Kira Ganga Kieffer

Marianne Williamson

MARIANNE WILLIAMSON TYDLYN 

1952 (8 Julie): Marianne Deborah Williamson is gebore in Houston, Texas.

1973: Williamson het na haar junior jaar uit die Pomona College getrek en verhuis na New York City om 'n loopbaan as kabaretsanger te volg.

1973–1983: Williamson woon in die stad New York en Houston.

1977: Williamson ontdek A Course in Miracles op 'n vriend se koffietafel tydens 'n partytjie, maar dit nie in ag geneem word nie.

1978: Williamson is gegee A Course in Miracles deur haar destydse kêrel en bestudeer dit intensief terwyl sy in New York en daarna Houston woon.

1983: Williamson verhuis na Los Angeles en werk by die Philosophical Research Society, waar sy in die openbaar begin doseer A Course in Miracles.

1987: Williamson het die Center for Living in Los Angeles gestig om MIV / vigs-pasiënte en ander terminaal siekes te ondersteun.

1989: Williamson het The Project Angel Food Program begin as deel van die Los Angeles Center for Living. Die doel van die projek was om voedsel te voorsien aan mense met lewensbedreigende siektes, veral diegene met MIV / vigs.

1989: Die Centre for Living het 'n tweede tak in die stad New York geopen.

1992: Williamson tree uit die bestuur van The Centre for Living en The Project Angel Food Program.

1992: Williamson gepubliseer 'N Terugkeer na Liefde: Refleksie oor die beginsels van 'n kursus in wonderwerke.

1992: Williamson verskyn op The Oprah Winfrey Show. Met die bekragtiging van Winfrey van 'N Terugkeer na Liefde, het die boek na die bokant van die boek gespring New York Times topverkoperslys vir nege en dertig weke.

1994: Williamson gepubliseer 'N vrou se waarde.

1995: Williamson gepubliseer Illuminata: 'n terugkeer na gebed.

1997: Williamson gepubliseer The Healing of America.

1998: Williamson word predikant van die nie-koninklike Christelike Kerk van vandag buite Detroit, Michigan. Die kerk is lid van die Association of Unity Churches.

2001: Williamson gepubliseer Betowerde liefde: die mistieke krag van intieme verhoudings.

2002: Williamson gepubliseer Alledaagse genade: hoop hê, vergifnis vind en wonderwerke doen.

2004: Williamson is mede-stigter van die organisasie sonder winsbejag van die Peace Alliance om vredesbou nasionaal en internasionaal aan te moedig.

2006: Williamson gepubliseer Die gawe van verandering: geestelike leiding vir die beste lewe.

2008: Williamson gepubliseer Die ouderdom van Wonderwerke: Die aanvaarding van die Nuwe Midlife.

2009: Williamson verhuis terug na Los Angeles en begin doseer oor A Course in Miracles weekliks by die Saban-navorsingsinstituut in die Children's Hospital in Los Angeles.

2012: Williamson gepubliseer 'N Kursus in gewigsverlies: geestelike lesse vir 21 om jou gewig prys te gee.

2014: Williamson begin as onafhanklike veldtog vir die derde-en-dertigste kongresstoel van Kalifornië in die Amerikaanse Huis van Verteenwoordigers.

2014: Williamson gepubliseer Die wet van goddelike vergoeding: oor werk, geld en wonderwerke.

2015: Williamson gepubliseer 'N Jaar van wonderwerke: daaglikse toewyding en nadenke.

2017: Williamson gepubliseer Tears to Triumph: Geestelike genesing vir die moderne plae van angs en depressie.

2018: Williamson het die "Love America Tour" van stapel gestuur.

2018: Williamson gepubliseer Genesing van die siel van Amerika, 20th herdenking uitgawe.

2019 (29 Januarie): Williamson het haar besluit aangekondig om haar vir die Demokratiese benoeming aan te bied in die Amerikaanse presidentsverkiesing in 2020.

2019: Williamson verhuis na Des Moines, Iowa, om te fokus op haar presidensiële veldtog.

2019: Williamson gepubliseer A Politics of Love: 'n handboek vir 'n Nuwe Amerikaanse rewolusie.

2020 (10 Januarie). Williamson het haar presidensiële veldtog opgeskort.

