William Sims Bainbridge

Turing Kerk

TURING KERKTYDLYN

1957: Die stigter van die Turing-kerk Giulio Prisco is gebore in Napels, Italië.

1998: Die Wêreld Transhumanistiese Vereniging is gestig.

2002: Prisco het by die raad van direkteure van die World Transhumanist Association aangesluit.

2004: Die Instituut vir Etiek en Opkomende Tegnologieë is gestig met Prisco in die Raad van Direkteure.

2008 (14 Junie): Die eerste vergadering van The Order of Cosmic Engineers is in Silvermoon stad in die aanlyn-speletjie gehou World of Warcraft.

2008 (20 Julie): Die tweede vergadering van die Orde van Kosmiese Ingenieurs is in die Terasem-amfiteater in Second Life gehou.

2009: Prisco werk saam met Ben Goertzel in die ontwikkeling van tien kosmistiese oortuigings.

2010 (1 Oktober): Prisco het 'n aanbieding oor die Turing-kerk aangebied tydens die Transhumanisme en Spiritualiteitskonferensie.

2010 (20 November): Die Turing Church Online Workshop 1 is gehou.

2011: Turing Church Facebook-groep is gestig.

2012 (6 April): Prisco het die Turing-kerk aangebied tydens die konferensie van die Mormon Transhumanist Association.

2013: Prisco het 'n hoofstuk bygedra tot Die Transhumanistiese leser.

2018: Prisco se boek, Verhale van die Turing-kerk, is gepubliseer.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Giulio Prisco, gebore in Napels, Italië, in 1957, studeer fisika en rekenaarwetenskap, beklee 'n bestuursposisie in die Europese Ruimte-agentskap, word 'n onafhanklike konsultant oor inligtingstegnologie, met die klem op virtuele werklikheid en live streaming stelsels. Vroeg in sy geskiedenis het hy aktief betrokke geraak in die wêreldwye Transhumanistiese beweging en het dikwels leierskap- of adviserende rolle gespeel.

Die Turing-kerk kan gesien word as 'n tak van die Transhumanistiese beweging, of as een van sy opvolgers. Deur die jare het 'n verskeidenheid wetenskaplikes, ingenieurs en intellektuele mense bygedra tot 'n algemene sosiale beweging wat voorgestel het dat tegnologie die menslike spesie kan omskep in iets groter, meer gevorderd, kosmies en selfs onsterfliks. Die saad wat hierdie beweging geplant het, was die 1989-boek Is u 'n transhuman? deur FM-2030. Die skrywer het oorspronklik die naam Fereidoun M. Esfandiary genoem, maar in 'n kwasi-religieuse selftransformasie het die naam FM-2030 aangeneem om homself tegnologies en gerig op die toekoms te maak, soos voorgestel deur die jaar 2030. Na standaarddefinisies is hy in die jaar 2000 oorlede, en tog kan die Transhumanistiese teorie nog steeds leef, omdat sy brein in die argief van die Alcor Life Extension Foundation, wat in 1972 gestig is, geargiveer is met die doel om cryonics (vries) of ander tegnologiese middele te gebruik andersins is oorlede mense totdat die mediese wetenskap hul dodelike siektes kan genees en weer in die lewe kan bring. In 2011, aan van die dissipels van FM-2030, Max More, het direkteur van Alcor geword.

Die organisatoriese geskiedenis van Transhumanisme is ingewikkeld, maar veral in 1998 is die World Transhumanist Association gestig, [Image at right] en het jaarlikse vergaderings gehou in Nederland, Swede, Engeland, Duits, die Verenigde State, Kanada, Venezuela en Finland. Prisco het 'n tyd lank in sy direksie gedien. In 2004 is die Institute for Ethics and Emerging Technologies gestig, met 'n ietwat ander missie soos aangedui op die naam, en Prisco was 'n lid van sy direksie. In 2008, die ontwikkelende wêreld Transhumanist Association het 'n nuwe naam aangeneem, Humanity Plus of Humanity +, [Image at right] en Natasha Vita-More het sy direkteur geword. Sy en Max More was die voorste dissipels van FM-2030, soos hy hul name aangepas het om 'n fokus op die toekoms te gee. In 2013 het hulle die bundel geredigeer, Die Transhumanistiese leser, wat 'n hoofstuk van Prisco bevat.

