers ontdek is. Hulle het geglo dat hy ly aan 'n paar vorme van geestesongesteldheid, en dokters het swaar medikasie voorgeskryf, wat 'n vernietigende uitwerking op die jong Jára gehad het. In November 1982 het hy homself aan 'n boom probeer ophang, maar is deur sy beste vriend gered en na die hospitaal gebring. Daar het hy deurgegaan wat hy later beskryf het as 'n naby-dood-ervaring, wat sy lewe op spiritualiteit gerig het.

Na die voorval ontsnap hy van wat hy as die onderdrukkende, materialistiese huishoudelike atmosfeer beskou deur sy tyd te wy aan rotsklim, waarin hy spoedig redelik vaardig geword het. In 1989, enkele maande voor die val van die kommunisme in Tsjeggo-Slowakye, ontsnap Dobeš na Italië, waar hy die Rooms-Katolisisme en kloostertradisies bestudeer. Hy het ook kennis gemaak met verskeie esoteriese leerstellings, van Kabbalah tot Feng Shui, en ontmoet dissipels van Julius Evola (1898–1974), wie se leerstellings oor Tantra “hom baie geïnspireer het” (Plášková 2019). Hy het tyd in Rome en in klimareas en natuurskoon deurgebring kluisenaars in Italië, waaronder Porto Venere, aan die Liguriese kus, Lumignano, naby Vicenza, Sperlonga, geleë tussen Rome en Napels, [Afbeelding regs] en Arco, in die provinsie Trento.

Arco was albei 'n belangrike geestelike sentrum, met 'n beroemde heiligdom in Marië en esoteriese legendes wat verband hou met sy kasteel, en 'n plek waar Jára sy passie vir rotsklim kon kweek. In 1991 het hy as professionele rotsklimmer en instrukteur in Italië, Spanje en Frankryk begin werk. Hy beweer dat hy in 1992 in Italië ontmoet het, 'n geheimsinnige geestelike onderwyser wat hy 'Cagliostro die tweede' genoem het, onder wie se leiding hy deurgebring het. vier maande bestudeer "seëls, simbole en evokasies", en is bekendgestel aan magiese tekste van die Renaissance (Guru Jára 2016a; Guru Jára 2018; Plášková 2019; vir die verhaal van die beweging vertrou ek ook op Manek 2015 en op onderhoude I uitgevoer met mentors en studente van die Path in Praag in Junie 2019).

Sy geestelike belangstellings het egter daartoe gelei dat Jára die antieke wysheid gesoek het in wat hy as die geestelike sentrums van die wêreld beskou het, hoewel volgelinge later beweer dat hy reeds in 1991 in Arco, by die fontein in die dorp San Martino, verligting bereik het toe hy was terug van weke in die grotte van die beroemde rotsklimgebied Massone. In 1995, op die Duin van Pilat, in die Franse Arcachonbaai, ontvang hy 'n openbaring wat hom beveel om na Jerusalem te gaan, waar 'n ander openbaring hom na Egipte gestuur het. Daar berig hy dat hy sy hoër inisiasie, in 1995, van 'n geestelike entiteit ontvang het, terwyl hy 'n nag in die Piramide van Menkaure, die kleinste van die drie piramides van Giza, deurgebring het en besef dat sy eie status goddelik was. In dieselfde jaar 1995 het hy sy professionele dienste as astroloog begin aanbied en die eerste dissipels bymekaargemaak en sy eerste somerskool in Fontainebleau, Frankryk, aangebied.

Na sy inisiasie in Egipte ontvang hy weer 'instruksies in die vorm van 'n verskyning' dat hy na Indië moet gaan, waar hy sy guru sal ontmoet. Hy het ook deur Asië en in Suid-Amerika gereis. In Indië het hy tyd in die ashram van Swami Nagananda (1951-2006) in Bukkapatnam, Andhra Pradesh, deurgebring. Hy het besuinigings en pelgrimsreise uitgevoer en 'n spesiale verbintenis met die Mahakaleshwar Jyotirlinga in Ujjain, Madhya Pradesh, ontwikkel, een van die twaalf Jyotirlinga-heiligdomme ter ere van die generatiewe krag van Shiva.

Nagananda het aanbeveel dat hy die studie van Tantric Shivaism, sy belangrikste belang, onder Guru Anahdan (? –2005) in Haridwar, Uttarakhand, voortgesit het. Hierdie deel van die verhaal is betwis deur kritici, wat vermoed dat Anahdan (anders as Nagananda, 'n bekende historiese figuur met volgelinge ook in die Weste) 'n beeld van Jára se verbeelding kan wees, te meer omdat Jára sommige van sy eie onderteken het. tekste met die naam Anahdan, beide om sy erfenis op te eis en om meer subtiele “energieke, karmiese redes” (Guru Jára 2016a). Vroeë lede van Jára se organisasie beweer egter dat hulle in Indië was en Anahdan in Arunachala ontmoet het voordat hy in 2005 gesterf het (Introvigne 2019).

Jára beweer dat sy as 'n sadhu in Indië geïnisieer is, en dat sy 'n paar probleme ondervind het (en later opgelos het) met Anahdan, wat sy onderrig van Westerlinge nie hopeloos in 'n verbruikerskultuur goedgekeur het nie. In 1996, met sy terugkeer na Tsjeggië, het Jára gereeld 'n groep dissipels begin onderrig, wat later die Guru Jára-pad gevorm het. Die eerste byeenkomste het plaasgevind in die huis van dr. Mila Plášková, 'n bekende sterrekundige, in Zlín, wie se twee dogters Barbora en Kristýna later 'n belangrike rol in Jára se beweging sou speel.

Op 30 Mei 1996 bied Jára sy eerste openbare lesing in die Tsjeggiese Republiek aan, ook in Zlín. Hy het 'n paar volgelinge na 'n pelgrimstog na Indië geneem en 'n tweede somerskool aangebied in Tatranská Lomnica, Slowakye. Aandbyeenkomste in klubs en teehuise is in Tsjeggië gehou, tesame met meer ambisieuse seminare en feeste.

Die fees getiteld "Dae van geestelike aktiwiteite", gehou op 15 en 16 September 1997 in die Natuurhistoriese museum van Olomouc, het baie aandag getrek en is later beskou as 'n belangrike stap in die rigting van die vorming van die Pad as 'n geïnstitusionaliseerde geestelike organisasie (Manek 2015: 10–11). In 1997 was daar ook die eerste seminare in die Beskidsberge, [Beeld regs], waar die temas van Tantriese seksualiteit en reïnkarnasie openlik bespreek is en die basis vorm van geestelike praktyke.

Onder die vroeë dissipels was dr Eva Bučková, toe 'n regter by die Zlín-tak van die streekhof in Brno. Sy het merkwaardige telepatiese kragte getoon en was 'n dosent en 'n naaste medewerker van Jára voordat sy in 2007 in die krisis teen hom gewend het. Teen 1998 het die kursusse en seminare dit reeds bewys suksesvol dat na 'n nuwe suksesvolle pelgrimstog na Indië 'n klooster in die dorp Odrlice, naby Olomouc, ingewy is. [Beeld aan die regterkant] Ander kleiner sentrums genaamd kitakus of tao ki tak (speel op beide die Japannese woord "plek van verwelkoming" en die Tsjeggiese uitdrukking "tak i tak", wat "albei kante" beteken) volg in 1999 in Zlin en Olomouc, Tsjeggiese Republiek, in Dharamshala, Indië, en in die dorpie Horní Bečva in die Beskidgebergte, laasgenoemde 'n kleiner, afgesonderde tak van die Odrlice-klooster.

