Catherine Maignant

Olivia Robertson

OLIVIA ROBERTSON TYDIENSTEL

1917 (13 April): Olivia Melian Durdin-Robertson is in Londen gebore. Sy het die eerste jare van haar lewe saam met haar gesin in Surrey, Engeland, deurgebring.

1925: Die Durdin-Robertsons verlaat Engeland en vestig hulle in die familie se voorvaderhuis, Huntington Castle, Clonegal, County Carlow, Ierland.

1938–1939: Olivia Robertson, soos sy bekend geword het, studeer aan die Grosvenor School of Modern Art in Londen en hou haar eerste kunsuitstalling in 1938.

1940: In die konteks van die Tweede Wêreldoorlog het Olivia Robertson kortliks as verpleegster in die vrywillige lugafdeling in Bedfordshire gedien.

1942: Robertson studeer in Europese kunsgeskiedenis aan die University College Dublin.

1942–1945: Robertson werk saam met die sentrum van Dublin Corporation en speel tekeninge van kinders, waarvan sommige in die Irish Times.

1946: Olivia Robertson ontvang haar eerste "geestelike ontwaking van Isis." In dieselfde jaar publiseer sy haar eerste roman, St Malachy's Court.

1946:  Veld van die vreemdeling (wenner van die London Book Society's Choice Award) is gepubliseer.

1949:  Die Goue Oog wat gepubliseer word.

1950:  Miranda praat wat gepubliseer word.

1953:  Dit is 'n ou Ierse Custom wat gepubliseer word.

1956:  Die Dublin Phoenix wat gepubliseer word.

1960: Olivia Robertson trek terug na Clonegal en vestig permanent by haar broer Lawrence Durdin-Robertson en sy vrou, Pamela (gebore Barclay).

1963: Die trio stig die Huntington Castle Centre for Meditation and Study.

1975: Olivia Robertson gepubliseer Die oproep van Isis, wat sy haar "geestelike outobiografie" genoem het.

1976: Na 'n besoek aan Egipte stig Olivia, Lawrence en Pamela Durdin-Robertson die Genootskap van Isis.

1977: Die eerste Iseum is in die Verenigde Koninkryk bekendgestel.

1986: Die College of Isis is gestig in Clonegal Castle.

1987 (8 Desember): Pamela Durdin-Robertson is oorlede.

1989: Die eerste gemeenskap van die Isis-wêreldkonvensie is in Londen gehou. Die Edele Orde van Tara is destyds gestig.

1992: Die Druid Clan van Dana is geskep.

1993: Olivia Robertson neem deel aan die parlement van die wêreld se godsdienste in Chicago.

1994 (4 Augustus): Lawrence Durdin-Robertson sterf en laat sy suster Olivia as enigste leier van die Genootskap van Isis.

1999–2009: Olivia Robertson het die Genootskap van Isis geleidelik herstruktureer en die organisasie gedesentraliseer.

2002: Robertson gepubliseer Isis van Genootskap: Hoe die Genootskap van Isis gestig is.

2005: Robertson het skilderye van die godin uitgestal in 'n internasionale kunstenaarsuitstalling in Bunclody, County Wexford, Ierland.

2011: Olivia Robertson stel haar niggie Cressida Pryor aan as haar opvolger.

2013 (14 November): Olivia Robertson is oorlede in Wexford, Ierland. Die genootskap van Isis het 'n privaat seremonie by die tempel, Clonegal Castle, gereël. 'N Openbare begrafnisdiens van die Kerk van Ierland het gevolg.

BIOGRAFIE

Olivia Melian Durdin-Robertson is op April 13, 1917, by St. Mary's Hospital in Londen gebore. [Image regs] Sy was die tweede oudste kind van 'n ou Anglo-Ierse aristokratiese familie wat afgestam het van die eerste Here Esmonde, wat die familiekasteel op grond van King Charles II opgerig het. Olivia se pa, Manning Durdin-Robertson (1887-1945), was 'n suksesvolle argitek- en stadsbeplanner. Hy was ook die skrywer van verskeie boeke oor argitektuur, waarvan een, Benadering tot argitektuur, was mede-outeur met sy vrou, Nora Kathleen née Parsons (1892-1965), wat later gepubliseer het Spaarzame Zalmvisserij (1945).

Olivia Robertson (soos sy bekend geword het) is gebore in 'n tydperk van diepgaande veranderinge in Ierland. Haar familie behoort aan die ou opkoms van ryk Protestantse heersers van Engelse oorsprong. Die Durdin-Robertsons is onaangenaam geraak deur die Anglo-Ierse Oorlog en die revolusionêre onrus wat begin in 1916. Alhoewel Olivia Robertson se ouma, Lady Florence Belinda Parsons, en haar familie matige nasionaliste was, het die Ierse Republikeinse Weermag Huntington Castle, [Image aan die regterkant], wat hul hoofkwartier geword het, aangewend en die gesin verdryf. "Ons was Protestante in Suid-Ierland," het Olivia Robertson onthou. "Ons het al ons krag verloor" (Sideman 2000). Hulle het nie hul voorouerhuis herstel ná die onafhanklikheidstryd nie.

Robertson het die eerste jaar van haar lewe in Londen, en dan Reigate, Surrey, Engeland. Sy het net teruggekeer na Ierland in 1925, toe haar pa die boedel geërf het ná die dood van sy ma. Teen daardie tyd het Ierland verander: "Ons het toe aangekom in hierdie buitengewone plek waar die armes gewen het," het sy opgemerk. "Die kinders van die raadskool het oorgeneem - hulle was die regering. Die plaaslike Protestante het hulle moordenaars genoem "(Sideman 2000). Olivia en haar broer het egter besluit om Iers te wees (Clarke 2012), en 'n nuwe, gelukkige lewe het begin.

In Die oproep van Isis: 'N Geestelike Outobiografie gepubliseer in 1975, [Image aan die regterkant] Olivia Robertson het haar koms by die kasteel herinner as 'n oorgang na 'n droomland van soorte: "Die isolasie van die vallei" omring deur heuwels, die somber wandelroete, die ruïnes van "The Abdij, "die spoke, maar ook die huis self, wat" sy eie sielkundige deure voorsien het, "het bygedra tot die skep van 'n sprokie-atmosfeer. Sy het geskryf:

Party plekke het 'n vreemde atmosfeer wat op een slag by beide sfere voorkom. Die sluier tussen hierdie wêreld en die sfeer van die siel blyk daar dunner te wees. Toe ek agt was, is ek in Ierland na so 'n plek gebring. Die oorgang van Reigate na 'n Suid-Ierland vallei was op sigself fantasties (Robertson 1975: hoofstuk 1).

Van die ouderdom van tien het sy en haar broer Lawrence gereeld besoek aan 'n sekere mnr. Fox, 'n eremiet wat by die rivier Slaney gewoon het en wie die kinders begin pre-Druïdiese en / of Druïdiese oortuigings en praktyke (Robertson se rekeninge van hierdie episode in haar lewe verskil). In 'n onderhoud met Alex Langstone (1993) het Olivia Robertson verduidelik dat "hy eintlik die ou ras van Ierland in visie gesien het" en dat hy "haar aan die Sidhe" voorgestel het. "Na hierdie inisiasie het sy 'n wit begin sien Lady Wie het gesê dat haar naam Dana was. "Dana was die embleemmatige moedergodin van die Ierse Kelte, wat haar naam gegee het aan die Tuatha De Danann (Stamme van die godin Dana), die pantheon van gode van antieke Ierland. Olivia Robertson het bygevoeg: "Toe wou ek haar nie 'n naam gee nie, maar Sy het my drie maal gesê, so ek moes dit aanvaar! Sy is Koningin van die hele aarde. "Hierdie jeugdige ervarings was om een ​​van haar romans te inspireer, Veld van die Vreemdeling (1948), maar hulle het ook haar latere belangstelling in die Groot Godin en die Sidhe, die Ierse Keltiese Ander Wêreld, en sy inwoners aangekondig.

