David G. Bromley

Wilde Kerk Netwerk

WILD KERK NETWERK TYD

2009: Stephen Blackmer het by Yale Divinity School ingeskryf.

2012: Blackmer stig Church of the Woods in Canterbury, New Hampshire.

2012: Blackmer studeer af aan die Yale Divinity School.

2013: Blackmer en Victoria Loorz stig Kairos Earth.

2015: Victoria Looz stig die Church of the Wild in Ojai, Kalifornië.

2016: Die Wild Church Network is gestig.

2019: Die Wild Church Network het gegroei tot een en twintig geaffilieerde kerke.

2019 (Februarie): Victoria word predikant van die Echoes Church in Bellingham, Washington.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Kerke van die natuur is 'n roman en vinnig groeiende vorm van godsdienstige organisasie. Wat die Wild Kerk Netwerk geword het, het begin met die stigting van die Kerk van die Bos in 2012 in Kantoor, New Hampshire (Bahnson 2016, Grossman 2018). Die stigter, Stephen Blackmer [Image regs], was lank geïnteresseerd in omgewings- en bewaringskwessies. Hy het tydens die 1980s die Yale Skool vir Bosbou en Omgewingstudie bygewoon en die Noordelike Bossentrum gestig. Hy het ook die Noordelike Bos-alliansie gestig, 'n stel voorspraakgroepe wat gewerk het om bewegende houtmaatskappye te beweeg om meer volhoubare grond- en houtpraktyke aan te neem.

Blackmer het sy verbintenisse tot omgewingsbewaring en bewaring aangespreek met die ontwikkeling van godsdienstige en geestelike belange wat begin in 2007. Tot daardie jaar meld Blackmer dat hy 'n agnostikus was, hoewel hy besig was met Boeddhistiese meditasie, wat min gebruik gemaak het van institusionele godsdiens. Dit het alles verander tydens 'n vliegtuigvlug na Dublin, Ierland toe Blackmer se berigte 'n stem gehoor het, met hom praat en sê: "Jy moet 'n priester wees." In die maande na sy reis na Ierland het hy visioene gehad en hy het spandeer 'n paar dae in 'n Episcopalian klooster in Cambridge, Massachusetts. Hy is die volgende jaar gedoop en in 2009 ingeskryf vir die Yale Divinity School. In 2012 het hy van Yale Divinity gegradueer en is hy as 'n Episkopale priester georden. Kort nadat hy gegradueer het, het hy die grond vir die Kerk van die Hout gekoop, met finansiële hulp van 'n projekondersteuner.

Die Kerk van die Bos definieer sy identiteit op die volgende manier (Church of the Woods webwerf nd):

Kerk van die Bos is 'n plek waar die aarde self, eerder as 'n gebou, die draer van heiligheid is; 'n plek waar mense vir kontemplatiewe praktyk vergader in gemeenskap met mekaar en die natuur; 'n plek waar die kerk bestaan ​​om 'n missie te dien eerder as andersom; 'n plek waar mense bymekaar kom om te leer, verken en op te tree om hulleself te transformeer en die aarde te vernuwe.

Die Kerk van die Bos is verbind met 'n niewinsorganisasie, Kairos Earth, dat Blackmer en Victoria Looz, 'n gegradueerde van Fuller Theological Seminary, gestig in 2013 (Grossman 2018). In Bybelse Grieks, kairos verwys na 'n geskikte of kritiese oomblik wanneer God optree. Soos Kairos Aarde sy missie beskryf (Kairos Earth webwerf nd):

Kairos Aarde poog om 'n wydverspreide begrip van die natuurlike wêreld as 'n draer van die heilige te hernu en om hierdie bewussyn te herstel as basis vir beide godsdienstige praktyk en praktiese aksie om die aarde te bewaar.

