Wendy Cadge Ben Katcher

Airport Chapels (Verenigde State)

VLIEGTUIGKAPELS TYDLYN

1951: Die aartsbisdom Boston het die eerste lughawe-kapel in die Verenigde State, wat Katoliek was, op die lughawe Logan geopen.

1955: Die mis begin in die Verenigde State se tweede lughawe-kapel, ook Katoliek, in New York City.

1958: Die Protestantse Raad van die Stad New York en die New York Board of Rabbis het ooreenkomste bereik om saam met die Katolieke gilde te oefen.

Vroeg 1960's: Verskeie ander Katolieke lughawekapelle is in stede met groot Katolieke bevolking geopen.

1967: Tien Katolieke lughawepriesters het in Brussel vergader, wat 'n jaarlikse tradisie begin het wat verander het in 'n multigodsdienstige professionele vereniging bekend as die International Association of Civil Aviation Chaplains.

1970: “Pontificia Commissio de Spirituali Migratorum atque Itinerantium Cura” is gestig deur pous Paulus VI om mense onderweg te bestudeer en pastorale sorg te bied, insluitend lugreisigers.

1980: In Atlanta is die Interfaith Airport Chaplaincy gevorm met 'n aanvanklike direksie wat een Protestant, een Katoliek en een Jood ingesluit het. Kort daarna is 'n baie klein kapel gevorm.

1980's: Lughawe-kapelle in Dallas was baie kleiner en baie meer protestants van ontwerp as die Katolieke kapelle van ander lughawes regoor die land.

Laat 1980's - vroeë 2000's: Verskeie lughawe-kapelle, onder meer in Phoenix, San Francisco, Denver en Detroit, het meer godsdienstig ingesluit; intergeloofswebwerwe het meer algemeen geword en kapelle het die Moslem-praktyk begin verwelkom.

2018: Sestien van die twintig grootste Amerikaanse lughawens het vandag 'n soort kapel- of meditasieruimte, waarvan die meeste redelik van mekaar verskil.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Meer as 250,000 30,000 passasiers en 6.8 24 werknemers ry elke dag deur die Hartsfield-Jackson Internasionale Lughawe in Atlanta. Soos 'n klein stad beslaan die lughawekompleks 7 miljoen vierkante meter en het daar verskeie brandweermanne, 'n haarkapper, 'n instapkliniek, 1981/XNUMX voedsel beskikbaar en sedert XNUMX 'n kapel (ATL Fact Sheet, nd). Vandag is daar drie kapelle, twee aan die veilige kant en een voordat passasiers deur die sekuriteit ry. Mense wat deur die lughawe beweeg, kan met Chester Cook, een van die twee lughawe-kapelane wat finansiële ondersteuning ontvang, of een van die veertig vrywilligers van die predikante gesels. As passasiers van Atlanta na die JFK-lughawe in New York, die Logan-lughawe in Boston of O'Hare-lughawe in Chicago vlieg, kan hulle dalk katolieke lughawe-kapelle of katolieke priester-kapelane sien wanneer hulle land. As hulle na Denver International, Seattle-Tacoma International of 'n reeks ander groot Amerikaanse stede vlieg, sal hulle multihoofdige kapelle vind, sommige beman deur kapelane of vrywilligers en ander glad nie beman nie.

Sedert 1951, toe die aartsbisdom Boston die eerste lughawe-kapel in die Verenigde State geopen het, was daar spanning in die regte plek vir godsdiens en toenemend spiritualiteit in sulke ruimtes. Lughawenkapelle is vandag baie uiteenlopend in fisiese voorkoms, finansiële hulpbronne en in die reëls wat bepaal hoe reisigers en personeel dit gebruik. Die meeste Amerikaners weet min van lughawekapelle of die kapelane wat in baie lughawes voorkom, ondanks hul toenemende aantal. Min mense is bewus van die gemeenskap van die Christelike lughawepersoneel, die groeiende aantal joga-kamers op die lughawe, of die maniere waarop sommige lughawes Moslem-bestuurders huisves, deur seker te maak dat hulle 'n droë (indien nie warm) plek het om te bid (Clancy 2004; Lloyd 1998; Matier. en Ross 2013; "Amerikaanse lughawe akkommodeer" 2013; Wit 2015). Alhoewel die groei van lughawekapelle na 'n verenigde tendens kon lyk, verskil hierdie kapelle baie van mekaar sonder vaste leerstellings en oortuigings.