Dit was die verdraagsame Tsjeggiese Republiek van president Václav Havel (1936–2011), en Jára se Tantriese leerstellings oor seksualiteit word nie as skandalig beskou nie, of is toegelaat binne 'n algemene raamwerk van verdraagsaamheid. Jára het projekte van stapel gestuur wat aanklank vind by die liberale, alternatiewe subkultuur van die post-kommunistiese studente en professionele persone, waaronder die čajodárné putování (teeswerwery), wat honderd Tsjeggiese teeshuise besoek en gekarteer het, wat 'n voorkeurplek geword het vir gratis besprekings oor politiek en kultuur. Die Tsjeggiese media het die projek goed beoordeel.

Sommige dissipels het van ander lande begin kom, en in Januarie 1999 het Jára sy eerste internasionale seminaar op die eiland Mindoro in die Filippyne gereël. Pelgrimstogte het voortgegaan (in 1999 na Egipte), asook seminare en lesings. Selfs sommige Tsjeggiese universiteite het Jára genooi om oor Tantrisme en alternatiewe spiritualiteit te praat.

In 1999 publiseer Jára sy eerste boek, Pelgrims na onsterflikheid, geredigeer deur Barbora Plášková, wat intussen as sy naaste dissipel na vore getree het. Die boek is gevolg deur baie ander, een van die belangrikste wesens Casanova Sútra (2011), 'n esoteriese roman met Jára se hoofleerstellings. In 2000 het die beweging sy eerste webwerf en in 2001 'n eie tydskrif, Poësie. Seminare en feeste regoor die Tsjeggiese Republiek het duisende volgelinge bymekaargemaak. Hulle is vanaf 2002 georganiseer deur 'n stigting genaamd The Little Prince, en na 2004, op 'n kleiner skaal, deur die nuutgestigte Poetrie Esoteric Institute, wat meer gefunksioneer het soos 'n universiteit met klasse in verskillende esoteriese dissiplines. In elke jaar 2000 en 2001 het vier feeste 'n paar dae in Zlín, Olomouc en Praag, wat groot aandag gewek het. [Beeld regs]

Met die nuwe millennium kom die stigting van die Tsjeggiese Telepatiese Vereniging, wat gewy is aan die bestudering van parapsigologiese verskynsels in Tsjeggië. Die Vereniging het bekend geword vir die jaarlikse kampioenskappe vir telepatie. Die teeswerwinge het na Slowakye uitgebrei. Boeke is aangevul met CD's, insluitend musiek en begeleide meditasies. Jára het ook die Ateliers of Soul (vir mans) en die Ateliers of Women's Souls (vir vroue) gestig om "mentors" voor te berei, dws onderwysers wat gemagtig is om sy leer aan 'n groeiende aantal studente oor te dra.

Hierdie aktiwiteite het die Tsjeggiese anti-kultus-beweging nie ongesiens verbygegaan nie. Die politieke klimaat het verander, en die Tsjeggiese samelewing het konserwatiewer geword. Tantriese leerstellings oor seksualiteit is deur antikultiste en die media geïnterpreteer as seksuele lisensie en orgieë. Alhoewel anti-kultiste die beweging in 1999 begin teiken het, was die jaar 2001 die beginpunt van 'n massiewe veldtog teen die Guru Jára-pad wat strek vanaf die anti-kultus-beweging en sommige media na die polisie, en uiteindelik gelei het tot die arrestasie van Jára en 'n beduidende vermindering van die aantal lede van die beweging. Hierdie voorvalle word hieronder bespreek, in die afdeling 'Kwessies / uitdagings'.

Terwyl die media die feeste in 2000 gunstig gerapporteer het, terwyl die druk van die anti-kultus-beweging toegeneem het, het hulle grootliks stil gebly oor Jára se inisiatiewe in 2001 en daarna. Die aktiwiteite het egter voortgegaan. In 2002 is 'n stel Tarot-kaarte wat Jára ontwerp het te koop aangebied en 'n topverkoper geword. In dieselfde jaar word 'n nuwe feesvorm bekend as die Symposium of Esoteric Science in die Olomouc-gebied ingewy. Nog een kitaku is in Hampi, Karnataka, Indië, geopen.

In 2003, deels vanweë die nuwe, minder gunstige politieke klimaat tuis en die aanvalle van die Tsjeggiese anti-kultusbeweging, verhuis Jára na Asië (Thailand, toe Nepal), maar tot 2007 keer hy steeds periodiek terug na Tsjeggië leer en om sy boeke en kunsfoto's voor te stel. Daar word ook berig dat Jára die verkiesing van konserwatiewe Václav Klaus as president van die Tsjeggiese Republiek in 2003 as 'n teken van vervolging vir alternatiewe spiritualiteit en wêreldbeskouings vertolk het. "Dis verby. Ons gaan nie huis toe nie, ”het hy gesê toe hy van die verkiesing verneem het toe hy in Maleisië was (Manek 2015: 74). Klaus sal tien jaar lank president bly, tot 2013, en internasionale bekendheid verwerf vir sy kritiek op die Europese Unie, lof vir die onderdrukkende beleid van die Russiese president, Vladimir Poetin, en teenkanting van die Praagse gay trots.

Onder mediadruk het die Path besluit om die groter feeste te kanselleer en te konsentreer op die voorbereiding van mentors, die interne aktiwiteite en die pelgrimsreise, met Jára wat die lede persoonlik gelei het om die mistieke erfenis van Frankryk, Spanje en Marokko te ontdek, asook Thailand, Laos, Nepal en Japan. 'N Nuwe sentrum was oop, die eerste in Praag, in 2003, gevolg deur een in Brno, maar die klooster in Odrlice is in 2005 gesluit en verkoop, en die planne om nog 'n nasionale sentrum in Tsjeggië te bou, moes onbepaald uitgestel word .

Selfs na 2007 het Jára voortgegaan om Tsjeggiese studente via die internet te onderrig, en baie het hom in Asië besoek en deelgeneem aan verdere pelgrimsreise wat deur die meester gereël en gelei is. Intussen is daar in Tsjeggië en elders suksesvolle uitstallings van Jára se kunswerke gereël, waarvan sommige in 2011 in verband met die promosie van sy roman. Casanova Sútra.[Image regs]

Sommige van die Asiatiese toevlugsoorde is in die Filippyne georganiseer, waar Jára en sy hoofmedewerker, Barbora Plášková, in 2011 'n ashram in die afgeleë Siargao, 'n deel van die eilandgroep Mindanao, geopen het. Die ashram het 'n verskeidenheid geestelike en sportaktiwiteite aangebied en het die middelpunt van die beweging geword. Dit het in hierdie rol voortgegaan, selfs na 2015, toe Jára en Plášková in hegtenis geneem en aangehou is in die immigrasie-aanhoudingsentrum van Bagong Diwa, naby Manila, waar hulle op die oomblik van hierdie skrywe bly. Retraites vind steeds in Siargao plaas, en kursusse word in Tsjeggië onder leiding van sewe senior mentors aangebied. Die kontroversie oor polisie-ondersoeke en mediadruk het egter die aantal lede van 4,000 in die vroeë 2000's tot minder as 500 in 2019 verminder.

