Stefano Bigliardi

Soulspring

SOULSPRING TYDLYN 

1968: Elisabeth Samnøy (later Nordeng) is gebore.

1971: Märtha Louise van Noorweë word gebore.

2002: Prinses Märtha Louise se status is verminder deur 'n koninklike edik van 'Koninklike Hoogheid' na 'Hoogheid'.

2007 (Julie): Astarte Education is gestig.

2012 (Mei): Die skool se naam is verander na Astarte Inspiration.

2014 (Augustus): Die skool se naam is verander na Soulspring.

2014 (September): Soulspring het 'n seminaar aangebied deur die Britse medium Lisa Williams.

2018 (September): Die Noorse pers het die sluiting van Soulspring vir Mei 2019 aangekondig.

2019 (Mei): Prinses Märtha Louise het via haar sosiale media aangekondig dat sy haar 'tweelingvlam' in Shaman Durek gevind het.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Märtha Louise van Noorweë (b. 1971) is die enigste dogter van King Harald V van Noorweë. [Image to the right] Alhoewel die Salic Law afgeskaf is in 1990, wat grondwetlik toegeken het, ongeag geslag, is die verandering nie terugwerkend gemaak nie, sodat Märtha Louise nog voorafgegaan word deur haar broer Haakon (b. 1973) en sy kinders; Sy het egter wel die reg op opvolging. Sy is 'n Rosenmetodeterapeut (dws 'n praktisyn van 'n alternatiewe fisioterapie wat uitgevind is deur Marion Rosen, 1914-2012). Hy studeer aan die Holistiese Akademie van Oslo (nou ontbind) sowel as in Johannesburg, Nederland. Sy was egter nooit professioneel aktief op sulke gebiede nie. Nadat sy haar eie besigheid in 2002 begin het, is haar status verminder van "Royal Highness" na "Highness" en sy het begin om inkomstebelasting te betaal. In 2002 het sy getroud met skrywer Ari Behn (b. 1972). Die egpaar het drie dogters gehad. Hulle het geskei in 2017. Die prinses is 'n beskermheer vir verskeie organisasies; Sy is veral die voorsitter van haar Royal Highness Prinses Märtha Louise's Fonds, 'n liefdadigheidsfonds wat geskep is in 1972, wat aktiwiteite ondersteun deur NRO's wat kinders en jongmense onder die ouderdom van sestien met fisieke gestremdhede help. Die prinses is ook 'n ervare ruiter wat al jare lank 'n lid van Noorweë se nasionale showjumping-span was (The Royal House of Norway 2018a; The Royal House of Norway 2018b; Soulspring 2019b).

In 2007 het die prinses die fondament aangekondig saam met haar vriend Elisabeth Samnøy (later Nordeng, b. 1968), van 'n sentrum in Oslo genaamd Astarte Education, uiteindelik verander na Astarte Inspiration (2012) en uiteindelik na Soulspring (2014), algemeen bekend as "Angel School" (Noors: Engelsole) (BBC News 2007; Soulspring 2019a). Nordeng is opgelei om 'n skeepswerktuigkundige (Soulspring 2019c) te word.

Albei vroue het beweer dat hulle paranormale ervarings gehad het, naamlik kommunikasie met engele sedert die kinderjare (en, in die geval van prinses Märtha Louise, met perde). So beskryf die prinses en haar maat hul affiniteite en hul ontmoeting:

[W] Ek het baie soortgelyke ervarings gehad om vanweë ons spiritualiteit verskillende opgroei te voel. Albei van ons was hoogs sensitief en het almal se emosionele en fisiese spanning aangeneem. Ons het energie rondom mense gesien, ons kon die onuitgesproke waarhede voel, en ons het albei genesende hande gehad. Vir ons was dit normaal; ons het gedink dat almal dieselfde kan sintuig. Die skok het ons hard getref toe ons besef het dat dit nie die geval was nie.

As ons probeer om aan te pas by die intellektueel-bestuurde samelewing rondom ons, het ons ons sensitiwiteit soveel as moontlik afgesluit. Op hierdie manier het ons ons innerlike navigasie-stelsels afgeskakel en ons geestelike wagwoord begin verloor. Ons het afgekom, alleen, anders, onseker en energiek gedreineer. Ons intellek het nie heeltemal voldoen aan die onderliggende vrae wat met meer en meer intensiteit in ons jeug herhaal word nie. Is daar iets meer aan die lewe as die fisiese vliegtuig wat ons almal saamstem? As daar is, hoe verbind ons daaraan en vir watter doel? Waarom voel ek dinge terwyl ander nie?

