Helen Cornish

Museum van Heksery en Magie

MUSEUM VAN WITCHCRAFT EN MAGIC TIMELINE

Laat 1930's: Cecil Williamson het die Witchcraft Research Centre gestig.

1951-1960: Die Museum of Magic and Superstition is geopen op die Isle of Man deur Cecil Williamson. Hy het dit gedurende die vyftigerjare na die vasteland van die Verenigde Koninkryk verskuif, eers in Windsor en daarna Bourton-on-the-Water.

1960: Cecil Williamson verplaas die Hekserymuseum na Boscastle, Cornwall.

1996 (31 Oktober): Die museum is aan Graham King verkoop.

1998: Die begrafnis van 'n uitgestalde skelet (beweer as Joan Wytte, Fighting Fairy Woman of Bodmin, 1781-1822) het plaasgevind.

2004: 'n Kitsvloed het in Boscastle plaasgevind. Die museum was vir 'n jaar gesluit en heropen in Maart 2005.

2013 (31 Oktober): Die versameling is geskenk aan The Museum of British Folklore, Simon Costin.

2015: Die naam van die museum is verander na The Museum of Witchcraft and Magic.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS 

“The Museum of Witchcraft and Magic ondersoek Britse magiese praktyk, en vergelykings maak met ander geloofstelsels, van antieke tye tot die moderne tyd” (MWM Guidebook 2017: 5). [Beeld regs] Die Museum of Witchcraft and Magic in die Verenigde Koninkryk is in 1951 in Castletown op die Isle of Man geopen deur Cecil Williamson, en hy het die Witchcraft Research Center in die laat dertigerjare opgerig. Tydens sy besit van die museum in Castletown betrek hy Gerald Gardner as 'n inwonende heks, wat die gebou gekoop het toe Williamson [Beeld regs] sy versameling na die vasteland verskuif. In die vyftigerjare het Williamson die museum in Windsor kort opgestel, gevolg deur Bourton-on-the-Water, voordat hy hom in Boscastle aan die Noord-Korniese kus vestig waar dit gebly het (Patterson 1930; Williamson 1950) en vier sy sestigste bestaansjaar in 2014. . Die museum het drie eienaar / direkteure gehad: die stigter Cecil Williamson (1950-1996), Graham King (1996-2013) en die Museum van Britse Folklore, direkteur Simon Costin (2013-teenwoordig). Dit is 'n bloeiende en selfonderhoudende "mikro-museum" (Candlin 2015), met 'n gevestigde "Vriende van die Museum van Heksery en Magie." Vir 'n klein onafhanklike museum is besoekersgetalle hoog, aangesien hulle oor 40,000 tussen Paasfees en Halloween in 2018.

Die museum in Boscastle is aan die rand van die hawe geleë in 'n lae, twee verdiepings klipgebou, een keer deel van die dorp se visvanggeskiedenis. Cecil Williamson se "kabinet van nuuskierigheid" -benadering is vervang deur King se tematiese kurering, en vandag word meer as twintig permanente vertoon op 'n labyrintiese wyse deur klein kamers. Die roete moedig 'n lineêre rigting deur die museum aan, en bevorder 'n gevoel van onderdompeling in 'n esoteriese wêreld. Beneden, smal Korridors is omring met tema-gevalle (beelde, vervolging, Christelike magie, kruie), 'n spasie vir tydelike uitstallings, en 'n tafelblad van 'n negentiende-eeuse heks se kothuis. [Image regs] Bovenkant open in 'n groot kamer tematies georganiseer (byvoorbeeld, sjarme, beskerming, vloek, mandrakes, die Godin, die Groenman, die Richel-versameling, die tafelblad van die Gehoornde God). 'N Tweede smal trap lei tot drie klein galerye (insluitend fortuinvertelling, see-heksery, gereedskap en moderne heksery). By die uitgang is die heiligdom, 'n stil sitplek vir oorweging, waar 'n houtbank en klipvenster oopmaak op 'n stroom wat langs die kant van die gebou na die hawe loop. Buite 'n klein kruietuin en 'n bankie skep 'n klein binnehof, en 'n groot wilgbeeld van Pan (op langtermynlening) kyk uit oor die rivier en hawe. Die versameling bevat meer as 3,000-voorwerpe, 'n biblioteek met meer as 7,000-boeke en 'n wesenlik gedigitaliseerde navorsingsargief (sienbaar op afspraak).

