Maija Penttilä

Maija Penttilä (neé Turunen) is 'n adjunk-professor (doktor) in kerk- en sosiale studies aan die Universiteit van Helsinki. Sy werk as universiteitsdosent aan die Departement Praktiese Teologie. Penttilä het empiriese navorsing gedoen oor die neo-charismatiese beweging in Rusland, die Russiese Ortodokse Kerk en die godsdienstigheid van jonger geslagte in Rusland na die ineenstorting van die Sowjetunie. Haar nuutste navorsing het betrekking op Russies sprekende gemeenskappe van aanbidding en godsdienstige transnasionalisme in Finland. Penttilä het aktief in sowel internasionale as nasionale tydskrifte gepubliseer, byvoorbeeld in Godsdiens, staat en samelewing en die Nordiese Tydskrif vir Godsdiens en Samelewing. Sy is ook die skrywer van Geloof in die hart van Rusland: die godsdienstigheid van post-Sowjet-universiteitstudente (Kikimora-publikasies). In 2010 redigeer sy 'Kirkot ja uskonnot itäisessä Euroopassa' (Edita) [Kerke en godsdienste in Oos-Europa].

Deel