As ons probeer om nader aan die antwoord op hierdie vrae te kom, het ons albei vir dieselfde helderheidskursus aangegaan, waar ons twee en 'n half jaar lank deelgeneem het. Om eerlik te wees, het ons nie dadelik 'kliek' nie. Ons het glad nie gekliek nie. Daar was vyftien mense by die kursus, en ons kan onthou (met horror, ons kan byvoeg) die drie keer het ons probeer om 'n hartlike gesprek aan te gaan. Dit was eers nadat die kursus verby was en ons het voortgegaan om energie-lesings te doen met die groep dat ons eendag 'n gesprek oor die onderwerp van engele en ons kontak met hulle geslaan het. Dit is wanneer die engele 'n sluier tussen ons verwyder het en ons het skielik gesien dat ons dieselfde humor gehad het en dieselfde drome gehad het om as geestelike onderwysers te werk. Om nie van 'n sin te voltooi om mekaar se sinne van een oomblik na die volgende te voltooi nie, is nie 'n wonderwerk nie. Ons het verstaan ​​dat ons vir hierdie oomblik al ons lewens voorberei het "(Prinses Märtha Louise en Nordeng 2013a).

Verdere besonderhede oor hul ontmoeting word in 'n latere stuk verskaf:

Ons het albei mekaar ontmoet op 'n helderzienskursus waar ons meditasie in die tradisionele sin geleer het deur die sewe chakra-stelsel te gebruik. Terwyl ons daar sit, ons oë toemaak en probeer om binne te fokus, verbind ons met die wortel- en kroonchakra, ontdek ons ​​dat dit nie regtig vir ons werk nie. Ons het natuurlik aangeneem dat iets baie verkeerd met ons was, want dit lyk asof dit vir ander werk. Eers later ontdek ons ​​dat daar meer as een chakra-stelsel is en dat ons glad nie sewe chakras het nie ... (Prinses Märtha Louise en Nordeng 2013b).

Nordeng vertel oor haar eie ervaring:

Ek het baie eksistensiële vrae gevra vanaf 'n vroeë ouderdom soos; Wat is die betekenis van die lewe? Waar kom ek vandaan? Wat gebeur as ek doodgaan? Ek het nooit die antwoorde in my omgewing gevind nie. Niemand wat ek geweet het, wou die antwoorde op hierdie vrae ken nie. Ek het anders gevoel en het onseker geword. As ek die taal van my hart deur die Geestelike Wagwoord herontdek het, kon ek die antwoorde op my vrae ontvang. Ek het universele inligting en inspirasie ontvang en het tuis en veilig in die wêreld gevoel, deel van 'n geheel "(Prinses Märtha Louise en Nordeng 2014a - oorspronklike teks heeltemal in kursief).

Dit was prinses Märtha Louise se ervaring in haar eie woorde:

Toe ek die geestelike wagwoord in my lewe begin inwerk en aktief na my hart luister, het dit my lewe aansienlik verander. Van 'n voltydse ruiter op internasionale vlak, het ek 'n geestelike onderwyser en skrywer geword. Die stappe wat ek gevra is om te neem, was altyd binne wat ek kon regkry, alhoewel die verandering aansienlik was. Ek weet nou dat wanneer ek dit waag om te luister na wat my hart my vertel, ek altyd op my geestelike pad sal loop, veilig sal wees en ontsaglike plesier sal hê ... en net genoeg uitdagings onderweg sal hê. ' (Prinses Märtha Louise en Nordeng 2014a - oorspronklike teks heeltemal kursief)

Prinses Märtha Louise en Nordeng het verskeie boeke saamgestel (Prinses Märtha Louise en Nordeng 2009; 2012a; 2012b; 2014f; 2014g; 2017a; 2017b; 2018) en het lesings wêreldwyd gegee (TheLocal.no 2015).

Volgens 'n inskrywing op die skool se webwerf is die naam Astarte (verwys na 'n voorouer-Midde-Oosterse godin) as 'n skielike inspirasie deur Nordeng ontvang tydens 'n besoek aan Medjugorje in die lente 2007 (Soulspring 2014).

Die verskuiwing na die naam Soulspring (2014) is verklaar deur die "energieverskuiwing op aarde na 2012" (Soulspring 2014). Die geleerde Asbjørn Dyrendal het ook veronderstel dat die verandering moontlik daarop gemik was om die afstand te beklemtoon met sommige voormalige studente wat in die Noorse samesweringstoneel na vore gekom het (Bigliardi 2015).

In 2015 het prinses Märtha Louise en Elisabeth Nordeng saam met die Pakistaanse aktivis, die Nobelpryswenner Malala Yousafzai (Prinses Märtha Louise en Nordeng 2014e) in 'n Britse televisieprogram verskyn.

In die herfs 2018 het die pers aangekondig dat die skool, wat finansiële verliese ervaar het, gesluit het en dat die prinses op die punt was om 'n nuwe besigheidsonderneming met betrekking tot perde (Berglund 2018) te begin.

In Mei 2019 het prinses Märtha Louise via haar sosiale media aangekondig dat sy haar 'tweelingvlam' gevind het in Shaman Durek (geb. 1974), 'n geestelike gids en geneser in Los Angeles, met wie sy ook 'n toer in Noorweë en Denemarke onderneem het op dieselfde maand (Linning 2019).

