Catherine Wessinger

Sallie Ann Glassman

SALLIE ANN GLASSMAN TYDIENSTEL

1954 (14 Desember): Sallie Ann Glassman is in South Portland, Maine gebore as ateïste ouers van die Oekraïense Joodse erfenis.

1970: Die sestienjarige Glassman het die Jane Roberts-groep in Elmira, New York, besoek en waargeneem dat Roberts die entiteit bekend as Seth kanaliseer.

1976: Glassman verhuis van Kennebunkport, Maine, na New Orleans waar sy as kroegman gewerk het. Glassman het 'n sielkundige leser genaamd André die Martiniquan ontmoet in die Voodoo Museum in Dumaine-straat in die Franse wyk. Hy het haar van Vodou begin leer.

1980: Glassman en vriende het 'n groep met die naam Simbi-Sen Jak Ounfo gevorm om Vodou-seremonies uit te voer.

1980: Glassman raak betrokke by die skepping van 'n Califaat Ordo Templi Orientalis-groep in New Orleans, met die naam van die Kali Lodge, en voer weeklikse OTO-rituele uit.

Ca. 1980–1984: Glassman het skilderklasse by kunstenaar Michael G. Willmon by die Art Institute of New Orleans gevolg.

Ca. 1980: Glassman het op versoek van Gerald Schueler begin met die maak van pasteltekeninge geïnspireer deur die Enochiese tradisie vir 'n pak Enochian Tarot-kaarte.

Ca. 1988: Glassman is na Kalifornië om Cherel Winett Ito, die eksekuteur van die landgoed van Maya Deren, te besoek. Glassman is toegelaat om die transkripsies van Joseph Campbell se onderhoude met Maya Deren te lees.

1989: Glassman se Enochian Tarot-dek is gepubliseer met 'n boek deur Gerald en Betty Schueler, Die Enochiese Tarot.

1990–1992: Vodou-rituele word in haar huis uitgevoer waaruit Glassman inspirasie put vir die maak van pasteltekeninge vir 'n New Orleans Voodoo Tarot-kaartdek.

1992: Glassman se New Orleans Voodoo Tarot-dek is gepubliseer met 'n boek geskryf deur Louis Martinié, Die New Orleans Voodoo Tarot.

Ca. 1993 (23 Junie): Glassman en lede van haar Vodou-gemeente het die eerste seremonie in Bayou St. John in New Orleans uitgevoer ter ere van Marie Laveau, die negentiende-eeuse Voodoo-priesteres van New Orleans. Dit was die begin van 'n jaarlikse openbare Vodou-ritueel wat in Bayou St. John uitgevoer is.

1995 (18 Augustus): Glassman het die eerste openbare Vodou-seremonie in die Bywater-woonbuurt in die Upper Ninth Ward van New Orleans uitgevoer om Ogou te vra om die woonbuurt teen misdaad te beskerm.

1995: Glassman het Island of Salvation Botanica in Pietystraat naby haar huis in Bywater geopen.

1995 (November): Glassman is na Port-au-Prince, Haïti, en is geïnisieer as 'n manbo asogwe (hoëpriester) in Vodou by houngan asogwe (hoëpriester) Edgard Jean-Louis en houngan asogwe Silva Joseph.

2000: Glassman publiseer haar boek getiteld Vodou Visions.

2005 (Junie): 'n Peristyl (tempel) is voltooi vir die rituele van Glassman se Vodou-gemeente, herdoop tot La Source Ancienne Ounfo, waarvoor Glassman 501 (c) (3) belastingvrye status verkry het.

2005 (29 Augustus): Orkaan Katrina het aan die Golfkus van die Verenigde State geland, wat veroorsaak het dat daar 'n stormstorming was en die kanaalwalle in New Orleans gebreek het, wat gelei het tot die oorstroming van die grootste deel van die New Orleans Metropolitan Area.

2008–2009 (1 November - 18 Januarie): Prospect.1 New Orleans, 'n internasionale internasionale uitstalling van kontemporêre kuns is gehou. 'N Gebou aan St. Claude Avenue, wat vroeër 'n meubelwinkel gehuisves het en waar Glassman en haar maat Pres Kabacoff in die New Orleans Healing Centre ontwikkel het, het 'n uitstalling van kunswerke vir Prospect aangebied. 'N Satellietuitstalling van kunswerke het Glassman se eie skilderye en die werke van ander kunstenaars ingesluit.

2008: Glassman en medewerkers organiseer die eerste Anba Dlo (Beneath the Water) -fees wat in die Healing Centre gehou word, met die kultuur en musiek van New Orleans, met 'n simposium van kundiges wat kwessies rakende water in Suid-Louisiana bespreek.

2010 (12 Januarie): 'n Massiewe aardbewing het Haïti verwoes. Glassman het Edgard Jean-Louis na New Orleans gebring om by haar huis te gaan bly.

2010 (26 Augustus): Edgard Jean-Louis is in sy huis in Haïti oorlede.

2011: Glassman en Kabacoff verhuis na die unieke huis wat hulle in Bywater gebou het.

2011 (Maart): Die eerste New Orleans Sacred Music Festival is in die New Orleans Healing Centre gehou.

2011 (Augustus): Die New Orleans Healing Centre is amptelik geopen in St. Claude Avenue in New Orleans.

2011 (Oktober): Glassman en Kabacoff trou.

2014: Glassman is aangewys as die beste vroulike presteerder in New Orleans in 2014 New Orleans Magazine.

BIOGRAFIE

Sallie Ann Glassman (b. 1954) is a manbo asogwe (hoëpriesteres) in die Haïtiaanse Vodou, of Vodoun, godsdiens, 'n geestelike berader, sakevrou, skrywer, opvoeder, sosiale aktivis, gemeenskapsorganiseerder en kunstenaar wat in die laat twintigste eeu in die vroeë twintigste eeu aansienlik bygedra het tot die Herinvoering van Haïtiaanse Vodou na New Orleans, Louisiana. Haïtiaanse Vodou is eers in die vroeë negentiende eeu na New Orleans gebring met die instroming van Franstalige slawe-eienaars en slawe van Saint-Domingue (Haïti), wat die suksesvolle slawe-revolusie daar gevlug het. Haïtiaanse Vodou het grootliks bygedra tot die unieke Voodoo-tradisie in New Orleans. Voor die Burgeroorlog (1861-1865) het slawe, vrye persone van kleur en blankes deelgeneem aan Voodoo-rituele in New Orleans. Ná die Burgeroorlog en emansipasie van slawe het die polisie teen die einde van die negentiende eeu gereeld Voodoo-rituele in New Orleans afgebreek as deel van die poging om witmense se beheer oor Afro-Amerikaners te handhaaf. Uitdrukkings van Voodoo bly stil in die Afrika-Amerikaanse gemeenskap in New Orleans, weg van die oë van blankes (Long 2002: 90). In die eerste helfte van die twintigste eeu is alles wat verband hou met Voodoo en Hoodoo (magiese praktyke en produkte) in New Orleans as bedrog beskou deur die oorheersende wit gemeenskap (Long 2002: 92-94). Begin in die 1960s deur die hede, Voodoo het gekom  om in New Orleans gesien te word as vermaak en 'n bron van toerisme-dollars; Gedurende hierdie tydperk het 'n aantal Voodoo- en Haïtiaanse Vodou-praktisyns in New Orleans (Long 2002: 95-97) in die openbaar aktief geword. Sallie Ann Glassman, [Image regs] wie is geïnisieer as a manbo asogwe in Haïti, het 'n prominente rol gespeel om Haïtiaanse Vodou en sy rituele in die publiek uit te bring en Vodou te vestig as 'n belangrike uitdrukking van die unieke New Orleans-kultuur. Sy doen dit deur openbare Vodou-rituele uit te voer, onderhoude te gee en haar seremonies te laat verfilm. Soos by baie Vodou-praktisyns in Haiti en ook in New Orleans, is Sallie Ann Glassman 'n kunstenaar. Haar artistieke werk is 'n integrale deel van haar wêreldbeskouing en geestelike praktyk. Terwyl Glassman se spiritualiteit hoofsaaklik uitgedruk word deur haar betrokkenheid by Vodou en sy rituele, bevestig sy ook die mistieke aspekte, musiek, dans, mites en waarhede van baie ander godsdienstige tradisies. Sy spreek haar artistieke visie uit in pasteltekeninge, gouache en olieverfskilderye, kunsinstallasies in die vorm van Vodou-altare, heiligdomme en heilige ruimtes, en versier haar leef-, werk- en aanbiddingsruimtes om die geestelike werklikheid wat sy sintuie binne en onder die fisiese wêreld.

