Geraldine Smith

Jesus Christene

JESUS ​​CHRISTIAN TIMELINE

1944: Dave McKay is gebore in Rochester, New York.

1981: Die McKay-familie het hul traktaatjies op straat begin versprei.

1985: Ses van die jongste Jesus-Christenlede het suksesvol 1000 km oor die Nullarbor-woestyn geloop.

1998: Baie lede het verskille oor die rigting van die gemeenskap agtergelaat

1998: Die gemeenskap wat rondom Dave en Cherry McKay ontstaan ​​het, het die naam "Jesus Christians" aangeneem.

1999: 'n Omstrede voorval waarby die Jesus-Christene betrokke was, verskyn in 'n plaaslike koerant in Surrey, VK

2002: Die eerste twee Christen-lede van Jesus het hul niere altruïsties aan 'n vreemdeling geskenk.

2003:  Die Guardian joernalis, mnr. Jon Ronson, het 'n dokumentêre dokument oor die Christen se nierskenkings genaamd Niere vir Jesus.

2006: Die Jesus Christians het 'n skynverhoor uitgevoer nadat 'n Jesus-Christen-lid na bewering deur die familie van 'n pasaangeslote lid aangeval is.

2007: Verskeie Jesus-Christenlede verskyn op Die Jeremy Kyle Show spesiaal op kultusse.

2010: Dave en Cherry McKay het aangekondig dat die Jesus-Christene amptelik ontbind het.

2015: Voormalige Jesus-Christenlede het YouTube-video's op hul kanaal begin publiseer Cómo Vivir Por Fe [Lewe deur geloof].

2016: Voormalige Jesus-Christenlede het die YouTube-kanale gepubliseer End Time Survivors, Radikaal Nuwe Lewe, en 'N Stem in die woestyn.

2018: Voormalige Jesus-Christenlede het die YouTube-kanaal gepubliseer Die leerstellings van Jesus en Christelike spotprente.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Wat bekend sou staan ​​as die Jesus-Christene (JC's), het in die 1980's na vore gekom as 'n klein gemeenskap wat gebaseer is op die familie van Dave en Cherry McKay, en hul vier kinders Kevin, Sheri, Gary en Christine. Dave en Cherry het mekaar op hoërskool in die klein dorpie Clarksburg, Kalifornië, ontmoet. Dave is grootgemaak in 'n familie van Nasarener-Christene. Cherry se ma was deel van Christ Unity, maar haar grootste invloed was haar ouma wat 'n Baptis was (persoonlike kommunikasie met Dave McKay, 14 Mei 2019). Dave en Cherry het jonk getrou en in 1968 van die Verenigde State na Australië verhuis. Nadat hulle na Australië verhuis het, het hulle kort daarna by die Kinders van God vir 'n tydperk van 'n paar maande, maar vertrek weens verskeie meningsverskille soos die kerk se leringe oor seksuele etiek; Cherry het nie aangesluit nie (Ronson 2002a). In 1981 het die McKay-familie hul eie traktate begin vervaardig en versprei en eksperimenteer met maniere om hul begrip van die leringe van Jesus in hul lewenstyl in te neem (“JC History 1981-1996” 2016). Die maksimum punte wat later die JC's sou kenmerk, was om die leringe van Jesus te verkondig, altruïstiese humanitêre werk te verrig, en die verwerping van hebsug en die afgodiese aanbidding van geld. Gedurende die tagtigerjare het dit tot uiting gekom in veldtogte vir 'vrye werk', liefdadigheidsprojekte in Indië, sowel as in Australië, en betogings op die straat om hul boodskap aan 'n breër gehoor te bring. Terwyl baie aktiwiteite in Australië gebaseer was, het die groep ook uitgebrei na die Verenigde Koninkryk, die Verenigde State, Afrika, Indië en Nieu-Seeland ("JC History 1980-1981" 1996).

Tydens die 1980'e het die vroeë groep, wat nog nie die Jesus Christene genoem is nie, media stunts, graffiti, "free work" -veldtogte en straatprestasies gebruik om aandag te skenk aan hul boodskap. Hierdie stunts het dikwels gelei tot arrestasies en regstappe teen hulle. Hulle het ook aansienlike media-aandag gekry, aangesien Dave McKay sy agtergrond as joernalis gebruik het om groter media-blootstelling te fasiliteer. Die vernaamste druk van die groep se straatvertonings en -stunts het die afwenteling van papiergeld gehad. Hulle het dit gedoen om aandag te gee aan afgodery aanbidding van geld in die moderne samelewing. Hulle het $ 1-notas aan die voetpad in Martin Place, Sydney, vasgeglak. Die woorde "Vertrou God, Nie Geld," het papiergeld verbrand in openbare demonstrasies, en $ 2-dollarnotas met hul boodskap ingeskryf en Bybel Skrif. Hulle het ook (onwettig) 'n muurskildery in die Devonshire Street-tonnel in Sydney geverf ("Muurskilderye wat aangegee word om eers toestemming te gee." 1984), en staan ​​in winkelsentrums geklee in hessiaanse klere en kettings terwyl die hou van rolle aangeteken met "vuur en swael" Bybel verse ("JC History 1981-1996," 2016). Die groep se straatvertonings het in groter prestasies uitgebrei, toe verskeie van die jongste lede van die gemeenskap in 1985 1000KM oor die Nullarborwoestyn suksesvol geloop het sonder voorrade of geld. [Image regs] Die klein groepie jong Christene is gelei deur die vyftienjarige Christine McKay. Hulle het die loop in twee maande voltooi deur te vertrou op wat hulle gevind het en wat hulle aan vreemdelinge gegee het. Hierdie stunt het hulle die naam Nullarbor Walkers deur die media ("Walkers Begged, Say Locals" 1985; "JC History 1981-1996" 2016; "Kritici was verkeerd, sê Nullarbor 7" 1985a ", Walkers Call for Apologies Na 1,700km Trek "1985b).

Regdeur die 1990'e het die JC's hul bereik oorsee uitgebrei na Indië waar hulle verskeie grootskaalse humanitêre projekte uitgevoer het. Die groep het voorheen in Indië in die 1980s gewerk, maar in 1990 het verskeie lede na Madras verskuif en begin wat bekend staan ​​as Visie 2000. Dit was hul grootste humanitêre projek (JC History 1981-1996 2016). Deur hul vlam vir openbare verdeeldheid voort te gaan, het hulle aandag gevestig op die swak lewensomstandighede van die krotbuurte deur 'n draai in die oop rioolweë vir 'n week te laat staan. Hulle het ook 'n eettafel, wynglase en fyn linne in die riool opgestel ("JC History 1981-1996" 2016; McGirk 1995). Daarbenewens het hulle betrokke geraak by liefdadigheidswerke soos Engels onderrig, openbare toilette skoonmaak, strate gesaai, die oop riool gesuiwer en 'n betonblad gebou om die oop riool te bedek. Hulle het ook baie strukture op die blaar gebou om die verskillende liefdadigheidsaktiwiteite wat hulle bestuur het, te ondersteun (McGirk 1995, 1994). Hulle sê dit

1994 was 'n jaar van groot gewildheid vir ons in Indië, met mediaberigte byna elke week dwarsdeur die jaar, en 'n konstante stroom besoekers, van politici en bekende persone tot hele skoolklasse en diensklubs. Verskeie televisiedokumentêre dokumente oor ons werk is in Indië gemaak, en sommige is oral in Asië getoon. Ons het daarin geslaag om 'n 60-meter riool in 'n oase te maak, kompleet met 'n volleybalveld, kliniek en klein hutte vir ons werkers. Ons het 'n dag vir 150-pasiënte behandel, sowel as om Engelse klasse te onderrig en sportkompetisies te organiseer. Ons het egter ook beslag gelê op 'n verdere 100 meter van die gesuiwerde rioolkanaal, met slegs emmers en skoppe en ons blote hande ("JC History 1981-1996" 2016).