Tydens Graham King se direkteurskap, in Augustus 2004, het 'n vernietigende vloed deur Boscastle getrek en die stad vir baie maande gesluit terwyl herstelwerk aan geboue, paaie en brûe plaasgevind het. Die museumversameling is beskadig en besoedel, maar die museum is in Maart 2005 heropen. Na die vloed het King 'n trust vir die museumversameling gestig en die informele Friends-vereniging tot 'n geregistreerde liefdadigheidsorganisasie geformaliseer. In die lig hiervan het Kerriann Godwin 'n versameling besoekersherinneringe geredigeer waarin ryk en opwindende verslae verbande toon tussen die museum en sy vele voorwerpe en verhale, en besoekers, dikwels beoefenaars van moderne Heksery en Wicca (Godwin 2011).

In 2015 het die nuwe direkteur, Simon Costin, die naam na The Museum of Heksery en Magic verander en 'n tydelike uitstalruimte geskep met jaarliks ​​veranderende uitstallings. Hy het Williamson se hekserynavorsingsentrum herstel deur Die Ondersoekende Oog joernaal. Die museumspan het openbare jaarlikse geleenthede ingestel wat landbou- en folkloriese feeste vier, wat ook deur baie moderne hekse geïdentifiseer word as die primêre gebeure van hul rituele kalender, die Wheel of the Year, en weerspieël word in die veranderende vensterskerms.

Die museum is nie uitsluitlik deur en vir praktisyns van Moderne Heksery, of Wicca, of ander heidense tradisies wat deel is van wêreldwye en vinnig groeiende natuurgodsdienste nie. Dit moet verskillende gehore vermaak en inlig met verskillende belange, aangesien dit rekenskap gee van moderne en historiese vorme van magie en heksery. Dit is daarop gemik om albei verbygaande toeriste te besoek sonder voorafgaande kennis van Wicca of heksery, asook 'n internasionale gehoor wat Hekse (of ander heidense, okkultiese en esoteriese tradisies) insluit, en diegene wat belangstel in folklore en volksverhaal. Die herhaalde besoeke en opregte kommentaar van baie praktisyns toon sy aantrekkingskrag as 'n waardevolle bewaarplek van artefakte en 'n webwerf van betekenisvolle erfenis. Vir hierdie besoekers is die museum 'n bedevaartsbestemming, en die ligging in Cornwall vind blykbaar 'n weergawe van esoteriese geskiedenis. Alhoewel daar geen gedokumenteerde geskiedenis van heksery of ander toweragtige aktiwiteite in Boscastle plaasvind nie, en Williamson beweer dat dit 'n ideale "toeristehoningpot" was (Williamson 1976: 26), is voorgestel dat hekse moontlik die "wind verkoop" het. aan matrose in die hawe hier, [Afbeelding regs] soos afgebeeld in die museumbord. Een van Williamson se museumetikette verduidelik dat 'drie kilometer van die plek af hierdie pre-historiese doolhofsteen in 'n lewende rots gesny is ... daarom is hierdie Heksery-museum hier, een staan ​​op die rand van die oorkant . ” Die labirinte by Rocky Valley, die waterval in Nectan's Glen en die gedenksteen vir Joan Wytte in Minster Woods trap 'n web van webwerwe wat die museum in hul sentrum hou, as onderling verbind talle plekke.