Leerstellinge / oortuigings

Die hoofbron van die leer van Guru Jára is die sjivaïetiese tantrisme, hoewel sy boeke ook verwysings na Egiptiese, Tibetaanse, Christelike en Kabbalistiese leerstellings bevat. In Jára se boeke ontmoet die lesers 'n oorvloed Christelike mistici, sommige word deur die hooflyn Christelike kerke as ortodoks beskou en ander as ketters, asook sulke klassieke Tantriese meesters soos Padmasambhava (agste eeu), Tilopa (988–1069) en Tilopa s'n. dissipel, Naropa (elfentig eeu). Van die meer onlangse outeurs wat genoem word, is Julius Evola, Aleister Crowley (1875–1947), Wilhelm Reich (1897–1957), Paul Brunton (1898–1981) en Theos Casimir Bernard (1908–1947?), Die Amerikaanse "White" Lama ”wie se oom Pierre Arnold Bernard was, oftewel“ Oom die almagtige ”(1875–1955), die flambojante stigter van die Tantrik-orde van Amerika wat nietemin 'n belangrike rol in die bekendstelling van posturale joga in die Weste gehad het (Laycock 2013). Theos Bernard het in 1947 in Punjab verdwyn en hy is vermoor tydens die onluste wat verband hou met die verdeling tussen Indië en Pakistan. Sy liggaam is egter nooit gevind nie. Die roman Casanova Sútra argumenteer dat die "White Lama" miskien nie in 1947 gesterf het nie en in die negentigerjare in die Himalajas gewoon het, of nie, aangesien die verhaal op 'n manier vertel word om ruimte te gee vir twyfel.

Terwyl hy verskeie skrywers en meesters aanhaal, glo Jára dat alle ware esoteriese leringe teruggevoer kan word na een bron, wat regoor die wêreld begin versprei het tydens die bewind van farao Nyuserre Ini, die sesde heerser van die Egiptiese Vyfde Dinastie, wat in die tweede helfte van die vyf-en-twintigste eeu v.G.J. Jára bespreek hoe die Sun Temple of Nyuserre Ini hiërogliewe ingesluit het met 'n penis wat in 'n driehoek binnedring, 'n toespeling op wat later bekend sou staan ​​as Tantriese leerstellings. Van Nyuserre af gaan Ini 'n reeks ingewydes uit, waarvan die "laaste histories gedokumenteerde" Pythagoras (569–495 vC) was.

Crowley is 'n belangrike verwysing vir Jára. Hy glo dat, soos Crowley geleer het, ons sedert 1904 in 'n kwalitatiewe nuwe tyd leef, die Aeon van Horus, en dat Crowley eintlik die reïnkarnasie was van Sir Edward Kelley (1555–1597 of 1598), die medewerker van die Britse magus John Dee (1527–1608 of 1609). Beide en Kelley het vir etlike jare in Boheme gewoon. Jára beweer dat John Dee Nyuserre Ini in 'n magiese spieël gesien het, en die opdrag gekry het om die Agt Liga te stig, 'n eerste poging om die esoteriese leerstellings wat deur Asië, Europa en die nuut ontdekte Amerika versprei is, weer te verenig (Guru Jára 2011: 265). Dee se poging is onvoltooid gelaat, maar is in 1904 deur Crowley in Kaïro voltooi toe hy deur sy vrou ontvang het Die wetboek, die heilige skrif vir die nuwe aeon. Jára beweer dat die 'inspirasie van Crowley' 'n rol gespeel het in sy eie mistieke ervaring in Egipte in 1995 (Plášková 2019).

Jára se magiese stelsel bevat leerstellings soortgelyk aan Crowley's oor incubi, succubi en 'magiese kinders', asook die herhaaldelike gebruik van die woord 'Abrahadabra' om spesifieke magiese effekte te bewerkstellig. Belangriker vir die pad is egter die mantra “AleluhJahRa”, wat albei die naam Jára bevat, en hom vier as 'n geestelike talentvolle meester, en verwys na die Egiptiese god Ra, want dit kan vertaal word as 'Geprys word die Heilige Ra. ” Aangesien "já" in Tsjeggies "ek" beteken, onthou die mantra ook die ingewydes dat God binne-in hulle is, en elke mens is die middelpunt en medeskepper van sy eie heelal.

Net soos Jára, was al die onderwysers wat hy noem, omstrede. Diegene wat net van die Tsjeggiese media van Jára gehoor het, kan maklik glo dat sy leerstellings uitsluitlik, of ten minste meestal, oor seksualiteit handel. Die meeste kursusse van die Path gaan egter nie oor seks nie (Introvigne 2019). Sommige lede is aangetrokke tot die pad deur die leer oor seksualiteit en paartjieverhoudings, maar die meeste blyk te wees aangetrokke deur kursusse oor persoonlike selfbewustheid, Tarots, Feng Shui en astrologie. Trouens, astrologie was miskien die belangrikste faktor.

Jára se stelsel van astrologie word Astrofocus genoem en bevat Egiptiese en Indiese elemente.

Astrologie dien volgens die Pad as 'n stelsel van onderlinge kommunikasie tussen mense en die goddelike. Alle astronomiese verskynsels - die beweging en siklusse van planete en sterre, verteenwoordig die sigbare dimensie van goddelike kragte. Die bepaalde planetêre konstellasies op 'n individu se geboortetyd vorm 'n goddelike tydkaart vir sy lewe. Kennis van hierdie kosmiese resonansie word 'n instrument om die ewige interaksie tussen hemel en aarde te handhaaf (Guru Jára Samadhi 2018).

Astrofokus word aangebied as 'n tegniek wat relevante inligting oor die konstellasies direk in die onderbewuste van die student kan identifiseer en oordra.

Uiteindelik het Astrofocus-kuns na vore getree as 'n belangrike deel van Jára se leerstellings en openbare beeld. Jára het self collages vervaardig wat rondom sy artistieke foto's van vroue (en soms mans) gebou is, beide naak en geklee, wat hul astrologiese persoonlikheid vasvang en terselfdertyd hul 'wese' of 'siel'. Jára beweer dat 'hierdie collages nie net die vrou wat hulle weerspieël [kan] praat en genees nie, maar ook individue wat soortgelyke gevoelens, buie, innerlike beperkings of lewenssituasies (in hul diep verskillende lewens) hanteer' (Dobeš 2007a: 2) . Hy het honderde Astrofocus-portrette vervaardig (Dobeš 2007b), en die kursus om hulself deur middel van Astrofocus-kuns uit te druk, is een van die gewildste onder die Path-studente. [Beeld regs]

'N Parallelle ontwikkeling is Astrofashion, wat studente leer hoe om klere te kies in ooreenstemming met hul astrologiese identiteit. Die Astrofashion-fakulteit het sy eie versamelings in Nepal en Bali ontwikkel, en gewilde vrouetydskrifte soos Elle het die nuwe idee opgemerk dat vroue volgens astrologie aantrek.

Soos vroeër genoem, het Jára in 2002 sy eie stel Tarot-kaarte aangebied, gebou op drie simboliese lae, en wat verwysings na Tantra, Taoïsme en die Ek Ching. Versamelaars het hulle waardeer vir hul artistieke waarde, maar binne die pad, soos een mentor my in my onderhoude gesê het, word hulle 'gebruik vir alles', van die lees van die stroom energie om die situasie van elke student (en van nie-studente) te beoordeel. studente, wat ook leeswerk vra) op die karmiese reis deur verskeie reïnkarnasies. Vreemd genoeg is dat sommige van die kaarte vampiere uitbeeld. In werklikheid beskou Jára psigiese vampiere as 'n bedreiging, en leer tegnieke wat daarop gemik is om die aura te versterk en sodoende 'n magiese beskerming daarteen te skep. [Beeld regs]

'N Ander vak wat studente na die Guru Jára Path lok, is Feng Shui. Die oorspronklike variasie van hierdie klassieke Chinese kuns of wetenskap wat deur Jára geleer word, staan ​​bekend as ARTantra. Dit leer dat die vyf elemente van die Taoïstiese tradisie (water, hout, vuur, aarde en metaal) die basiese komponente van die menslike mikrokosmos en die universele makrokosmos is. Die harmonie van die vyf elemente lei hoe huise en werkplekke behoorlik gerangskik moet word, maar gaan verder as dit. Selfs verhoudings, romanties en ander, kan behoorlik gereël word en harmonieus nageleef word deur die beginsels van ARTantra toe te pas.