Hul protes en maatskaplike werk in die omgewing het internasionale media-belangstelling, asook baie vrywilligers, joernaliste en ander organisasies aangetrokke. Hulle is egter uiteindelik onder druk om te verlaat nadat hulle herhaaldelik van die plaaslike slumlord ("JC History 1981-1996" 2016, McGirk 1995) bedreig word.

In die laat 1990's het die groep 'n nuwe rigting ingeslaan. Prominente lede het die groep verlaat, en diegene wat oorgebly het, het hulself 'Jesus Christene' genoem ('JC History 1981-1996' 2016). Hulle het die werk wat hulle in Indië gedoen het, aan verskillende liefdadigheidsorganisasies oorhandig en hulle begin fokus op evangelisasie deur die verspreiding van hul traktate. Die Jesus Christians-webwerf beskryf die rede vir hierdie verskuiwing van humanitêre werk na getuienis, en verklaar dat 'ons graag ons betrokkenheid by die vorm van' maatskaplike werk 'wou verminder en ons betrokkenheid by die verwydering van die gedrukte woord sou verhoog. Geskiedenis 1981-1996 ”2016). In 1998 het hierdie fokusverandering gelei tot 'n skeuring in die gemeenskap wat gelei het tot die vertrek van baie lede ("The Split" 2016). Tot op hierdie stadium het die groep baie name gehad wat die media dikwels aan hulle gegee het, soos die Rappville-Christene, Medowie-vrywilligers, Sydney-Christene, die Australiërs, Nullarbor Walkers en die Christene. In 1998 noem hulle hulself amptelik die Jesus-Christene (“A Change of Name” 2016).

Gedurende die 2000'e het meer as dertig JC-lede altruïstiese nierskenkings aan vreemdelinge gemaak. Die eerste om die nierskenkings te dokumenteer, was The Guardian joernalis Jon Ronson. In 2002 het hy 'n tweedelige artikel geskryf die voog (Ronson 2002a, 2002b), en in 2003 het hy 'n televisie-dokumentêr vervaardig, Niere vir Jesus (Ronson 2003) waar hy die donasieproses van verskeie JC-lede gevolg het. In 2004 het die groep weer eens gekyk na die nierskenkings. Die JC's het erken dat hulle oordryf het hoe lank hulle die ontvangers geken het, sodat hulle toegelaat sal word om te skenk. In die tyd was nie-verwante nierskenkings nie reg in Australië nie, en dit het vrae oor die wettigheid van die JCs-optrede (Giles 2004; Scott 2004; "NSW om lewende nierdonasies toe te laat ”2004). In NSW het dit gelei tot 'n herevaluering van die NSW-beleid rakende nierdonasies, wat nie-verwante nierskenkings moontlik gemaak het ("NSW To Allow Live Kidney Donations" 2004). In Victoria is die JC's verbied om hul niere te skenk ("JC Kidney Ban in Australia" 2016). Die JC's-nierdonasies het ook die debat in die mediese gemeenskap aangespoor of die JC-lede toegelaat moet word om te skenk (Frunză et al. 2010; Mueller et al. 2008). Hulle is van die Mayo Clinic in die Verenigde State verwerp om te skenk, weens die vrees dat die lede deur Dave McKay gedwing word (Mueller et al. 2008). In 2008 betree die JC's weer die openbare verhoog toe Australiese verhaal (“Ash's Anatomy” 2007) lewer 'n verslag oor die JC-lid Ashwyn Falkingham, wat sy nier aan 'n vrou in Kanada wou skenk. Die verhaal het gefokus op die nood van Falkingham se ouers om te keer dat hy sy nier skenk en hom uit die JC's red. Aanvanklik het hulle sy pogings beëindig deur met die Kanadese gesondheidsowerhede in verbinding te tree (“Ash's Anatomy” 2007), maar Falkingham het later suksesvol in Ciprus geskenk (“Niere” 2016).

In 2010 het die Jesus Christene aangekondig dat hulle ontbind is, en hulle het van die openbare toneel verdwyn. Een rede waarom hulle dit gedoen het, was om die teistering wat hulle van anti-kultus-antagoniste ervaar, te ontsnap. Rondom dieselfde tyd het verskeie langtermyn-lede, Susan en Roland Gianstefani, Ross Parry, en Alan Wright, die gemeenskap verlaat, hetsy uit ekskommunikasie of afbreek. In die daaropvolgende jare het hulle hoogs stem gehad om die JCs bloot te stel omdat hulle oneerlik was oor hul ontbinding. Hulle beweer dat die JC's onregverdig bedryf het en dat hulle van die gemeenskap vermy is omdat hulle nie saamgestem het met die besluit om ondergronds te gaan nie (Gianstefani 2019, Parry 2013, Wright 2019). In 'n persoonlike kommunikasie (November 27, 2017), verklaar Dave McKay dat die ontbinding "ewe en vals op dieselfde tyd" was (Persoonlike Kommunikasie, November 27, 2017). Aan die een kant het individuele spanne steeds dieselfde onderrig en praktyke as die JC's. Die besluit om te ontbind het egter 'n herstrukturering in die gemeenskap veroorsaak. Elk van die spanne, wat versprei is oor Australië, Kenia, die Verenigde State, die Verenigde Koninkryk en Suid-Amerika, het outonome liggame geword en lede het kontak met familie, vriende en kontakte verminder en / of opgehou. Bates is verskeie jare voorheen verdeel en baie lede het maniere geskei oor die opdrag om hul eie evangeliserende aktiwiteite te bestuur. Die belangrikste is dat hulle nie meer as JC's (McKay, 2017) geïdentifiseer word nie. Dus, die JC se aankondiging van ontbinding was nie noodwendig oneerlik nie, maar dit neem ook nie die nuansering van die oorgang wat in daardie tyd in die gemeenskap plaasgevind het nie.

In 2015 het die groep weer verskyn nadat verskeie lede eksperimenteer met die produksie van YouTube-video's. Vir die eerste paar jaar het die JC's hulself as anoniem voorgestel. Die aanbieders is nie genoem nie, en hulle het dikwels verskyn in 'n masker of met 'n digitaal verdraaide gesig en stem. In 2011 is die eerste kanaal geskep deur voormalige JC-lede in Suid-Amerika, en dit is genoem Cómo Vivir Por Fe [Living by Faith] ("Cómo Vivir Por Fe [Living by Faith]" 2011), maar hulle het nie 'n video tot 2015 geproduseer nie. End Time Survivors, 'N Stem in die woestyn, en Radikaal Nuwe Lewe verskyn in 2016 ("'n Stem in die Woestyn," 2016, "End Time Survivors," 2016b, "Radically New Life" 2016). In 2018 het hulle gepubliseer Die leerstellings van Jesus en Christelike spotprente ("Christian Cartoons" 2018; "The Teaches of Jesus" 2018). 'N Groot gedeelte van die materiaal wat deur hierdie YouTube-kanale aangebied word, word getrek uit die korpus van materiaal wat deur die JC's vervaardig word. Baie van die voormalige JC-lede administreer hierdie kanale. Die kanale verskil in klem en styl, maar almal volg 'n algemene formaat. Dit sluit in preke gelewer deur, soms verwronge, stemme, animasies, musiekvideo's en dokumentêre inligting oor die groep se aktiwiteite. Die Eindtyd oorlewendes kanaal blyk uit 'n groter klem op eindtyd Bybel profesie en apokaliptiese temas. 'N Stem in die woestyn beskik oor 'n groter volume preke gelewer deur Dave McKay, maar verskeie ander individue ook teenwoordig. Al die aanbieders word na verwys as "Voice." 'N Stem in die woestyn staan ​​ook uit as die gewildste kanaal met meer as 90 000 intekenare in 2019 ('A Voice in the Desert' 2017f). Namate die JC's voortgegaan het met die vervaardiging van YouTube-video's, het ander gebruikers dit as voormalige JC's begin identifiseer en het hulle meer ontspanne geraak met die identifisering van individue wat in die video's verskyn.