Leerstellinge / oortuigings

Die amptelike webblad van die skool het dit as 'n speelplek vir selfontwikkeling met 'n geestelike dimensie aangebied, met die klem daarop dat Soulspring nie daarop gemik was om antwoorde te verskaf nie, maar eerder om die vermoë te ontwikkel om sy eie waarheid te vind. Engele is gekonseptualiseer in terme van "energie".

In die boek Ontmoet jou beskermengel, beweer die prinses en haar sakevennoot dat alles in die wêreld bestaan ​​uit 'energie', sowel as 'n 'fisiese stof'. Hulle steun hul standpunt deur te verwys na Niels Bohr (1885-1962) en Albert Einstein (1879-1955), maar ook na Bruce Harold Lipton (geb. 1944), 'n omstrede Amerikaanse sellulêre bioloog en skrywer wat beweer dat 'n mens se oortuigings kan beïnvloed. hul gene en DNA (Bruce Lipton 2019). Prinses Märtha Louise en Elisabeth Nordeng verwys na verskillende konsepte soos prana, chi, reiki, sowel as chakra en aura's, en hulle beweer dat traumas die vorm van spierspanning kan aanneem. Engele word (ietwat ontwykend) beskryf as manifestasies van 'universele liefde' wat baie vorme kan aanneem; hulle kommunikeer verskillend met verskillende individue en word gekenmerk deur 'n sekere 'frekwensie' en 'krag'. Die boek illustreer meditasie-tegnieke en bevat ook resepte vir geregte, soos lensiesop (Prinses Märtha Louise en Elisabeth Nordeng 2009).

Terwyl hulle die konsepte gebruik, wat gewoonlik in geestelike en "alternatiewe" stelsels voorkom, lyk die Prinses en Nordeng ook volgens 'n persoonlike herinterpretasie gebruik:

[Ons] sien meer en meer indigo-kinders - drie chakra-stelsels - of kristalkinders - een chakra-stelsels - in die wêreld. Die term kinders is nie voldoende nie, want dit verwys ook na volwassenes. Ons wil hulle graag indigo mense en kristal mense hernoem. Hierdie mense is die draers van die nuwe era en hul frekwensies. Die inligting oor hierdie chakra-stelsels is nuut en rewolusionêr, en die verdieping van die inligting vergemaklik die begrip van die nuwe tye wat aanbreek.

Baie mense wat glo dat hulle 'n sewe-chakra-stelsel het, doen dit eintlik nie. Omdat die indigo en kristalkinders so 'n sterk intuïsie het en meer as die meeste mense kan ervaar, kan dit mense rondom hulle skrik "(Prinses Märtha Louise en Nordeng 2013b).

Oor die konsep van 'n geestelike wagwoord [Image regs] Prinses Märtha Louise en Nordeng skryf:

Elkeen van ons kom uit dieselfde lig waar ons almal bewus is, as deel van die Eenheid, ook beskryf as die Veld deur Lynn McTaggart [sic - Lynne McTaggart is 'n Amerikaanse Amerikaanse joernalis en skrywer wat spesialiseer in "alternatiewe medisyne", insluitend anti-entstof en "nuwe fisika" - Lynne McTaggart 2019]. Hierdie ervaring van Eenheid verdwyn vir die meeste mense op 'n stadium na die geboorte, gedurende hul kinderjare. Die interessante deel is dat wanneer ons dit loslaat, ons onbewus is van die feit dat ons een van die heiligste en natuurlike verbindings wat ons as mens het, verloor het: die ware verbinding met die Goddelike. Deur die afbreek van ons natuurlike kontak met die Goddelike en ons verbintenis met onsself sowel as ons omgewing, verloor ons 'n belangrike sleutel. In hierdie sleutel lê die Geestelike Wagwoord; die unieke verbintenis tot die wysheid van ons harte. Die moeilike deel is dat as ons besef dat ons verlang om die verlore sleutel te vind om die Geestelike Wagwoord weer in te voer, en sodoende probeer om ons verband met ons innerlike waarheid te herontdek, lyk die pad ontbreek. Ons het die weg verloor "(Prinses Märtha Louise en Nordeng 2013a).

Elders voeg hulle by:

Die Geestelike Wagwoord is soos 'n taal wat ons nie lankal bewustelik gebruik het nie. Deur dit daagliks te gebruik, help ons om die hart daarvan te kry, en ons woordeskat mag uitbrei. Aanvanklik kan ons net 'n geringe gevoel van vrede kry, byvoorbeeld wanneer ons ons hart kontak, maar as ons die Geestelike Wagwoord al 'n rukkie gebruik het, kan dit vergroot word om 'n sekere kleur in te sluit, of dalk 'n addisionele boodskap in woorde of deur te weet. Die meditasie om die Geestelike Wagwoord in die hart te vind, duur net 'n paar minute en kan 'n goeie begin van die dag wees. Die volgende stap is om te beweeg van net na ons hart te luister, in meditasie om oop te wees om dit in die alledaagse lewe te luister "(Prinses Märtha Louise en Nordeng 2014a).