Tantra Joga, ook bekend as Aurarelax en wat uitloop op wat Jára Surftantra noem, is die derde hoofdeel van die Tsjeggiese meester se leerstellings. Gebaseer op Indiese Tantra en ander bronne, leer Jára dat die materiële wêreld deur energie gelei word. Energie word op sy beurt gelei deur die menslike verstand. En die menslike verstand word gelei deur menslike wil, geloof, emosies en die siel.

In teenstelling met die algemene vooroordele, is Tantrisme 'n komplekse stelsel wat nie net seksualiteit hanteer nie. Jára se Tantriese leer bevat meditasie, visualisering, fisiese oefeninge en Tantriese genesing. In 2012 het Jára byvoorbeeld sy Europese aanhangers van die Filippyne 'n tegniek van 'bungee jumping meditation' geleer om tydens 'n pelgrimstog na die berge van Switserland te oefen. Meditasie tydens die rekspring was veronderstel om te leer “Meditatiewe kalmte van normale oefening in stresvolle situasies” (Manek 2015: 118–19). [Beeld regs] Bungee jumping-meditasie is deel van 'n wyer stel tegnieke, wat deur Jára ontwerp is om tradisionele meditasie-metodes aan te pas op 'n manier wat verstaanbaar is vir hedendaagse Westerse dissipels,

Meditasie is deel van die “droë pad” in Tantrisme, terwyl seksuele tegnieke en rituele deel van die “nat pad” is. Jára is 'n meester van albei paaie, maar die nat pad gaan nie net oor seksualiteit nie. “Tantra, vertel Jára, is uniek in die sin dat Tantra dit, anders as in Vedanta of Boeddhisme, wat die wêreld en die liggaam as 'n illusie (maya) beskou, dit beskou as uitdrukkings van die Moedergodin, Shakti wat deur Shiva weerspieël is. In die nat pad is die materiële wêreld nie "die onversoenbare vyand" nie, maar 'n instrument wat, gepas gebruik, tot verligting kan lei (Guru Jára 2016b [Engelse vertaling]: 39).

Sommige, maar waarskynlik nie 'n meerderheid studente nie, het aangedui dat hulle by die Pad aangesluit het in die vertroue dat die leerstellings oor liefde en seksualiteit 'n verhouding wat afdraand sou red, of die kwaliteit van hul seksuele lewe sou verbeter (Introvigne 2019). Volgens Guru Jára verskil Tantriese seks van ontspanningsgeslag: “in seks wil jy nog meer seks sien, maar in tantra wil jy seks in goddelike lig verander” (Guru Jára 2011: 411).

Volgens Jára is verskeie probleme in hierdie velde te wyte aan 'hake' en 'dorings'. Hierdie begrippe is nie deur Jára uitgevind nie. Hulle het 'n eerbiedwaardige tradisie in beide Tantrisme en esoteriese Boeddhisme en Taoïsme, en is teenwoordig in die leerstellings van ander hedendaagse neo-Tantriese groepe. Jára noem 'n aanhaling wat toegeskryf word aan Kūkai (Kōbō-Daishi: 774–835), die Japannese monnik wat die esoteriese Shingon-Boeddhisme gestig het: 'As u u voormalige minnaresse besoek, sien u wit wurms deur die vagina vreet en blou vlieë vlieg in haar mond . Hierdie toneel sal u diep spyt en onuitspreeklike skaamte gee. ” Jára se interpretasie is dat

in gevalle waar nuwe lewe nie tydens seks verwek is nie, sal die 'lewende' oorblyfsels van hierdie vereniging van die twee liggame deur 'n lewegewende daad in die minnaresse bly. Slegs diegene wat ten minste 'n mate van samadhi deur meditasie bereik het, kan dit sien (Jára 2013).

The Path haal ook opmerkings aan van Taisha Abelar, 'n voormalige medewerker van Carlos Castaneda (1925–1998), wat beweer dat manlike liefhebbers "energiefilamente" of "larwes" in die vroulike liggaam agterlaat om gereinig te word deur die kuisheid vir minstens sewe te respekteer. jaar (Hlavinka 2019). Eenvoudig verduidelik, haakplekke (vir vroue) en dorings (vir mans) is onsigbare merke wat deur vorige seksuele verhoudings gelaat is. Hierdie merke verskil, en die Pad waarsku daarteen om dorings en hakies van dieselfde aard te oorweeg en te behandel; dit is nie.

Selfs nadat die verhouding beëindig is, kan die vorige vennote, bewustelik of onbewustelik, steeds 'n invloed uitoefen deur die hakies en dorings en in die ergste gevalle as psigiese vampiere optree, die slagoffer van haar energie tap en haar huidige seksuele en romantiese lewe. In hierdie gevalle is rituele van “afhaak” en “skoonmaak van dorings” nodig. Dit is die mees kontroversiële aspek van die leer van die Guru Jára-pad en word in die volgende afdeling bespreek.

Anders as in ander Tantriese paaie of bewegings, soos die Roemeense MISA, word coitus reservatus of karezza (seksuele omgang sonder ejakulasie) geleer, maar nie as verpligtend voorgeskryf nie. Een kenmerk wat dadelik deur die waarnemers van die Guru Jára Path opgemerk is, is die teenwoordigheid van baie kinders. Bevrugting is die middelpunt van verskeie esoteriese leringe. Afhangend van die seksuele posisies tydens die geslagsomgang (sodat studente van die Pad in staat is om uit hul horoscoop vas te stel in watter posisies hul ouers hulle geproduseer het, die gunstigste is die een met die vrou bo-op) en ander faktore, die energie van die die paar se Tantriese verbintenis kan geestelike wesens lok (incubi en succubi), of 'vreemdelinge wat naby 'n sekere ster woon', wat eenvoudig 'n besoek gaan aflê of op die aarde sal inkarneer (Guru Jára 2011: 410). In werklikheid, as 'n menslike kind verwek word, keer die inkubus of succubus terug na die astrale wêreld, waarna hul missie vervul is. As daar geen konsepsie is nie, skep hierdie wesens 'n haak waarom hulle 'n 'astrale nes', hul 'huis', bou, wat fisies kan manifesteer, wat probleme vir die vrou kan veroorsaak of 'bevrug word deur astrale magte' ”(Guru Jára 2011: 422–41).

Hierdie leerstellings moet verstaan ​​word deur die Boeddhistiese leerstelling van die vier verskillende soorte konsepsie, waarvan Jára wenke vind in die Mañjuśrīnāmasaṃgīti, 'n teks wat toegeskryf word aan Boeddha Shakyamuni self. 'N Siel kon' heeltemal onbewustelik, blind, animaal 'in die baarmoeder binnedring. Dit is siele wat in 'n vorige lewe op Planeet Aarde diere of mense op lae vlak was. In die tweede geval gaan die siele bewustelik die baarmoeder binne, hoewel hulle dikwels glo dat dit ''n grot of 'n soort skuiling' is, maar verloor hulle herinneringe. Die helfte van hierdie siele is van vreemdelinge van ander wêrelde. Die derde groep is siele wat 'bewustelik die baarmoeder binnedring, gedurende die hele swangerskap bewus is van alles en die moeder dikwels vertel van die wêreld waaruit hulle gekom het.' Die vierde kategorie sluit die avatars in, wat bewustelik al die proses van inkarnasie beheer (Guru Jára 2011: 415–17).