Glassman verf Vodou-rituele, heilige terreine wat mensgemaak is sowel as natuurlike en landskappe. Sy sien alles as heilig en gevul met die geestelike, vloeiende bron van lewe. Volgens Glassman word selfs dinge wat "vuil", donker en verval is, gevul met goddelike lewens energie. [Image regs] Sy verduidelik dat dit hoekom sy aangetrek is tot moerasse, soos dié in die suide van Louisiana. In moerasse leef dinge, sterf, ontbind en herwin word in die lewens- en doodproses. Die lewens-, dood- en vervalproses produseer vrugbare grond wat 'n nuwe lewe in die vorm van insekte, blomme, plante, vis, reptiele, voëls en diere veroorsaak. 'N Moeras is 'n plek om nuwe lewe te kweek terwyl alles in die moeras verteer word (Wessinger 2017a).

Glassman berig dat sy sedert die kinderjare die fisiese wêreld gesien het asof dit nie solied en bloot die oppervlak van 'n groter krag is nie. Sy sien die werklikheid as 'n "energie vloei" met die wêreld as 'n "reflektiewe beeld" bo-op. Sy beskou haar siening van die werklikheid as wat ooreenstem met die Vodou-onderrig dat daar 'n "onsigbare wêreld van gees binne die sigbare wêreld" is, wat "'n oseaan van die lewe is." Sy poog om in haar skilderye die "ywerige energetiese teenwoordigheid" binne "wat ook al die oppervlak is." Sy bedoel haar skildery en tekenstyl voorwaartse realisme, wat nie "bonatuurlik" is nie, maar 'n "uiters verhoogde natuurlike" (Wessinger 2017a). Vir Glassman, benewens om die Vodou te leer ken LWA (godhede) deur middel van rituele, besit, offergawes by altare, ontmoeting van persone wat 'n lwa op die oomblik verteenwoordig, haar kuns is geestelike praktyk. Wanneer sy 'n altaar, teken of skildery skep, is sy gefokus en vry van gedagtes om ander dinge te doen. Sy voel ten volle teenwoordig op die "ontmoetingspunt" tussen haarself en die wêreld en "die lewe self" (Wessinger 2017b).

Sallie Ann Glassman is die jongste van vier kinders wat gebore is aan ateïste ouers van Oekraïens Joodse erfenis wat in Suid-Portland, Maine woon. Haar ma, Jane Glassman, was die tweede generasie Oekraïens Amerikaner, en haar pa, James Glassman, was die eerste generasie Oekraïens Amerikaner. Albei kante van Glassman se familie het van dieselfde dorp in die Oekraïne gekom. Haar pa het skoene ontwerp, hulle vervaardig, en gereis om die skoene groothandel te bemark. Terwyl haar ouers ateïste was, het Glassman 'n oom gehad wat 'n Ortodokse Jood en 'n Kabbalis was, asook ander familielede wat Kabbaliste was. Haar ma ouma, na wie sy aangewys is, was 'n skilder en aktivis (suffragette) vir vroue se regte; haar oumagrootjie was godsdienstig en het gehelp om die eerste tempel van Reform Judaïsme in Wilmington, Delaware, te vestig. Glassman se groot tannie aan haar pa se kant was 'n "siener in die Oekraïne." Family lore het gesê dat daar een visioenêre in elke geslag (Wessinger 2017b) gebore is. Toe Glassman 'n tiener was, was haar ma krities siek en oorlede toe Sallie Ann sewentien was.

Glassman se pa, benewens die ontwerp van skoene, was 'n beeldhouer. Elke Saterdag het hy die kinders na 'n kunsonderwyser se huis geneem waar hulle privaat kunslesse ontvang het. Die kinders is altyd aangemoedig om te teken en te verf. Glassman se suster, Nancy Glassman, is ook 'n kunstenaar.

Sallie Ann sal sestien jaar later na Elmira, New York, met 'n onderwyser reis vir 'n kursus oor metafisika, waarna sy die skrywer en digter Jane Roberts (1929-1984) waargeneem het, 'n entiteit genaamd Seth in trance (Roberts 1970) genereer. Seth het die menslike bewussyn beskryf as die potensiaal om uitsendings van hoër wesens te ontvang. Seth het geleer dat "luister na die boodskappe van 'n bonatuurlike wese dus 'n kwessie is van skakelstasies, wat van die gewone frekwensie van die verstand na 'n nuwe een verander. Ons kan kortliks die kanale van ons bewustheid verander en sodoende toegang verkry tot 'ander bewussyns' (Urban 2015: 324). Sallie Ann se pa was bekommerd dat sy dalk betrokke sou raak by 'n "kultus" en haar gevra het om 'n opstel te skryf oor wat sy geglo het. Sy het gedoen en hy was tevrede dat sy krities dink. Sy het daarna besluit om van die Seth-groep en leerstellings (Wessinger 2017b) voort te gaan.

Glassman het die Universiteit van Columbia vir een semester bygewoon. Sy rapporteer dat sy reguit A's gemaak het, maar sy het besluit dat die akademiese manier van ondersoek en denke nie verenigbaar was met haar voorkeur intuïtiewe, kreatiewe manier van dink en intelligensie nie (Wessinger 2017b).

In 1976, toe Glassman twee en twintig was en in Kennebunkport, Maine, gewoon het, het haar broer 'n posisie by die Tulane Universiteit behaal. Sy het berig dat toe hy vertel het dat hy na New Orleans was, het sy dadelik gedink aan warm weer (dit was toe twintig grade Fahrenheit in Maine), Vodou en jazz, en sy het ook besluit om daarheen te beweeg (Wessinger 2017a). Sy het sedertdien in New Orleans gewoon.

Kort nadat hy in New Orleans aangekom het, het Glassman 'n man genaamd André the Martiniquan ontmoet. Hy het psigiese lesings by die Voodoo-museum op Dumainestraat in die Franse kwartaal gegee. Hy het ingestem om haar te leer oor Haïtiaanse Vodou, en daarom het sy voor Vodou voor 1980 geleer toe sy geword het    betrokke by die skep van 'n lodge van die Ordo Templi Orientis in New Orleans (Wessinger 2017a).

Terwyl hy as 'n kroegman in New Orleans gewerk het, het 1980 Glassman en sommige vriende 'n Kalifaat-tak van die Ordo Templi Orientis (OTO) gestig, wat oorspronklik deur Aleister Crowley (1875-1947) gestig is. Glassman het die groep die ongewone naam (vir die OTO) van die Kali Lodge, ná die Hindoe-godin Kālī, gegee. [Image regs] Lede van die Kali Lodge het Enochiese magie geoefen, wat 'n komplekse magiese stelsel is wat gedeeltelik op die Joodse mistieke tradisie van Kabbalah handel, asook op Engelstalige openbarings wat deur John Dee (1527-1608 of 1609) ontvang is en Edward Kelly (1555-1597) in Engeland, en geïnterpreteer deur Crowley. Glassman beskryf Enochian as die taal wat die engele met Enoch (Wessinger 2017a) gepraat het, 'n figuur genoem in Genesis 5: 19-21, en word beskryf in Hebreërs 11: 5 in die Nuwe Testament soos deur God geneem word, wat beteken dat hy gedoen het nie sterf nie, maar is direk in die hemel geneem. Die boek van Henog is deel van die Joodse tradisie, maar is uit die Hebreeuse Bybel gebly.