Die onmiddellike voorloper van die Turing-kerk was The Order of Cosmic Engineers, waarin Prisco 'n leidende rol gespeel het, wat in 2008 gelanseer is en twee jaar later effektief deur die Turing-kerk opgevolg is. Hy het gekies Second Life as die plek om die Orde aan te kondig, op 'n virtuele konferensie, The Future of Religions / Religions of the Future, op Junie 4 en 5, 2008 (Bainbridge 2017: 224-30). In sy prospektus In die dokument noem die Orde homself 'die wêreld se eerste VN-godsdiens' wat hy as volg definieer:

As dit kom by 'n unreligion, dit is die sleutel: ons doen nie en doen nie wil om, Glo enigiets op geloof. In plaas daarvan, wil ons dit doen aan die ware kern van wetenskaplike gees vind uit... en volgens die kern van ingenieurswese wil ons ook bou en skep. ”In 'n 2008-blog bespreek Prisco die betekenis van die term godsdiens: “As godsdiens gedefinieer word as 'om transendensie en waarheid, betekenis en doel te vind', dan is ek bereid en bereid om die etiket' godsdienstig 'te aanvaar. Ek wil betekenis en transendensie vind deur middel van wetenskaplike middele, en as ek dit nie doen nie vind dit, ek wil bou dit

The Order of Cosmic Engineers het swaar gebruik gemaak van aanlyn virtuele wêrelde en het sy eerste grootskaalse vergadering Junie 14, 2008, op Silvermoon in die aanlyn spel gehou. World of Warcraft. Die ligging is die futuristiese stad wat aan die Horde-faksie behoort, en daarom is elke deelnemer deur 'n Horde-avatar verteenwoordig. Die tweede vergadering van die Orde is op Julie 20 van daardie jaar aangebied deur Martine Rothblatt, 'n leier in die biofarmaseutiese industrie en advokaat vir transgender-regte, wat 'n Transhumanistiese organisasie met die naam Terasem opgerig het. Oor die jare is baie vergaderings oor die Turing-kerk by die Terasem-fasiliteit in die virtuele wêreld, Second Life, nie-spel, gehou.

Met verwysing na publikasies wat gedateer is net voor die opkoms van die Turingkerk, het professor in godsdienswetenskap Robert M. Geraci (2010: 86) berig: “Danksy vinnig tegnologiese tegnologie, glo Prisco dat transhumanistiese beloftes van onsterflikheid en die opstanding van die dooies binnekort sal meeding met geïnstitusionaliseerde godsdienste terwyl hy die bagasie van dwaasheid en geweld wat hy meen sulke godsdienste dra, afwerp. ” Reeds in 2004 het Prisco oor 'ingenieurs-transendensie' geblog en in 2011 'n artikel getiteld 'Transcendent Engineering' in die Terasem gepubliseer. Tydskrif vir persoonlike kuberbewussyn. Toe hy in 2012 op 'n konferensie van die Mormoonse Transhumanistiese Vereniging gepraat het, het hy uitgebrei, maar steeds getrou gebly aan sy 2004-verklaring.

Miskien was die eerste volledige openbare aankondiging van die Turing-kerk, of die ekwivalent van die Bergrede, 'n voorlegging wat Prisco via 'n desktop-videokonferensiesisteem van Italië gemaak het aan die Utah-vergadering, Transhumanisme en Spiritualiteit, op 1 Oktober 2010. Sy titel was "The Cosmic Visions of the Turing Church", wat volgens sy opsomming 'n metareligie sal wees, sonder sentrale leerstelling, wat gekenmerk word deur gemeenskaplike belangstelling in die beloofde land waar wetenskap en godsdiens mekaar ontmoet, wetenskap word godsdiens en godsdiens word wetenskap. ” Hy het twee fundamentele beginsels aangehaal wat deur fiksieskrywers uiteengesit is en wat tussen die natuurlike en die bonatuurlike kan oorbrug: (1) “Enige voldoende gevorderde tegnologie kan nie van magie onderskei word nie. - Sir Arthur C. Clarke se derde wet. ” (2) “Daar is meer dinge in die hemel en op die aarde, Horatio, as wat in u filosofie gedroom word. - William Shakespeare, Hamlet. ”

