Stanislav Panin

Astrale karate

ASTRAL KARATE TYD

1940: Valery Averianov (Guru Var Avera), 'n skepper en 'n leier van die beweging, word gebore.

Vroeg 1960: Averianov, destyds 'n student aan die Leningrad State University, het belangstelling in Oosterse spiritualiteit ontwikkel.

1962: Averianov word van die universiteit geskors weens 'anti-Sowjet-propaganda' en verhuis na Buryatia, 'n historiese Boeddhistiese streek van die USSR, waar hy 1963 - 1964 deurgebring het.

Middel 1960's: Averianov verhuis na Moskou en ontmoet 'n man wat hy later sy geestelike onderwyser noem, 'n vrymesselaar en 'n universiteitsprofessor, Alexander Markov.

1969–1970's: Averianov publiseer as samizdat sy eerste tekste oor joga en subtiele energieë. Op 'n stadium gedurende hierdie tydperk het hy 'n groep volgelinge met die naam Aharata School geskep.

Omstreeks 1974: Averianov noem die noodsaaklikheid om 'n oorspronklike Russiese stelsel van geestelike opleiding en vegkuns soortgelyk aan die Japannese vegkuns te skep.

Vroeë 1980's: die nie-amptelike samizdat-publikasie van 'n grondteks Astral'noye Karate (Astrale karate) wat hoofpraktyke beskryf en leerstellings van die beweging plaasgevind het.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Die skepper van Aharata-skool wat 'n astrale karate beoefen het, was 'n Sowjet-geestelike onderwyser Valery Averianov, ook bekend as guru Var Avera. In die vroeë 1960s, toe Averianov 'n student aan die Leningrad-universiteit was, het hy 'n belangstelling vir die Oosterse spiritualiteit ontwikkel en lesings oor Boeddhisme bygewoon. Hierdie belangstelling het gelei tot beskuldigings van deelname aan anti-Sowjet-propaganda wat gelei het tot die uitsetting van die Kommunistiese Party en die universiteit in 1962.

Alhoewel besonderhede oor sy jare aan die universiteit onduidelik bly, noem Averianov by verskeie geleenthede 'n Sowjet-geestelike leier Bidia Dandaron (1914–1974). Dandaron was 'n Boeddhistiese onderwyser wat tussen 1956 en 1972 dosent in Indologie en Tibetologie aan die Leningrad Universiteit was (Menzel 2012: 175). Dit lyk baie waarskynlik dat Averianov, wat 'n student aan dieselfde universiteit was, in Oosterse spiritualiteit belanggestel het danksy die volgelinge van Dandaron, wat na Averianov se uitsetting uit die universiteit aanbeveel dat hy na Buryatia, 'n histories Boeddhistiese streek van die USSR, in Siberië.

Volgens Averianov was sy skuif na Buryatia geestelik betekenisvol. Tibetan Boeddhisme van Gelugskool, wat al eeue lank in hierdie streke bestaan ​​het, het 'n wye verskeidenheid esoteriese praktyke ontwikkel wat Averianov tydens sy lewe in Buryatia geleer het. hierdie Eise, hoewel oordrewe, kan dalk 'n mate hê. Terwyl dit moeilik is om te dink dat hy tydens sy betreklik kort verblyf in Buryatia die esoteriese leerstellings van Gelug-tradisie in diepte bestudeer het, is dit duidelik dat hy hom vertroud gemaak het met plaaslike geestelike tradisies. Hy het onder meer 'n reeks skilderye aan Geser toegewys, [Legend], 'n legendariese strijder, towenaar en koning van die Sentraal-Asiatiese mitologie. Nicholas Roerich (1874-1947) het beelde van Geser in sy werke bevorder, en Averianov het later Roerich se tekste genoem as 'n bron wat sy belange gedurende hierdie tydperk (Var Avera 2003: 31) op die hoogte gebring het. Later sal die beeld van 'n vegter-towenaar op baie geleenthede in Averianov se lesings en geskrifte verskyn; In hierdie tydperk het hy egter ook toenemend ontnugter geword in Dandaron se volgelinge en Oosterse spiritualiteit in die algemeen (Var Avera 2003: 31-32). Die rede hiervoor, volgens Averianov, was sy ervaring van Buryatian nasionalisme (Var Avera 2003: 32-34).

