Massimo Introvigne

Pensa e Vai

PENSA E VAI TYD

1965 (23 Maart): Tommaso Squillace is in Rome gebore.

1971: Squillace verhuis saam met sy ouers na San Mauro Marchesato, Calabrië.

1975–1979: As jong seun het Squillace ervarings gehad met die geeste van die oorledene en plaaslike mediums, wat sy Katolieke ouers afgemaak het as dwalings of verskynsels wat deur die Duiwel veroorsaak is.

1979: Op veertienjarige ouderdom word Squillace vaardig in waarsêery deur middel van Tarot-kaarte.

1983: Squillace verhuis na Rome en werk as winkelier en ekstra vir filmondernemings.

1984: Squillace voltooi sy verpligte termyn in die Italiaanse weermag.

1985: Squillace ontdek Allan Kardec's Die Geeste Boek, wat 'n deurslaggewende invloed op sy idees sal word en ervaar word met Rome se Spiritualistiese milieu.

1986–1990: Na 'n ontmoeting met 'n 'entiteit' in Calabrië, hoewel dit outomaties geskryf is, reis Squillace herhaaldelik na Brasilië om te help met die vervaardiging van twee dokumentêre films. Hy het by 'n Brasiliaanse meisie gewoon en 'n dogter by haar gehad.

1990: Squillace keer terug na Rome met sy lewensmaat en dogter. Hy het in verskillende hoedanighede hard gewerk om sy gesin te onderhou, wat hom min tyd gelaat het om sy Spiritualistiese belange te kweek.

2013: Squillace is gekontak deur 'n agentskap wat hom gehuur het om saam te werk met 'n nuwe dokumentêre filmprojek in Brasilië. Terselfdertyd keer hy terug na Spiritualisme en ontmoet 'n vrou wat hom vertel hoe sy tarotkaartlesings haar lewe verander het.

2014: Squillace, nou 'n winkeleienaar in Rome, ontvang die bevel om 'n boek en die titel daarvan te skryf, van 'n geestelike entiteit. Pensa e vai. Hy het begin om 'n paar vriende bymekaar te maak om die boek te bespreek terwyl dit geskryf is.

2017: Squillace het Facebook-bladsye vir Pensa e vai in Italiaans en Portugees.

2018: Die boek Pensa e vai is gepubliseer. Intussen het honderde, toe duisende in beide Italië en Brasilië, weekliks vergader vir "mentalisasie" -byeenkomste met Squillace, wat meestal via die internet uitgevoer is. In Oktober het Squillace sy tweede boek gepubliseer, Então Tá, en het die eerste internasionale byeenkoms van sy volgelinge in Paraty, Brasilië georganiseer.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Pensa e vai is 'n grootliks informele byeenkoms van 'n paar duisend mense rondom die Facebook-poste (in beide Italiaans en Portugees) en 'n boek met dieselfde naam geskryf deur Rome Spiritualistiese Tommaso Squillace. Afgesien van die groeiende korpus van Facebook-plasings (Squillace 2017-), die boek Pensa e vai self, 'n semi-outobiografiese roman (Squillace 2018a), en 'n versameling gedigte en meditasies (Squillace 2018b), is daar geen geskrewe bronne nie. Hierdie profiel is hoofsaaklik gebaseer op onderhoude met Squillace en sommige van sy naaste medewerkers wat in Rome en Turyn in 2017 en 2018.

Tommaso Squillace [Image to the right] is gebore in Rome op Maart 23, 1965, van Rooms-Katolieke ouers wat na Rome gekom het uit die Suid-Italiaanse streek Calabria. Toe Tommaso ses was, het hulle teruggekeer na Calabria en die jong seun saam met hulle na die klein dorpie San Mauro Marchesato in die provinsie Crotone geneem. Tommaso geniet die ontspanne atmosfeer van die klein dorpie in Calabria, soveel anders as die chaotiese lewe van Rome. Op 'n baie jong ouderdom het hy aan sy ouers berig dat hy met sy ouer oupa kan praat, wat voor die dood van Tommaso gesterf het, en ook met 'n ou vrou van die dorp, oorlede is. Die ouers het hom geskok vir sy ongebreidelde fantasie, maar het hom uiteindelik na die plaaslike parogepriester geneem. Gekonfronteer met die lewendige besonderhede van die visioene, ongewoon vir 'n jong seun, het die priester 'n geval van demoniese versteuring vermoed en het Tommaso net 'n seën gegee. Probeer om 'n boodskap van die ou vrou se gees aan een van haar familie te lewer, was 'n meer traumatiese ervaring. Die man het nie die boodskap gehou en die jong Tommaso genadeloos geslaan nie.