Onder die baie groot en uiteenlopende aantal blogs en ander artikels wat Prisco deur die jare aanlyn geplaas het, is veral sy betekenisvolle doodsberig op 23 Maart 2012 oor sy vriend en kollega Fred Chamberlain, wat saam met sy vrou Linda Alcor gestig het. Met die titel, "Tot weersiens, Fred, totnou," begin dit met die nuus dat Fred net 'sy brein in die cryostase geplaas het by die Alcor Life Extension Foundation in Scottsdale.' In volle ooreenkoms het hy Linda se proklamasie aangehaal: "Sy fisiese teenwoordigheid sal deur baie vriende, biologiese familie en uitverkore familie gemis word totdat die tegnologie dit moontlik maak om 'n toekomstige oomblik weer by ons te kan wees." Afgesien van die hoop, koppel die blog die leser aan 'n reeks Terasem-verwante podcasts wat Fred en Linda vroeër daardie jaar gedoen het, en sodoende 'n ander vorm van onsterflikheid vir Fred versterk, die bewustheid van 'n breër publiek oor sy gedagtes en prestasies.

Leerstellinge / oortuigings

Die Facebook-groep verduidelik: “Turing Church is 'n werkgroep in die kruising van wetenskap en godsdiens. Godsdiens haak, wetenskap verlig, tegnologie wakker maak. 'Eerder as om 'n vaste stel oortuigings te hê, is die Turing-kerk 'n ondersoek na moontlikhede. Die webwerf het sy hoop opgesom:

Ons sal na die sterre gaan en gode vind, gode bou, gode word en die dooies uit die verlede opwek met gevorderde wetenskap, ruimtetyd-ingenieurswese en 'tydsmag'. God kom uit die gemeenskap van gevorderde lewensvorme en beskawings in die heelal en is in staat om ruimte-tydgebeurtenisse op enige plek, ook hier en nou, te beïnvloed. God verhef liefde en deernis tot die status van fundamentele kragte, die belangrikste dryfvere vir die evolusie van die heelal.

Hierdie dinamiese perspektief plaas God in die toekoms, eerder as in die verlede. Dit konsolideer in 2009 toe Prisco saamwerk met Ben Goertzel, 'n innoveerder in robotika en kunsmatige intelligensie, in die ontwikkeling van Ten Cosmist Convictions.

In vergelyking met die tien gebooie, maar as tien voorspellings aangebied, het die oortuigings die kwaliteit van hoop en doelwitte. Die eerste vier van hulle handel oor die nabye termyn wat direk verband hou met die aktiwiteite van die Turing-kerk: (1) Mense sal in 'n vinnig toenemende mate saamsmelt met tegnologie. (2) Ons sal 'n oplettende AI- en mind-upload-tegnologie ontwikkel. (3) Ons sal na die sterre versprei en deur die heelal gaan. (4) Ons sal interoperabele sintetiese realiteite (virtuele wêrelde) ontwikkel wat die gees kan ondersteun.

Prisco het gebruik gemaak van die werk van baie vroeëre wetenskaplikes en filosowe en sy boek Verhale van die Turing-kerk noem hier drie wat in ag geneem moet word. Die stigter van die Turing-kerk het 'n Rooms-Katolieke kulturele agtergrond en het 'n sterk verband gesien tussen die filosofie van die paleontoloog en die Jesuïtiese priester, Pierre Teilhard de Chardin, met geestelik georiënteerde Transhumanisme. Byvoorbeeld, in Openbaring 1: 8 haal die Bybel God aan: 'Ek is Alfa en Omega, die begin en die einde, spreek die Here, wat is en wat was en wat gaan kom, die Almagtige.' Teilhard de Chardin (1964) postuleer 'n tyd ver in die toekoms, die 'omega-punt', wanneer God en die mensdom sou konvergeer. Die wetenskap het vrae geopper oor of God die Alfa-funksie van die skepping van die heelal eintlik gedien het, maar Prisco stel voor dat 'n opkomende God die Omega-funksie kan dien as ons die godheid kan opspoor of skep.