Leerstellinge / oortuigings

Die museum het 'n aansienlike versameling West Country folk magic, ritueel magie en Heksery items, insluitend besittings van bekende twintigste-eeuse Wiccans and Hekses (soos Gerald Gardner, Doreen Valiente, Alex Sanders, Stewart en Jannet Farrar), die Golden Dawn, en die Nederlandse Richel-Eldermans-versameling (King 2016), en skenkings van praktisyns wat nie 'n publieke profiel het nie (Brownie Pate, Iain Steele). Die museum het 'n groot versameling populêre beelde van hekse uit die media en literatuur, en dit verklaar heksery aantygings in die sestiende en sewentiende eeu vanuit 'n meer sosiologiese perspektief. Joyce Froome, lid van die museumspan, het 'n verslag gepubliseer van die verhoor van die Pendle hekses in die konteks van volksverhaal in die museumversameling (Froome 2010). Hoofsaaklik, dit neem kuns en heksery aan die hand van gesig en gewortel in praktiese en materiële vaardighede. Hierdie kernidees is volgehou oor die geskiedenis van die museum, oor Cecil Williamson, Graham King, en Simon Costin se direkteurskappe. Hulle toon die effektiwiteit van magie as begrip en implementering natuurlike kragte in 'n animistiese wêreld (Patterson 2014). Vir praktisyns besoekers bied die museum insig en geskiedenis deur middel van gereedskap en rituele artefakte, en die finale permanente vertoning wys persoonlike okkultiese besittings van bekende twintigste-eeuse praktisyns. Dit is gemerk: "Dit gaan vandag nog voort." [Image regs]

Cecil Williamson se museum het teatertafels ingesluit wat populêre en historiese idees oor heksery-rituele gewys het. Dit blyk egter uit sy navorsingsaantekeninge, museumetikette en artikels wat hy hoofsaaklik geïnteresseerd was in die magiese kundigheid van Cunning Folk and Wise Women, wat hy beskryf het as "Tue May" of die "Wayside Witch" en word getoon deur die gereedskap en artefakte van plaaslike, gewoonlik vroue, en meestal van die Britse Wes-land (Cornwall, Devon, Somerset, Dorset). In die middel van die museum sit The Hitch's Cottage, bewoon deur die mannequin Joan, wat omring word deur die gereedskap van haar handel, vir fortuinvertelling, genesing, spel en amulette vir beskerming:

Ons wyse vrou 'Joan' demonstreer die verskillende metodes wat gebruik word om mense te help wat hulp soek, byvoorbeeld: waarsêery met behulp van tarotkaarte of skreeuende bal; kruie om 'n genesende poeier vir 'n boer met siek vee te maak, of 'n sak amulette om by die kaggel op te hang om kwaadwillige geeste af te weer ”(MWM Guidebook 2017: 15).

Hierdie heks word beskryf as 'n professionele persoon wat een keer die plek van die dokter, vroedvrou, maatskaplike werker en veearts gehad het. Vir baie praktiserende hekse vandag word dit as voorouers gesien, hoewel dit volgens historici verduidelik word, word dit nie ondersteun deur dokumentêre bewyse (Hutton 1999; Davies 2003) nie.

RITUELE / PRAKTYKE  

Die verstrengelde draad deur die museum dokumenteer die rituele en praktyke van geskiedenis van huishoudelike magie en die rol van professionele okkultiese kundiges sowel as moderne Magical-Religious Hitchcraft. Wiccan rites word verteenwoordig deur die kollektiewe gereedskap van moderne praktisyns. Die praktyke van wyse vroue en sluwe mense word getoon deur middel van spreuke, sjarme en amulette, apotropiese motiewe, simpatieke magie vir beskerming of genesing, en poppets wat vir vloeke vervaardig word. Daar is heksbottels gevul met penne, spykers en urine om gevaar te voorkom of om slegte magie af te weer. Herhalende rituele aksies, soos knoop, brei, tel, trap, sing, word as effektiewe magiese prosesse getoon. Die verkope van geknipte tou se tou aan matrose as 'n weerstoestand word geïllustreer op die museumsein. Dit wys letterlik hierdie transaksie wat plaasvind op Boscastle se hawe, terwyl dit die mure van Joan's Cottage versier, saam met ander voorbeelde van die wyse vrou se praktyke, en die klank van die koors kan gehoor word (Patterson 2016). Hierdie uitstallings wys hoe voorwerpe uit die natuurlike wêreld, stokke, klippe, bene, blomme, vir magiese doeleindes gebruik word, en geïntegreer word in rituele wat die weer, die seisoene, die waksende en afnemende maan of die krag van die gety gebruik. Die materiële wêreld is geanimeerd en die voorwerpe hier leef letterlik, belê in menslike bedoeling en nie-menslike energie (Hewitt 2017).