Deur 1980, gelyktydig met haar aktiwiteite in die OTO, het Glassman met ander persone vergader om Vodou-rituele te verrig wat die lwa aanbid. Die Vodou-groep wat hulle gevorm het, is die Simbi-Sen Jak Ounfo genoem. As 'n veganist is Glassman baie bekommerd oor die skade en moord gepleeg deur mense teen diere, en so word geen diere geoffer in haar Vodou-rituele nie (Paul 2015).

Van ongeveer 1980 tot 1984, Glassman het skilderklasse geneem met kunstenaars Michael G. Willmon, Eleanor Smith en Shirley Rabe Masinter by die Art Institute of New Orleans. Gedurende hierdie tyd is sy deur skrywer Gerald Schueler gevra om 'n stel kleurtekeninge vir 'n dek Enochian Tarot-kaarte te maak. [Image right] Die Enochian Tarot-kaarte, saam met 'n boek deur Gerald en Betty Schueler, wat verduidelik hoe om die Tarot-kaarte te gebruik, asook die Enochiese magie te gebruik, is in 1989 (Schueler, Schueler en Glassman 1989) gepubliseer. Glassman se tekeninge vir die Enochiese Tarot-kaarte druk haar styl uit met figure wat in pastelle geteken is met vet, gewoonlik swart, buitelyne.

Teen die einde van haar klasse by die Art Institute of New Orleans het Glassman haar eerste olieverf gemaak. Kurosawa (1984) is 'n sagte, naturalistiese, ligte weergawe in olie van 'n swart en wit foto van die fliek Rashoman (1950) gerig deur Akira Kurosawa (1910-1998). Die rolprent se karakters is in 'n hofverhoor oor hul verskillende perspektiewe op 'n voorval, en Glassman was gefassineer deur hul gesigte. [Image regs]

Alhoewel Glassman die posisie van adjunk-grootmeester in die Caliphate-tak van die OTO behaal het en gevoel het dat sy baie geleer het en deur haar eweknieë binne die bestelling aangemoedig is, was sy ontevrede met Aleister Crowley se sienings en die optrede van sommige OTO-lede. Sy was versteur deur die houding van sommige, afgelei van Crowley, dat hulle buite goed en kwaad was. Sy het gedink Crowley was misogynisties, verwek en disagreeable (Wessinger 2017a). Sy hou nie van sy neerhalende houding teenoor Haïtiaanse Vodou, waarmee sy toenemend betrokke was nie. Glassman het die OTO deur die laat 1980s (Wessinger 2017b) verlaat.

'N Vriend met 'n maatskappy wat eksperimentele films versprei het, het Glassman bewus gemaak van die films van Maya Deren (1917-1961), 'n Joodse vrou wat in Kiev, die Oekraïne, gebore is. Sy gesin het na Syracuse, New York, verhuis en die Verenigde State se burgerskap verwerf. Deren het Haïti van 1947 na 1954 besoek, en het ook aan Vodou-rituele deelgeneem, wat sy ook verfilm het. In 1953, Deren se boek, geredigeer deur Joseph Campbell, getiteld Goddelike Ruiters: Die Lewende God van Haïti, is gepubliseer. Deren se filmbeeld van Vodou-rituele in Haiti is na haar dood deur haar man, Teiji Ito (1935-1982), en sy daaropvolgende vrou en Deren se goeie vriend, Cherel Winett Ito (1947-1999), geredigeer. Die dokumentêre film, ook getiteld Goddelike Ruiters: Die Lewende God van Haïti, is in 1985 vrygestel.

Glassman is deur Maya Deren se lewe en werk betower, en beskou haar as haar "held". In 1988 het Glassman na Kalifornië saam met haar vriendin, wat haar vir Deren se werk bekend gemaak het om Cherel Winett Ito, die eksekuteur van Deren se boedel, te besoek. Toe hulle by Cherel Ito se woonkamer ingegaan het, het Glassman 'n pragtige metaalbeeld van Lasirén, die meermin lwa in Haïtiaanse Vodou, gesien. 'N Aanbiedbak met pienk roosblare is voor Lasirén geplaas. Glassman is dadelik na Lasirén gelok. (Sy het later geleer dat Lasirén een van die lwa's was wat oor haar kop heers.) Cherel Ito het die Glassman Maya Deren gewys asson (gekerfde rammelaar wat tydens die inisiasie in Vodou gegee word), asook foto's van Deren saam met haar man, Teiji Ito. Glassman was toegelaat om ongepubliseerde transkripsies te lees van geoorloofde onderhoude van Maya Deren deur die mytholoog Joseph Campbell (1904-1987) (Wessinger 2017a). Die invloed van Maya Deren se werk en Cherel Ito kan besoek en direkte blootstelling aan Deren se lewe het, asook Lasirén, die geslote Glassman se verbintenis tot Vodou, en het haar gemotiveer om die New Orleans Voodoo Tarot-kaarte te skep (Wessinger 2017a, sien ook Packard 2009).

Vir drie jaar van 1990 tot 1992 het Glassman, skrywer en perkussie Louis Martinié, sy vrou, skrywer en kunstenaar Mishlen Linden, en Glassman se man destyds beeldhouer John Herasymiuk Vodou-rituele vir elk van die lwa wat Glassman met pastelle gebruik het, uitgevoer. Tydens die seremonie vir 'n bepaalde lwa, sou Glassman visioene ontvang en dinge hoor terwyl hy in die trance staat. Dan sal sy teken. Sy rapporteer dat sy geen vooropgestelde idee gehad het van wat sy sou teken nie. Sy het kalkpastelle gebruik, sodat sy kan merk en krap en intensiteit in die spontaan getekende beeld. Sy verklaar dat sy dikwels nie sal weet wat die beeld sou wees tot nadat dit klaar was nie. Hierdie tekeninge is later as die New Orleans Voodoo Tarot gepubliseer, met 'n boek geskryf deur Louis Martini (Martin en Glassman 1992). [Image regs] Elke kaart bevat 'n kleurafdruk van een van Glassman se tekeninge aan die voorkant, met 'n tang (sien verduideliking hieronder) vir die tarot-dek op die rug. Die tekening op elke kaart word in die boek in swart en wit gerepliseer, tesame met Martinié se verduidelikende teks. Langs die swart en wit prentjie van elke kaart is 'n tekening van die weefsel vir die lwa wat deur Glassman gemaak is. Die meeste van die syfers op die New Orleans Voodoo Tarot-kaarte is Afrika, in tropiese New Orleans-instellings wat vir Haïti kan slaag. Sommige van die figure verteenwoordig lwa, ander is Vodou dienaars van die lwa. Die gesigte van al die figure is hoogs ekspressief.

Nadat die New Orleans Voodoo Tarot-kaarte in 1992 gepubliseer is, het meer mense in New Orleans besef dat Glassman Vodou beoefen het. Sy het 'n kroeg in Café Istanbul gehad, toe op Fransmanstraat in die Faubourg Marigny, afwaarts van die Franse wyk, in New Orleans. Sy het geleer dat baie van die mense wat na die Latynse Nag by Café Istanbul gekom het, was santeros (priesters in Santería) en babalawos (Asa diviners in Santería). Santería is die godsdienstige tradisie van Kuba wat voortspruit uit die vermenging van die Yoruba-godsdiens en die Katolisisme deur Yoruba-slawe wat tydens die Trans-Atlantiese slawehandel na Kuba geneem is. Glassman het bevind dat sy en die praktisyns van Santería as gevolg van haar kennis van Vodou, wat elemente van die godsdienste van die Joruba en Fon-volkere as slawe in Haïti bring, kan kommunikeer en verstaan ​​in terme van hierdie Afrika-afgeleide godsdienste. Glassman het meer oor Santería en sy godhede begin leer.