Intussen het Olivia se ouers vinnig geïntegreer in hul Ierse intelligentsia. Hulle was op besonder vriendelike terme met die mistieke skrywer en Theosophist George William Russell (AE) (1867-1935) en die digter William Butler Yeats (1865-1939). In 'n onderhoud met Steve Wilson het Olivia Robertson gesê: "Ek onthou eenkeer wanneer hulle by die huis van mnr. En mev. Yeats se huis gaan, en ek het tee daar gehad. ek probeer om te onthou wat WB Yeats gesê het, maar alles wat ek onthou het sjokoladekoek! "Toe Yeats in 1939 gesterf het, het sy weduwee Olivia se pa gevra om die grafsteen te ontwerp. [Image regs] Dit was om die beroemde inskripsie te dra, "Koue Oog op Lewe, Dood, Ruiters, verby." Laat in die lewe, Olivia Robertson, herinner hierdie episode: "Later het my ma met mev. Yeats gevra en gevra haar as sy van die grafsteen hou en sy het gesê: "Ja, en Willie is ook bly!" (Wilson 1992). Die atmosfeer waarin Olivia grootgeword het, het sonder twyfel haar jong gedagtes beïnvloed. Sy was ook daarvan oortuig dat die smaak vir die okkulte in die familie gehardloop het, aangesien sy aan die Gaeliese herlewing Robert Graves verwant was: "Dit is in my familie se bloed, dink ek. My niggie Robert Graves het die boek geskryf Die Wit Godin en my ma het gesê dat die Graves-familie ingegaan het vir dinge wat sy as baie vreemd beskou "(Wilson 1992).

In hierdie konteks het Olivia Robertson grootgeword om 'n kunstenaar en romanskrywer te word. In 1938 en 1939 studeer sy aan die Grosvenor School of Modern Art, 'n privaat-bedryf Britse kunskool gebaseer in Londen. Sy het die geleentheid gehad om haar eerste kunsuitstalling in 1938 te hou. Nadat die oorlog met Duitsland deur Brittanje en Frankryk op September 3, 1939 verklaar is, het Olivia Robertson kortliks as verpleegkundige in die Vrywillige Lugafdeling in Bedfordshire gedien. Sy het uiteindelik besluit om terug te keer na Ierland en daar het haar voorgraadse opleiding in 1942 in Europese kunsgeskiedenis aan die Universiteitskollege Dublin, die Katolieke Nasionale Universiteit, 'n ongewone keuse vir 'n Protestantse van haar geslag. Vivianne Crowley wys daarop dat sy die eerste plek in die geskiedenis van Europese skilderkuns (Crowley 2017: 145) behaal het. Sy het toe haar loopbaan as kunstenaar begin deur die boeke wat haar ouers publiseer, te illustreer.

Tog het Olivia Robertson se linkse politieke oriëntasie haar aangemoedig om ook te werk met die Dublin-korporasie se binne-stad-speelgrondskema. Hierdie nuwe ervaring was ver verwyder van die gemaklike lewe wat haar familie agtergrond haar toegelaat het om tot dusver te lei. Sy is gekonfronteer met armoede in die middestad, en kinders wat "geskaafde koppe en skerp rooi byt merke op die rug van dun nekke gehad het; die alomteenwoordige TB, en rickets, en ringworm en impetigo "(Robertson, aangehaal deur Crowley 2017: 145). Crowley stel voor dat "die etos van hierdie, haar eerste en enigste volgehoue ​​ondervinding van indiensneming, kan haar latere leierskapstyl beïnvloed het "(Crowley 2017: 145).

Dit was dadelik 'n bron van inspirasie vir haar eerste roman, [Image regs] St Malachy's Court, gepubliseer in 1947. Haar ervaring as 'n toesighouer van speelgronde het haar ook die gevoel van die gevoel dat kinders se liedjies en stories geverf het met esoteriese verwysings, 'n onderwerp wat haar twee romans geïnspireer het, Miranda praat (1950) en Die Dublin Phoenix (1956). Lewer kommentaar op Olivia Robertson se werk as skrywer, sê die skrywer Linda Iles:

Lady Olivia se romans word gevul met 'n vermenging van mite en satiriese sosiale kritiek. Haar skryfwerk kan vergelyk word met James Stephens, wat satire en mite in sy werk gebruik het om die menslike toestand te ondersoek. Haar kommentaar oor die toestand van die menslike samelewing, gekombineer met haar psigiese bewustheid, haar spiritualiteit en sensitiwiteit vir die krag van simboliek maak haar skryfwerk egter uniek (Iles 2007).

Robertson se laaste roman, Die Dublin Phoenix, uitverkoop op die eerste dag wat dit uitgekom het.

Intussen het Olivia Robertson, op die ouderdom van nege en twintig, in 1946 haar eerste psigiese ervaring van die Godin gehad. Sy beskryf haar visie in hoofstuk drie van Die oproep van Isis:

'N Vrou het voor my gestaan. Ek was wakker. Haar lyk lyk asof dit van kristal wit lig gemaak word. Haar hare was raaf-swart en het netjies in klein, donker krulle getrek. Daaroor is 'n wit sluier vasgemaak, die ente hang los. Haar vorm was glad en haar arms kaal en ronde vorm. Wat haar rok betref, het dit my geïrriteerd, want dit blyk te wees sonder nate, hoewel dit uit stroke liggroen en lila materiaal bestaan ​​het. Ek het die sterk wit skouers opgemerk. Trouens, skouer, nek en arms het 'n indruk van versteekte krag gegee. Maar wat my die meeste geslaan het, was haar manier van praat, wat deur gedagte was, maar net so duidelik as 'n musiekinstrument. Wat sy gesê het was:

"Dit is gewoon om in my teenwoordigheid te staan."

Olivia Robertson het geskryf dat sy dadelik geweet het dat sy "in die teenwoordigheid van 'n godin of 'n engel was." Sy het onthou dat sy 'n onderhoud met daardie vreemde wese gehad het, maar daarna kon sy nie 'n woord onthou wat sy gesê het nie. Hierdie ervaring het 'n diep indruk gemaak, selfs al het sy beweer dat sy destyds "van 'n skeptiese gedagte was en goed geweet het hoe bedrieglik die psigiese sin kan wees." Tog het sy geweet dat die Vrou so werklik was soos ek en nie 'n hallusinasie, "en sy wou mense van haar vertel" (Robertson 1975, hoofstuk 3). Sy het dit in haar roman indirek gedoen, Die Goue Oog, drie jaar later in 1949 gepubliseer. Maar sy wou meer doen om die wêreld van psigiese manifestasies te ondersoek om hulle te beheer. Sy het by die London College of Psychic Studies aangesluit en 'n Spiritualistiese kursus by die Spiritualistiese Vereniging van Groot-Brittanje bygewoon. Daarbenewens het sy omtrent soveel godsdienstige tradisies begin lees as wat sy kon.

