Carole M. Cusack

Kenja Communications

KENJA KOMMUNIKASIETYD

1922 (14 Julie): Kenneth Emanuel Dyers is gebore (militêre rekords gee 1920).

1941 (7 Augustus): Ken Dyers skakel in by die Australiese leër.

1943: Annette Stephens is gebore.

1944: Ken Dyers is twee keer op 24 Januarie en 4 Julie in die hof gesit.

1946: Ken Dyers is ontslaan uit die Australiese leër op grond van geestelike onstabiliteit. Hy is met Judith Scott Fox getroud (in 1950 geskei).

1948: Janice Rita Hamilton is gebore.

1950: Kenneth Emanuel Dyers het kopiereg op die werk 'N Eenvoudige Rekeningkundige Stelsel.

1951: Ken Dyers trou met Marie O'Donnell met wie hy twee kinders gehad het, Mike en Steve (in 1973 geskei).

1974-1977: Jan Hamilton was in die Verenigde Koninkryk op 'n Australiese raadstoelaag om clowning te studeer.

1978: Ken Dyers en Jan Hamilton het mekaar ontmoet en romanties betrokke geraak.

1982: Dyers en Hamilton stig Kenja (afgelei van hul voorname). Hulle het later ontdek dat dit "wysheid" in Japannees beteken.

1993: Ken Dyers word aangekla van elf aanklagte van seksuele aanranding teen vier meisies tussen agt en vyftien jaar oud. Hy is skuldig bevind aan een aanklag, maar die skuldigbevinding is op appèl omgekeer.

1994: 'n Vroulike Kenjan het vals bewerings van seksuele aanranding teen Stephen Mutch, 'n liberale parlementslid in die Nieu-Suid-Wallis-parlement, en 'n vokale kritikus van Kenja sedert 1992 gemaak.

1998: Cornelia Rau was vyf maande in Kenja en is toe met geweld uitgeskiet.

2004: Cornelia Rau is in April deur die Australiese veiligheidsmagte aangehou en tien maande in 'n tronk in Brisbane deurgebring en later in die Baxter-aanhoudingsentrum, vermoedelik 'n onwettige immigrant. Sy is in Februarie 2005 in haar gesin herstel.

2005: Drie verskillende minderjarige meisies het na vore gekom met beskuldigings van seksuele mishandeling teen Dyers, en klagtes is gelê.

2006: Kenja het Balmoral Beach by die Mosman-raad bespreek vir die inhuldiging van die landing van die eerste vloot op Australiese dag, 26 Januarie 1788.

2007: Alison Pels het aanklagte van seksuele aanranding teen Dyers ingedien, en haar vader Martin Pels het Kenja Communications verlaat.

2007 (25 Julie): Ken Dyers het selfmoord gepleeg nadat hy 'n vrystelling van die hof op grond van swak gesondheid geweier is.

2007: Kenja se mediakampanje "Act for Change" wou Ken Dyers uitbeeld as 'n martelaar vir burgerlike vryhede.

2007-2019: Die verhoog "dokumentêr" Skuldig tot bewys Onskuldig getoer Australië met die doel om Dyers se naam skoon te maak.

2008: Melissa MacLean en Luke Walker's Beyond Our Ken dokumentêre weergawe is vrygestel.

2012: Annette Stephens se outobiografie, Die goeie meisie: Sy het vir 'n baie lang tyd stil gebly, is gepubliseer.

FOUNDER / GROEPGESKIEDENIS

Kenneth Emanuel (“Ken”) Dyers (1922-2007) is 'n ingewikkelde en veelsydige figuur. Gegroet deur Kenja en sy lede as 'n geestelike onderwyser, charismatiese leier en 'n 'groot Australiër' wat deur afgunstige kritici en verbitterde vervolgers van kant gemaak is (Tibbitts 2007), word hy nie minder kragtig uitgekryt as 'n waan egomaniese, seksuele roofdier, pedofiel en geestelike conman deur sy teenstanders. Dramatiese verskille bestaan ​​dikwels tussen die "insider" -beskouing van godsdiens- en geestelike onderwysers, wat deur volgelinge as wys en deugsaam vereer word, en die manier waarop hulle in 'n wyer sosiale konteks beskou word (Knott 2005). Kenja se webwerf, die vernaamste verspreider van die “insider” -beskouing, stel Dyers voor as 'n held wat tydens die Tweede Wêreldoorlog in die Australiese leër dien. Hy het glo in El Alamein, Finschhafen en Lae geveg; sy oorlogservaring word aangevoer as die rede vir die ontwerp van Dyers van "Energy Conversion Meditation" (ECM) en die stigting van Kenja in 1982, sewe en dertig jaar nadat die oorlog geëindig het. Dyers het na bewering gesê:

In die geveg het ek besef dat persepsie, die menslike oogpunt en kommunikasie die belangrikste instrumente vir oorlewing was. Ek het na Australië teruggegaan om die menslike standpunt in al my kommunikasie en aksies te behou. Ek het besef dat as die menslike standpunt aangeneem word, die oorlogswreedhede nooit sou kon wees nie ('mede-stigter: Ken Dyers', Kenja Trust, nd).

Trouens, Dyers se weermagdiens was meer problematies as wat Kenja sou voorstel. Na 'n nabygeleë adolessensie het hy in Augustus by die weermag aangesluit. In 1941, die jaar het hy twee-en-twintig geword, was hy twee keer in die hof. (Nasionale Argief van Australië 1944). In die daaropvolgende jaar is hy twee keer beboet vir insubordinasie. Daar is nege weermagdokumente wat betrekking het op Dyers wat op die Cult Education Institute (wat bekend staan ​​as die Rick Ross Institute of New Jersey) se webwerf, en die redes vir sy ontslag in Augustus 2017 ingesluit is "geestelike onstabiliteit" (Cult Education Institute 1946). Dyers, en Kenja namens hom, het die sukses van sy militêre diens oordryf, eerder op die manier wat L. Ron Hubbard (2014-1911), die stigter van Scientology, gedoen het. Dit is nie verbasend nie, aangesien Ken Dyers vir 'n tyd lid van die Kerk van Scientology was (Stephens 1986: 2012).

In sy na-oorlogse lewe beweer Kenja dat Dyers groot suksesse in die uitgewery gehad het (hy was 'n ensiklopedieverkoper) en as 'n maatskappy-direkteur. Die Australiese Nasionale Argief bevestig dat hy in 1950 'n gepubliseerde titel getiteld het 'N Eenvoudige Rekeningkundige Stelsel (Nasionale Argief van Australië 2017). Volgens Kenja het hy van loopbaan verander en 'n konsultant geword 'as 'n kommunikasie-adviseur ... oor uitvoerende geestesgesondheid' ('Mede-stigter: Ken Dyers' nd). Sy tweede huwelik eindig in 1973, en vyf jaar later ontmoet hy Jan Hamilton (geb. 1948), 'n aktrise, dramaturg en voormalige onderwyser, wat destyds clowningklasse vergemaklik het. Hamilton was ses en twintig jaar Dyers 'junior. Sy het sy derde vrou geword, en hulle het Kenja (die titel gekombineerde elemente van hul voorname) in 1982 (Elliott 2010: 4) gestig. [Image regs] Hulle het later ontdek dat "Kenja" wysheid in Japannese beteken het. Kenja beweer dat Dyers gestimuleer is om sy lewe rondom 1970 te verander. Hy het sy suksesvolle besigheid deeltyds as 'n glansgier laat werk, met kommer oor sosiale tendense in Australië, insluitend die teenkultuur, dwelmgebruik en promiskuïteit (Steel 2017). Dyers was polities en sosiaal konserwatief, en Kenja het altyd 'n outydse atmosfeer gehad. Dit is bewys deur die ballroomdans en toneelvertonings wat die groep betrokke was, onder leiding van Hamilton en Dyers, die matriarg en patriarg van Kenja (Cusack 2017: 496). As geestelike onderwyser was Dyers die teenoorgestelde van teenkulturele en permissiewe.