Begin in 1993 het Glassman en haar ritueelgroep hul eerste St. John's Eve Vodou-seremonie by Bayou St. John in New Orleans op Junie 23 uitgevoer. Hierdie seremonie het 'n jaarlikse tradisie vereer Marie Laveau (1801-1881), die negentiende-eeuse Voodoo-priesteres van New Orleans, wat elke jaar 'n St. John's Eve-seremonie gedoen het, hetsy by Bayou St. John, of op die oewer van die Pontchartrain-noorde van New Orleans. In Glassman se jaarlikse St. John's Eve-seremonie word 'n Vodou-hoof-seremonie uitgevoer. Kopwashings is 'n vorm van die Vodou-doop, wat dikwels voorkom as die begin van 'n inisiasie. Kopwash seremonies kan ook uitgevoer word om die kop te salf asof dit 'n altaar was, sodat die lwa kan ingaan. Hulle kan ook uitgevoer word as 'n manier om die kop af te koel of kalmeer wanneer dit geroer word of "te warm" (Glassman 2018).

Op Augustus 18, 1995, het Glassman haar eerste openbare misdaadvoorkoming Vodou-seremonie uitgevoer  die Vodou lwa Ogou (Ogun in die Yoruba-godsdiens en Santería), sodat hy inwoners van die Bywater-omgewing, waar sy gewoon het, van misdaad sou beskerm. Sy het die eiland Salvation Botanica oopgemaak by 835 Piety Street, [Image to the right] so genoem omdat sy wou hê die winkel moet 'n eiland van redding wees vir kinders wat in 'n gewelddadige omgewing grootword.

Tina Girouard (b. 1946), 'n uitvoerings- en installasie kunstenaar, en skrywer van Die Sequin Kunstenaars van Haïti (1994), het Glassman uitgenooi om saam met haar na Haiti te gaan vir die seremonie vir Gede in November 1995. Kort nadat die uitnodiging van Girouard ontvang is, het Glassman 'n oproep van dr. Jacques Bartoli, MD, in Haiti ontvang, gesê dat houngan asogwe (hoëpriester) Edgard Jean-Louis (1921-2010) het met die lwa geraadpleeg, en hulle het gesê dat Glassman na Haiti moet kom en geïnisieer word. Jean-Louis was 'n Vodou sequin vlag kunstenaar en bekende houngan asogwe woon in die Bel Air buurt in Port-au-Prince, Haïti. Glassman het na Haiti gegaan en verwag dat sy 'n voorlopige inisiasie sou ontvang, maar sy is begin as manbo asogwe (hoëpriester) in Vodou (Wessinger 2017a). A manbo asogwe mag persone in diens neem om die lwa te dien.

Edgard Jean-Louis was Glassman se pa in Vodou, en hulle het naby gekom. Sy het in die volgende jare ses keer na Haïti gegaan, en hy het verskeie kere by haar huis in New Orleans besoek. Gedurende hierdie tydperk het Glassman Vodou getransskribeer lieds en liturgies in Haïtiaanse Kreyol. Sy praat Frans as hy Vodou-rituele uitvoer, terwyl die liedjies in Kreyol (Wessinger 2017a) gesing word. Jean-Louis het aan Glassman gesê dat sy innovasies in die praktyk van Vodou kon maak solank sy in die lig van Vodou gebly het. Hy het ook vir haar gesê dat indien sy innovasies gemaak het, dit sou wees omstrede onder Vodou-praktisyns buite haar eie groep (Glassman 2017).

Tydens die New Orleans Jazz en Erfenisfees van 1996 was daar 'n nuwe Internasionale Paviljoen, wat daardie jaar die kunste en kultuur van Haïti gewys het. Edgard Jean-Louis het na New Orleans gekom, en elke dag van die Jazz Fest, voor die fees geopen het, het hy en Glassman Vodou-seremonies uitgevoer. Glassman berig dat stagehands gedurende die rituele (Wessinger 2017a) besit word. Die verhoogbestuurder was Stephen Rehage, wat op Oktober 30, 1999, die eerste Voodoo Fest (Voodoo Music Experience, later die Voodoo Music and Arts Experience) georganiseer het, wat 'n jaarlikse tradisie in City Park in New Orleans geword het.

Alhoewel Glassman die Kali Lodge van die OTO gesluit het om te fokus op die diens van die Vodou lwa met 'n Vodou gemeente, het sy haar liefde vir Kālī gehandhaaf. As 'n praktisyn van hatha joga is sy getrek op Hindoeïsme as gevolg van sy "kruising tussen die heeltemal bonatuurlike en die alledaags, ”en hoe die mense in hul alledaagse lewe teenwoordig is met die Hindoe-gode (Wessinger 2017b). In haar huidige huis in Bywater hou Glassman twee altare vir Kālī. Oor die altaar na Kālī in die voorportaal van haar huis is 'n skildery getiteld Kali op die slagveld (1997), [Beeld regs] wat bestaan ​​uit Glassman se visuele interpretasie van die storie in die Devi Māhātmya van die godin Durgā veg 'n duiwel wat homself herhaal het van elke druppel van sy bloed wat die grond getref het en sodoende baie duiwels produseer wat die godin moes doodmaak. Durgā het kwaad geword en van haar voorkop af gekom, Kālī, wat dan al die duiwels vernietig het deur hulle heeltemal te sluk. In Glassman's Kali op die slagveld, Durgā is aan die linkerkant van die skildery wat haar leeuberg bekruip, haar boog gesit en haar wapens geslaan, met haar gesig wat deur die leeu manne verduister is. Kālī, met 'n krans van gesnyde koppe (elk met 'n unieke gesig) en 'n voorskoot van gesnyde arms, is in die middel van die skildery. Sy vertrap die liggame van die demone wat sy vermoor het terwyl hy 'n bak hou wat die druppels bloed van 'n groot demoon wat sy gesteek het, vang. Haar tong is verleng om 'n duiwel te sluk wie se kop hoog gehou word deur 'n ander hand. Haar toewydes in die onderste linkerhoek van die skilderyboog en hulself na haar toe. Glassman interpreteer Kālī se uitsteeklike tong, wat aandui dat sy in 'n trance is terwyl sy veg. Glassman sê dat vir persone wat in die illusie vasgevang is (māya) van die materiële werklikheid, is Kālī vreesaanjaend, maar vir die toegewyde wat buite die illusie sien, is sy die Goddelike Moeder. Glassman waardeer Kālī se verregaande aard, haar kombinasie van dood, vernietiging en seks. Kālī is 'n vroulike beeld van mag, en in die hele lewe, dood en konflik is sy moeder. Volgens Glassman is die erkenning van Kālī se eienskappe in onsself bemagtigend (Wessinger 2017b).

Glassman berig dat tydens die rituele vir die New Orleans Voodoo-kaarttekeninge, terwyl sy in trance meer inligting ontvang het as wat dit in die New Orleans Voodoo Tarot-kaartdek ingesluit kon word. Sy het daarna die oorblywende inligting in haar boek gebruik, Vodou Visions: 'N ontmoeting met goddelike verborgenheid gepubliseer in 2000. [Beeld aan die regterkant] Die fluitjie op die voorblad van Vodou Visions is 'n Milocan veve, wat die veve van talle lwa insluit.

In elke Vodou-ritueel wat Glassman verrig, trek sy op die vloer of grond a veve van die lwa wat met besprinkel koringmeel bedien word. [Beeld regs] Volgens Glassman:

Die veve is ingewikkelde grafiese sigiele wat dubbel as beide die handtekening van die lwa sowel as 'n soort mond vir die voeding van die lwa. Die vee trek die praktisyn na binne en roep die lwa uit die onsigbare waters van Gees. Die magie is in die teken van die vee en die vee self is efemere, wat binnekort versprei word wanneer die seremonie afgehandel is (2018). [Image regs]

