Elizabeth Lowry

Emma Hardinge Britten

EMMA HARDINGE BRITTEN TYDLYN

1823 (2 Mei): Emma Hardinge Britten is gebore as Emma Floyd in Londen, Engeland, waar sy opgelei het vir 'n loopbaan as musikant en aktrise.

1844–1853: Emma Floyd het in Londen se Adelphi Theatre opgetree met die naam Emma Hardinge.

1855: Emma Hardinge en haar moeder verhuis na die stad New York.

1856 (19 Februarie): Hardinge het 'n geestesmedium geword toe hy 'n geestelike boodskap ontvang het van 'n oorlede bemanningslid van 'n skip wat weke tevore in New York verwag is, maar gesink het.

1857 (5 Julie): Hardinge lewer haar eerste openbare lesing in Troy, New York.

1859–1860: Hardinge het op 'n toer deur die Amerikaanse Suide gegaan om Spiritualisme te bevorder.

1860: Hardinge gepubliseer Ses lesings oor teologie en natuur en begin hulle beywer vir armoede geteisterde “verstote” vroue.

1864–1865: Hardinge word deur die California Union Party aangestel om ten voordele van Abraham Lincoln se herverkiesing as president van die Verenigde State te doseer.

1865 (14 April): Hardinge het slegs enkele dae na sy sluipmoord 'n lofrede vir president Lincoln in New York gelewer.

1866: Hardinge gepubliseer Buitengewone adresse, 'n versameling van haar lesings.

1869:  Moderne Amerikaanse spiritualisme is gepubliseer en het Britten gevestig as 'n toonaangewende historikus van die negentiende-eeuse Spiritualistiese beweging.

1870 (11 Oktober): Hardinge is getroud met die Spiritualis William Britten.

1871: Na 'n lesing in Londen beweer Emma Hardinge Britten dat sy deur middel van geeskommunikasie die "Tien Gebooie van Spiritualisme" gegee is deur die ontslape filosoof en sosialis Robert Owen.

1872: Terwyl hulle in Boston gewoon het, het die Brittens die Western Star, 'n Spiritualist-joernaal, wat na slegs ses uitgawes gestaak is.

1875: Emma Harding Britten word 'n stigterslid van die New York Theosophical Society en 'n lid van sy eerste raad.

1878–1879: Die Brittens het as spirituele sendelinge na Australië en Nieu-Seeland gereis.

1881: Die Brittens keer terug na Engeland en vestig hulle in Manchester.

1884: Emma Harding Britten gepubliseer Negentiende-eeuse wonderwerke, 'n geskiedenis van Spiritualistiese praktyk regoor die wêreld.

1887: Die Brittens het die Spiritualistiese publikasie begin Die twee wêrelde.

1889: Emma Hardinge Britten gepubliseer Gelowe, feite en bedrog van godsdienstige geskiedenis, 'n kritiek op die Christendom.

1894: William Britten is oorlede.

1899 (2 Oktober): Emma Hardinge Britten sterf in Manchester, Engeland.

1900:  Die outobiografie van Emma Hardinge Britten is uitgegee deur Emma se suster, Margaret Wilkinson.

BIOGRAFIE

Emma Hardinge Britten is gebore as Emma Floyd in Londen, Engeland in 1823. Haar pa was 'n skoolmeester (Byrne 2012) en 'n seekaptein (Braude 2000) wat gesterf het toe die gesin in Bristol gewoon het, op daardie stadium was Emma net elf jaar oud. . Na haar vader se dood moes Emma die gesin onderhou en musiek begin gee. Emma het twee broers en susters gehad, Tom en Margaret, maar daar is min bekend oor hulle, behalwe dat Tom omstreeks 1841 op see dood is (Demarest 2012: 27). In haar outobiografie beweer Emma dat sy van jongs af bewus was van haar psigiese vermoëns (Britten 1900: 3). Benewens 'n musikant, was die jong Emma ook 'n talentvolle sangster wat opgelei het vir 'n loopbaan op die verhoog en hoofsaaklik in die Adelphi opgetree het. Teater in Londen. As tiener was Emma ook blootgestel aan die okkulte en het sy heldersiende gewerk vir 'n groep waarna sy die "Orphic Circle" genoem het (Mathiesen 2006: 202).

