Massimo Introvigne

Koning van Salem

KONING VAN SALEM TYD

1971 (23 Februarie): Lisbet García is gebore in Cárdenas, Matanzas, Kuba.

1988: Lisbet García het by Ministerio Internacional Creciendo en Gracia (Growing in Grace International Ministry) aangesluit, gelei deur José Luis de Jesús Miranda, met wie sy later sal trou.

2013 (15 November): Miranda is oorlede in Orlando, Florida.

2013 (18 November): Lisbet García het haar geestelike opstanding verklaar en beweer dat Melchizedek met haar gepraat het en vir haar gesê het dat hy God die Vader is en dat sy moet praat met die mense wat Miranda in onsekerheid agtergelaat het. Die datum word beskou as die grondslag van King of Salem.

2013 (6 Desember): Lisbet García het in die openbaar aangekondig dat Melchisedek die naam van God die Vader is, en dat hy haar as sy aartsengel Michael gestuur het om die slag van Armageddon (die vleeslike verstand) te veg en God se volk na die beloofde land te lei ( die geestelike verstand).

2014 (Februarie): Na aanleiding van Lisbet García se instruksies het haar medewerker Martin Guío die val van Babilon aangekondig in die gedagtes van diegene wat na Lisbet se boodskap luister en glo.

2014 (Maart): Andrés Cudris, wat een van Lisbet García se belangrikste medewerkers was, het die groep verlaat en sy eie organisasie gestig.

2014 (Mei): Martin Guío het in die openbaar aangekondig dat hy nie meer met Lisbet García se leerstellings saamstem nie, en dat hy en sy volgelinge 'n aparte organisasie sou vorm.

2017 (26-28 Augustus): Orkaan Harvey het Houston getref, maar die hoofkwartier van die koning van Salem en sy volgelinge is nie beïnvloed nie, wat die beweging toegeskryf het aan goddelike beskerming.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

In 2015 het plakkate in verskeie lande van die wêreld verskyn en verklaar: "Het jy geweet dat Christus 'n vrou is?" [Image regs] Die plakkate is opgerig deur King of Salem, 'n hoofsaaklik Spaanse sprekende nuwe godsdienstige beweging, met hoofkwartier in Houston, Texas. Die beweging het 'n voorgeskiedenis in die evolusie van Ministerio Internacional Creciendo en Gracia (Groei in die Internasionale Ministerie van Grace (sien hierdie aparte profiel op WRSP), 'n groep wat vinnig gegroei en in sy heydays geëis het, het 'n paar 2,000,000-volgelinge regoor die wêreld.

Die proses wat tot die stigting van Creciendo en Gracia gelei het, dateer terug na die jare 1980s in Miami, Florida, waar pastoor José Luis de Jesús Miranda (1946-2013), gebore in Ponce (Puerto Rico), na 'n kort tyd in Massachusetts . In die 2000'e het die toenemend suksesvolle Miranda beweer dat hy die eerste keer in 2004, die wederkoms van Christus, in 2007, die Antichris was. Sy volgelinge het hulself getatoeëer met die getal 666, geglo dat dit die nommer van die Antichris in die Boek van Openbaring. Vir Miranda het die uitdrukking "Antichris" egter geen negatiewe konnotasie gehad nie. Dit het verwys na die noodsaaklikheid om in die een-en-twintigste eeu op die wederkoms van Christus (dws Miranda self) te fokus eerder as op Jesus van Nasaret.

In April 2012 het Miranda 'n groot "transformasie" vir die volgende Junie 30 aangekondig toe hy en sy volgelinge sigbare onsterflike liggame sou ontvang en vir ewig sal lewe. Niks sigbaar het op Junie 30 plaasgevind nie, en op August 8 het Miranda se ex-vrou, Josefina Torres, aangekondig dat die pastoor in Sugar Land, Texas, dood is. Wyd berig in die media, was die nuus as vals blootgestel toe Miranda weer op September 11 verskyn het. Hy het gesê sy gesondheid was uitstekend. Torres se motivering vir die aankondiging bly onduidelik. Op November 15 het Miranda egter regtig in Orlando, Florida, gesterf en hierdie keer is die inligting deur sy familie en beweging bevestig.