Leerstellinge / oortuigings

Die JC se mees sentrale etos is dat hulle die leringe van Jesus direk volg. In 'n video getiteld "The Cornerstone", verduidelik die aanbieder dat,

Die meeste Christene sal dit verstaan ​​[Die hoeksteen] is 'n term wat in die Bybel om na Jesus te verwys, en veral sy leringe. In een verwysing aan die einde van die Bergpredikasie word sy leerstellings beskryf as die hele grondslag waarop ons ons lewens en vermoedelik ons ​​kerke moet bou. Hierdie gedeelte is ook die een wat die leerstellings van Jesus duidelik as die grondslag identifiseer, nie net 'n naam of 'n teologiese stelling oor Jesus nie, en dit verbind ongehoorsaamheid aan daardie leerstellings teenoor geestelike vernietiging in teenstelling met gehoorsaamheid, wat tot geestelike gevolge sal lei oorlewing ... Jesus, veral die leringe van Jesus, is die een stuk wat absoluut onontbeerlik is. Sonder hom val alles anders of word chaos ('n stem in die woestyn 2019).

Hulle glo dat die leerstellings van Jesus die "Woord van God" is. Daarom is sy leerstellings die grootste waarheid ('n Stem in die Woestyn 2017a). Daarom prioritiseer hulle die leerstellings van Jesus, soos in die Vier Evangelies vertel, bo alles in die Bybel. Hulle verontagsaam nie die res van die Bybel nie, maar dit wat nie in die leringe van Jesus bevestig word nie, word as minderwaardig beskou. Hulle verklaar dat 'elke ander klip in lyn moet wees met die hoeksteen. As die apostels of die profete in opposisie met Jesus aangehaal word, moet ons Jesus volg in plaas van hulle ”(“ Jesus -Key Verses ”2016). Dit is volgens hierdie prioriteit van Jesus se leringe wat beweer dat hulle uniek is onder die meeste ander Christene.

Die JC's glo dat die meeste Christelike kerke nie die leringe van Jesus volg nie. Hulle gebruik die terme "Kerklikheid" en sy aanhangers "kerke", om te verwys na diegene wat aanspraak maak op die leringe van Jesus, maar volg die leerstelling van die instelling. Hulle verklaar dat "kerke mense is wie se eerste lojaliteit teenoor die institusionele kerk is, eerder as vir Jesus. Hulle is verdedigend oor die vestiging en krities van enigiemand wat die leringe van Jesus ondersteun. Ongelukkig sluit dit die oorgrote meerderheid kerkgangers in ("Kerkies" 2016). Om die waarheid te volg, wat die leringe van Jesus is, moet hulle die godsdienstige vestiging ("Kerkies" 2016) verlaat. Gevolglik is die JC's anti-institusioneel. Dit word weerspieël in hul los organisatoriese struktuur wat ontwerp is om die konstruksie van 'n kerk en hiërargiese leierskap te vermy. Hulle noem hulself of enige individu met 'n titel, dit sluit in, ma, pa, dokter, professor, meneer, ens. ("Titels" 2016). Hul begeerte om die aanbidding van leer oor God te vermy, lei hulle ook om agterdogtig te wees oor tradisie en ritueelaktiwiteite ("System Worship" 2017). Die JC's aanbid nie in 'n bepaalde plek of gebou nie, hulle hou nie 'n dag as heilig nie, en gebruik nie gereelde sakramente ("Die Koninkryk van Hemel of Godsdiens?" 2016) nie. Verder word omstrede teologiese debatte oor die doop, besnydenis, die Sabbat, homoseksualiteit, priesterdom, die sakramente, ens. Beskou as perifere kwessies wat oorbeklemtoon word deur ander Christelike denominasies. Die JC's sien hierdie leerstellige kwessies as irrelevant wanneer 'n mens die leerstellings van Jesus volg ('n stem in die woestyn 2018a).

Daar is egter diegene wat na die kerk of 'n ander godsdienstige instelling kan gaan met die bedoeling om die waarheid te volg, maar hulle het dit nog nie gekry nie. Hierdie kwaliteit van die waarheid soekend word beskryf as "opregtheid." 'N Opregte individu is iemand wat die waarheid soek soos dit deur die leringe van Jesus geopenbaar is. Hulle verklaar dat 'n opregte persoon wat 'n ware geloof besit, positief op die lig sal reageer. Dit sal die lig soek. Dit sal die waarheid wil leer ken "(" Geloof en opregtheid "2016). Enigeen van enige godsdiens kan as opreg beskou word in hul soeke na die waarheid. Hulle hoef nie noodwendig Christelik te wees nie, omdat hulle nie die leerstellings van Jesus getoon is nie, maar tog die waarheid van die leerstellings uitleef. Maar 'n baie opregte persoon sal op die leerstellings van Jesus getrek word ("Geloof en opregtheid" 2016), en sodra die leerstellings aan 'n individu geopenbaar is, moet daardie persoon aan hulle voldoen. Die leerstelling bepaal dat "'n persoon met egte geloof sal probeer om te verander in ooreenstemming met die waarheid, eerder as om weg te steek agter godsdienstige afgode, dogmas en tradisies" ("Geloof en Opregtheid" 2016).

Diegene wat opreg is, is diegene wat waarskynlik in die Koninkryk van die Hemele sal eindig. Die Koninkryk van die Hemel kan verwys na die wêreld wat sal oorneem na die gebeure van die Boek van Openbaring plaasvind, en die ander-wêreldse, ewig-huidige ryk wat buite die menslike domein bestaan. In hulle beskrywing van die Koninkryk van die Hemel verklaar hulle dat

Hierdie geheimsinnige “koninkryk van die hemele” kom “nie met waarneming nie” (Luk. 17:20); dit is nie 'van hierdie wêreld' nie (Johannes 18:36); dit word nie deur 'vleeslike wapens' regeer nie (II Korintiërs 10: 4); trouens, volgens menslike politieke standaarde is dit glad nie 'n koninkryk nie. In plaas daarvan is dit 'n verhouding tussen die mensdom en ons Skepper. Dit bestaan ​​uit gesindhede en geestelike kragte wat werk in die lewens van diegene wat nederig, liefdevol en opreg is in hul geloof teenoor God. Al hierdie kragte kom van die Gees van die Een wat ons geskape het, wat op een of ander geheimsinnige manier ook die Gees is van die Een wat ongeveer 2,000 jaar gelede aan die kruis in Israel gesterf het. Met ander woorde, God se koninkryk IS die Gees van Jesus. Die koninkryk van die hemele is die OPENBARING van Jesus. Die koninkryk van die hemele is wat Jesus kom demonstreer het, terselfdertyd dat dit iets is wat nog moet kom wanneer hy terugkeer (End Time Survivors 2018a).

Thdaarom is die Koninkryk van die Hemel iets wat in die hede verkry kan word deur opregtheid en die uitleef van die leringe van Jesus. Die Koninkryk van die Hemel verwys ook na 'n onsigbare globale gemeenskap van opregte individue. Hierdie "onsigbare" koninkryk is die hoogtepunt van opregte individue wat mekaar dalk nie ken nie, maar wat deur hulle verhouding met God verbind is. In die eindtyd sal diegene wat opreg is saam in die twaalf stamme verenig word en hulle sal deel word van die komende Koninkryk.