In die middel van 1960'e het Averianov na Moskou verskuif en in die plaaslike esoteriese ondergronds ingedompel. Hy beweer dat hy gedurende hierdie tydperk sy geestelike onderwyser, Alexander Prokophievich Markov (1885 / 1886-1973), wat 'n ekonoom en 'n vryman was, ontmoet het. Markov het byna dertig jaar in Europa gewoon, maar by die 1960s het hy na die Sowjet-Unie teruggekeer en as universiteitsprofessor in Moskou gewerk (Panin 2017: 414). Averianov kon hom ontmoet het na sy terugkeer van Buryatia wat deur verskillende esoteriese groepe ronddwaal. Tot watter mate hulle eintlik onderwyser-studentverhoudinge gehad het, bly dit onduidelik; Desondanks is dit moontlik dat die invloed van Markov Averianov se wêreldbeskouing deur idees van die esoteriese Christendom vermeerder en 'n gevoel van verbinding met die pre-evolusionêre Russiese kultuur verskaf het. As gevolg van Markov se invloed, sal Averianov later astrale karate noem "'n skool van Russiese Vrymesselaars" (Var Avera 2009).

Volgens Averianov se webwerf het hy begin skryf oor esoteriese onderwerpe sowat 1969. Hierdie keer was 'n komplekse tydperk in die Sowjet-geskiedenis. Die middel-1960's was die laaste jare van die "Khrushchev Thaw" (Khrushchev wat in Oktober 1964 afgetree het), 'n tydperk wat na die dood van Stalin in 1953 begin het. Ten spyte van 'n algemene liberalisering van die Sowjet-lewe, het die regering tydens die Thaw die atheïstiese propaganda aktief aangemoedig. Terselfdertyd het baie mense toenemend ontevrede geword met amptelike ateïstiese ideologie. As 'n geleerde van die Sowjet-esoterisme het Birgit Menzel dit gestel,

"Sedert die Thaw was daar 'n merkbare reaksie teen die ateïstiese oefening en die alledaagse lewe. In die laat 1960- en 1970-charismatiese individue het talle mistieke kringe en sektes in die twee hoofstede en in stede regoor die land ontstaan ​​"(Menzel 2012: 151).

Averianov was dus deel van hierdie nuwe golf geestelike soekers. In sy vroeë tekste, wat nie amptelik as samizdat gepubliseer is nie, het hy oor yogiese oefeninge en 'n sielkundige energie genaamd "sansa" geskryf. Om die beheer van sansa te bemeester, moet studente 'n spesiale opleiding voltooi, soos meditasies en asemhalingsoefeninge. Alhoewel die term "astrale karate" nie in vroeë publikasies voorkom nie, sal idees en praktyke wat hier beskryf word, later 'n kern van Aharata-skool vorm.

Die woord "karate" het in Averianov se tekste in die 1970s verskyn toe die gewildheid van vechtkunsten begin styg het. Die eerste aanduiding van Averianov se voorneme om sy eie skool van karate in die USSR te skep, het in 'n half-1970-boek verskyn, Azbuka Russkoi Iogi (Alfabet van Russiese Joga), waar hy dit geskryf het

Ongelukkig bevat die Russiese sportstelsel geen beginsels van meditasie nie en het dit geen duidelike egregor nie. Effekte van Hatha Joga is nie beskikbaar nie. In Japan is die kampvegterkuns, judo, karate, skole van meditasie. Ons kan probeer om iets soos hierdie hier te skep (Var Avera 1974).

'N Uitslag van die verwesenliking van hierdie plan was die vorming van Averianov se volgelingskring wat hy Aharata-skool genoem het. Die presiese datum van die skepping van Aharata Skool en die boek Astral'noye Karate (Astrale karate), 'n grondliggende teks van die beweging, is onbekend. Dit is egter die waarskynlikste dat die teks tussen 1980 en 1983 verskyn het, en die Aharata-skool het verskeie jare voor die boek verskyn.

Die beweging het 'n bekende en invloedryke, maar omstrede, tak van laat-Sowjet-esoterisme geword. In 1996 het Igor Kungurtsev en Olga Luchakova dit op die volgende wyse beskryf.