In die nastrewing van sy missie poog Kairos om "godsdienstige en geestelike leiers te verbind met teenstandsbewaarders en omgewingsbewustes" (Grossman 2018). Looz, wat die Kerk van die Wil in Ojai, Kalifornië in 2015 gestig het, het ook 'n geestelike ervaring gehad wat haar in godsdiens-tema-omgewingswerk gedryf het. Sy rapporteer dat "Ses jaar gelede het ek op 'n toevlug by die Animasvallei Instituut en het 'n ervaring in die woestyn gehad met 'n direkte verbinding met God. Dit is die soort ervaring van die heilige wat ek na mense wil bring "(Shimron 2019). In 2019 het Looz [Image aan die regterkant] ook die predikant geword van die Echo-kerk in Bellingham, Washington.

Die Kerk van die Bos, wat Blackmer beskryf as "multidimensionele Christen, is die stigterskerk in die Wilde Kerknetwerk. Die kerk is redelik klein, bestaande uit slegs 'n paar dosyn lede, met 'n buitengewoon hoë persentasie met gevorderde akademiese grade en omgewingsaktiviste. Die bewaring / omgewingsbeskermingsoriëntering van die kerk word aangedui deur die feit dat die predikant voorheen voorheen gewerk het met 'n nie-winsgewende organisasie wat 'n houtmaatskappy gekant het wat verskeie honderd duisende hektaar grond in Maine (Bahnson 2016) probeer ontwikkel. In ooreenstemming met hierdie oriëntasie is die Kerk van die Hout geleë op 106-akker wat "hoë-gegradeer "(die mees gewilde bome word aangeteken, die minder gewenste groei) deur die vorige eienaar. Die kerk gebruik die stomp van 'n wit denneboom as sy alter (Bahnson 2016). [Image regs]

In sy eerste jaar het byna negehonderd mense dienste by die Kerk van die Bos bygewoon. Van sy ongeveer dertig gereelde besoekers, 'n aansienlike deel het nagraadse grade en / of omgewingsaktiviste (Bahnson 2016). Deur 2019 het die Wilde Kerknetwerk gegroei om een ​​en twintig geaffilieerde kerke (All Creations.Org 2019) in te sluit.

Leerstellinge / RITUELE

Nie verrassend nie, is kerke in die losgemaakte Wilde Kerknetwerk redelik divers en deel geen formele leerstellings of rituele nie. Daar is egter 'n sterk wortel in die Christelike tradisie, aangesien die meeste kerke op een of ander manier gekoppel is aan Christelike denominasies. Stephen Blackmer reflekteer hierdie oriëntasie (Berndt 2017b):

Christelike geloof leer dat liefde, hoop en geloof uiteindelik in God gewortel is - en dat dit oorvloedig in die aarde rondom ons manifesteer, selfs te midde van wanhoop en vernietiging. Dit dink ek is wat my eie verhaal uiteindelik te sê het: dat ons na God moet terugkeer, moet terugkeer na 'n verhouding met die heilige soos dit in en deur die Aarde voorkom, en terugkeer om die wêreld as fundamenteel goed en mooi te sien - as die grondslag van ons werk om dit te beskerm.

Primêre gedeelde temas sluit in die respek vir natuur- en omgewingsaktivisme. Daar is ook 'n mate van weerstand teen kontemporêre praktyke, soos blyk uit taal insluitende "kwesbare slagoffers" en "vernietigende kultuur, tesame met 'n oproep tot verandering deur bevordering van sosiale geregtigheid. Die netwerk webwerf (nd) vang hierdie temas:

In hierdie era van massa-uitwissings voel ons die las van die liefde van Christus om mense uit te nooi in direkte verhouding met sommige van die kwesbaarste slagoffers van ons vernietigende kultuur: ons land, ons waters, die wesens met wie ons ons huise deel.