Die vroegste lughawekapelle was katoliek. Benewens dié in Boston en New York, is daar in die 1960's verskeie ander Katolieke lughawekapelle geopen in reaksie op versoeke van Katolieke werkers in stede met groot Katolieke bevolking. As gevolg van die veranderinge in die Katolieke kerk na Vatikaan II, bring hierdie kapelle die mis in Engels na werkers op hul werkplekke. In Chicago verduidelik Michael Zaniolo, die Katolieke priester-kapelaan op die O'Hare-lughawe in Chicago, dat katolieke wat in die vroeë 1960's op vier uur en twintig uur skofte op die lughawe werk, ''n priester in die naburige gemeente gevra het of hy sou kom en sê massa vir hulle. . . . Op daardie stadium het die polisie 24 uur skofte gehad, die brandweermanne 24 uur skofte en die lugdienste het roterende skofte gehad. ” Hierdie priester het wat vader Zaniolo grappenderwys 'vliegtuigbrandstof' in sy bloed genoem het, en hy het aangehou om die mis te vier, babas te doop en met mense te trou totdat die personeel die kardinaal versoek het om hom in 1966 voltyds op die lughawe te laat aanstel (M. Zaniolo, persoonlik) onderhoud, Julie, 2013). Op die oomblik het die kardinaal ook die O'Hare-lughawe-kapel opgerig [afbeelding regs] as 'n soort nie-residensiële gemeente waar katolieke die sakramente kon ontvang en toegang tot 'n priester kon hê.

'N Soortgelyke proses het op die Newark Internasionale Lughawe plaasgevind toe Katolieke werknemers van Pan Am-lugdienste 'n plaaslike Katolieke priester gewerf het om die mis te bied. 'N Katolieke priester-kapelaan is formeel aangestel, hoewel hy eers in die negentigerjare ruimte vir 'n kapel kon beveilig, deels weens die vrygewigheid van een van die lugdienste in wie se terminale dit geleë is (D. Baratelli, persoonlike onderhoud , September 1990). Daar is geen bewyse van kontroversie in enige van hierdie gevalle nie, of eise vir kapelruimtes of kapelane vir mense benewens Katolieke nie. Miskien dui dit op die algemene aanvaarding van godsdiens of die spesifieke rituele behoeftes wat Katolieke aan die mis gehad het, anders as die destydse Protestante en Jode, asook duidelike demografiese werklikhede in stede met groot Katolieke bevolking.

Teen die einde van die 1960's het 'n handjievol Amerikaanse lughawens kapelruimtes gehad, waarvan die meeste deur Katolieke begin is vir Katolieke werkers en reisigers. Terwyl nie-katolieke lughawekapelle by JFK en ook in Denver, Houston en 'n paar ander stede gebou het, was dit gedurende hierdie periode die katolieke wat die liturgiese ruimte nodig gehad het vir massa en / of die infrastruktuur, fondse en mense gehad het om te voorsien. sulke ruimtes. Sulke verwikkelinge is parallel met en op sommige maniere om veranderinge in Vatikaan II te vergestalt, wat daarop gemik is om die massa van katolieke op so 'n toeganklike manier moontlik te bring. Die plaaslike gemeentes wat gedurende hierdie tydperk rondom die Protestantse, Katolieke en Joodse kapelle by JFK ontwikkel het, was ongewoon en was nie 'n voorbeeld van hoe meer multifathiese kapelle in die komende dekades in ander stede sou ontwikkel nie.

Die afnemende betekenis van denominasionalisme en die groei van die evangeliese Christendom beïnvloed die vorm van lughawekapelle wat meestal in die 1970's en 1980's deur Protestante begin is. Sulke breë veranderinge het Protestante in staat gestel om oor denominasionele lyne saam te werk, veral as dit deur evangeliese wêreldbeskouings gekoppel is. Ondanks die gesentraliseerde struktuur van die Katolieke kerk, was hulpbronne dikwels 'n uitdaging, net soos plaaslike onderhandelinge met lughawebeamptes oor die fisiese ruimte. Groepe plaaslike godsdienstige leiers of enkellopendes met spesifieke (eiesinnige) passies vir die bediening was geneig om in hierdie jare die leiding te neem om kapelruimtes (en kapelane) te skep wat meer gerig is op stil gebed en individuele besinning as georganiseerde godsdiensdienste, soos dié vir Katolieke. .