... die skool van Averianov (bekend onder die skuilnaam 'Var Avera') in Moskou is bekommerd oor die suiwerheid van die astrale vlak en praktyke 'astrale karate' om bose towenaars en entiteite weg te hou. Hierdie aktiwiteite is natuurlik nie ernstig in mistieke kringe geneem nie. Die groep het die naam 'die astrale polisie' genoem, terwyl die guru self die titel van 'astrale kolonel' (Kungurtsev en Luchakova 1996: 27) ontvang het.

Met die liberalisering van die Sowjet-lewe tydens Perestroika, het die beweging geleidelik sigbaar geword. 'N Verkorte uitgawe van die kerninhoud van die Astral'noye Karate Die boek is half-amptelik in 1992 gedruk sonder die naam van die skrywer, gevolg deur verskeie volwaardige uitgawes tydens die 1990s en 2000s. Alhoewel die Aharataskool self nie in 'n gevestigde institusionele struktuur verander het nie, het dit baie geestelike bewegings in post-Sowjet-lande beïnvloed, spesifiek dié wat verband hou met vechtkunsten, joga en slawiese neopaganisme.

Leerstellinge / oortuigings

Averianov het 'n groot verskeidenheid onderwerpe in sy lesings en publikasies behandel. Sy leerstelling, hoewel dit algemeen samehangend is, verskyn nie in 'n sistematiese vorm in enige enkele publikasie nie. Averianov se leerstuk bevat elemente van beide Westerse en Oosterse spiritualiteit. Dit berus op verskillende bronne, soos esoteriese Boeddhisme, joga, Blavatsky se teosofie, en Roerich-beweging. Met ander woorde, Averianov gebruik die meeste bronne beskikbaar in Sowjet-esoteriese ondergrondse en kombineer hulle in sy onderrig.

Averianov het 'n komplekse en dubbelsinnige benadering tot nie-Westerse kulture en spiritualiteit uitgewerk. Hy het beweer dat skole van Indiese joga en Oosterse vechtkunsten geestelike energie van ander lande onbewus versamel en dit na Indië, China en Japan oordra. Daarom,

Rusland, Europa en Baltiese state, het hul eie, duidelik nasionale Karate-karate nodig om Chinese aggressie te vernietig en om op te hou om van die wit ras na geel te suig. En ons moet ons metodes wêreldwyd versprei sodat die wêreld nie China en Japan voed nie, maar ons, Indo-Europeërs, wat objektief beter is vir die wêreld, want 'n uitbreiding van die Europese kultuur is beter vir die mensdom as die Chinese Chinese Kulturele Revolusie. Var Avera 2003: 29-30).

Westerse studente moet dus nie-Westerse geestelike tegnieke leer, maar pas hulle aan hul eie behoeftes en vestig hulle. In hierdie proses speel Rusland 'n sentrale rol as Europa se oostelike grens en 'n plek waar kontak tussen Westerse en Oosterse beskawings plaasvind.

Op grond van hierdie idees beskryf Averianov Aharata-skool as 'n nuwe Russiese vegkuns. Dit is dus nie 'n reproduksie van Asiatiese vegkuns nie, maar 'n onafhanklike stelsel wat soortgelyke metodes gebruik. Hierdie argument het Averianov in staat gestel om die feit dat sy leerstellings dikwels verskil van oorspronklike Asiatiese bronne en praktyke, te regverdig.

Volgens Averianov is die mens geestelike wesens van kosmiese oorsprong. Hulle is kunsmatig geskep deur Tarrjans, gevorderde humanoïede van 'n nabygeleë sterrestelsel.

Vyf en sestig miljoen jaar gelede het unisexual Amazons-Tarrjans alle dinosourusse op Aarde doodgemaak en hier klassieke afskuwelike sneeumanne van die Constellation Virgo as biobase vir akklimatisering gebring. Die eerste 'Son' humanoïdes is egter op Venus, in sy magnetiese velde geskep, en later na die Aarde verskuif. Hier het hulle meestal met yeti gekruis, maar ook met eenvoudige diere (Var Avera 2003: 35).

Van daardie kruisteling het allerhande mitologiese organismes ontstaan, soos sphynxes en sentaurs, en op 'n stadium het hierdie hybridisering uiteindelik die mees ontwikkelde baster, (die moderne mens) gemaak.

