Stefania Palmisano Linda Gerbaudo

Comunità Odinista

COMUNITÀ ODINISTA TYDLYN

1968: (21 Maart): Hundingr-Gisulf is gebore as Pier Paolo Gauna in Aosta, Italië.

1994: (Augustus): Hundingr-Gisulf stig die Comunità Odinista (CO) tydens 'n reis in Ysland en na die stigting van die Engelse groep Odinic Rite en die Belgiese tydskrif Megin gepubliseer deur die groep Fils des Ases. In dieselfde jaar het hy die tydskrif begin Araldo di Thule, Dit was gekoppel aan die CO en hul beginsels.

1995: Hundingr-Gisulf ontmoet Gualtiero Cìola (1925-2000), wat deur die CO-getroues Walto Hari of Volksvater (vader van die volk) genoem word. Hy was baie geïnteresseerd in die geskiedenis van Noord-Italië en Duitsland, en veral in die godsdiens en kultuur van Longobards, 'n Germaanse volk wat hulle in 568 VHJ in Italië gevestig het. Sedert 1995 skryf hy baie artikels vir die Araldo di Thule.

1995: Die CO het besoek ontvang van 'n Weense lid van die Armanen Orden. Hulle het besluit om hul eerste ritusse te vier blòtar, in Piemonte en Valle d'Aosta. Hulle het ook die maandelikse vieringe gekodifiseer met die publikasie van die langbärte kalender en die boek Ek Fuochi di Gambara. Dit bevat die eerste weergawe van hul rituele.

1997: die Hermandad Ásatrú Argentinië, 'n groep afstammelinge van Noord-Italiaanse immigrante in Buenos Aires, het die CO gekontak. Die twee groepe het besluit om saam te werk en die Alianza del Lobo gestig..

1998: Vanaf hierdie jaar het sommige CO-lede rituele en blótar met die Engelse groep uitgevoer Odiniese Rite.

2000: Die Hermandad Ásatrú Argentinië raak ontaard. Die CO het die organisasie van Odinistiese groepe buite die gebied van Noord-Italië beëindig en besluit om hul Italiaanse broederskap op 'n meer gesentraliseerde manier te bestuur.

2007 (Mei): 'n Aanlyn forum, Forum Odinista, is gestig met besprekings wat slegs vir lede gereserveer is.

2010: Toegang tot die gemeenskap het meer gestruktureer geword en is verdeel in fases om die persoonlike groei van die individu te rig.

2017: Hundingr-Gisulf het die direkte bestuur van CO aan die Corte di Gambara oorgelaat.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Die CO is geïnspireer deur die Germaanse mistiek onder leiding van die okkultis Guido Von List (1848–1919) en ook deur die First Anglecyn Church of Odin, wat gestig is in Melbourne, Australië deur Alexander Rudd-Mills (1885-1967) en wat vanaf 1929 tot 1942. Die CO is sterk beïnvloed deur die Deense stigter van die Odinist Fellowship, Else Christensen (bekend as "the Folk Mother") en die Engelse groep Odinic Rite (Introvigne en Zoccatelli 2013; Zoccatelli 2013). Hundingr-Gisulf het die CO in 1994 gestig tydens 'n reis in Ysland, onder groepering van jongmense van Piëmont, Aostavallei, Lombardy en Veneto. Hy het Yslandsverbindings gekies, nie as gevolg van verbintenisse met die plaaslike Asatruar nie, maar omdat dit een van die laaste Europese tradisielande was wat tot die Christendom bekeer het.

Na die stigting van die CO het Paolo Gauna die naam Hundingr Gisulf aangeneem en die Goði '(' priester ') van die gemeenskap geword. Hundingr-Gisulf het die tradisionele Odinisme gevolg, maar hy was veral gefokus op die langobard stamerfenis. Sy doel was om die geloof in die antieke gode van die antieke longobard-koninkryk te herstel, wat baie belangrik was in die geloof van CO. Die ontmoeting tussen Hundingr-Gisulf en Gualtiero Cìola in 1995 was dus 'n beslissende oomblik. Cìola het jare lank die longobard-tradisies van Noord-Italië bestudeer en in 1987 gepubliseer Noi, Celti en Longobardi, 'n boek wat sterk geïnspireer het Hundingr Gisulf. Na 1995 ondersteun Cìola die CO direk en skryf baie artikels vir die tydskrif l 'Araldo di Thule (Comunità Odinista website nd; Zoccatelli, 2013).