In 1960 het sy permanent by haar broer Lawrence en sy vrou, Pamela, by Huntington Castle in Clonegal gevestig. Lawrence Durdin-Robertson het Clonegal Castle in 1945 geërf en dit het Olivia se koshuis geword tot sy dood is. Haar broer het 'n kerk van Ierse minister geword in 1948, maar sy begrip van die goddelike het ontwikkel. Hy het bedank as 'n Anglikaanse predikant in 1957 en geïdentifiseer as 'n "universalistiese", wat in die "noodsaaklikheid van die goddelike vrouens om die Goddelike manlike" te vereenvoudig (Maignant 2011: 263) glo. Sy vrou was ook 'n sielkundige wat met natuurgeeste kommunikeer en in die harmonie van alle vorme van lewe geglo het. Die trio het toe besluit om die Huntington Castle Centre vir Meditasie en Studie te begin. Rondom daardie tyd het Olivia Robertson ontdek dat sy 'n talent gehad het om ander te lei in begeleide meditasie, of 'magiese reise'. . . . "Dit was die beginpunt van" die werk wat sy gelei is om later met die Genootskap van Isis "(" Lady Olivia Robertson "[2019]).

In die voorwoord tot Isis van Genootskap (2002), [Beeld regs] Olivia Robertson, toe in haar vyfentwintigste jaar, verduidelik hoe die Genootskap van Isis gestig is:

In 1946 was ek alleen. In 1952 het ek by my broer, 'n Anglikaanse rektor, aangesluit wat ook die Groot Ontwaking gehad het. Ons is by sy vrou aangesluit wat vir 'n hele maand die ervaring kon onderhou. Ons het geestelike leiding gewag en gewonder wat ons moet doen. Om 'n nuwe weergawe van die woorde van St Patrick aan te haal: "Op die aarde in hierdie noodlottige uur kom Isis in haar mag." Die Godin het na ons gekom. In 1976 was ons gereed om te begin (Robertson 2002).

Die drie stigters het toe die res van hul lewens gewy aan die uitwerking en bevordering van hul godsdiensbeweging wat gelei het tot die stigting van die Genootskap van Isis in 1976. In die besonder het Olivia al die talle liturgiese tekste geskryf wat nou as basis dien vir aanbidding. Sy was die laaste van die trio om te oorleef, en toe sy uiteindelik op die ouderdom van negentig gesterf het, het die Genootskap van Isis oor die vyf vastelande versprei en duisende lede getel.

RICHTINGEN / leerstellinge

Die Fellowship of Isis (FOI) Manifesto (Fellowship of Isis website nd), wat eerste uitgereik is in 1976, beweer dat die organisasie gestig is om die behoeftes van die "[g] roeigetalle mense te beantwoord" wat "hul liefde vir die Godin "en wens" haar [aktief] te help in die manifestasie van haar goddelike plan "(Genootskap van Isis, nd-a). In 1973, toe Olivia Robertson "nog steeds kerk toe gegaan het en Christendom as deel van die wêreldgodsdienste aanvaar het," het sy skielik besef dat die ontbrekende faktor die totale onkunde van en doelbewuste aanval op die godsdiens van God die Moeder was. " Wilson 1992). In haar skatting was "die wedergeboorte van die godin" (Robertson 1990) 'n noodsaaklikheid om die onheilspellende gevolge van manlike oppergesag in die wêreld teen te werk. Die "oorbeklemtoning van die brein" op 'n sekere stadium van menslike evolusie het gelei tot "die beëindiging van geestelike evolusie." "Goddelike inspirasie, wat nie meer beskikbaar is vir 'n nuwe ras van manlike priesters nie, was verwerp in die verlede," terwyl mans was beheer oor die wêreld se godsdienste. Vroue van hul kant is uit die prent geëlimineer, ten spyte van hul "grootste geskenke vir psigiese bewustheid", maar ook hul "aangebore geskenke van tuismaak, begrip van mense, omgee vir kinders." Sy het geglo dat as gevolg daarvan hierdie talente ontvang het geen werklike waardering nie "(Robertson 1990: 33-34). Olivia Robertson het die uitslag van manlike oppergesag katastrofies gevind en die skuld op mans se brutaliteit en gebrek aan empatie vir die rampspoedige newe-effekte van wetenskaplike ontwikkeling. Sy was dus een van die vroue wat in aksie gedryf het deur "die gevare van atoomoorlogvoering, gate in die osoonlaag, besoedeling van lug, seë en plantelewe" (Robertson 1990: 33-34). Haar benadering tot omgewingsprobleme was godsdienstig. In 'n BBC-onderhoud het sy verduidelik dat die skepping van die gemeenskap van Isis

was direkte geestelike ervaring. . . dat ek 'n direkte geestelike roeping gehad het om dit van God te doen - die vroulike aspek van God, God wat ook vroulik is - om dit te beklemtoon omdat die wêreld bedreig word deur vernietiging deur besoedeling, deur misbruik van die natuur, dikwels deur domheid en hebsug. Ons vernietig die planeet en die Goddelike plan blyk te wees om die vroulike liefdadigheid, vriendelikheid, omgee vir die natuur, koestering, moederskap te beklemtoon - al die kant. Nie om van die manlike aspek ontslae te raak nie, maar om manlike aggressie en materialisme te balanseer (BBC Radio 5-onderhoud op Junie 21, 1992, aangehaal in "Lady Olivia Robertson" [2019]).

Olivia Robertson se begrip van godsdiens is aanloklik vir die New Age-geloof in die koms van die Ouderdom van Waterman na die ouderdom van Visse wat gekenmerk word deur manlike brutaliteit en geweld. Hierdie New Age-feministiese gemoedstemming word verder bevestig in 'n onderhoud waarin Olivia Robertson verklaar het: "Ek is tydens 'n oorlog gebore toe vroue heeltemal onder die duim van mans was en ek het my lewe gewy om te probeer om vroue en kinders te help vind hul ware self, "want vroue is nie" die spaar van 'n man nie. "Robertson het gesê sy hou daarvan om" vroue spontaan en gelukkig te sien "en was bly in die bevryding van die vertroue wat deur gemeenskap met die godin veroorsaak word ( Goddelike Media 2013).

Haar eie psigiese ervaring van nagmaal met die Godin verduidelik verder Olivia Robertson se oortuigings en leerstellings. Sy het geglo sy is deur die God wakker gemaak en het "die Godin geword" (Robertson 1990: 31). Dit is nie te sê dat sy haar individualiteit verloor het nie. Sy het gevoel dat die "Godin in die verhouding tussen moeder en dogter" was, 'n ervaring wat vir almal toeganklik is. Trouens, volgens Robertson, is die Goddelike Moeder Oorsprong, so elkeen van ons het haar unieke oorspronklikheid binne onsself "(1990: 40). In hierdie veranderde bewussynstoestand het sy besef dat "die fisiese wêreld was maar 'n simbool vir die aangebore, ewige werklikheid wat agter fisiese materie verborge was." Met ander woorde, 'n mens kon slegs "toegang verkry tot die ware werklikheid van dinge deur gemeenskap met die gode en [die] kosmiese bewussyn of anima mundi "(1990: 40). Ware lewe was ontoeganklik in hierdie wêreld, wat sy beskryf het as "'n verbygaande wêreld van verskynings wat in waanstryde ingehok is." (Robertson, nd-a: 8).

