Catherine B. Abbott Rebecca Moore

Vrouensrolle in Peoples Temple en Jonestown

PEOPLES TEMPEL EN VROU ROLSTYL

1949 (12 Junie): Marceline Mae Baldwin trou met Jim Jones in Richmond, Indiana.

1954: Jim Jones stig die Community Unity Church in Indianapolis, Indiana.

1956: Peoples Temple, wat die eerste keer in 1955 opgeneem is as Wings of Deliverance, word in Indianapolis geopen.

1960: People Temple word amptelik verbonde aan die denominasie Disciples of Christ (Christian Church).

1962–1962: Jim Jones en sy gesin woon in Brasilië.

1965 (Julie): Jones, sy gesin en meer as tagtig lede van sy interrasse-gemeente verhuis na Redwood Valley, Kalifornië.

1968: Carolyn Moore Layton verhuis saam met haar man Larry Layton na Redwood Valley.

1969: 'n Buite-egtelike verhouding tussen Carolyn Layton en Jim Jones is aan familielede van Moore bekend gemaak.

1970: Grace Grech trou met Tim Stoen, prokureur van die tempel en adviseur van Jim Jones.

1971 (April): Tim Stoen het Jim Jones gevra om 'n kind deur Stoen se vrou, Grace Grech Stoen, te vader.

1971 (Augustus): Deborah Layton, skoonsuster van Carolyn Layton en Ann Moore, het by Peoples Temple aangesluit.

1972 (25 Januarie): Grace Stoen het die lewe geskenk aan John Victor Stoen.

1972 (Junie): Ann (Annie) Moore, die suster van Carolyn Layton, het by Peoples Temple aangesluit.

1972: Peoples Temple koop kerkgeboue in Los Angeles (September) en San Francisco (Desember).

1973 (?): Maria Katsaris het by Peoples Temple aangesluit.

1974: Pioniers van Peoples Temple het grond begin skoonmaak in die Noordwes-distrik van Guyana, Suid-Amerika om die Peoples Temple Agricultural Project te ontwikkel.

1975 (31 Januarie): Carolyn Layton het die lewe geskenk aan Jim Jon (Kimo) Prokes, wat die vader was van Jim Jones.

1975 (Desember): Al en Jeannie Mills, oorlopers van Peoples Temple, stig die Human Freedom Centre.

1976 (Februarie): Peoples Temple het 'n huurkontrak met die regering van Guyana onderteken 'om minstens een vyfde te bewerk en voordelig te beset' van 3,852 hektaar wat in die Noordwes-distrik van Guyana geleë is.

1976 (4 Julie): Grace Grech Stoen het saam met Walter Jones uit Peoples Temple oorgeloop (geen verhouding met Jim Jones se familie nie) en haar seun John Victor Stoen in die sorg van Maria Katsaris gelaat.

1977 (Junie): Tim Stoen het Peoples Temple verlaat.

1977 (somer): Ongeveer 1,000 XNUMX Peoples Temple-lede verhuis na Jonestown in 'n tydperk van drie maande.

1977 (somer): Tim Stoen en Al en Jeannie Mills organiseer die "Besorgde familielede", 'n aktivistegroep van afvalliges en familielede wat regeringsinstansies en mediakanale versoek het om Peoples Temple te ondersoek.

1977 (Augustus):  New West Magazine het 'n uiteensetting van die lewe in die Volk-tempel gepubliseer, gebaseer op afvallige rekeninge.

1977 (11 Augustus): Grace Stoen het aansoek gedoen vir toesig oor John Victor Stoen in 'n egskeidingsprosedure wat teen haar man Timothy Stoen begin is.

1977 (September): 'n "Sesdaagse beleg" wat deur Jim Jones en medepligtiges opgevoer is, het in Jonestown plaasgevind waartydens inwoners glo dat hulle onder aanval was toe 'n prokureur vir Grace en Tim Stoen probeer het om 'n Kaliforniese bewaringsbevel op Jim Jones in Jonestown uit te dien .

1978 (11 April): 'Beskuldiging van menseregteskendings' is deur die betrokke organisasie teen Jim Jones ingedien. Ingesluit was die verslag van oud-lid Yolanda Crawford oor die lewe in Jonestown.

1978 (13 Mei): Deborah Layton het van Jonestown oorgeloop.

1978 (Oktober): Teresa (Teri) Buford het van Jonestown oorgeloop.

1978 (17 November): Kaliforniese kongreslid Leo J. Ryan, lede van die bekommerde familielede, en lede van die media het Jonestown besoek.