Vir die JC's is die belangrikste onderrig van Jesus dat jy die liefde en diens van geld moet verwerp om God te dien ('n Stem in die Woestyn 2017b). Hulle glo dat die liefde van geld die "wortel van alle kwaad" is en gierigheid en die aanbidding van geld as die bron van die wêreld se siektes identifiseer. Hulle verklaar dat "die Bybel vertel ons dat die liefde vir geld, hetsy fisies of elektronies, verantwoordelik is vir al die euwels en ongeregtighede in die wêreld ”(End Time Survivors 2018b). Verder glo hulle dat dit is wat hulle van ander Kerke en die grootste deel van die samelewing skei. Anders as die kerke, het hulle die liefde vir geld verwerp en eerder gekies om God te dien. In die JC's-wêreldbeskouing word ons almal 'n keuse gegee om God of geld te dien; jy kan nie albei dien nie. Diegene wat geld kies, sal gedurende die eindtyd aan God se toorn onderwerp word. Hulle verwys dikwels na Matteus 6:24 (A Voice in the Desert 2017c), wat sê: “niemand kan twee meesters dien nie; want hulle sal die een liefhê en die ander een haat; of anders sal hulle die een vashou en die ander verag. Jy kan nie God en geld dien nie. ” Hulle verwerping van geld omlyn die meeste van die groep se praktyke, dit is wat hulle evangelisasie-aktiwiteite inspireer, en dit hou diep verband met hul millennialistiese wêreldbeskouing. Hulle glo dat dit ook uit geld is dat die 'Merk van die Dier' sal verskyn en dat dit die instrument sal wees waarmee die Duiwel gedurende die eindtyd mag sal verkry.

Die Boek van Openbaring en sy verhouding met die vier evangelies is 'n belangrike komponent in die Christelike Christelike Kerk se Christologie. Vir die JC's is die eindtyd naderend nader. In 'n dokumentêr het hulle gepraat Die Mark (End Time Survivors 2016a), verduidelik hulle dat die Mark van die Dier reeds uitgerol word en dat die samelewing stadig gekondisioneer word om dit te aanvaar. Die Mark van die Dier verwys na 'n fisiese punt op die hand of voorkop wat 'n mens se toewyding aan die duiwel toon en verhoed dat iemand deel van die Koninkryk van die Hemel is. Diegene wat die punt vat, kies geld (die duiwel) oor God. Hulle glo dat die punt kan kom in die vorm van RFID microchipping tegnologie wat in die hand gebring word en gebruik word vir finansiële transaksies. Hierdie tegnologie sal op die golf van die kontantlose samelewing kom. Dit sal papiergeld vervang en die enigste manier wees om finansiële transaksies te maak. Deur die ontwikkeling van microchipping tegnologie in kredietkaarte en aanlynbankdienste, wat kontant ongemaklik maak en uiteindelik verouder word, word ons stadig gekondisioneer om die punt te neem ('n stem in die woestyn 2017c). Geleidelik sal elke persoon gedruk word om die punt te behaal omdat hulle uitgesluit sal word van die samelewing sonder dit. Slegs ware volgelinge van Jesus sal die punt verwerp en die gevolge van vervolging en lyding in die gesig staar. Hulle sal egter uiteindelik beloon word wanneer die Groot Verdrukking eindig en die Koninkryk van die Hemel op Aarde gevestig is (End Time Survivors 2016a).

RITUELE / PRAKTYKE

Die JCs se kernetos om die aanbidding van geld te verwerp, dwing hulle om 'n lewenstyl aan te neem wat so min geld moontlik maak. Vir die JC's, wanneer die punt uitgereik word, word dit die alomteenwoordige manier om finansiële transaksies te maak. Daarom glo die JC's dat hulle eendag moet leer om sonder geld te leef. Aangesien die kontantlose samelewing nog nie aangekom het nie, en die punt nie wydverspreid is nie, gebruik hulle steeds geld vir noodsaaklikhede. Niemand in die gemeenskap het egter werk of werk vir geld nie. Vir finansiële behoeftes bestaan ​​hulle uit die skenkings wat hulle insamel wanneer hulle hul literatuur op die straat versprei. Daarbenewens, wanneer 'n nuwe persoon by die komm aansluiteenheid word hul geld by die gemeenskaplike bankrekening van die gemeenskap gevoeg. Baie lede woon in kampeerwaens of goedkoop akkommodasie, hulle "bin-raid" of "dumpster-dive" vir kos en ander items en bedink kreatiewe alternatiewe vir geldgebruik. [Beeld regs] Hulle is baie bewus van verkope, afslag en gratis alternatiewe, hulle doen hul eie herstelwerk aan hul voertuie of huise, maak of bou wat hulle kan, en oefen om te leer doen sonder dinge wat onnodig is. Hierdie lewenstyl moedig ook die fokus op gemeenskapslewe aan. Volgens die JC's moet die uitleef van die leringe van Jesus met ander Christene geskied deur 24/7 saam te woon. Deur dit te doen, is hulle beter in staat om sonder geld te oorleef (A Voice in the Desert 2017d: 1, 2018b: 2).

Die JC's beskryf hul lewenstyl as 'leef deur geloof'. Om deur geloof te leef, begin wanneer meer as een Christen met 'n ander saamwerk om 'n gemeenskap te vorm om die leerstellings van Jesus uit te leef (A Voice in the Desert 2017e). Die JC's glo dat wanneer God kies om God te dien bo geld, God hul basiese behoeftes soos voedsel en klere sal voorsien. Om deur geloof te leef, behels sewe hooftemas: 1) “Bid” is om te leer om 'n eerlike verhouding met God te hê, sodat iemand kan leer om die wil van God te vertrou om hulle te lei. Hulle sê dat 'as u uit 'n boot gaan klim en op water wil loop, kan u dit nie bekostig om misvertroue te hê nie. U moet God vra om u sy wil duidelik te wys uit die leer van sy Seun ”(“ Lewe deur geloof: hoe om dit te doen ”2016). 2) 'Vereenvoudig' verwys na die leer om net te leef met wat 'n mens nodig het, dit is kos en klere. 3) "Verkoop" is nou verwant aan vereenvoudiging en verwys na die verkoop van alles wat u besit en die skenk van die fondse aan die armes. Dit is ook gebaseer op die maksimum dat 'n mens net moet besit wat hulle nodig het. 4) 'Gee' behels om aan ander te gee sonder om terug te verwag. Hulle stel voor om "gereeld iets te probeer gee ... in die geheim ... totaal ... (of die ontvanger dit verdien of nie) sonder enige toutjies daaraan verbonde" ("Living By Faith: How to Do It" 2016). 5). "Werk" verwys na om jou energie te laat werk vir God en met die motivering van liefde. Die JC's voer hierdie oefening af en toe uit deur 'vrye werkveldtogte' aan te gaan. Hulle bied hul tyd en energie aan elkeen wat hulp vra ("Living by Faith: Hoe om dit te doen" 2016). 6) "Vra" kan vra vir kos en skuiling van diegene wat genoeg het, sonder om skuldgevoelens of waardeloosheid te voel. 7) "Deel" behels om te werk, te leef, en om saam te deel as 'n gemeenskap. Hierdie etos van gemeenskap is belangrik om die bogenoemde maksimums te handhaaf, om vaardighede en kennis te verdeel, en om mekaar te korrigeer in tye van dwaling ("Living by Faith: Hoe om dit te doen" 2016).

"Alles verloof" is 'n praktyk wat nou verband hou met die lewe deur geloof. "Die Forsake All Principle" verwys beide na die aanvanklike transformasie wat mens maak wanneer hulle by die gemeenskap aansluit, sowel as 'n voortdurende praktyk om hom los te maak van wêreldse aanhangsels. Om alles te verloën is die grens wat diegene wat deel van die gemeenskap is, aandui. Een word nie as 'n lid van die gemeenskap beskou nie totdat hulle die proses voltooi het. Wanneer individue aansluit, moet hulle hul werk of opleiding gee, al hul besittings verkoop, hul geld en bates weggee en hul familie, vriende en ander sosiale verpligtinge agterlaat. Die nuwe aanhanger moet hul vorige lewe en identiteit verlaat om die lewenstyl van die JC's en die identiteit as Christen te aanvaar ("The Forsake All Principle" 2016). Dus, die verwerping van almal verwys na meer as om die materiële besittings te verlaat. In plaas daarvan leer die [Forsake All] -beginsel dat dit in alle areas van menslike ondervinding is om te los van ons gehegtheid aan dinge, of dit materiële besittings, hoop, verhoudings is , vrese of wat ookal "(" The Forsake All Principle "2016). Deur hierdie aanhangsels op te gee, kan 'n mens deur God se wil gelei word en hom verbind tot die gemeenskap en sy etos. Verder is dit 'n mentaliteit wat deur lede terugbesorg word. Hulle moet voortdurend terugkeer na hierdie praktyk, aangesien dit 'n komponent is van lewende geloof ('n Stem in die Woestyn 2017f, "The Forsake All Principle" 2016).