Tydperke van selibaatskap is ook belangrike instrumente vir die Tantriese dissipel. Jára leer dit

Paradoksaal genoeg is 'n fundamentele tantriese oefening die selibaat vir vier maande, waartydens mans op 'n eerste nagtelike uitstoot wag. As dit gereeld tussen sewe en twintig en drie en dertig dae voorkom, moet die maanfase waarin die ejakulasie plaasvind, opgemerk word. ... As die emissie meer gereeld is ..., beteken dit dat alles gesond is, alhoewel die energie 'n bietjie wisselvallig is, soos 'n donderstraal ... Die ergste diagnose is as die emissie eers op die vier en dertigste dag kom, want dit beteken dat die chi-energie swak is of dat kundalini geblokkeer word ”(Guru Jára 2016b [Engelse red.]: 39].

Hake en dorings gebruik Jára se leerstellings oor seksualiteit, wat diep verband hou met astrologie, nie. Saturnus kom ooreen met die 'Don Juan-tipe', en Jupiter met die 'Casanova-tipe'. Die eerste is vernoem na die literêre karakter van Don Juan, gebaseer op die historiese Spaanse aristokraat Miguel Mañara (1627–1679), hoewel Don Juan aan die einde van die opera van Wolfgang Amadeus Mozart (1756–1791) deur die Duiwel, hoewel die werklike Mañara tot 'n streng katolisisme bekeer het, het sy laaste jare aan liefdadigheid gewy en word selfs deur die Katolieke Kerk vir saligmaking oorweeg. Die tweede verwys na die Venesiese avonturier Giacomo Casanova (1725–1798), wat ook in alchemie belanggestel het en die laaste deel van sy lewe in die huidige Tsjeggiese Republiek deurgebring het. Eenvoudig gesproke is die seksualiteit van die Don Juan-tipe sentraal in penetrasie, en in die Casanova-tipe orgasme. Vroue mag ook tot die Casanova- of Don Juan-tipes behoort, en die bepaling van die tipe persoon is van kardinale belang vir die ondersoek van sy of haar verhoudings, seksuele lewe en Tantriese oefeninge wat die beste geskik is vir elke student.

Jára glo dat Tantriese leringe, maak nie saak onder watter naam nie, in die geheim ook in die Christendom bestaan, en dit bevat sowel die droë as die nat paaie. Hy stel voor dat, alhoewel Christenwetenskaplikes gewoonlik verbintenisse tussen die Romeinse martelaar St Valentine (226–269) en die liefde toeskryf aan legendes wat eeue nadat hy gesterf het, eintlik die heilige sy gewilde roem as die heilige van die liefde verdien, omdat hy die leer die droë en die nat pad, met praktyke soortgelyk aan die latere Indiese Tantrisme (Hlavinka 2019).

Vertroulike leerstellings oor die pad het ook betrekking op die goddelike status van Jára en Plášková. Dit word voorgestel as hipoteses eerder as dogmatiese leerstellings. Die meeste studente glo dat Jára 'n avatar van Shiva is, in dieselfde posisie as Jesus, wat ook 'n manifestasie van Shiva was. Guru Jára is dus 'goddelik', maar is deel van 'n hiërargie wat herinner aan Teosofie, wat hoër entiteite insluit. Hy was vrywillig om in 'n kommunistiese land, Tsjeggo-Slowakye, wat hy as een van die mees materialistiese lande ter wêreld beskryf word, te inkarneer en om sy eie goddelike status geleidelik te begryp, en beantwoord 'n oproep van sommige ongeïdentifiseerde Hoër Magte in die geestelike wêreld. Plášková word op sy beurt beskou as 'n manifestasie van die fel Hindoe godin Durga.

RITUELE / PRAKTYKE 

Elke Vrydag neem lede van die Path meditasie aan. Vrydag is gekies in 2010 ten tyde van die polisie-aanval, want Vrydagaand is die stilste tyd in Tsjeggiese tronke. Lede kan 'n sentrum besoek, maar kan ook tuis mediteer, geestelik verenig met die mentors en ander studente. Die eerste Vrydag van elke maand stel die Path die "Star Meditation" voor, 'n kollektiewe ritueel wat in die sentrums van die beweging aangebied word. Byeenkomste word gereël om datums wat relevant is vir die meester se lewe of van astrologiese belang, te vier.

Soos vroeër genoem, het die mantra 'AleluJaRa' 'n spesiale posisie in die pad, en die resitasie daarvan word daagliks aanbeveel. Baie studente het die Satva-sonsopkomsritueel (kort joga- en meditasiesessie, gevolg deur gebed) in die Filippyne geleer en hou dit elke dag uit. Tantriese rituele vir individue en paartjies word vir dae van volmaan, nuwemaan, verduistering of geestelike feeste uitgevoer. Bykomende stelle oefeninge word voorgeskryf vir langtermyn retraites. Een of ander vorm van daaglikse geestelike oefening word aanbeveel vir alle studente, maar elkeen kan 'n persoonlike formule kies.

Die feeste en openbare geleenthede in die vroeë 2000's word op 'n kleiner skaal gereël, gewoonlik twee keer per jaar, as gevolg van die media-veldtogte en die afname in die aantal lede. Die gemiddelde bywoning het afgeneem van duisende tot 150–180. Studente kom egter gereeld in die Filippyne bymekaar, waarheen die meeste Tsjeggiese lede minstens een keer per jaar gaan, en verskeie meer as een keer. Daar kan steeds kollektiewe geleenthede en feeste gereël word.

Alhoewel pelgrimstogte, wat 'n belangrike kenmerk in die lewe van die pad is, nie meer persoonlik deur Jára gelei word nie, gaan hulle ook voort na bestemmings soos Egipte, Jerusalem, Santiago de Compostela, Indië en Nepal. 'N Ander belangrike leer in die Pad is die' geestelike trek '. Geestelike trekking word beskou as die oorspronklike geestelike leer van Jára, wat in sy jeug 'n professionele klimmer was. Dit verwys na die simboliese klim van die tien hoogste berge op die aarde (dws die tien grootste chakras ter wêreld). 'Geestelike trekking' kan verwys na 'n individuele reis deur die lewe, maar is ook die naam van een van die gewildste kursusse wat deur die Path aangebied word en oop vir almal, insluitend nie-lede en selfs ateïste. 'Geestelike trekking' kan ook aangeleer word deur werklike trekking, verkieslik in gebiede waar die energie van die omgewing op 'n spesiale manier met die student se eie energie kan saamwerk: heilige berge, woude, tradisionele pelgrimstogte. [Beeld regs]

Die Pad is bekend en kontroversieel vir sy leerstellings en rituele van heilige seksualiteit, veral die "ontkoppeling" van vroue. Allerhande fisiese seksuele verhoudings skep hakies, die sterkste kom uit gemeenskap met ejakulasie (sien AuraRelax.com-webwerf 2011, 'n seldsame volledige beskrywing van die ontkoppeling van een vrou), maar nie alle hake is negatief nie. En nie alle vroue het hakies wat hul normale lewe skade berokken nie. Op sy hoogtye het die Path ongeveer 3,000 vroulike lede gehad. Die groep skat dat slegs ongeveer 300 vroue, oftewel tien persent, advies gekry het of gevra is om die ontkoppelingsritueel deur te voer.

Die ritueel vereis eers dat hakies opgespoor word. Jára beweer dat sy 'die' diagnostiese waarsêery 'van die toestand van vasanas (hakies, dorings) bestudeer het, byvoorbeeld uit 'n vorm wat kruie op die bors gooi, of water in die buikgebied mors, wat albei energiek gelaai is en vir baie ure 'gloeilamp'. Kruie en water vertoon dan nie net probleme van geestelike energie in die liggaam nie, maar genees dit ook ”(Hlavinka 2019, met verwysing na woorde van Jára tydens 'n onderhoud wat hy in die aanhoudingsentrum in die Filippyne gegee het). Vir heldersiende persone, soos Chinese en Japannese esoteriese meesters al duisend jaar gelede al genoem het, 'lyk' hake 'na ligte wurms, wat die beste lewensenergie uit die baarmoeder van die vrou haal en dit na haar voormalige lewensmaat oordra' (Hlavinka 2019) .