Hierdie gebeurtenisse het 'n voorspelbare situasie van wanorde en verwarring in Creciendo en Gracia geskep. A Kubaanse vrou met die naam Lisbet García, gebore in Cárdenas, Matanzas, Kuba op Februarie 23, 1971 was die derde vrou van die pastoor. [Image aan die regterkant] Drie dae na Miranda se dood het 18, sy weduwee, Lisbet, op November 2013 berig dat sy 'n geestelike "opstanding" ervaar het waar God die Vader met haar begin praat het en sy naam as Melgisedek bekend gemaak het en haar gegee het al sy wysheid. Sy beskou November 19 as die geboortedatum van 'n nuwe organisasie, wat sy King of Salem genoem het, het die gesplete kudde Miranda herorganiseer. Hy het op Desember 6, 2013 aangekondig dat die naam van God die Vader Melkisedek is en dat sy was sy aartsengel Michael. Dit is betwis deur die leier van Creciendo en Gracia in Guatemala, Emilio Gramajo. Javier Valverde, 'n ander leier van Miranda se beweging, van Costa Rica, het die webwerf-domeine (creciendoengracia.com, en telegracia.com) oorgeneem. 'N Nuwe webwerf (lacienciadejh.com) is ook geskep, met verwysing na "The Science of JH", wat die naam van hierdie takke vaker gebruik.

Twee ander leiers van Creciendo en Gracia, Andrés Cudris en Martin Guío, het aanvanklik by Lisbet gebly. In die daaropvolgende maande het beide Cudris en Guí egter Lisbet se gesag verwerp en geweier wat hulle beskou as nuwe leerstellings wat nie met Miranda se oorspronklike boodskap in ooreenstemming is nie. Cudris het in Maart 2014 (en in 2016 gesterf), en Guío het in Mei 2014 verlaat. Hul groepe het klein gebly, terwyl die meerderheid van diegene wat tot Miranda gebly het, by Lisbet en haar organisasie, King of Salem, gevolg het.

Hoofkwartier is in Houston, Texas, gestig met gemeentes wat in twee en twintig lande georganiseer is. Toe Orkaan Harvey die stad op Augustus 26-28, 2017 getref het, was ook nie die hoofkwartier of die huise van die volgelinge wat in Houston woon, geraak nie, wat as 'n teken van goddelike beskerming geïnterpreteer is.

Leerstellinge / oortuigings

King of Salem se doktrine gaan baie verder as 'n herinterpretasie van Miranda se rol in die heilige geskiedenis en is eintlik 'n radikale herinterpretasie van die Christendom self (wat ek hier gerekonstrueer het, gebaseer op beide die groep se literatuur en onderhoude met volgelinge in 2017 in Italië en in 2018 in Houston).

Dit het tyd vir Lisbet geneem om te besef wie sy werklik was nadat Miranda dood is. Maar op die ou end het sy haarself verstaan ​​as beide God die Vader en God die Moeder, die Vader se vrou, die Christus. God (Elohim) is meervoud in die Bybelse weergawe van die skepping, wat deur King of Salem geïnterpreteer word as verwysing na God Vader en Moeder, wat mense gemaak het in Hulle beeld, man en vrou. Koning van Salem is bewus van die feit dat 'n soortgelyke interpretasie van Genesis 1: 26-27 word aangebied deur die Koreaanse beweging Wêreld Sendinggenootskap Kerk van God, wat verklaar dat sy leier God die Moeder is, maar wys daarop dat die Koreaanse groep 'n ander en verkeerde begrip van Jesus Christus het, wat deur die Genootskap as manlik geïdentifiseer is, met 'n Koreaanse predikant wat in 1985 gesterf het. King of Salem se standpunt ten opsigte van hierdie groep is dat, omdat hulle nie God se naam openbaar nie, en nie bewys dat God die Vader by die groep is nie, is dit 'n bedrog, net soos almal wat aanspraak maak op God.