Later het Tommaso met 'n ou man tyd begin spandeer. Hy het net die plaaslike dialek gepraat, maar in die praat met Tommaso, soos laasgenoemde aangemeld het, het hy in 'n perfekte en selfs elegante Italiaans gepraat en diep gedagtes uitgespreek. Later het Squillace die ou man geïdentifiseer as 'n "onbewuste Spiritualistiese medium" en die kanaal "entiteite" het gekies om boodskappe aan die jong seun te lewer.

Hierdie verskynsels het in Tommaso 'n voortdurende belangstelling vir die paranormale ontstaan. Op die ouderdom van veertien, het hy 'n Tarot kaart dek gekoop en het baie vaardig geword, en gesog in die dorp, in die voorspelling van die toekoms met die kaarte.

In sy vroeë lewe bespreek Squillace egter die indruk dat hy in 'n fantastiese paranormale wêreld gewoon het. Hy was 'n normale jong seun en, soos baie Italianers van sy ouderdom, het gedroom om in Cinecittà, die Italiaanse weergawe van Hollywood, as direkteur of akteur te werk. Op agtienjarige ouderdom het hy teruggekeer na Rome, en hy kon deur 'n Cinecittà-maatskappy gehuur word as stoorman en baadjie-van-alle-ambagte. Dit was nie wat hy gedroom het nie, maar dit was 'n begin, en uiteindelik het hy in sommige flieks as ekstra verskyn.

Dit was egter 1984, en Italië het steeds op agttien verpligte militêre diens vir alle jong mans. Squillace het dit in die weermag voltooi om eers na sy terugkeer na Rome te ontdek dat die rolprentmaatskappy nie bereid was om hom stabiele werk aan te bied nie. Hy het sy Tarot-kaarte gehad en het geglo dat hy 'n natuurlike geskenk as 'n Spiritualistiese medium gehad het. Hy het eindig ontmoet deur in Rome se Spiritualistiese kringe rond te hang. Daar het hy ontdek Die Geeste Boek deur Allan Kardec, die pen naam van die Franse onderwyser en skrywer Hippolyte-Leon-Denizard Rivail (1804-1869), en die Bybel van die Franse tak van Spiritualisme bekend as Spiritisme. Die boek is oorspronklik in Parys in 1857 (Kardec 1857) gepubliseer. stuit Die Geeste Boek was belangrik vir Squillace. Kardec het skielik die teoretiese raamwerk vir sy verskillende paranormale ervarings aangebied.

Hy het gevoel dat hy 'n rukkie moes terugkeer na San Mauro Marchesato, in Calabria, waar hy in die stil atmosfeer van die dorpie boodskappe van 'n geestesgids ontvang het deur middel van outomatiese skryfwerk. Hy het gesê hy moet na Rome terugkeer, maar vermy die Spiritualistiese groepe daar en dat hy eendag aan 'n geestelike sending toevertrou sal word. In Rome, in 1989, is hy deur 'n ander rolprentmaatskappy gehuur om saam met hulle in Brasilië te werk. Hy het hierin 'n geestelike boodskap van sy gidse gesien, want Brasilië was die wêreldsentrum van Kardecist Spiritualisme. In Brasilië het Squillace egter ook die donkerder realiteit van sosiale onreg en die wanhoop van die straatkinders (meninos da rua) ontdek. Hy het by 'n plaaslike meisie begin woon, deur wie sy 'n dogter gehad het. In die volgende paar jaar het hy verskeie kere gereis na Brasilië en probeer om daar te werk vir projekte van Italiaanse rolprentmaatskappye. In hierdie jare het hy in Italië en Brasilië kragtige geestelike ervarings gehad, wat self boodskappe van God ontvang het, maar ook 'n besonder wrede geweld teen 'n Brasiliaanse straatkind gesien.