Daar moet op gelet word dat individuele kerke aansienlik verskil in hul sin van sending, met party wat 'n baie meer aktivistiese agenda as ander het. Wat die verskillende groepe blyk te hê gemeen, is die teologie deur die heilige eerder as die omgekeerde:

By Church of the Wild begin ons op 'n ander plek. Ons bied eers die geleentheid om 'n verhouding te vorm met ons heilige landskappe en die wesens en plante wat dit met ons deel. Ons bied ruimte vir 'n ervaring van God teenwoordig in elke element van ons tuisekosisteme, insluitend onsself. As sodanig moedig ons 'n 'geestelike aktivisme' aan wat gewortel is in die eerste keer dat ons God se begeertes vir elkeen van ons en vir God se geliefde skepping open. Namate hierdie verhouding verdiep, kan ons met helder oë en oop harte kyk hoe ons lewens en lewenstyl ons menslike en nie-menslike bure beïnvloed en dan ons gedrag dienooreenkomstig verander (Berndt 2018a)

Kerkdienste is soms bloot konvensionele dienste buite die kerkgebou, maar meer dikwels behels dit byeenkoms op 'n geselekteerde plek wat die natuurlike omgewing van die streek en ritueel weerspieël wat lede in staat stel om met die heilige omgewing te kommunikeer. Victoria Loorz beskryf die dienste wat sy op die volgende manier lei, Grossman 2018:

Die diens het begin met 'n lesing, dan 'n oomblik van stilte. "Om te luister na die wind, jou asem, die water, die voëls," sê Loorz.

"Jy het oor 'n rivier geloop om hierdie plek te bereik. Jy voel dieselfde wind in die bome in jou longe. Hulle is almal verbind. Ons is almal verbind. Ons kom van dieselfde stof en sal na dieselfde stof terugkeer. "

Loorz nooi almal om vir 45-minute afsonderlik te dwaal en te wonder om "die teks van die landskap te lees en dit jou aandag te gee."

In 'n oomblik is almal buite sig. Wanneer hulle weer bymekaar kom, deel hulle hul gedagtes.

Die Kerk van die Wil in Washington, DC bied 'n soortgelyke rituele ervaring (Berndt 2018a):

Ons teologie kom lewendig in die ervaring self. In plaas van 'n preek bied ons 'n begeleide meditasie, gevolg deur 'n 20-stap in stilte. Om onsself met die natuur aan te moedig, maak ons ​​oop vir 'n ervaring van nie-dualiteit: God, ons, en skepping as Een, nie skei nie, eerder as 'n vak-objek-verhouding.

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Die Wild Church Network [Beeld regs] het ontstaan ​​uit Church of the Woods en ander groepe wat met soortgelyke idees gevorm het, met die sentrale tema 'n vraagstelling wat 'kerk' gelykstel aan die gebou waarin aanbidding plaasvind. Blackmer het gesê: 'Ons het besef dat daar 'n klomp van ons is wat soortgelyke dinge regoor die VSA en Kanada doen, en mense vind wat daarna streef om hul godsdienstige praktyk weer met die natuurlike wêreld te verbind wanneer tradisionele praktyk - binne 'n gebou, afgesny van die wêreld' is. - werk nie meer vir hulle nie ... ”(Grossman 2018). Die netwerk verklaar dat dit

is weerspieëlend van 'n opkomende begeerte van beide tradisionele kerkgangers en die onbekostigde kerk om op 'n nuwe manier te "doen". Hulle verlang na iets meer as wat hulle in tradisionele kerke kry. Ons sin is dat die iets meer is 'n diep, direkte, onverdiende ervaring van die Goddelike (Wild Church Network webwerf nd).

"Natuurlike omgewing" het verskillende betekenisse op verskillende plekke; In meer stedelike gebiede kan gemeentes in 'n plaaslike park ontmoet.

Die Wilde Kerknetwerk het geleidelik gegroei en het nou 'n string geaffilieerde kerke regoor die Verenigde State gevestig, met enkele gemeentes in Kanada. Nie verrassend word "wild" dikwels in kerkname of identiteite in die netwerk opgeneem nie; omgewing, bewaring en sosiale geregtigheid is gewilde temas in hul missieverklarings. Onder die netwerk-geaffilieerde kerke in die VSA (bykomend tot die oorspronklike Kerk van die Hout) is (Wild Church Network website nd):