In 1850 het Emma Floyd as Emma Hardinge op die verhoog verskyn. [Beeld regs] Aangesien daar geen bewyse was dat sy getrou het nie, was dit vermoedelik 'n verhoognaam (Demarest 2012: 39). In 1855 verhuis Emma Hardinge en haar ma oënskynlik vir New York vir Emma om 'n loopbaan op Broadway te begin. Eenmaal in New York het Hardinge egter spiritualisme ontdek, haar toneelloopbaan laat vaar en seanisse begin hou by Horace Day's Society for Diffusion of Spiritual Knowledge in die middestad van Manhattan. As medium- en trance-spreker was Hardinge se vaardighede nodig vir leidende seances, maar sy het ook 'n aanvoeling vir redenaars gehad en het op die Spiritualist-lesingbaan begin reis en haar eerste openbare lesing in 1857 in Troy, New York, gelewer. lesing by Troy, word 'n groot deel van Hardinge se loopbaan deur reis gekenmerk. Voor die Amerikaanse burgeroorlog (1861–1865) het Hardinge in die Suide getoer om die profiel van Spiritualisme te verhoog, maar haar lesings het vyandigheid ontvang van plaaslike gehore wat nie daarvan gehou het dat sy 'n afskaffer was nie. In 1864 het die California Union-party Hardinge gehuur om lesings te gee ten gunste van die herverkiesing van Abraham Lincoln (Braude 2000). Op 14 April 1865, net drie dae na die sluipmoord op Lincoln, het Hardinge hom toegesê in 'n toespraak wat in die stad New York gelewer is.

In 1869 publiseer Hardinge die tweedelige volume Moderne Amerikaanse spiritualisme, 'n werk wat 'n geskiedenis gee van die eerste twee dekades van die Spiritualistiese beweging. In 1870 trou Hardinge met William Britten, 'n Boston Spiritualis, en in 1872 probeer die egpaar 'n Spiritualist-joernaal begin, Die Western Star. Die joernaal het die publikasie gestaak toe die intekeninge gedaal het nadat 'n brand Boston dieselfde jaar verwoes het. Die Brittens het na New York City teruggekeer en tussen 1875 en 1876 het hulle gehelp met die stigting van die Theosophical Society, wat as raadslede opgetree het. Weens vermeende meningsverskille tussen Emma Hardinge Britten en medestigter Helena P. Blavatsky (1831–1891), het die Brittens die Theosophical Society verlaat en teruggekeer na Spiritualisme (Mathiesen 2006: 203). In 1876 publiseer die Brittens twee boeke saam: Kunsmagie, 'n verhandeling oor die geskiedenis van towery, en 'n roman getiteld Spookland. Tussen 1878 en 1879 reis die Brittens na Australië en Nieu-Seeland om die woord oor Spiritualisme te versprei. Hulle verhuis in 1881 na Manchester, Engeland, en daar voltooi Emma Hardinge Britten haar boek Negentiende-eeuse wonderwerke, wat die verspreiding van Spiritualisme buite die Verenigde State dokumenteer. In 1887 het die Brittens die publikasie Spiritualist begin Die twee wêrelde, en in 1894 is William Britten oorlede. Emma Hardinge Britten is vyf jaar later oorlede, in 1899. Haar outobiografie is postuum in 1900 deur haar suster gepubliseer.

RICHTINGEN / leerstellinge

Spiritualistiese geloof is gebaseer op die uitgangspunt dat lewendes deur die geestesmedium met geeste van die dooies kan kommunikeer sodra hy of sy in 'n beswyming gaan en deur ander wêreldse intelligensies "beheer" word (Deveny 2006: 1074). Spiritualisme is deur die Katolieke Kerk veroordeel en deur die algemene negentiende-eeuse samelewing wyd bespot. Hierdie nuwe 'wetenskaplike' godsdiens was egter ook 'n fassinerende voorwerp vir mense uit alle vlakke van die samelewing. Britten het hard gewerk om die profiel en verteenwoordiging van Spiritualisme in die openbare sfeer te verhoog en om opregte of 'egte' spiritualiste van bedrog te onderskei. Britten was ook baie besorg oor die ontkenning van die beweging "Free Love" wat met Spiritualiste soos Victoria Woodhull (1838–1927) geïdentifiseer is. [Sien, Vroue in die negentiende eeu Amerikaanse spiritualisme]. Verder, in teenstelling met ander vooraanstaande Spiritualiste, het Britten ook die Spiritualistiese mediumskap gesien as deel van 'n antieke okkulte tradisie wat ontstaan ​​het deur towenaars, mistici, alchemiste en hekse. Sy wou die studie van towery laat herleef en hierdie verbande beklemtoon (Mathiesen 2006: 202).