1978 (18 November): Ryan, drie joernaliste (Robert Brown, Don Harris en Greg Robinson) en een Peoples Temple-lid (Patricia Parks) is doodgemaak deur jong mans van Jonestown in 'n hinderlaag van geweervuur ​​by die Port Kaituma-vliegbaan, ses myl. vanaf Jonestown, terwyl hulle probeer het om op vliegtuie te klim op pad na Georgetown. Na die aanranding op die vliegveld het meer as 900 inwoners, in opdrag van Jones, gif in die Jonestown-paviljoen ingeneem. Ten minste een vrou, Christine Miller, het met Jim Jones gestry oor die moord op die kinders. Ander, waaronder Leslie Wagner-Wilson, het die dood vrygespring deur voor te gee dat hulle op 'n piekniek gaan, of, in die geval van bejaarde Hyacinth Thrash, geslaap en ongesiens verbygegaan het. Marceline Jones is aan gif dood, terwyl Jim Jones aan 'n skietwond aan die kop dood is. Ann Moore is ook dood aan 'n skietwond aan die kop. Carolyn Layton en Maria Katsaris is dood deur gif in te neem. In Georgetown, Guyana, het die lid van die tempel, Sharon Amos, haar drie kinders en haarself vermoor.

DOKTRINE / GELOOFSVOORWAARDES 

Die primêre ideologiese bekommernisse in Peoples Temple was rasse-ongelykheid en sosiale onreg, eerder as die bevordering van vroue se regte. Nietemin was die onderdrukking van vroue in die samelewing bekend aan mense van die Tempel van die Tempel en hul leier, Jim Jones (1931-1978). Tydens ten minste een preek, gegee in Fall 1974, het Jones van die Bybel gepraat as die bron van vroue se onderdrukking (Q1059-6 Transcript 1974). Hy het die arme behandeling van vroue geblameer op die Bybelse verhaal van Adam en Eva (Genesis 3). Soos ander Christen-tolke het Jones beweer dat Genesis 3: 16, die gedeelte waarin Eva se straf vir die ongehoorsaamheid van God se opdrag pyn in die bevalling is en deur haar man beheer word, die oorsaak was van vroue se verleiding tot ondergeskikte posisies in die samelewing. In sy afdeling "The Letter Killeth," het Jones ook 'n rykdom voorbeelde gegee van die mishandeling van vroue, soos blykbaar in die Bybel gefinaliseer (Jim Jones nd)

Ten spyte van die gebrek aan 'n duidelike feministiese ideologie het wit vroue in Peoples Temple vooruitgang gebring na leierskapsposisies, wat 'n mate van gesag en verantwoordelikheid bereik wat nie in die breër Amerikaanse samelewing in die 1970's beskikbaar is nie. Terwyl die oorkoepelende verhaal in die Tempel gekonsentreer is op rasseverhoudinge en ekonomiese uitbuiting van kleurlinge in die VSA en in die buiteland, het 'n gelyktydige subtekst sommige wit vroue buitengewone voorregte verleen. Hierdie verbreking is aangeteken deur agt jong volwassenes wat die beweging in 1973 verlaat het. Die "Agt Revolusionêre" het 'n brief aan Jim Jones geskryf waarin hulle hul defek verduidelik waarin hulle daarop gewys het dat:

U het gesê dat die revolusionêre fokuspunt tans in die swart mense is. Daar is volgens jou geen potensiaal in die blanke bevolking nie. Tog, waar is die swart leierskap, waar is die swart personeel en swart houding? (Die Agt Revolusionêre 1973)

Die Agt Revolusionêre wat naamlik genoem word, is die individue (manlik en vroulik) wat hulle geglo het, van Jim Jones se geslag geëis. Hulle het sulke verhoudings op lede eerder as op die leier geplaas.

Tog was dit duidelik dat Jones die meeste seksuele verhoudings wat in die Tempel plaasgevind het, beheer het deur huwelike en vennootskappe deur 'n Verhoudingskomitee te aanvaar of te verwerp. Verbindings met buitestaanders is nie goedgekeur nie. Terwyl Jones beweer dat almal behalwe homself homoseksueel was en gays en lesbiërs gelyk het, het hy LGBT-verhoudings toegelaat om in Jonestown (Bellefountaine 2011) te floreer.

Jones het mans en mans op 'n verskeidenheid maniere doelbewus verneder en gereeld op hul seksuele onvoldoende fokus. By een geleentheid het hy daarop aangedring dat Cathy Stahl (1953-1978) haar klere verwyder en in die swembad in die Redwood Valley-kompleks van die tempel spring. Dit was om haar te leer om nie soveel te eet nie. "Jy is al vreeslik oorgewig," het hy in 'n openbare vergadering gesê. "Die enigste manier waarop jy hierdie reëls sal verstaan, is deur verleentheid" (Mills 1981: 258). Stahl het haar bra en panties gestroop, saam met 'n veiligheidspennetjie vasgehou en in die diep punt van die swembad ingedruk.

Op 'n aparte geleentheid het Jones 'n vrou nodig om heeltemal voor die Beplanningskommissie, die amptelike leierskapskomitee vir die Tempel, uit te trek. Die redes is onduidelik: óf sy het 'n liefdesbrief aan Jones geskryf, volgens sommige individue teenwoordig; of sy het op eie rekening iets kritiess van die groep geskryf. (Omdat sy nog leef, wil sy anoniem bly.) In elk geval het sy vir meer as 'n uur kaal voor vyftig mense gestaan ​​terwyl hulle haar lyf, haar geslagsdele en haar persoon (Nelson 2006) gekritiseer het.

