1. Kėna Jasiūnaitė Steven Sutcliffe

Eenheidsbeweging

EENHEIDBEWEGINGSTYL

1949 (7 Maart): Vijay Kumar is gebore in die dorpie Nattham, Tamil Nadu, Indië.

1954 (Augustus 15): Srimati Padmavati is gebore in die dorp Sangam, Andhra Pradesh, Indië.

1977 (9 Junie): Srimati Padmavati en Vijay Kumar trou in Chennai, Indië.

1984: Srimati Padmavati en Vijay Kumar open 'n skool genaamd Jeevashram in Andhra Pradesh om 'n alternatiewe onderwysmetode te bied.

1989: Volgens sommige leerlinge van die Jeevashram-skool het hulle mistieke ervarings gehad. Srimati Padmavati en Vijay Kumar, nou ook bekend as Sri Amma en Sri Bhagavan, het kursusse aangebied vir die plaaslike Indiese publiek.

1994: Jeevashram skool is gesluit, en die webwerf het Satyaloka hernoem om kursusse aan te bied vir die wyer publiek. Sommige skool gegradueerdes het by Sri Amma en Sri Bhagavan gebly om die Orde van Dasas te vorm.

1999: Grond is aangekoop naby Varadaiahpalem, Andhra Pradesh. 'N Kampus is gebou om die toenemende aantal kursusse by te woon.

2000: Oneness University is op hierdie webwerf geopen.

2003 (2-8 Augustus): Die Ervaringsfees het plaasgevind.

2004 (Januarie): Die 21 dae-proses, gerig op internasionale gehore, word bekendgestel.

2004 (7 Maart): "Trainers" is deur Sri Amma en Sri Bhagavan ingewy om die eenheid deeksha te gee.

2008 (22 April): Die Oneness-tempel is by Oneness University geopen.

2009: Oneness Trainers is gemagtig om deeksha-gewers te begin.

2012 (Januarie): Eenheidsmeditasie is bekendgestel.

2012 (21 Desember): Op die aangekondigde datum van die begin van die Goue Eeu is spesiale geleenthede in die Oneness University en wêreldwyd gehou. Oneness University beweer dat meer as 70,000 XNUMX mense wakker geword het.

2013: Sri Amma en Bhagavan het die voltooiing van hul missie aangekondig. Die Orde van Dasas is ontbind en hervorm as die Goue Era-gemeenskap. 'N Nuwe Sri Murthi van die Golden Orb is bekendgestel.

2014 (Januarie): Die Heilige Kamer-proses is ingestel.

2016 (Februarie): Die World Unity Centre, of Shambala, is geopen. Eenheid Tempel het die Tempel van die Hoogste Lig genoem.

2016 (Mei): 'n Online kursus, "Fenomeen en die geskenk", is bekendgestel.

2018 (Januarie): Krishna Ji en Preetha Ji het Ekam (The Oneness Field) ingehuldig.

2018 (Augustus): Die Ekam Wêreldvredesfees is in Ekam en in talle Peace Power Points regoor die wêreld gehou.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Die Eenheidsbeweging is gestig in die laat 1980s in Andhra Pradesh, Indië deur Vijay Kumar, bekend as Sri Bhagavan, en sy eggenoot Srimati Padmavati, bekend as Sri Amma. Die egpaar word beskou as twee helftes van dieselfde wese, en hierdie wese word dikwels deur volgelinge soos Sri Amma Bhagavan genoem. (Hierdie titels word algemeen in Indië gebruik om godsdienstige onderwysers of meesters aan te spreek: "Bhagavan" beteken God of "Here" en "amma" beteken goddelike moeder in sanskrit).

Vijay Kumar is gebore in die dorp van Nattham, Tamil Nadu, Indië op die Maart 7, 1949. Hy het gesê dat hy Don Bosco-skool bygewoon het en in Wiskunde gegradueer het van die DG Vaishnav-kollege in Chennai, hoewel die rekeninge verskil. Srimati Padmavati is gebore in die dorp Sangam, Andhra Pradesh, Indië op die Augustus 15, 1954. Min is van haar jeug bekend. Op Junie 9, 1977 Vijay Kumar en Srimati Padmavati getroud. [Image regs]

In 1984 het die egpaar Jeevashram-skool in die Chittoor-distrik Andhra Pradesh gestig. Die skool het 'n kurrikulum aangebied in alternatiewe onderwys wat leerders aangemoedig het om hulself te ontdek en hul volle potensiaal te bereik. Verskeie hagiografiese rekeninge (Ardagh 2007; Maart 2006; Windrider 2006) noem Jeevashram skool die wieg van die Eenheidsfenomeen. [Image aan die regterkant] Leerlinge het mistieke state ervaar wat vroeër slegs vir groot mistici of yogi's beskikbaar was, en die praktyk van Eenheid Deeksha is bekendgestel deur die seun van Sri Amma Bhagavan, Krishna (Argadagh 2007: 10-16, Oneness University 2017). In 1994 het die stigterslede die skool gesluit om op hul nuwe projek te konsentreer om die mensdom in hoër bewussyn of "Eenheid" op te wek. Hulle het die stigting Satyaloka hernoem en 'geestelike kursusse' met 'n praktiese klem begin aanbied. Sommige Jeevashram-studente het by Sri Amma Bhagavan gebly om op hul nuwe projek te werk en is as Oneness dasas (of "gidse" buite Indië) begin. Die aanvanklike groep dasas het gelyk aan 'n orde van monnike en nonne; hulle het die kursusse gehardloop en was die eerste gemagtigde deeksha-goewerneurs. Toenemende getalle, beide manlik en vroulik, het by die dasas aangesluit, en in 2006 was hul getal tussen 150 en 180 (Avadhani 2008; Windrider 2006: 143).