Die tweede noemenswaardige kulturele verband is die naam, Turing Church. Dit is afgelei van die Church-Turing-tesis, 'n standaardbeginsel in wiskunde en rekenaarwetenskap, ontwikkel deur twee wiskundiges, Alonzo Church en Alan Turing. [Afbeelding regs] Die tesis handel oor die algemene beginsel om resultate te verkry deur middel van 'n reeks streng gedefinieerde transformatiewe stappe, soos die prosedures in 'n rekenaarprogram. In die godsdienstige konteks dui die Church-Turing-tesis aan dat, as God nie bestaan ​​nie, die enigste manier is om God te skep deur middel van 'n reeks streng wetenskaplike ontdekkings en ingenieursuitvindings, miskien hoofsaaklik binne rekenaars. Dit wil voorkom asof die moontlikheid van ware transendensie van materiële werklikheid ontken word, en daar moet op gelet word dat die huidige navorsing oor kwantitatiewe verwerking die Church-Turing-tesis kan ontsnap, hoewel ons nog nie seker kan wees oor sulke herontdekking van transendensie nie.

Die derde kulturele invloed, wat Prisco verbind met die Russiese kosmistiese beweging om ruimtevaart te ontwikkel, het ontwikkel tot 'n algemene beweging wat tegnologiese transendensie soek, wat kolonisasie van die sterrestelsel vereis en die ontwikkeling van biologiese of berekeningsmiddele om onsterflikheid te bewerkstellig.

RITUELE / PRAKTYKE

Eerder as om eredienste binne 'n fisieke kerk te hou en ware gelowiges op een fisieke plek te konsentreer, reik die Turing-kerk doelbewus uit na ander vergelykbare groepe, hou aanlyn-vergaderings om onderwerpe van wedersydse belang te bespreek en vorm groot kommunikasienetwerke. Eerder as om te verwag dat elke lidmaat gereeld betrokke sal raak by standaard godsdienstige rituele, soos gebed, word individue aangemoedig om nuwe intellektuele, geestelike en bowenal wetenskaplike ervarings te ondersoek. Die Turing-kerk is dus in baie opsigte die teenoorgestelde van 'n tradisionele geloof, en beklemtoon verkenning in plaas van tradisie, innovasie eerder as herlewing. Soos met konvensionele godsdienste, is nagmaal belangrik, maar gebaseer op gedeelde visioene eerder as oortuigings.

Die eerste Turing Church Online Workshop is byvoorbeeld vier uur lank gehou, November 20, 2010, in die aanlyn-virtuele omgewing van Teleplace. Die struktuur was in twee dele, formele aanbiedings deur vyf lede van die paneel, soortgelyk aan 'n sessie tydens 'n akademiese konferensie, gevolg deur 'n vrye bespreking met die gehoor. Prisco het die hoofbeginsels van die Turing-kerk aangebied, en Ben Goertzel het oor hul kosmistiese manifes gepraat. Drie ander het die perspektiewe aangebied van organisasies waarin Prisco ook aktief was: Lincoln Cannon (Mormon Transhumanist Association), Mike Perry (Society for Universal Immortalism) en Martine Rothblatt (Terasem). Die Turing Church Online Workshop 2 is gehou op Sondag, Desember 11, 2011, met die oorspronklike vyf formele paneellede plus agt ander. Die Turing-kerk het nie 'n ekwivalent aan die Bybel nie, maar volledige video's van albei werkswinkels is op die argief-oorspronklike webwerf beskikbaar gestel aan die algemene publiek (draai kerk.com webwerf nd) wat vanaf die daaropvolgende webwerf verbind word (turing church.net webwerf nd).

Die Facebook-groep gewy aan die Turing Church, wat aan die begin van Augustus 860 2019 lede gehad het, deel nuus, besprekings en dikwels verklarings van persoonlike oortuigings, wat soms ook as nuwe godsdienste aangebied word. Byvoorbeeld, op 2 Augustus plaas admin Lincoln Cohen 'n skakel na 'n nuwe BBC-artikel oor die toekoms van godsdiens waarin die Turing Church genoem word. Terug op 16 Julie het Prisco 'n skakel na 'n blog op die kerk se webwerf geplaas, wat begin het: "Ek vier die 50ste herdenking van Apollo 11 met bittere gevoelens, maar ook met groot verwagtinge en transendente hoop." Daardie maand was 'n lid wat aktief was in die Transendentale meditasie beweging en eers baie onlangs by die Turing Kerk aangesluit het, het 'n skakel geplaas na 'my eksperiment in die trans-menslike Christendom', die Yogic Church. 'N Gereelde plakkaat oor die masjienondersteunde telepatie, gekoppel aan 'n voorlegging wat hy tydens die Parapsigologiese Konvensie in Parys aangebied het.

