Stefania Palmisano Sharon Emilia Francesca Micheli

Rooi Tentbeweging

RED TENT TYLINE

1960's: DeAnna L'Am is in Roemenië gebore.

1960's (laat): L'Am het saam met haar ouers na Israel geïmmigreer.

1980's: L'Am het na Londen gereis waar sy haar man, Julian, ontmoet en getrou het.

1992: L'Am verhuis saam met haar man na Kalifornië (VS).

1992: L'Am begin 'die vloek omkeer'.

1994: L'Am het haar eerste Menstrual Empowerment Circle of Women in San Diego, Kalifornië, bekendgestel.

1994: L'Am stig die "Red Moon School of Empowerment for Women and Girls" in Kalifornië.

1995: L'Am het die term 'Inner Maiden' geskep.

1999: L'Am reis na Israel / Palestina, haar land van herkoms.

2000: L'Am het haar eerste dogter, Ellah, gebaar.

2006: L'Am publiseer haar eerste boek, Word Peers: Mentoring Girls in Womanhood.

2010: L'Am het die projek "Red Tents in Every Neighborhood - Global Network" van stapel gestuur.

2011: L'Am skryf haar tweede boek getiteld “A Diva's Guide to Getting Your Period.” 

2013 (somer): L'Am reis vir die eerste keer na Toskane, Italië.

2015 (Oktober): 'n Artikel is gepubliseer deur Annalisa De Luca getiteld "Tende Rosse: riscoprire la sacralità del corpo femminile."

2015 (8 November): L'Am stig die "Red Tent International Day".

2015 (November / Desember): 'n Blog, "Rete Tende Rosse," is bekendgestel vir die Italiaanse netwerk van Red Tents in Every Neighborhood-projek.

2017 (26-28 Mei): In Saviore dell'Adamello het die eerste nasionale vergadering van Italiaanse Rooi Tente plaasgevind.

2017 (Augustus): L'Am het sewe vroue benoem om die Red Tent Activation-metode te onderrig.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

DeAnna L'Am is in Roemenië gebore rondom 1960. Op die ouderdom van drie het sy met haar ouers na Israel teruggekeer. Net voor haar dertigste verjaardag, L'Am het na Londen gereis waar sy haar man Julian ontmoet en getroud het. Hulle het dogter, Ellah, in 2000 gehad.

Gedurende haar tyd in die Verenigde Koninkryk het L'Am [Image aan die regterkant] aktief deelgeneem aan baie heilige kringe van vroue, maar sy het gou ontdek dat nie een van hierdie groepe menstruele bloed bespreek het nie. In 1992 het L'Am na Kalifornië verskuif waar sy die eerste keer in haar lewe 'n ander manier beleef het om met haar menstruasieperiode te lewe. In werklikheid het L'Am die Amerikaanse samelewing beskryf as meer oop en vry vir menstruasie in vergelyking met haar lewe in die Verenigde Koninkryk. Vanaf hierdie oomblik het L'Am haar van skande oor menstruasie begin bevry en nadat sy die vloek omgekeer het. sy het menstruasie van 'n verleentheid tot 'n basis van bemagtiging verander.

Na hierdie periode van ontdekking het L'Am heilige kringe geskep om ander vroue te help om bevry te voel en bekragtig te word oor menstruasie eerder as om skaam te voel oor hul maandelikse siklusse. Sy het haar eerste menstruele bemagtigingskring van vroue in San Diego in 1994 geskep en in dieselfde jaar het sy die Kaliforniese Red Moon School of Empowerment for Women and Girls gestig waardeur sy spesifieke kursusse organiseer, soos die "The Red Tent Activation Workshops". ” Hierdie werksessies is ontwerp om vroue regoor die wêreld te help om hul menstruasie terug te kry.

In 2006 het L'Am haar eerste boek gepubliseer, Word Peers: Mentoring Girls Into Womanhood. Die doel van die boek is om ondersteuning te bied aan vroue (moeders, oumas, tantes, mentors) wat 'n passie het om jong meisies (dogters, kleinkinders, niggies) na vroue te lei. 'N Goeie voorbeeld hiervan was die manier waarop maniere gebruik word om 'n heilige ruimte te skep waarin hulle eie menarche vier. In 2011 het L'Am 'n tweede boek gepubliseer, 'N Diva se gids om jou tydperk te kry. Hierdie boek is ontwerp vir meisies wat deur puberteit gaan. L'Am wou jong meisies voorberei vir hoe dit is om 'n menstruasie te ervaar, deur te verduidelik wat menstruasie is en die aanbieding van verwante materiaal oor onderwerpe soos premenstruele sindroom (PMS) en seksuele verhoudings.