Anders as Andrew Jackson Davis (1826–1910), wat die heelal uitsluitlik deur lewende mense en die geeste van dooies bewoon het, het Britten geglo dat daar (deur towery en okkulte gebruik) 'God-mense' kon wees. . . hemelse mense, sterk en magtige magte, trone, heerskappye, wêreldbouers ”(Britten en Britten 1876: 273), dit wil sê mense wat in werklikheid bomenslik of in teosofiese terme“ meesters ”was. Hierdie oortuiging, wat afhanklik is van teosofiese okkulte hiërargieë, is soms onversoenbaar met die doelbewus demokratiese en nie-hiërargiese struktuur van Spiritualisme.

RITUELE / PRAKTYKE

Emma Hardinge Britten was een van die eerstes wat kort "amptelike" riglyne vir die spirituele praktyk geskryf het, waaronder instruksies oor hoe om 'n seanse te voer en hoe om media vir bedrog te ondersoek (Mathiesen 2006: 203). Maar meestal het Britten Spiritualisme baie begin beoefen net soos ander vroue van haar era gedoen het, wat private seanse gelei en geestelike boodskappe versprei. Soos baie negentiende-eeuse mediums [sien, Fox Sisters] Beweer Britten dat hy 'n ander wêreldse roeping ontvang het om voor groter gehore te verskyn, en so, ten spyte van die verbod op die era van vroue in die openbaar. begin om openbare lesings aan gemengde gehore te lewer. 'N Groot deel van haar praktyk as 'n Spiritualistiese spreker het dus beteken dat sy 'n trance-toestand binnegaan waarin sy beheer word deur 'n geestesgids wat haar die insig sou gee om allerlei onderwerpe te hou. [Beeld aan die regterkant] Op 'n lesing in 1871 in Londen het Hardinge Britten opgemerk dat sy die "Tien Gebooie van Spiritualisme" deur die ontslape filosoof en sosialis Robert Owen (1771–1858) ontvang het. Dit sou later die "Sewe beginsels van spiritualisme" word wat deur die Spiritualistiese Kerk aangeneem is en tot vandag toe verwys word ("7 Beginsels" 2018).

LEIERSKAP

Hardinge Britten was 'n produktiewe skrywer, 'n onvermoeide reisiger en 'n dwingende openbare spreker wat gehelp het om die profiel van die Spiritualistiese beweging te verhoog. Britten het ingestem vir die respek van Spiritualisme, en probeer om die spirituele praktyk te bekragtig en algemene kritiek daarop aan te spreek (Youngkin 2016: 52). As sodanig word Britten dikwels beskryf as een van die invloedrykste voorstanders van die negentiende-eeuse Spiritualisme, en bly sy 'n belangrike figuur in die geskiedenis van nuwe godsdienstige bewegings vanweë haar rol as historikus: sy wasdie eerste wat die oorsprongverhaal van Spiritualisme omvattend verwoord en bevorder deur middel van die verhaal (McGarry 2012: 29–30). [Beeld regs] Haar bekendste boeke, Moderne Amerikaanse spiritualisme (1869) en Negentiende-eeuse wonderwerke (1884) is steeds 'n belangrike publikasie in die geskiedenis van Spiritualisme. Hierdie publikasies het gehelp om Spiritualisme te definieer en die geskiedenis daarvan te vorm deur die belangrikste spelers te identifiseer. Moderne Amerikaanse spiritualisme, veral, is goed ontvang binne die Spiritualistiese gemeenskap, en is beskryf in die Amerikaanse Spiritualist-joernaal Banner of Light as 'n 'werklik elegante werk, die bekroning van die openbare loopbaan van mev. Hardinge' ('Mev. Hardinge se nuwe boek' 1870: 4). In haar werk het Britten daarna gestreef om Spiritualisme van ander nuwe godsdienste van destyds te onderskei deur die waarde daarvan as 'n 'wetenskaplike' godsdiens en die bevrydende potensiaal as 'n sosiale beweging te bevorder. Laastens was Britten se persoonlike oortuigings diep ingebed in haar praktyk as 'n Spiritualis; sy was veral geïnteresseerd in die beskerming van armes, vroue wat in gevaar was, en het haar beywer vir die opheffing van sosiale en wettige verbods op vroue.