In 2001 het Glassman 'n groot skildery vervaardig, geïnspireer deur die Hindoe-epiese, die Mahābhārata. Hierdie skildery is die tweede weergawe van 'n skildery wat in 'n vuur in haar huis in Bywater vernietig is. Dit is geïnspireer deur die ses-uur-televisie-mini-reeks wat die stories van die Mahābhārata, onder leiding van Peter Brook, met 'n internasionale rol wat in die Verenigde State in 1989 uitgesaai word, uitbeeld. Glassman het verduidelik dat sy in die reeks gekyk het dat sy regtig geweet en omgee vir die karakters, en dit is moontlik om persoonlikhede soos hulle in die samelewing te sien. Sy waardeer dat die bonatuurlike aspek en godhede die hele tyd teenwoordig is Mahābhārata se storie. Glassman beskou Hindoeïsme as soortgelyk aan Vodou deurdat die onsigbare bonatuurlike werklikheid deel is van die sigbare realiteit. Aan die onderkant van Glassman se skildery, Mahabharata, [Image regs] 'n donker slaap Vishnu word droom met 'n lotus wat voortspruit uit sy naeltjie. In Glassman se uitbeelding is die lotus van die geskape wêreld beangs met die vlamme van woede en begeerte wat die stryd tussen die Kaurava en Pandava-prinses gemotiveer het om te bepaal watter kant van die familie Indië sou regeer. Krishna, die avatar van Vishnu, dryf die wa van Arjuna, die groot Pandava-boogskutter, deur die geveg. (Krishna is Arjuna se onderwyser in hul gesprek oor lewe, dood, behoorlike aksie en geestelike praktyk in die Bhagavad Gītā, wat binne die Mahābhārata plaasvind voordat die stryd begin.) In Glassman's Mahabharata, die stryd is woedend met siele wat opwaarts vlieg om deur die donker universele Shiva verteer te word. Aan die regterkant van die skildery is daar 'n demoon met opgeknapte mes, wat in ander verskriklike diere inmekaarloop. Aan die linkerkant sien die Moeder die bloedbad wat veroorsaak word deur haar kinders, die afval wat veroorsaak word deur mense wat mense doodmaak (Wessinger 2017b; Glassman 2018).

In 2003 het Glassman haar visie van Lasiren geverf, en sy hou die skildery in die klein kamer in haar botanika waar sy psigiese lesings gee. Glassman hou 'n aantal aspekte van haar lewe aan haar verband met Lasirén. Sy is gebore en het langs die see grootgeword. Sy geniet dit om op die strand te wees en in die see te swem. Sy hou daarvan om met intuïsie te werk en om in trance-state te wees, geestelike werk deur drome te doen, en spieëlkuns te doen. Sy verken die 'diep waters van die psige'. [Beeld regs] In Vodou word die onsigbare wêreld verstaan ​​as 'n oseaan waarin lewende wesens en die sigbare wêreld dryf. Dit is groot, gevaarlik, en die lewe kom daaruit. Dit is Lasirén se ryk (Wessinger 2017b). Toe Glassman vir die eerste keer te kenne gegee het watter Vodou-geeste oor haar heers, was sy verbaas dat hulle Lasirén insluit, veral omdat Lasirén die beskermheer van die sang is en Glassman nie musikaal is nie. Vervolgens vertel sy van haar verbintenis met Lasirén dat dit haar motivering bied om dekades lank na Vodou-liedjies na die lwa in Haïtiaanse Kreyol te luister, dit te transkribeer en aan lede van haar Vodou-gemeente te leer (Wessinger 2017b).

Glassman het 'n Vodou-tempel (peristyle) oor Rosalie Alley van haar eerste huis in Bywater gebou. Toe Edgard Jean-Louis die rituele uitgevoer het om die land te seën voordat die tempel gebou is, het die tempel se argitek, die stadsbeplanner en lede van die historiese distrik van New Orleans se historiese distrik deelgeneem aan die seremonie, wat hul steun aan die herlewing van Haïtiaanse Vodou in New Orleans. Die tempel is in Junie 2005 (Wessinger 2017b) voltooi.

Filmmaker Jeremy Campbell verfilm die 2005 Hurricane Turning ritueel wat in die Glassman se nuwe tempel uitgevoer word, wat in die dokumentêre weergawe voorkom. Hexing a Hurricane (2006). Orkaan Katrina het op die kus van die Golf van Mexiko op Augustus 29, 2005, geland. Die massiewe oorstroming van die New Orleans Metropolitaanse gebied en vernietiging op die kus van Louisiana, Mississippi en Alabama. In die dokumentêre dokument het Glassman daarop gewys dat die orkaan Katrina inderdaad na die ooste van New Orleans op landerye gedraai het. Die ramp sou in New Orleans veel erger gewees het as die orkaan die stad direk getref het. Elke somer doen Glassman's Vodou gemeente 'n Orkaan Draai Seremonie [Image regs] om die Vodou lwa Ezili Danto (Erzulie Dantor) te vereer, wat volgens Glassman geïdentifiseer word met Our Lady of Prompt Succor, wat deur plaaslike Katolieke as die beskermer vereer word. van die New Orleans-gebied van alle rampe, veral orkane. Na Katrina het Glassman haar Vodou-gemeente, La Source Ancienne Ounfo, genoem, en 501 (c) (3) se belastingvrystellingstatus hiervoor van die Interne Inkomstediens verkry. Gemeentelike Vodou-rituele word tipies gehou op Saterdagaande (La Source Ancienne [2018]).

Na die Katrina-ramp het Glassman en haar vennoot, Pres Kabacoff, 'n ontwikkelaar en uitvoerende hoof van New Orleans van HRI Properties, Inc., ontmoet met lede van The Sunday Salon wat Glassman gestig het om te bespreek hoe die herstel, herbou en genesing die beste bevorder kan word. New Orleans. Hulle wou help om genesing te bring op "alle vlakke van volhoubaarheid," fisies, emosioneel, finansieel, geestelik en omgewing. Hulle is aangeraai deur 'n volhoubaarheidskenner van die Verenigde Nasies. Hulle het besluit om te fokus op 'n blok op St. Claude-laan, omdat Ed Blakely, dan New Orleans se "herstelczar", in 2007 sewentien "teikensones" in New Orleans vir belegging aangewys het. Die idee was dat indien die ontwikkeling in 'n teikensone plaasvind, die effek uitwaarts uitstral. Een van die teikenareas wat deur Blakely se plan gekies is, was die historiese St Roch-mark by die kruising van St Rochlaan en St. Claude-laan, wat deur Katrina erg beskadig en oorstroom is. Kabacoff en Glassman het besluit om die voormalige Universele Meubelwinkel op St Claude-laan, oorkant die straat van St Roch Market, te ontwikkel om dit in die New Orleans-genesingsentrum, wat winkels en besighede insluit, en kamers vir kunsuitstallings, vergaderings , lesings en klasse.

Glassman en Kabacoff beoog om vir die Genesingsentrum mense te dien en te dien van alle rasse en klasse wat in die omgewing woon. Die "Credo" van die New Orleans Genesing Sentrum verklaar gedeeltelik:

Ons glo ons eerste verantwoordelikheid is vir ons plaaslike en globale gemeenskap wat die mense en biosfeer van New Orleans en die wêreld in die algemeen insluit. Dit bied 'n holistiese, veilige, skoon en volhoubare sentrum wat dienste, produkte en programme bied wat fisiese, voedingswaarde, emosionele, intellektuele, geestelike, ekonomiese, omgewings-, kulturele en burgerlike welsyn.

Ons stem saam om sinergisties en holisties saam te werk, en om 'n sentrum te skep wat gewortel is in gasvryheid waar bure gerespekteer word en lede van die gemeenskap word hartlik verwelkom ("Credo" [2018]).

Die kunste is 'n belangrike deel van die missie van die New Orleans Genesing Sentrum. Die "Credo" sê:

Ons eerbiedig en bevorder kreatiwiteit en kuns as kragtige agente van transformasie. Ons eer en probeer om die tradisies en kultuur van ons gemeenskap te versterk. Om te voldoen aan die behoeftes van die gemeenskap moet alles wat ons doen, van hoë gehalte wees ("Credo" [2018]).

Glassman bevorder kunstenaars deur hul kunswerk in die Genesingsentrum te vertoon, selfs voordat dit amptelik in 2011 geopen is. 'N Stadswye internasionale kunsuitstalling genaamd Prospect.1 New Orleans het kunswerke in die geskeide Universele Meubel-gebou in 2008-2009 vertoon. Glassman is bewus van die verlies aan lewe in die transform atlantiese slawehandel en slawerny in die Nuwe Wêreld, en dat diegene wat oorleef het en hul nageslag, godsdienstige kulture en kunswerke geskep het. Sy sê dat Vodou 'n "godsdiens van oorlewing" (Glassman 2017) is. Sy is ook bewus van die verlies van lewens in die Holocaust tydens die Tweede Wêreldoorlog. Glassman glo dat "ons almal 'n vaartuig is vir hierdie onsigbare verbinding met die goddelike en almal se kosbare, en ek dink kuns kan mense daardeur wakker maak" (Wessinger 2017b). Glassman voel geroep om die kreatiwiteit van soveel kunstenaars as sy te ondersteun.