'N Sleutelpraktyk, of 'n stel praktyke, in die JC-gemeenskap, onderskei God se wil. In tye wanneer die JC's leiding nodig het oor 'n probleem, is hul eerste hawe die leerstellings van Jesus. In omstandighede waar die leerstellings nie 'n spesifieke antwoord kan gee nie, moet die JC's egter verskeie ander middele gebruik om God se wil te verstaan. Die JC'e leer ook dat 'n mens gereeld luistertyd moet oefen sodat hulle ontvanklik kan bly om 'n boodskap van God te ontvang. Hulle verklaar dat,

God kan met ons praat deur drome, visioene en profesieë. Ons moet die tyd neem om te luister na wat hy moet sê. Vra God om jou drome te gee wanneer jy gaan slaap; en elke dag wanneer jy bid, neem tyd om jou gedagtes van sy besige gedagtes uit te wis en toelaat dat God met jou praat. Jy mag dalk 'n prentjie sien, 'n paar woorde het in jou kop gekom of 'n bietjie dagdroom wat jy nie self bewus gemaak het nie (McKay, 2016).

Die JC's glo dat enige individu direkte openbarings van God kan ontvang; Verskeie faktore moet egter in tandem met mekaar oorweeg word om misverstand te vermy. Verder moet hierdie faktore korreleer met die leerstellings van Jesus. Direkte onthullings van drome of luister, kan ook bevestig word deur "Goddelike raad" (raad van meer ervare lede), of deur ander lede wat soortgelyke openbarings ontvang het. Bevestiging kan ook kom uit omstandighede, toevallighede of wonderwerke. Verder, as 'n mens 'n begeerte of belangstelling in iets het, kan dit ook deur God ingeplant word. Uiteindelik kan u gewete, wat deur die leerstellings van Jesus opgelei is, ook 'n manier wees om te onderskei tussen wat reg en verkeerd is ("Agt maniere wat God met mense praat-GAAN, TRY THEM!" 2018; McKay 2016).

'N "Geloofsuitreik", "Oorlewingsuitreik", of bloot "Uitreik", is 'n tyd waarin lede sal kies om hul geld te verlaat, hul huise te verlaat, net 'n paar besittings te neem en op straat te woon of in die woestyn ('n stem in die woestyn 2018c). Elke uitreik is anders, maar die hoofprobleme wat deelnemers in die uitreik moet ondervind, is om sonder kos, skuiling en ander geriewe te gaan. 'N Oorlewingstrokie plaas die leerstellings van Jesus in die praktyk en roep die beginsels van almal op, leef deur geloof en luister. Die lid mag alleen of in 'n groep gaan, en dit word gewoonlik een keer per jaar of elke paar jaar beoefen. Hulle moet staatmaak op wat aan hulle gegee word deur vreemdelinge of wat hulle kan vind om te oorleef; hulle noem hierdie "God se voorsiening." Luister is 'n belangrike oefening tydens die uitreik omdat dit hulle regie gee waar hulle benodig word en waar hulle voorrade kan kry. Nog 'n belangrike aktiwiteit tydens die uitreik is om te getuig sonder om te vertrou op die verspreiding van streke ('n stem in die woestyn 2018c). Dit roep die lede se fakulteite van kreatiwiteit op om nuwe maniere te vind om hul boodskap te versprei. Die doel van die uitreik is om die leerstellings van Jesus in praktyk te bring. Dit leer die lede hoe om te doen sonder kos en skuiling vir 'n kort tyd, om op God se voorsienigheid staat te maak, en dit moedig die Woord van God aan ("Uitreik: Sleutelverse" 2016). Belangriker nog, dit word as oefening beskou as wanneer die verskuiwing na die kontantlose samelewing voltooi is en die JC's moet leer om sonder geld heeltemal te leef ('n Stem in die Woestyn 2018c).

Die JC's het 'n sterk getuienisfokus en bestee die meeste van hul energie om YouTube-video's te maak of verspreiding van strate op die straat. Hulle identifiseer die Evangelie as 'n belangrike leerstellings van Jesus ('n Stem in die Woestyn, 2017d). Die JC's produseer hul eie boeke, strokiesprente en DVD's wat hulle vir verspreiding gebruik. Sommige van hierdie materiaal sluit in Oorlewendes, Luister en verwoesters, wat 'n drieledige fiktiewe reeks is wat die reise van verskeie individue beskryf as hulle die leerstellings van Jesus in die konteks van die eindtyd navigeer. Dit is geskryf deur Dave McKay as 'n kritiek op Tim LaHaye en Jerry B. Jenkins ' Agter links franchise. Hulle versprei ook DVD's, insluitend Die Mark, wat die komende punt van die dier in die RFID-mikroskyfie, en 'n komiese weergawe van die evangelie van Lukas, wat genoem word Die Liberator. Die doel van die verspreiding van traktate is om soveel as moontlik mense te inspireer om die leringe van Jesus na te volg (“How To Inspire Other” 2017). Hulle glo dat verspreiding eerder as om iemand te probeer oortuig om die materiaal te aanvaar, is om diegene te vind wat reeds ontvanklik is vir die boodskap. Hulle sê: 'Dit is waar dat u elke dag honderde bokke moet sif terwyl u geduldig wag dat 'n skaap saamkom' ('How To Inspire Others' 2017). Verspreiding is ook 'n manier vir die JC's om donasies in te samel sodat hulle kan voortgaan om literatuur te druk en om onvermydelike uitgawes te betaal (A Voice in the Desert 2017d).

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Voor 2010 is die JC's rondom die leierskap van Dave en Cherry McKay georganiseer. In die daaropvolgende jare is beweeg gemaak om oorgang van die leierskap van Dave en Cherry na 'n komitee van leierskaprolle. Die doel van hierdie oorgang was om die organisatoriese grondslag vir die toekoms van die gemeenskap te bied wat die talle basisse in Australië, Afrika, Suid-Amerika, Noord-Amerika, die Verenigde Koninkryk, Suidoos-Asië en Europa sal kan bestuur. Op die oomblik van skryf het Dave McKay berig dat hulle tans 'n grondwet skryf. 'N Nuwe leier is verkies, en sy het die taak gekry om die algemene bestuur van die verskillende basisse regoor die wêreld te beheer. Hierdie ses basisse word verteenwoordig deur ses lede in 'n komitee genaamd "Hub." Die lede van Hub is 'n geheim, behalwe Dave McKay wat op hierdie komitee sit en 'n emeritusrol speel. Benewens die komitee is daar ander leierskaprolle. Een lid het die taak gekry om skrifte vir die YouTube-kanale te skryf en as hoofaanbieder oor te neem 'N Stem in die woestyn. 'N Ander posisie wat ingestel is, is die "Roving Ambassador." Die taak van hierdie individu is om tussen elke basis te reis om te help met die hantering van verskeie probleme. Baie van die JC'e het nie paspoorte nie, want hulle wil nie die gebruik van mikrochip tegnologie gebruik nie, maar hierdie individu kon 'n tienjarige paspoort sonder 'n mikroskyfie verwerf. Hierdie rol is belangrik om die verskillende internasionale basisse te bereik. Daarbenewens het 'n ander lid die bestuur van die aanlyn aspek van hul bediening, insluitende die produksie van YouTube-video's en -kanale, advertensies en sosiale media (persoonlike kommunikasie met Dave McKay, May 14, 2019).