ORGANISASIE / LEADERSHIP  

Cecil Williamson se lewenslange belangstelling in die doeltreffendheid van magie bly vandag in die museum sigbaar. In sy vroeë lewe het hy gesinsverbindings met hoë samelewings seances gehad, het hy getuig dat 'n dorpsheks deur bure mishandel is, hy is aangemoedig deur 'n ander om magie te gebruik om homself van skoolbulle te beskerm en hy het 'n vriendskap gehad met 'n "afgetrede Heksdokter" terwyl hy op 'n koloniale plantasie in Rhodesië in die 1930s werk. Tydens sy terugkeer na Brittanje het hy in die rolprentbedryf gewerk. Hy was tydens die Tweede Wêreldoorlog 'n "okkultiese adviseur" vir die Buitelandse Kantoor, waarna hy die Heksery-navorsingsentrum (Williamson 2011) gestig het. Hy verduidelik in 'N Verslag van die Ondersoekende Oog van Heksery hoe sy ervarings 'n uitstekende grondslag gelewer het om sy eerste Heksery Museum op die eiland man op te rig (Patterson 2014: 272-77).

Graham King het 200-myl van Hampshire na Cornwall geloop om teen middernag op Oktober 31, 1996 (King 2011) eienaarskap van die museum te neem. King se radikale herorganisasie van die Williamson se "kabinet van nuuskierigheid" het dieselfde fokus op folk lore, Cunning Folk, en 'n magiese wêreldbeskouing gehandhaaf. Hy het vrywilligers van die Cornwall en Devon-heidense federasie betrek om te help met die opknapping; 'n Klip sirkel is op die grondvloer gebou ('n kwart-sirkel is deur spieëls gemaak), en Joan se huisie is by die draai van die trappe gebou. Cornish-kunstenaar Vivienne Shanley het die museumteken "Verkoop van die Wind" herverf en die Wiccan Wheel of the Year deur landbou- en seisoenfestivals uitgebeeld. King het die museumbiblioteek en argief gestig, en hy het vrywilligers georganiseer om die lang taak om letters en notas te digitaliseer, te begin. Die stroom wat langs die museum gehardloop is, is skoongemaak en die heiligdom gevestig. Die skelet wat gedurende die Williamson se era van die plafon gehang het, is al 'n paar jaar in 'n doodskis gelê voordat dit in die nabygeleë Minster-bos in 1998 begrawe is. Boskasteel het in Augustus 2004 'n flitsvloed gehad; Die museum het gesluit as koning en sy span het hard gewerk om die skade te herstel. Simon Costin het die Natural History Museum se donasie van Victoriaanse vertoonkases gekoördineer as deel van die opknapping (Costin 2011).

In 2013 is die versameling begaafd aan die Museum van Britse Folklore. Die direkteur, Simon Costin, en sy museumspan het werkswinkels en gebeure opgestel, en navorsingsbelange hersien deur Die Ondersoekende Oog, en opdatering van uitstallings. Soos King bewaar Costin Williamson se belange om folkmag, Cunning Folk en die effektiwiteit van magie te wys, sowel as die ontwikkeling van die museum se potensiaal as 'n repository vir die geskenkde items van moderne praktisyns. In 2015 is die naam verander om Williamson se oorspronklike museum op die eiland Man beter te reflekteer, en die klip sirkel is 'n galeryruimte vervang. Die ruimte het 'n uitstalling van Jos A Smith se illustrasies van Erica Jong se boek gesien hekse (Jong 1981), “Poppets, Pins and Power: the Craft of Cursing” (2016), “Glitter and Gravedust: Halloween Past & Present” (2017), “Dew of Heaven: Objects of Ritual Magic” (2018) en “ Betwixt en tussen: Isobel Gowdie, die heks van Auldearn ”(2019). Verskeie versamelitems wat aan ander uitstallings geleen word, het in toenemende belangstelling in heksery en towery gelei. 'N Foto-opstel van artikels in die versameling is in 2016 gepubliseer (Hannant en Costin 2016). Op die oomblik dat dit geskryf word, berei die museumspanlede voor vir museumakkreditasie.