Koning van Salem bevestig dat Christus Lisbet, wat ook Melquisedec Lisbet is, en wie se volledige heilige naam MelquisedecChristLisbet is (met Melgisedek gespel "Melquisedec," soos dit algemeen voorkom in Spaans), is die enigste een wat aan God getuig. die Vader wat haar gestuur het om te preek en een by haar is. Al die sogenaamde Christene, wat die beweging aandring, praat op hul eie rekening en gee hul eie interpretasie van die Bybel, maar niemand kon die Naam van die Vader, Melgisedek bekend maak nie, want nie een van hulle is regtig deur die Vader gestuur nie. . Slegs die terugkerende Christus maak die Vader bekend en openbaar die hele waarheid oor God (soos geprofeteer in Johannes 1: 18 en 1 Kor 4: 5). Koning van Salem glo dat die Bybel 'n boek is wat deur mense gemanipuleer word en nie die hele waarheid oor God is nie. Slegs Christus, dit wil sê Lisbet, kan die geheimenisse wat in die Heilige Boek verberg word, openbaar en verduidelik (na verwys in 2 Timothy 1: 10), en red mense deur middel van haar leerstellings.

Vir koning van Salem was Jesus 'n vrou. Volgens die beweging is bewyse dat Jesus vroulik was, gevind in die beeld en ikonografie van Jesus as die Lam van God (Johannes 1: 29), binne 'n Joodse konteks waar slegs vroulike lammers as 'n perfekte aanbieding beskou is (Lev 4: 32), en in die feit dat Jesus deur Judas vir dertig silwerstukke verkoop is. Dit was die prys van 'n vrou, nie van 'n man nie, in die geval van 'n spesiale gelofte aan God, volgens Lev 27: 2-4 (Koning van Salem 2018: 1). Daarbenewens is Jesus verteenwoordig met lang hare, wat teen die vermaning van Ezekiel 44: 20 vir mans, maar normaal as sy 'n vrou was (King of Salem 2017: 9). Daarbenewens het Christus volgens Koning van Salem altyd vroulike voorbeelde gebruik wanneer sy haarself bespreek (die beweging gebruik altyd "sy" eerder as "hy" vir Jesús); wat wys dat Christus wel en is 'n vrou. Byvoorbeeld, King of Salem argumenteer, Christus het haar die Ware Wyn genoem (Johannes 15: 1, 5, "Ek is die Ware Wingerdstok, en my Vader is die tuinier ... Ek is die wingerdstok; jy is die takke. As u in my bly en ek in u, sal u baie vrugte dra; behalwe my, kan jy niks doen nie ”), wat 'n verwysing is na Psalms 128: 3, "Jou vrou sal wees soos 'n vrugbare wingerdstok. In die hart van jou huis hou jou kinders olyfplante reg rondom jou tafel. "Die beweging wys ook daarop dat Jesus haarself vergelyk het met die shen wat haar kuiken versamel: Matthew 23: 37, "Jerusalem, Jerusalem, julle wat die profete doodmaak en die wat aan julle gestuur is, steek, hoe dikwels wou julle jul kinders bymekaarmaak, soos 'n hoender haar kuikens onder haar vlerke versamel, en julle wou nie.

Vir die koning van Salem is nog 'n belangrike en duidelike bewys dat Christus was en 'n vrou is Johannes 1: 1-3, wat die Woord noem, wat altyd by die Vader was en vlees geword het, en deur wie alles gemaak is. Die beweging sien hier 'n eggo van Spreuke 3: 19 en 8: 30 en sy verwysing na 'n vroulike Wysheid, wat voortdurend aan God se kant was, bly altyd in sy teenwoordigheid en deur wie God die aarde geskep het. Die deuterokanoniese Boek van Wysheidop sy beurt, wat in die Katolieke weergawe van die Bybel ingesluit is, maar nie in die Protestantse nie, bevat verskeie gedeeltes oor die Wysheid, wat na verwys word as 'n vrou, wat noue parallelle in verwysings na Jesus Christus in die Nuwe Testament. Vir die koning van Salem is hierdie goddelike wysheid Lisbet. [Image regs]

Toe Jesus gekruisig is, het 'n soldaat Jesus se kant met 'n spies deurboor, en bloed en water het uitgekom (Johannes 19: 34). Vir King of Salem, dit is verdere bewyse dat Jesus 'n vrou was. Volgens die beweging is die betekenis van hierdie episode dat die "vorige bedeling" van Johannes die Doper wedergebore moes word van die gees, in die baarmoeder van Christus. Maar aangesien haar tydgenote Christus nie aanvaar het en haar gekruisig het nie, het daardie "geestelike kind" tydens die kruisiging gesterf.