Na die werk in Kalifornië met vroue deur sirkels genaamd "Red Moon", het L'Am besluit om in haar land van herkoms (Israel / Palestina) terug te keer om met Joodse en Moslem-vroue te werk en hulle te help om politieke, godsdienstige en etniese verskille te oorkom. Sy het dit gedoen deur te begin "vasgebind deur 'n rooi draad," wat die impak van menstruele bloed verduidelik. Die sukses van hierdie projek het L'Am gelei om 'n kursus oor susterskap te ontwikkel om haar boodskap oor hierdie vroulike verband te versprei.

In 2010 het L'Am besluit om 'n projek met die naam The Red Tent in Every Neighborhood te skep - Global Network Project, wat bestaan ​​uit 'n globale lys van bestaande rooi tente wat beskikbaar is op L'Am se webwerf (Deanna L'Am webwerf 2018). Die idee om hierdie heilige ruimtes "Rooi Tent" te noem, het na L'Am gekom nadat hulle 'n Amerikaanse roman gelees het, Die Rooi Tent, geskryf deur Anita Diamant. In die boek beskryf Diamant die aktiwiteite van verskeie vroulike Bybelse / mitologiese karakters wat hul tyd spandeer in heilige ruimtes genaamd "Rooi Tente." L'Am, gefassineer deur hierdie mitologiese geskiedenis, het besluit om hierdie naam aan haar heilige sirkels te gee, met die doel om in die vroue se harte te herinner, die behoefte om susters in bloed te wees en hulself te skei van die drukte van die daaglikse lewe.

Gedurende die somer van 2013 het L'Am vir die eerste keer na Toskane, Italië gereis, waar sy 'n werkswinkel vir die Rooi Tentaktivering georganiseer het. Gedurende hierdie tydperk het L'Am die eerste Italiaanse vroue opgelei om vroulike geestelike kringe wettiglik in 'n Rooi Tent op grond van haar metode te bestuur. L'Am het elke somer in Italië gereis in 2014, 2015 en 2016 om haar werkswinkels oor haar Rooi Tent-projek te doen. In 2013 het 'n Italiaanse vrou die Italiaanse Facebook se bladsy van die globale netwerk genaamd "Tende Rosse in ogni quartiere - Rete Globale" geskep. Vanaf die tyd van hierdie skrywe is dit nou deur meer as 2,000-mense gevolg en bewustheid van die Beweging in Italië.

Benewens die bewustheid wat deur Facebook geskep is, het die Italiaanse joernalis, Annalisa De Luca, 'n artikel in 2015 geskryf met die titel "Tende Rosse: riscoprire la sacralità del corpo femminile." In hierdie artikel het Annalisa die Rooi Tent-tradisie verduidelik, insluitend: wat gebeur binne Hierdie ruimtes en die redes wat daartoe gelei het dat vroue binne die heilige kringe vergader het. Daarbenewens het sy 'n lys van aktiewe Red Tents gemeenskappe in Italië verskaf. Op hierdie manier kon die vroue wat belangstel om aan 'n Rooi Tent deel te neem, 'n gemeenskap naby hul huis vind. Annalisa se artikel het ook 'n ander projek aangekondig wat deur L'Am geskep is: "The International Red Tent Day." In 2015 het L'Am die Internasionale Rooi Tentag, spesifiek op November 8, ingestel met die doel om die Rooi Tent-beweging te vier. wêreldwyd.

Met die sukses van die Internasionale Rooi Tentag in laat 2015 het verskeie Italiaanse vroue 'n blog genaamd "Rete Tende Rosse" vir die Italiaanse netwerk van Rooi Tente geskep met die doel om alle Italiaanse vroue te verbind wat belangstel om 'n Rooi te skep of deel te neem. Tentruimte. Die blog bevat 'n lys van Italiaanse Rooi Tente wat verdeel word tussen streke en gebaseer op L'Am se metode. Tans is daar drie-en-sestig geregistreerde Rooi Tente op die blog se lys. Verder het die blog en Facebook-bladsy die eerste Italiaanse Rooi Tente-vergadering bekend gemaak, wat in Mei 26-28, 2017 in Saviore dell'Adamello plaasgevind het. Vroue het deelgeneem van regoor Italië.