Kwessies / UITDAGINGS

Gedurende die laat 1990's tot die 2000's het die JC's begin om in verskeie skandale gewikkel te wees waarby die media, "kultuskenners" en die families van nuwe lede betrokke was. In 1999 het 'n plaaslike koerant in Surrey, VK berig oor 'n voorval waar 'n lid wat pas aangesluit het, na die Guildford-polisiestasie gegaan het om te versoek dat hul naam van die vermiste persone-lys verwyder word (“Moeder vertel die polisie omdat sy nie verhoed het dat haar seun weggaan met godsdienstige kultus” 1999). Die tweede voorval het in 2000 plaasgevind, toe die sestienjarige Bobby Kelly weg is saam met die gemeenskap gereis nadat hy toestemming van sy ouma gekry het. [Beeld regs] 'n Media-waansin het ontstaan, en die JC's is beveel om Kelly terug te keer huis toe. Kelly is veilig en wel by 'n kampplek in New Hampshire gevind; Susan en Roland Gianstefani is egter gearresteer omdat hulle nie Bobby se ligging bekend gemaak het nie. Hulle is aangekla van 'n opgeskorte vonnis van ses maande (“Cult Kidnap Boy” 2016). In 2005 was die Gianstefani weer in 'n polemiek in Kenia betrokke toe Betty Njoroge en haar sewejarige seun by die gemeenskap aangesluit het. Ten spyte van die aanklagte wat teruggetrek is, is Roland Gianstefani gearresteer en in aanhouding gehou totdat die JC's borgtog en omkoopgeld betaal het om hom vry te laat ("Australian cult member freed in Kenya" 2005; "Controversies" 2016). In 2006 was The JC's weer betrokke by 'n mediaskandaal rakende die agtienjarige Joseph Johnson, wat die beweerde gewelddadige aanranding van 'n JC-lid deur verskeie van Johnson se familielede behels het (Johnson 2010).

Die beweerde gewelddadige aanranding deur Johnson se familie het gelei tot wat beskryf is as “the Whipping Trial” deur Fox News (Francisco 2017), wat oor die gebeurtenis berig het. ’n Artikel geskryf deur Joseph Johnson en gepubliseer op die JCs se webwerf verduidelik dat nadat Joseph Johnson by die gemeenskap aangesluit het, hy en twee ander lede na sy gesinshuis teruggekeer het om ’n paar besittings te gaan haal. Die artikel het beweer dat JC-lid Reinhard Zeuner tydens die besoek deur Johnson se pa en broer aangeval is en ernstige brein- en ruggraatbeserings opgedoen het. Johnson se familie het die JC's aangeval omdat hulle geglo het dat Johnson deur 'n gevaarlike kultus gebreinspoel is. Hulle het hierdie idee ontwikkel deur oor die JC's aanlyn te lees (Johnson 2010). Die artikel meld ook dat die aanval op die foon van 'n verbyganger afgeneem is, maar tog is die oortreders nie vir die aanval aangekla nie. As 'n reaksie op die gebrek aan aanklagte wat teen Johnson se familielede gelê is, het die JC's 'n skynverhoor gehou en Fox News gebel om daaroor verslag te doen (Francisco 2017). Die verhoor het geëindig met verskeie JC-lede wat aangebied het om die straf van die sweep te neem uitgevind na Johnson se familie. [Image regs] Die mock-verhoor het Johnson se pa en broer skuldig bevind aan poging tot moord, en die res van sy familie het saamgesink om Zeuner te vermoor. Jared en John, Johnson se pa en broer, was voorgeskryf vyf en twintig wimpers van die sweep. Dave McKay en nog 'n JC-lid, Jeremy, het die straf getref. Cherry het vyf wimpers in die plek van Johnson se ma geneem, en Johnson het vyf wimpers vir sy broer (Johnson 2016) geneem. Tydens die verhoor het Johnson se familie by die ouditorium aangekom en is die polisie geroep om die JCs uit die ouditorium en hul voertuie (Johnson 2016) te begelei.

Die verhaal dat die JC's 'n gevaarlike kultus is, word gehandhaaf deur webwerwe vir kultusmonitering, kultusdeskundiges en YouTube-kultusbusters. In die kultuurmonitoringswebwerf is die Cult Education Institute (CEI) twee forums wat gebruikers toegewyde is om inligting oor die groep te versamel ("Jesus Christene", "cult", Dave McKay, die 'Truth Believers' 2005 ; "Jesus Christene, die Waarheid Gelowiges, Dave McKay, Visuele Argief” 2007). Hierdie forums bevat 'n aansienlike kas van opgelaaide materiaal wat deur die JC's vervaardig is, sowel as foto's van die groep, koerantartikels en regsdokumente wat met die groep verband hou. Daar is ook besprekings oor die werksaamhede van die JC'e.

Die JC's het ook verskeie ontmoetings gehad met Graham Baldwin, wat die organisasie Catalyst gestig het, wat onder meer raad gee en advies gee aan mense wat beledigende godsdiensgroepe verlaat of verlaat (“About Catalyst” 2019). In 2007 het die JC's op 'n Die Jeremy Kyle Show ("The Jeremy Kyle Show" 2007) vir 'n episode genaamd "Dangerous Cults, or Religious Communities?" Graham Baldwin is as 'n kundige gas genooi om oor die JC's te praat. Die JC-webwerf beweer dat Baldwin ook betrokke was by die media-waansin wat ontstaan ​​het toe Bobby Kelly in 2000 saam met die JC's gaan reis het ("The Jeremy Kyle Show" 2007).

In die laat 2010's, toe voormalige JC-lede hulle na YouTube gewend het, het die kultusvertelling weer herleef toe hulle die aandag van nuwe anti-kultus-antagoniste getrek het. Verskeie video's is vervaardig om die JC's te "ontbloot", wat geput het op kultiese temas van ontvoering, dwang en afwykende oortuigings. Die mees noemenswaardige voorbeeld is die "kultus-busting" kanaal Servus Christi, wat verskeie lang uiteensettings oor die JC's en hul geskiedenis opgelewer het (Servus Christi 2018a, 2018b). Dit is interessant om te sien hoe die JC's op hierdie uitdaging gereageer het. Die besluit om in 2010 te ontbind, het deels plaasgevind as gevolg van die teistering wat hulle van aanlyn-antagoniste ontvang het. Vanaf 2016 het die groep weer na vore gekom met nuwe strategieë om met die publiek deur die aanlynwêreld te skakel. Hulle het 'n groter klem op aanlyn-betrokkenheid gelê, 'n vlak van privaatheid gehandhaaf en hulself aangebied deur 'n reeks kanale wat van mekaar ontkoppel gelyk het. Dit het nie verhoed dat nuwe antagoniste verskyn het nie; die JC's se desentraliserende taktiek het hulle egter in staat gestel om die karakteraanvalle deur hul aanlyn-kritici te verminder en potensieel gevaarlike situasies te vermy.

IMAGES
Image #1: Die jongste lede van die gemeenskap wat 1000km suksesvol oor die Nullarbor-woestyn suksesvol geloop het sonder voorrade of geld.
Beeld 2: Lede het 'n 'bin-raid' of 'dump-dive' vir kos en ander items.
Image #3: Free Work projektekens.
Beeld # 4: Dave McKay ontvang twintig skyfies van die sweep tydens 'The Whipping Trial'.

Verwysings

'' N Naamverandering. ' 2016. Jesus Christians.com. Toegang verkry vanaf   https://jesuschristians.com/teachings-page/archived-articles/jesus-and-money/516-a-change-of-name op 20 Mei 2019.

'N Stem in die woestyn. 2019. “Die hoeksteen.” YouTube. Toegang verkry vanaf https://www.youtube.com/watch?v=9DFQefEsxok op 20 Mei 2019.