So het oortuigings van vroue in die tempel paradoksaal gelei tot hul afname en terselfdertyd tot die bevordering van sommige vroue oor ander in die tempel.

ORGANISATORIESE ROLPE UITVOER DEUR VROUE

Vroue se leierskapsrolle het in die loop van die Volks-tempel se vyf-en-twintig jaar geskiedenis verander. Toe die groep in Indiana in die 1950's was, het Jim Jones en sy vrou, Marceline Mae Baldwin Jones (1927-1978), [Image right] gedien as die primêre besluitnemers. 'N Paar ander individue word op inlywing dokumente gelys, maar dit is duidelik dat die paartjie as span gewerk het: Jim was die karismatiese voorman wat mense as leier erken het, terwyl Marceline agter die skerms gewerk het as die administrateur van verskeie gelisensieerde sorgfasiliteite wat voorsien inkomste om die kerk se welwillendheidsprogramme te ondersteun. Met die skuif na Noord-Kalifornië in die middel-1960's, het meer vroue by administrasie betrokke geraak, hoewel Jim Jones die finale besluitnemer was. Namate die kerk in die vroeë 1970's na San Francisco en Los Angeles uitgebrei het, het 'n doeltreffende burokrasie ontwikkel om die programme wat deur die organisasie aangebied word, te bestuur. Oor die algemeen het vroue hierdie programme oor die hoof gesien. Terwyl die vroeë pioniers by die Tempel se landbouprojek in Guyana hoofsaaklik mans was, was 'n paar vroue ook besig met die swaar arbeid wat nodig was om die oerwoud te verwyder. Vroue terug in die Verenigde State was instrumenteel in die uitvoering van die massamigrasie van meer as een duisend tempellede na Guyana in 1977. Teen die einde van Peoples Temple se trajek het vroue sowel in die Verenigde State as in Jonestown amper al die groep se bedrywighede gekoördineer. (Sien, WRSP profiel van Peoples Temple)

'N Aantal wit vroue het breë gesag in Peoples Temple uitgeoefen deur die verskillende leierskapsrolle beskikbaar: as vertrouens van Jim Jones, as administrateurs, en as lede van die beplanningskommissie, wat almal die rang en lêer (Hall 1987) gedien het. Confidantes was die vroue wat Jones die meeste vertrou het, veral vroue met wie hy langtermynverhoudings gehad het, soos sy vrou Marceline Jones en sy minnares Carolyn Layton (1945-1978), Maria Katsaris (1953-1978), Teri Buford, en 'n paar ander. Hulle het 'n binnekring gemaak wat 'n paar mans ingesluit het.

Administrateurs was tweedevlakleiers (soos Harriet Tropp (1950-1978) en Sharon Amos (1936-1978)) wat Jones se bestellings uitgevoer het, of sy onvolmaakte verbeelde idees (Maaga 1998: 72) besef het. Amos het die groep se gemeenskaplike huis, Lamaha Gardens, in Georgetown, Guyana, bestuur en met die Guyanese amptenare sake gedoen. Tropp hanteer mediaberigte vir die groep en behandel negatiewe publisiteit wat deur die Bekommerde Familielede geproduseer is, 'n groep wat geskep is om media-bewustheid te verhoog en die publieke opinie oor die Tempel van die Volke te vorm. Tropp was een van die min mense wat Jim Jones kon kritiseer, soos haar memo oor "The Uglification of Jonestown". In hierdie dokument het sy daarop gewys dat die gemeente 'n verkeerde verfraaiingsprojek aangepak het omdat "Pa dit wil doen", teen goeie raad wat deur verskeie mense verskaf word.

Ek dink die bogenoemde dien net om 'n probleem wat ons in die besluitneming het, uit te lig. Dit is, as jy sê dat jy iets wil doen, ignoreer ons enige advies wat ons gegee is en ons gaan teen ons eie oordeel en gaan voort. . . . Ek dink die kern van die probleem, of ten minste een aspek daarvan, is dat niemand bereid is om jou mening in sekere aangeleenthede te weerstaan ​​nie. Ek dink eerlik dat jy soms verkeerd is en niemand is bereid om dit te sê nie. Ek besef dit is nogal 'n volatiele stelling, maar ek dink dit is een faktor in die dinamika van hoe hierdie organisasie funksioneer wat ons in die moeilikheid bring (Tropp, aangehaal deur Stephenson 2005: 101).

In die Redwood Valley en San Francisco was die beplanningskommissie meer breedgebaseerd as óf die vertrouens (of binnekring) of die administrateurs. Dit was bestaan ​​uit vroue en mans wat beleid en prosedures op semi-demokratiese wyse ontwikkel het, maar uiteindelik het Jones alleen die finale besluite geneem wat die groep geraak het. Met die skuif na Guyana het die beplanningskommissie blykbaar oorgelaat word ten gunste van 'n meer diverse en gedesentraliseerde administratiewe liggaam. Owerheid in Jonestown het egter steeds met Jim Jones (Moore, Pinn, en Sawyer 2004: 69-70) gerus.