Die mensdom is dus deel van groter kosmiese prosesse wat veelvoudige sterrestelsels beïnvloed. Die aarde is betrokke by grootskaalse ontwikkelings van die heelal waarin twee teenstrydige rasse vreemdelinge 'n sleutelrol speel. Die eerste een is Tarrjans. Hulle word geassosieer met Venus, konstellasies Orion en Maagd, en hul tuisgalery Ingalatria. Die ander uitheemse ras word geassosieer met Mars en Sirius. Op hierdie aarde het hierdie twee rasse hul geestelike sentrums gevestig. Invloed van Venus en Orion is in Tibet gekonsentreer en verteenwoordig in Boeddhisme en Taoïsme, terwyl invloede van Mars en Sirius hulself uit die Judaïsme uitdruk (Var Avera 2003: 36); Laasgenoemde blyk ook te wees met Vrymesselary (Var Avera 2003: 34).

Die mensdom, volgens Averianov, behoort nie by enige van hierdie kosmiese magte aan te sluit nie, want beide is vreemd aan die Aarde en Sonnestelsel en kan dus nie ten volle by plaaslike geestelike strukture integreer nie. In plaas daarvan moet die mens sy eie metodes van ontwikkeling skep en geestelike onafhanklikheid bereik. Aharata Skool beweer dat hierdie proses ingehuldig word.

Soortgelyk aan baie kontemporêre esoteriese leerstellings, het Averianov 'n leerstelling aangeneem van subtiele liggame geïnspireer deur die teosofiese literatuur. Om 'n struktuur van subtiele liggame te beskryf, het Averianov 'n woord "Aharata" geskep wat die naam vir die hele skool gegee het. Volgens Averianov is Aharata "die aksiale energie kanaal wat die bopunt van die kop met perineum verbind en onder en bo 'n liggaam versprei" (Averianov 2003: 41). Verskeie sentrums van energie is op Aharata geleë. Hierdie sentrums Averianov noem "chakras". Volgens hom is daar meer as vyftien chakras in 'n menslike subtiele liggaam, en met verloop van tyd neem die aantal chakras toe namate die mensdom nuwe geestelike realms ontdek (Averianov 2003: 37).

Averianov beskryf Aharata op 'n manier wat aanvaar dat 'n leerling van astrale karate dit kan gebruik om hoër vlakke van bestaan ​​te bereik. Hy beeld die heelal uit as 'n hiërargie van lae wat Sun, ons Galaxy (genoem Oril'na), Meta-Galaxy (Buagiria), "Meta-Galaxy in dertig ses temporale dimensies" (Brahmolokia), en uiteindelik "die wêreld van die Onbekende Eerste Oorsaak "(Pralaitsaria) waar 'n persoon die Absolute, of Maheshvara (Averianov 2003: 42) kan kontak. Verbinding met hierdie hoër vlakke van bestaan ​​is die sleutel tot sekere gevorderde praktyke van Aharata Skool.

RITUELE / PRAKTYKE

Die sentrale praktiese element van astrale karate is 'n beheer oor sansa, geestelike energie wat vermoedelik iemand toelaat om ander te beïnvloed, siektes te genees, voorspoed te verseker, ens. Dit is egter die moeite werd om te beklemtoon dat Averianov die doelwitte van Aharata Skool beskryf as globale eerder as persoonlike. Alhoewel 'n praktisyn persoonlike doelwitte kan bereik deur sansa te gebruik, beweer Averianov dat hy die beweging geskep het om die evolusie van die mensdom as geheel te help en om meer volhoubare maniere van ontwikkeling van menslike potensiaal in te stel.

Oefeninge wat deur Averianov bevorder word, is soortgelyk aan joga en qigong. Hulle sluit gewoonlik sekere bewegings of posture, asemhalingstegnieke en visualisasies in. Oefeninge word gekombineer in opeenvolgings genaamd "katas", 'n term wat van Japannese vechtkunsten afkomstig is.