BIOGRAFIE

Marianne Deborah Williamson [Beeld regs] is gebore Julie 8, 1952, in Houston, Texas, na Samuel Williamson, 'n immigrasieprokureur, en Sophie Ann (Kaplan) Williamson, 'n tuisteskepper. Williamson is in 'n konserwatiewe Joodse huis grootgemaak en het vroeë godsdienstige en politieke opvoeding ontvang (Williamson 2019). In 1965, toe Williamson dertien jaar oud was, het haar vader haar gesin na Viëtnam gebring om oorlog te ondervind en om "seker te maak dat die militêr-industriële kompleks nie 'die breine van my kinders' geëet het nie", soos sy al beskryf het (Peele 2019 ). Hierdie vroeë oorlogservaring het daartoe gelei dat Williamson tydens haar hoërskool- en kollegejare 'n ywerige anti-oorlogsaktivis geword het tydens die hoogtepunt van die teenkultuur.

Williamson het twee jaar by die Pomona College in Claremont, Kalifornië skoolgegaan, waar sy vergelykende godsdiens en filosofie studeer het, maar sy het tydens haar junior jaar in 1973 uitgetree en na New York verhuis om 'n loopbaan as kabaretsanger te volg. Volgens haar biografiese verhale leef Williamson die 'wilde lewe' vol met 'seks, dwelmmiddels en rock-and-roll' en protes teen die oorlog teen die oorlog (Peele 2019). Soos Williamson in haar boeke en lesings beskryf, ervaar sy diep depressie, gevoelens van doelloosheid en vernietigende romantiese verhoudings gedurende haar jare in New York. Soos sy geskryf het 'N Terugkeer na Liefde, "My negatiwiteit was vir my net so vernietigend soos alkohol vir die alkoholis" (Williamson 1992). In 1977, onthou Williamson, sien sy 'n eksemplaar van A Course in Miracles op die koffietafel in 'n vriend se woonstel tydens 'n partytjie. Terwyl die blou omslag en goue letters haar aanlok, lees Williamson die boek nie eers 'n jaar later toe haar destydse kêrel vir haar 'n kopie gee tydens een van haar laagste punte nie.

Vir Williamson was 1978 'n jaar van transformasie. Sy gooi haarself in A Course in Miracles en begin vind wat sy beskryf as 'n gevoel van diepgaande ontspanning, 'n teenmiddel teen die jare van ongelukkigheid wat sy voorheen verduur het. In haar eerste boek, 'N Terugkeer na Liefde (1992), Williamson beskryf die effek van A Course in Miraclesen let daarop dat: “Vir my was dit nie net nog 'n boek nie. Dit was my persoonlike onderwyser, my pad uit die hel. . . . Ek kon amper onmiddellik voel dat die veranderinge wat dit in my aangebring het, positief was. Ek het gelukkig gevoel. Ek het gevoel dat ek begin kalmeer ”(Williamson 1992: xv). Williamson verhuis terug na Houston en gaan voort om die kursus te studeer terwyl hy in 'n geestelike boekwinkel gewerk het.

In 1983 verhuis Williamson terug na Los Angeles en neem 'n pos by die Philosophical Research Society, waar sy in die openbaar begin klasgee oor A Course in Miracles. Volgens Williamson was baie lede van haar nuutgevonde gehoor gay mans wat aan MIV / vigs gely het tydens die hoogtepunt van die VIGS-epidemie: “Homoseksuele mans in Los Angeles - skielik vreesbevange - was op soek na wonderwerke, en met goeie rede,” het sy skryf in 'N Politiek van liefde (Williamson 2019: 2). As hy betrokke was by die gay gemeenskap en veral die verskrikking van VIGS, het Williamson die Center for Living in Los Angeles (1987) en The Angel Food Project in (1989) saamgespan. Hierdie organisasies, gerugsteun deur Hollywood-insiders en selfhelpberoemdes, insluitend David Geffen, Shirley MacLaine, en Louise Hay, het nie-mediese ondersteuning en gratis etes aan pasiënte met pasiënte wat siek is, verskaf. In 1989 het die Center for Living 'n tweede tak, in New York, geopen, maar deur 1992 het Williamson haar bestuursposte by albei organisasies uitgetree weens 'internekonflik' (Appelo en Spotnitz 1992).

1992 was nog 'n transformerende jaar vir Williamson. Nadat sy haar eerste boek gepubliseer het, 'N Terugkeer na liefde: nadenke oor 'n kursus in wonderwerke, Williamson is uitgenooi om 'n gas op te wees The Oprah Winfrey Show op Februarie 4. Voor 'n ateljee-gehoor het sy konsepte uit A Course in Miracles en haar oortuigings uiteengesit oor hoe die krag van individue se voornemens en 'oorgawe' aan God 'n betekenisvolle verandering in hul eie lewens kan meebring, sowel as om wêreldwye probleme op te los. Winfrey het aan haar gehoor aangekondig dat sy reeds 1,000 eksemplare van Williamson se boek gekoop het met die bekendstelling daarvan 'N Terugkeer na Liefde aan die bokant van die afdeling “Hoe om te doen, selfhulp en diverse” van die New York Times topverkoperslys vir nege en dertig weke.