In Atlanta, byvoorbeeld, is die eerste lughawe-kapel [Image regs] in die vroeë 1970's geskep, maar eers in die 1980's was daar 'n volgehoue ​​kapelaan-teenwoordigheid. Burgemeester Maynard Jackson het ruimte gegee aan 'n enkele individu en 'n Christelike Raad van Metropolitan Atlanta. 'N Lughawekapel is geopen, maar vinnig gesluit omdat die raad nie deurlopende personeel of middele gehad het om dit in stand te hou nie. In die lente van 1980 het 'n duidelike intergeloofsgroep onder die wetgewing van Georgia in die Intergeloofse lughawe ingelyf, met 'n aanvanklike direksie wat een Protestant, een Katoliek en een Jood ingesluit het. Hulle het een van die lugdienste oortuig om ruimte te skenk vir 'n klein kapel wat Chester Cook, die huidige kapelaan, onthou as 'n 'baie klein vertrek' wat 'veeldoelig' was en 'geen skuins na enige godsdiens gehad het nie' (C. Cook, persoonlike onderhoud, Augustus 2013). In 1981 het 'n toegewyde protestantse kapelaan die kapelaan op die lughawe begin ontwikkel (Airport Chaplaincy Program 2017).

Op die Dallas-lughawe is die kapelaan in 501 as 'n 3 (c) (1977) -organisasie opgeneem en in die laat 1970's 'n klein kapel geopen wat 'n paar jaar later op 'n nuwe plek gesloop en herbou is nadat 'n groot lugdiens gesluit het. Twee ander klein kapelle is in die 1980's ook in verskillende terminale van die Dallas-lughawe geopen. Hierdie ruimtes het gewoonlik altare, podiums, stoele of kerkbanke, en in sommige gevalle loodglasvensters. Alhoewel hulle bedoel was om almal welkom te heet, was hulle tradisioneel meer protestants in ontwerp en voorkoms as kapelle wat deur katolieke op ander lughawens begin is, en hulle was kleiner (nie groot genoeg vir 'n groot diens of mis nie) (DFW Airport nd).

In teenstelling met die intergeloofskapelruimtes in Atlanta, die gedeelde, maar protestants-georiënteerde ruimte in Dallas, of die beradingsruimtes in Minneapolis, het die Protestants-Katoliek-Joodse model van aparte kapelruimtes (en kapelane) by JFK gebly tot in die middel 1980's toe die die huurkontrak aan die land beëindig en die kapelle is gesloop om plek te maak vir die uitbreiding van die lughawe. Volgens die uitbreidingsplan moes die kapelle gekonsolideer word in 'n enkele intergeloofsruimte wat ver van die hoofterminaalgebou gebou is, miskien omdat die drie gemeentes afgeneem het en daar min kontak was tussen die kapelane en die reisende publiek. Die Protestantse, Katolieke en Joodse kapelane het nie van hierdie plan gehou nie en wou nie verder deur fisiese afstand van die lughawe ontkoppel word nie. Hulle het dus ingestem om 'n tussentydse intergeloofskapel in die internasionale aankomssaal van die lughawe te deel. Hierdie gedeelde kapel is versier met enkele voorwerpe uit die oorspronklike kapelle en het in gebruik gebly tot in die vroeë 2000's toe vier afsonderlike kamers langs mekaar oopgemaak is op dieselfde plek vir Protestante, Katolieke, Jode en Moslems (alhoewel die ruimte formeel is 'n multivervuldige kapel genoem). Vandag het die kapelane vyf-en-twintig jaar huurkontrak, maar betaal nie hul ruimte op die lughawe nie (Bayowski 2005; C. Piasta, persoonlike onderhoud, September, 2013).

Die laaste dekade van die twintigste eeu en die vroeë 2000's was getuie van die opkoms van meer godsdienstige inklusiewe kapelle, sowel in pogings om ruimtes te skep wat almal verwelkom en in verskillende gebiede vir Moslemgebed. Sulke veranderinge weerspieël die groeiende bewustheid van die publiek oor godsdienstige diversiteit, die toenemende openbare bewustheid van Islam veral na 9/11, en die groeiende bewustheid van werklike en potensiële konflik oor godsdiens in die openbare omgewing.