Op daardie stadium van haar psigiese ervaring het sy 'bewus geword van 'n silwer figuur van die lig en uit haar kop het twee strome wit krag uitgegaan wat lyk soos reuse-takbokke of weerlig. Hierdie figuur het [haar] die naam van Isis gegee en [sy] het gevoel dat sy 'n nuwe identiteit het ”(Robertson 1990: 31). Isis, soos sy deur die grondleggers van die Fellowship begryp, was die godin bekend as Isis Myrionymous, 'van die tienduisend name', wat in die Grieks-Romeinse kultuur as die Godin of selfs die God onder watter ander naam ook al beskou is. gebruik. Die ambisie van Olivia Robertson, en Lawrence en Olivia Durdin-Robertson, was dus nie om die godsdiens van antieke Egipte te laat herleef nie, maar om godhede te vereer in al hul moontlike name en vorms, terwyl hulle die goddelike vroulike vier.

Olivia Robertson beweer dat alhoewel die lede van die Genootskap van Isis heidense gode vereer het, beskou hulle dit nie as 'n volkome heidense of Neopagan-godsdiens nie, aangesien dit mense van alle beloftes, insluitend Christene, verwelkom het. Sy het dit gesien as "multi-religieuse, multikulturele en multi-rassige" (Genootskap van Isis, nd-a). In 2002 het sy geskryf:

Ek wil graag 'n onakkuraatheid in die definisie van die Genootskap van Isis regstel as 'n heidense organisasie. Ons is gelukkig om duisende heidene onder ons te hê. . . lede in so baie lande. Maar ons het ook Katolieke, Protestante, Boeddhiste, Spiritualiste en Hindoes as lede. Almal is lief vir en volg die godsdiens van Isis van die 10,000 name (Genootskap van Isis, nd-b).

Selfs gode kan vereer word en "[lede] behou hul eie gelowe en oortuigings en word aangemoedig om hul eie praktyke te meng met dié van die Genootskap se eie liturgie"(Genootskap van Isis, nd-b). Anti-dogmatisme en sinkretisme was dus van die begin sentrale beginsels van die Genootskap van Isis. Nadat hy grootgeword het in 'n land waar protestante en katholieke gewelddadig gekant was, het Olivia Robertson probeer om die vermeende harmonie en universaliteit van godsdienstige oorsprong te herstel. Sy was oortuig dat godsdiens nie verdeeld sou wees nie, maar moet mense bymekaar bring om die drie belangrikste aspekte van die godsdiens van die Godin te bevorder: "Liefde, skoonheid en waarheid", sowel as ekologie wat sy met vroue geassosieer het. "Mans is geneig om die natuur te oorwin terwyl vroue koester," het sy gesê (Langstone 1993).

Die stigting van die Noble Orde van Tara in 1989 moet in daardie perspektief verstaan ​​word. Dit was inderdaad die Robertsons se reaksie op 'n aanval op die berg Leinster, hul "heilige berg", wat "bedreig is met ontginning van ontginning." Die doel van die bevel was om die aarde te red van besoedeling en vernietiging deur heeltemal nie-gewelddadige middele, "en Olivia Robertson verwag dat sy lede" werklik vir die omgewing werk "(Wilson 1992). Die noodsaaklikheid om Moeder Aarde, een gesig van die Groot Godin, te beskerm, was 'n belangrike aspek van haar leerstellings. Godin Tara is in Ierland veranker, maar lede regoor die wêreld kan aktiviste van die omgewingsoorsaak word in die naam van plaaslike moedergodinne. Daar was geen teenstelling tussen plaaslike en globale bekommernisse wat saamgevat het in die bevordering van die goddelike vroulike, 'n middel tot 'n heilige einde: naamlik die viering van die lewe, gesimboliseer deur die Egiptiese ankh, 'n kenmerk van Isis.

Op dieselfde manier het Olivia Robertson se sincretistiese benadering gelei tot die hibridisering van tradisies en die her-skepping van sogenaamde eeue-oue praktyke volgens nuwe interpretasies wat haar begrip van die goddelike ekkodeer. Die skepping van die Druidiese orde van Dana (Druid Clan of Dana) in 1992 is 'n interessante illustrasie van hierdie verskynsel. Olivia Robertson het gesê sy het aanvanklik min simpatie met Druidisme gehad, wat sy "baie patriargaal" gevind het. Tog het sy 'n bevel van Druids geloods om Dana voldoende te vereer, in aanvulling op haar verering van Tara en haar omgewingsverhouding. Sy het verduidelik: "Ek het besef dat die geskenke van Tara meer yin-meer ontvanklik sou wees. Dana was Yang-aktief. Ek het gelei deur my oorspronklike visie van Dana "(Wilson 1992). Toe het sy voortgegaan om 'n Druïdiese orde te skep wat ooreenstem met wat sy van Ierse oorsprong beskou het, 'n nuwe voorbeeld van haar aanhegsel aan die land soos beliggeneem deur godinne. In werklikheid het sy geglo dat "die arme Ierse druïede wat onder die oudste lyk heeltemal geïgnoreer "deur die Neo-Druidic-beweging (Langstone 1993). Die nuwe orde was ook onverwags gerig op die verheerliking van die goddelike vroulike, aangesien "die tyd aangebreek het dat die Godin-aspek van Druidry manifesteer" (Wilson 1992). Dit was ook anti-rassisties en 'n manier om die gewone gerugte van "Keltiese rassisme" wat dikwels met Neo-Druidisme verband hou, teen te werk: "Dana is Koningin van die hele aarde en ons het geen rassisme in die FOI nie. Enigeen kan by die heilige geeste van hul eie lande aansluit "(Langstone 1993).

Olivia Robertson se oortuigings en leerstellings was beslis laatmoderne, 'n mengsel van oud en nuut, 'n herinnering aan die laat-negentiende-eeuse "hermetiese spiritualistiese tradisie van die Keltiese Twilight" ("Skrywer, Kunstenaar, Visionêre" 2013), saamgesmelt met kontemporêre feministe en ekologiese bekommernisse, en beïnvloed deur die teenkultuur van die 1960s.

RITUELE / PRAKTYKE 

Alhoewel die heidense blogger George Knowles goed kan argumenteer dat "Lawrence as die hoof teoloog onder die drie stigters ook die behoefte en belangrikheid vir die skepping van 'n ritueel-liturgie wat deur die Genootskap gebruik moet word, bekendgestel het, was dit sy suster wat het al die organisasie se talle liturgiese tekste saamgestel. Deur dit te doen, het sy waarskynlik 'n volwaardige godsdiens uitgevind, een wat deur haar innerlike intuïsies geïnspireer was. Robertson se mees voor die hand liggende persoonlike bydrae was die estetiese, amper teatrale, dimensie van die Genootskap van Isis-liturgie, soos dit was deur die verbeeldingryke skrywer en skilder wat sy nooit opgehou het nie. Haar mistieke ervarings en haar bekering tot die Godin het haar gelei om haar talente in diens van die gode te plaas.