In Augustus van 2017 het L'Am sewe vroue regoor die wêreld benoem, waarvan twee Italianers is om haar metode te leer. Hierdie sewe vroue het die naam "Red Tent Activation Trainer" verkry en hulle is gesertifiseer om die L'Am se metode binne hul eie lande te leer.

Leerstellinge / oortuigings

Volgens L'Am bevorder die skaamte om oor menstruele bloed te praat die menstruele taboe. Dit lei tot die geestelike en sielkundige wonde wat dikwels in vroue in die moderne samelewing gesien word. Die doel van L'Am en haar rooi tent in elke buurtprojek is om vroue te help om die negatiewe gevoelens van menstruasie (skaamte, ongeskiktheid, vloek, verleentheid) te oorkom en in plaas daarvan 'n reis van spiritualiteit en bemagtiging te ervaar. Daar is die oortuiging in moderne samelewings dat die voortplantingslewe van 'n vrou (bv. Siklisiteit, menstruasie, moederskap) versmoor word deur die frenetiese tempo van die moderne lewe. Hierdie oortuiging is wydverspreid oor die beweging. In 'n pre-Katolieke verlede was vroue egter die draers van die godsdienstige lewe, waarin hulle die rolle van priesteresse vertolk of soos 'n godin aanbid het. Die begeerte om hierdie 'vroulike' verlede te herstel, is verweef met die oortuiging om die vroulike eienskappe te verbeter en gesamentlik enige vroulike wonde te behandel. Dit het daartoe gelei dat die beweging die belangrikheid van susterskap (metafories uitgedruk deur die beeld van rooi draad, dit is die menstruele bloed) bevorder en saamwerk. Daar is baie beelde, ikone en simbole onder die Red Tent Movement wat belangrik is vir die aanhangers. Sommige hiervan is die maan (omdat dit siklies is soos die vrou wat maandeliks bloei), die figuur van die godin (dat dit gereeld gevier word), die wiel van die jaar met haar vier seisoene, en sommige argetipiese figure soos die Maiden of Die heks. Sommige van hierdie beelde en simbole (soos die maan en die argetipes van die Witch and Maiden) is afgelei van die tradisie van die Womb Blessing: 'n ander vroulike geestelike stroom wat deur 'n Engelse geneser genaamd Miranda Gray voorgestel word, wat wydverspreid onder die Rooi Tente voorkom.

RITUELE / PRAKTYKE

Een van die belangrikste kursusse wat l'Am in haar skool aangebied het, is die "Ondersoek van die Innermuis." Sy het hierdie tegniek in 1995 geskep. Dit was die eerste stap in die begin van 'n reis van eksistensiële en geestelike vernuwing wat verband hou met vroulike siklisiteit. L'Am het hierdie tegniek geskep nadat hy besef het dat, om vroulike wonde te behandel, dit nodig was om die stem van die innerlike meisie-geskenk in elke vrou te bevorder. Vir lede beteken dit om die menarche-gebeurtenis te herleef met 'n ritueel, wat bestaan ​​uit 'n meditasie tegniek wat daarop gemik is om hul innerlike meisies te bereik. Lede glo dat slegs as hulle luister na die boodskappe wat deur hul meisies gebring word (vrese, skaamte, stilte oor menstruasie) en slegs as hulle die meisie se wedergeboorte vier, kan hulle met vreugde begin lewe.

In die Rooi Tente is daar ander rituele wat gevier word. Een van die mees wydverspreide is die Womb Blessing-tegniek, geskep deur Miranda Gray, 'n Engelse geneser. Die viering van Womb Blessing bestaan ​​uit 'n meditasie met die doel om met die baarmoeder te verbind deur die beeld van die Womb Tree. [Image regs]