Na die sukses van 'N Terugkeer na Liefde, Williamson het in Los Angeles aanhou onderrig gee en nog twaalf boeke gepubliseer, insluitend 'n verhandeling oor die bemagtiging van vroue ('N vrou se waarde 1994), sowel as verduidelikende gidse oor selfhulp op die gebiede van gewigsverlies, loopbaanvordering en verhoudings. Gedurende die vroeë 1990's het Williamson ook haar jong dogter, India Emmeline Williamson (geb. 1990), as 'n enkelmoeder grootgemaak. Sy het geweier om die identiteit van haar pa se dogter in die openbaar te deel.

In 1998 het Williamson vier jaar lank predikant by die Christian Church of Today buite Detroit, Michigan, op soek na 'n verandering in tempo en 'n skuif uit haar gemaklike Kaliforniese leefstyl geneem. Sy het die kerk en sy boekwinkel uitgebrei, maar uiteindelik haar pos verlaat nadat sy probeer het om die bande van die kerk met die ouerorganisasie, die Association of Unity Churches (Harel 2014), te verbreek.

Nadat sy as minister aangestel is, het Williamson haar aandag daarop gerig om die beginsels van A Course in Miracles na die politiek. In 2004 het sy The Peace Alliance, 'n organisasie sonder winsbejag, saamgestel met die doel om voetsoolvlak te beoefen vir 'n Amerikaanse departement van vrede en steun vir vredesboubeleid op nasionale sowel as internasionale vlak (Peace Alliance).

In 2009 verhuis Williamson terug na Los Angeles, waar sy weekliks begin klas gee het A Kursus in Wonderwerke by die Saban-navorsingsinstituut in die Children's Hospital in Los Angeles, [Image at right] wat sy op haar webwerf lewend gerealiseer het. Williamson het ook 'n aantal aanlynkursusse vrygestel en gepraat en konferensies op geestelike terreine en ander New Age-stylbyeenkomste aangebied, waaronder Winfrey se "SuperSoul Conversation" -podcast.

Die politieke beurt van Williamson het in 2014 in volle werking gekom toe sy 'n onafhanklike veldtog van stapel gestuur het vir Kalifornië se dertig-dertigste kongresstoel in die Amerikaanse Huis van Verteenwoordigers. Sy het vierde gekom en verloor teen Rep. Ted Lieu (D-CA). In 2018 het Williamson begin met die 'Love America Tour', waarin sy 'n alternatiewe denkwyse oor die politiek opgestel het via 'n 'revolusie in die bewussyn' wat die weg baan vir persoonlike en politieke vernuwing '(Sister Giant nd). Sodoende het Williamson kritici en waarnemers van die selfhelp- en spiritualiteitsbewegings uitgedaag wat hierdie bewegings in die Amerikaanse godsdienstige geskiedenis histories gesien het as fundamenteel narcisties en onbevoeg om op sosiale verandering te fokus (Winfrey 2019). Hierdie toer het gelei tot die aankondiging van William 2019 in Januarie dat sy in die Amerikaanse president 2020 se presidensiële veldtog vir die Demokratiese benoeming sou meeding. In April 2019 het sy ook vrygestel A Politics of Love: 'n handboek vir 'n Nuwe Amerikaanse rewolusie, wat beleidsposisies uiteensit deur 'geestelike wysheid toe te pas om ons politieke probleme op te los'. Waarskuwing van 'n 'morele en geestelike krisis' in die Verenigde State van Amerika as gevolg van splitsing in die hedendaagse Amerikaanse lewe, sowel as wêreldwye endemies, soos klimaatsverandering, oorlog , terrorisme en rassisme, het Williamson haar veldtog geopen op grond van “liefde vir politieke doeleindes” (Williamson 2019: 10, 13, 14).

Op 10 Januarie 2020 kondig Williamson aan dat sy haar presidensiële veldtog opskort. In 'n amptelike verklaring het sy afgesluit: 'Uiteindelik is dit nie tye van wanhoop nie; dit is eenvoudig tye om op te staan. Dinge verander vinnig en dramaties in hierdie land, en ek glo dat daar iets onder ons ontwaak. 'N Gewetenspolitiek is nog steeds moontlik. En ja… .liefde sal seëvier ”(Williamson 2020).