Robertson het haar inspirasie verkry uit die boeke wat sy in haar "leesperiode" gelees het ná haar eerste ervarings van Isis. Sy het berig dat sy in die tyd "lees elke boek wat oor alle godsdienstige tradisies gaan voordat sy" geestelik begelei het en gesê het dat sy nie meer kan lees nie "(Wilson 1992). Tog het haar benadering baie literêr gebly: sy het haar skuld aan Ierse mistiese skrywer AE erken en verduidelik dat die styl wat gekies is vir die verskillende rituele, geïnspireer was deur middel van die Middeleeuse geheimsinnige toneelstukke. Sy het gesê: "Ek het besef hierdie wêreld is 'n dwaling wat vir ons as 'n raaiselstuk gespeel word. Daarom skryf ek soveel raaiselsdramas, sodat die deelnemers die gedeeltes van godhede kan optree" (Wilson 1992). Sy het haar ook gedefinieer as "'n skoolmakerij-tipe" wat die "juwele" wil maak (Wilson 1992) in die groot godsdienstige geskrifte wat aan almal bekend is: die Bhagavad Gita, Plato, Hesiod, Ovid, Apuleius, Annie Besant, Rudolf Steiner, GI Gurdjieff, en ook die Bybel, die Boeddhistiese sutras, die Upanishads en die Ramayana, in werklikheid "alles en enigiets wat met godsdiens handel" (Robertson 1990: 36). As gevolg daarvan, "in plaas van om voort te gaan as 'n romanskrywer," het sy gesê, "Ek het myself gewy aan die skryf van die mistieke dramas van die Genootskap van Isis Liturgie" (Iles 2007).

Op dieselfde manier het sy haar kunswerk herorienteer sodat dit die glorie kon verheerlik Godin. Die meeste van haar skilderye is gebruik om haar boekies, of ander Fellowship of Isis-publikasies te illustreer, Isiese Nuus, in die besonder. [Image regs] In 2005 het sy ook skilderye van die Godin uitgestal in 'n internasionale kunstenaarsuitstalling. Olivia Robertson se benadering tot rituele was dus dié van 'n kunstenaar en dit is nie verbasend dat sy die belang van die kunste in die uitdrukking van godsdienstige gevoel moes aandring nie. Die boodskap in die Genootskap van Isis is dat kuns verstaan ​​moet word as 'n manier om skoonheid, die kreatiwiteit van godinne en die dans van die skepping te vier. In haar huldeblyk aan Robertson het Linda Iles geskryf dat sy "haar rol van priesteres as kunstenaar gewerk het" (2013), en sy het haar aangehaal en gesê: "Geniet die geluk wat aan die ewige sfere behoort, soos die liefde en versorging van mekaar, van diere en plante, filosofie en godsdiens, die praktyk van kuns en kunsvlyt. So sal jy jou geestelike liggaam versterk met die nektar en ambrosia van die gode. . . . "Die eiesoortige estetiese oriëntasie van die liturgie en rituele van die Genootskap van Isis eggo dié van baie New Age-alternatiewe spiritualiteite of dié van sommige progressiewe Katolieke denkers in Ierland (Dom Mark Patrick Hederman, OSB, byvoorbeeld).

Dit blyk egter nie van vooraf nie. Lawrence Durdin-Robertson het die Hittington-kasteel se Anglikaanse kapel in 'n tempel omskep, en Olivia Robertson het onthou: "Ons het begin om groepe bymekaar te maak vir godin-rituele en ek het geleidelik ontdek dat die ritueel belangrik was. Totdat ek gesien het hoe belangrik dit was vir my broer, het ek glad nie ritueel gebruik nie "(Robertson 1990: 38). Die eerste ritueel wat sy opgedoen het, was die huwelikseremonie wat sy uitgewerk het vir haar niggie Melian se huwelik met 'n Oos-Indiese, van wie sy "oor die Indiese gebruik van simboliek deur die ritueel gebruik van die elemente" (1990: 38) geleer het. Baie ander het gevolg, en die Genootskap van Isis het uiteindelik 'n uiters geritualiseerde godsdiens geword wat gestruktureer is rondom vier hoofrituele: doop en benaming, inisiasie, wedergeboorte of ervaring van ander sfere, en die begrafnisplegtigheid, "wanneer die siel 'n nuwe lewenswandel deurbring die Matrix "(Robertson, nd-b: Inleiding).

Wat Olivia Robertson veroorsaak het om nuwe tekste te skryf, was dat sy "besef het dat die gemeenskap met die Godin as gevolg van ons rituele gebeur het." Sy het bygevoeg:

Soos baie spontane mistici, het ek nooit rites gebruik of aan 'n Orde behoort nie. Aanvanklik het ek aanvaar dat ons rituele 'n proeflopie was vir werklike innerlike ervaring, maar ek het ontdek dat werklike gebeure tydens ons seremonies plaasgevind het (Robertson 1990: 42)

Hierdie, het sy beweer, was goddelik geïnspireer, wat verklaar waarom hulle het gelei tot "gemeenskap met die godheid, verander hul lewens vir goed" (Robertson 1990: 42). Robertson het dan nuwe seremonies geskep, twintig-en-twintig boeke of boekies van rituele as geheel [Image to the right] geskryf, almal op die webwerf van Isis se webwerf. Agt meer "toegangs- en toewydingsritte" is by die aanvanklike lys gevoeg. Hulle word gebruik vir die toewyding van adepts, Archdruid / esses, Dames en Knights, Hierophants, en Priester / Priestess Alchemists, maar ook vir die ordinering van priesters / priesteresse. Die twee inskrywingsritte betref geselskap van die Druid-klan van Dana en die edele orde van Tara. Olivia Robertson het ook orakels uitgereik (dit is voorspellings en profesieë wat sy in meditasie ontvang het) en meditasie vir lede gelei. Behalwe die bogenoemde uitgebreide rituele, is 'n klein liggaam van eenvoudige gebede vir daaglikse gebruik ook beskikbaar op die webwerf van Isis se webwerf.

Nietemin bly Robertson verbonde aan haar aanvanklike metode van kommunikasie met die Godin, telepatie, wat sy in die daaglikse praktyke van haar volgelinge wuif. Sy het hulle geleer dat telepatie 'n noodsaaklike kanaal was waardeur hulle gemeenskap met godhede kan ervaar, maar ook met mekaar kommunikeer. Inisieerders is dus genooi om hul intuïsie, hul verbeelding, en hul bekwaamheid te ontwikkel om hulself te vergeet sodat hulle die hoër sfere bereik, waar die Godin na hulle sou kom. Hulle het dit behaal toe Robertson hulle deur middel van meditasie tegnieke in 'n trance gekry het en hul siele na die "etheric plane" gestuur het. Op hierdie manier het Olivia Robertson gedink sy het ander gehelp om te wakker te word (Robertson 1990: 32), aangesien "een keer in die astrale vlak , die reïnkarnasie ervarings sal gebeur "(Robertson 1990: 38). Met "reïnkarnasie" hier het sy die geboorte van 'n nuwe self as gevolg van psigiese ervarings bedoel. In haar siening kan mense in daardie staat identifiseer met enige godin wat hulle gekies het; dit was die beginpunt van wat sy "hergeboorte" genoem het.