 • Church of the Wild (Washington) is geleë in Washington DC en is geaffilieer met die Verenigde Kerk van Christus. Die kerk word geborg deur die Sentrum vir Spiritualiteit in die Natuur. Dit hou maandelikse vergaderings met die doel om "die wedersydse inwoning van die Goddelike met die aarde en al sy wesens te vereer," onthou ons heilige interkonneksie en interafhanklikheid deur middel van multi-tradisionele geestelike praktyke, musiek en solo of groepwanderings. "
 • Church of the Wild (Virginia) is in Virginia se Shenandoah Valley geleë en het 'n leier. Die kerk beskryf homself as "'n Opkomende uitdrukking van gemeenskap onder die menslike en nie-menslike inwoners van die Shenandoahrivier en Noordrivier waterskeiding, 'n kerk sonder mure op die rand van die wildernis en beskawing.
 • Ojai Church of the Wild is geleë in Oak View, Kalifornië in die Ojai Valley en is gestig deur Victoria Looz. Die deelnemers ontmoet maandeliks "onder eikebome langs riviere, in die as, die waarneming van nuwe lewe, die herstel van ons verhouding met die land en die wesens van ons waterskeiding as heilige praktyk." Die kerk leer dat "die kerk nie 'n gebou of 'n stel oortuigings, dit is 'n gesprek. "
 • Wilde Kerk (Wes-Virginia) is verbind aan die Rooms-Katolieke tradisie, en die gemeente het 'n leier. Die kerk beskryf homself as 'n aspirant om 'n "herlewende" geloof en "'n" inter-geestelike "gemeenskap te wees en die geloof te beklemtoon dat God se baie name heilig is. Ons koester 'n dieper ontmoeting met self en mekaar oor godsdienstige tradisies. Sonde van rassisme, seksisme en klassisme kan verbind word met ons uitbuiting van die aarde. "
 • Die Rewild Church is geleë in Pittstown, New Jersey en word gelei deur 'n priester wat in die Oos-Ortodokse Kerk ingestel is. Die kerk beskryf homself as "om die gemeenskap van die hele skepping ten volle te realiseer en ons Godgegewe taak te vervul om die natuur se priester te wees."
 • Echo's of the Wild is geleë in Bellingham, Washington en word gelei deur vier pastore uit verskillende denominasies. Die kerk ontmoet maandeliks met die doel om te leer luister en onthou dat die interafhanklike verhouding met die groter-as-mens-geliefde gemeenskap 'n terugkeer tot die verband is, die ware betekenis van godsdiens: "ligamente" .
 • Die Waymarkers is geleë in Seattle, Washington. Die groep is georganiseer rondom Keltiese spiritualiteit en heilige ekonomie. Waymarkers beskryf homself as hulp en ondersteuning vir diegene wat gereed is om op die oproep te reageer om deur die terugtrekke, pelgrimstogte, een-tot-een-sessies en deur middel van gaslesing en onderrig in die Heilige Wild te dwaal.
 • Die kerk van verlore mure is geleë in Denver, Colorado en is geaffilieer met die Presbiteriaanse tradisie. Die kerk verloën 'n identiteit as 'n tipiese kerkvergadering buite. Die kerk streef eerder na "om deelneem aan en vennoot met die skeppingdeur leer, aanbidding, meditasie en gebed. "
 • Die Green Life Church is geleë in Onafhanklikheid Missouri en is geaffilieer met die Christelike Kerk (Dissipels van Christus). Die kerk beskryf homself as 'n "progressiewe, inklusiewe, holistiese gemeenskap wat die evangelie van Jesus Christus uitleef deur gesondheid en welsyn, vrede en geregtigheid en omgewingsvolhoubaarheid."
 • New Life Lutheran Church is geleë in Dripping Springs, Texas en is verbonde aan die Evangelical Lutheran Church in America (ELCA). Dienste word in 'n bos lewendige eikebome gehou en 'n vee-bak is 'n altaar. Die kerk beskryf homself as 'om ons verhouding met God te verdiep deur in ons gemeenskap te dien, saam met die natuur te aanbid en kinders te waardeer'.
 • Bosworship is geleë in Wilmington Delaware en word gelei deur 'n afgetrede Metodiste-ouderling. Byeenkomste word maandeliks in 'n staatspark gehou. Aanbiddingsrituele sluit in meditatiewe musiek, tyd om saam met die natuur, Skriflesing en Nagmaal te wees.
 • The Land is geleë in Aurora, Colorado en verbonde aan die United Methodist Church. Byeenkomste word gehou in 'n veld "deurmekaar met prêriehondgate, turksagtige kaktusse en onvoorspelbare weerpatrone." Die gemeenskap is toegewyd aan die vraag '' Hoe lyk dissipelskap in die 21ste eeu? '
 • Die Sinsinawa Mound Sentrum is geleë in Sinsinawa, Wisconsin en word gelei deur 'n leier, wat 'n Katolieke Werkerboer is. Die sentrum beskryf homself as geleë op die kruising van omgewingsbestuur, kulturele vernuwing en 'n kontemplatiewe ekologie.
 • Integrale Kerk is geleë in St Petersburg, Florida. Die leier verwys na homself as pastoor en afrigter. Die kerk beskryf homself as 'n "netwerk van inter-geestelike gemeenskappe wat belangstel in 'n godsdiens van die toekoms - om beide wetenskap en gees, geskiedenis en mitologie, oorweging en praktyk te omhels."