Williamson is veral bekend vir haar werk as geestelike onderwyser en beoefenaar van A Course in Miracles (ACIM). Hierdie teks, wat die eerste keer in 1975 in die Verenigde State gepubliseer is deur die Foundation for Inner Peace, is 'n ongemagtigde stel leerstellings wat aan Jesus toegeskryf is, wat aan Dr. Helen Schucman (1909 – 1981) en haar medewerkers aan die Universiteit van Columbia onthul en getranskribeer is Sielkunde-afdeling begin in 1972 in New York. Ondanks die feit dat sy self 'n dosyn boeke geskryf het, val Williamson eerder onder die kategorie dissipel as skepper. Trouens, al Williamson se werk, sowel skriftelik as in die openbaar, is gebaseer op die leerstellings in A Course in Miracles. Sy word allerweë beskou as die bekendste vertaler van die teks vir die massahore van ACIM, en sy beweer dat sy geen nuwe godsdienstige inhoud of geloofstrukture gehad het nie. In werklikheid ontken sy dit A Course in Miracles is hoegenaamd 'n “geloofstruktuur”. In 'n 2019-onderhoud met Winfrey maak sy dit duidelik, en verwys dit bloot as "die Waarheid" (Winfrey 2019).

A Course in MiraclesAlhoewel dit aan Schucman gedikteer word via 'n onbekende stem in haar kop, bekend as 'Die Stem', maak dit gebruik van Christelike terminologie en konsepte, soos God, versoening, kruisiging, wonderwerke en opstanding, sowel as Westerse sielkundige idees van liefde, innerlike vrede , en verander individue se geestelike persepsie om veranderinge in hul lewens te skep. Williamson beskryf die kursus in meerjarige terme en verwys daarna as 'n “selfstudieprogram vir geestelike psigoterapie [wat] geen monopolie op God gee nie. Dit is 'n verklaring van universele geestelike temas. Daar is net een waarheid op verskillende maniere, en die Kursus is net een pad na dit uit baie ”(Williamson 1992: xv). Williamson de-Christianised die kursus uitdruklik in 'N Terugkeer na Liefde, waar sy argumenteer dat hoewel Jesus die stem was wat die kursus met Schucman gepraat het, die lesers nie nodig het om persoonlik met hom te praat om die leerstellings op te neem en te integreer nie. Een van Williamson se belangrikste leringe is dan ook die van meerjarigheid, die siening dat 'n enkele waarheid en bron onderliggend is aan die godsdienste van die wêreld.

Williamson se primêre leringe of wegneemetes van A Course in Miracles sentreer op die diepgaande krag van liefde om mense se persepsies te verander en hulle van vrees te verskuif. Sy betoog in 'N Terugkeer na Liefde dat, “As ons met liefde dink, is ons letterlik saam met God. En as ons nie met liefde dink nie, omdat slegs liefde werklik is, dink ons ​​eintlik glad nie. Ons hallusineer ”(Williamson 1992: 23). Williamson beweer dat daar een waarheid is, naamlik liefde, en dat alles anders ter wêreld of in mense se gedagtes illusie of onwerklik is. Hierdie onwerklikheid is egter nie skadelik nie. Vir Williamson is die lewe in illusie dan nie net persoonlike ongelukkigheid nie, maar ook wydverspreide wanfunksionering wat in die een-en-twintigste eeu wêreldwyd tot vernietiging lei. Sy doen 'n beroep op lesers en luisteraars om te mediteer om hulself oor te gee om 'God se instrumente' te word, wat sy ewenaar om liefde te beliggaam (Williamson 1992: 67). Williamson beweer dat mense sodoende die uiteindelike realiteit sal besef, dat alle lewende dinge slegs uit een onderling verbonde gees bestaan. As mense die illusies van vrees, haat, teleurstelling of wesenlikheid inkry, ontken hulle hierdie waarheid, en hulle gees is ongelukkig, disfunksioneel en nie in staat om liefde vir ander of hulself te betoon nie. Die openingslyne van A Course in Miracles stel: “Niks regtig kan bedreig word nie. Niks onwerklik bestaan ​​nie. 'Williamson vertaal hierdie konsepte vir drie lesers:

1. Liefde is eg. Dit is 'n ewige skepping en niks kan dit vernietig nie.
2. Enigiets wat nie liefde is nie, is 'n illusie.
3. Onthou dit, en jy sal in vrede wees (Williamson 1992: 23).