Hy het besluit om sy maat en dogter terug te neem na Italië. Daar het hy verskeie werksgeleenthede gevind om vir sy familie voorsiening te maak, maar het ingestuur wat hy later sy geestelike "woestyn" genoem het. Hy het steeds geestelike belange gekweek, maar die stemme wat voorheen met hom gepraat het, het stilgebly.

Dit was eers na twintig jaar van hierdie "woestyn" dat dinge skielik weer begin verander het. In 2013 is hy 'n ander geleentheid aangebied om te werk vir 'n dokumentêre rolprent in Brasilië (wat suksesvol was, hoewel hy kla dat sy bydrae nie behoorlik erken is nie). Hy het ook 'n vrou ontmoet wat hom vertel het hoe baie jare voorheen die Tarot-lesing Young Squillace vir haar gedoen het Haar lewe het verander, en al sy voorspellings het waar geword. Die vrou het vir hom gesê hy moet nie die gawe wat God aan hom gegee het, verspil nie. Die ontmoeting was diep onder die indruk van Squillace, hoe meer hy weer begin het as medium, in die hoop om onlangs oorlede familie te kontak.

Hy was nou 'n winkelier in Rome. [Foto aan die regterkant] Hy het eers 'n juwelierswinkel bedryf, wat Italiaanse spesialiteitskos wou verkoop, in die mees toeristiese gebied in die middel van Rome. Klante besef dat die winkeleienaar ietwat spesiaal was. Ek het 'n onderhoud gevoer met sommige wat in Squillace belanggestel het nadat hulle vreemde verskynsels in die winkel ervaar het. Squillace se belangrikste ervaring was 'n geestelike ontmoeting in 2015, toe hy die impuls gehad het om te vlieg, totdat 'n teenwoordigheid vir hom gesê het: 'Tommaso, die tyd is nou: gaan terug aarde toe en skryf 'n boek.'

Hy berig dat hy verbaas was, aangesien hy nie 'n skrywer was nie. 'Watter boek?' vra hy. En die antwoord kom: Die boek van u lewe. Terwyl dit gedurende die volgende drie jaar ontwikkel het, was die boek nie 'n outobiografie nie, maar 'n verhaal, persoonlike verslae en gedigte. Sodra hy besluit het om dit te skryf, het Squillace die boek [Image right] met 'n paar vriende in Rome begin bespreek. Begin in 2017 het hy bladsye op Facebook in Italiaans en Portugees geopen, laasgenoemde vir sy vele Brasiliaanse vriende. Nog voor die publikasie in 2018 van Pensa e vai (“Think and go,”), terwyl die boek uiteindelik deur die “Voice” van Squillace getiteld is, het groepe in Rome en Brasilië begin saamdrom om die idees van die skrywer en die dele van die boek wat hy geleidelik uitgereik het, te bespreek. Alhoewel sommige groepe fisies vergader, is die Pensa e vai netwerk werk grootliks elektronies. Elke week, op honderde, en nou duisende volgelinge ontmoet aanlyn vir 'n halfuur van meditasie, en die aantal groei.

'N Tweede boek, Então Tá (Squillace 2018b) is in Oktober 2018 gepubliseer. Die titel verwys na 'n idiomatiese uitdrukking in Portugees ("Goed, dan") en die boek versamel gedig en meditasies. [Image regs] Die boek is tydens die Literêre Dae van Campos do Jordão, in die Brasiliaanse staat São Paulo, in 2018 geloods. Ook in 2018 is die eerste internasionale byeenkoms van Squillace se aanhangers georganiseer in Paraty, in die staat Rio de Janeiro, Brasilië.

Leerstellinge / oortuigings 

Die leerstellings van Pensa e vai word in die boek ingesluit, maar op 'n indirekte en geskrifte manier. Die daaglikse kontak met die kort sinne Squillace-plasings op Facebook sosialiseer ook sy oortuigings. Wat weer volg, is ook gebaseer op onderhoude met Squillace self.