'N Stem in die woestyn, 2018a. '' N Stem in die woestyn - verdomde tradisies. ' YouTube. Toegang verkry vanaf https://www.youtube.com/watch?v=m7unpY29N7I op 20 Mei 2019.

'N Stem in die woestyn. 2018b. '' N Stem in die woestyn: 'n lering van Jesus-beweging (deel 2). YouTube. Toegang verkry vanaf https://www.youtube.com/watch?v=JoQ2EOSHBJc op 20 Mei 2019.

'N Stem in die woestyn. 2018c. "Oorlewingsuitreik (Berei voor om nie die punt te neem nie!)." YouTube. Toegang verkry vanaf https://www.youtube.com/watch?v=3bZ2MZ__CoQ op 20 Mei 2019.

'N Stem in die woestyn. 2017a. "Die geheime naam van Jesus." YouTube.  Toegang verkry vanaf https://www.youtube.com/watch?v=m3Wyxeg1mYE&t=338s op 20 Mei 2019.

'N Stem in die woestyn. 2017b. “Die mees gehate van al Jesus se leringe.” YouTube. Toegang verkry vanaf https://www.youtube.com/watch?v=wOc4vb0lvPs op 20 Mei 2019.

'N Stem in die woestyn. 2017c. "Jesus en die merk van die dier." YouTube. Toegang verkry vanaf  https://www.youtube.com/watch?v=i8bgxkSboQo op 23 Maart 2018.

'N Stem in die woestyn. 2017d. '' N Stem in die woestyn: 'n leer van Jesus-beweging (deel 1). YouTube. Toegang verkry vanaf https://www.youtube.com/watch? v=KW4v99kIYS8&t=565s op 20 Mei 2019.

'N Stem in die woestyn. 2017e. “Hoe om deur geloof te leef: soos die eerste Christene saamkom.” YouTube. Toegang verkry vanaf https://www.youtube.com/watch?v=d8RU5nx7txM op 20 Mei 2019.

'N Stem in die woestyn. 2017f. “A Voice in the Desert Live - Forsaking All and How to Live by Faith.” YouTube. Toegang verkry vanaf https://www.youtube.com/watch?v=7nor2eNxSxk op 20 Mei 2019.

'N stem in die woestyn. "2016. YouTube. Toegang verkry vanaf https://www.youtube.com/channel/UCGK3xwxFRFvYyXAtDBShlMQ op 20 Mei 2019.

Australiese verhaal. 2007. "Ash's Anatomy." Toegang verkry vanaf https://www.imdb.com/title/tt2395549/externalreviews?ref_=tt_ql_op_52007 op 17 Maart 2019.

"Australiese kultuslid bevry in Kenia." 2005. Sydney Morning Herald. Toegang verkry vanaf https://www.smh.com.au/national/australian-cult-member-freed-in-kenya-20050713-gdloap.html op 20 Mei 2019.

"Christelike Cartoons." 2018. YouTube. Toegang verkry vanaf https://www.youtube.com/channel/UCQR2uUVbCJOHdJfSRWQw4Uw/featured op 20 Mei 2019.

“Kerkies.” 2016. Jesus Christians.com. Toegang verkry vanaf https://www.jesuschristians.com/teachings-page/archived-articles/churches/147-churchies op 20 Mei 2019.

"Cómo Vivir Por Fe [Living by Faith]." 2011. YouTube. Toegang verkry vanaf https://www.youtube.com/channel/UCfLdrO9Oq7w-qy3sLZT9p5w op 16 Augustus 2018.

'Cult Kidnap Boy.' 2016. Jesus Christians.com. Toegang verkry vanaf http://www.jesuschristians.com/media-section/controversies/cult-kidnap-boy op 8 Maart 2018.

Daaglikse nuus. 1985. "Walkers Begbed, Say Locals." Jesus Christians.com. Toegang verkry vanaf https://jesuschristians.com/media-section/early-days/walk-of-faith/772-walkers-begged-say-locals op 12 Mei 2019.

“Agt maniere waarop God met mense praat - probeer dit eers!” 2018. End Time Survivors. Toegang verkry vanaf https://www.endtimesurvivors.com/teachings/spiritual-survival/14-eight-ways-god-talks-to-people-go-ahead-try-them op 18 Junie 2018.

'Die komende koninkryk.' 2018a. Einde Tyd Survivors.com. Toegang verkry vanaf http://www.endtimesurvivors.com/teachings/bible-prophecy-the-end-times/141-the-coming-kingdom op 20 Mei 2019.

'Hoe om weerstand te bied vir die kontantlose samelewing.' 2018b. End Time Survivors. Toegang verkry vanaf http://www.endtimesurvivors.com/teachings/spiritual-survival/159-how-to-resist-conditioning-for-the-cashless-society op 20 Mei 2019.

Eindtyd oorlewendes. 2016a. "The Mark of the Beast Documentary." YouTube. Toegang verkry vanaf https://www.youtube.com/watchv=FOOwLaKaDQklist=PLrYjwwNiN12da7X3BSElL5TF7IWgVMIl4&index=1 op 20 Mei 2019.

Eindtyd oorlewendes. 2016b. "Die 20 beste eindtydprofesievideo's op YouTube." YouTube. Toegang verkry vanaf https://www.youtube.com/channel/UCb04nIPAvD-CLuiWzEWNa-A op 5 Junie 2018.

"Geloof en opregtheid." 2016. Jesus Christians.com. Toegang verkry vanaf https://jesuschristians.com/teachings-page/archived-articles/churches/118-faith-and-sincerity op 20 Mei 2019.

Francisco. 2017. “Fox 11 Undercover Report - The Whipping Trial.” YouTube. Toegang verkry vanaf https://www.youtube.com/watch?v=aeczDxqS3Gk op 20 Mei 2019.

Frunză, Mihaela., Cătălin-Vasile, Bobb., Frunză, Sandu., Ovidiu, Grad. 2010. “Altruïstiese lewende onverwante orgaanskenking op die kruispad van etiek en godsdiens. 'N Gevallestudie. ” Tydskrif vir die bestudering van godsdienstige ideologie 9: 3-24.

Gianstefani, Susan. 2019. “Waarom het ons die Jesus-Christene verlaat, gelei deur Dave McKay?” Toegang verkry vanaf https://makingitreal.wixsite.com/jesus-christians-uk/why-did-we-leave- op 20 Mei 2019.

Giles, Tanya. 2004. "Cult Push For" Living Sacrifices. " Wêreldwye Godsdienstige Nuus. Toegang verkry vanaf https://wwrn.org/articles/12892/?&place=australia&section=other-nrms op 20 Mei 2019.

'Hoe om ander te inspireer.' 2017. Einde Tyd Survivors.com. Toegang verkry vanaf http://www.endtimesurvivors.com/teachings/practical-survival-information/83-inspired-distributing op 20 Mei 2019.

“JC Geskiedenis 1981 - 1996.” 2016. Jesus Christians.com. Toegang verkry vanaf http://www.jesuschristians.com/media-section/early-days/706-jc-history-1981-1996 Op 20 Julie 2018.

JC Kidney Ban in Australië. 2016. Jesus Christians.com. Toegang verkry vanaf https://jesuschristians.com/media-section/kidneys/jc-kidney-ban-in-australia op 12 Mei 2019.

'' Jesus Christene, '' Kult, 'Dave McKay, die' Waarheid Gelowiges. '' 2005. Kult Onderwysinstituut. Toegang verkry vanaf https://forum.culteducation.com/read.php?12,10965,page=1 op 2 September 2018

"Jesus Christene, die Waarheid Gelowiges, Dave McKay, Visuele Argief." 2007. Kult Onderwysinstituut. Toegang verkry vanaf https://forum.culteducation.com/read.php?12,49190,page=1 op 2 September 2018.

"Jesus-sleutelvers." 2016. Jesus Christians.org. Toegang verkry vanaf https://jesuschristians.com/teachings-page/archived-articles/jesus-and-money/511-jesus-key-verses op 20 Mei 2019.