Benewens hierdie drie primêre leierskapsvlakke, het individuele vroue verantwoordelikheid gehad oor talle departemente en bedrywighede dwarsdeur die geskiedenis van die beweging. (Aangesien data geredelik beskikbaar is vanaf Jonestown-dokumente wat aanlyn geplaas word by die Alternatiewe Oorwegings van Jonestown and Peoples Temple (Alternatiewe Oorwegings van Jonestown and Peoples Temple-webwerf 2018), rapporteer ons daaroor; talle lêers wat deur die California Historical Society gehou word, sal ongetwyfeld die prentjie ondersteun gebou sodra hulle wetenskaplike evaluering ontvang.) Don Beck, 'n voormalige Tempellid, het organisatoriese kaarte, werkopdraglyste en ander items ontleed om 'n duidelike portret te ontwikkel van wie die take in Jonestown behaal het. Byvoorbeeld, die regerende "triumvirate" van die oerwoudgemeenskap bestaan ​​uit Johnny Brown Jones (1950-1978), Carolyn Layton en Harriet Tropp. Hulle het toesig gehou oor die aktiwiteite van agt departementshoofde wat dertig verskillende afdelings (Beck nd) bestuur het. Maria Katsaris was in beheer van bankwese; Harriet Tropp en Jann Gurvich (1953-1978) was twee van die drie lede van die regspan; twee Afrika-Amerikaanse vroue, Shanda James (1959-1978) en Rhonda Fortson (1954-1978), het vermaak, soos video- en filmprogrammering, behandel. Heather Shearer se analise van die papierwerk wat nodig is om die emigrasie van meer as een duisend mense uit die Verenigde State na Guyana te berg, gee nie individuele name nie, maar wys die geweldige hoeveelheid werk wat deur rang-en-lêers uitgevoer word, hoofsaaklik vroulik, vrywilligers. (Shearer 2018).

Verskeie vroue verdien spesifieke vermelding in terme van hul rolle binne die organisasie.

Psigobiografieë van Jim Jones se ma, Lynetta Putnam Jones (1902-1977), beeld 'n vrou uit wat gelyktydig haar ontsteld seun (Nesci 1999, Kelley 2015) gehaat en liefgehad het. Deur verskeie rekeninge was sy 'n vurige vrou wat, hoewel getroud, in werklikheid 'n enkelmoeder was sedert haar derde man, James Thurman Jones (1887-1951), die vader van James Warren Jones, 'n gestremde veteraan van die Eerste Wêreldoorlog was. eie geskrifte en onderhoude toon 'n onstuimige agtergrond vir haar seun (Lynetta Jones "Writings" en "Interviews" nd). Sy het in die huis van pasgetroudes Jim en Marceline ingetrek, en hulle het hul hele lewenswyse gebly, selfs na Jonestown gebring en daar in 1977 gaan sterf.

Marceline Jones, die vrou van Jim Jones, word beskou as die "moeder" van die Tempel, wat ooreenstem met Jones se rol as "vader." Sy was gerespekteer deur al die lede en bekend vir haar vriendelikheid en deernis. 'N Rekening wat deur haar biologiese seun, Stephan Jones, geskryf is, poog om die dilemma van haar lojaliteit aan Jones aan te spreek ten spyte van sy dwangse ontrouhede. Sy vertelling sluit in 'n bewegende brief wat hy kort na haar dood in Jonestown aan sy ma geskryf het:

Wat jou eie siek denke was, is een ding seker: jy het geglo dat jy geen ander keuse het as om te bly nie. U het in die plooi gebly om ons daardeur te sien, om ons lewendig en soveel as moontlik te hou, of tot ons sterk genoeg was om op ons eie te ontsnap. Maar dit was nie net die kinders wat jy as babas gehou het wat jy gesit het nie, was dit mamma? Daar was ook die kinders van die tempel. En daar was nog een kind, was daar nie? Jy het geglo jy kan dinge regmaak, HOM-het jy nie reggemaak nie? (Stephan Jones nd).

Marceline se naam is gevind op talle regsdokumente, wat haar rol as korporatiewe beampte en besluitnemer aandui. 'N Kan verpleeghuis administrateur, sy was verantwoordelik in die geskiedenis van die beweging vir die ontwikkeling van 'n beduidende inkomsteproducerende arm van die Tempel wat gelyktydig die nodige gesondheidsorgdienste verskaf het.