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Turning Church is 'n virtuele organisasie wat feitlik geheel en al aanlyn bestaan, as 'n reeks dinamiese gesprekke wat dikwels bewaar word as video's, wat soms in die Second Life virtuele wêreld gehou word, [Image regs] en dikwels in videokonferensiestelsels gevoer. Vanaf 1 Augustus 2019 het die webwerf van die Turing Church drie 'redakteurs', Prisco en twee mans gehad waarvan die beskrywings beide ooreenkoms en diversiteit uitdruk: 'Lincoln Cannon is 'n tegnoloog en filosoof, en 'n vooraanstaande voorstander van tegnologiese evolusie en post-sekulêre godsdiens. ” “Micah Redding - Christelike Transhumanisme: geloof en wetenskap, godsdiens en tegnologie, die toekoms van die mensdom. Gasheer van die Christian Transhumanist Podcast. ” Hierdie trio is ook 'admins' van die Facebook-groep Turing Church, saam met Nupur Munshi, 'n vryskut-navorsingsskrywer in Indië, en Kathy Wilson, 'n kunstenaar en navorser oor geestelike ervarings in Utah. Dit is opmerklik dat leiers in die Turing-kerk nie biskoppe is nie, maar redakteurs en administrateurs, in ooreenstemming met die post-moderne internetkultuur.

Kwessies / UITDAGINGS

Die aankondiging van die Turingkerk in Oktober, 1, 2010, van Prisco, is beëindig met 'n rekenaarsimulasie van die uitdaging om mense op te wek deur middel van data oor hulle wat gedurende die lewe geargiveer is, maar dit kan ook die toekoms van die Turingkerk simuleer. Die simulasiesagteware was 'n weergawe van die Game of Life, 'n 'sellulêre outomaat' wat deur die wiskundige John Conway uitgevind is en in 1970 in 'n Scientific American artikel deur Martin Gardner, wat gereeld oor kwasi-godsdienstige onderwerpe geskryf het. 'N Matriks van duisende vierkante, gerangskik soos 'n skaakbord, word op 'n rekenaarskerm vertoon. Sommige vierkante is gemerk, 'n ander stel vir elke simulasie. In 'n reeks stappe word 'n stel algoritmes verwyder en merke bygevoeg, byvoorbeeld elke swart vierkant langs presies drie gemerkte vierkante word in die volgende beurt gemerk, en elke gemerkte vierkant met drie of meer gemerkte bure word ongemerk. In Prisco se weergawe is 'n groot stel vierkante naby die middel in die vorm van 'n ruimteskip gemerk, terwyl vierkante 'n afstand daarvan na willekeur gemerk is. Prisco begin die simulasie, die ruimteschip begin vlieg, dan disintegreer dit in gebiede van willekeurig gemerkte vierkante. In sy demonstrasie het Prisco die probleem opgelos deur die ruimteskip 'n paar keer in 'n leë matriks te kopieer en die beelde van mekaar te skei. Hierdie veelvuldige ruimteskip het veilig in parallel gevlieg, met niks om hul verkenning te ontwrig totdat hulle die rand van die heelal bereik het nie.