Kwessies / UITDAGINGS  

Uitdagings ontstaan ​​rondom vrae oor verkryging en gesag. Williamson se rekords was skraal en onvolledig, miskien om die realiteit agter die storie (Fenton 2013) te vermom. Sy etikette was dikwels lank en kompleks, en hulle het bygedra tot die teatrale smaak van baie van sy uitstallings. Vandag, terwyl sommige besoekers hulle fyn herinner, is ander bekommerd dat hulle die gesag van die versameling ondermyn het, en King was gretig om prosesse te moderniseer. Kommer oor die vertoning van menslike oorblyfsels word weerspieël in King se besluit om die skelet wat sedert die 1960's uitgestal is, te verwyder. Beskryf deur Williamson as die "sterflike oorblyfsels van Joan Wytte, Fighting Fairy Woman of Bodmin," het sy as 'n heks beskou, en is in die tronk van Bodmin dood vir die aanranding van twee sterk mans. Koning het die bene in die bos buite Boscastle op Oktober 31, 1999, begrawe. Aangesien die verhaal van Joan Wytte deur folkloriste en storievertellers (Jones 1999, Wallis 2003) verwant is, beweeg dit nader aan dié van wyse vroue en sluwe mense as praktiese magiese deskundige op maniere wat leen uit moderne Wiccan-rituele en oortuigings. Die lewe en dood van Joan Wytte is resonant vir baie besoekers, veral praktisyns, maar daar is nog geen dokumentêre bewyse dat sy eintlik bestaan ​​het nie (Semmens 2010; Cornish 2013). Baie besoekers sluit 'n stap na die gedenksteen in Minster Woods [Image regs] as deel van die web wat uit die museum versprei het in die Cornish landskap.

Daar was nog altyd uitdagings in die museum rondom die kwessie van magiese doeltreffendheid en die plek van heksery in die moderne wêreld. Daar is ook voortdurende eise om die behoeftes van veelvuldige gehore te balanseer, verbygaande toeriste te vermaak en in te lig, wat die grootste deel van die museum se inkomste verskaf, asook om diegene met meer spesifieke of persoonlike belange in die versameling te bevredig. Soos die moderne heksery en wicca groei, en sy profiel word meer publiek, word die klem op sy geskiedenis en lede verhoog. Die sin van 'n magiese heelal bly egter sentraal, en die museum, met sy uitgebreide versameling magiese artefakte, verklaar dat:

Die voorwerpe wat jy hier sal vind, is skaars, alledaags, ongewoon, alomtegenwoordig. Al is magiese voorwerpe: hulle het 'n unieke sterkte en betekenis, en openbaar 'n magiese erfenis wat vandag nog leef (MWM gids 2017: 6).

IMAGES
Beeld #1: Museum van Heksery en Magie © Helen Cornish (2014).
Beeld #2: Cecil Williamson (c) Museum van Heksery en Magie.
Beeld #3: Simon Costin met Graham King (c) Museum van Heksery en Magie (2013).
Beeld #4: Joan's Cottage © Helen Cornish (2014).
Image #5: Die verkoop van die wind © Helen Cornish (2012).
Beeld #6: Moderne Heksery vertoning © Helen Cornish (2014).
Beeld #7: Joan gedenksteen © Helen Cornish (2010).