Netwerkkerke in Kanada is soortgelyk aan dié in die VSA. En sluit die volgende in: Burning Bush Forest Church in Kitchener, Ontario ;; Sycamore Commons in Powell River, British Columbia; Tradisionele kusgebaseerde gebied; Salal + Cedar in Vancouver, Brits-Columbië; Three Rivers Forest Church in Richmond Hill, Ontario; Cathedral of the Trees in Maynooth, Ontario; en Wild Church British Columbia in Kamloops, British Columbia.

Kwessies / UITDAGINGS

Churches of the Wild neem verskillende grade van innovasie in gevestigde, hoofstroomkerke in. Die meeste is verbonde aan hoofstroom denominasies en leiers het gewoonlik predikante. Hierdie kerke het gemeen dat hulle die grens tussen geboue en natuurlike omgewing ten minste afbreek. In sommige gevalle behels dit bloot die hou van dienste in 'n natuurgebaseerde omgewing; in ander gevalle is daar 'n sameswering met die natuur wat die kerk buite die kerklike leerstellings en praktyke neem, maar nie in konfrontasie met nie; in nog ander gevalle word die wilde kerk die basis vir kritiek op gevestigde instellings en praktyke. Die mees algemene temas van innovasie is bewaring, omgewing en bevordering van sosiale geregtigheid.

Die potensiaal vir kerke van die wild om meer as 'n klein nis in die landskap van godsdienstige organisasies te vestig en te hou, is nog nie bepaal nie. Die uitdagings is talryk (Grossman 2018, Natanson 2018). Hulle het eenvormig klein lidmaatskap, en groottebeperkings word deur hulle aanbiddingsstyle gedikteer. Gemeenteleierskap is dikwels informeel en gemeenteleiers dien soms as pastore in gevestigde kerke wat hulle finansieel ondersteun. Aanbiddingsdienste is kwesbaar vir klimaats- en weergebeurtenisse. Lede woon gereeld kerklike dienste bymekaar terwyl lidmaatskap in gevestigde kerke behou word, en daarom is die betrokkenheid by wilde kerke moeilik om te assesseer. Die groter netwerk is losweg en grootliks simbolies konfederasie, met beperkte leerstelling, institusionele en finansiële integrasie, wat die potensiaal vir die soort samehorigheid en gekoördineerde aktiwiteit wat gevestigde denominasies besit, beperk.

Terselfdertyd het die netwerk vinnig gegroei, en Victoria Looz is besig om 'n Seminary of the Wild te stig wat leiers van toekomstige wilde kerke (Shimron 2019) sal oplei. Daarom sal dit nie verbasend wees om 'n verspreiding van klein Wilde kerke oor die hele land te sien nie. Verder is daar 'n paar ander soortgelyke kerke wat ten minste die heiligmaking van die natuur deel. Verskeie "Farm Churches" is gevestig waar 'n tuin saam 'n geestelike praktyk is. Brendt (2017a; 2018b) skryf oor gemeenskaplike lewe kerk en plaas en jubileum plase. Die doel is om die gemeente volhoubare boerdery te beoefen, die aarde te koester en te genees, by te dra tot die omliggende gemeenskap en om sosiale geregtigheid te bevorder. Dit kan beslis moontlik wees dat die Wilde Kerknetwerk net een sal wees in 'n konstellasie van godsdienstige organisasies wat rondom die heiligmaking van natuur en sosiale geregtigheid vorm.