Naas Jim en Marceline Jones, het Carolyn Layton [Beeld regs] miskien die belangrikste leiersrol in die beweging gehad. Sy het toesig gehou oor beplannings- en organisasiekomitees. Volgens Mary McCormick Maaga, “was Carolyn Layton net soveel in die middelpunt van die bou en instandhouding van die organisasie van Peoples Temple en later, Jonestown, net soos [Temple attorney] Tim Stoen, miskien nog meer so” (Maaga 1998: 45). Maaga som die inhoud van Layton se CV waarin sy verklaar dat sy die vise-president en direkteur van Peoples Temple was (Maaga 1998: 57). Sy en Marceline Jones was die enigste twee vroue wat magtiging vir die ondertekening van tjeks gekry het om toerusting vir die Jonestown-nedersetting te koop. Layton het in briewe aan haar ouers geskryf dat sommige van haar verantwoordelikhede in Jonestown opvoedkundige opleiding oor sosialisme en organisatoriese take. Haar seksuele verhouding met Jones het gelei tot die geboorte van hul seun Jim-Jon Prokes (1975-1978), bekend as Kimo in die gemeenskap.

Maria Katsaris [Image regs] het haar opkoms tot leierskap in Peoples Temple begin in die briewekantoor, wat gekoördineerde skryfskrywings deur die Tempel uitgevoer word. Sy het uiteindelik die pligte van 'n sekretaris in Peoples Temple aanvaar, en het 'n belangrike rol in die beplanningskommissie aangeneem. Soos Carolyn Layton en die voormalige lede Grace Stoen en Teri Buford, het Katsaris 'n seksuele verhouding met Jones gehad en het hy hom toegewy aan ondanks sy bande met ander vroue in Peoples Temple, insluitend sy vrou, Marceline.

As vertrouelinge en aanhangers van Jones, Carolyn Layton en Maria Katsaris was hulle besig met aktiwiteite wat hul leier geheim gehou is van ander lede, soos om miljoene dollars van die Verenigde State na buitelandse bankrekeninge te verskuif. Soos Jones se swaar dwelmgebruik in die latere jare van die Tempel se bestaan ​​toegeneem het en hom dikwels onbevoeg gelaat het, het Layton en Katsaris meer krag in Jonestown aangeneem en Jones se bevele aan sy volgelinge oorgedra.

'N Paar ander vroue, insluitend Grace Stoen, Teri Buford, Deborah Layton (suster, Carolyn) en Annie Moore (1954-1978, Carolyn se suster), het belangrike rolle in die Tempel van die Volksblad gehad, hoewel Stoen, Deborah Layton en Buford uiteindelik van die groep afgemaak. Grace was in beheer van die berading vir die groep in San Francisco, die opstel van afsprake en die oplossing van probleme. "Toe ek in Peoples Temple was, het ek meer krag gehad as wat ek ooit weer in my lewe sal bereik," het Grace Stoen vertrou aan Mary McCormick Maaga (Maaga 1998: 60). "Daar was 'n gevoel van mag en invloed wat die jong vroue in leierskap, insluitend [Stoen] self, nog nooit ervaar het nie," volgens Maaga (1998: 61). Sy het in Julie 1976 in Peoples Temple gevlug voordat die meeste van die lede na Guyana verskuif het. Hulle het haar seun, John Victor Stoen (1972-1978), in die sorg van Maria Katsaris verlaat. Tim Stoen het Peoples Temple in Junie 1977 (Moore 2009: 58) verlaat. 'N Bitter bewaringstoepassing tussen die Stoens en Jim Jones het in 1977 begin, wat gelei het tot die publikasie van 'n dokument waarin Tim Stoen beweer het dat Jim Jones die vader van John Victor was. Grace en Tim was een van die vroegste lede, of stigterslede van die Betroubare familie wat georganiseerde aktiwiteite het om die openbare bewustheid van Jonestown in die Verenigde State te verhoog; Hulle het ook gehelp om kongreslid Leo Ryan (1943-1978) van Kalifornië te oorreed om persoonlik toestande in Jonestown te ondersoek en saam met hom na Guyana in November 1978 te reis.

Deborah Layton en Teri Buford was betrokke by finansies en het gesmokkel na bankrekeninge buite die Verenigde State. Layton het in Mei 1978 afgekom en in die openbaar aangekondig dat selfmoordbore in Jonestown plaasgevind het. Haar verklaring het addisionele impuls gegee vir Leo Ryan se reis na Jonestown. Teri Buford het in Oktober 1978 afgekom en die hulp van prokureur Mark Lane aangewend om haar vertrek uit te voer. Terwyl Layton openbare verklarings gemaak het, het Buford na haar vlug weggeberg.

Annie Moore, 'n verpleegkundige, was verantwoordelik vir die handhawing van Jim Jones se dwelmregime in Jonestown, wat psigo-farmaseutiese middels (boers en downers) verskaf om die leier te laat funksioneer. Daarbenewens het Moore 'n sleutelrol gespeel in die beplanning van die manier waarop die gemeenskap selfvernietigend sou wees, soos gedokumenteer deur 'n aantekening waarin sy die verskillende alternatiewe vir moorddood (Annie Moore nd) beskryf. Annie Moore, Carolyn Layton en Maria Katsaris het tot die einde getrou gebly, wat op November 18, 1978, met meer as nege honderd ander Peoples Temple-lede na die inname van sianied verdwyn het. Annie Moore en Jim Jones was die enigste Jonestown-inwoners wat gesterf het deur skietwond.