Tien jaar nadat Kenja gestig is, is beskuldigings van seksuele mishandeling aangevoer met betrekking tot Dyers deur beide volwasse vroulike Kenjans en minderjarige meisies. Die liberale (lees konserwatiewe) Nieu-Suid-Wallis-lid van die Parlement en die anti-kultus-aktivis Stephen Mutch (later 'n personeellid by die Macquarie Universiteit) het die getuienis saamgestel (hy het vriende gehad in Kenja wie se dogter een van die klaers was) en het 'n Spraak in die staat Parlement oor die onderwerp in 1992. In 1993 is die een-en-sewentigjarige Dyers, wat aangekla is van elf aanklagte van seksuele aanranding teen vier meisies tussen agt en 15 (Elliott 2010: 4). Kenja het begin met 'n veldtog van teistering en vervolging teen Mutch vir sy blootstelling aan Dyers, wat dreigende telefoonoproepe en briewe insluit, Kenjans maak 'n toneel by Mutch se 1994-troue, stalking, en selfs een vroulike Kenjan beskuldig hom van seksuele aanranding ('n eis afgedank deur die howe). In 1993 ontduik Dyers die wet; Hy is skuldig bevind aan die mindere aanklag van onsedelike aanranding. Joernalis Alex Tibbitts het berig dat Kenjans in 1993 gevra is om namens Ken Dyers te lieg, om sy beskuldigers (Tibbitts 2008) te diskrediteer.

Daar was twee appèlle in die hooggeregshof in Australië in 2000 en 2002, en terwyl 'n derde verhoor gelas is (Maclean en Walker 2008) het die direkteur van openbare vervolging besluit om dit nie te mandaat nie. Katherine Biber bespreek die verhoor vanuit 'n regsperspektief en verduidelik dat die klaer, 'AP', beweer dat 'in 1988, toe sy 13 was, Dyers, toe 66 jaar oud, haar aangerand het tydens 'n' verwerkingsessie 'in' kamer vir omskakeling van energie '. Sy het die eerste keer in 1993 oor die aanranding gekla ”(Biber 2005: 20). Dyers beweer dat hy 'n ander Kenjan, Wendy Tinkler, verwerk het, en sy persoonlike assistent (Jan Hamilton se suster) het dit bevestig. Tinkler is egter nie na die getuiebank geroep nie en Dyers se verklaring is nie onder eed afgelê nie. Volgens Biber was daar 'n verkeerde aanwysing deur die verhoorregters: byvoorbeeld, 'kommentaar gelewer ... aan die jurie oor die versuim van die beskuldigde om getuienis af te lê ... [waar] negatiewe afleidings deur die jurie gemaak kan word uit die versuim van die beskuldigde om iets in hulle te sê eie verdediging ”(Biber 2005: 19). In 2005 het nuwe beskuldigings na vore gekom en Dyers word aangekla van die seksuele aanranding van twee verdere minderjarige meisies. Hy is borgtog gegee en betoog teen sy onskuld; maar toe die nuus van 'n ander meisie, Alison Pels, die dogter van langtermynlede van Kenja, wat na vore gekom het om klagtes teen hom aanhangig te maak, in 2007 Dyers selfmoord gepleeg het deur 'n skietwond aan die kop op 25 Julie 2007 (Anon 2007).

Bevan Hudson, 'n langtermyn-lid van Kenja vir vyf en twintig jaar, het aan die akademiese en radio-joernalis Rachael Kohn gesê dat hy in daardie stadium in Dyers se lewe onder verskeie spanning was: hy is geweier om lidmaatskap van die Returned Services League (RSL) Klub in Bundeena, die see-gemeenskap in die suide van Sydney waar hy gewoon het; Hy het 'n permanente verhoor van hofsake op grond van swak gesondheid gesoek, wat geweier is omdat daar 'n film van hom was by die Melbourne Kenja Kersfees in 2006 wat in goeie gesondheid verskyn. en die dokumentêre film wat Melissa Maclean en Luke Walker toestemming gekry het om oor Kenja te maak, blyk iets anders te wees as die positiewe aanbieding van Dyers waarna hy en Hamilton (Kohn 2008) gehoop het. Daar is egter geen twyfel dat dit die vooruitsig was dat verdere hofverskynings, waarskynlike skuldigbevinding en gevangenis die hoogste in sy gedagtes en die waarskynlike sneller vir sy selfmoord (Kohn 2008) sou wees nie. Jan Hamilton gaan voort om Kenja uit te voer, waarvan die doel blyk te wees om Dyers se onskuld te betwis, sy reputasie as 'n geestelike onderwyser en onbesonge genie te beskerm en om sy kritici en die "kabaal" van vyande wat na bewering saamgesweer het om hom te vernietig , 'n groep wat Hamilton glo, sluit in Stephen Mutch, Cult Aware ('n anti-kultusgroep wat nou deur Scientology besit word, wat geen waarneembare teenwoordigheid in Australië het nie) en verskeie polisie- en regspersoneel (Mitchell 2018). Langtydse Kenjaan, Bevan Hudson, getuig dat lede van die groep op hierdie stadium aangemoedig is om samesweringsteorieë te vermaak oor hoe en waarom Dyers afgebreek is (Kohn 2008). Kenja Communications neem jaarliks ​​op die herdenking van sy dood duur advertensies in volksblad en nasionale koerante aan wat Dyers se geheue (National Library of Australia 2006-2007) vereer. Media Watch, 'n media-hersieningsprogram op die Australiese Uitsaaikommissie (ABC), het in 2007 gesê dat die advertensie waarskynlik $ 130,000 kos en in 2009 die Fairfax Media Group gekritiseer het om die advertensies (ABC 2009) te bestuur. 