Om die terugkeer van kunstenaars na Katrina na New Orleans te lok, het Kabacoff en HRI 'n voormalige kleedfabriek opgeknap om in die Bywater Art Lofts in 2008 te skep, wat lae-inkomste kunstenaars vir billike tariewe kan huur. Die eerste Art Lofts was suksesvol, dus is daar addisionele Art Lofts-eenhede gebou.

Orkaan Katrina het vir Glassman die belangrikheid van water, en die groot probleme wat daarmee verband hou, vir Suid-Louisiana en die wêreld uitgelig. Sommige gebiede het water, terwyl ander, soos Suid-Louisiana, oorvloedige water het, soms te veel. Probleme van water, klimaatsverandering en stygende seevlakke dra by tot die erosie van die vleilande in suidelike Louisiana wat New Orleans en ander stede beskerm het teen vernietiging deur orkane. In 2008 het Glassman en mede-werkers die eerste Anba Dlo (Below the Water) -fees gehou by die onvoltooide Genesingsentrum. Dit was 'n viering van New Orleans se kuns, kultuur en musiek. Anba Dlo as musiek- en kunstefees is jaarliks ​​deur 2016 (Wessinger 2017b) gehou. In Oktober 2012, in samewerking met die Anba Dlo-fees, het die eerste simposium van wetenskaplikes en omgewingsbewustes by die Genesingsentrum die onderwerp van die impak van water op suid Louisiana, New Orleans en die wêreld bespreek. Teen 2017 het die Anba Dlo-gebeurtenis slegs die simposium van kundiges bestaan ​​en die feestelike aspek van die seisoen is verskuif na 'n openbare fees in die Healing Center en Vodou-ritueel om die Dag van die Dood / Fèt Gede op November 1 te vier. Heiligesdag).

Na die verwoestende aardbewing in Haiti op Januarie 12, 2010, het Glassman gereël om Edgard Jean-Louis na haar huis toe te bring. Hy was baie siek met longkanker. Na sy terugkeer na Haïti vir sy dogter se begrafnis, het hy op Augustus 26, 2010 (Wessinger 2017b) gesterf.

Die BP-oliestorting in die Golf van Mexiko het op April 20, 2010, begin met 'n ontploffing wat elf mans op 'n booreiland genaamd Deepwater Horizon vermoor het. Die olie uit die put het in die Golfwater gegiet en is nie tot September 10, 2010, gestop nie. Die oliestorting het die kus van Florida, Alabama, Mississippi, Louisiana en Texas negatief beïnvloed en die wildlewe en die bestaan ​​van mense wat daar woon. Glassman het 'n ritueel georganiseer om die waters op 'n strand aan die ander kant van die rivier in Oak Street, in die Uptown-gebied van New Orleans, langs die Mississippi-rivier te vra om verskoning te vra. Soos Glassman en aanbidders opgerig het, het hulle 'n reuse-stortvloed van reën gehad. Toe het die reën gestop, die son het uitgekom en honderde mense het oor die rivier gekom om aan die ritueel en sy gebede deel te neem. Dit was 'n interraith seremonie gelei deur 'n Vodou priesteres. Dit sluit Hindoe in mantra chanting gelei deur Sean Johnson van Wild Lotus Joga, en Reiki-meester Veronica Leandrez, stuur genesende energie aan die mense en gee dan die energie aan die water. Ander lede van die gemeenskap het spirituals gesing en gebede gelei van uiteenlopende tradisies. Glasman geverf Verskoning aan die Waters (2010), [Image regs] van 'n foto, om hierdie seremonie te herdenk. Die donker reën wolke deel om die helder sonlig aan die bokant van die skildery te openbaar. Die skildery is vol met die oranje kleure en skaduwees van die nabye sonsondergang.

Daar was talle groot geleenthede vir Sallie Ann Glassman in 2011. Sy en Pres Kabacoff het in 'n unieke tuiste verhuis wat hulle ontwerp en gebou het in Bywater en watter Glassman versier (MacCash 2011). In Maart 2011 is die eerste New Orleans Sacred Music Festival gehou in die Healing Center, wat sedertdien jaarliks ​​gehou word. Die Sacred Music Festival bevat musikante en dansers, sowel as kunstenaars, toegewyde en altare in godsdienstige tradisies van die wêreld. Tipiese gebeure sluit in 'n Hindoe-vuuropoffering wat deur 'n Hare Krishna-toewyding uitgevoer word, dans en sing deur 'n Tibetaanse monnik, Afrika-dromme en sang, dans deur 'n groep jong Afrika-Amerikaanse meisies, geestelik gefokusde rap, gesproke woorddigte, gekombineer met Middeleeuse Christelike chants , Inheemse Amerikaners sing en dans, Mardi Gras Indiërs sing en dans, Japannese Taiko-drumming, en Gospel Music-optredes. In Augustus 2011, die New Orleans Genesing Sentrum (sien New Orleans Healing Centre [2018]) [Image regs] is amptelik geopen met die eiland Salvation Botanica (sien Eiland van Verlossing [2018]), ander winkels, 'n restaurant, 'n joga-ateljee, komplementêre en alternatiewe genesing modaliteite, kursusse vir volwassenesopleiding wat aangebied word deur The Street University, 'n koöperatiewe kunsgalery en 'n gesondheidsorgkoöperasie. In Oktober het 2011 Glassman en Kabacoff getroud.

In 2014 is Glassman die New Orleans Top Female Achiever deur die New Orleans Magazine vir haar geestelike en genesende werk in New Orleans, insluitend die werking van die Genesingsentrum. Glassman het gesê: 'Ons het drie doele met die senter gehad. Die eerste was om die plaaslike ekonomie te laat herleef. Die tweede was om genesing op elke vlak te skep - ekonomies, omgewings en persoonlik. Ons wou ook hê dat dit moes dien om 'n gepolariseerde gemeenskap te verenig ”(Singletary 2014).

Op 14 Maart 2015 het Glassman en lede van La Source Ancienne Ounfo, tydens 'n Vodou-seremonie in die Healing Centre aan die einde van die jaarlikse Sacred Music Festival, 'n papier-maché-beeldhouwerk van Marie Laveau wat deur Ricardo Pustiano geskep is, toegewy. Die beeld van Marie Laveau is in 'n heiligdom geplaas [Beeld regs] net buite die deur van die eiland van heilingsbotanika binne die groot sentrale gebied van die genesingsentrum. Hierdie heiligdom word die Internasionale Heiligdom van Marie Laveau genoem, wat Laveau op dieselfde vlak van Katolieke heiliges plaas, ten minste in die New Orleans Vodou-gemeenskap. Marie Laveau is 'n lwa in Glassman se Vodou-gemeenskap. Vodou-beoefenaars en ander stop by die heiligdom om te bid en klein te maak offers.

Glassman se skilderye spreek haar fassinasie uit op heilige ruimtes. Glassman en Kabacoff was twee keer in Machu Picchu in Peru. Sy voel groot duidelikheid en positiewe energie daar en glo dat Machu Picchu gebou is deur mense wat in kontak was met die geestelike energie van hul omgewing (Wessinger 2017b). Haar skildery Machu Picchu (2015) [Image regs] kombineer Glassman se belangstelling in heilige ruimtes met haar waardering vir natuurlike landskap en die onsigbare realiteite wat dit openbaar.