Daar is twee tipes katas in astrale karate, klein en groot. Klein katas bestaan ​​uit 'n kort reeks oefeninge of selfs een skuif wat verskeie kere uitgevoer word. Byvoorbeeld, "Kata of Breath" sluit in vyf eenvoudige asemhalingsoefeninge (Averianov 2003: 21-23). Elke groot kata bestaan ​​uit twaalf elemente. Byvoorbeeld, "Carpet Kata" is 'n reeks van twaalf Hatha joga posisies vergesel van visualisering van energie wat deur die liggaam beweeg (Averianov 2003: 68-73), terwyl "Tantric Kata" 'n stel van twaalf seksuele posisies behels wat 'n man en 'n vroulike praktisyn wat dit met mantras en visualisasies moet uitvoer (Averianov 2003: 76-84).

"Tantric Kata" was veral uitdagend in 'n konteks van beperkende Sowjet-seksuele moraliteit. Ten spyte van die algehele liberalisering van die Sowjet-kultuur in die tweede helfte van 1980, het talle onderdrukkings en beperkings gesprekke oor seksualiteit omring. In hierdie omstandighede het kritici instruksies oor "Tantric Kata" aangehaal as bewys van die amoraliteit van die beweging. Terselfdertyd was hierdie praktyke inherent aantreklik vir voornemende studente, omdat hulle kulturele onderdrukte menslike begeertes betrek het.

Behalwe katas wat hoofsaaklik ontwerp is vir opleiding en geestelike ontwikkeling, beskryf Averianov sekere tegnieke vir spesifieke praktiese doelwitte, soos genesing. 'N Genesingsessie in die Aharataskool kan as meditasie uitgevoer word en sluit die volgende stappe in. Eerstens identifiseer 'n leerling van Aharata Skool deur middel van verbeelding sy of haar astrale liggaam met die astrale liggaam van 'n pasiënt. Daarna beweeg die vakman na hoër vlakke om met die Absolute te kontak. Wanneer dit bereik word, moet die kundige terugkeer na die Aarde en kontak "egregor of Neanderthals" wat die kundiges in staat stel om prosesse in die fisiese realiteit te beïnvloed. By die volgende stap verbind die bekwame sy of haar chakras met verskillende planete om hul energie te oordra. Veral belangrik is Mercurius, wat dit moontlik maak om die "Solar-Galactic astro-brein" wat deur intelligente dinosourusse geskep is, te verbind. Ten slotte kontak die bekwame die "proto-monad chakra" wat effens onder die bokant van die kop staan, en gebruik die krag van die monade om die proses van selfheling te begin in 'n pasiënt wat deur 'n pasiënt se "monad" uitgevoer sal word. Averianov 2003: 42-43).

Die bogenoemde beskrywing bied 'n algemene begrip van 'n praktiese kant van astrale karate. Alhoewel hierdie voorbeeld baie spesifiek is, bestaan ​​daar soortgelyke praktyke in astrale karate vir verskeie ander doeleindes.

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Die oorspronklike Aharata-skool [Image regs] was 'n losgemaakte gemeenskap van Averianov se studente met verskillende belange. Dit bly onduidelik hoeveel mense tans by die skool betrokke is. Maar onder openbare esoteriese figure in Rusland is Anton Poddubny en Herman Minkin geaffilieer met Averianov en die oorspronklike Aharata-skool. Hulle ontwikkel Averianov se idees en word beskou as sy geestelike dissipels. 'N Paar jaar gelede het Poddubny en Minkin hul eie geestelike gemeenskappe geskep wat idees van Aharata Skool bevorder.

'N aantal bewegings, meestal in Rusland en Oekraïne, geïntegreerde idees van astrale karate in hul leerstellings. Die mees prominente van hulle was "Ashram of Shambhala," geskep deur Konstantyn Rudnev in 1989. Die beweging was gewild in Rusland tydens die 1990s en 2000s tot Rudnev se arrestasie in 2010 gevolg deur 'n verbod van die groep. Op die hoogtepunt van sy gewildheid het Ashram van Shambhala duisende volgelinge van alle streke van Rusland aangetrokke. Alhoewel Averianov self nie by aktiwiteite van hierdie groep betrokke was nie, het hy baie idees uit sy publikasies gebruik. Rudnev beweer in sy lesings dat die Aharata-skool eeue gelede deur 'n Hindoe-godheid Shiva geskep is en dat "guru Var Avera" 'n Shiva se hedendaagse avatar was (Astrokarate 2018).