Leerstellinge / oortuigings

Daar is feitlik geen akademiese literatuur oor Kenja nie. Alle wetenskaplike navorsing in die groep moet breedvoerig gebruik maak van koerantberigte, radioprogramme, podcasts en webwerwe op die internet, televisienuusitems, 'n memorandum deur oud-lid, Annette Stephens (Gillan 2012) en Melissa Maclean en Luke Walker se dokumentêre film. , Beyond Our Ken (Maclean en Walker 2008). Die internet is 'n waardevolle bron van inligting; Die Kenja-webwerf het Dyers-lesings geargiveer, en verskeie "anti-kultus" -groepe versamel drukafdrukke, regeringsrekords en 'n verskeidenheid primêre dokumente wat tot 'n sekere mate die "amptelike" hagiografie van Dyers as geestelike leier erodeer. en "groot Australiese" (Kenja Trust nd) wat deur Kenja bevorder word. Die Nasionale Argiewe van Australië en die Nasionale Biblioteek van Australië hou sekere dokumente. Een belangrike vraag wat ontstaan ​​is of Kenja 'n geestelike of godsdienstige organisasie is. Stephens onthou dat "Ken beweer Kenja was nie 'n godsdiens nie en het geen geloofstelsel of filosofie nie. Daar was egter 'n geloofstelsel. Dit het 'n belangrike rol gespeel en Ken voorsien met die opsie om Kenja 'n godsdiens te verkondig, was dit nodig "(Stephens 2012: 79). Kenja Communications is bemark as 'n persoonlike ontwikkelingsbeweging. Sommige van Dyers se idees kan egter verkry word na 'n bekende twintigste-eeuse nuwe godsdiens, die Kerk van Scientology.

Dit word aanvaar dat Dyers 'n lid van Scientology was; 'n 1992-argiefbrief, "Onderdrukkende Persone en Onderdrukkende Groepe-lys", sluit Kenja, ook bekend as Kenja Persoonlike Vermoopsentrum en Persoonlike Ontwikkelingsentrum (Staal 2017) in. Dit dui daarop dat die Kerk van Scientology Dyers as 'n "eekhoring" beskou het, wat Hubbard se "Tech" misbruik het en dit gebruik het in nie-Scientology-kontekste (Cusack 2017). Dyers het waarskynlik by Scientology aangesluit in die laat 1950s of vroeë 1960s (Cannane 2016: 72). Die lengte van sy verblyf in Scientology is ook onbekend; Annette Stephens meen hy het in 1973 gelos, maar haar mening kan nie bevestig word nie:

Ken se missie was om een ​​verder te gaan as sy goeroe, die laat L. Ron Hubbard. Ken sou hom op sy eie spel klop. Nie dat hy ons vroeë Kenjans vertel het dat hy 'n toegewyde Scientology was nie; dit was net iets waaroor hy baie gewerk het. Ken beweer sy sessies was oneindig beter as Scientology se "Auditing"; Soos dit was, was sommige van sy vorige verwerkingsopdragte presies dieselfde.

Miskien is die grootste probleem vir Ken, in verband met sy lewensverhaal, om Scientology daaruit te hou. Ek het later geleer dat hy 'n Etiese Beampte en 'n lang-lid lid was, en dat Ken vir baie jare deur Scientology as 'n "onderdrukkende" gelys is. Die enigste man Ken het 'n vriend genoem (Kenjans was al sy beste vriende). Hy was 'n oud-wetenskaplike wat 'n geruime tyd na Ken se klasse gekom het, maar hy het opgehou kom en blykbaar teruggekeer na Scientology (Stephens 2012: 83).

Trouens, Bevan Hudson, Kenjan se lang tyd, het gesê dat toe hy Dyers se koshuis gereinig het, Ken altyd die nuutste Scientology-publikasies en -opnames gehad het, wat daarop dui dat Dyers steeds in kontak was met die 1980s en 1990s. , indien nie 'n lid van die Kerk van Scientology (Kohn 2008) nie.

Toe Dyers en Hamilton met Kenja ontmoet en gevorm het, is Dyers se "Energie Gesprek Meditasie" in verhouding met Hamilton se klowning-klasse ingebring, en die twee was gelykwaardige vennote. Soos Kenja ontwikkel, het Dyers egter as die charismatiese leier ontstaan ​​(en daardie charisma, selfs in sy tagtigerjare, is duidelik in Beyond Our Ken), en Hamilton was aan die kant van die kant toe klowering plek gegee het vir ECM en "verwerking." Hamilton was in die nasleep van Dyers se dood nie net 'n bedroefde weduwee nie, maar die "vlammepper" wat toegewy is aan die herinnering aan die groot man. Stephens het by Kenja in 1982 aangesluit, en sy herinner die Hamilton van die 1980s met liefde. Die deurbraak wat sy gehad het toe sy haar innerlike nar, Clarence, ontdek het, het soveel te doen gehad met haar in Kenja as haar viscerale reaksie op Dyers se karisma (Stephens 2012: 44-47). Binnekort was sy 'n voltydse Kenjaan, sien Jan as 'n rolmodel: "Ek het na Jan gekyk en haar trots gevoel. Al die mense staan ​​en juig haar. Sy was ons voorbeeld, 'n gewone vrou op 'n wêreldveranderende reis. Sy moet met opwinding en nederigheid lei en nooit val nie. Ken het dit reeds gemaak en het niks te bewys nie "(Stephens 2012: 58).

Kenja se oortuigings word die beste verstaan ​​in terme van Hamilton wat 'n spesifieke siening van die persoon het, wat haar "klowning" -klas gemaak het as 'n manier om in kontak te kom met die "innerlike kind" (wat in Kenja Kommunikasie die mens genoem word " ) en Dyers het 'n oog op die "gees". Die manier waarop hierdie twee elemente van die persoon verband hou, is egter nie dieselfde as die algemene idee dat mense beide 'n liggaamlike en 'n geestelike element het nie, wat in baie godsdienste voorkom. Dyers praat eerder van "aangehegte geeste" (Maclean en Walker 2008), wat basies dieselfde is as die "body thetans" wat gevind word in Scientology (Urban 2011: 103). Dyers se leerstellings het ook L. Ron Hubbard se Scientology-kosmologiese visie herbevestig om Kenja 'n belangrike beweging te maak. Die doel was om die heelal te red, 'n vertaling van L. Ron Hubbard se missie om die planeet te red. (Westbrook 2017: 42 ). Bevan Hudson het aan Rachael Kohn gesê: "In 'n groep soos Kenja is daar 'n basiese onderliggende sin dat die wêreld 'n vrot plek is, en daarom gaan mense na Kenja, om hulself beter te verbeter" (Kohn 2008). Hudson, 'n intelligente persoon en 'n professionele musikant, het egter gedink dat Dyers 'n paar wonderlike galaktiese konsepte bekendgestel het, hy weet hy sou van 'n ander planeet af kom en hy sou eintlik 'n opruiming van Jesus Christus hê en gedink het, o dammit, ek "Ek gaan af en maak myself vas, hierdie agente vir niks goed nie, jy weet" (Kohn 2008). Hy het bevestig dat Dyers gepraat het van 'n entiteit, "Xenon", wat skynbaar die Xenu van Scientology se operasionele Thetan Level 3 materiaal is, dat Dyers wetenskaplike terme soos engramme en thetans gebruik het in sy verduideliking van Kenja-leerstellings, en dat teen die laat 1980s die Kenjan verwerkers was die aankoop en lees van Scientology-publikasies (Kohn 2008).