Ander belangrike konsepte sluit in selfbewustheid en bewustheid:

Is daar goeie wenke om ons te help om ons balans te behou? Dink na wanneer jy geleer het om as kind te balanseer; onthou jy amper val, maar vind jou liggaam se balanspunt wat jou toegelaat het om voort te gaan sonder om te val? Dit is 'n goeie manier om vrede te vind wanneer jy alles wat ons in die lug het, jongleren. Asem stadig, neem 'n stap terug, vind jou balans en gee jouself 'n breek. Wees in jouself en in die NU teenwoordig; hanteer die lewe wat jy op daardie oomblik leef. Om jou te wees en teenwoordig te wees in elke situasie, kan soms moeilik en moeilik wees, maar dit is ook 'n noodsaaklike element van die lewe (Prinses Märtha Louise en Nordeng 2014d).

Ander kultuurverwysings namens prinses Märtha Louise en Nordeng sluit in Afrika-rituele en die Internasionale Raad van Dertien Inheemse Oumas (Prinses Märtha Louise en Nordeng 2014c - kyk ook Internasionale Raad van Dertien Inheemse Oumas 2019).

RITUELE / PRAKTYKE

Die skool het verskeie kursusse en "lesings" by Nordeng aangebied, waardeur hulle in kontak kon kom met hul "geestelike wagwoord". Dit het ook geestelike reise gereël, byvoorbeeld na Suid-Afrika. Aanlynkursusse is beskikbaar gestel en deur die webblad kan boeke en klankboeke deur die stigters gekoop word.

In hul geskrifte het Prinses Märtha Louise en Nordeng veral klem gelê op individualiteit:

[W] Ek sal jou hopelik inspireer om voort te gaan jou geestelike pad. omdat jy is die enigste een wat daardie pad kan loop. As jy nie, wie sal? Daar is eenvoudig niemand anders wat presies jou ervarings het nie en jou siening van die wêreld, daarom kan niemand anders jou plek vul nie. Jy is uniek. As jy nie jou pad loop nie, sal dit eenvoudig nie gebruik word nie. En ons weet almal wat gebeur met ongebruikte paaie; hulle word onherkenbaar van al die ondergroei. Deur bewus te wees in jou elke dag [sic] lewe, kan jy jou pad duidelik sien (Prinses Märtha Louise en Nordeng 2013a, kursief in die oorspronklike).

Dit is 'n proses wat vir elke persoon anders is. Gewoonlik wanneer ons die Geestelike Wagwoord ontdek, word dit ook makliker om die boodskappe van die hart in die alledaagse lewe te herken, alhoewel dit in die begin moeilik kan wees om te sien. 'N gevoel, byvoorbeeld, sal dikwels vaag wees, en ons sal dit nie herken vir wat dit is nie, omdat ons sulke impulse vir baie jare geïgnoreer het. Maar as ons van nou af elke keer wat hierdie klein knipoog kry, ons daarop reageer, sal ons hart weet dat ons begin het om aandag te skenk en die verbinding geleidelik versterk. Dus, die volgende keer is ons in 'n soortgelyke situasie, kan die gevoel sterker wees, of ons kan dit meer erken "(Prinses Märtha Louise en Nordeng 2014a)

Dit kan daarop dui dat kursusse en prosedures moontlik hoogs aangepas en buigsaam was.

Prinses Märtha Louise en Nordeng stel ook voor dat meditasie kort en tydelik kan wees: "Wees gewoond daaraan om na jou hart te luister wanneer jy gedurende die dag 'n breek het, wanneer jy in die stort is of wanneer jy jou daaglikse take doen. Dit neem net 'n oomblik "(Prinses Märtha Louise en Nordeng 2014a).

Verder stel hulle ook 'n presiese gebed voor:

Hier is 'n klein gebed om jou op pad te help om beter met jou hart te kommunikeer. Dit is lekker om dit elke oggend te sê wanneer jy opstaan, om die standaard te stel - of die energie te stel - vir die dag.

Geagte hart van harte,

Dankie vir u kommunikasie met my.

Ek is oop om na jou te luister in watter vorm ookal jy mag

kommunikeer, of dit nou is deur te voel, te sien, te hoor,

ruik, weet of proe. Ek ken kommunikasie met jou

sit my terug op my geestelike pad en ek dank u daarvoor.

Ek is veilig en durf oop te wees vir my innerlike lig en laat dit skyn

in die wêreld, en ek weet jy kan my hiermee help
(Prinses Märtha Louise en Nordeng 2014a).