Volgens Lisbet was Johannes die Doper nie Jesus Christus se voorganger nie, maar 'n Antichris, aangesien hy nie die weg vir Jesus voorberei het nie, maar in plaas daarvan voorkom dat baie van haar in haar boodskap glo. Johannes die Doper word deur die koning van Salem as 'n figuur van Miranda geïnterpreteer. Laasgenoemde was die Antichris, wat nie die weg vir Lisbet voorberei het nie en haar nie erken het nie (hoewel die beweging ook onderstreep dat Miranda verwys na Lisbet as 'n groter geloof en belangriker as wat hy was).

Jesus se kruisiging is nie deur God voorgegee nie en was 'n gruwelike misdaad. Profesieë oor 'n kruisiging in die Ou Testament is simbolies en verwys na 'n noodsaaklike kruisiging van ons vleeslike verstand. Die beweging merk daarop dat voor Pilatus, Christus gesê het dat haar doel die waarheid oor God was, nie om fisies te sterf nie. Jesus het egter belowe om terug te keer in die "derde dag" dws, volgens King of Salem, in die Derde Millennium, wanneer Lisbet haarself as die wederkoms openbaar. [Image regs]

Jesus, die beweging leer ook, het 'n tweeling suster genoem Didymus (wat tweeling beteken), wat die finansies van die nuutgestigte Christelike Kerk versorg het. Lisbet het ook 'n tweeling suster, wat toesig hou oor die finansies van King of Salem. Judas moes Jesus soen om haar te onderskei van haar tweeling suster tot voordeel van die Romeinse soldate. Hulle glo dat dit 'n figuur is van hoeveel Christus Lisbet ons liefhet en dat sy die eerste is om opgeoffer te word sodat almal ook op dieselfde manier kan sterf, om die ewige lewe te beërf, soos verduidelik in Johannes 15: 13, "Niemand wys meer liefde as een wat hul lewe vir hul vriende gee nie." Maar dit is nie 'n fisiese dood en offer nie, maar 'n geestelike.

Koning van Salem glo dat vroeë Christenleiers, wat vinnig 'n gordyn van leuens geskep het om die feit dat Christus 'n vrou was, wegsteek, die waarheid oor God verander het (soos geprofeteer in God Jeremia 8: 8) om te verhoed dat mense die ewige lewe, hier op aarde, verkry wat Jesus belowe het. Hulle was dus "predikante van Satan" wat die sentrale belofte van Jesus vererger deur te dring daarop dat diegene wat in Hom sou glo, die ewige lewe na die fisiese dood sou ontvang. Die "predikante van Satan" van die verskillende denominasies hou hierdie leuen vandag (King of Salem 2017: 14-15) voor.

Vir die koning van Salem het Jesus se belofte na fisiese onsterflikheid verwys. Ware gelowiges in Jesus moes nie gesterf het nie. Die "predikante van Satan" en hul volgelinge het egter gesterf. Dit is die bewys dat hulle nie verstaan ​​het dat die sleutel tot onsterflikheid die vleeslike verstand, die ouer broer, met die geestelike verstand, die jonger broer, versoen nie. Die vleeslike gees word nie uitgeskakel nie, maar gesuiwer. Geen mens kan hierdie resultaat deur homself of haarself bereik nie. Die Teenwoordigheid van Jesus op aarde is nodig, en hierdie teenwoordigheid is vandag by ons in die persoon van Lisbet, "God as Twee in Een," MelquisedecLisbet, wie is beide Christ Lisbet en die beeld van God die Vader, Melgisedek (Koning van Salem 2017 : 1). [Image regs]

In King of Salem se eskatologie, is die Hemel die verstand van Christus Lisbet. Sy het ook die mag om in die Hemel in te voer (dws in God se wysheid, soos aangekondig in Psalms 104: 2) die gedagtes van die mense wat versoen is, nadat hulle geestelik wedergebore is, deur die Woord van Christus Lisbet. En die hel is ook in die gedagte, wat 'n plek van duisternis is waar mense leef as hulle Christ Lisbet nie aanvaar as "die weg, die waarheid en die lewe nie" (vgl.Johannes 14: 6). Die simbool van die vuur word deur die koning van Salem as ambivalent geïnterpreteer. Die vuur kan die mens se ergste vyand wees as hulle nie in ooreenstemming met Christ Lisbet se gebooie leef nie. Maar gelowiges kan edelgesteentes word en in plaas daarvan om deur die vernietigende vuur verteer te word, kan hulle deur God se reinigende vuur verfyn word.