Dyers het dus geleer dat die wêreld 'n donker en apokaliptiese was, en dat Kenja 'n belangrike krag vir die goeie was; Daarom, Kenjans geglo hul doel was om die wêreld te red. Die Kenja Kommunikasie-leuse is "geestelike begrip in 'n fisiese wêreld" (Kenja Trust nd), en Stephens het opgemerk dat:

Volgens Ken se data is daar 'n geestelike hiërargie wat bestaan ​​uit uitheemse geeste, die menslike gees, skelmgeeste (ook genoem aangehegde geeste) en entiteite. Uitheemse geeste het deur 'n ontploffing na hierdie heelal van 'n ander sterrestelsel gekom. Hierdie meedoënlose uitheemse oorlewendes, wat talle kwaadwillige lewens deur die geskiedenis van die heelal ervaar het, is gestraf deur opheffing hier op aarde (Stephens 2012: 76).

Dit is duidelik uit Scientology afgelei: Dyers en Hamilton het 'n werkswinkel oor "Kommunikasie met tyd, ruimte en energie" voorgestel (wat Ron Hubbard se MOET, Matter Energy Space Time-echo echo); Dyers het Hubbard se "Tone Scale" gebruik om sekere emosies en gedrag vir Keniane te rangskik; Dyers verwerp sielkunde en psigiatrie soos Hubbard, en beweer dat Kenja "verwerking" alles was wat nodig was om siektes te genees. Dyers was gewelddadig teenmiddels en medikasie van enige aard; en Kenja het lede met ernstige sielkundige of psigiatriese siektes uitgedryf (Stephens 2012: 85, 41, 49, 89, 51). Verder het Dyers Kenjans geleer dat

[die] uitheemse gees is die hoogste intelligensie, afgesonder van menslike liggame, maar dit het 'n liggaam nodig om te beheer, een wat sy bod sal doen. Hul fenomenale bewustheid verloor, geeste word so mislei om te glo dat hulle bloot 'n menslike liggaam is en hulle blindelings beheer. In plaas daarvan om die regte identiteite vir die menslike liggaam vrylik te skep, het dit 'n noue identiteit geword. Ek is nie Annette nie, Annette is die huidige, klein identiteit wat ek, die gees, vasgevang is (Stephens 2012: 77).

Dit pas by Hubbard se karakterisering van die menslike mens as nie net 'n liggaam nie, maar eerder 'n "Thetan", 'n gereïnkarnereerde buite-aardse gees wat uiteindelik bevry sal word van die beperkings van MEST. Kenjans, soos Scientologists, word geleer om hulself as 'n liggaam en 'n verstand te beskou, maar algeheel as 'n gees, 'n element wat onsterflik en dus belangriker is as enigiets wat deel van die alledaagse lewe is. Wanneer die praktyk van Energie Gesprek Meditasie (ECM) betrokke is, kom daar dikwels uit die liggaamservarings en dissosiatiewe state, wat Hamilton en Dyers se leerstellings oor die aard van die persoon versterk. So leer 'n persoonlike ontwikkelingsorganisasie metafisiese idees wat ver buite die deelnemers strek, wat hul kommunikasievaardighede of werkplekvaardighede wil verbeter.

Daar is nog een aspek van "geloof" vir lede van Kenja wat noemenswaardig is; die lys van dertien beginsels bekend as "Kenja Ethics" (Kenja Trust nd). Hierdie beginsels is:

1. Ons doel is om die individu te help om hul selfbeeld te verhoog en hul volle potensiaal te ontwikkel om met vreugde in alle fasette van hul lewe te oorleef.

2. Kenja is 'n opleidingsveld om mense in staat te stel om hul kreatiwiteit in die volle spektrum van hul eie lewens te verhoog. As die individu dit verwerp en Kenja as 'n plaasvervanger vir die skepping van sy / haar eie lewe skep, word hy / sy gevra om te vertrek totdat hy / sy sy / haar eie individuele lewe kreatief kan uitbrei.

3. Enige vaardighede wat in kommunikasie verwerf word, word kreatief teenoor ander mense gebruik. As 'n individu hierdie vaardighede vernietigend teenoor mense gebruik, sal ons nie met daardie individu werk nie.

4. Ons erken die individu se reg om die ontdekking en uitdrukking van hul eie spiritualiteit te ervaar soos hulle dit goedvind. (Mense van verskillende godsdienste oefen die werk uit).

5. Niemand in Kenja maak deel aan skinder nie.

6. Niemand vermoor 'n ander se karakter nie.

7. Die gesinseenheid word gerespekteer, en niemand verniel nie met die familie-eenheid nie.

8. As 'n man en vrou in 'n verhouding betrokke is, betree niemand enige aktiwiteit wat vernietigend teenoor daardie verhouding sou wees nie.

9. Ons betaal nie kinders vir opleiding wat hulle in Kenja ontvang nie.

10. Studente en ouer tieners betaal ook tariewe wat hulle van mening is dat hulle kan bekostig of nie vir opleiding betaal word nie. (Trouens, die meeste van die opleiding, administrasie en skepping van die aksie van Kenja word gratis gedoen. Winste wat gemaak word, word terugbesorg na die optrede).

11. Niemand teken vir enige werkswinkels of klasse in Kenja nie.

12. Daar is geen kursusse by Kenja nie - slegs klasse en werkswinkels, op sigself voltooi. Bywoning word betaal vir aktiwiteite. As enige aktiwiteit vooraf betaal word en die persoon nie bywoon nie, word die geld op versoek terugbetaal.

13. Ons sal nie werk met individue wat ons oorweeg nie, ons kan nie help nie (Kenja Trust, nd).

Op die eerste oogopslag lyk hierdie lys redelik standaard, maar verskeie van die beginsels is skynbaar meer in die oortreding as die nakoming. Annette Stephens erken eerlik dat haar verslawende reaksie op Kenja, en veral Dyers, haar veroorsaak het om haar kinders (Gillan 2012) te laat vaar, en daar is stories van ander familiale en verhoudingsonderbrekings, en ook van bedrog wat beoefen is om enkele lede aan te hou die groep. Cornelia Rau, wie se gedagtes so drasties ontrafel het na haar betrokkenheid by Kenja in 1998, was valslik deur 'n ander lid, 'n taktiek wat aangewend was om romanties eensame mense (Manne 2005) te gebruik. Die verbod op skinder het beteken dat Kenjans selde die houding teenoor die leierskap bespreek het, of vergelykende aantekeninge na klowning- of ECM-sessies, wat in werklikheid Hamilton en Dyers se posisie (Maclean en Walker 2008) versterk het. Die finale beginsel in werklikheid het daartoe gelei dat persone met psigiatriese of sielkundige probleme, of iemand wat te veel vrae gevra het of gebrek aan bereidwilligheid gehad het om hulself aan Kenja te bestee, redelik vinnig uit die groep uitgewis is.