Kwessies / UITDAGINGS

Vroue wat oor Spiritualisme geskryf het en wat hulle as Spiritualistiese mediums geïdentifiseer het, skryf uit gemarginaliseerde sosiale posisies en word dikwels ontslaan. [Sien, Vroue in die negentiende eeu Amerikaanse spiritualisme]. Verder is vroue nie toegelaat om in die openbaar te praat voor gehore wat mans ingesluit het nie. Britten het egter kritiek om die verbod oortree, omseil deur te beweer dat die geeste dit van haar geëis het en dat sy daarom nie kon weier nie (Britten 1900: 62). In teenstelling met die meeste vroulike trance-sprekers van haar era, het Britten aangemoedig om haar sienings oor die politiek te versprei en het die woede van vroom Christelike of andersins sosiaal konserwatiewe gehoorlede gewek, sowel in die Verenigde State as daarbuite. Britten het dus dikwels vir haar veiligheid gevrees. Sy beskryf byvoorbeeld dat Rondout, New York uitgehardloop is deur mense wat haar daarvan beskuldig het dat sy 'n heks is (Britten 1900: 85). Ten slotte, hoewel Britten haar hele lewe lank 'n onvermoeide reisiger was, het die verlies aan haar man haar diep geraak, en sy het nie meer in die openbaar verskyn voordat sy in 1899 gesterf het nie.

IMAGES
Beeld # 1: Britten in 1884, geneem toe sy in die vroeë sestigs was.
Beeld # 2. 'N Beeld van Britten in 'n beswyming, geneem deur die geesfotograaf William Mumler.
Beeld # 3: 'n portret van Britten wat uiteindelik op die buiteblad van haar postume outobiografie gebruik is.

Verwysings 

“7 Beginsels.” 2018. Spiritualist National Union. Toegang verkry vanaf https://www.snu.org.uk/7-principles op 14 Augustus 2018.

Britten, Emma Hardinge. 1900 [Hersien 1996]. Outobiografie van Emma Hardinge Britten. (Eerste gepubliseer deur mev. M. Wilkinson 1900). Stansted, Engeland: SNU Publications, 1996.

Britten, Emma Hardinge en William Britten. 1876. Art Magic: Mundane, Sub-Mundane, en Super-Mundane Spiritism. New York: William Britten. Toegang verkry vanaf https://archive.org/stream/artmagicormundan00brit#page/n7/search/heavenly+men op 5 Augustus 2018.

Braude, Ann D. 2000. "Britten, Emma Hardinge." Amerikaanse Nasionale Biografie. Toegang verkry vanaf https://doi.org/10.1093/anb/9780198606697.article.0801862 op 5 Augustus 2018.

Byrne, Georgina. 2012. “Britten [nee Floyd], Emma Hardinge (1823–1899). ” Oxford Nasionale biografie. Toegang verkry vanaf https://doi.org/10.1093/ref:odnb/70567 op 5 Augustus 2018.

Demarest, Marc. 2012. "Terug uit Jerusalem: Emma Hardinge Britten, Spiritualist Propagandist." Weergawe 2.1. Die Emma Hardinge Britten Archive. Toegang verkry vanaf  http://www.ehbritten.org/video/module5.pdf op 5 Augustus 2018.

Deveny, John Patrick. 2006. "Spiritualisme." Pp. 1074–82 in Woordeboek van Gnosis en Wes-Esoterisme, geredigeer deur Wouter J. Hanegraaff. Leiden: Brill.

Mathiesen, Robert. 2006. “Britten, Emma (Floyd) Hardinge.” Bladsy 202–05 in Woordeboek van Gnosis en Wes-Esoterisme, geredigeer deur Wouter J. Hanegraaff. Leiden: Brill.

McGarry, Molly. 2012. Ghosts of Futures Past: Spiritualisme en die kulturele politiek van die negentiende-eeuse Amerika. Berkeley: Universiteit van Kalifornië Pers.

"Mev. Hardinge se nuwe boek. ” 1870. Banner of Light. Januarie 15.

Youngkin, Molly. 2016. “A 'Duty' to 'Tabulate and Record': Emma Hardinge Britten as Periodieke redakteur en Spiritualist Historikus.” Oorsig oor Victoriaanse tydskrifte 49: 49-75.

Post Datum:
6 September 2018

 

Deel