Volgens Miranda Gray help hierdie meditasie vroue om energiebalans op sekere vlakke te bereik (sielkundige, fisiese, emosionele en geestelike). Tydens ons veldwerk het ons opgemerk dat die Womb Blessing in baie Italiaanse Rooi Tente gebruik word en versprei oor Wicca. Dit word hoofsaaklik toegeskryf aan die feit dat beide die Wicca-godsdiens en die Rooi Tent-beweging vroulike geestelike groepe is. Ander praktyke wat ons in Red Tent-groepe waargeneem het, is sjamaniese tegnieke wat verband hou met vroulike strome, soos die Sud-Amerikaanse tradisie van Munay-ki. Die gebruik van Suid-Amerikaanse danse en liedjies, speel sjamanistiese dromme of raadpleeg Native-American kaarte, kom gereeld voor binne die groepe wat ons waargeneem het en in diegene met wie ons kontak gemaak het. [Image regs] Op hierdie manier empiries, neem die Rooi Tentbeweging 'n eklektiese en heterogene, in die lig van die verstrengeling van verskeie geestelike tradisies.

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Die vraag oor die leierskap is een van die mees bespreek onder die aanhangers in die Rooi Tentbeweging, veral deur die fasiliteerders. Daar is twee leierskapstyle. As gevolg van hierdie twee uiteenlopende style ontstaan ​​diatribes en konflikte, veral met betrekking tot die betaling om aan hierdie vroulike kringe deel te neem.

Aan die een kant het sommige fasiliteerders ons vertel dat hulle in hul Rooi Tente bloot 'n eerbiedige rol het vir ander vroue wat aan 'n Rooi Tent-groep deelneem. Volgens hierdie fasiliteerders moet die Rooi Tent 'n ruimte wees waar daar geen ongelykheid onder die deelnemers is nie; daarom het elke vrou dieselfde rol in die sirkel: 'n gelyke ruimte waarin elke mens op dieselfde vlak is sonder leiers en kliënte.

Aan die ander kant verdedig ander fasiliteerders 'n ander soort bestuur van die Red Tent-groepe, en beweer dat sommige ondervinding om 'n vroulike sirkel uit te voer nodig is. Hierdie fasiliteerders tree op as "leiers" wat die vergaderings heeltemal organiseer. Hulle besluit die argument, die kleedkode en die tyd van byeenkomste. Hulle vra ook om 'n finansiële bydrae.

Aan die ander kant het ons die amptelike struktuur van die beweging. Dit is die verklaring deur DeAnna L'Am. Dit bied 'n piramidale struktuur, want L'Am bied trouens gesertifiseerde kursusse aan wat ander vroue in staat stel om amptelik 'n Rooi Tent te skep en te hou. Ons het dus 'n paar rooi tente wat aangebied word deur gesertifiseerde vroue wat L'Am-kursusse bygewoon het, en ander wat deur vroue aangebied word sonder enige amptelike sertifisering. Benewens diegene wat gesertifiseer is om kursusse te gee, het L'Am in Augustus 2017 sewe vroue regoor die wêreld benoem wat gemagtig is om ander vroue die Rooi Tent-aktiveringstegnieke te leer wat nodig is om 'n Rooi Tent te skep volgens DeAnna se metode. Die struktuur bestaan ​​dus uit vier vlakke: aan die basis is daar vroue wat belangstel om aan 'n Rooi Tent-groep deel te neem; bo hulle is die fasiliteerders (gesertifiseer deur L'Am); die volgende vlak is die Red Tent se aktiveringstrainers (die sewe vroue); uiteindelik, op die hoogste vlak, is DeAnna L'Am, die stigter van die beweging.

Kwessies / UITDAGINGS

In die Italiaanse vorm van die Rooi Tentbeweging is daar drie hoofkwessies: interkonneksies tussen die Rooi Tent- en Wombseën-tradisies, leierskapstruktuur en die verhouding tussen vroulike spiritualiteit en georganiseerde godsdiens.

Die eerste gaan oor die verweefde verbintenisse wat die beweging met die tradisie van die Womb Blessing het. Die twee tradisies (die van De Anna L'Am en die van Miranda Gray) is onderskeibaar (elkeen het sy eie stigter, praktyke, metodes, organisasiestrukture, skool en leerstellings, simbole), maar dit word empiries saamgeweef. Daar is baie fasiliteerders van Red Tents, wat terselfdertyd Moon Mothers (Miranda se ingewydes) is, en hulle bied die Womb Blessing se ritueel in hul vroulike kringe aan. Volgens ons navorsing in Italië is daar drie-en-sestig amptelike rooi tente, en in drie en veertig hiervan bied die fasiliteerders die baarmoeder-seën aan hul volgelinge. Dit kan 'n probleem wees omdat sommige fasiliteerders en leiers van die Red Tent nie saamstem om die baarmoeder seën in 'n rooi tent te beoefen nie, omdat daar volgens hulle ander soorte energieë is wat nie ooreenstem met die L'Am-metode nie. .