In 1999 het die beweging grond naby die dorp Varadaiahpalem gekoop, en 'n kampus is gebou om toenemende getalle by te woon. In 2000 het die Eenheid Universiteit geopen. In 2003 het dit 'n 'Ervaringsfees' aangebied waarin verskeie internasionale onderwysers en outeurs uitgenooi is, insluitend sprekers op die Maya-kalender, oor Kabbalah, oor Sufisme, oor Ayurveda, en op Inheemse Amerikaanse Spirituality and Wisdom (Experience Festival 2003). Sedert 2004 het kursusse aan internasionale deelnemers toegeken, soos die Twintig-dag-proses, die verdiepingskursus en die Eenheidstrainerskursus (Ardagh 2007: 26), met die grootste deelname uit Rusland, China en die VSA. In minder as 'n generasie , die Eenheidsbeweging het gegroei van 'n plaaslike Indiese guru-gesentreerde Ashram in 'n internasionale beweging (Thorsén 2013: 2).

In 2008 het die Eenheidstempel geopen. Nou bekend as die Tempel van die Hoogste Lig, is dit 'n vier vloer struktuur in wit marmer met 'n groot meditasie saal. [Image right] Volgens die webwerf is die tempel 'n draaikolk van genade en 'n kragstasie vir die verskynsel van die Allerhoogste, wat die menslike ras tot eenheid dryf. 'N 3-dimensionele projeksie van die Surya Yantra-skepper [ing] 'n kragtige energieveld "(Eenheid Universiteit 2016a). In 2016 is die World Unity Centre, of Shambala, by die kompleks gevoeg. Dit dien as 'n residensiële sentrum waar dit goedkoper is om te bly, sonder geskeduleerde kursusse. Inwoners kan die Tempel van die Hoogste Lig besoek en ervaar Eenheid dasas en die Golden Orb-meditasie (Eenheid Universiteit 2016b).

Sommige rekeninge van die Eenheidsbeweging beklemtoon die belangrikheid van die jaar 2012 (Ardagh 2007; Avadhani 2008; Narayanan 2002). Volgens die beweging dui hierdie datum op die begin van 'n nuwe Goue Tydperk, of Ouderdom van Eenheid, wat 'n verskuiwing in die menslike bewussyn in die rigting van harmonieuse en vreedsame samelewing betree. Aktiwiteite is by Oneness Universiteit en op plaaslike terreine gehou om die nuwe Goue Tydperk op Desember 21, 2012 (Thorsen 2013: 98-99) te verwelkom. Sedert 2013 het aansienlike veranderinge plaasgevind wat volgens die beweging ooreenstem met die post-2012-transformasie in bewussyn (Sri Bhagavan 2014). In die besonder het die stigters hul onttrekking uit direkte deelname (Sri Bhagavan 2014) aangekondig, en die bevel van dasas is ontbind. Voormalige dasas het dan as 'n Goue Ouderdom Gemeenskap hervorm en het voortgegaan om kursusse by Oneness Universiteit te bedryf.

Robuuste verandering blyk endemies vir die beweging te wees. Oorspronklik was dit gewortel in Hindoe-tradisie met die stigters wat deur baie as avatars gesien is. Sommige het Sri Bhagavan gesien as Kalki, die tiende avatar van Vishnu, wat aan die einde van die kali yuga (Narayanan 2002) sou kom en waarna sommige Indiërs verwys as "Kalki Bhagavan" (Ardagh 2007: 170; Thorsen 2013: 67) . Die naam van die manlike stigter het verskeie kere verander: Kalki, Mukteshwar, Kalki Bhagavan, en nou Sri Bhagavan (Ardagh 2007: 183). Die naam van die beweging het ook verander: van Kalki Dharma tot die Kalki-stigting, die Goue Era-stigting, die Stigting vir Globale Ontwaking, die Eenheidstigting en die Eenheidsbeweging (Ardagh 2007: 183; Avadhani 2008; Ram 2004). In 2016 het Oneness University sy naam verander na World Unity University (World Oneness University 2016). Woordeskat en terminologie is ook vloeibaar (Ardagh 2007: 183). In die vroeëre tydperk was "Verligting" die doel, maar dit het plek gemaak vir "Ontwaking" of "Ontwaking in Eenheid" (Thorsén 2013: 41). Veranderinge het ook plaasgevind in ikonografie: in 2016. Die Sri Murti ('n beeld wat gebruik word vir puja) van Sri Amma en Sri Bhagavan, wat algemeen op altare geplaas is, is vervang deur die Sri Murti van die Golden Orb, 'n goue sirkel op 'n swart agtergrond. Volgens een informant is die Golden Orb die vorm van die Hoogste Lig waarmee mense kan kommunikeer (Jasiūnaitė veldwerknotas, Edinburgh, Junie 2016).

Thorsen voer aan dat rondom 2012 die Eenheidsbeweging eienskappe toon van beide Indiese guru-gesentreerde nuwe godsdienstige bewegings en kenmerke wat verband hou met New Age spiritualities (Thorsén 2013: 5,14; op nuwe ouderdom, sien Sutcliffe en Gilhus 2013). Sedertdien het die beweging se selfvertolking toenemend sy Hindoe-eienskappe verlaag, insluitend die vertolking van die stigters as avatars. Die handhawing van 'n balans tussen sinkretiese "new age" -elemente en inheemse Hindoe-praktyke is 'n konstante spanning soos ons sal sien.

Sedert Krishna Ji en Preetha Ji die aktiwiteite van die World Oneness University begin lei het, is dit herdoop tot O&O Academy, en 'n heeltemal nuwe lys kursusse is bekendgestel. Op die oomblik sluit die kursusse in die akademie in, maar is dit nie beperk tot 'Source and Synchronicities' nie, 'Being Limitless', 'Field of Abundance', 'One Consciousness Business Circle', 'Change Makers Course - For Teeners and Youth,' en baie ander. In Januarie 2018 is Ekam, oftewel “The Oneness Field”, deur Krishan Ji en Preetha Ji in die tempel van die hoogste lig ingewy. Die bedoeling was "om 8,000 mense op enige gegewe tydstip te huisves, mediteer vir Wêreldvrede en in transendentale bewussynstoestande in te beweeg" (The Oneness Field 2018). Die Ekam Wêreldvredesfees is op 9-19 Augustus in Ekam en in talle Peace Power Points regoor die wêreld gehou. Die bedoeling van die fees is om "honderde en duisende mense oor die hele planeet te bring [...] [om] saam te mediteer om 'n massiewe verskuiwing in die menslike bewussyn te bewerkstellig" (Ekam World Peace Festival 2018).