Alhoewel sommige van die kernbegrippe van die kursus, soos Williamson dit stel, blykbaar 'n duidelike verband hou met nie-dualistiese denkers in Hindoeïsme, Boeddhisme, Judaïsme en ander godsdienste, verwys Williamson se lesings en onderhoude tipies na hierdie verhoudings as verwant aan " Oosterse ”of“ Asiatiese ”oortuigings (Winfrey 2019). Meer gereeld verwys Williamson sielkundiges Sigmund Freud en Carl Jung in haar toepassing van die geloof op daaglikse leringe. Vergelyk die kursus met Jung se konsep van die kollektiewe bewusteloosheid in 'N Terugkeer na Liefde, Williamson skryf dat,

Die kursus gaan 'n stap verder; as u diep genoeg in u gedagtes ingaan, en diep genoeg in myne, dan het ons die dieselfde gedagte. Die konsep van 'n goddelike of 'Christus' gees is die idee dat ons in ons kern nie net identies is nie, maar eintlik dieselfde wese is. 'Daar is net een gebore Seun' beteken nie dat iemand anders dit was nie, en ons is ook nie. Dit beteken dat ons dit alles is. Daar is net een van ons hier (Williamson 1992: 30).

Volgens Williamson lei die internalisering van die nondualistiese konsep van eenheid met alle bewuste wesens tot liefde en op sy beurt wonderwerke. Volgens albei A Course in Miracles en Williamson se werk is wonderwerke nie bonatuurlike of onwetenskaplike gebeure nie. Inteendeel, dit is verskuiwings in die kognitiewe persepsie van die self en die omliggende wêreld. Vir Williamson,

Wonderwerke self moet nie bewustelik gerig word nie. Dit kom voor as onwillekeurige gevolge van 'n liefdevolle persoonlikheid, 'n onsigbare krag wat voortspruit uit iemand wie se bewuste bedoeling is om liefde te gee en te ontvang. As ons afstand doen van die vrese wat die liefde in ons blokkeer, word ons God se instrumente. Ons word Sy wonderwerkers (Williamson 1992: 67).

Williamson se boeke en lesings is daarop gemik om gehore te onderrig in die maniere om die regte ingesteldheid te bewerkstellig vir wonderwerke van liefde, of dit nou in die individu se verhoudings, liggaamlike voorkoms, gesondheid, of selfs in kollektiewe politieke werke is wat daarop gemik is om belangrike struktuurstelsels te verander ongelykheid, klimaatsverandering of ekonomiese ongelykheid.

Miskien is die bekendste aanhaling van Williamson een wat gewoonlik aan Nelson Mandela (Nelson Mandela Foundation 2007)). Dit verskyn in 'N Terugkeer na Liefde, waar sy sê: “Ons diepste vrees is nie dat ons onvoldoende is nie. Ons diepste vrees is dat ons buitengewoon kragtig is. Dit is ons lig, nie ons duisternis nie, wat ons die meeste vrees ... As ons bevry is van ons eie vrees, bevry ons teenwoordigheid ander outomaties ”(Williamson 1992: 190). Hier is die idee dat lig in die individu gebring word laat ander om ook verlig te word, demonstreer 'n kernfaset van Williamson se leringe oor selfverbetering, maar maak die maniere waarop sy spiritualiteit beskou as 'n kollektiewe projek, duidelik.

RITUELE / PRAKTYKE 

Die primêre praktyke wat Williamson ondersteun, is meditasie, visualisering en opsetlike gebed. Williamson vra haar gehore na mediteer ten minste vyf minute sodra hulle elke oggend wakker word oor die onderwerp 'deur God gebruik' as 'n liefdesagent (Winfrey 2019). [Beeld regs] Sy verduidelik dat hierdie praktyk die regte bedoeling vir die dag stel en die gedagtes sentreer op die werklikheid eerder as illusies. Williamson moedig mense ook aan om soortgelyke meditasies en gebede tydens moeilike situasies te gebruik, veral as hulle ontsteld, kwaad of hartseer is om wonderwerke te bewerkstellig.

In haar boek 'N Jaar van wonderwerke, Williamson bied 365 “daaglikse toewyding en besinning” vir elke dag van die jaar. Voorbeelde hiervan is: 'Ek kan wees wie ek ook al wil wees' en 'vandag probeer ek een ding doen wat 'n patroon van vrees onderbreek.' Elke voorneme gaan gepaard met 'n kort uiteensetting en 'n gebed tot God oor die onderwerp (Williamson 2013 ).

Williamson bepleit visualiseringstegnieke om persoonlike probleme sowel as wêreldkrisisse op te los. in 'N Terugkeer na Liefde, bespreek sy “liefdevolle” praktyke waaraan sy gedurende die 1980s met VIGS-pasiënte gewerk het. Met verwysing na die Star Wars films, skryf sy,

Onder die lelike masker van Darth Vader het 'n regte man met 'n regte hart gelê. Vigs kan byvoorbeeld beskou word as “Engele-in-Darth-Vader-pakke”. . . . Stel u die VIGS-virus voor as Darth Vader en pak dan sy pak uit sodat 'n engel kan opkom. Kyk na die kankersel of VIGS-virus in al sy gewonde gruwels, en sien dan 'n goue lig, 'n engel, of Jesus, wat die sel omsluit en dit van donker tot lig verander. . . . 'N Skreeu reageer op liefde. Dit is wanneer dit kalmeer. Dit is wanneer dit stop (Williamson 1992: 241).