In 1997 het Hundingr-Gisulf en Gualtiero Cìola bande met internasionale groepe, soos die Alianza del Lobo, gevestig. Hulle het die Comunità Odinista America geïnspireer, die Comunità Odinista Australia en Comunità Odinista Vinland om die longobard erfgename saam te bring, het uit Noord-Italië gevestig, hoewel hierdie groepe nog nooit werklik gewees het nie. Tans hou hulle noue verhoudings met die Odinic Rite (Comunità Odinista webwerf nd; Zoccatelli 2013).

Leerstellinge / oortuigings

CO se oortuigings en leerstellings verskil van dié van ander Nordiese heidense bewegings. Hulle beskou hulself as die erfgename van 'n bepaalde ou etniese groep, die Longobards of Lombards, 'n Germaanse volk wat het in die sesde eeu op die huidige gebied van Italië aangekom. In hierdie sin definieer hulle hulself as 'n gewilde of, beter, "volksagtige" beweging. [Beeld regs] Hulle verwerp die universalisme wat tipies is vir sommige neo-heidense groepe. Hulle doel is om die ou geestelike en kulturele erfenis op hul land te ontwaak. Langbard, wat 'n inkrimping van die term is Langbardland. Hierdie tuisland omvat die huidige gebied van Noord-Italië, van die Ticino-gebied tot die Toskane, en van Valle d'Aosta tot die Friuli. Vanuit die CO-perspektief is daar ook 'n ander heilige land, die Nation of Odin, 'n heilige vaderland, sonder geografiese grense, vir mense wat dieselfde etniese en spirituele oorsprong het (Comunità Odinista-webwerf en Zoccatelli, 2013).

Om hierdie redes bepaal lede hul geloof as etnosentriese (Zoccatelli 2013). Die bloed, die etniese identiteit, is onlosmaaklik van die geestelike wese en daarom is die godsdiens vir hulle 'n unie van mense wat gebaseer is op etnisiteit, maar nie bloot biologiese sin nie. Hierdie benadering is deur wetenskaplikes as genetikus gedefinieer, maar vir die CO is die genetiese affiliasie nie 'n voldoende voorwaarde om te behoort nie. Hulle het gespesifiseer dat hulle etnosentrisme sonder enige supremacistiese of rassistiese konnotasie is, maar dit voldoen aan 'n stamlogika. Om in aanmerking te kom om by die gemeenskap aan te sluit, is dit nodig om van die Noord-Italiaanse grondgebied, of van soortgelyke Europese streke, te wees en wat hulle beskou as 'n natuurlike en gesonde leefwyse (Comunità Odinista website nd).

Lede voel hulle is nie net verbonde aan die Longbard-mense nie, maar ook met ander bevolkings wat deel uitmaak van die Keltiese sisalpiene ondergrond van Noord-Italië, of ander Germaanse groepe (soos die Cimbriërs) wat voor die Longobard in die Italiaanse gebied aangekom het. Hierdie ander tradisies maak deel uit van wat hulle definieer as 'volks-odinisme' wat die breër openheid van die CO vir die Europese tradisie weerspieël.

Groeplewe is gebaseer op die nakoming van drie beginsels: Geloof, Volk en Familie. Verder moet lede voldoen aan die volgende Nege Noble Virtues (die sogenaamde NNV van Odinisme, gekodifiseer deur die Odinic Rite-lede John Yeowell (aka Stubba) en John Gibbs-Bailey (aka Hoskuld) in 1974): Moed, Waarheid, Eer, Lojaliteit, Dissipline, Gasvryheid, Selfstandigheid, Industriousness en Volharding (Comunità Odinista webwerf nd; Zoccatelli 2013).

As simbool van die Langobardia Major, die naam wat historici gebruik om die antieke Lombardiese koninkryk te definieer, die CO-aandele, met ander Odiniste, 'n vlag. [Image regs] Op hierdie wapen is daar 'n heraldiese arend, 'n heilige dier vir die Odiniese tradisie, met die rune Othala (uit die Germaanse woord Odal vir die gebied, die eiendom, die nedersetting) op die bors wat verband hou met die antieke Germaanse materiaal en geestelike erfenis. Die rooi agtergrond is die bloedvergieting deur hul voorvaders (oorgedra na Barbarossa se keiserlike vlag en militêre uniforms), die wit "X" is die rune Geba (van die Proto-Germaanse Geba dit beteken 'geskenk' wat die donasie van die gode van die aarde aan die Lombarde simboliseer aan die einde van hul epiese migrasie (Comunità Odinista webwerf en).