Onhooking behels die seksuele penetrasie van die vrou deur Jára, met heilige energie wat dus binnevloei, sonder orgasme of ejakulasie deur die meester, voorafgegaan deur asemhalingsoefeninge wat deur die vrou uitgevoer is. Die groep het die interpretasie van hierdie ritueel weerstaan ​​as 'n manier vir Jára om seksuele verhoudings met baie vroue aan te knoop. Soos een lid van die groep die saak gestel het: in 'n verligte meester is daar per definisie 'geen oorblyfsel van menslike ego wat aan liggaamlike begeertes gebind is nie.' Tweedens kan die meester homself in gevaar stel, want vir hom is dit beslis geen plesier nie, want alle negatiewe energieë van die voormalige vennote van die betrokke vrou word aan die Guru oorgedra en hy moet daarna baie reiniging ondergaan wat duur vir baie dae ”(Hlavinka 2019; sien ook AuraRelax.com se webwerf 2011). Barbora Plášková het dikwels die rituele in haar rol bygewoon, as 'n hoë-vlak Tantriese ingewyde, om die energie te konsentreer en die towerkring verseël te hou (Introvigne 2019).

Volgens groepleerstellings kan in alle gevalle nie alle hake verwyder word nie; “Veertien is die maksimum aantal hakies wat die geïnisieerde tantrie gedurende een sessie kan verwyder. 'N Groot aantal kan die meester doodmaak. Sy karma sal 'oorgebrand' word en hy sal 'n ongeluk hê, of 'n ander noodlottige gebeurtenis sal met hom gebeur "(Guru Jára 2011: 63). Vroue met meer as veertien “slegte” hake (dws wat meer as veertien maats gehad het, aangesien elke maat net een haak skep, ongeag hoeveel keer die paartjie gemeenskap gehad het), moes meer as een keer die ritueel deurmaak. In sommige gevalle het Jára besluit om slegs die slegste hakies te verwyder en die ander te verlaat (AuraRelax.com-webwerf 2011).

Vroue het gewoonlik hul ontkoppelingservaring as opwindend beskryf, maar in die sin van 'n 'geestelike orgasme' eerder as in algemene seksuele terme. Sommige het gerapporteer dat hierdie sensasie 'n paar weke voortduur. Sommige het versoek om 'losgemaak' te word weens probleme in hul lewens. Ander wou bloot hul geestelike vordering bespoedig (Introvigne 2019).

Ontkoppeling is in die pad gestaak, aangesien slegs Jára gemagtig is om die ritueel uit te voer en hy in 'n aanhoudingsentrum in die Filippyne geplaas is. Voordat hy in hegtenis geneem is, het hy stappe gedoen om gevorderde Tantra aan ander mentors te onderrig, wat hulle moontlik in staat gestel het om vroulike studente af te haal, maar die ernstige en moeilike opleiding kon weens die gebeure in die Filippyne nie voltooi word nie. Die toegewyde rapporteer dat hulle hoopvol is dat Jára se regsprobleme opgelos kan word en dat hy albei ander manlike mentors die ontkoppelingstegnieke kan leer en miskien self weer die ritueel kan begin uitvoer (Introvigne 2019). Oor wat anders sou gebeur, of na Jára se dood, kan lede net bespiegel, aangesien die meester nog nie duidelike aanduidings aangebied het nie. Die staking van uithaak kan van groot belang wees, want dit is nie 'n wesenlike deel van die Pad se leer nie en is nie 'n verpligte deel van die geestelike aktiwiteite nie. Trouens, die Pad het nou al 'n paar jaar oorleef sonder dat enige ritueel ongehaak is.

As vroue hake het, het mans dorings. Soos vroeër genoem, het hulle 'n ander aard as hakies. Hulle is onsigbaar, maar kan gesien word deur voldoende opgeleide vroulike Tantriese ingewydes. Dorings is geleë op die vlak van die eerste chakra van die Hindoe-tradisie, dws tussen die anus en die penis. Ingewydes kan mans help deur die dorings op te spoor en 'met hulle hande of tonge' skoon te maak '.

Miskien omdat mansstudente net vyf-en-twintig persent van die Path-lidmaatskap verteenwoordig het, was die skoonmaak van dorings ietwat minder omstrede as die ontkoppeling, en het dit die aandag van die antikultiste en die polisie grotendeels ontwyk.

ORGANISASIE / LEADERSHIP 

In sy bloeitydperk het die Path 4,000 3,000 studente gehad; ongeveer 450 van hulle vroue. Soos vroeër genoem, het die kontroversie rondom die pad die aantal studente tot ongeveer XNUMX verminder. Die meeste studente is in Tsjeggië, maar daar is ook 'n funksionerende gemeenskap in Japan, en lede in Australië, Duitsland, die Verenigde State, Italië, Frankryk , Spanje, Bulgarye en ander lande.

Guru Jára word beskou as die bron en die leier van die beweging. Hy gaan voort met die skryf van boeke en gee instruksies van die aanhoudingsentrum waar hy in die Filippyne aangehou word. Daar is twee hoofsentrums van die beweging, in Tsjeggië en in die Filippyne. In Tsjeggië is daar funksionerende sentrums in Praag, Brno en Ostrava, onder die nasionale leiding van 'n liggaam van sewe lede, bekend as die Lodge of the Twaalf Ra-inisiatiewe, waaronder 'n mindere rigtinggewende liggaam van XNUMX lede. In die Filippyne het die ashram vier nonne wat permanent bly, en 'tydelike monnike' (en nonne) wat van ander lande af kom om 'n paar weke of maande in Siargao te bly. Die meeste Tsjeggiese lede besoek Siargao een of twee keer per jaar. [Beeld regs]

In die lig van die kontroversies is in 2011 'n buitengewone beleidsmaatreël ingestel (wat later herroep is). Vir Tsjeggiese (en Bulgaarse) vroue wat aan die Spiritual Trekking-pelgrimstog na Asië (daardie jaar, na Thailand) deelgeneem het, was daar, benewens die kursusse van die Path, waar die aard van die beweging se Tantriese rituele duidelik uiteengesit is, vereis dat 'die toestemming van hul senator (elke senator het 'n kantoor in sy [sic] distrik, waar hy / sy gereeld diens doen), "wat die vroulike toegewyde magtig om deel te neem aan 'n pelgrimstog waar 'n Tantriese ritueel met seksuele omgang" kan gebeur "(Manek 2015: 109). Inderdaad, Tsjeggiese senatore is genader. Sommige was simpatiek, en vier of vyf het selfs die verklarings vir verskeie vrouestudente onderteken; ander het met vyandigheid gereageer of die proses nie verstaan ​​nie.

'N Belangrike deel van die aktiwiteit van die Pad is die bevordering van die boeke en die Astrofocus-kunswerke van Jára. Selfs na die polisie se optrede teen die beweging en sy leiers, is daar gereeld nuwe boeke gepubliseer en kunsuitstallings georganiseer, en sommige media het onderskei tussen die kontroversie rondom Jára as 'n geestelike leier en sy lofwaardige artistieke prestasies. Nadat die polisie in 2010 'n klopjag op die beweging gedoen het (sien hieronder, onder 'Kwessies / uitdagings'), kon die toegewydes in 2011 nege Astrofocus-uitstallings regdeur die Tsjeggiese Republiek organiseer, gevolg deur een in 2012 by die Universiteitsbiblioteek in Olomouc, een in Stockholm, Swede, in 2013, en een jaarliks ​​in die Kasteel van Letovice van 2012 tot 2015. Twee uitstallings is voorheen in Athene, Griekeland, in 2009 en 2010 gereël.