 

'N Video is beskikbaar op YouTube van 'n seminaar gelei in 'n ouditorium (vermoedelik in Duitsland, aangesien 'n tolk 'n vertaling in Duits verskaf) deur prinses Märtha Louise en Nordeng wat in Engels praat, moedig die gehoor (meestal vroue) aan om diep in te haal, om alles te laat gaan verwagtinge sowel as "al die vorige herinneringe aan engelervarings," om hier en nou bewus te wees ", 'n hand op hul hart te lê en daarmee te kommunikeer, die antwoord in jou eie taal te ontvang [sic]. Uiteindelik moedig hulle die gehoor aan om hul voogengel te vra om voor hulle te verskyn "; die prinses spesifiseer "laat dit kom in sy [sic] eie vorm ": moontlik 'n briesie [...] of warmte of koud 'of' 'n liefdevolle teenwoordigheid '' of 'n 'prentjie' of 'n paar woorde of 'tones': hulle moet seker wees dat dit [hulle] manier en vertrou dit. "Sy moedig die deelnemers aan om te sien of dit sy" kleur "verander en te" vra of dit nou iets aan hulle te vertel het. "Eindelik moedig Nordeng die deelnemers aan om die" lig binne [hulle] hart "ontmoet die lig in die hart van die engel. Sy voeg by: "moenie sukkel om dit te laat gebeur nie, laat dit toe om dit te laat gebeur [sic]. "Sy spesifiseer dat" dit in die fisiese liggaam gebeur "en moedig hulle uiteindelik aan om dit te laat gaan en beklemtoon dat dit beskikbaar is vir hulle wanneer hulle dit nodig het:" jy moet net vra. "Beide die seminaarleiers en Die deelnemers is gewoonlik geklee en sit (feitlik, nie alle deelnemers blykbaar die instruksies te volg nie) en geen spesiale liggaamlike voorkoms of fisiese ervaring blyk te wees wanneer hulle beweer dat die kontak met die engel ingestel is nie (inzaneg 2011).

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Prinses Märtha Louise en Nordeng het na hulself verwys in terme wat nie daarop dui dat 'n spesiale leierskap aan een van hulle toegeskryf word nie; Verder, met die bogenoemde klem op individualiteit

hulle lei weg van die indruk dat hulle as rolmodelle staan, alhoewel hul vertellings van aanvanklike verwerping, wedergeboorte en dies meer waarskynlik met die skool se simpatiseerders- en kursusdeelnemers se eie ervarings resoneer.

'N Derde persoon, Carina Scheele Carlsen, het as skoolbestuurder en woordvoerder (Soulspring 2019d) gedien.

Kwessies / UITDAGINGS

Märtha Louise van Noorweë is dikwels beskou as 'n buitestaander of 'n wangedrag in die koninklike familie, veral as gevolg van haar ongewone aktiwiteite, soos haar mediavertonings (bv. Sy het volksverhale gepresenteer of as soliste-sanger in 'n bekende volkskoor op televisie) of haar besigheid, maar sy het ook bygedra tot so 'n openbare persepsie deur haar herhaaldelik te beskryf as ongemaklik met haar openbare rol:

Ek wil die wêreld verander. Ek het geen idee waar hierdie begeerte vandaan kom nie, maar dit was nog altyd daar. Ek is per slot van rekening 'n prinses gebore ... Vir honderde jare was die rol van koninklike families om persoonlikhede op te voed en te kweek wat die leiding sou neem en hul koninkryke sou verander. Wat was my rol in dit alles, het ek gewonder? [...]

Ek was nog altyd 'n dromer. Terugkeer na die regte wêreld voel meedoënloos soos 'n ongeluklanding; daar was soveel wat ek nie verstaan ​​het nie. Die grootste uitdaging was om die verborge sosiale kodes te lees - die onuitgesproke reëls wat van ons verwag word om te gehoorsaam. Het die gemeenskap 'n plek vir iemand soos ek, en is daar 'n plek vir my drome? Die antwoord is ja. Beide binne my en in die wêreld. Ek het gevoel dat ek mense wou inspireer om op hulleself te vertrou, om in hul drome te glo en te waag om hul drome 'n werklikheid te maak wat die wêreld verander.

Om hierdie gedagtes te dink is 'n oortreding in die sosiale kode in Noorweë. Ons breek die wet van Jante (re: die lang papawer sindroom) wat lui:

Jy moet nie dink jy is iets spesiaals nie. Jy moet nie dink jy is goed vir enigiets nie. Jy moet nie dink dat iemand omgee vir jou nie.

Ons engel-instituut-entrepreneurs, weet hoe dit is om ons nekke uit te steek en ons geestelike instituut, Astarte Inspiration, hier in Noorweë te stig. Baie mense met nuwe en effens buite-die-boks-soort-idees weet dit ook. As jy vlag is, is jy anders, kans is goed, jy sal getugtig word, bespot, gekritiseer en verneder word deur familie, vriende, mede-werkers en in die media. Mense sal sê dat jou idees nie sal werk nie; hulle sal jou 'n megalomaniac noem! "(Prinses Märtha Louise en Nordeng 2014b).