RITUELE / PRAKTYKE

Kenja Communications het baie eienskappe wat meer kenmerkend van 'n besigheid as 'n godsdiens is. Dit is bemark as 'n selfverbeteringsorganisasie wat deelnemers kan onderrig om meer effektief te kommunikeer en persoonlik suksesvol te wees. Die kommunikasie gereedskap waaraan deelnemers of seminare deelgeneem het ingesluit ECM, clowning klasse, en teatrale produksies (Maclean en Walker 2008). [Image regs] Kenja-sentrums het gratis een-tot-een persoonlike konsultasies (PC's) aangebied, en as 'n mens voordeel getrek het uit hierdie aanbod, het dit aangemoedig om vir langer kursusse en verdere verwerkingsessies by die Kenja-takke in Sydney, Melbourne en Canberra in te skryf. . Kenja is ongewoon, want dit bly 'n suiwer Australiese beweging sonder internasionale teenwoordigheid (Samways 1994: xi).

Daar is van Kenjane verwag om aan baie aktiwiteite deel te neem, van sportopleiding tot volskaalse teatervoorstellings, en daar word van hulle verwag om ook geld vir Kenja in te samel deur blomme en ander kommersiële aktiwiteite te verkoop. Geleerdes sal Kenja waarskynlik as 'n 'hoë aanvraag'-groep bestempel. Hamilton en Dyers het aangevoer dat betrokkenheid by kreatiewe aktiwiteite gelei het tot geestelike ontwikkeling, en die kommunikasievermoë van lede verhoog het. Dit is meer waarskynlik dat hierdie buitemuurse aktiwiteite ontwerp is om die vrye tyd van 'n lid en die meeste van sy / haar inkomste in beslag te neem. Voormalige advokaat Melissa Maclean en oudakteur Luke Walker het die eerste keer bespreek om 'n dokumentêr oor Kenja te maak omdat Walker Kenja al ses maande bygewoon het. In 'n onderhoud met die joernalis Rebecca Albeck, sê Maclean dat hy nie gewild was onder Kenjans nie omdat hy 'te veel vrae gevra het' (Albeck 2009: 89). Walker het besef dat hy nie 'n dokumentêr sou kon maak nie omdat hy aan die groep bekend was, en Maclean het Dyers en Hamilton genader en begin met die verfilming van wat sou word. Beyond ons Ken. Walker was geïntrigeerd deur die aanklagte teen Dyers, en die verdwyning van lede soos Cornelia Rau en Richard Leape, en beskou die rolprent in twee dele, 'n positiewe siening van die lewe vir sommige Kenjans, dan 'n negatiewe siening wat in die tweede helfte voorkom.

Was dit bedrieglik vir my om saam met Kenja uit te hang, los en maak 'n rolprent oor hulle? [Maar dit] was die enigste manier om dit openlik te sien. As ek nie verstaan ​​het hoe onskuldig en in sommige gevalle voordelig was nie, was die wêreld van Kenja, sou ons die film nie opgestel het soos ons gedoen het nie. Vir die eerste halfuur sien jy hul wêreld, jy verstaan ​​hoekom mense daardeur aangetrek word, jy verstaan ​​die positiewe kant. Eers daarna begin ons dit dekonstrueer ... (Albeck 2009: 89).

Die aktiwiteite waaraan Kenjans deelneem in die eerste deel van Beyond Our Ken is hoofsaaklik sportgebaseerd en teater. Jan Hamilton is die voorste figuur om sulke artistieke en ekspressiewe optredes aan te moedig. in Beyond Our Ken Hamilton het gepraat van Kenja wat 'n "veilige" omgewing skep vir lede, waarin mense kan leer om te sing, dans, optree, gimnastiek doen, netbal speel, en vele ander vermaaklike en vaardigheidsbouaktiwiteite.

Die hoof geestelike aktiwiteit, Energy Conversion Meditation (ECM), kan verstaan ​​word as 'n weergawe van die Scientology Training Routines (TRs) met elemente van ouditering in die mengsel. in Beyond Our Ken Maclean en Walker het Hamilton en Dyers verfilm wat ECM gedoen het (Maclean en Walker 2008). Dit het behels dat 'n tydjie van knie tot knie in Dyers se oë gestaar het. Oudwetenskaplike Perry Scott het OT TR0 (Operasie van Thetan Confronting) beskryf as 'sit met ure toe, beweeg nie of trek nie,' konfronteer '[die] afrigter' en TR0 Konfronteer as sit 'met ure oop, beweeg nie of ruk, 'konfronteer' afrigter ... 2 uur word aanbeveel ”(Scott nd) Melissa Maclean het gesê dat sy Kenja nie kan verfilm sonder om ECM te doen nie, en aanvanklik het Dyers haar 'verwerk'. Dit was onsuksesvol; hy het haar daarvan beskuldig dat sy probleme met mans gehad het en gesê dat hy nie met haar kon werk nie (Kohn 2008). Hamilton het toe oorgeneem. Maclean het gevind dat ECM baie ongemaklik was, aangesien dit heeltemal gefokus was op die negatiewe, en dat hy slegte ervarings en herinneringe opgegrawe het (veral gedagtes wat die persoon van mening was dat hulle nie hul eie was nie) om van hulle ontslae te raak (Fidler 2008). Dit is baie soos die Scientology-praktyk van ouditkunde.

Toe Stephen Mutch Kenja in die parlement van Nieu-Suid-Wallis bespreek het, het hy gesê dat ECM 'n sneller vir hipnotiese state was, en was 'n tegniek wat gebruik word om lede te "brein"

Uit gesprekke met vorige lede van Kenja is ek tevrede dat hierdie organisasie gevaarlike en geheime hipnotiese induksietegnieke gebruik om beheer oor gewetenlose doeleindes uit te oefen oor rekrute wat deur bedrog in die organisasie getrek word. Onverskrokke mense word onbewus onder die beheer van Ken Dyers en Jan Hamilton gebring, sodat hulle virtuele slawe word, onwillekeurig oor Kenja se verstand en inkomste. Dyers bely dat hulle Godsagtige kennis verwerf het en 'n teorie van energie-omskakeling ontwikkel het wat unieke insig in die betekenis van die lewe bring. Die waarheid is dat Ken Dyers 'n seedy con man is en sy teorie is mumbo jumbo garbage (Mutch 1993).

Dyers beweer dat hipnose in Kenja verban is. Mutch se stellings is ook foutief, aangesien dit nou deur regspersone, psigiaters, godsdienstige geleerdes en sielkundiges ooreengekom word dat "breinspoeling" 'n misleidende term is en die verskynsel ongeldig en / of nie bestaan ​​nie. Mutch word egter gekrediteer omdat hy bewyse van misbruikende praktyke versamel het, soos Dyers se seksuele aanraking van vroulike Kenjans, en genitale aanraking en seks tydens ECM. Sy aanbieding van hierdie materiaal in die NSW-parlement was 'n belangrike stap om Kenja in die openbare oog te bring.

Annette Stephens het dissosiatiewe state tydens ECM met Dyers ervaar, in die mate dat sy tydens haar eerste sessie met Dyers onseker is of seksuele aktiwiteit plaasgevind het of nie:

'N Omheinde balkon [by Hamilton en Dyers se huis] is gestig as sy sessiekamer ...

"Het jy omgee om jou klere uit te trek?"

Natuurlik het ek hulle afgeneem. Hoekom nie, voor Ken? As verwerker het ek soms uitgetrek. Dit sal die sessie bevoordeel: energie kan onbelemmerd vloei.