Soos vroeër genoem, is die hoofbron van Squillace se spiritualiteit die Spiritisme van Allan Kardec. Squillace onthou egter sy Katolieke opvoeding, en het al jare lank boeke oor Boeddhisme en ander Oosterse godsdienste gelees.

Squillace se idee van God is meestal gebaseer op Kardec en ander Spiritualistiese bronne. Daar is net een God, maar die bewussyn van alle lewende wesens is 'n deel van God en sal na God terugkeer. Die bewussyn (siel) is onsterflik, terwyl die voertuig (liggaam) sterflik is. Daar is egter verskeie liggame, en van sommige hiervan weet ons baie min. Kardec het reïnkarnasie teen ander Spiritualiste verdedig, en so ook Squillace.

Ons het die bewussyn van ons oorspronklike goddelike natuur verloor. Hierdie bewussyn kan ontwaak word, maar een leeftyd is gewoonlik nie genoeg nie. Die bewussyn, of die siel, het ten doel om God se eie ervaring van die heelal te herhaal en sodoende weer self as goddelik te verstaan. Om hierdie doel te bereik, moet dit egter gebruik word die liggaam. Goeie en slegte ervarings is beide lesse en stappe op die weg van ontwaking. Foute veroorsaak egter gevolge, en Squillace glo in die wet van karma. [Image regs]

Hy glo ook dat chakras energie-sentrums in die menslike liggaam is, en kundalini is die goddelike sprankel teenwoordig in die mens. Die ontwaking van die kundalini beteken dat die bewussyn geleidelik die inherente goddelikheid daarvan verstaan ​​het en nou gereed is om met God saam te smelt.

Bykomend tot die Oosterse verhaal van chakras en kundalini, aanvaar Squillace ook die Westerse en Christelike terminologie van "geloof." Geloof is nie iets negatief nie en is eintlik nodig vir die evolusie van die siel. Die geloof is die bewussyn wat God bestaan ​​en dat ons almal deel van God is. In hierdie sin pleit Squillace, die Christendom is reg. Daar is geen geestelike vooruitgang sonder geloof nie. Geloof stel ons in staat om ons ervarings bewus te aanvaar en te interpreteer. Astrale reis, Spiritualistiese seisoene, kanalisering is alles deel van menslike ervarings, maar moet deur die geloof geïnterpreteer word. Die doel van hierdie ervarings is nie om te vermaak nie, maar om die siel na die unie te lei of terug te keer na God.

RITUELE / PRAKTYKE

Alhoewel Squillace af en toe privaat konsultasies kan aanbied wat gebaseer is op sy vaardighede as 'n Tarot-kaartleser of Spiritualistiese medium, is die hoofpraktyk van die beweging die weeklikse "mentalisering".

Mentualisasies duur dertig minute. 'N Spesifieke tyd word aangekondig, en volgelinge kry gewoonlik kontak met Squillace via Facebook, hoewel hy glo dit is nie streng nodig nie. Sommige kan eenvoudig geestelik met die mentalisasie aansluit. Deur meditasie gefokus op die skep van 'n "enorme energieke stroom" wat voortspruit uit Squillace, maar aangevuur deur alle deelnemers, word 'n voordelige kanaal van positiewe energieë gegenereer en kan gerig word aan volgelinge, diegene in nood wat vir spesiale hulp gevra het, of die wêreld in die algemeen.

Squillace en sy volgelinge glo dat mentalisasies nie net die gebruikswaarde dien om hulp en genesing te lewer nie, maar kan die hele planeet geleidelik in 'n beter wêreld verander.

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Soos tipies van 'n geestelike toneel na die New Age in die stedelike Westerse wêreld (Heelas 1991, 1996, Helas en Woodhead 2005), beweer Squillace dat hy nie 'n "beweging" met homself as leier wil vestig nie. Sy is bloot 'n "netwerk" van persone wat ervarings deel en die gemeenskaplike doel om vloeistowwe van positiewe energie te skep om 'n wêreld wat hulle desperaat benodig, te bevoordeel.