KWESSIES / UITDAGINGS MET VROUE

'N Groot probleem wat vroue in die Tempel van die Volke ondervind het, was die ongelykheid tussen wit vroue en mense van kleur, veral vroue. [Image aan die regterkant] Alhoewel Afrika-Amerikaanse vroue 'n veel hoër persentasie lede van die Tempel van die Volksparty gehad het as wit vroue (en byna die helfte van die sterftes in Jonestown bestaan ​​het), was die meeste van Jones se sekretaresse wit, kollege-opgevoed, en relatief jonk. Hierdie ongelykheid toon Jones se bevryding teenoor blankes en hoe hy nie belangrike posisies in Peoples Temple aan Afrika-Amerikaanse vroue (Rebecca Moore 2017) gegee het nie. Meer betekenisvol is egter die gebrek aan aandag wat nuusmedia en geleerdes gegee het aan die swart ervaring in die tempel en in jonestown, alhoewel Volke Tempel en Swart Geloof in Amerika (Moore, Pinn, en Sawyer 2004) is 'n noemenswaardige uitsondering.

Die herstel van stemme van Afrika-Amerikaanse vroue het in 2015 verskyn, met die publikasie van White Nights, Black Paradise, deur Sikivu Hutchinson. In hierdie fiktiewe rekening het Hutchinson ('n skrywer, opvoeder en filmvervaardiger) gefokus op die ervarings van Afrika-Amerikaanse vroue in die tempel en in Jonestown. Hutchinson het 'n teater kort van dieselfde titel geproduseer en in 2018 het 'n verhoogproduksie van die boek aangebring. Sy het ook verskeie paneelbesprekings georganiseer wat die stemme van Afrika-Amerikaanse en biraciale vroue in die Tempel beklemtoon het. Sleutel onder hierdie was Yolanda Crawford (wat haar naam verander het na Yulanda), 'n verweerder wie se beëdigde verklaring vroeë getuienis van die potensiaal vir geweld in Jonestown (Crawford 1978) gegee het; en Leslie Wagner-Wilson, wat Jonestown met haar jong seun op November 18 (Wagner-Wilson 2009) gevlug het. Hierdie vroue beskryf 'n hiërargiese, rasgebaseerde stelsel waarin Afro-Amerikaners wreed uitgebuit is en in wese as gevangenes in Jonestown gewoon het.

Nog 'n belangrike uitdaging was die aard van seksuele manipulasie wat tussen vroue en Jim Jones plaasgevind het. Verslae is ingewikkeld en soms teenstrydig: sommige dui aan dat seksuele verhoudings tussen Jones en sy volgelinge konsensueel was, soos dié met Maria Katsaris en Carolyn Layton; Ander suggereer dat Jones sy mag misbruik het en nie-toestemmende mans en vroue verkrag het, soos Deborah Layton en Janet Phillips (Layton 1998, Q775 Transcript 1973).

Die rol van vroue in nuwe godsdienstige bewegings in die algemeen, nie net in die Tempel van Volke nie, word betwis. Sosioloog Rosabeth Kanter het geargumenteer dat "defamilialization" vroue se deelname aan die besluitnemingsprosesse van utopianistiese gemeenskappe (Kanter 1972) versterk het. Sekerlik die hulpbrondeling wat in Jonestown plaasgevind het, met kinders wat opgevoed en geleer is nie-biologiese versorgers, kan Kanter se argument ondersteun. Baie vroue is inderdaad bevry van kinderopvoedingstake om ander werk in die gemeente te doen; [Image regs] op dieselfde tyd, het baie van die werk verskyn verdeel volgens tradisionele geslagslyne, met kook, wasgoed, kindersorg, gesondheidsorg na vroue, hoewel daar duidelike uitsonderings was. Beide vroue en mans het byvoorbeeld plaasarbeid by Jonestown gedoen. Sosioloog Susan J. Palmer se etnografiese studie van vroue in sewe verskillende nuwe godsdienste het nie die Tempel van Volke ingesluit nie, aangesien dit ontbind is (Palmer 1994). Maar haar geslagstypologie van geslagspolariteit, sekskomplementariteit en geslagseenheid wat in die groepe wat sy bestudeer het, lyk nie heeltemal relevant vir die verstaan ​​van vroue se rolle in Peoples Temple en Jonestown nie, gegewe die afwesigheid van 'n duidelike teologie of ideologie van seksualiteit of geslag.