Die tweede uitgawe is leierskapstyl. Daar is reeds opgemerk dat daar vir sommige leiers in 'n rooi tent geen kliënte en leiers mag wees nie. Hierdie vroue verdedig die idee van die leierskaprotasie, dit beteken dat in 'n Rooi Tent die deelnemers in rotasie die bestuur van die vergadering aanvaar en ander lede in seremonies en besprekings lei. Op hierdie manier, volgens hierdie fasiliteerders, is elke vrou op dieselfde vlak in die heilige sirkel. Aan die ander kant van die debat is daardie leiers wat die posisie van "enkele leierskap" verdedig deur te argumenteer dat professionalisme nodig is om 'n geestelik-vroulike groep te lei. Volgens hulle moet die leier bewese ervaring hê in die uitvoering van 'n vroulike groep wat gesertifiseer word deur deelname aan skole en kursusse (soos die Rooi Tentaktiwiteitswinkel of die Maan Moeder-inisiasie).

Die laaste uitgawe het betrekking op die verhouding wat hierdie hedendaagse vorme van vroulike spiritualiteit met godsdiens het, in hierdie geval die Katolisisme. Tydens die onderhoude het ons ondersoek ingestel na die verhouding wat hierdie vroue met Katolisisme het, en vra hulle wat hulle oor godsdiens in die algemeen dink, oor die Katolisisme en oor spiritualiteit. Wat blykbaar is, is dat vir die meeste vroue die godsdienste (en ook die Katolisisme) die verskillende vorme is wat spiritualiteit kan neem. Die ondervraer begryp spiritualiteit as 'n universele substraat wat teenwoordig is in elke menslike godsdiens oor verskillende kulture, en daarom het elke godsdiens sy eie bestaansdoel. Hulle dink egter ook dat die vrou en sommige van haar eienskappe (soos menstruasie, liggaamlikheid, seksualiteit) in die Katolisisme versmoor word deur die kerk en geestelikes. Hulle veronderstel Katolisisme as 'n seksistiese godsdiens, veral in sy institusionele vorm, en hulle is geneig om die dogmas te verwerp, die reëls wat deur die Kerk opgelê word, selfs al verwerp hulle nie sommige van sy waardes en oortuigings nie. Trouens, sommige vroue, in hul geestelike pad, het verwys na verskeie figure van die Katolisisme, soos San Francesco of Assisi, die engele, Jesus Christus, en ook die Bybel lees.

IMAGES

Beeld # 1: Foto van DeAnna L'Am.

Beeld #2: Beeld van die baarmoederboom wat deur Miranda Gray geverf is. Toegang verkry vanaf http://www.wombblessing.com/ op 24 Mei 2018.

Beeld # 3: Foto van DeAnna L'Am wat 'n sjamaniese trommel speel met menstruele bloed. Toegang verkry vanaf http://www.deannalam.com/red-tent/ op 24 Mei 2018.

VERWYSINGS **
** Tensy anders vermeld, trek hierdie profiel op die veldwerk deur die outeurs en op Micheli, 2016-2017.

Die Luca, Annalisa. 2015. "Tende Rosse: riscoprire la sacralità del corpo femminile." Terra Nuova 309: 65-69. 

Diamant, Anita. 2014. Die Rooi Tent. VSA: St. Martins.

L'am, DeAnna. 2013. Da fanciulla a donna. Una guida per vivere i tuoi primi cicli con goia. Anguana Edizioni.

L'am, DeAnna. 2015. Diventare compagne. Accompagnare le ragazze alla femminilità. Anguana Edizioni. Toegang verkry vanaf http://www.eticamente.net/49705/tende-rosse-delle-donne-cosa-sono-e-perche-farne-parte-e-importante.html?refresh_ce op 21 Februarie 2018.

Micheli, Sharon Emilia Francesca. 2016-2017. Rivoluzione spirituale? Uno studio sulla spiritualità femmile. ” Meesters Proefskrif, Università di Torino.

Post Datum:
26 Desember 2018

Deel