Leerstellinge / oortuigings

Die fisieke voorkoms van kapelle van vandag verskil soos die geskiedenis tot dusver aandui. Aan die een kant van die kontinuum is die Katolieke kapelle wat in Boston bly, [JFK regs] in New York en O'Hare in Chicago, waar die historiese Katolieke wortels van die lughawe-kapelaan sterk bly. Hierdie lughawens het elkeen 'n groot katoliek-georiënteerde kapel waar baie mense vir die massa sit, en word beman deur 'n priester-priester, aangestel en betaal deur die plaaslike bisdom. Alhoewel min in Boston en JFK verander het, het die kapelaansperiode in O'Hare informeel oorgegaan in die 1980's en meer formeel in die vroeë negentigerjare van die beheer deur die Katolieke kerk na die formele bestuur van die multihoof O'Hare Interfaith Chapel Corporation (M. Zaniolo , persoonlike onderhoud, Julie 1990). Dienste uit verskillende godsdienstige tradisies vind in daardie kapel plaas en 'n bordjie aan die deur verduidelik: 'Die kapel is oop vir almal vir stil meditasie, besinning, gebed en gereelde eredienste.' Verskeie joernaliste het die enkelgelowige Katolieke lughawekapelle 'n 'sterwende ras' genoem (Filmore en Rubin 2013; Walker 2008).

Aan die ander kant van 'n kontinuum is lughawens wat simbole uit spesifieke godsdienstige tradisies in hul kapelle verwyder het of nog nooit gehad het nie, en dit gewoonlik meditasie-kamers, stil sitareas of weerkaatsingsruimtes genoem (Airport Chapels 2005). Die kapelle in die lughawe in Atlanta beoog om sulke ruimtes te wees. Die meeste is klein vertrekke met 'n paar stoele en helder glas. Daar is geen godsdienstige voorwerpe nie, behalwe vir heilige tekste uit 'n verskeidenheid godsdienstige tradisies.

Tussen hierdie twee pole is kapelle wat godsdienstige simbole en voorwerpe uit verskillende godsdienstige tradisies bevat. Die "Chapel (Meditation Room)" op die Charlotte Douglas-lughawe [Afbeelding regs] is so 'n ruimte. Die kapel, bokant 'n Cinnabon, is 'n klein reghoekige ruimte wat deur 'n deur ingegaan word met 'n klein glasglasvenster en 'n beeld van 'n persoon wat kniel in gebed. Verskeie godsdienstige tekste is binne, saam met gebedskleedjies, rozenkranskrale en kunstig weergegee aanhalings uit die wêreld se grootste godsdienste. Besoekers het pamflette oor onderwerpe wat wissel van hartseer tot vergifnis beskikbaar, en tekens oor dienste en maniere om kapelane of vrywilligers op te spoor, is prominent. In Charlotte was die lughawebestuur duidelik dat hulle slegs kapelruimte sou huur aan 'n nie-winsgewende nondominasionele groep. Hierdie vereiste het daartoe gelei dat wat begin het as 'n nie-amptelike verhouding tussen die lughawe en die Katolieke bisdom Charlotte, uitgebrei het tot mense uit 'n reeks ander tradisies en die kapel wat gevolglik 'n meer veelvuldige benadering gehad het (G. Szalony, persoonlike onderhoud, Julie, 2013).

RITUELE / PRAKTYKE

Van die twintig grootste Amerikaanse lughawes vandag het sestien permanente kapelruimtes wat 'n verskeidenheid benaderings tot die hedendaagse Amerikaanse godsdiens en spiritualiteit openbaar. Lughawens in Las Vegas, Los Angeles, Philadelphia en LaGuardia in New York het nie kapelruimtes nie, hoewel verteenwoordigers in Philadelphia dit ernstig oorweeg het om so 'n ruimte net na 9/11 te open as 'n manier om na die reisende publiek om te sien (Hardaway en Spensley 1991; O 'Reilly 2001; Toobin 2008). 'N Katolieke kapelaan in LaGuardia hou mis in 'n konferensiekamer en hoop om in die toekoms 'n permanente ruimte te hê. Die aantal kapelle in individuele lughawens wissel met Dallas wat vyf het; JFK vier; Atlanta drie; Detroit, Denver en Houston twee; en die oorblywende lughawens een. Hierdie ruimtes word vandag meestal "Interfaith Chapel" of "City Name Airport Chapel" genoem, alhoewel enkele meditasie- of refleksiekamers genoem word, en die Katolieke kapelle by JFK, Boston se Logan en O'Hare van Chicago handhaaf hul formele "Our Lady" -name. Die meeste ruimtes word op lughawekaarte aangedui deur 'n simbool van 'n persoon wat gebid is. Ongeveer die helfte van die kapelle is aan die voorveiligheidskant van die lughawe en die ander helfte is slegs toeganklik nadat passasiers deur die beveiliging is, wat die veranderinge na 9/11 weerspieël wat toegang tot hierdie ruimtes moeiliker maak.