In 'n onderhoud in 2016 het Williamson ook 'n visualiseringstegniek gedeel wat individue wat geen verband met die krisis tussen Israel en Palestina kon doen nie, om liefde in die wêreld uit te sit en na Israeliete en Palestyne te stuur (Audlin 2009).

LEIERSKAP

Williamson het gelei as onderwyser, skrywer, openbare spreker en politieke kandidaat. Haar primêre media is haar topverkoper-selfhelpboeke, haar televisie-, tydskrif- en podcast-onderhoude, haar verbintenis met Oprah Winfrey, asook haar weeklikse lesings oor A Course in Miracles en haar aanlynkursusse te koop.

Daarbenewens het Williamson drie nie-winsgewende organisasies opgerig wie se missies terminaal siek mense en vredesbou pogings ondersteun het. Sy was ook vier jaar lank predikant van die Church of Time in Detroit, Michigan.

In 2019 het Williamson haar kandidaat vir die Demokratiese nominasie in die 2020-Amerikaanse presidentsverkiesing aangekondig. Sodoende het sy haar fokus op geestelike lering en selfhulp aangepas by 'n breër gehoor en die doelstellings van beleidmaking. In 'n 2019-onderhoud het Williamson haar kwalifikasies en die besluit om as president as president verkies te kry, bespreek:

Ek werk al meer as 35 jaar nou en persoonlik met mense wat in hul lewens met krisisse te make het, en probeer om die krisisse te navigeer om dit in geleenthede te omskep. En ek het veral in die afgelope 20-jare besef hoeveel van hierdie krisisse ten minste indirek, indien nie direk nie, die gevolg is van 'n slegte openbare beleid. Ek het dus nie net 'n duidelike gevoel van hoe slegte openbare beleid mense se lewens beïnvloed en watter slegte openbare beleid mense se lewens beïnvloed nie, maar ook 'n diep passie vir wat moet verander (Crooked Media 2019).

Williamson het haar progressiewe politieke oortuigings en strategieë in 'N Politiek van liefdewaarin sy pleit vir Medicare-for-All, finansiële vergoeding vir Afro-Amerikaners, 'n Amerikaanse departement van vrede, en 'n oorgang na 'n 'liefdevolle' kapitalistiese ekonomie.

Kwessies / UITDAGINGS

Daar is nie veel bekend oor die kwessies wat Williamson teëgekom het in haar leierskapsposisies by die Centers for Living, The Angel Food Project of die Church of Time nie. Sy is nie meer verbonde aan hierdie sentrums nie, maar die eerste twee het haar krediet daarvoor dat hulle dit in hul aanlyngeskiedenis kon opdoen. Williamson se breuk met die Church of Time was te danke aan haar begeerte om die kerk in Detroit van die Association of Unity Churches te ontheilig, wat uiteindelik nie deur 'n meerderheid van die kerklede ondersteun is nie en daartoe gelei het dat sy die kerk verlaat het (Harel 2014).

Nadat sy haar presidensiële kandidatuur in 2019 aangekondig het, het Williamson se werk in die hoofstroommedia 'n groter ondersoek ondergaan. As 'n eksplisiete spirituele kandidaat, is sy gereeld getoon as 'woo-woo' in nuusartikels oor haar veldtog (Abramovitch 2019). Williamson se sienings oor die geldigheid van moderne medisyne, verpligte inenting en die proses om siekte te genees, is ook bevraagteken. Op grond van haar voorafgaande geskrifte oor genesing op geestelike en geestelike maniere, het kritici aan die politieke linkerparty haar verbintenis tot biomedisyn bevraagteken (Kaplan 2019; Michaelson 2019; Reese 2019). Sy is ook as 'n skeptikus oor entstowwe bestempel. In reaksie hierop het Williamson 'n weerlegging via haar sosiale media-platform uitgereik:

Ek is 'n moderne vrou; natuurlik gaan ek dokter toe. Natuurlik neem ek farmaseutiese produkte as dit nodig is, en ek is so dankbaar as enigiemand vir die vordering met moderne medisyne. . . . Wat ek wel kritiseer - en ek kan nie verstaan ​​waarom iemand dit nie doen nie - is roofsugtige praktyke van groot farmaseutiese ondernemings (Williamson 20 Julie 2019, Instagram).