Die kontroversie wat gevolg het op die aankondiging van die opening van Astarte Onderwys was verwant aan die kommersiële-cum-pseudo-wetenskaplike / paranormale karakter van so 'n onderneming, en dit is as sodanig deur skeptici gekritiseer wat ook teruggekeer het na etiese argumente (Tjomlid 2014), maar dit was ook gekoppel aan kwessies by die koppelvlak van teologie en Noors politiek (Berglund 2014). Die manier waarop engele deur die prinses gekonseptualiseer is, het haar skool afgesonder van Christelike / Protestantse teologie. hierdie 'n spesifieke uitdaging aan die monargie gestel aangesien die Noorse soewerein nie meer die formele hoof van die Noorse Kerk is nie, maar hy of sy is deur die wet gebonde om van Protestantse belydenis te wees (Aftenposten.no. 2007; Vg.no. 2007). Märtha Louise was selfs bemoedig in die pers om die titel prinses (Bt.nr. 2007) te verloën [Image regs].

Geleerdes soos Asbjørn Dyrendal en Anne Kalvig wys daarop dat stemkritiek teen beide die prinses en haar sakevennoot, afgesien van die voorgenoemde kwessies, ook deur seksistiese beskouings (Bigliardi 2015) aangevuur kan word.

In 2014 het Soulspring 'n seminaar aangebied deur die Britse medium Lisa Williams (b. 1973), wat na bewering met die dood (Lisa Williams 2019) gekommunikeer het. Nadat sommige Noorse godsdienstige leiers opposisie teen Spiritisme uitgespreek het, het Soulspring die volgende gepubliseer:

Ons in Soulspring kommunikeer nie met dooie siele in ons werk nie. En hier is waar ons werk geskei is van Lisa's. Om eerlik te wees, sien ons nie die punt om die dooies te kontak nie. Hulle het om 'n rede oorgedra na die ander kant en moet toegelaat word om daar te bly (TheLocal.no. 2014).

Die Koninklike Familie het nooit eksplisiet of in enige besonderhede oor Märtha Louise se angelverwante leerstellings en aktiwiteite of oor haar optredes en ondernemings gereageer nie.

IMAGES

Beeld #1: Prinses Märtha Louise.
Beeld #2: Prinses Märtha Louise met Elisabeth Nordeng.
Beeld #3: Voorblad van Die Geestelike Wagwoord.
Beeld #4: Prinses Märtha Louise se koninklike logo.

 Verwysings

Aftenposten.no. 2007. “Mot kristen tro” [“Against Christian Faith”], 25 Julie (opgedateer 20 Oktober 2011). Toegang verkry vanaf https://www.aftenposten.no/norge/i/9KEAd/–Mot-kristen-tro op 8 Mei 2019.

BBC News. 2007. "Noorse Prinses 'Praatjies tot Engele." 25 Julie. Toegang verkry vanaf http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/6915262.stm op 8 Mei 2019.

Berglund, Nina. 2018. "Prinses sluit haar 'Angel School'." Newsinenglish.no, 13 September 2018. Toegang verkry vanaf https://www.newsinenglish.no/2018/09/13/princess-to-close-her-angel-school/ op 8 Mei 2019.

Berglund, Nina. 2014. "Prinses roer weer kritiek." Newsinenglish.no, Julie 14. Toegang verkry vanaf https://www.newsinenglish.no/2014/07/14/princess-stirs-up-critics-again/ op 8 Mei 2019.

Bigliardi, Stefano. 2015. "Angeli e ministri di grazia, difendeteci! Marta Luisa di Norvegia e la sua scuola New Age: gli studiosi Dyrendal e Kalvig a confronto "[" Engele en ministers van genade, verdedig ons! Martha Louise van Noorweë en haar New Age School: Skoliere Dyrendal en Kalvig in Dialoog "] Query 23: 24-34.

Bruce Lipton. 2019. Bruce Harold Lipton webwerf. Toegang verkry vanaf https://www.brucelipton.com op 8 Mei 2019.

Bt.no. 2007. "Dropp prinsessetittelen, Märtha" ["Laat die titel van prinses, Martha"] Augustus 13. Toegang verkry vanaf https://www.bt.no/btmeninger/leder/i/8PPow/BT-Dropp-prinsessetittelen_-Mrtha#.UfPigG3N6ro op 8 Mei 2019.

Internasionale Raad van Dertien Inheemse Oumas. 2019. Internasionale Raad van Dertien Inheemse Oumas se webwerf. Toegang verkry vanaf http://www.grandmotherscouncil.org op 8 Mei 2019.

inzaneg [YouTube gebruikersnaam]. 2011. "Prinses Märtha Louise seminaar" [sic], Mei 14. Toegang verkry vanaf https://www.youtube.com/watch?v=KAklpY_QnJw op 8 Mei 2019.