Nog 'n belangrike simbool vir die groep is die Raven Banner met die rune Othala. Die raaf is 'n voël wat verband hou met die god Odin / Godan. Die vlag onderstreep die gemeenskaplike geestelike oorsprong en die behoud van die land van hulle voorouers (Comunità Odinista webwerf nd).

Wat die teologiese struktuur betref, aanbid die CO 'n pantheon van gode en godinne uit die voor-Christelike geloofstelsel wat algemeen voorkom onder die verskillende Germaanse volke van Europa. Die siklus van lewens-dood-wedergeboorte van mens- en dierelewe, seisoene en die natuur is almal belangrik vir hul oortuigings. Die gode is verdeel in twee families, die Æsir en die Vanir. In die eerste gesin is godhede soos Godan, Frea, die langbroodse name van die gode Odin en Frigg, Thor, Týr, Baldr, terwyl in die tweede familie Njörðr, Freyr en Freyja. Hulle is onsigbaar in die materiële domein, maar werklik en teenwoordig in die nege wêrelde van die Nordiese kosmologie en in die simbole en argetipes waarneembaar in die sensitiewe sfeer (Comunità Odinista webwerf en Zoccatelli 2013).

RITUELE / PRAKTYKE

Rituele en vieringe is fundamenteel in die lewe van die gemeenskap. Die CO gebruik die antieke woord blótar (Enkelvoud, klad), om rituele aan te dui waarin hulle offers aan die gode bied. In die verlede bestaan ​​hierdie optredes gewoonlik uit diere-offers, maar dit vind nie meer plaas nie. In die CO is dit baie belangrik om aandag te skenk aan die regte van die dier en die beskerming daarvan; inderdaad, baie lede is vegetariërs en hulle het 'n ekologiese benadering tot die lewe wat die geestelike en godsdienstige waardes van die gemeenskap weerspieël.

Die CO gestig in 1995 op die langbärte-kalender, maandelikse vieringe gebaseer op die sirkel van die jaar, wat die ou bronne en die Germaanse landboukalender bestudeer. [Image regs] Die blót kan ook toegewy word aan enige god van die Noorse pantheon, en die CO voer rituele soos huwelike, begrafnisse, seremonies vir die pasgeborenes en die belê van nuwe lede. Hierdie feeste vind gewoonlik in die nag, buite, in natuurlike heiligdomme halgadom, maar hulle kan ook in privaat plekke plaasvind. Die blotter word gelei deur 'n priester, die Godi, maar al die lede neem deel. Die ritueel bestaan ​​uit 'n aanvanklike oomblik van suiwering en meditasie, gevolg deur die verligting van die heilige vuur, wat die unie tussen mans en die moeder Aarde simboliseer. Die ritueel word ingespan met die sang van galdrar (enkelvoud, galdr), iets wat ons met verbete kan vertaal. Daarna raadpleeg hulle die futhark, die runale alfabet, en dan vestig hulle die mead met die Thorshammer, die heilige wapen en simbool van Thor. Op hierdie manier word die drank 'n bron van kennis, en dit word op die heilige grond gegiet soos 'n drankie en gedeel en opgeneem in al die lede wat optree. Dit sluit alle voorouers en plaaslike geeste soos die Alfar en die Disir in. Dit is 'n soort opoffering van hulself aan die gode, soos Odin / Godan in die Poetiese Edda-mites (Comunità Odinista webwerf en Zoccatelli 2013) gedoen het.

Nog 'n ritueel wat deur die KO uitgevoer word, is wat die "ding" genoem word. Dit is vergaderings waarin die interne organisasie van die groep en die eksterne aktiwiteite bespreek en gereguleer word (Comunità Odinista webwerf en Zoccatelli 2013).

CO rites is nie bedoel as historiese her-enactments. Hulle is eerder bedoel om die geloof aan te pas by die behoeftes van die een-en-twintigste eeu ten einde Odinisme 'n geldige en huidige antwoord vir mense te maak wat in die moderne lewe geïntegreer word.