Leerstellinge / oortuigings

Die verklaarde doel van die Eenheidsbeweging is om die wortel van menslike lyding (die sin van 'n aparte self) uit te skakel deur praktisyns na 'n toestand van ontwaking en eenheid te bring. Die beweging glo dat dit 'n belangrike tydperk van menslike evolusie is, waarin 'n globale verskuiwing in bewussyn beide moontlik en nodig is; Dit kan dus beskryf word as 'n millenêre beweging (Thorsén 2013: 5; Ardagh 2007: 167). Volgens hul volgelinge ondersteun Sri Amma Bhagavan hierdie verskuiwing deur te help om 'n kritiese massa mense op te wek deur die praktyk van Onesess Deeksha (Maart 2006: 139,185,155; Thorsén 2013: 5; Carlstrom 2007: 44).

Thorsen definieer die leerstellings van Sri Amma en Sri Bhagavan as 'n "hybridisering van New Age-leerstellings en tradisionele Hindoe-komponente, gemeng met 'n goeie gedeelte van wetenskaplike woordeskat" (2016: 70). Die beweging beweer nie-godsdienstige en nie-godsdienstige (Eenheid Universiteit 2016c) en beklemtoon innerlike transformasie deur die ontdekking van die band se verbintenis met die goddelike in watter vorm of uitdrukking wat ookal vir die individu van toepassing is. Dit word dus beskou as verenigbaar met enige (of nee) wêreldbeskouing of godsdiens. Daarbenewens word die toestand van Awakening to Oneness aangebied as 'n neurobiologiese gebeurtenis waarin die ervaring van deeksha 'die energie in sekere dele van die brein deaktiveer, terwyl energie in ander verhoog word, wat lei tot 'n afname in die gevoel wat ons almal het skeiding en verhoog ons ervaring van ons verbintenis met mekaar en die hele skepping "(Ardagh 2007: 43; Eenheid UK 2016a). Ontwaking / eenheid word gevorm as 'n ervaring bo en behalwe enige bepaalde godsdiens en bereikbaar deur almal. Die praktyk van deeksha is dus verenigbaar met en in staat om enige lewenstyl, godsdienstige of sekulêre te bevorder, aangesien dit nie 'n spesifieke geloof of besit vereis nie (Eenheid Universiteit 2016d).

Desondanks voer Thorsén (2013: 40) aan dat die oorkoepelende filosofie van die Oneness-beweging berus op Indiese godsdienstige-filosofiese beginsels en pas dit wat Huffier beskryf as universalistiese beginsels "afgelei van Advaita Vedanta en couched in the language of spirituality" (2011: 376). Hierdie interpretasie word ondersteun deur te verwys na Sri Bhagavan se aanspraak op 'n wesenlike eenheid tot bestaan ​​en dat die oorsaak van menslike lyding in 'n illusieuse sin van skeiding tussen 'ek' en die wêreld lê (Oneness University 2016e). 'Awakening into Oneness' is gevolglik 'n toestand waarin die sin van 'n afsonderlike 'ek' verdwyn en vervang word deur 'n ervaring van eenheid. Volgens Thorsén strook dit met Advaita Vedanta-filosofie, maar aangesien 'ontwaking' ook 'n neurobiologiese verskynsel is, soos beweer, is daar ook 'n 'wetenskaplike' element in die beweging van die selfverteenwoordiging (Thorsen 2013: 41). Verdere bewyse van die kompleksiteit van die beweging se 'verbastering' (Thorsen (2016: 70) is dat sommige Westerse aanhangers die Goue Eeu-profesie in 2012 verbind het met die beweging "Maya-kalender" wat die einde van die wêreld op 21 Desember 2012 voorspel het (Ardagh) 2007: 170-71; Maart 2006: 61; kyk Sitler 2006 en Whitesides 2015, oor die Maya-verskynsel 2012. Nietemin, ondanks die vloeiendheid van bronne en interpretasies, is daar twee temas wat voortduur: persoonlike ervaring van staat van eenheid, en om gesamentlik deur 'n periode van transformasie in bewussyn.

Daar is geen vereiste tekste of leerstellings nie: die beweging trek uit verskeie owerhede, hoewel die skrywers van die stigterslede prominent is. Eenheid groepe lees en bespreek tekste uit verskillende tradisies, insluitend Boeddhisme, Nuwe Era en Sufisme. Byvoorbeeld, tekste geskryf deur Thich Nath Hanh, Alice Bailey en Rumi (veldwerk notas, Londen Mei 2016, Edinburgh en Glasgow Junie 2016). Die leringe en diskoerse van Sri Amma Bhagavan is beskikbaar in talle boeke (Sri Bhagavan 2005, Sri Amma Bhagavan en Andersen 2014), webwerwe (World Oneness Commuity 2016) en YouTube-video's. Hul onderrig sluit in 'n praktiese fokus (gesondheid, ouerskap, sukses in besigheid en opvoeding), langs die temas van ontwaking en eenheid. Aandag word gelewer aan die verbetering van interpersoonlike verhoudings, veral tussen ouers en kinders en tussen gades (Sri Bhagavan 2007, 2009, 2016, Sri Amma Bhagavan 2011). Onopgeloste probleme in verhoudings en woede tussen familielede is belangrike redes vir gemeenskaplike disharmonie en konflik. Om liefde te ontdek en die verhoudings te herstel, stel 'n individu op 'n vinnige baan na 'ontwaking in eenheid'.

Alhoewel daar 'n groot leergedeelte is, is die vernaamste klem van die beweging direkte persoonlike ervaring. Soos een deelnemer dit gestel het:

Die belangrikste ding wat hier gedoen word, is om mense na die hoër self te verbind [...]. Maar mense moet hier kom en ervaar om dit te verstaan. Om te bespreek wat iewers deur iemand anders geskryf word [...] dit is net meer gedagte-aktiwiteit en wat ervaar word met Eenheid oorskry die verstand (veldwerk notas Londen Mei 2016, Glasgow en Edinburgh Junie 2016).

Baie meer volgelinge het met die eerste skrywer (Jasiūnaitė) bevestig dat persoonlike ervaring die belangrikste en transformerende aspek van hul betrokkenheid was. Dit is egter moeilik om in woorde te verduidelik en jy moet dit self ervaar om te verstaan. Terselfdertyd, en blykbaar teenstrydig met die nie-godsdienstige eis, kan individue nie op sigself wakker word nie: dit moet aan hulle gegee word (Ardagh 2007: 166).