"Is jy gemaklik?"

Ken versamel meer kussings, plunder en beweeg hulle. Hier of daar? Hy was lag en persoonlik. Hy het skaars my naaktheid opgemerk; hy was ten volle geklee.

Ek het die formaliteite van 'n sessie omseil en die woord "begin" gesit. Toe ek na Ken se bene-stil oë kyk, het ek gevrees dat ek dalk in my stillende dorpe sou verdwyn. My nek was gespanne en ek het in die kussings gesink.

Die sessie is klaar; vir my was dit skaars begin. Twee en 'n half uur het geslaag.

Ken lê bo-op my met sy broek en onderbroek wat om sy enkels hang. Onsekerheid het my sintuie oorstroom.

Ken staan. Geklee. Geglimlag. "Dit was 'n goeie sessie Annette."

Hy het terugvoer gevra. Ek het gestruikel.

Ek het nie enige foto's gesien nie, laat staan ​​nog 'n fliek in my kop.

Ek het die kleur van Ken se penis aangeteken.

Ek het gewonder, die vraag kort, het ons? As Ken my aangeraak het, laat staan, het ek seks gehad, sou ek seker gewees het.

Hoe kan 'n vrou seks hê en nie weet nie?

As niks anders nie, sou ek die reuk van semen opgemerk het. Ek hou van sy taai spoed.

Van die dieptes van my onbewuste verstand het iets onwillekeurig sy gesag beweer. Ek het my onsekerheid afgesluit en dit afgesluit. Niks het gebeur nie. Ek het afgesluit. In die sessie het Ken my onaangename energieë vrygestel. Dit was dit. Ek moet weet. Ek was daar met Ken in die sessie.

"Dit was," het ek gesê, 'n fantastiese sessie; jare se pyn het net weggevlieg. "

"Dit was 'n belangrike sessie, Annette. Neem 'n rukkie, pamper jou mens, fluff dit 'n bietjie en loop langs die strand. "

Ek het nie tyd gehad vir 'n strandloop nie; ongemaklike gebewe en ek het nie gehoor aan Ken (Stephens 2012: 67-68) nie.

Stephens was in 'n brose geestelike toestand; Kenja het kwesbare mense aangetrek. Haar ervaring was nie ongewoon nie; Melissa Maclean het gesê dat sy deur oud-lede ingelig is dat Jan Hamilton aanvanklik onbewus was dat Dyers seks gehad het met vroulike Kenjans in sy ECM-sessies (dit het uitgebrei na ander gekwalifiseerde "verwerkers" van beide geslagte, wat gesê is om te gaan met probleme rondom seks met seks, gewoonlik wedersydse masturbasie alhoewel mondelinge seks en volle omgang was ook moontlik). Toe Hamilton uitgevind het, het sy 'n rukkie "gesluit in ECM" gesluit "(Fidler 2008). Die rampspoedige uitwerking wat hierdie soort oefening op brose mense gehad het, was die hoofrede waarom die groep, nooit groot of bekend op die wyse van Scientology, alreeds deur Australiese joernaliste gedek is nie.

ORGANISASIE / LEADERSHIP 

Ken Dyers en Jan Hamilton was die leiers van Kenja Communications. [Image regs] In Beyond Our Ken David Millikan, 'n predikant van die Verenigende Kerk wat 'n onderhoud met Dyers gevoer het voordat hy selfmoord gevoer het, en wat oor verskillende 'kultusse' in Australië geskryf het, getuig van Dyer se mag en teenwoordigheid. In die geval van charismatiese leierskap is charisma nie net 'n 'intrinsieke' kwaliteit van die leier nie. Volgers help deur die charisma terug te wys op die leier, en sekere lede van die groep het 'n spesiale rol in die skep of skep van die indruk van charisma. Vir Kenja Communications was Jan Hamilton die hoof rentmeester van Dyers se leierskap. Sy word gevier as die 'medestigter' ondanks die duidelike afbakening tussen haar 'klowning' en Dyers se 'ondersoek' na die menslike gees. Die openbare werk van Kenja Communications is gewy aan die herstel en eerbiediging van die werk van Dyers, en Hamilton is die hoofagent van hierdie aktiwiteit.

Daar is verskeie aktiwiteite wat Kenja steeds meer as 'n dekade na Dyers se dood organiseer. Die belangrikste hiervan is waarskynlik die "teaterdokumentêre" Skuldig tot bewys onskuldig, wat in Australië opgevoer word deur diegene wat steeds Kenjans ('n heksejag ') is. Dit is 'n waardevolle aktiwiteit, aangesien Dyers se charisma nie meer direk vir potensiële lede beskikbaar is nie. Sy verhaal, aangebied as 'n sameswering wat 'n groot Australiër van stryk bring, is 'n emosionele instrument om nuwe lede te lok. Dyers is 'n 'martelaar', word geregtigheid ontken en deur jaloerse en kwaadwillige vyande tot selfmoord gedryf (Kohn 2008). Kenja hou sentrums in Sydney, Melbourne en Canberra in stand; in die grootste mate was daar baie meer sentrums; Melissa Maclean glo dat Kenja sal voortgaan, hoewel sy onseker is oor hoe lank en in watter toestand (Kohn 2008). Jan Hamilton is nou ouer as sewentig en dit is uiters moeilik om vas te stel of daar 'n nuwe generasie Kenjans bestaan.

Dit lyk egter onwaarskynlik dat soveel aspekte van Dyers se selfvertolking en die Hamilton-kurering van sy post-mortem-reputasie uit die weg staan ​​van houdingsverandering in die 21ste eeuse Australië. Byvoorbeeld, Kenja boek elke jaar 'n piekniekplek by Balmoral Beach in Sydney met die Mosman-raad om 'n herverklaring van die landing op die Eerste Vloot te bewerkstellig, wat deur Arthur Philip, die eerste goewerneur van Nieu-Suid-Wallis, aangestel is, op 26 Januarie (Tang 2017). Hierdie datum is 'n openbare vakansiedag, Australië Dag, wat die begin van die wit nedersetting vier. Vir die Inheemse Australiërs is hierdie datum egter as 'Invasion Day' herdenk en geroer as die aanval van die onwettige beslaglegging op hul grond en die aanvang van die vernietiging van hul kultuur. Jonger Australiërs is simpatiek teenoor hierdie hersieningsposisie, en Kenja se herverklaring van die landing van die Eerste Vloot verskyn ouderwets, kolonialisties, en dalk selfs rassisties teenoor hedendaagse Australiërs. Ander aktiwiteite wat getuig van die voortgesette teenwoordigheid van Kenja sluit kinderkonserte en kommunikasieseminare in. Maar hierdie aktiwiteite, soos Skuldig tot bewys onskuldig en die Australiese Dag her-enactment is onwaarskynlik dat dit baie suksesvol sal wees, aangesien hulle konstante negatiewe persdekking (Tran 2016) aantrek.