Telepathie is ook gebruik om belangrike rituele uit te voer: die daaglikse "seremonies van afstemming". Elke oggend en aand van 6: 30 tot 8: 30 Greenwich Mean Time, het Olivia Robertson lede uitgenooi om te bid en met die groep te skakel as hulle die behoefte gehad het om doen so. Sy het verduidelik:

Ek staan ​​elke dag op 5: 30 en by 6: 30 Ek gaan in die Tempel van Isis en salf my voorkop. Hier mediteer ek tot 8: 30. Dan in die aand, weer van 6: 30 tot 8: 30 het ons meditasie in die tempel. Ek voel hierdie afstemmingstye is belangrik. Baie mense stem saam met ons van oor die hele wêreld op hierdie tye (Langstone 1993).

Alhoewel Robertson aan die einde van haar lewe beweer het dat dit wat sy principieel vermy het, persoonlik was "(Robertson 2002), het sy baie in die rituele en praktyke van die Genootskap van Isis geplaas. Sy het geglo sy is deur die Godin in alles gelei en was slegs 'n bemiddelaar, 'n Sibyl, in die woorde van Caitlin Matthews (Matthews 1990: 9). Maar haar sterk persoonlikheid en kreatiwiteit en haar volgelinge se oortuiging dat sy in kontak was met die Godin, het 'n groot impak gelê op die organisasie wat sy mede-stigter.

LEIERSKAP

Olivia Robertson wou nie die leier van die Genootskap van Isis genoem word nie en beskou haarself hoofsaaklik as "'n priesteres van die Godin Isis" (Sideman 2000). In 'n 2012-onderhoud deur joernalis Victoria Mary Clarke het Robertson daarop aangedring dat sy haarself nie as die Genootskap van Isis se hoof kon beskou nie, op grond dat elke lid gelyk is (Clarke 2012). Dit is waar dat die Genootskap van Isis as 'n heeltemal demokratiese organisasie beskou is, en sy Manifes verklaar dat alle lede gelyke voorregte het (Genootskap van Isis, nd-a). Maar dit kan oortuigend aangevoer word dat die realiteit meer kompleks is as wat hierdie eenvoudige stelling aandui.

Eerstens het Robertson se onophoudelike werk in die diens van die Genootskap van Isis en haar innemende persoonlikheid haar die verbeelding van die beweging gemaak, selfs voor haar broer se dood in 1994. In 1993 was sy genooi om in die plenaire sitting van die tweede parlement van die wêreld se godsdienste in Chicago te praat, waar sy sensasie veroorsaak het. [Image regs] Sy het haar ervaring herinner as een van konfrontasie met die patriargie. Daar is net een ander vrou uitgenooi om te praat, en ander sprekers "was patriargale" (Sideman 2000). Robertson onthou:

Ek het opgestaan ​​en die "Seën van die Godin" gegee. Wat interessant was, was dat 'n Ortodokse biskop uitgegaan het. Die mense op die platform het stonig gekonfronteer, maar ek het 'n ovatie gekry (Sideman 2000).

Sy het ook beweer dat sy toe in die geheim teruggekeer is na haar kamer weens 'n bedreiging teen haar lewe deur 'n Christen (Sideman 2000) gemaak.

Die gemeenskap van Isis ontwikkel hoofsaaklik dankie aan die internet, wat in sy kinderskoene was toe Lawrence Durdin-Robertson gesterf het. Die eerste webwerf van die organisasie het aanlyn in 1996 gegaan, so dit was die sentrale figuur van Olivia Robertson wat geïdentifiseer is as die hooforganiseerder en leier van die Genootskap. Dit is bevestig toe sy onvermoeid begin reis het na die verskillende gemeentes van Isis-tempels wat oor die wêreld geskep is en toe sy ingestem het om 'n bevel van priesters en priesters te skep.

Soos met die noodsaaklikheid om rituele te skep, was die skepping van 'n genootskap van Isis se priesterdom in 1976 nie verwag nie, maar toe dit noodsaaklik geword het, was dit Robertson wat die nuwe struktuur bedink het. Sy het verduidelik dat sy aanvanklik gevra is "deur 'n dame wat 'n priesteres wil wees." Sy het gesê dat byna alles wat die stigters gedoen het, was omdat iemand het hulle gevra om dit te doen. En sy het afgesluit: 'Die FOI is nie-hiërargies omdat ons modern is. Ek bedoel al hierdie neigende en buigende en okkulte bevele om mense rond te kry. Ons hou net nie daarvan nie ”(Langstone 1993). [Beeld aan die regterkant] Tog het sukses en die internasionalisering van die beweging die skepping van 'n struktuur noodsaaklik gemaak, en die resultaat was 'n uiters uitgebreide en komplekse organisasie wat 'n rigiede hiërargie van strukture, dogterorganisasies, vlakke van inisiasie en priesterskap insluit. In 2009 het die struktuur van leierskap sy eindpunt bereik met die totstandkoming van die Fellowship of Isis Union Triad, bestaande uit drie vakbonde: die Archpriesthood Union (Fellowship of Isis archpriesthood, gestig in 1999), The Archdruid Union (Druid Clan of Dana ), en Grand Commander Union (Edele Orde van Tara). Die Triade was op 'n internasionale basis georganiseer en die leiers was die talle hooggeplaastes van die drie ordes. Almal het uitgebreide titels en regte verleen. Hulle het ook die 'voogde en bewaarders van die nalatenskap van die Fellowship of Isis' geword (Fellowship of Isis, nd-d). Olivia Robertson het verduidelik: “Ons het 'n drieledige sentrums wat die drie oeretieke bevat wat in die manifes gelys word - liefde, skoonheid en waarheid. Dit word getoon deur die Priesterskap, die Druïde Clan van Dana en die Orde van Tara ”(Fellowship of Isis, nd-c). Dit alles het in skerp kontras gestaan ​​met die demokratiese ideale wat die stigters, veral Olivia Robertson, uitgespreek het.

Eers onlangs is die gees van gelykheid herstel. Inderdaad, ná Olivia Robertson se dood, haar opvolger, het haar niggie Cressida Pryor gesê dat Robertson se "groot bron van kreatiwiteit en liefde vir drama die ontwikkeling van hierdie kleurvolle en uitgebreide strukture bevorder het." [Image regs] Die nuwe Steward (Pryor se amptelike titel) het gevrees dat "hierdie kompleksiteit met heraldiese en Masonic-oortones gevul" . Sy stel haar dus die taak om die struktuur te vereenvoudig en die "komplekse hiërargiese strukture van 'adepti' weg te doen; die aartsprestasie, die groot bevele met Knights and Dames Commanders "(Pryor 2014). Sy het bygevoeg:

Hoe kan 'n mede-lid 'n "groot bevelvoerder" wees bo en behalwe die ander? Nee, hulle het 'n doel gedien toe Olivia 'n rukkie geskep het, maar die behoefte aan hulle het geslaag. Ons staan ​​nou skouer op die skouer as maatgenote langs hierdie goddelike Goddelike geseënde pad en kan as gelykes vier en dien "(Pryor 2014).

Olivia Robertson se houding teenoor leierskap en die struktuur van die Genootskap van Isis was in werklikheid vol dubbelsinnighede. Een verdere ambivalensie het betrekking op die plek van oorerwing in haar begrip van die organisasie. Dit sou na haar dood baie ernstige verskille veroorsaak.