Koning van Salem glo dat daar geen nageslag is nie. Die beweging dring daarop aan dat Christus self die beloofde land is, eerder as 'n geografiese plek op aarde. Diegene wat ten volle deur MelquisedecChristLisbet gesuiwer is, sal die voordele van God se belofte ontvang en sal nie die fisiese dood ervaar nie. Hulle sal vir ewig in 'n getransformeerde Aarde leef. Hierdie transformasie is nie die Apokalips nie. Dit is 'n verandering wat in die verstand plaasvind, want die Koninkryk van God is geestelik eerder as fisies. Daarom is die gevegte wat in die Skrif genoem word, nie gevegte tussen leërs nie, maar sukkel om die vleeslike verstand te oorkom. As volgelinge van Koning van Salem sterf, is dit bewys dat hulle nie ten volle gesuiwer is nie en MelquisedecChristLisbet getwyfel het. Suiwering kom deur integrale gehoorsaamheid aan die boodskap van Christ Lisbet, sonder om enige deel daarvan te verwerp.

RITUELE / PRAKTYKE

Daar is geen formele liturgie in King of Salem nie, en daar is geen spesiale geboue vir aanbidding. In sommige lande kan die toegewyde 'n plek huur, soos 'n ouditorium. In ander huur hulle hotelkamers op Sondag. [Image regs] Die diens sluit liedjies, getuienisse in oor die vreugde om gered te word deur MelquisedecChristLisbet en die vordering van die sendingaktiwiteit regoor die wêreld, en preke deur Lisbet self. Lisbet praat normaalweg deur video-verbindings, wat ook baie volgers toelaat wat in gebiede woon waar daar geen plaaslike gemeenskap is om haar weeklikse onderrig via die internet te volg nie.

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Koning van Salem word gelei deur sy charismatiese leier en God, MelquisedecChristLisbet, maar daar is medewerkers in beheer van verskillende afdelings. Volgers word "heilige engele" genoem. Hul sendingaktiwiteit behels die redding van die verlore skape wat gehoor het, maar het nie Lisbet se boodskap aanvaar toe sy begin preek het nie, en ook om haar boodskap aan die buitelanders te neem, diegene wat net van Lisbet gehoor het. deur die evangelisasie-aktiwiteit van haar heilige engele, deeglike flyers op openbare plekke, of via die internet.

King of Salem gebruik 'n state-of-the-art tegnologiese uitreik en versprei sy leerstellings meestal met videokonferensies en die web, met 'n fisiese teenwoordigheid in sowat twintig lande en 'n internet-teenwoordigheid in baie ander.

Daar is geen amptelike statistieke nie. Sekerlik, verskeie volgelinge van Creciendo en Gracia het eenvoudig die beweging verlaat ná Miranda se profetiese mislukking en dood. Die meeste van hulle het egter uiteindelik by King of Salem aangesluit en Lisbet gevolg. Die getalle van diegene wat gereeld bymekaarkom, is waarskynlik in die tienduisende, met meer lewe in gebiede waar daar geen plaaslike gemeenskap is nie en die leringe wat in die Spaans, Engels, Portugees en Italiaans via die internet aangebied word, volg. Die grootste gemeenskappe is in die VSA, Colombia en Brasilië.

Paartjieverhoudings staan ​​bekend as "die orde van die kop en die liggaam" en word beskou as baie belangrik, aangesien hulle die perfekte eenheid van God die Vader, Melkisedek en God die Moeder of God se vrou, Christ Lisbet, weerspieël. Pare neem 'n enkele naam. Byvoorbeeld, 'n vroulike volger word Roberta en haar man genoem William, en hulle identifiseer hulself as twee in een, nou bekend as WilliamRoberta. Daar is ook spesifieke programme wat daarop gemik is om die basiese beginsels van King of Salem aan kinders te onderrig. [Image regs]