Mary McCormick Maaga (1998) bied die mees volledige analise van vroue se rolle in Peoples Temple, hoewel dit ook van Afrika-Amerikaanse vroue verwaarloos. Sy betwis die idee dat Jim Jones al die beheer in die beweging gehad het en beweer dat wit vroue seks gehad het met Jones vir beide plesier en krag (Maaga 1998: 49). Hulle het invloed op ander opgedoen deur 'kussingspraatjies', met hul seksuele verhoudings met Jones tot politieke en sosiale voordeel. Hierdie prestige was nie afgelei nie, maar was sentraal tot die funksionering van die hele operasie. Vroue en mans in die leierskap het egter een ding gemeen: "almal het 'n sterk begeerte om positief en sentraal by te dra tot maatskaplike verandering." Vir vroue het hul persoonlike voorreg en invloed om 'n verskil te maak, nie gerealiseer voordat hulle by die Tempel en verslaaf met Jones; mans, aan die ander kant, kon dieselfde vlak van leierskap buite die beweging gehad het. "Binne Peoples Temple was daar 'n geleentheid vir sommige vroue om mag en gesag uit te oefen, ongeag of hul geslag of opvoedkundige opleiding in die hoofstroom-samelewing sou toegelaat het" (Maaga 1998: 55-56).

Ten spyte van die seksuele uitbuiting wat duidelik voorgekom het, het wit vroue, en sommige Afrika-Amerikaanse vroue, deur die geledere gevorder om posisies van te neem groot verantwoordelikheid vir wat 'n multimiljoen-dollar-operasie geword het. Alle vroue (van sekretarisse, kokke en versorgers, onderwysers, skakelbeamptes en finansiële bestuurders) het waardevolle tyd en energie bygedra tot die organisasie. [Image regs] Dit kon nie bestaan ​​het sonder hul arbeid of leierskap nie.

Die geweld van die gemeenskap se finale dag sou ook nie plaasvind sonder die fasilitering van die vroue in die verkryging en administrasie van die gif nie. Tog het 'n paar Afrika-Amerikaanse vroue weerstaan. Leslie Wagner-Wilson het gevlug met haar jong seun en 'n dosyn ander voor die dood begin het. Een bejaarde Afro-Amerikaanse vrou, Hyacinth Thrash (d. 1995) het geslaap deur die tragiese gebeure (Moore, Pinn, en Sawyer 2004: 177). En tydens die laaste byeenkoms van die Jonestown-gemeenskap het Christine Miller (1918-1978) met Jim Jones gearresteer teen die kinders se dood (Q042 Transcript 1978). Ander lede van die Peoples Temple het egter saam met Jones gestaan ​​en het sy plan uitgespreek om "revolusionêre selfmoord" op November 18, 1978 (Q042 Transcript 1978) uit te voer.

FOTO **
** Alle beelde is met vergunning Spesiale versamelings, biblioteek en inligtings toegang, San Diego State University.
Image #1: Vroue sing by Temple meeting (plek onbekend) = MS-0516-06-149.
Beeld # 2: Marceline Jones met mikrofoon = MS-0516-02-052.
Beeld #3: Carolyn Layton en Kimo Prokes, Jim Jones se biologiese seun, in Jonestown, 1978 = MS0183-48-10-006.
Beeld #4: Maria Katsaris hou 'n toucan in Jonestown, 1978 = MS0183-78-1-053.
Beeld #5: Vrouens in Jonestown, 1978 = MS0183-78-2-036.
Beeld #6: Vroue naaldwerk in Jonestown, 1978 = MS0183-78-2-040.
Image #7: Tienermeisies wat in 'n vragmotor in Jonestown staan, 1978 = MS0183-78-2-015.

Verwysings

Alternatiewe oorwegings van Jonestown and Peoples Temple webwerf. 2018. Toegang verkry vanaf https://jonestown.sdsu.edu/ op 25 September 2018.

Beck, Don. en die "Jonestown Organisasie." Alternatiewe oorwegings van Jonestown en People Tempel. Toegang verkry vanaf https://jonestown.sdsu.edu/?page_id=35926 op 25 September 2018.

Bellefountaine, Michael. 2011. 'N Laventel Kyk na die Tempel: 'n Homoseksuele Perspektief van die Volke-tempel. iUniverse.

Crawford, Yolanda DA 1978. "Verklaring." Alternatiewe oorwegings van Jonestown en People Tempel. Toegang verkry vanaf https://jonestown.sdsu.edu/?page_id=13085 op 25 September 2018.

Agt Revolusionêre, Die. 1973. "Verklaring." Alternatiewe oorwegings van Jonestown en People Tempel. Toegang verkry vanaf https://jonestown.sdsu.edu/?page_id=14075 op 25 September 2018.

Hall, John R. 1987. Uit die Beloofde Land: Jonestown in die Amerikaanse Kultuurgeskiedenis. New Brunswick, NJ: Transaksie Uitgewers.

Jones, Jim. nd "The Letter Killeth." Alternatiewe oorwegings van Jonestown and People Temple. Toegang verkry vanaf https://jonestown.sdsu.edu/?page_id=14111 op 25 September 2018.

Jones, Lynetta. en "The Writings of Lynetta Jones." Alternatiewe oorwegings van Jonestown and People Temple. Toegang verkry vanaf https://jonestown.sdsu.edu/?page_id=62772 op 25 September 2018.

Jones, Lynetta. en die "Lynetta Jones Onderhoude." Alternatiewe oorwegings van Jonestown and People Temple. Toegang verkry vanaf https://jonestown.sdsu.edu/?page_id=13783 op 25 September 2018.