Kwessies / UITDAGINGS

Kenja is in 1992 in die openbare oog gebring deur Stephen Mutch se toespraak in die NSW-parlement, en die aanklagte van seksuele aanranding teen Ken Dyers in 1993 het die groep 'n bekende naam gemaak. Twee van die drie bestaande wetenskaplike artikels en hoofstukke wat Kenja aanspreek (almal slegs een van 'n aantal gevallestudies), dié deur Katherine Biber oor die Dyers vs die Queen-saak in 1993 en deur James T. Richardson oor mediabehandeling van nuwe godsdienste in Australië (wat die aanklagte bespreek wat Kenja aan die Australiese joernalistevereniging gebring het teen 'n joernalis wat Kenja as 'n 'kultus' genoem het) fokus op die vroeë skandale (Biber 2005; Richardson 1996: 294-95). Afgesien van seksuele aanklagte teen Dyers, het Kenja twee ander krisisse vir beeldbestuurprobleme veroorsaak. Dit was die Cornelia Rau-saak en 'n aantal voormalige Kenjane wat geestelike ineenstortings gehad het en verdwyn het of selfmoord gepleeg het. Melissa Maclean en Luke Walker gee tyd in Beyond Our Ken na die gevalle van Richard Leape en Michael Beaver. Beide ontwikkel geestesongesteldheid; Leape het 'n ernstige depressie gehad en verdwyn in 1993 (Doherty 2006) en die skisofreniese Beaver, 'n lid van Kenja vir twee jaar, selfmoord (Mutch 1993).

Cornelia Rau was 'n Duitse burger wat 'n Australiese permanente inwoner was. Sy het op die pers in 2005 kennis gemaak toe dit ontdek is dat sy tien maande lank in 2004-2005 onwettig gehou is in Baxter Detention Centre vir onwettige immigrante. Rau was geestelik siek en het 'n vals naam, Anna Brotmeyer, aan die polisie gegee wat haar aanvanklik in Queensland (Manne 2005) gearresteer het. Rau is vrygelaat van aanhouding en het teruggekeer na haar familie in die vroeë 2005, wat aan skisofrenie ly. Dit is later bekend gemaak dat sy tydens 'n vakansie by haar werk as 'n vlieënier van Qantas in 1998 by Kenja aangesluit het. Akademiese en sosiale kommentator Robert Manne het beskryf hoe Rau se psigiatriese staat geweier het omdat sy blootgestel was aan Kenjan-praktyke, insluitende die "konfronteer". Mann verduidelik dat "konfronteer" die "onthulling van 'n individu se innerlike geheime en gevoelens in 'n openbare forum sonder voorafgaande waarskuwing was, "Beoog om die Kenjaanse afhanklikheid van Dyers en lidmaatskap van die groep (Manne 2005) te versterk. Rau was gekritiseer vir haar gebrek aan kunsvermoë, het gesê sy het 'n "bose gees" gehad en gelok deur die vals romantiese aandag van 'n Kenjane-man, wat skynbaar 'n "standaard Kenja-tegniek was wat ontwerp is om seksueel onseker en romanties eensame jongmense te hou. kom terug "(Manne 2005). Rau ervaar psigose na 'n besonder wrede "konfrontasie" en Hamilton en Dyers het haar na Melbourne se Tullamarine-lughawe geneem, haar op 'n vliegtuig geplaas, en het gesê dat hulle nooit na Kenja moet terugkeer nie. Later Rau "het herhaaldelik beweer dat sy seksueel aangerand is terwyl hy by Kenja was. Wanneer 60 Notule het haar gevra hoekom sy geweier het om haar regte naam aan immigrasie-owerhede te gee. Sy het gepraat oor haar vrees om deur die sekte "(Manne 2005) vasgevang te word.

Kenja, onder leiding van Hamilton, vervolg ook Dyers se beskuldigdes. Hamilton is daarvan oortuig dat dit die aantygings van Alison Pels was (wie se ouers al dekades lank in Kenja was en wie se pa Martin Pels aansienlik bygedra het tot Dyers se regskoste) wat Dyers selfmoord veroorsaak het. Sy het na buitengewone lengtes gegaan om Alison Pels te pynig, insluitende die staking van 'n valse oudisie (vir Anton Chekov se Die Drie Susters) op Oktober 17, 2007. Pels, wat aktrise wou word, is genooi om te oudisie, waar sy mondelings deur Hamilton aangeval is, wat as 'n man geklee was (Kontominas 2008). Alison Pels het regsbeskerming van die groep gesoek, en hofverrigtinge het getoon dat Hamilton en Kenja alibis vir hulself vir die dag van die oudisie gefaal het. Die grootste uitdagings wat Kenja in die toekoms in die gesig staar, is dat Hamilton en die voortgesette lede veroudering, hul beskermende houding teenoor Dyers se reputasie en hul minagting vir die regsprosesse van die Australiese howe, onaantreklik is vir moontlike nuwe lede. Hul houdings en sosiale praktyke is uit voeling met hedendaagse multikulturele, verdraagsame Australië.

IMAGES

Image #1: Kenja stigters Ken Dyers en Jan Hamilton.
Beeld #2: 'n Kenja-byeenkoms.
Beeld #3: Die Kenja-logo.

Verwysings

ABC. 2009. "Betaal om 'n naam skoon te maak - weer." Media Watch, Augustus 17. Toegang verkry vanaf https://www.abc.net.au/mediawatch/episodes/paying-to-clear-a-name—again/9974830 op 15 Februarie 2019.

Albeck, Rebecca. 2009."Beyond our Ken: Praat met die filmmakers. ”  Metro Magazine: Media & Education Magazine 160: 88-90. Toegang verkry vanaf https://search.informit.com.au/documentSummary;dn=879246368289311;res=IELAPA op 15 Februarie 2019.

Anon. 2007. "Kultusleier Dyers is nou 'n martelaar '." ABC News, Julie 30. Toegang verkry vanaf http://www.abc.net.au/news/2007-07-30/cult-leader-dyers-now-a-martyr/2517460 op 15 Februarie 2019.

'' N Witchhunt: skuldig tot onskuldige bewys. ' nd Kenja Trust webwerf. Toegang verkry vanaf
http://www.guilty-until-proven-innocent.com/default.aspx op 3 Maart 2019.

Biber, Katherine 2005. "On Not Speaking: The Right to Silence, the Gagged Trial Judge, and the Spectre of Child Sexual Abuse." Alternatiewe Regskoerant 30: 19-33.

Cannane, Steve. 2016. Fair Game: Die ongelooflike ongekende verhaal van Scientology in Australië. Sydney: ABC Books.

"Mede-stigter: Ken Dyers." nd Kenja Trust webwerf. Toegang verkry vanaf http://www.kenja.com.au/co-founders/Ken-Dyers.aspx op 1 Maart 2019.

Kult Onderwysinstituut. 2014. Kenja Communications. Toegang verkry vanaf  http://www.culteducation.com op 11 Februarie 2019.

Cusack, Carole M. 2017. “Squirrels” en Unauthorized Uses of Scientology: Werner Erhard and Erhard Seminars Training (est), Ken Dyers and Kenja, and Harvey Jackins and Re-evaluation Counselling. ” Bladsy 485-506 in Handboek van Scientology, geredigeer deur James R. Lewis en Kjersti Hellesøy. Leiden en Boston: Brill.