Linning, Stephanie. 2019. "Prinses Martha Louise van Noorweë (47) neem Instagram in om aan te kondig dat sy liefde gevind is met 'n LA-gebaseerde sjamaan en 'Spiritual Hacker' wat glo dat hy veroudering kan omkeer - twee jaar na haar egskeiding." Die Daily Mail, 14 Mei. Toegang verkry vanaf https://www.dailymail.co.uk/femail/article-7026707/Princess-Martha-Louise-Norway-reveals-shes-love-shaman-Los-Angeles.html op 27 Mei 2019.

Lynne McTaggart. 2019. Lynne McTaggart. Beste Verkoper Skrywer, Joernalis en Lektor se webwerf. Toegang verkry vanaf https://lynnemctaggart.com op 8 Mei 2019.

NRK.no. 2007. "Bør meld hom uit die staatskirke" ["Sy moet die staatskerk verlaat"] Julie 24. Toegang verkry vanaf https://www.nrk.no/norge/–bor-melde-seg-ut-av-statskirken-1.3025948 op 8 Mei 2019.

Prinses Märtha Louise en Elisabeth Nordeng. 2018. Sensitive barn - det høysensitive barnet fra nyfødt til tenåring [Psigiese Kinders: Die hoogs psigiese kind van pasgebore tot tiener]. Oslo: Cappelen Damm.

Prinses Märtha Louise en Elisabeth Nordeng. 2017a. Ditt spirituelle passord - open opp for din åndelige kraft! [Jou Geestelike Wagwoord - Open vir jou geestelike krag!] / Oslo: Cappelen Damm.

Prinses Märtha Louise en Elisabeth Nordeng. 2017b. Født sensitiv - ons historier [Gebore Psigies - Ons stories]. Oslo: Cappelen Damm.

Prinses Märtha Louise en Elisabeth Nordeng. 2014a. "Opening tot jou innerlike wysheid." Huffington Post, Januarie 24 (opgedateer Desember 6, 2014). Toegang verkry vanaf https://www.huffpost.com/entry/opening-up-to-your-inner_b_4657026 op 8 Mei 2019.

Prinses Märtha Louise en Elisabeth Nordeng. 2014b. "Verander die wêreld" Huffington Post, Februarie 26 (opgedateer April 28, 2014). Toegang verkry vanaf https://www.huffpost.com/entry/changing-the-world_b_4845896 op 8 Mei 2019.

Prinses Märtha Louise en Elisabeth Nordeng. 2014c. "Die vroue wat luister." Huffington Post, Maart 25, 2014 (opgedateer Mei 25, 2014). Toegang verkry vanaf https://www.huffpost.com/entry/the-woman-who-listen_b_5012393 op 8 Mei 2019.

Prinses Märtha Louise en Elisabeth Nordeng. 2014d. "Balanseringswet." Huffington Post, Mei 23 (opgedateer Julie 23, 2014). Toegang verkry vanaf https://www.huffpost.com/entry/balancing-act_n_5371895 op 8 Mei 2019.

Prinses Märtha Louise en Elisabeth Nordeng. 2014e. "Vrou wat die wêreld beweeg" [sic], Huffington Post, Desember 11, 2014 (opgedateer Februarie 10, 2015). Toegang verkry vanaf https://www.huffpost.com/entry/woman-who-move-the-world_b_6304920 op 8 Mei 2019.

Prinses Märtha Louise en Elisabeth Nordeng. 2014f. Stemmen eller støyen - om å være tro mot seg selv [Die Stem of die Ruis: Om Getrou te wees aan 'n mens]. Oslo: Forlaget Press.

Prinses Märtha Louise en Elisabeth Nordeng. 2014g. Die Geestelike Wagwoord: Leer om jou geestelike krag te ontsluit. Verenigde Koninkryk: Hay House.

Prinses Märtha Louise en Elisabeth Nordeng. 2013a. "Die Geestelike Wagwoord." Huffington Post, 1 Julie 2013 (opgedateer 30 Augustus 2013). Toegang verkry vanaf https://www.huffpost.com/entry/the-spiritual-password_b_3529935 op 8 Mei 2019.

Prinses Märtha Louise en Elisabeth Nordeng. 2013b. "Secrets of the New Energy Systems Revealed." Huffington Post, September 13, 2013 (opgedateer November 13, 2013). Toegang verkry vanaf https://www.huffpost.com/entry/secrets-of-the-new-energy_b_3920824 op 8 Mei 2019.

Prinses Märtha Louise en Elisabeth Nordeng. 2012a. Englenes hemmeligheter [Die geheime van die engele]. Oslo: Cappelen Damm.

Prinses Märtha Louise en Elisabeth Nordeng. 2012b. Die Geestelike Wagwoord: Gee Jou Nuwe Wêreld van Saligheid. Bloomington, IN: iUniverse.