RITUELE / PRAKTYKE

Die hoofpraktyk is Oneness Deeksha (of diksha, of Eenheid seën). [Image aan die regterkant] Die webwerf beskryf deeksha as 'n oordrag van energie "wat die oormatige geestelike verstand van die verstand veroordeel en ons harte oopmaak om spontane gevoelens van onvoorwaardelike liefde, vreugde, innerlike vrede en eenheid te ervaar (Eenheid UK 2016a). Deeksha word oorgedra deur die Oneness-afrigter wat hul hande op die ontvanger se kop plaas, maar dit kan ook met die oë oorgedra word, of bloot deur 'n innerlike bedoeling. In die Verenigde Koninkryk ontmoet byvoorbeeld Deeksha-groepe weekliks of twee weke, dikwels in die private huise van die afrigter of in gehuurde kamers of sale. Vergaderings volg 'n soortgelyke patroon, begin met groep meditasie gevolg deur deeksha tussen opleiers, dan van afrigter na neofiet. In die groepe Kėna Jasiūnaitė bygewoon, was ongeveer twee derdes deeksha-opleiers wat deeksha aan almal gegee het en dan deeksha op sy beurt ontvang. Die vorm van meditasie wissel. Opleiers in die Verenigde Koninkryk het aan Jasiūnaitė gesê dat hulle soms meditasies van Youtube of aangepaste godsdienstige praktyke wat hulle reeds geken het, gedoen het.

Die gewildste meditasies was Chakra Dhyana en Ananda Mandala, albei aanbeveel deur Oneness University. Hierdie meditasies fokus op die verhoging van kundalini, 'n primêre energie wat aan die basis van die ruggraat geleë is, op die sewe chakras (energiesentrums) tot by die kroon van die kop. Chakra Dhyana-meditasie word beoefen na 'n klankbaan wat deur Oneness University aangeteken is met musiek, natuurklanke en koors. Hier is die basiese postuur plus instruksies vir die aktivering van die eerste chakra:

Sit met toe oë, ruggraat regop, maar nie styf nie. Sit u hande op u dye met handpalms na bo, wys vingerpunte aan die punt van elke duim vir die eerste drie chakras, raak aan die middelste gewrig van elke duim vir die vierde en vyfde chakras en die basis van die duim vir die sesde en sewende chakras . As u wil, kan u die punt van die tong tot op die dak van u mond raak. Neem 'n paar lang, stadige, maklike diep asemhalings asemhalings deur u neus totdat u liggaam kalm word. Sit tydens hierdie oordenking. Moenie gaan lê nie. Wanneer u by elke chakra kom, moet u u aandag vestig op die aangeduide area van u liggaam. Met elke uitasem sing die mantra wat op 'n stadige, langwerpige manier gegee word. Begin met die wortelchakra (Mooladhara) en werk opwaarts tot by die Crown (Sahasrara). Laat die energie altyd aan die einde toe, vloei deur u liggaam, en spandeer 'n paar minute in meditasie of lê op u rug in shavasan.

Begin met die Mooladhara-chakra, geleë by die perineum, halfpad tussen jou anus en geslagsdele. Sê "Om Mooladhara." Visualiseer sy rooi kleur. Herhaal langsaam 'Lang' vir 'n paar minute en visualiseer dan die chakra om vloeibare goud soos jy 'Kundalini, arohanum' 'n paar keer sê ... (Eenheidsbeweging Florida 2016b)

Die ander hoofonderrigmedium is die verskillende kursusse wat van vyf dae tot 'n maand duur. In die vroeë dae was die gewildste kursus vir Westerlinge die 21-dagproses wat mense gekwalifiseer het om deeksha-verskaffers te word (Ardagh 2007: 182; Maart 2006: 186). Alhoewel hierdie kursusse onderrig is deur Sri Bhagavan en Oneness dasas, is die fokus op die verkryging van regstreekse ervaring (Ardagh 2007: 22). Oor die algemeen fokus die eerste week van die kursus op die vrystelling van traumatiese ervarings en die herstel van goeie verhoudings met 'n mens se ouers en eggenoot. Die tweede week het die verstand en opwekking van 'n direkte ervaring van die werklikheid oorgebly. Die derde week het 'n sterk persoonlike band met die goddelike (Maart 2006: 79-158; Ardagh 2007: 185-200). Hierdie drie weke-struktuur is vervang deur 'n kursus van vier weke se verdieping (veldwerknotas, London May 2016, Edinburgh June 2016). Hierdie kursusse word oor die algemeen aan Westerlinge aangebied, met kursusse wat aan die plaaslike Indiese bevolking aangebied word, insluitende meer Hindoe-elemente (Ardagh 2007: 181; Thorsen 2013: 53). Oneness Universiteit organiseer ook korter kursusse onder titels soos "Attracting Wealth", "The Divine," "Living Young" en "Star Child" (vir kinders en ouers). Soos Maart (2006: 170) en Ardagh (2007: 183) noot, is hierdie kursusse vloeibaar met die verandering van inhoud en titels. Terwyl hierdie inskrywing voorberei is, is 'n nuwe kursus genaamd 'Reis na Eenheid' ingestel met die doel om dieper ervarings van eenheid te bewerkstellig, aangesien deelnemers deur verskillende fases beweeg (Persoonlike Korrespondensie).

Die proses om 'n Eenheid Deeksha-gewer te word, het eenvoudiger geword. Dit is nou voldoende om 'n tweedaagse Eenheid Ontwakingskursus by te woon teen 'n fooi tussen € 30 en € 80. In 2012, Eenheidsmeditasie, of OM, is bekendgestel, beskryf as 'n "kragtige meditasie waar goddelike energieë oorgedra word om die geestelike energieë in jou te help wek" (Eenheid UK 2016b). 'N Nuwe kern van dasas, geïdentifiseer deur meditasie, was gemagtig om OM's te lei. 'N Tipiese OM-gebeurtenis bestaan ​​uit groepmeditasie na wat die OM giver sit voor die groep en oordra goddelike energie. OM-verskaffers word ook aangemoedig OMs aanlyn aan te bied. In 2014 is die konsep van heilige kamers bekendgestel. Leiers is gekies, opgelei by Oneness University, en het plaaslike heilige kamers gewoonlik in 'n kamer in hul huis geopen. Deelnemers deel groep meditasie of deeksha en dan individueel die Heilige Kamer betree met die doel om "hulle Goddelik op 'n baie fisiese en tasbare manier te ervaar vir die doel van Genesing, Ontwaking en Transformasie" (Eenheid Universiteit 2016g).