Johnson, Joseph., 2016. “Die verhoor.” Jesus Christians.com. Toegang verkry vanaf https://jesuschristians.com/media-section/controversies/the-whipping-trial/joe-story/673-joes-story-part-6 op 20 Mei 2019.

Johnson, Joseph. 2010. “Joe's Story - A Murderous Attack.” Jesus Christians.com. Toegang verkry vanaf http://jesuschristians.com/media-section/controversies/the-whipping-trial/joe-story/666-joes-story-part-1 op 9 Maart 2018.

'Niere.' 2016. Jesus Christians.com. Toegang verkry vanaf https://jesuschristians.com/media-section/kidneys op 23 April 2018.

"Lewe volgens geloof: hoe om dit te doen." 2016. Jesus Christians.com. Toegang verkry vanaf https://jesuschristians.com/teachings-page/archived-articles/the-top-forty/83-living-by-faith-how-to-do-it op 5 Junie 2018.

McGirk, Tim. 1995. 'Australiese goeie bedoelings verdrink in 'n Indiese put.'  Jesus Christians.com. Toegang verkry vanaf https://jesuschristians.com/media-section/early-days/vision-2000/236-australian-good-intentions-drowned-in-an-indian-cesspit op 20 Mei 2019.

McGirk, Tim. 1994. "Nuwe onaantasbare in Madras Sewers." Jesus Christians.com. Toegang verkry vanaf https://jesuschristians.com/media-section/early-days/vision-2000/276-new-untouchables-in-madras-sewers op 20 Mei 2019.

McKay, Christine., 2016. “Agt maniere om God se wil te ken.” Jesus Christians.com. Toegang verkry vanaf https://jesuschristians.com/teachings-page/archived-articles/quaker-similarities/658-eight-ways-to-know-gods-will op 20 Mei 2019.

“Ma noem die polisie omdat hulle nie verhoed het dat haar seun met godsdienskultus afgaan nie.” 1999. Surrey Regstreeks. Toegang verkry vanaf https://www.getsurrey.co.uk/news/local-news/mother-slates-police-not-preventing-4859686 op 4 Junie 2022.

Mueller, Paul, S., Case, Ellen, J., Hook, Christopher, C. 2008. "Reageer op aanbiedinge van altruïstiese lewende nie-verwante nierskenking deur groepverenigings: 'n etiese ontleding." Transplantasie Resensies 22: 200-05.

Die ouderdom. 2004. "NSW om lewende nierskenkings toe te laat." Jesus Christians.com. Toegang verkry vanaf https://jesuschristians.com/media-section/kidneys/jc-kidney-ban-in-australia/341-nsw-to-allow-live-kidney-donations op 6 Mei 2019

 "Uitreik: Sleutelvers. "2016. Jesus Christians.com. Toegang verkry vanaf https://jesuschristians.com/teachings-page/archived-articles/leftovers/584-outreach-key-verses op 15 Mei 2019.

Parry, Ross. 2013. “Die opkoms en val van die Jesus-Christene.” Jesus Christene Verenigde Koninkryk. Toegang verkry vanaf http://makingitreal.wixsite.com/jesus-christians-uk/rise-and-fall-of-the-jcdm op 20 Mei 2019.

Persoonlike kommunikasie met Dave McKay. November 27, 2017.

Persoonlike kommunikasie met Dave McKay. Mei 14, 2019.

'Radikaal nuwe lewe.' 2016. YouTube. Toegang verkry vanaf https://www.youtube.com/channel/UCHAolpnfdNC8VJ-ba7snHdQ op 20 Mei 2019.

Ronson, Jon., 2016. Niere vir Jesus. YouTube. Toegang verkry vanaf https://www.youtube.com/watch?v=OovxGA8_uNY&t=1899s op 4 Junie 2018.

Ronson, Jon., 2002a. Bloedoffer. The Guardian. Toegang verkry vanaf https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2002/apr/06/weekend.jonronson op 4 Junie 2018

Ronson, Jon., 2002b. Bloedoffer (deel twee). The Guardian. Toegang verkry vanaf https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2002/apr/06/weekend.jonronson1 op 6 Junie 2018

Scott, Sophie. 2004. "Kultus-orgaanskenkings word ondersoek." ABC News. Toegang verkry vanaf https://www.abc.net.au/news/2004-07-06/cult-organ-donations-under-investigation/2004876 op 20 Mei 2019.

Servus Christi. 2018a. '' N Stem in die woestyn ... is 'n kultus! ' YouTube. Toegang verkry vanaf https://www.youtube.com/watch?v=daDKRja5DvY&t=1885s op 20 Mei 2019.

Servus Christi. 2018b. “Laat staan ​​almal om Christus te volg ???” YouTube. Toegang verkry vanaf https://www.youtube.com/watch?v=hvAcfd5TVoA op 20 Mei 2019.

'Stelselaanbidding.' 2017. End Time Survivors. Toegang verkry vanaf http://www.endtimesurvivors.com/teachings/apostasy-in-the-churches/57-system-worship op 20 Mei 2019.

Die Australiër. 2004 "Cult Leader erken nierbedrog." Jesus Christians.com. Toegang verkry vanaf https://jesuschristians.com/media-section/kidneys/jc-kidney-ban-in-australia/311-cult-leader-admits-kidney-scam op 20 Mei 2019.

"Die verlaat alle beginsels." 2016. Jesus Christians.com. Toegang verkry vanaf https://jesuschristians.com/teachings-page/archived-articles/jesus-and-money/495-the-forsake-all-principle op 20 Mei 2019.

"Die Jeremy Kyle Show." 2007. Jesus Christians.com. Toegang verkry vanaf http://www.jesuschristians.com/media-section/controversies/the-jeremy-kyle-show op 15 Maart 2018.

“Die koninkryk van die hemel of godsdiens?” 2016. Jesus Christians.com. Toegang verkry vanaf https://jesuschristians.com/teachings-page/archived-articles/the-top-forty/64-the-kingdom-of-heaven-or-religion op 20 Mei 2019.

'Die skeuring.' 2016. Jesus Christians.com. Toegang verkry vanaf https://jesuschristians.com/teachings-page/archived-articles/strong-meat/734-the-split op 20 Mei 2019.

Die Sydney Morning Herald. 1985a. "Kritici was verkeerd, sê Nullarbor 7." Jesus Christians.com. Toegang verkry vanaf https://jesuschristians.com/media-section/early-days/walk-of-faith/768-critics-were-wrong-say-nullarbor-7 op 20 Mei 2019.

Die Sydney Morning Herald. 1985b. "Walkers Call for Excuses After 1,700km Trek." Jesus Christians.com. Toegang verkry vanaf https://jesuschristians.com/media-section/early-days/walk-of-faith/696-walkers-call-for-apologies-after-1700km-trek op 20 Mei 2019.

Die Sydney Morning Herald. 1984. "Muurskilders het gesê dat hulle eers toestemming moet kry." Jesus Christians.com. Toegang verkry vanaf https://jesuschristians.com/media-section/early-days/other-campaigns/771-mural-painters-told-to-get-permission-first op 20 Mei 2019.

"Die leringe van Jesus." 2018. YouTube. Toegang verkry vanaf https://www.youtube.com/channel/UCgkasKuzTj4BGxw6eaP446w/featured op 20 Mei 2019.

'Titels.' 2016. Jesus Christians.com. Toegang verkry vanaf https://jesuschristians.com/teachings-page/archived-articles/quaker-similarities/660-titles op 20 Mei 2019.

Wright, Alan. 2019. “Ondergronds gaan.” Jesus Christene Verenigde Koninkryk. Toegang verkry vanaf https://makingitreal.wixsite.com/jesus-christians-uk/going-underrground op 20 Mei 2019.

Publikasiedatum:
25 Mei 2019.

 

 

Deel