Prinses Märtha Louise en Elisabeth Nordeng. 2009. Meet jou skytsengel [Ontmoet jou Guardian Angel]. Oslo: Cappelen Damm.

TheLocal.no. 2015. "Noorweë se engelprinses begin wêreldreis," November 11. Toegang verkry vanaf https://www.thelocal.no/20151111/norways-angel op 8 Mei 2019.

geen. 2014. "Noorweë se prinses van die paranormale onder vuur," September 16. Toegang verkry vanaf https://www.thelocal.no/20140916/norways-princess-of-the-paranormal-under-fire-martha-louise op 8 Mei 2019.

Die Koninklike Huis van Noorweë. 2018a. "Haar Hoogheid Prinses Märtha Louise." 29 Januarie. Toegang verkry vanaf https://www.royalcourt.no/artikkel.html?tid=28745&sek=27287 op 8 Mei 2019.

Die Koninklike Huis van Noorweë. 2018b. "Haar Royal Highness Prinses Märtha Louise's Fonds." Toegang verkry vanaf https://www.royalcourt.no/artikkel.html?tid=28749 op 8 Mei 2019.

Soulspring. 2019a. Soulspring webwerf. Toegang verkry vanaf https://soulspring.no/ op 8 Mei 2019.

Soulspring. 2019b. "Prinsesse Märtha Louise." Toegang verkry vanaf https://soulspring.no/prinsesse-martha-louise/ op 8 Mei 2019.

Soulspring. 2019c. "Elisabeth Nordeng." Toegang verkry vanaf https://soulspring.no/om-soulspring/elisabeth-nordeng/ op 8 Mei 2019.

Soulspring. 2019d. "Manageren." Toegang verkry vanaf https://soulspring.no/om-soulspring/manageren-2/ op 8 Mei 2019.

Soulspring. 2014. "Eerlike naamskifte" ["Eerlike Naamverandering"]. Toegang verkry vanaf https://soulspring.no/aerlig-navneskifte/ op 8 Mei 2019.

Tjomlid, Gunnar R. 2014. "Rett til å bli lurt?" ["Die reg om mislei te word?"]. Nrk.no, Oktober 2. Toegang verkry vanaf https://www.nrk.no/ytring/rett-til-a-bli-lurt_-1.11964200 op 8 Mei 2019.

Vg.no. 2007. "Lønning: Prinsessen op kollisjonskurs med kristen tro." ["Lønning: Die Prinses op Botsingskursus met Christelike Geloof"]. Toegang verkry vanaf https://www.vg.no/rampelys/i/odMqK/loenning-prinsessen-paa-kollisjonskurs-med-kristen-tro on 8 May 2019.

Williams, Lisa. 2019. Lisa Williams. Internasionale psigiese medium, skrywer, spreker en onderwyser-webwerf. Toegang verkry vanaf https://www.lisawilliams.com op 8 Mei 2019.

AANVULLENDE HULPBRONNE

Gilhus, Ingvild Sælid. 2017. "Engele: Tussen Sekularisasie en Herbelegging" Pp. 139-56 in, Nuwe Era in Noorweë, geredigeer deur Ingvild Sælid Gilhus, Siv Ellen Kraft en James R. Lewis. Sheffield, Verenigde Koninkryk: Equinox.

Gilhus, Ingvild Sælid. 2014. "Engele in Noorweë: Godsdienstige Grense en Cross-Markers." Pp. 230-45 in Volksgemeenskap in die alledaagse lewe: Uitdrukkings van Belief, geredigeer deur Marion Bowman en Ülo ​​Valk, Sheffiled, Verenigde Koninkryk: Equinox.

Kraft, Siv Ellen. 2017. "Sleg, Banal en Basies. Nuwe Era in die Noorse Nuus Pers en Vermaak Media. "Pp. 65-78 in Nuwe Era in Noorweë, geredigeer deur Ingvild Sælid Gilhus, Siv Ellen Kraft en James R. Lewis. Sheffield, Verenigde Koninkryk: Equinox.

Kraft, Siv Ellen. 2015. "Royal Angels in the News: Die saak van Märtha Louise, Astarte Education en die Noorse Nuus Pers." Pp. 190-202 in Handboek van die Noordelike Nuwe Godsdienste, geredigeer deur James R. Lewis en Inga Bårdsen Tøllefsen. Leiden: Brill.

Die Koninklike Huis van Noorweë. 2011. "Toegewyding." Toegang verkry vanaf https://www.royalcourt.no/seksjon.html?tid=29977&sek=27300 op 8 Mei 2019.

Die Koninklike Huis van Noorweë. Die Konstitusionele Rol. "Toegang verkry vanaf https://www.royalcourt.no/artikkel.html?tid=35248&sek=35247 op 8 Mei 2019.

Publikasiedatum:
18 Mei 2019

 

Deel