Ten spyte van die beweging se selfverteenwoordiging as nie-religieuse, is tradisionele Hindoe-praktyke alomtegenwoordig. Puja (gebedsritueel tot 'n godheid) en homa (Vediese vuuroffers) is deel van baie kursusse sowel as van sadhanas vir tuisstudente. Hindoe-styl altare met Sri Murtis van Sri Amma Bhagavan, versier met kranse van blomme en wierook, is in baie plekke en in volgelinge se huise teenwoordig. Hierdie altare kan egter ook foto's bevat van heiliges en gode van ander godsdienste soos Jesus, St Mary, Ramana Maharshi of Boeddha (veldwerknotas, Londen Mei 2016, Edinburgh Junie 2016).

Die beweging gebruik kontemporêre tegnologie en baie aktiwiteite vind aanlyn plaas. Tot 2014 was Skype darshans met Sri Bhagavan beskikbaar, terwyl OM's, kursusse deur Oneness Trainers en webcasts van Oneness Universiteit gereeld uitgesaai word. In 2016 het die universiteit 'n nuwe aanlyn kursus vir plaaslike groepe, "The Phenomenon and the Gift," wat oor 'n naweek plaasvind, ingestel. Na voltooiing is deelnemers gemagtig om 'n nuwe vorm van deeksha te gee: Golden Orb Deeksha.

LEADERSHIP / ORGANISASIE

Aan die begin is die stigters as leiers en owerhede beskou, en organisasiewerk is deur die dasas uitgevoer. Sewe dasas, beskou as die direkte dissipels van Sri Amma Bhagavan, is as acharyas aangewys. Nadat die stigterslede van aktiewe betrokkenheid onttrek het en die orde van dasas ontbind is, is die Eenheid Universiteit deur hierdie sewe acharias bestuur in samewerking met die Goue Era-gemeenskap. In 2017 het Sri Amma Bhagavan aangekondig dat hul seun, Sri Krishna ('n acharya), "voortaan die geestelike, administratiewe en finansiële aktiwiteite" van die Eenheidsbeweging sal bestuur en dat hy en sy vrou die algehele Eenheid-gemeenskap (Eenheid Universiteit 2017 ).

Ander organisasies bestaan ​​wat verband hou met Eenheid, maar is formeel onafhanklik. Byvoorbeeld, die World Oneness Foundation is 'n Amerikaanse niewinsorganisasie, belastingvrye organisasie wat aktiwiteite in Indië ondersteun (World Oneness Foundation 2016). Daar is ook Oneness Care, 'n nie-winsgewende organisasie in die Chittor-distrik van Indië, wat liefdadigheidsaktiwiteite, veldtogte en geleenthede organiseer, insluitend die verhoging van omgewingsbewustheid, die verskaffing van medisyne en kos, en die organisering van bloeduitvoeringsveldtogte (Eenheidsorg 2016; Eenheid Universiteit 2016e ).

Die Eenheidsbeweging het aangepas by verskillende kulturele omgewings op grond daarvan dat die boodskap van ontwaking en praktyk van deeksha universeel is (Thorsen 2016: 87-88). Die meeste mense wat kursusse in Indië bywoon (veral opleiers) hou egter kontak met Oneness University en met mekaar via Skype of Zoom, Facebook of messaging-programme, soos Telegram of WhatsApp. Op hierdie manier kry hulle leiding oor toepaslike tegnieke en gunstige tye vir sadhanas en groepmeditasies. Sulke kommunikasie verhoog die gevoel van 'n wêreldwye beweging, ten spyte van die teenwoordigheid en selfs aanmoediging van bastervorme en -praktyke. Dit blyk dat, ondanks die ideologie van inklusiwiteit, uiteindelike gesag voortspruit uit Hindoe bronne.

Kwessies / UITDAGINGS

Die beweging het 'n paar negatiewe dekking in die Indiese media ontvang. In 2007, Die Hindoe koerant berig dat die Chittoor-distrik 137-akker grond terug geneem het, wat beweer is dat dit sonder toestemming deur die "Kalki Bhagavan Ashram" (Spesiale Korrespondent 2007) beset is. In 2008, Die Hindoe berig dat 'n groter aantal mense die inwyding van die Eenheidstempel bygewoon het as wat verwag is (tussen 150,000 en 500,000 volgens verskillende bronne), wat gelei het tot 'n stormloop waartydens twee mense dood gerapporteer is (Avadhani 2008; Special Correspondent 2008). In 2010, Die Hindoe gerapporteer 'n verskuiwing tussen plaaslike inwoners en lede van die Eenheid-gemeenskap wat die tussenkoms van die polisie (Spesiale Korrespondent 2010b) vereis het. Daar is ook beskuldigings van ongemagtigde besetting van grond wat gereserveer is vir Dalit-gemeenskappe, en die Kommunistiese Party het plaaslike regering versoek om sogenaamde 'ongesosiale aktiwiteite' (Spesiale Korrespondent 2010a) te ondersoek. Daar is egter geen verdere verslae oor hoe die regering gereageer het of of hierdie bewerings waarheid was nie.

In 2002 is bewerings gemaak oor misbruik van openbare fondse deur verskeie Kalki-trusts, sowel as die onverklaarbare rykdom van Sri Bhagavan en familielede (Ram 2002; Ram 2004). Die hooggeregshof van Madras het 'n ondersoek verwerp, en in 2004 het die Hooggeregshof sy besluit (Legal Correspondent 2004) gehandhaaf. In 2010 het Madras High Court sowat dertig private TV-kanale in Indië vasgestel van telekastingvideo's wat betrekking het op "Kalki Bhagavan", insluitende tonele waarin Oneness-praktisyns ekstasties gedans het aan toewydige musiek, wat bewerings van die gebruik van dwelms veroorsaak. Sri Krishna het die bewerings ontken en verklaar dat die dansers deur middel van toewyding hoër bewussynstoestande verkry het en dat die lasterlike snitte onwettig verkry en oorgedra is sonder toestemming, wat lei tot verkeerde interpretasie (DNA 2010; Spesiale Korrespondent 2010c).