IMAGES

Beeld # 1: Stephen Blackmer.
Beeld #2: Victoria Looz.
Beeld #3: Kerk van die Bosse godsdienstige diens.
Beeld #4: Wild Church Network logo.

Verwysings

Alle skeppings. Org. 2019. Lovers van die Land: 21 Noord-Amerikaanse Wilde Kerke. Toegang verkry vanaf https://issuu.com/biointegrity/docs/loversoftheland_byallcreation_org?embed_cta=read_more&embed_context=embed&embed_domain=cdn.embedly.com&embed_id=37776797%25252F69088622 op 20 April 2019.

Bahnson, Fred. 2016. "Die priester in die bome: Feral geloof in die era van klimaatsverandering." Harpers, Desember. Toegang verkry vanaf https://harpers.org/archive/2016/12/the-priest-in-the-trees/8/ op 20 Maart 2019.

Berndt, Brooks. 2018a. "Kerk van die Wil: Dink en aanbid buite die boks." Toegang verkry vanaf http://www.ucc.org/church_of_the_wild op 20 Maart 2019.

Berndt, Brooks. 2018b. "Plaaskerk as vergestaltende Spiritualiteit: 'n Onderhoud met Sarah Horton-Campbell." Toegang verkry vanaf http://www.ucc.org/creation_justice_and_church_3_0_an_interview_with_cyndy_ash  op 25 April 2019.

Berndt, Brooks. 2017a. "Creation Justice and Church 3.0: 'n onderhoud met Cyndy Ash." Toegang verkry vanaf http://www.ucc.org/creation_justice_and_church_3_0_an_interview_with_cyndy_ash op 20 Maart 2019.

Berndt, Brooks. 2017b. "Om die Kerk te Revolusioneer, Gaan Buitelug: 'n Onderhoud met Stephen Blackmer." Toegang verkry vanaf http://www.ucc.org/to_revolutionize_the_church_go_outdoors_an_interview_with_stephen_blackmer op 25 April 2019.

Kerk van die Wilde webwerf. Toegang verkry vanaf http://churchofthewild.com/ op 25 April 2019.

Grossman, Cathy. 2018. "Kerk gaan 'wild' soos gelowiges en soekers soek na die bome." religionnews.com, Julie 3. Toegang verkry vanaf https://religionnews.com/2018/07/03/church-goes-wild-as-believers-and-seekers-head-for-the-trees/ op 20 Maart 2019.

Kairos Aarde webwerf. Toegang verkry vanaf https://kairosearth.org/ op 1 April 2019.

Natanson, Hannah. 2018. “Geen preke by hierdie kerk nie: Gemeente dwaal stil en kaalvoet deur die natuur by Church of the Wild.” Die Washington Post, Augustus 6. Toegang verkry vanaf https://www.washingtonpost.com/news/acts-of-faith/wp/2018/08/06/no-sermons-at-this-church-congregants-wander-silent-and-barefoot-through-nature-at-church-of-the-wild/ op 20 Februarie 2019.

Shimron, Yonat. 2019. "Wilde Kerk stigter Victoria Loorz vind opstanding op Paasfees en Aarde Dag." Godsdiens Nuus, April 19. Toegang verkry vanaf https://religionnews.com/2019/04/19/wild-church-founder-victoria-loorz-finds-resurrection-on-easter-and-earth-day/ op 20 April 2019.

Wilde Kerk Netwerk. nd "Herverbind mense met 'n ongetemde God in ons wilde huise. "Toegang verkry vanaf https://www.wildchurchnetwork.com/ op 20 Maart 2019.

Publikasiedatum:
30 April 2019

 

Deel