Geheimsinnige wesens kom gereeld vandaan en bewoon die landskappe in Glassman se skilderye. Glassman se skildery Bizango Night (2002), wat in haar Vodou-tempel hang, is vernoem na die geheime samelewing in Haïti wat oordeel uitoefen. Sy lede word geglo vormveranderaars met magiese kragte. Daar word gesê dat hulle deur ruimte en tyd in balle van die lig beweeg. Die Die Bizango-samelewing word geassosieer met die omskep van mense in zombies (Wessinger 2017b). Bizango Night beeld hierdie vormverskuiwers uit wat versamel word vir nagaktiwiteite in die moeras langs 'n graf. [Beeld aan die regterkant] Die kruis op die graf beteken die kruispad tussen die geestes- en materiële wêrelde en dien as die drumpel tot waar die Gede-geeste woon. Glassman verduidelik dat:

Gede is 'n spesiale kategorie van wese, onderskei van die lwa. Die Gede regeer oor die dood en geslag en wedergeboorte, en is die leiers van die familie van die dooies. Hulle staan ​​by die kruising tussen lewe en dood en is genesers, aangespreek in lewens- en doodsituasies. Hulle is ook die klante van klein kinders. Hulle kan verleentheid en lastig wees, maar kan ook ernstige antwoorde gee wanneer hulle met opregtheid (2018) gevra word.

Toe Glassman 'n lesing aan die Universiteit van Louisiana in Lafayette gegee het, het die Engelse professor Maurice W. DuQuesnay haar die Louisiana-volksverhaal van die heks van Maurepas-moeras vertel. Die verhaal van die Swamp Heks van Maurepas is oor 'n jong Ierse immigrant, Kate Mulvaney, wat saam met haar pa in New Orleans gevestig het. Kate het verlief geraak op 'n man wat 'n vrou in Atlanta gehad het. Nietemin het Kate met haar minnaar ingetrek, en sy is deur haar pa verloën. Toe haar minnaar 'n diamantmyn geërf het, het hy haar verlaat. Kate se ongeluk het toegeneem toe sy deur pokke littekens ontwrig is. 'N Voodoo-heks in New Orleans het haar aangeraai om saam met 'n mulatto-vrou in die Maurepas-moeras te gaan woon. Die Voodoo "heks" het Kate resepte vir kruietee en medisyne gegee, en Een keer in Maurepas Swamp, het sy hierdie medisinale items vir vis en klein wild verower deur plaaslike vissers en stappers. Op 'n dag het Kate 'n albino-fawn langs sy ma se lyf gevind. Sy noem die fawn White Wings, want dit het ses tufts op sy kop gehad wat haar laat dink aan vleuelknoppies. Nadat die gegroeide White Wings deur 'n jagter geskiet is, het hy met ses vlerke aan Kate verskyn en haar in die hemel opgeneem. Onderweg het sy geweet haar sondes was vergewe (Dubus [2017]).

In Julie 2017, twee van Glassman se skilderye, Die Heks van Maurepas Moeras I (2013) [Image regs] en Die Heks van Maurepas Moeras II, is vertoon in 'n kunsuitstalling toegewy aan "The Swamp Hitch" (Swamp Hitch Art Exhibition [2017]) by Basin Arts Galleries in Lafayette (Kiburz 2017). In Glassman se verhaal vertel die Swamp Heks in die Maurepas-moeras as 'n toevlugsoord, waar sy die diere bedien en deur hulle geliefd was. Sy het oud geword en die voorkoms van 'n hag, maar intern was sy 'n pragtige jong vrou. Die wit stert wat sy versorg het, het ses knoppe op sy rug gehad, wat uiteindelik in vlerke gegroei het. Volgens Glassman, "Toe sy en die stert dood is, het hulle saam morfed. En natuurlik sien mense haar nog in die moeras "(Wessinger 2017b).

Aan die einde van die Dag van die Dood / Fét Gede in die Genesing Sentrum op November 1, 2017, Glassman en lede van La Source Ancienne Ounfo het 'n Vodou-ritueel uitgevoer wat 'n nuwe fonteinbeeld van die moerasheks van Maurepas deur Ricardo Pustiano toegewy het. Die moerasheks, [Image regs], wat uit die water grootword, soos 'n sipresboom wat in die moeras van die moeras gewortel is, omring deur plantegroei, in wingerdstokke en Spaanse mos omring, en vergesel deur 'n skedel-bedekte personeel, kyk oor die aktiwiteite en rituele in die Healing Center se foyer.

Toe sy gevra is of die wesens wat in haar voorwaartse realistiese kunswerk geopenbaar is, eintlik bestaan, antwoord Glassman dat sy verkies om nie daardie vraag op 'n konkrete wyse te beantwoord nie. Hulle is wat sy sien, hoe sy sien, wat sy voel (Wessinger 2017b).

Met die New Orleans Healing Center en Island of Salvation Botanica as haar basis, en haar artistieke skeppings en La Source Ancienne Ounfo en Vodou-rituele as haar geestelike praktyk en inspirasie, gaan Glassman voort om haar aktivisme ter wille van omgewings-, artistieke en progressiewe oorsake. Haar artistieke kreatiwiteit en visie is 'n onontbeerlike uitdrukking van haar geestelike lewe, wat alle godsdienstige tradisies waardeer terwyl dit in Haïtiaanse Vodou gegrond is. Haar artistieke en geestelike werk is gemeenskapsgebaseer en lei tot praktiese pogings om mense en die omgewing te genees, veral in New Orleans. Glassman se tekeninge en skilderye; haar Vodou altare, veve en rituele; die beeldhouwerke en kunswerke deur ander kunstenaars wat in die New Orleans-genesingsentrum vertoon word; en haar sosiale aktivisme is uitdrukkings van haar voorneme om die onderliggende geestelike realiteit te laat manifesteer om lewende wesens in die fisiese wêreld te bevoordeel.

IMAGES

** Alle beelde is klikbare skakels na vergrote voorstellings.

Beeld #1: St John's Eve portret van Sallie Ann Glassman met altaar vir Marie Laveau. Bayou St John, New Orleans, Louisiana. 23 Junie 2017. Beeldhouwerk van Marie Laveau deur Ricardo Pustiano. Papier-maché. Hoflikheid van Catherine Wessinger.
Beeld #2: Sallie Ann Glassman, Moeraslig. 2000. Olie op doek. Geregtigheid van Sallie Ann Glassman.
Beeld #3: Sallie Ann Glassman by een van die altare aan die Hindoe-godin Kālī in haar huis in Bywater, New Orleans, Louisiana. 4 Junie 2017. Hoflikheid van Catherine Wessinger.
Beeld #4: Sallie Ann Glassman, keuse van Enochian Tarot kaarte. 1989.
Beeld #5: Sallie Ann Glassman, Kurosawa. 1984. Olie op doek. Geregtigheid van Sallie Ann Glassman.
Beeld #6: Sallie Ann Glassman, keuse van New Orleans Voodoo Tarot kaarte. 1992. Pastelle op papier. Lwa uitgebeeld op kaarte op die boonste ry, links na regs, is: Legba, die poortwagter en voog by die kruispad; Damballah, die slang skepper lwa hou die Wêreld Eier (die wêreld in potensiaal); Erzulie Freda Dahomey (Ezili Freda Dahomey), lwa van vroulike liefde en skoonheid. Op die onderste ry, links na regs, is: Lasirén die betoverende meermin, 'n aspek van Ezili Freda Dahomey; Les Barons, die hoofde van die Gede-familie van lwa wat oor die dood, geslag, wedergeboorte heers en wie onder die kruispunt tussen lewe en dood onder Legba staan; en Gede (Guedeh). Geregtigheid van Sallie Ann Glassman.
Image #7: Island of Salvation Botanica, toe dit op Piety Street in die Bywater-buurt van New Orleans was. 2005. Die Vodou-geeste uitgebeeld in Sallie Ann Glassman se skilderye, boonste ry, van links na regs: Yemaya, Ogou Sen Jak, Ezili Danto, Bawon Samedi; onderste ry, links na regs: St Expedite, Lasirén, Ezili Freda Dahomey by tee met Ogou. Foto deur Infrogmation of New Orleans. Geniet van Wikimedia Commons.
Beeld #8: Sallie Ann Glassman, Kali op die slagveld. 1997. Olie op doek. Geregtigheid van Sallie Ann Glassman.
Beeld #9: Sallie Ann Glassman tekening vee, gebruik mieliemeel, voor die Marie Laveau altaar op die Bayou St John brug, New Orleans, 23 Junie 2017. Hoflikheid van Catherine Wessinger.
Beeld #10: Sallie Ann Glassman, Mahabharata, 2001. Olie op doek. Geregtigheid van Sallie Ann Glassman.
Beeld #11: Sallie Ann Glassman, Lasirén. 2003. Olie op doek. Geregtigheid van Sallie Ann Glassman.
Image #12: Hurricane Draai Seremonie by La Source Ancienne Ounfo op 15 Julie 2017. Hoflikheid van Catherine Wessinger.
Beeld #13: Sallie Ann Glassman, Verskoning aan die Waters. 2010. Olie op doek. Geregtigheid van Sallie Ann Glassman.
Image #14: New Orleans Genesing Sentrum. Toegang verkry vanaf  https://www.neworleanshealingcenter.org/2017-a-year-in-review/ op 25 Junie 2018. Geregtigheid van die New Orleans Genesingsentrum.
Image #15: Internasionale Heiligdom van Marie Laveau in die New Orleans Genesingsentrum. 2017. Beeldhouwerk deur Ricardo Pustiano. Papier-maché. Hoflikheid van Catherine Wessinger.
Beeld #16: Sallie Ann Glassman, Machu Picchu. 2015. Olie op doek. Geregtigheid van Sallie Ann Glassman.
Beeld #17: Sallie Ann Glassman, Bizango Night. 2002. Olie op doek. Geregtigheid van Sallie Ann Glassman.
Beeld #18: Sallie Ann Glassman, Die Heks van Maurepas Moeras. 2013. Olie op doek. Geregtigheid van Sallie Ann Glassman.
Beeld #19: Ricardo Pustiano, Moerasheks van Maurepas. 2017. Papier-mâché, Spaanse mos, boomtakke en gevind voorwerpe. Hoflikheid van Catherine Wessinger.