'N Studie van die "mentalisaties" toon egter dat deelnemers nie in dieselfde posisie is nie. Squillace dien duidelik in die sentrum. Die goddelike energie vloei deur hom. Hy dring daarop aan dat hy nie die oorsprong van die energie (God is) is nie, maar sy deelname is noodsaaklik vir die hele oefening. Tot dusver was daar nie 'mentalisaties' sonder die persoonlike teenwoordigheid en leiding van Squillace nie. Wat 'n netwerk aangebied word, eerder as 'n beweging, het duidelik 'n leier.

Die "mentalisering", wat die kerngebeurtenis is wat die netwerk verbind, gebeur grotendeels op die web, hoewel daar 'n kerngroep vriende en dissipels is wat Squillace help wat fisies in Rome ontmoet, en ander in Brasilië ontmoet. Intussen is die Romeinse winkel van Squillace omskep in 'n biblioteek wat sy boeke en klein skilderye verkoop wat hul illustrasie weergee. Die Rome-sirkel van nader vriende help ook om geleenthede voor te berei, soos die teatervoorstelling van die boek Pensa e vai  Squillace het in Mei 2018 in Turyn plaasgevind tydens die Geloof in  Tune-fees gehou in verband met die jaarlikse Internasionale Turynse Boekskou, [Image regs] en die eerste internasionale byeenkoms van Squillace se volgelinge, ook in 2018, in Paraty, Brasilië.

Kwessies / UITDAGINGS

Soos baie soortgelyke groepe regoor die wêreld, Pensa e vai gesigte 'n dilemma van soorte. Dit is trots op sy nie-organisasie, wat dit kontrasteer met die formalisme en outoritarisme van ander groepe. Dit dring daarop aan dat, afgesien van die beskeie verkope van boeke en skilderye, geen geld hande verander nie en deelname aan alle aktiwiteite gratis is.

Aan die ander kant, as deelnemers aan die verstandelikhede gegroei het van die honderde tot die duisende, en versoeke vermeerder om Squillace te reis, lesing, byeenkomste van sy volgelinge te bevorder en hulle persoonlik te ontmoet, sal uiteindelik 'n soort organisasie nodig wees. Maar dit sal die spontane aard van die huidige netwerk verander in iets anders.

IMAGES
Beeld #1: Tommaso Squillace.
Image #2: Squillace en volgelinge in sy ou winkel, nou 'n winkel wat sy boeke verkoop.
Beeld #3: "Die boek," Pensa e vai.
Beeld # 4: Die tweede boek, Então Tá.
Beeld #5: Een van Squillace se kort gedagtes het via Facebook gestuur: "God, wat sal met my gebeur? Dit sal wees wat dit sal wees. Maar ek sal daar wees. "
Image #6: Squillace by die Geloof in Tunes-fees in Turyn, 2018.

Verwysings

Heelas, Paul. 1996. Die New Age Movement: Die Fees van die Self en die Sacralization of Modernity. Oxford: Blackwell.

Heelas, Paul. 1991. "Wes-Europa: Self-godsdienste." Pp. 167-73 in Die wêreld se godsdienste: Die studie van godsdiens, tradisionele en nuwe godsdiens, geredigeer deur Peter Clarke. Londen: Routledge.

Heelas, Paul, en Linda Woodhead (met Benjamin Seel, Bronislaw Szerszynski en Karin Tusting). 2005. Die Geestelike Revolusie: Waarom Godsdiens Gee Geestelikheid. Oxford: Blackwell.

Kardec, Allan. 1857. Die Geesboek. Parys: Édouard Dentu.

Squillace, Tommaso. 2018a. Pensa e vai. Rome: EBS.

Squillace, Tommaso. 2018b. Então Tá. Rome: PandiLettere.

Squillace, Tommaso. 2017. "Pensa e vai-Tommaso Squillace." Facebook bladsy. Toegang verkry vanaf https://facebook.com/PensaeVai/ op September 22, 2018.

Post Datum:
17 Oktober 2018

 

Deel