In die oorspronklike betekenis, illustreer die rekenaarsimulasie die probleme om 'n groot, ingewikkelde stelsel van inligting, soos 'n menslike verstand, te bewaar. Die Turing Church en verwante groepe het gereeld gedebatteer oor watter huidige tegnologie die persoonlikheid en herinneringe van die persoon na die dood die beste kan bewaar, op 'n manier wat geskik is vir opstanding deur 'n aanneemlike toekomstige tegnologie. Verskeie Transhumaniste, waaronder die Terasem-groep, het voorgestel dat hulle inligting oor die persoon in 'n rekenaardatabasis moet opneem, hetsy deur vraelyste, waarneming van gedrag, of op enige ander elektroniese manier deur die loop van die lewe. Sulke metodes lyk egter of te duur in die poging van die persoon om bewaar te word, óf te onakkuraat. Die cryoniese metode om die brein te bevries, verg beskeie inspanning deur professionele persone in Alcor, maar niemand deur die “afgestorwe” persoon nie, behalwe miskien vir die koste van die bewaring van meer as tien dekades. Soos dikwels bespreek is tydens vergaderings waaraan Prisco deelgeneem het, kan vries- of alternatiewe vergassingmetodes die klein strukture in die brein wat die gees verteenwoordig, vernietig. Die uitdaging vir die Turing-kerk is dus die probleem dat 'n tegnologie vir die behoud en heranimering van die menslike gees vir baie jare, indien ooit, geen hoop op onsterflikheid bied vir mense wat vandag leef nie.

Die organisasies wat bestaan ​​uit die algemene Transhumanistiese beweging word byna almal bestuur deur baie klein spanne of selfs net individue, hoewel hulle baie "volgelinge" in die internet-sin van die term het. Dit impliseer dat hulle nie hul leiers kan oorleef nie. Tans is die denke en maniere van uitdrukking van Giulio Prisco baie goed gedokumenteer in honderde aanlynvideo's en -geskrifte, maar versprei oor 'n aantal platforms, waarvan een môre kan verdwyn. Die Turing-kerk het geen tempel gebou nie, laat staan ​​nog 'n reuse-katedraal, en duursame papierweergawes van die Skrifte is skaars. Die uitdaging vir die Turing-kerk en ander “ongodsdienste” is dus om duursame argiewe te ontwikkel, miskien soos die webargief met die naam The Wayback Machine, maar ook fisieke verslae wat eeue lank kan duur.

'N Dekade later kry Prisco se 2010-simulasie 'n groter betekenis, namate die stabiliteit van die Nuwe Wêreldorde toenemend ter sprake kom, en 'n regeringsgesteunde kunstige intelligensie-waansin heg baie verskillende betekenisse aan kernbegrippe van die Turingkerk. Dit wil sê dat die kulturele omgewing rondom die Turing-kerk meer chaoties geword het, wat baie mense moontlik laat stabiliteit in hul lewens soek, wat tradisionele godsdienste eerder as godsdienstige innovering kan bevoordeel. Die Transhumanisme is meestal afwesig deur persoonlike, emosionele ondersteuning wat geestelikes in godsdienstige samelewings bied, en psigoterapeute in sekulêre samelewings. Of die ekwivalent aan plaaslike geestelikes binne die Turing-kerk kan ontwikkel, moet nog gesien word.

Verwysings

Bainbridge, William Sims. 2017. Dinamiese sekularisasie. Cham, Switserland: Springer.

FM-2030. 1989. Is u 'n transhuman? New York: Warner.

Gardner, Martin. 1970. "Die fantastiese kombinasies van John Conway se New Solitaire Game 'Life' ' Scientific American 223 (Oktober): 120-23.

Geraci, Robert M. 2010. Apocalyptic AI: Visions of Heaven in Robotics, Artificial Intelligence and Virtual Reality. New York: Oxford University Press.

Goertzel, Ben. 2010. 'N Kosmistiese manifes: praktiese filosofie vir die postuum. Humanity + Press.

More, Max, en Natasha Vita-More. 2013. Die Transhumanistiese leser: Klassieke en kontemporêre opstelle oor die wetenskap, tegnologie en filosofie van die menslike toekoms. New York: Wiley-Blackwell.

Prisco, Giulio. 2018. Verhale van die Turing-kerk. Turing Kerk.

Prisco, Giulio. 2011. “Transcendent Engineering,” Die Journal of Personal Cyberconsciousness 6 (2). Toegang vanaf http://www.terasemjournals.com/PCJournal/PC0602/prisco.html op 5 Augustus 2019.

Teilhard de Chardin, Pierre. 1964. Die toekoms van die mens. New York: Harper.

Turing Church webwerf (nuut). tweede Toegang vanaf https://turingchurch.net/ op 3 Augustus 2019.

Turing Church webwerf (oorspronklik). n Toegang vanaf turingchurch.com op 3 Augustus 2019.

Publikasiedatum:
6 Augustus 2019

 

Deel