Alhoewel baie van hierdie negatiewe publisiteit ontslaan of ontken is, het dit 'n belangrike rol in internetvoorstellings gespeel. Vyandige blogs en webwerwe het hierdie materiaal uit konteks gebruik om die beweging as skandalig of uitbuitend uit te beeld (Conway 2008; Newcentrist 2008; Tolboll 2016). Googling "Eenheidsbeweging" vind hierdie artikels maklik en bied 'n neutrale of selfs positiewe voorstelling uit. In reaksie daarop stel Oneness dasas 'n TV-kanaal en hul eie webwerwe (Avadhani 2008) op. Op hierdie platforms onderskryf mense entoesiasme die beweging en deel hulle ekstatiese ervarings en persoonlike voordele (PJ 2004; Mahendran 2016; Unknown 2016).

Nog 'n probleem is die kontras tussen die beweging se selfverteenwoordiging as universele en nie-denominasionele, mense wat van alle agtergronde verwelkom word, met bewyse dat baie inhoud van Hindoe-tradisies afkomstig is (Avadhani 2008; Thorsen 2013: 64). Die stigters en meerderheid van dasas is Hindoe, soos baie van sy leerstellings, praktyke en terminologie. Sedert 2013 het die beweging probeer om sy Hindoe-assosiasies af te skud, hoewel dit langtermynvolgelinge (Sri Bhagavan 2014) teleurgestel het. Baie Westerlinge het vir verskillende redes belangstelling verloor toe hulle nie ontwaking ondervind het nie (Thorsen 2013: 57). Daar was verdere teleurstelling toe die Goue Tydperk na 2012 nie duidelik in mense se lewens waarneembaar was nie; Dit is herinterpreteer deur diegene wat in die beweging gebly het as 'n geleidelike proses wat oor 'n tydperk ontwikkel het (Thorsen 2013: 57; veldwerknotas, Londen Mei 2016, Edinburgh Junie 2016).

Die vinnige uitbreiding van die eerste twee dekades het nou afgestorm, maar die beweging beweer dat duisende aan internasionale kursusse deelneem en om die Eenheid Universiteit in Indië te besoek. (Phenomenon and the Gift 2016; Oneness Universiteit 2016h; Veldwerknotas. Londen Mei 2016, Glasgow en Edinburgh Junie 2016). Dit is aan die eerste skrywer (Jasiūnaitė) verduidelik dat meer aandag aan bestaande praktisyns gegee word, sodat hulle hoër bewussynstoestande vir toekomstige werk namens die beweging kan bereik (veldwerknotas London May 2016).

Dit is egter ook die geval dat baie deelnemers hul betrokkenheid in die Eenheidsbeweging sien as 'n oorgangsverhoging van 'n bepaalde stadium in hul lewe (veldwerk notas Londen Mei 2016, Edinburgh Junie 2016). By die vervulling van hierdie stadium, gaan hulle verder hul "seekership" elders (Sutcliffe 2017, Milner en Champlin 2015). So 'n benadering is aangemoedig deur die stigters (Sri Bhagavan 2014) en deur Eenheid as 'n verskynsel eerder as 'n organisasie met grense (Eenheid Universiteit 2016f) aan te bied. So 'n ontspanne benadering, terwyl dit aantreklik is vir "soekers", stel uitdagings vir die voortsetting van die beweging ten opsigte van die behoud van voldoende volgelinge. Maar waarskynlik is die verbygaan van die beweging ingebed in sy ideologie. Van die begin het dit beweer dat dit 'n verskuiwing van die menslike bewussyn gedurende 'n bepaalde tydperk moes akkommodeer en die stigterslede het mettertyd die ontbinding daarvan verwag (Ardagh 2007: 172). Alhoewel die beweging se aanpasbaarheid dit in staat stel om te oorleef en selfs in die huidige tydperk te floreer, kan die langtermyn toekoms nie gewaarborg word nie.

IMAGES
Beeld #1: Foto van Vijay Kumar en Srimati Padmavati.
Beeld #2: Foto van Jeevashram skool in die Chittoor Distrik Andhra Pradesh.
Beeld #3: Foto van die Tempel van die Allerhoogste Lig.
Beeld #4: Foto van die Eenheid Deeksha (of diksha, of Eenheid seën) ritueel.
Beeld #5: Foto van 'n huis altaar van een van die Eenheid beweging lede.

Verwysings

Ardagh, Arjuna 2007. Ontwaak tot eenheid: die krag van seën in die evolusie van bewussyn. Mumbai: Indus Source Books.

Avadhani, Ramesh 2008 "Indië: 'n besoek aan die Eenheid Tempel van Amma-Bhagwan." Religioscope. Toegang verkry vanaf https://english.religion.info/2008/07/13/india-a-visit-to-the-oneness-temple-of-amma-bhagwan/ op 31 Oktober 2016.

Carlstrom, Anette en Brenckert, Eva 2007. Uit die hart: Ontdek en leef die Eenheid seën. VSA: Goue Lig.

Conway, Timothy 2008. “Erge probleme met“ Bhagavan Kalki ”se Deeksha-eenheidsbeweging.” Enlightened-Spirituality.org. Toegang verkry vanaf https://www.enlightened-spirituality.org/deeksha_oneness.html op 31 Oktober 2016.

DNA 2010. "Madras HC beperk kanale van uitknipsels van 'Kalki Bhagavan.' Daaglikse nuus en analise, Maart 24. Toegang verkry vanaf http://www.dnaindia.com/india/report-madras-hc-restrains-channels-from-showing-clippings-of-kalki-bhagwan-1362983 on 10 November 2016.

Ekam Wêreldvrede-fees. 2018. “Ekam se impak op wêreldvrede.” Amptelike Ekam World Peace Festival Website. Toegang verkry vanaf https://www.ekamworldpeacefestival.com op 15 Augustus 2018.