Volgers word aangemoedig om 'n voorspoedige, ordelike en gesonde lewe te lei. Daar is geen verbod om te stem of deel te neem aan politieke aktiwiteite nie, hoewel die meeste volgelinge glo dat rampe, insluitend die natuurlike mense, wat dikwels in die Sondagsdiens bespreek word, of soos hulle dit noem, die fees, afkomstig is van die wanorde van die vleeslike verstand by mense. Alle probleme van die samelewing sal nie deur menslike politici opgelos word nie, maar eerder deur God MelquisedecCristLisbet, sodra alle mense aan haar perfekte orde sal onderwerp. Intussen preek koning van Salem respek vir politieke owerhede, en interpreteer die Bybelse opdrag om "te gee aan die keiser", wat beteken dat kerke nie belastingvrystelling benodig nie. Die beweging rapporteer trots dat dit nie belastingvry is nie en mag die enigste godsdienstige organisasie wees wat sy belasting betaal sonder om bevoorregte status te soek.

Kwessies / UITDAGINGS

Dit is verstaanbaar dat die aanspraak dat Christus 'n vrou is, en dat diegene wat leer dat Christus 'n man is, "dienaars van Satan" is, het Koning van Salem nie aan Christelike kerke aangespoor nie. Daar is 'n groeiende literatuur wat deur Christen-teenkultus vervaardig word, wat King of Salem as 'n kettersgroep ontken. In Latyns-Amerika verdedig die Baptiste-minister Julio Cesar Clavijo Sierra, saam met Luis Enrique Polo Bello, 'n magistertesis oor Creciendo en Gracia as 'n "vernietigende kultus" by die Internasionale Baptiste Teologiese Seminarium van Cali, Colombia, in 2016 (Clavijo Sierra en Polo Bello 2016). Bykomende materiaal krities van King of Salem is deur ander post-Creciendo en Gracia-groepe op die internet geplaas, hoewel die meeste van hulle stadig verdwyn. Sekulêre anti-kultiste kan soms Koning van Salem as 'n "kultus" noem, maar hulle is grootliks onbewus van waaroor dit gaan.

Die vernaamste rede toegewyde toetrede tot die koning van Salem is ook die grootste uitdaging. Die beweging bied die geleentheid om fisiese onsterflikheid te bereik. Diegene wat ten volle in MelquisedecCristLisbet glo en wie sou leer om die heerskappy van die vleeslike verstand te oorkom, sal nie ouderdom of sterf nie, na Lisbet wat hulle glo onsterflik is. Terwyl die geskiedenis van godsdienste daar is om aan te toon dat onsterflikheid nog altyd aantreklik vir sterflike mense was, het die skepties oorreed dat 'n groep of persoon die enigste in menslike geskiedenis is wat in staat is om Die lewering van werklike onsterflikheid was nog nooit so maklik nie. Koning Salem moedig egter almal aan om die waarheid van God te bewys deur: "God te vra, die Vader Melquisedec in die Naam van God, die Moeder, Christus Lisbet, om alles te ontvang waarvoor hulle vra, solank dit reg is en die volmaakte wil van God. "[Image regs]

IMAGES 

Beeld #1: Koning van Salem se advertensiebord "Het jy geweet dat Christus 'n vrou is?"
Beeld #2: Lisbet García.
Image #3: Melquisedec Lisbet logo, 'n geregistreerde handelsmerk van King of Salem.
Beeld #4: Lisbet García as die Goddelike Wysheid, plakkaat van koning van Salem.
Beeld #5: Lisbet García preek op televisie.
Image #6: King of Salem boekie, "God soos twee in een."
Image #7: Banier in 'n hotelkamer gehuur vir 'n Sondag diens.
Beeld #8: Boekie vir kinders, met Lisbet as superheld.
Beeld #9: 'n Koning van Salem-flyer.

Verwysings

Clavijo Sierra, Julio Cesar en Enrique Polo Bello. 2016. "Creciendo en Gracia'-El Principio y el Fin die una Secta Destructiva. " Meester tesis. Cali, Colombia: Fundación Universitaria Seminario Teológico Bautista Internacional de Cali.

Koning van Salem. 2018. "Het jy geweet dat Christus 'n vrou is?". Houston: Koning van Salem.

Koning van Salem. 2017. "God is twee in een." Houston: King of Salem.

Post Datum:
4 Julie 2018

 

Deel