Nog 'n persoon wat Aharata-skool bevorder het, was 'n Oekraïense karate-instrukteur Sergei Tsvelev, ook bekend onder sy geestelike naam Oris. In sy drie-volume boek Sit 'Karate (Die weg van karate), Het Tsvelev die derde volume toegewys aan die ontwikkeling van psigiese vermoëns soos die sien van auras en selfverdediging [Image regs] deur middel van psigiese energie. Hierdie hoofstukke van die boek verwys direk na Averianov se idees en praktyke (bv. Tsvelev 1992: 164). In die jare daarna het Tsvelev sy eie geestelike leer ontwikkel wat hy Iissiidiology noem.

Kwessies / UITDAGINGS

Die beweging het geen geïnstitusionaliseerde struktuur nie. Dit bestaan ​​as 'n netwerk van gemeenskappe, min of meer verbind met die oorspronklike skool en mekaar. Party van hulle verkies om hulself van Valery Averianov te verdeel. Daar is dus geen meganisme om 'n volhoubaarheid van die beweging te verseker nie; Dit kan lei tot sy verdere fragmentering en verdwyning na die dood van sy skepper.

Valery Averianov self, soos baie ander esoteriese leiers, is 'n dubbelsinnige figuur. Een van die probleme wat verband hou met sy biografie, is 'n uitgebreide en soms eties bevraagtekenende bevordering van seksuele praktyke. Nog 'n probleem is Averianov se beperkte kennis van tradisionele vechtkunsten en geestelike praktyke. Etiese kontroversies en kritiek van konvensionele martial arts instrukteurs wat dink dat Averianov en sy volgelinge 'n woord "karate" misbruik, is 'n ernstige probleem vir die beweging en beïnvloed sy reputasie.

Die Aharata-skool is in baie opsigte 'n produk van sy tyd. Dit het ontstaan ​​in baie eienaardige omstandighede van die laat-Sowjet-tydperk en weerspieël sekere tendense wat kenmerkend is van daardie tydperk. Dit was beslis aantreklik tydens die onstuimige tyd van Perestroika en na-Sowjet-1990s. In veranderende sosiale omstandighede bly dit egter onduidelik of die beweging in staat sal wees om aanpasbare strategieë vir verdere groei aan te pas en te ontwikkel.

IMAGES

Beeld # 1: Valery Averianov.
Beeld # 2: 'n fragment van Valery Averianov se skildery 'Return of Geser' uit die 1960's.
Beeld #3: Aharata School logo.
Beeld # 4: Astrale pons. Illustrasie uit 'n boek Sit 'Karate (Tsvelev 1992: 160)

Verwysings

Astrokarate. 2018. Toegang verkry vanaf https://www.youtube.com/watch?v=ZYPgim3zzTg op 15 Februarie 2019.

Kungurtsev, Igor, en Olga Luchakova. 1996. "Heidense Sorcery, Christelike Joga, en Ander Esoteriese Praktyke in die Voormalige Sowjet-Unie." Internasionale Tydskrif vir Transpersoonlike Studies 13: 21-29.

Menzel, Birgit. 2012. "Okkulte en Esoteriese Bewegings in Rusland vanaf die 1960s na die 1980s." Pp. 151-85 in Die Nuwe Era van Rusland, geredigeer deur Birgit Menzel, Michael Hagemeister, en Bernice Glatzer Rosenthal. München: Verlag Otto Sagner.

Panin, Stanislav. 2017. "Astrale Karate as 'n fenomeen van die Late-Sowjet-Esoteriese Ondergrondse." Oop Teologie 3: 408-16.

Tsvelev, Sergei. 1992. Sit 'Karate. Volume 3. Moskou: Kobriz.

Var Avera. Astral'noye Karate. 2009. Shkola Russkikh Masonov. Toegang verkry vanaf https://www.youtube.com/watch?v=UyO0X8tvucw op 11February 2019.

Var Avera. 2003. Astral'noye Karate. Kiev: Sport-pers.

Var Avera. 1974. Azbuka Russkoi Iogi. Toegang verkry vanaf http://www.pralaya.ru/index.php?option=com_content&task=view&id=51&Itemid=12 op 11 Februarie 2019.

Publikasiedatum:
6 Maart 2019

 

Deel