Verwysings

Kersfees, Fiona. 2015. Mikromuseologie: 'n Analise van Klein Onafhanklike Museums. Londen: Bloomsbury Publishing.

Cornish, Helen. 2013. "The Life of the Death of" The Fighting Fairy Woman of Bodmin ": Storievertelling rondom die Museum of Witchcraft."  Antropologiese Tydskrif van Europese Kulture 22: 79-97.

Costin, Simon. 2011. “Wees versigtig waarvoor u wil: tyd, persepsie en wensvervulling.” Bl. 29 in Die Museum van Heksery: 'n Magiese Geskiedenis, geredigeer deur Kerriann Godwin. Bodmin: Die okkultiese kunsmaatskappy en die vriende van die Boscastle-museum van heksery.

Davies, Owen. 2003. Cunning-Folk: populêre magie in Engelse Geskiedenis. Londen: Hambledon Continuum.

Fenton, Louise. 2013. "A Cabinet of Curses: 'n Studie van mense agter die poppets wat in die Museum of Witchcraft gehou word." Gereedskap van die handel: 'n dag van gesprekke vir die museum van heksery: Die Wellington Hotel, Boscastle, Mei 2013, ongepubliseerde papier.

Froome, Joyce. 2010. Wicked Enchantments: 'n geskiedenis van die Pendle Hekses en hul Magic. Lancaster: Palatine Books.

Godwin, Kerriann, red. 2011. Die Museum van Heksery: 'n Magiese Geskiedenis. Bodmin: Die okkultiese kunsmaatskappy en die vriende van die Boscastle-museum van heksery.

Hannant, Sara en Simon Costin. 2016. Van skaduwees: Een honderd voorwerpe van die Museum van Heksery en Magie. Londen: Vreemde Attractor Press.

Hewitt, Peter. 2017. "Versamel en ontwerp magiese voorwerpe met Cecil Williamson."Die Enquring Eye 1: 44-60.

Hutton, Ronald. 1999. Die triomf van die maan. Oxford: Oxford University Press.

Jones, Kelvin. 1999. 'N Joan the Crone: Die Geskiedenis en Handwerk van die Cornish Heks. Penzance: Oakmagic Publications.

Jong, Erica. 1981. Hekse. New York: Harry N. Abrams.

King, Graham. 2011. "'n Reis verder." Pp. 127-28 in Die Museum van Heksery: 'n Magiese Geskiedenis, geredigeer deur Kerriann Godwin. Bodmin: Die okkultiese kunsmaatskappy en die vriende van die Boscastle-museum van heksery.

Koning, Graham. 2016. Beelde en Artefakte van die Richel-Eldermans-versameling: Drie Hands Press.

MWM-gids. 2017. Museum van Heksery en Magic gids: Museum van Heksery en Magie.

Patterson, Steve. 2014. Cecil Williamsons Boek van Heksery: 'n Grimoire van die Museum van Heksery. Penzance: Troy Books.

Patterson, Steve. 2016. Spreuke uit die Wise Woman's Cottage. Londen: Troy Books Publishing.

Semmens, Jason. 2010. "Bucca Redivivus: Geskiedenis, folklore en die konstruksie van etniese identiteit binne moderne heidense heksery in Cornwall." Cornish Studies 18: 141-61.

Wallis, Kathy. 2003. Gees in die storm: Die ware verhaal van Joan Wytte, Veg Fairy Woman of Bodmin. Wadebridge, Cornwall: Lyngham House.

Williamson, Cecil. 2011 [1966]. 'Hoe die hekserymuseum ontstaan ​​het.' Pp. 12-19 in Die Museum van Heksery: 'n Magiese Geskiedenis, geredigeer deur Kerriann Godwin. Bodmin: Die okkultiese kunsmaatskappy en die vriende van die Boscastle-museum van heksery.

Williamson, Cecil. 1976. "Hekserymuseums - en wat dit beteken om een ​​te besit."  Quest 27: 4-6.

Publikasiedatum:
3 Mei 2019

 

Deel