Verwysings

Anba Dlo Festival. 2017. Toegang verkry vanaf http://www.anbadlofestival.org/ op 8 Augustus 2018.

Campbell, Jeremy, mnr. 2006. Hexing a Hurricane. Nasionale Film Netwerk. DVD.

"Credo." 2018. New Orleans Genesing Sentrum. Toegang verkry vanaf https://www.neworleanshealingcenter.org/credo/ op 12 Augustus 2018.

DuBus, Elizabeth Nell. 2017. "Synopsis." Jonathon Silver Ahhee Fotografie en Ontwerp. Toegang verkry vanaf http://www.silverlightconcepts.com/the-swamp-witch-a-louisiana-folk-tale/ op 11 Junie 2018.

Girouard, Tina. 1994. Sequin Kunstenaars van Haïti. Port-au-Prince: Haïti Kuns.

Glassman, Sallie Ann. 2018. Persoonlike kommunikasie met Catherine Wessinger. Junie 14.

Glassman, Sallie Ann. 2017. "La Source Ancienne Ounfò-'n New Orleans-gebaseerde Vodou Society." Aanbieding op 'n paneel getiteld "Uitdrukkings van Vodou / Voodoo in New Orleans." Kosanba 2017: Twentieth Anniversary Colloquium, November 3.

Glassman, Sallie Ann. 2000. Vodou Visions: 'n ontmoeting met die goddelike verborgenheid. New York: Villard.

Eiland van verlossing. 2018. Toegang verkry vanaf http://islandofsalvationbotanica.com/  op 17 Junie 2018.

Kiburz, Nick. 2017. "Big Name Campus, Gemeenskapsgetalle Neem kykers na die Vleilande se Geheimsinnige Hoeke in 'The Swamp Heks.'" ALLONS! Kuns, Vermaak en Alles Acadiana, Julie 12. Toegang verkry vanaf https://www.thevermilion.com/allons/big-name-campus-community-figures-take-viewers-to-the-wetlands/article_ce302027-835a-5396-8ef7-093436f301dd.html op 20 Junie 2018.

"La Source Ancienne." 2018. Eiland van verlossing. Toegang verkry vanaf islandofsalvationbotanica.com/source-ancienne/ op 17 Junie 2018.

Lank, Carolyn Morrow. 2002. "Persepsies van New Orleans Voodoo: Sonde, Bedrog, Vermaak en Godsdiens." Nova Religio 6: 86-101.

Martini, Louis, en Sallie Ann Glassman. 1992. Die New Orleans Voodoo Tarot. Rochester, VT: Inner Traditions.

MacCash, Doug. 2015. "Nuwe Heiligdom van Voodoo Koningin Marie Laveau Toegewyde Saterdag (Maart 14)." New Orleans Times-Picayune, Maart 9. Toegang verkry vanaf  http://www.nola.com/arts/index.ssf/2015/03/sallie_ann_glassman_marie_lave.html op 20 Junie 2018.

MacCash, Doug. 2011. "Pres Kabacoff en Sallie Ann Glassman Skep 'n eksotiese huis in Bywater." New Orleans Times-Picayune, Januarie 15. Toegang verkry vanaf  http://www.nola.com/homegarden/index.ssf/2011/01/pres_kabacoff_and_sallie_ann_g.html op 20 Junie 2018.

MacCash, Doug. 2010. "Haïtiaanse Voodoo Priester vind toevlug in New Orleans." New Orleans Times-Picayune, Mei 16. Toegang verkry vanaf http://www.nola.com/arts/index.ssf/2010/05/haitian_voodoo_priest_finds_re.html op 20 Junie 2018.

New Orleans Healing Center webwerf. 2018. Toegang verkry vanaf https://www.neworleanshealingcenter.org/  op 17 Junie 2018.

New Orleans Sacred Music Festival webwerf. 2017. Toegang verkry vanaf http://www.neworleanssacredmusicfestival.org/  op 8 Augustus 2018.

Packard, Morgan. 2009. "Die Gombo van Vodou." New Orleans Magazine. Junie. Toegang verkry vanaf http://www.myneworleans.com/New-Orleans-Magazine/June-2009/The-Gumbo-of-Vodou/ op 20 Junie 2018.

Paulus, Andrew. 2015. "Die Vegan Vodou Hoëpriesteres van New Orleans is nie geïnteresseerd in diereoffer nie." Munchies. April 30. Toegang verkry vanaf https://munchies.vice.com/en_us/article/gvmnwb/the-vegan-vodou-high-priestess-of-new-orleans-isnt-interested-in-animal-sacrifice op 20 Junie 2018.

Roberts, Jane. 1970. Die Seth Materiaal. Cutchogue, NY: Buccaneer Books.

Schueler, Gerald, Betty Schueler, en Sallie Ann Glassman (illustreerder). 1989. Die Enochiese Tarot: 'n nuwe stelsel van waarsêery vir 'n nuwe era. St Paul, MN: Llewellyn Publikasies.

Singletary, Kimberly. 2014. "Sallie Ann Glassman, 2014 New Orleans Top Vroulike Presteerders." New Orleans Magazine, Julie. Toegang verkry vanaf http://www.myneworleans.com/New-Orleans-Magazine/July-2014/Sallie-Ann-Glassman-2014-New-Orleans-Top-Female-Achievers/ op 20 Junie 2018.

Die Swamp Heks Fine Art Exhibition. 2017. Jonathon Silver Ahhee Fotografie en Ontwerp. Toegang verkry vanaf http://www.silverlightconcepts.com/the-swamp-witch-a-louisiana-folk-tale/ op 11 Junie 2018.

Stedelike, Hugh. 2015. "Die Medium is die Boodskap in die Ruimte: Kanaal, Televisie en die Nuwe Era." Pp. 319-39 in Handboek van Spiritualisme en Kanaal, geredigeer deur Cathy Gutierrez. Leiden: Brill.

Wessinger, Catherine. 2017a. Onderhoud met Sallie Ann Glassman, Junie 4. New Orleans, Louisiana.

Wessinger, Catherine. 2017b. Onderhoud met Sallie Ann Glassman. Julie 31. New Orleans, Louisiana.

Post Datum:
30 Junie 2018

Deel