Die toonsettings van hierdie uitstallings is ook belangrik. In 2010 is foto's van Jára uitgestal in samewerking met 'n seminaar in die Kasteel van Litomyšl, enkele blokke van die Portmoneum, die buitengewone tuiste van die kunsversamelaar Josef Portman (1893–1968) wat die Tsjeggiese esoteriese kunstenaar Josef Váchal (1884–1969) versier met muurskilderye wat demone, teosofiese meesters en Christelike beelde voorstel (Introvigne 2018: 218–20). In 2011 is Astrofocus-collages uitgestal in die Duchcov-kasteel, waar Casanova die laaste dertien jaar van sy lewe tussen 1785 en 1798 deurgebring het.

Twee uitstallings in die Rock Café in Praag in 2011 en in die stad Jablonec nad Nisou in 2013 was gekanselleer deur die plaaslike organiseerders weens media-aanvalle, maar oor die algemeen het ten minste 'n deel van die kunsgemeenskap bereid gebly om Jára se artistieke prestasies te vier, selfs nadat hy skuldig bevind is aan seksuele misbruik in Zlin en in die Filippyne aangehou word. [Beeld regs

In 2011 het die Path 'n werksessie op die eiland Siargao in die Filippyne gereël. Jára, wat ander godsdienstige leiers van die verlede herken het, het sy mening uitgespreek dat 'dit die plek was' en dat die soeke na 'n geestelike sentrum van die Pad buite Tsjeggië geëindig het. Grond is verkry en 'n moerasagtige oerwoud is geleidelik omskep in die Rishikesh Retreat Centre, danksy die vrywillige arbeid van die toegewydes. Retraites en geestelike aktiwiteite het aanvanklik deur 'n "Vivaldi-periode" (2012 – Winter 2014) gegaan, aangesien dit 'n ritme gevolg het wat geïnspireer is deur die groep vioolkonserte Die Vier Seisoene deur die Italiaanse komponis Antonio Vivaldi (1678–1741), en 'n "Sengai-periode" (2014–2015), toe Jára die verskillende elemente van die skildery verken het Heelal, deur die Japannese Zen-monnik en kunstenaar Sengai Gibon (1750–1837).

Na 2015, om redes wat in die volgende paragrawe uiteengesit is, het die aktiwiteite in Siargao voortgegaan sonder Jára en Plášková. Ander mentors het die retraites gelei, en Path-lede van die Tsjeggiese Republiek en ander lande het die eiland gereeld besoek.

Kwessies / UITDAGINGS 

Soos vroeër genoem, dateer die eerste groot aanvalle op die Guru Jára-pad deur die Tsjeggiese anti-kultusbeweging terug in 2001. In daardie jaar is die takklooster in die Beskidse gebergte tot die grond verbrand deur brandstigters. Die verantwoordelikes is nooit geïdentifiseer nie. 'N Ander takklooster, genaamd B7, is stilweg geopen om dit in 2002 te vervang; dit is uiteindelik in 2011 verkoop om die bou van die ashram in die Filippyne te finansier. [Beeld regs]. In 2004 val brandstigters die hoofklooster in Odrlice aan. Die toegewyde het daarin geslaag om die gebou te red, maar die eiendom van 'n buurman is vernietig. Fisiese geweld was steeds 'n kenmerk van die anti-kultus-veldtog. Jára self het in 2005 skaars twee persoonlike aanrandingspogings vrygespring, wat hy as gevolge van die veldtog beskou het.

Dit blyk dat die patroon op Path-rituele volg wat deur die polisie en media as seksuele uitbuiting behandel is. Rituele soos die ontkoppeling is as eenvoudige voorwendsel aangebied om die wellus van Jára te bevredig. Wat vir die pad 'n Tantriese ritueel was, het vir die anti-kultiste geword en die media het verkragting bloot verheerlik. Jára is uitgebeeld as 'n pervers en roofdier, en die vroue in die beweging as medepligtiges of 'kwesbare', breinspoelde slagoffers. Jára het homself opgemerk dat sekere Tantriese rituele met 'n eeu-oue tradisie wat hy in Indië gesien het, 'soos 'n seksuele orgie vir 'n oningewyde persoon kan voorkom' (Guru Jára 2016a). Sy eie rituele het dieselfde lot beleef.

Die anti-kultus-beweging het die polisie in die vroeë 2000's oor die Guru Jára-pad gewaarsku, maar die spanning het toegeneem nadat Jára en Plášková aangekondig het dat hulle Europa in 2007 sou verlaat. 'N Voorlopige ondersoek na Jára is reeds begin op grond van die klag van 'n vrou wat afgehaak is, alhoewel die klag beweer dat Jára se beweerde wanvoorstelling van sy eie Tantriese kwalifikasies en inisiasies en nie ontkoppel word nie. Jára en Plášková is deur die polisie ondervra voordat hulle Europa verlaat het, maar aan die einde van die voorlopige ondersoek is geen aanklagte ingedien nie. Desondanks het die polisie beide Jára in 2007 en Plášková in 2009 op hul gesoekte lys geplaas, aangesien hulle nie bekend was nie. Die polisie het later (2010) beweer Jára en Plášková het na die buiteland gevlug om aan arrestasies te ontsnap.

Die polisie het al die vroue wat nie afgehaak is nie, geïdentifiseer en ondervra, en probeer vasstel of daar bewyse van seksuele misbruik is. Om watter redes ook al, mans wie se dorings deur vroulike mentors skoongemaak is, is nie by die ondersoek ingesluit nie. Sowat 300 vroue is geïdentifiseer as ongehaak. Meer as die helfte van hulle is deur die polisie ondervra, sommige persoonlik en ander telefonies. Daar was agt gevalle waarin vroue wat ondervra is, beweer dat die ontkoppeling 'n onaangename ervaring was. Ses daarvan het nooit in die daaropvolgende hofsake getuig nie. Die groep het die polisieklagte van uitbuiting en dwang tegemoet gegaan met argumente dat onaangename ervarings die gevolg kon wees van die feit dat vroue veertig dae na die ritueel of polisiedruk tydens ondervraging nie die voorskrif om in kuisheid te leef, respekteer nie (Hlavinca 2019; Introvigne 2019).

Die polisie-, hof- en regeringsagentskap het etlike jare voortgeduur. Op 19 Oktober 2010 het die elite-veiligheidsmag van die Tsjeggiese polisie (SROC), in samewerking met die Zlín-tak van die streekhof van Brno, toegeslaan op die perseel van die beweging en die huise van senior lede in Tsjeggië. Dertien vroulike mentors is aangehou. Meer as 200,000 2015 euro is gekonfiskeer. In 26 het die Guru Jára Path aansoek gedoen vir registrasie as 'n godsdiens in die Tsjeggiese Republiek by die Ministerie van Kultuur; die registrasie is op 2017 Januarie XNUMX geweier.