BETEKENIS VIR DIE STUDIE VAN VROUE IN RELIGIES

Williamson is van belang vir die studie van vroue in godsdienste vanweë haar gewildheid vir meer as vyf en twintig jaar met gehore wat belangstel in spiritualiteit, selfverbeteringstegnieke en die studie van A Course in Miracles. Haar boodskap oor die verdiskontering van enigiets wat nie in liefde gebaseer is nie, weerspieël die langer geskiedenis in die Amerikaanse godsdiens en spiritualiteit, gewortel in die metafisiese tradisie (Albanese 2007). Williamson se metafisiese oortuigings neem baie van die kenmerke van die Nuwe-denke-beweging van die laat negentiende eeu en die inkarnasies daarvan in die middel van die twintigste eeu in die 'krag van positiewe denke' en selfgenesing aan, deur gehore 'n manier te bied om die lewensomstandighede te verander. deur geestelike en geestelike werk alleen. As geestelike leier het Williamson ook al millennia belangrike kritiek op patriargie en die traumatiese gevolge van strukturele wanorde op vroue aangebied deur die klem op die balans van vroulike energie (Williamson 1993).

Williamson se presidensiële veldtog, wat in 2019 van stapel gestuur is, is ook 'n baken vir 'n openlike geestelike vrou wat nie-tradisionele godsdienstigheid en veral alternatiewe idees omhels. Haar werk in 'N Politiek van liefde en tydens haar hele veldtog verskyn optredes 'n nuwe benadering tot die versterking van die 'Spiritual But Not Religious' bevolking wat die afgelope dertig jaar aansienlik gegroei het in die Amerikaanse lewe. Haar politieke agenda het gevolglik 'n nuwe soort logika in die godsdienstige linkse "godsdienstige linkses" in die Amerikaanse politiek ingespuit.

IMAGES

Beeld 1: Marianne Williamson in 2017.
Image 2: Williamson lewer 'n lesing as deel van Oprah Winfrey se SuperSoul Conversations-reeks in 2009.
Beeld 3: Williamson in gesprek met Oprah Winfrey in 2012.
Image 4: Williamson se amptelike veldtogplakkaat vir haar 2020-presidensieloop.

Verwysings

A Course in Miracles. 1975. New York: Viking Books.

Abramovitch, Seth. 2019. “Marianne Williamson op haar 'Woo-Woo'-rep, Hollywood-vriende, en Dead-Serious Plan om Amerika te red.' Die Hollywood Reporter, 19. Julie Toegang verkry vanaf  https://www.hollywoodreporter.com/news/marianne-williamson-her-hollywood-friends-plan-save-america-1225229 Op 20 Julie 2019.

Albanese, Catherine L. 2007. 'N Republiek van gees en gees: 'n kulturele geskiedenis van Amerikaanse metafisiese godsdiens. New Haven: Yale Universiteit Pers.

Appelo, Tim en Frank Spotnitz. 1992. 'Marianne Williamson het byna alles.' Vermaak Weekliks, Maart 6. Toegang verkry vanaf https://ew.com/article/1992/03/06/marianne-williamson-has-almost-everything/ Op 20 Julie 2019.

Audlin, Mindy. 2009. 'Marianne Williamson.' The Leading Edge (podcast), 26 Januarie. Toegang verkry vanaf https://podcasts.apple.com/us/podcast/marianne-williamson/id309622350?i=1000087644101 Op 20 Julie 2019.

Krom media. 2019. “2020: Marianne Williamson oor Big Truths and Moral Outrage.” Pod Save America (podcast), 31 Mei. Toegang verkry vanaf https://crooked.com/2020/marianne-williamson/ Op 20 Julie 2019.

Harel, Monica Corcoran. 2014. “The New Age of Marianne Williamson.” Los Angeles Magazine, 27. Mei Toegang verkry vanaf https://www.lamag.com/longform/the-new-age-of-marianne-williamson/2/ Op 20 Julie 2019.

Kaplan, Anna. 2019. “Kandidaat van 2020 Marianne Williamson: Entstofmandate is 'Orwelliaans.'” Die Daily Beast, 20. Junie Toegang verkry vanaf https://www.thedailybeast.com/2020-candidate-marianne-williamson-vaccine-mandates-are-orwellian Op 20 Julie 2019.

Michaelson, Jay. 2019. “Marianne Williamson, Longtime Wacko, is nou 'n gevaarlike Wacko.” Die Daily Beast, 22. Junie Toegang verkry vanaf https://www.thedailybeast.com/marianne-williamson-longtime-wacko-is-now-a-dangerous-wacko Op 20 Julie 2019.