Kwessies / UITDAGINGS

Olivia Robertson se sosiale agtergrond het verseker dat sy gelukkig in die Katolieke samelewing van Ierland kon leef, ten spyte van haar eksentrieke maniere. Die Katolieke Kerk het sy gesag kort ná onafhanklikheid in 1916 gevestig, en deur die kultuur en godsdiens van 1960 en 1970. Vroue se regte was beperk. Die 1937 Ierse Grondwet het aanbeveel dat vroue tuis moet bly waar hul natuurlike plek veronderstel was om te wees. Die Katolieke Kerk van sy kant is 'n "spesiale posisie" in die staat toegestaan ​​(Bunreacht na hÉireann 1937, artikel 44), wat beteken dat dit 'n posisie het om wetgewing te beïnvloed. In hierdie oënskynlik ongunstige konteks het Olivia Robertson, 'n Protestant, grootgeword in bevoorregte omstandighede, ver van die swaarkry wat die lewe van haar tydgenote gekenmerk het in 'n land wat ernstige ekonomiese probleme gekonfronteer het. Sy het na die universiteit gegaan, wat ongewoon vir 'n vrou van haar geslag was, en sy het 'n redelik suksesvolle (en seker respekvolle) Anglo-Ierse skrywer geword, soos sy haarself genoem het. Dit blyk selfs dat sy nie geraak word deur die ernstige boekensensorskap wat deur die staat van 1929 opgelê is nie, hoewel sommige van haar romans verhale van haar vroeë godsdienstige ervarings was. Die sensuur geteiken "onsedelike" literatuur en Robertson se werke was in hierdie opsig onschadelik.

Tog het die openbaring van haar bekering tot die Godin as 'n skok vir die Ierse bevolking en haar bure in Clonegal gekom. beide Die oproep van Isis en Die Wedding Rite is gepubliseer deur Cesara Publications in die 1970s, en laasgenoemde is op Ierse televisie hersien. Rondom dieselfde In die tyd het Lawrence Durdin-Robertson [Image regs] sy eerste boeke oor die godin gepubliseer en ook hy het groot aandag onder die pers gekry, selfs in Brittanje en die Verenigde State. Met hierdie skielike aandag het Olivia Robertson tot die slotsom gekom dat hulle 'die snaakse been van die onderneming aangeraak het'. Hulle het 'ess' by God gevoeg. ' As gevolg hiervan is hulle 'die teiken van humor, verbasing, bespiegelinge' gemaak, wat sy verbind het met 'die totale minagting wat die twintigste eeu vir vroue in die priesterlike rol gehad het' (Robertson 1990: 39). Koerantopskrifte bied 'n belangrike illustrasie van hedendaagse reaksies. Olivia Robertson het veral onder andere 'Goddess Rites Shock Rural Eden', 'I Am No Witch Says Rector', '2000 AD: Women's Rule' onthou, en haar gunsteling: "Bizarre Rites of the She-God Cult." Sy het opgemerk dat die term She-God met 'dieselfde soort minagting as 'n mens die bok' bok 'gebruik word, en dat joernaliste op die uitkyk was vir sensasionele onthullings oor orgieë, naaktheid en bisarre rituele. Dit is interessant dat niks hiervan die Durdin-Robertsons in 'n besonder moeilike situasie geplaas het nie. 'Ons het hierdie aangename vullis sonder rede toegelaat,' het Lady Olivia later gesê. "Dit het soveel nuwe vriende vir ons gebring" (Robertson 1990: 39–40). Media-publisiteit het mettertyd 'n positiewe uitwerking gehad, aangesien dit nuwe rekrute en vriendelike kontakte gebring het.

In die dorp Clonegal self was aanvanklike reaksies negatief. Locals was "afgryslik" met die gedagte dat hulle "alle hekse was. Dit het hulle absoluut gekrenk, "het Olivia onthou. Maar daar was weer goed vir die Durdin-Robertsons, want volgens Robertson het hulle die buitekant van die kasteel oopgemaak by elke seremonie sodat die mense kon kom en deelneem. "Dit het ook baie mense na die dorp gelok. , en waarskynlik dorpswinkels en kroeë. Toeriste en "bande van New Age spiritualiste. . . gekonfronteer op die kasteel om te bid, mediteer en optree in heidense dramas en tableaux "(" Olivia Robertson-Doodskloof "2013), sonder twyfel geklee in kleurvolle eksotiese klere van die onkonvensionele soort wat Robertson liefgehad het. Mense moet gewoond geraak het aan die vreemde besienswaardighede by die kasteel en hulle was waarskynlik nuuskierig om die bekende persoonlikhede te sien wat van tyd tot tyd gekom het: Van Morrison, Hugh Grant en Mick Jagger. Die baie pers huldeblyke wat gepubliseer is toe Olivia Robertson gesterf het, het respek vir die ou dame, wat as 'n onskuldige en pragtige eksentrieke aangebied is.

'N Baie meer ernstige uitdaging in die lang termyn het gekom van Robertson se gebrek aan duidelikheid oor die plek van oorerflikheid en hiërargie in die gemeenskap van Isis, wat uiteindelik 'n skeuring in die organisasie na haar dood in 2013 veroorsaak het. As gevolg van 'n herorganisasie in 1999 het die bewaarders van die beweging se nalatenskap en sy toekomstige leiers die lede geword van die Internasionale Archipelstadsunie, waarin slegs 'n klein minderheid Iers was (twee uit twee en dertig). In die vroeë 2010's is geglo dat die sentrum van bedrywighede uiteindelik van Ierland na die Verenigde State kon verskuif, maar dinge het dramaties ontwikkel ná Robertson se dood toe haar aangestelde opvolger, haar niggie Cressida Pryor, wat tot die priesterdom in 2009 gereël is, besluit het om weer te gaan Sentraliseer die organisasie. Albei kante het hul eise op verklarings van Olivia Robertson gebaseer, maar Cressida Pryor se uiteindelike argument, wat op familie- of dinastiese oorwegings fokus, was 'n herinnering aan die historiese belangrikheid van oorerwing in die groep se begrip van leierskap.

Ten spyte van hierdie onenigheid het die Fellowship of Isis hulde gebring aan Olivia Robertson op die 100ste herdenking van haar geboorte in 2017, net soos die Neopagan-gemeenskap in die Britse Eilande en daarna. Dit is onmoontlik om in hierdie stadium te weet wat die langtermyn-nalatenskap van Olivia Robertson en haar beweging sal wees. Sy was 'n ewige optimis en het gedink dat slegs die huidige oomblik saak maak en dat 'die dood vir die onkundiges is!' (aangehaal in Iles 2013). 'N Paar lyne geneem van Veld van die Vreemdeling (Robertson 1948: 70) nooi lesers uit om te voorkom dat hulle verwag word:

Die enigste oomblik wat vir ons werklik is, is die verbygaande oomblik,
want net nou het ons die krag om ons vrye wil te gebruik.
Die verlede is 'n fantoomwêreld wat onafwendbaar vasgestel is en wat van ons wegbly,
en die toekoms, totdat dit die tyd vir die huidige aksie word, het geen bestaan ​​nie. 