Doherty, Madeleine. 2006. “Moeder se marteling.” Tweed Daily News, Augustus 2. Toegang verkry vanaf https://www.tweeddailynews.com.au/news/apn-mothers/146584/ op 15 Februarie 2019.

Elliott, Tim. 2010. "Kenja: Fighting Dirty Against a Cultbuster." Sydney Morning Herald, Februarie 4, p. 27.

Fidler, Richard. 2008. "Filmvervaardiger Melissa Maclean." ABC Radio: Die gesprekuur, September 15. Toegang verkry vanaf http://www.abc.net.au/local/stories/2008/09/15/2364843.htm op 18 Oktober 2019.

Gillan, Kimberly. 2012. "Ek het my kinders vir die Kenja-groep gelos." News.Com.Au, Oktober 15. Toegang verkry vanaf  https://www.news.com.au/lifestyle/relationships/i-left-my-kids-for-kenja-group/news-story/dd0f478cad388badb653a9c7568812d1 op 18 Oktober 2019.

Irvine, Maartje. 1995. Kenja: 'n Ondersoek na 'n beweerde kultus. Konsultant Kriminoloog Verslag, 21 bladsye.

Kenja Trust webwerf. en "Kenja-kommunikasie: geestelike begrip in 'n fisiese wêreld." Toegang verkry vanaf www.kenja.com.au op 11 Februarie 2019.

Knott, Kim. 2005. “Insider / Outsider Perspectives.” Pp. 243-58 in Die Routledge-metgesel vir die studie van godsdiens, geredigeer deur John R. Hinnells. Londen en New York: Routledge.

Kontominas, Bellinda. 2008. “Cult-stigter het gewaarsku ná 'bisarre' oudisie-foefie.” Camden Haven Courier, 26 Augustus. Toegang verkry vanaf https://www.camdencourier.com.au/story/810538/cult-founder-warned-off-after-bizarre-audition-ploy/ op 15 Februarie 2019.

Kohn, Rachael. 2008. "Die lewe in Kenja." ABC Radio: Die Gees van Dinge, November 16 (met Melissa Maclean en Bevan Hudson). Toegang verkry vanaf:https://www.abc.net.au/radionational/programs/spiritofthings/life-in-kenja/3174952 op 18 Oktober 2018.

Maclean, Melissa en Luke Walker. 2008. Beyond Our Ken. Australië: Scribble Films.

Manne, Robert. 2005. "Die onbekende verhaal van Cornelia Rau." Die Maandelikse, September. Toegang verkry vanaf https://www.themonthly.com.au/monthly-essays-robert-manne-unknown-story-cornelia-rau-often-she-cried-sometimes-she-screamed-she-be op 11 Mei 2015.

Mitchell, Georgina. 2018. “Partner van oorlede 'kultusleier' wat die staat van NSW dagvaar weens polisie-ondersoek wat op selfmoord geëindig het. ' Sydney Morning Herald, Oktober 21. Toegang verkry vanaf https://www.smh.com.au/national/nsw/partner-of-deceased-cult-leader-suing-state-of-nsw-over-police-investigation-that-ended-in-suicide-20181018-p50agj.html op 24 Oktober 2018.

Mutch, Stephen. 1993. "Cult Activity in New South Wales." NSW Wetgewende Raad Hansard, April 22. Toegang verkry vanaf https://culteducation.com/group/1011-kenja-communications/11935-cult-activity-in-new-south-wales.html op 16 Februarie 2019.

Nasionale Argief van Australië. 2017. “Kenneth Emanuel Dyers.” Toegang verkry vanaf https://recordsearch.naa.gov.au/SearchNRetrieve/Interface/ListingReports/ItemsListing.aspx op 15 Februarie 2019.

Nasionale Biblioteek van Australië. 2006-2007. 'Ons eer die lewe van 'n groot Australiër.' Kenja Vertrou. Toegang verkry vanaf http://pandora.nla.gov.au/pan/75501/20070807-1705/www.kendyers.com/MediaRelease/tabid/292/Default.html op 15 Februarie 2019.

Richardson, James T. 1996. "Joernalistieke vooroordeel teenoor nuwe godsdienstige bewegings in Australië." Blaar van Hedendaagse Godsdiens 11: 289-302.

Samways, Louise. 1994. Gevaarlike Persuade: 'n Ontbloot van Goeroes, Persoonlike Ontwikkelingskursusse en -kultusse, en hoe hulle in Australië werk. Ringwood, Victoria: Pikkewyn Australië.

Scott, Perry. en "Scientology-opleidingsroetines." 'N Kritiese oorsig. Toegang verkry vanaf https://www.cs.cmu.edu/~dst/Secrets/TR/critique.html op 11 Februarie 2019.

Stephens, Annette. 2012. Die goeie meisie: Sy het vir 'n baie lang tyd stil gebly. Newport, NSW: Big Sky Publishing.

Staal, Sarah. 2017. “Kenja-kommunikasie.” Kom ons praat oor dele  Desember 13. Toegang verkry vanaf http://www.ltaspod.com/4 op 18 Oktober 2018.

Tang, Caroline. 2017. "Ken Dyers, stigter van Kenja - 'n beskuldigde pedofiel - onthou op Australiese dag in Mosman." Mosman Daily, Januarie 25. Toegang verkry vanaf https://www.dailytelegraph.com.au/newslocal/mosman-daily/kenja-founder-ken-dyers-an-accused-paedophile-remembered-on-australia-day-in-mosman/news-story/9919c72d78cc03315590a77300ebb2bb op 15 Februarie 2019.

Tibbetts, Alex. 2008. “Mishandeling: personeel het 'gevra om te lieg'.” Mudgee Guardian, Julie 25. Toegang verkry vanaf https://www.mudgeeguardian.com.au/story/808086/abuse-case-staff-asked-to-lie/ op 15 Februarie 2019.

Tibbitts, Alex. 2007. "Kampanje om kultusleier skoon te maak." Sydney Morning Herald, Augustus 11. Toegang verkry vanaf https://www.smh.com.au/national/campaign-to-clear-cult-leader-20070811-gdqu3m.html op 15 Februarie 2019.

Tran, Cindy. 2016. “'Spiritual healing'-groep wie se leier selfmoord gepleeg het nadat hy van seksuele misdrywe teen kinders beskuldig is, bevorder 'n reeks konserte vir kinders.” Mail Online, Mei 8. Toegang verkry vanaf https://www.dailymail.co.uk/news/article-3073046/Spiritual-healing-cult-leader-committed-suicide-charged-child-sex-offences-emerges-holding-children-s-concerts.html op 15 Februarie 2019.

Stedelike, Hugh. 2011. Die Kerk van Scientology: 'n Geskiedenis van 'n Nuwe Godsdiens. Princeton, NJ: Princeton University Press.

Westbrook, Donald A. 2017. “Researching Scientology and Scientologists in the United States: Methods and Conclusions.” Bladsy 19-46 in Handboek van Scientology, geredigeer deur James R. Lewis en Kjersti Hellesøy. Leiden en Boston: Brill.

 

Deel