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Die gemeenskap het nie 'n hiërargiese organisasie nie, maar is gestruktureer om die bydraes van elke lid te bevoordeel. Die Corte di Gambara [afbeelding regs] is die bestuursraad van die CO; die naam verwys na die mitiese priesteres en leier van die antieke Lombards-mense. Die raad stig en organiseer die blótar, die "ding" en al die ander rituele optredes. Dit handel ook oor die vorming van die oproepers, Goðar, (enkelvoud, Goði) en beraadslaag oor die toelating van nuwe lede. Die amptelike CO-tydskrif, L'Araldo di Thule, word oorweeg (soos die kalender, die boek Ek Fuochi di Gambara en die forum Odinista) 'n opleidingsinstrument beperk tot lede.

In die verlede is die CO verdeel in plaaslike groepe, genaamd fratellanze, (broederskap), gebaseer op verskillende streke. Vandag word die outonomie van die verskillende streke nog steeds gerespekteer en aangemoedig, hoewel daar geen amptelike groepe of broederskap is nie, aangesien die CO sentraal bestuur word (Comunità Odinista webwerf nd; Zoccatelli 2013).

Hundingr-Gisulf, die stigter van CO, speel steeds die rol van Goði en beklee die titel "Goði van die hele gemeenskap." Daarom is hy tydens die rituele die oproeper van alle Lombardiese mense. In 2017 het Hundingr-Gisulf die direkte bestuur van CO verlaat om hom ten volle te wy aan meditasie en by te dra tot die werk van die CO, en die koördineringsrol aan die Corte di Gambara oorgelaat.

Kwessies / UITDAGINGS

Die CO vermy gewoonlik direkte uitreik; Die groep is nie geïnteresseerd in proselytizing en in die verhoging van hul getalle. Hulle aanvaar slegs diegene wat diep geïnteresseerd is in 'n ernstige geestelike pad.

Hul fokus is op die gemeenskap, wat beskou word as 'n gesin, en op die geestelike erfenis wat bewaar moet word en oorgedra word aan hul nageslag. Hulle deel nie die universalistiese, sinkretiese of ideologiese posisies (van enige politieke oortuiging) van ander godsdienstige groepe in die heidense panorama nie. Om hierdie redes het hulle verskeie aanbiedings van samewerking wat hulle voorgestel het, geweier. Tans het die CO noue verhoudings net met die Engelse groep Odinic Rite.

CO beoog om 'n beweging te wees sonder enige politieke en ideologiese identiteit, en die groep streef dus nie na die amptelike erkenning deur die staat as 'n godsdienstige organisasie nie. CO beskou sulke erkenning as 'n hedendaagse en dekadente neopaganistiese konsep, sonder enige konkrete effek of voordeel. CO handhaaf sy onafhanklikheid van alle politiek-administratiewe entiteite, politieke partye, administrasies en aanvaar dus geen finansiële bydraes nie. Die lede van die CO is almal geïntegreer in die moderne Italiaanse samelewing, maar met betrekking tot hul geestelike lewens erken hulle nie die moderne Italië as hul kulturele referent nie. Hulle regte nasie is Langbard. Hul verhouding met Italië as 'n nasie is uitsluitlik die bevordering van wettigheid van die groep, respek vir die wet en betaling van verpligte belasting (Comunità Odinista webwerf en Zoccatelli 2013).

IMAGES

Beeld # 1: die amptelike logo van die CO met die beginsels Faith-Folk-Familiy. Kopiereg deur Comunità Odinista. Alle regte voorbehou.
Beeld #2: Vlag van Langbard.
Beeld # 3: Seisoenale en maandelikse blota skema.
Beeld # 4: CO se organisasie.

Verwysings

Comunità Odinista webwerf. Toegang verkry vanaf http://www.comunitaodinista.org/homepageco.htm  op 20 Mei 2018.

Introvigne, Massimo en Zoccatelli, Pierluigi. 2013. "Spiritualità tradizionali e celtiche e nostalgie sciamaniche." Pp. 7-47 in in Enciclopedia delle religioni in Italia, uitgegee deur Massimo Introvigne en PierLuigi Zoccatelli. Torino: ElleDiCi.

Zoccatelli, PierLuigi. 2013. "La nostra patria si chiama Langbard. Intervista alla Comunità Odinista. "Pp. 71-90 in Enciclopedia delle religioni in Italia, uitgegee deur Massimo Introvigne en PierLuigi Zoccatelli. Torino: ElleDiCi ..

Post Datum:
11 Julie 2018

Deel