Jones, Stephan. 2005. "Marceline / Ma." Alternatiewe oorwegings van Jonestown and People Temple. Toegang verkry vanaf https://jonestown.sdsu.edu/?page_id=32388 op 25 September 2018.

Kanter, Rosabeth Moss. 1972. Verbintenis en Gemeenskap; Gemeentes en utopieë in 'n sosiologiese perspektief. Cambridge, MA: Harvard University Press.

Kelley, James L. 2015. "Nurture Failure: 'n psigobiografiese benadering tot die kinderjare van Jim Jones." die jonestown verslag, 17 November. Toegang verkry vanaf https://jonestown.sdsu.edu/?page_id=64878 op 25 September 2018.

Layton, Debora. 1998. Verleidende gif: 'n Jonestown Survivor se verhaal van lewe en dood in die volks tempel. New York: Ankerboeke.

Maaga, Mary McCormick. 1998. Hoor die stemme van Jonestown: 'n menslike gesig op 'n Amerikaanse tragedie plaas. Syracuse: Syracuse University Press.

Mills, Jeannie. 1979. Ses jaar met God: die lewe binne ds. Jim Jones se volkstempel. New York: A&W Uitgewers.

Moore, Annie. 1978. "'N Gekose Groep sal die meerderheid moet doodmaak." Alternatiewe oorwegings van Jonestown and People Temple. Toegang verkry vanaf https://jonestown.sdsu.edu/?page_id=78445 op 25 September 2018.

Moore, Rebecca. 2017. "'N Opdatering oor die demografie van Jonestown." Alternatiewe oorwegings van Jonestown and People Temple. Toegang verkry vanaf https://jonestown.sdsu.edu/?page_id=70495 op 25 September 2018.

Moore, Rebecca, Anthony B. Pinn, en Mary R. Sawyer, eds. 2004. Volke Tempel en Swart Geloof in Amerika. Bloomington: Indiana University Press.

Nelson, Stanley. 2006. "Jonestown: Die Lewe en Dood van die Volke Tempel." PBS Amerikaanse ervaring.

Nesci, Domenico Arturo. 1999. Die lesse van Jonestown: 'n Ethnopsychoanalytic Study of Suicidal Communities. Rome: Società Editrice Universo.

Palmer, Susan Jean. 1994. Maan Susters, Krishna Moeders, Rajneesh Lovers: Vrouensrolle in Nuwe Godsdienste. Syracuse, NY: Syracuse University Press.

Q775 Transcript. 1973. Opgestel deur Seriina Covarrubias, The Jonestown Institute. Toegang verkry vanaf https://jonestown.sdsu.edu/?page_id=27582 op 25 September 2018.

Q1059-6-transcript. 1974. Voorbereid deur Fielding M. McGehee III, The Jonestown Institute. Toegang verkry vanaf https://jonestown.sdsu.edu/?page_id=27336 op 25 September 2018.

Q042. 1978. "Die 'Death Tape'." Alternatiewe oorwegings van Jonestown en Peoples Temple. Toegang verkry vanaf https://jonestown.sdsu.edu/?page_id=29084 op 25 September 2018.

Shearer, Heather. 2018. "Verbale Bestellings Moenie Gaan Skryf Dit!" Bou en instandhouding van die beloofde land. " Nova Religio 22: 68-92.

Stephenson, Denice, ed. 2005. Geagte Mense: Onthou Jonestown. San Francisco: California Historical Society and Heyday Books.

Wagner-Wilson, Leslie. 2009. Slawerny van Geloof: Die Onbekende Story of the People's Temple uit die Oë van 'n Dertienjarige, Haar Vlug van Jonestown by 21 en Lewe 30 Jare Later.. iUniverse.

AANVULLENDE HULPBRONNE

Abbott, Catherine. 2017. "The Women of Peoples Temple." die jonestown verslag, November 19. Toegang verkry vanaf  https://jonestown.sdsu.edu/?page_id=70321 op 25 September 2018.

Guinn, Jeff. 2017. Die pad na Jonestown: Jim Jones en Peoples Temple. New York: Simon & Schuster.

Moore, Rebecca. 2012. "Tempel van Volke." World Religions and Spirituality Project. Toegang verkry vanaf https://wrldrels.org/2016/10/08/peoples-temple/ op 25 September 2018.

Smith, Archie Jr. 1998. "Ons moet vorentoe druk: Swart Geloof en Jonestown, Twintig jaar later." Alternatiewe oorwegings van Jonestown en Peoples Temple. Toegang verkry vanaf  https://jonestown.sdsu.edu/?page_id=16595 op 25 September 2018.

Taylor, James Lance. 2011. "Bring die 'Swart Dimensies' van die Tempel van die Volke uit. ' die jonestown verslag, Oktober 13. Toegang verkry vanaf  https://jonestown.sdsu.edu/?page_id=29462 op 25 September 2018.

Posdatum:
27 September 2018

 

Deel