Op 28 Mei 2012 het die Zlín-tak van die streekhof in Brno 'n internasionale arrestasiebevel teen Jára en Plášková uitgereik vir die agt verkragtings wat na bewering tussen 2004 en 2006 gepleeg is. Op 7 Oktober 2014 het dieselfde hof Jára en Plášková gevonnis, in absentia, tot tronkstraf van onderskeidelik tien en nege-en-'n-half jaar. Onder druk van die Tsjeggiese owerhede is Plášková en Jára in Mei 2015 in die Filippyne gearresteer. Hulle het om politieke asiel aansoek gedoen en beweer dat hulle weens hul godsdiens in die Tsjeggiese Republiek vervolg word. Hul beroepe is in 2015 geweier (Menseregte Sonder Grense 2017; Fautré 2017). Op 10 Junie 2015 het die Tsjeggiese polisie tevergeefs probeer om Jára met geweld uit die Filippyne na Praag te deporteer, terwyl sy asielsaak hangende was. [Beeld regs]

Na 'n lang vertraging, op 26 Januarie 2018, het die Zlín-tak van die streekhof in Brno uitspraak gelewer oor die saak van agt vroue, en het Jára en Plášková weer gevonnis tot 'n verminderde tronkstraf van sewe en 'n half jaar. Vervolgens is die saak deur die hooggeregshof in Olomouc in afsonderlike sake verdeel, een van die enkele vrou en die ander of die oorblywende sewe. In eersgenoemde saak is Jára en Plášková gevonnis tot tronkstraf van onderskeidelik vyf en 'n half en vyf jaar. Die sake van die ander sewe vroue is na die Zlín-tak van die streekhof in Brno teruggestuur. Op 27 Maart 2019 het die Tsjeggiese Hooggeregshof die uitspraak oor appèl en vonnisse oor die enkele vrou bevestig. Jára en Plášková het teen die uitspraak en vonnis appèl aangeteken.

Ondanks sy wettige probleme, het die beweging nie in duie gestort nie. Ongeveer 450 lede bly oor, en baie wat nie openlik aan die aktiwiteite van die Pad sou deelneem nie, volg wel die leerstellings via die internet. Sowat 20,000 2016 is byvoorbeeld deel van die internetgemeenskap wat die Path's Feng Shui-leerstellings bespreek, alhoewel die naam Guru Jára nie gebruik word nie en sommige weet miskien nie van die verband nie. Wat Jára betref, bly hy intensief skryf en versprei sy leerstellings selfs onder moeilike omstandighede. Hy het ook 'n joernaal gepubliseer oor sy lewe in die aanhoudingsentrum, waar klaarblyklik triviale voorvalle dien as geleenthede vir esoteriese meditasies, in 'n asketiese omgewing (Guru Jára XNUMXb).

IMAGES

Beeld # 1: Guru Jára in Sperlonga, Italië, in die negentigerjare.
Beeld # 2: Retreat in die Beskidsberge, 1998.
Beeld # 3: Die klooster in Odrlice.
Beeld # 4: Geestelike fees, 2001.
Beeld # 5: Bekendstelling van die boek Casanova Sútra2011.
Beeld # 6: 'n voorbeeld van Astrofocus Art.
Beeld # 7: Tarotkaarte van Jára se dek.
Beeld # 8: Bungee jumping-meditasie in Switserland, 2012.
Beeld # 9: "Spirituele trekking" in Rocamadour, Frankryk.
Beeld # 10: Woonkamers in die ashram in Siargao.
Beeld # 11: Astrofokus-collage deur Guru Jára.
Beeld # 12: die B7-takklooster.
Beeld # 13: Guru Jára in die aanhoudingsentrum van Bagong Diwa, Filippyne.

Verwysings

Aurarelax.com webwerf. 2011. “Óm nadsamcova životní filosofie v kostce 5. kapitola.” Toegang verkry vanaf http://www.aurarelax.com/wordpress/?p=3934 op 2 Augustus 2019.

Dobes, Jaroslav. 2009. Geestelike Trekking. Honiara, Salomonseilande: BestCeler.

Dobeš, Jára. 2007a. “Tentoonstelling 'Women on the Move.' 'Gepubliseer as inleiding in Jára Dobeš, Dejà Vu Vúdú, 1–5. Zlín, Tsjeggië: BestCeler.

Dobes, Jára. 2007b. Dejà Vu Vúdú. Zlín, Tsjeggië: BestCeler.

Fautré, Willy. 2017. "Wanneer sal Tsjeggië 'n nuwe verhoor teen Jaroslav Dobes en Barbora Plaskova open?" Menseregte Sonder Grense, November 8. Toegang verkry vanaf https://hrwf.eu/when-will-the-czech-republic-open-a-new-trial-against-jaroslav-dobes-and-barbora-plaskova/ Julie 14, 2019.

Goeroe Jára. 2018. Stigmata Karmy. Manila: Paradise of Etz Tree.

Guru Jára. 2016a. "Die pad van 'n heilige man." Toegang verkry vanaf http://www.guru-jara-samadhi.com/the-path-of-a-holy-man-ii/ Julie 14, 2019.

Goeroe Jára. 2016b. Metafysické mříže. Praag: Bondy-Antonín Boraň. Engelse vertaling Hierdie uitweg, Manila: Paradise of Etz Tree, 2017.

Guru Jára. 2013. “Guru Jára: Don Juan Sútra aneb Recepty na vymotávání se ze sítĕ minulých vztahů. Kapitola: Meditace na vlastní sexuální minulost. ” Toegang verkry vanaf http://www.aurarelax.com/wordpress/?p=5844 op Augustus 2, 2019.

Goeroe Jára. 2011. Casanova Sútra. Tsjeggië, Liberec: BestCeler en HLAWA creative sro [Tweede uitgawe ed., 2013; aanhalings in die teks is van die eerste uitgawe]. Engelse vertaling van die eerste deel, Tantriese trekking, Manila: Paradise of Etz Tree, 2017.

Guru Jára Path. 2017. “Getuienisse van die pad van Guru Jára Kerklede - Vertroulik.” Privaat versprei.

Guru Jára Samadhi. 2018. “The Teachings of Guru Jára.” Toegang verkry vanaf http://www.guru-jara-samadhi.com/teachings-of-guru-jara/ Op 21 Julie 2019.

Hlavinka, Pavel. 2019. “Tantriese tradisie in die geestelike onderrig van Guru Jára.” 'N Referaat voorberei vir die jaarlikse konferensie van CESNUR (Centre for Studies on New Religion), Torino, Italië, 5 tot 7 September.

Menseregte sonder grense. 2017 "Filippyne: VN: Menseregte-NGO's vra vir die vrylating van twee Tsjeggiese burgers uit die Manila-immigrasiesentrum." 9. Mei Toegang verkry vanaf https://hrwf.eu/philippines-u-n-human-rights-ngos-call-for-the-release-of-two-czech-citizens-from-the-manila-immigration-detention-center/ Julie 21, 2019.

Introvigne, Massimo. 2019. "Seks, magie en die polisie: die verhaal van Guru Jára." Die Tydskrif van CESNUR 3: 3—30. Toegang verkry vanaf https://cesnur.net/wp-content/uploads/2019/08/tjoc_3_4_1_introvigne.pdf op 23 Augustus 2019.

Introvigne, Massimo. 2019. "Sou die regte Guru Jara asseblief opstaan? Referaat gelewer tydens die jaarvergadering van CESNUR, Torino, Italië.

Introvigne, Massimo. 2018. "Kunstenaars en teosofie in die huidige Tsjeggiese Republiek en Slowakye." Bladsy 215–23 in Esoterisme, letterkunde en kultuur in Wes- en Sentraal-Europa, geredigeer deur Nemanja Radulović. Belgrado: Fakulteit Filologie, Universiteit van Belgrado.

Laycock, Joseph. 2013. "Joga vir die nuwe vrou en die nuwe man: die rol van Pierre Bernard en Blanche DeVries in die skepping van moderne posturale joga." Godsdiens en Amerikaanse kultuur: 'n Tydskrif vir interpretasie 23: 101-36.

Manek, Filip, red. 2015. “Geskiedenis van die kerk en die sending van Guru Jára.” Ongepubliseerde manuskrip.

Plášková, Barbora. 2019. “Guru Jára: Belangrike oomblikke wat GJ-onderrig geskep het.” Ongepubliseerde manuskrip.

Wright, Stuart A., en Susan J. Palmer. 2015. Stormende Sion: Staatsaanvalle op Godsdienstige Gemeenskappe. New York: Oxford University Press.

Publikasiedatum:
19 Augustus 2019

Deel