Nelson Mandela-stigting. 2007. “'Diepste vrees' aanhaling nie van mnr. Mandela nie.” 9. November Toegang verkry vanaf https://www.nelsonmandela.org/news/entry/deepest-fear-quote-not-mr-mandelas Op 20 Julie 2019.

Peele, Anna. 2019. 'Marianne Williamson wil u geneser wees.' Die Washington Post-tydskrif, 19. Februarie Toegang verkry vanaf https://www.washingtonpost.com/news/magazine/wp/2019/02/19/feature/self-help-author-marianne-williamson-wants-to-be-your-healer-in-chief/?utm_term=.e7286fa6f223 Op 20 Julie 2019.

Reese, Ashley. 2019. 'Marianne Williamson het 'n paar interessante posisies oor gesondheid.' Jezebel.com, Junie 28. Toegang verkry vanaf https://theslot.jezebel.com/marianne-williamson-has-some-interesting-positions-on-h-1835947232 Op 20 Julie 2019.

Suster Reus. en “Marianne 2020: Komende toerdatums.” Toegang vanaf https://sistergiant.com/tour-dates/ Op 20 Julie 2019.

Williamson, Marianne webwerf. 2020. “Marianne Williamson as president.” Toegang verkry vanaf https://www.marianne2020.com/ op 13 Januarie 2020.

Williamson, Marianne. 2019. A Politics of Love: 'n handboek vir 'n Nuwe Amerikaanse rewolusie. New York: HarperOne.

Williamson, Marianne webwerf. 2020. “Marianne Williamson as president.” Toegang verkry vanaf https://www.marianne2020.com/ op 13 Januarie 2020.

 

Williamson, Marianne. 2013. 'N Jaar van wonderwerke. New York: HarperOne.

Williamson, Marianne. 1993. 'N vrou se waarde. New York: Ballantine Books.

Williamson, Marianne. 1992. 'N Terugkeer na Liefde: Refleksie oor die beginsels van 'n kursus in wonderwerke. New York: HarperOne.

Winfrey, Oprah. 2019. “Marianne Williamson: die geestelike doel van verhoudings.” Oprah se SuperSoul-gesprekke (podcast), Mei 8. Toegang vanaf https://podcasts.apple.com/us/podcast/marianne-williamson-spiritual-purpose-relationships/id1264843400?i=1000437483568 Op 20 Julie 2019.

AANVULLENDE HULPBRONNE

Bradby, Ruth. 2011. “Wetenskap as legitimasie vir spiritualiteit: van The Aquarian Conspiracy na kanaal en A Course in Miracles. ” Bladsy 687-705 in Die Handbook of Religion and the Authority of Science, onder redaksie van James R. Lewis en Olav Hammer. Leiden: Brill.

Gardner, Martin. 1992. “Opmerkings van 'n byvoordele: Marianne Williamson en ''n kursus in wonderwerke.' ' Die skeptiese ondersoeker 17:17-23 .

Gorov, Lynda. 1997. 'Geloof: Marianne Williamson is vol daarmee.' Moeder Jones. November / Desember. Toegang vanaf https://www.motherjones.com/politics/1997/11/faith-marianne-williamson-full-it/ Op 20 Julie 2019.

Kastenbaum, Sam. 2019. “Die nuuskierige mistieke teks agter die presidentiële bod van Marianne Williamson.” New York Times, 5. Julie Toegang verkry vanaf https://www.nytimes.com/2019/07/05/nyregion/marianne-williamson.html Op 20 Julie 2019.

Pareene, Alex. 2019. 'Neem Marianne Williamson ernstig.' Die Nuwe Republiek, 28. Junie Toegang verkry deur https://newrepublic.com/article/154389/take-marianne-williamson-seriously Op 20 Julie 2019.

Smilgis, M. 1991. “Moeder Teresa vir die '90's?' Tyd. Toegang verkry vanaf http://content.time.com/time/magazine/article/0,9171,973464,00.html Op 20 Julie 2019.

Taves, Ann. 2016. Openbaringsgebeure: drie gevallestudies oor die ontstaan ​​van nuwe geestelike paaie. Princeton: Princeton University Press.

Winfrey, Oprah. 2018. “Marianne Williamson: A Return to Love.” Oprah se SuperSoul-gesprekke (podcast), Mei 2. Toegang vanaf https://podcasts.apple.com/us/podcast/oprahs-supersoul-conversations/id1264843400?i=1000410443612 Op 20 Julie 2019.

 Post Datum:
24 Julie 2019

 

Deel