Ervaar Fees. 2003. "Die onderwysers van die ervaring fees." Ervaar Fees. Toegang verkry vanaf  https://web.archive.org/web/20030601184001/http://www.experiencefestival.com:80/index.php/topic/ef-teachers on 11 June 2017.

Huffier, Amanda J. 2011. "Hindoeïsme Sonder Godsdiens: Amma se Beweging in Amerika." Crosscurrents 61: 374-98.

Regsverteenwoordiger. 2004. "Pleit vir CBI sonde teen godman het afgekeur." Die Hindoe, Februarie 4. Toegang verkry vanaf http://www.thehindu.com/2004/02/04/stories/2004020401191300.htm op 10 November 2016.

Mahendran, AG 2016. "Akademiese Wonder van Sri Paramjyothi Bhagavan." onenessmiracles.com. Toegang verkry vanaf http://www.onenessmiracles.com/?p=12576 op 31 Oktober 2016.

Maart, Robert C. 2006. Bringers van die Golden Ball: Die reis van 'n Wes-Seeker. Bangalore: Boodskap Publikasies.

Milner, Michael en Champlin, Suzanne 2015. "Liewe vriende." Eenheid Florida, September 9. Toegang verkry vanaf http://www.onenessmovementflorida.org/index.htm on 11 November 2016.

Narayanan, Vasudha 2002. 'N' Witskrif 'op Kalki Bhagavan. " RISA Argiewe. Toegang verkry vanaf https://msuweb.montclair.edu/~adarkara/d-kalki.html op 31 Oktober 2016.

Newcentrist. 2008. "Die Eenheidsbeweging." Die Nuwe Sentrum: Geskiedenis, Politiek, Samelewing, Kognisie. Toegang verkry vanaf https://newcentrist.wordpress.com/2008/08/13/the-oneness-movement/ op 31 Oktober 2016.

Eenheid Beweging Florida. 2016. "Chakra Dhyana." Eenheid Florida. Toegang verkry vanaf http://www.onenessmovementflorida.org/ChakraDhyana.htm Op 28 Julie 2016.

Eenheid Universiteit 2016a. "Tempel van die Allerhoogste Lig." Amptelike Eenheid Universiteit Webwerf. Toegang verkry vanaf http://onenessuniversity.org/temple-of-supreme-light/ Op 26 Julie 2016.

Eenheid Universiteit. 2016b. "Eenheid Tempel." Amptelike Eenheid Universiteit Webwerf. Toegang verkry vanaf http://www.onenessuniversity.org/oneness-temple op 28 Februarie 2016.

Eenheid Universiteit. 2016c. "Eenheid Universiteit." Amptelike Eenheid Universiteit Webwerf. Toegang verkry vanaf http://onenessuniversity.org/oneness-university/ op 14 Junie 2016.

Eenheid Universiteit. 2016d. "Deeksha." Amptelike Eenheid Universiteit Webwerf. Toegang verkry vanaf http://www.onenessuniversity.org/deeksha op 28 Februarie 2016.

Eenheid Universiteit. 2016e. "Eenheid." Amptelike Eenheid Universiteit Webwerf. Toegang verkry vanaf http://www.onenessuniversity.org/oneness. Toegang verkry op 28 Februarie 2016.

Eenheid Universiteit. 2016f. "Eenheid." Amptelike Eenheid Webwerf.  Toegang verkry vanaf http://onenessuniversity.org/oneness/ op 14 Junie 2016.

Eenheid Universiteit. 2016g. "Heilige kamers." Amptelike Eenheid Universiteit Webwerf. Toegang verkry vanaf http://www.onenessuniversity.org/sacred_chambers op 28 Februarie 2016.

Eenheid Universiteit. 2016h. Facebook-pos, November 4. Toegang verkry vanaf https://www.facebook.com/officialonenessuniversity/?fref=ts op 11 November 2016.

Eenheid Universiteit. 2016i. "Eenheidsorg." Amptelike Eenheid Universiteit Webwerf. Toegang verkry vanaf http://onenessuniversity.org/oneness-care/ op 11 November 2016.

Eenheid Universiteit. 2017. “Boodskap van Sri Amma en Sri Bhagavan.” Amptelike Eenheid Universiteit Webwerf. Toegang verkry vanaf http://onenessuniversity.org/message-from-sri-amma-sri-bhagavan/ op 15 Junie 2017.

Eenheid UK 2016a. "Deeksha." Toegang verkry vanaf http://www.onenessuk.org/deeksha.htm op 14 Junie 2016.

Eenheid UK 2016b. "Eenheid meditasie." Toegang verkry vanaf  http://www.onenessuk.org/oneness_meditation.htm op 31 Oktober 2016.

Fenomeen en die Geskenk. 2016. Facebook-plasings op Oktober 16 en 24, 2016. Toegang verkry vanaf https://www.facebook.com/thephenomenonthegift/?fref=ts op 11 November 2016.

PJ 2004. "Persoonlike ervaring." Enlightenment-Online.com. Toegang verkry vanaf  http://www.enlightenment-online.com/Personal_Experience_of_Enlightenment.html op 31 Oktober 2016.

Ram, Arun 2002. "Cult in Crisis." Indië Vandag, Junie 17. Toegang verkry vanaf http://indiatoday.intoday.in/story/kalki-bhagwan-controversy-tamil-nadu-based-godman-encounters-spate-of-accusations/1/219569.html op 10 November 2016.

Ram, Arun 2004. "Materialistiese Spiritualisme." Indië Vandag, Desember 13. Toegang verkry vanaf http://indiatoday.intoday.in/story/kalki-cult-faces-charges-of-financial-mismanagement-question-raises-about-its-credibility/1/194954.html op 31 Oktober 2016.

Sitler, R. 2006. "Die 2012-fenomen: Nuwe Era-toekenning van 'n antieke Maya-kalender." Nova Religio: Die Tydskrif van Alternatiewe en Opkomende Godsdienste 9: 24-38.

Spesiale Korrespondent. 2007. "TTD versoek om sy eiendomme te beskerm." Die Hindoe, November 2. Toegang verkry vanaf http://www.thehindu.com/todays-paper/tp-national/tp-andhrapradesh/article1941408.ece op 10 November 2016.