IMAGES

Image #1: Olivia Robertson by Huntington Castle.
Beeld #2: Huntington Castle, Clonegal, Ierland.
Beeld # 3: Die oproep van Isis dek.
Beeld #4: WB Yeats se grafsteen, Drumcliff, County Sligo, Ierland.
Beeld #5: Jong Olivia Robertson.
Beeld # 6: Isis van Genootskap dek.
Beeld #7: Olivia Robertson. Die Weerligflits van Isis op die voorblad van Isiese Nuus, geen. 119 (Brigantia 2006).
Beeld # 8: Foto van Olivia Robertson se skilderye in die Tempel van Isis, Huntington Castle.
Beeld #9: Olivia Robertson. Oog van Visie op die voorblad van Isiese Nuus, geen. 115 (Brigantia 2005).
Image #10: Olivia Robertson by die parlement van die wêreld se godsdienste, Chicago, 1993.
Beeld # 11: Olivia Robertson, Ordinasie van Priesteres en Priesters, voorblad.
Beeld #12: Olivia Robertson.
Image #13: Olivia Robertson en haar broer Lawrence Durdin-Robertson.

Verwysings

Bunreacht na hÉireann [Grondwet van Ierland]. 1937. Toegang verkry vanaf https://en.wikisource.org/wiki/Constitution_of_Ireland_(consolidated_text) op 20 Februarie 2019.

Clarke, Victoria Mary. 2012. "Lady Olivia Durdin Robertson / Genootskap van Isis." Ierse Daily Mail. Julie 18. Toegang verkry vanaf https://vmcjournalism.wordpress.com/2012/08/04/lady-olivia-durdin-robertsonfellowship-of-isis/ op 20 Februarie 2019.

Crowley Vivianne. 2017. "Olivia Robertson, priesteres van Isis." Pp. 141-64 in Vroulike Leiers in Nuwe Godsdienstige Bewegings, geredigeer deur Inga Bårdsen Tøllefsen en Christian Giudice. Basingstoke, die Verenigde Koninkryk: Palgrave Macmillan.

Divine Media Ltd 2013. "Olivia, priesteres van Isis." YouTube, November 28. Toegang verkry vanaf  https://www.youtube.com/watch?v=CSO0go533Go op 20 Februarie 2019.

Genootskap van Isis. de-a. "Die Genootskap van Isis Manifesto." Genootskap van Isis. Toegang verkry vanaf http://www.fellowshipofisis.com/manifesto.html op 18 Januarie 2019.

Genootskap van Isis. de-b. "Inleiding tot die Genootskap van Isis." Genootskap van Isis. http://www.fellowshipofisis.com/intro.html. Toegang verkry op 18 Januarie 2019.

Genootskap van Isis. de-c. "Die Foundation Union Triad." Genootskap van Isis. Toegang verkry vanaf http://www.fellowshipofisis.com/au.html op 18 Januarie 2019.

Iles, Linda. 2013. "Huldeblyk aan Olivia Robertson: April 13, 1917-November 14, 2013." Genootskap van Isis Central. Toegang verkry vanaf http://www.fellowshipofisiscentral.com/Olivia-Robertson—A-Tribute op 20 Februarie 2019.

Iles, Linda. 2007. "Satire, Mite en Spiritualiteit: Die romans van Olivia Robertson." Die Spieël van Isis-'n Amptelike Genootskap van Isis-publikasie 2, no. 1. Toegang verkry vanaf https://mirrorofisis.freeyellow.com/id105.html op 20 Februarie 2019.

"Lady Olivia Robertson." [2019.] Isis House Publishing. Toegang verkry vanaf http://www.isishousepub.com/?page_id=18 op 18 Januarie 2019.

Knowles, George. 2016. "Olivia Durdin-Robertson." Controverscial.com, Mei 31. Toegang verkry vanaf https://www.controverscial.com/Olivia%20Durdin%20Robertson.htm op 20 Februarie 2019.

Langstone, Alex. 1993. "Onderhoud met Olivia." Genootskap van Isis Central. Toegang verkry vanaf http://www.fellowshipofisiscentral.com/fellowship-of-isis-history-archive— interview-with-olivia-by-alex-langstone op 20 Februarie 2019.

Maignant, Catherine. 2011. "Ierse Basis, Globale Godsdiens: Die Genootskap Van Isis." Pp. 262-80 in Ierland se nuwe godsdienstige bewegings, geredigeer deur Olivia Cosgrove, Laurence Cox, Carmen Kuhling, en Peter Mulholland. Newcastle upon Tyne, UK: Cambridge Scholars Publishing.

Maignant, Catherine. 2018. "Genootskap van Isis." World Religions and Spirituality Project. Toegang verkry vanaf https://wrldrels.org/2018/02/09/fellowship-of-isis/ op 20 Februarie 2019.

Matthews, Caitlin, ed. 1990. Stemme van die Godin: 'N Koor van Sybils. Wellingborough, Verenigde Koninkryk: Die Aquarius Press.

"Olivia Robertson-dodelike." 2013. Telegraph. November 22. Toegang verkry vanaf  https://www.telegraph.co.uk/news/obituaries/10468198/Olivia-Robertson-Obituary.html op 20 Februarie 2019.

Pryor, Cressida. 2014. "Brief van Cressida Pryor, Samhain 2014." Genootskap van Isis. Toegang verkry vanaf http://www.fellowshipofisis.com/letters/samhain2014.html op 20 Februarie 2019.

Robertson, Olivia. 1948. Veld van die Vreemdeling. Londen: Peter Davies / The Book Society.

Robertson, Olivia. 2002. "Isis of Fellowship: Voorwoord." Genootskap van Isis. Toegang verkry vanaf http://www.fellowshipofisis.com/isisoffoi.html op 20 Februarie 2019.

Robertson, Olivia. 1990. "Die wedergeboorte van die godin." Pp. 30-44 in Stemme van die Godin: 'n Koor van Sybils, geredigeer deur Caitlin Matthews. Wellingborough, Verenigde Koninkryk: Aquarius Press.

Robertson, Olivia. 1975. Die oproep van Isis. Toegang verkry vanaf http://www.fellowshipofisis.com/callofisis.html op 20 Februarie 2019.

Robertson, Olivia. de-a. College of Isis Manual. Toegang verkry vanaf http://www.fellowshipofisis.com/originalcoimanual.pdf on19 Januarie 2019.

Robertson, Olivia. de-b. Panthea: Inisiatiewe en Feeste van die Godin. Toegang verkry vanaf http://www.fellowshipofisis.com/liturgy/pantheacover.html op 18 Januarie 2019.

Sideman, Matthew. 2000. "Onder die heidene." Chicago Reader, Januarie 13. Toegang verkry vanaf https://www.chicagoreader.com/chicago/among-pagans/Content?oid=901200 op 20 Februarie 2019.

Die gemeenskap van Isis webwerf. en "Die Genootskap van Isis Manifesto." Toegang verkry vanaf http://www.fellowshipofisis.com/manifesto.html op 20 Februarie 2019.

Wilson, Steve. 1992. 'N Onderhoud met Olivia Robertson, medestigter en ArchPriestess. " Genootskap van Isis Central, Augustus. Toegang verkry vanaf http://www.fellowshipofisiscentral.com/fellowship-of-isis-history—interview-with-olivia-by-steve-wilson op 20 Februarie 2019.

"Skrywer, Kunstenaar, Visionêre en Priesteres van Isis: Olivia Melian Durdin-Robertson, April 13th, 1917-November 14th, 2013." 2013. Irish Times, Desember 7. Toegang verkry vanaf https://www.irishtimes.com/life-and-style/people/writer-artist-visionary-and-priestess-of-goddess-isis-1.1619650 op 20 Februarie 2019.

Publikasiedatum:
23 Februarie 2019

 

 

 

 

 

Deel