Spesiale Korrespondent. 2008. "Twee vermoor in 'Oneness Temple' stampede." Die Hindoe, April 23. Toegang verkry vanaf http://www.thehindu.com/todays-paper/tp-national/tp-andhrapradesh/two-killed-in-oneness-temple-stampede/article1244724.ece op 31 Oktober 2016.

Spesiale Korrespondent. 2010a. "Probe Kalki Ashram aktiwiteite." Die Hindoe, Maart 3. Toegang verkry vanaf http://www.thehindu.com/todays-paper/tp-national/tp-andhrapradesh/probe-kalki-ashram-activities/article722115.ece op 10 November 2016.

Spesiale Korrespondent. 2010b. "Ongelukkige kalmte heers by Kalki ashram te midde van streng sekuriteit." Die Hindoe, Maart 4. Toegang verkry vanaf http://www.thehindu.com/todays-paper/tp-national/tp-andhrapradesh/uneasy-calm-prevails-at-kalki-ashram-amid-tight-security/article722284.ece op 10 November 2016.

Spesiale Korrespondent. 2010c. "Kalki Bhagawan-volgelinge het nooit dwelms verteer nie: beëdigde verklaring." Die Hindoe, April 23. Toegang verkry vanaf http://www.thehindu.com/todays-paper/tp-national/tp-tamilnadu/article754628.ece op 10 November 2016.

Sri Amma Bhagavan. 2011. “Sri Amma Bhagavan - waarom is dit belangrik om verhoudings te hê?” Eenheid Ecuador. Toegang verkry vanaf http://www.onenessecuador.com/apps/blog/show/10627650-sri-amma-bhagavan-why-importance-to-relationships-at-all- op 31 Oktober 2016.

Sri Amma Bhagavan en Andersen, Jimmi. 2014. Ontwaking: Aan onvoorwaardelike liefde en onbeperkte vreugde. ebook: BookBaby.

Sri Bhagavan. 2005. Aandete met Sri Bhagavan. Kosmiese Publikasies.

Sri Bhagavan. 2007. "Verhouding met ouers - Sri Bhagavan." YouTube. Toegang verkry vanaf https://www.youtube.com/watch?v=_ev8QIv7l1c op 31 Oktober 2016.

Sri Bhagavan. 2009. “Konflik in huweliksverhouding - Sri Bhagavan.” YouTube. Toegang verkry vanaf https://www.youtube.com/watch?v=OGIHm_PKx1E op 31 Oktober 2016.

Sri Bhagavan. 2014. “Sri Bhagavan-webuitsending saam met Italië - 22 Junie 2014.” Toegang verkry vanaf http://www.worldonenesscommunity.com/notes/Sri_bhagavan_webcast_with_Italy_-_June_22%2C_2014  op 14 Junie 2016.

Sri Bhagavan. 2016. "Bhagavan oor verhoudings." Omoneness.com. Toegang verkry vanaf http://www.omoneness.com/bhgavanonrelationships.html op 31 Oktober 2016.

Sutcliffe, Steven J. 2017. "Seekership revisited: Verduideliking van verkeer in en uit nuwe godsdienste." Pp. 33-46 in Visionerende Nuwe en Minderheids-godsdienste: die toekoms van die toekoms, geredigeer deur Eugene V. Gallagher. Londen: Routledge.

Sutcliffe, Steven J. en IS Gilhus, Ingvild S. 2013. "Inleiding: 'All Mixed Up' - Dink aan godsdiens in verhouding tot New Age Spiritualities." Pp. 1-16 in Nuwe Era Spiritualiteit: Herinnerende Godsdiens, geredigeer deur Sutcliffe, Steven J. en Gilhus, Ingvild S. London: Routledge.

Die Eenheidsveld. 2018. “Inauguration of Ekam.” Die Eenheid Veld Facebook-pos, Januarie 19. Toegang verkry vanaf https://www.facebook.com/theonenessfield/posts/1747307168910213 op 14 Augustus 2018.

Thorsen, Elin 2013. "Eenheid van verskillende soorte: 'n vergelykende studie van die Eenheidsbeweging in Indië en Swede." MA-tesis, Universiteit van Gothenburg. Toegang verkry vanaf https://gupea.ub.gu.se/handle/2077/33618 op 14 Augustus 2018.

Thorsen, Elin 2016. "Eenheid agter diversiteit of die omgekeerde ?: Die Taal van Universaliteit in Amma en Bhagavan se Eenheidsbeweging." Internasionale Tydskrif vir die Studie van Nuwe Godsdienste 7: 69-90.

Tolboll, Morten 2016. "'N Kritiek van die Indiese Eenheidsbeweging en die gebruik van Westerse Suksesafrigting." Morten Tolboll. Toegang verkry vanaf http://mortentolboll.weebly.com/a-critique-of-the-indian-oneness-movement-and-its-use-of-western-success-coaching.html op 31 Oktober 2016.

Onbekend. 2016. "Dawid se 21Day-proses (Mei 2005)." Omoneness.com. Toegang verkry vanaf  http://www.omoneness.com/onenessexperiences.html op 31 Oktober 2016.

Blankes, Kevin A. 2015. "2012 Millennialism word konspiracistiese Teleologie: oorvleuelende" alternatiewe "in die laat-twintigste eeuse kultiese omgewing." Nova Godsdiens: Die Tydskrif van Alternatiewe en Opkomende Godsdienste 19 / 2: 30-48.

Windrider, Kiara met Sears, Grace 2006. Deeksha: Die Vuur uit die Hemel. Novato, CA: Nuwe Wêreldbiblioteek.

Wêreld Eenheid Gemeenskap. 2016. Weeklikse Onderwys vir die Ontwaakte. Toegang verkry vanaf http://www.worldonenesscommunity.com/page/awakened-teachings op 11 November 2016.

Wêreld Eenheid Stigting. 2016. "Oor die Wêreld Eenheid Stigting." Toegang verkry vanaf http://www.worldonenessfoundation.org/about_us.html op 11 November 2016.

Wêreld Eenheid Universiteit. 2016. Facebook-plasings op 27 November 2016. Toegang verkry vanaf  https://www.facebook.com/worldonenessuniversity/?fref=ts op 15 Junie 2017.

Post Datum:
17 Augustus 2018

Deel