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Tien Katolieke lughawepriesters het in Brussel in 1967 bymekaargekom en het jaarliks ​​voortgegaan om te vergader en uiteindelik tot 'n multigodsdienstige professionele vereniging, die International Association of Civil Aviation Chaplains, te ontwikkel. Hulle werk is versterk deur die "Pontificia Commissio de Spirituali Migratorum atque Itinerantium Cura" wat in 1970 deur pous Paulus VI gestig is om mense onderweg, insluitend lugreisigers, te bestudeer en pastorale sorg te bied (Pontifical Council, nd). Die burgerlike lugvaarttak van die gevolglike Pontifical Council for the Pastoral Care of Migrants and Itinerant People is sedert daardie tyd besig om materiaal te ontwikkel, kapelaans op te lei en verskillende soorte ondersteuning te bied (Civil Aviation, nd). In die Verenigde State het Katolieke kapelane die Nasionale Konferensie van Katolieke Kapelane op die been gebring, wat gereeld vergader en materiaal publiseer, insluitend 'n Katolieke handboek vir kapellaanskap op die lughawe (Lughawe-kapelaan 2011). Die meeste lughawekapelle werk egter onafhanklik van mekaar en gebruik 'n wye verskeidenheid organisatoriese modelle.

Kwessies / UITDAGINGS

Die behoefte aan verhoogde godsdienstige insluiting is 'n voortdurende kwessie, aangesien baie lughawekapelle 'n meer holistiese en multivervloeiende benadering begin volg. Met die toenemende neiging van multifaith-praktyk, moet lughawekapelle egter ook 'n balans vind tussen die behoud van hul integriteit en die heilige aard, terwyl hulle steeds welkom is vir almal. Verder, as dit kom by balansering, moet lughawens en kapelane uiters versigtig wees om die skeiding tussen kerk en staat te behou wanneer hulle handel met hul onderskeie kapelle.

Nog 'n belangrike saak om oorweeg is dat nie twee lughawens op dieselfde manier oor godsdiens en spiritualiteit onderhandel het nie, en wat in een stad toelaatbaar is, is dikwels nie in 'n ander nie. Lughawekapelle as geheel is uiters gelokaliseerd en gefragmenteerd sonder enige vorm van sentrale organisasie. Gevolglik word godsdiensbeoefening, ontwikkelende oortuigings en konflik onafhanklik oor lughawens hanteer.

IMAGES

Beeld # 1: Kapel op die O'Hare-lughawe in Chicago, Illinois.
Beeld # 2: Kapel by Hartsfield-Jackson Atlanta Internasionale Lughawe in Atlanta, Georgia.
Beeld # 3: Kapel op die Logan-lughawe in Boston. Massachusetts.
Beeld # 4: Kapel (meditasie-kamer) by Charlotte Douglas-lughawe in Charlotte, Noord-Carolina.

Verwysings *
*Aangepas uit Godsdiens en Amerikaanse kultuur: 'n Tydskrif vir interpretasie, Vol. 28, Uitgawe 1, pp. 135–165, ISSN: 1052-1151, elektroniese ISSN: 1533-8568. © 2018 deur The Centre for the Study of Religion and American Culture. Alle regte voorbehou. Rig asseblief alle versoeke om toestemming om die inhoud van die artikel te kopieer of weer te gee Die webblad Herdrukke en toestemmings van die Universiteit van Kalifornië,

Lughawekapelle: verskuiwing van denominasionele na intergeloof. 2005. Toegang verkry vanaf http://pluralism.org/research-report/airport-chapels-shifting-from-denominational-to-interfaith/ op 10 Junie 2018.

Lughawe -kapelaan: 'n Katolieke handboek. 2011. Verenigde State: Nasionale konferensie van kapelane in die Katolieke lughawe.

Lughawe-kapelainsprogram. 2017. Toegang verkry vanaf https://archatl.com/ministries-services/airport-chaplaincy-program/ op 10 Junie 2018.

ATL Feiteblad. nd Toegang verkry vanaf http://www.atl.com/about-atl/atl-factsheet/ op 10 Junie 2018.

Bayowski, Tsjad. 2005. Verkenning van die intergeloofsruimte: die kapel (s) op die JFK Internasionale Lughawe.

Burgerlugvaart - Pontifical Council for the Pastoral Care of Migrants and Itrerant People. nd Toegang verkry vanaf http://www.vatican.va/roman_curia/pontifical_councils/migrants/s_index_civilaviation/rc_pc_migrants_sectioncivilaviation.htm op 10 Junie 2018.

Clancy, Michael. 2004. “Lughawe beantwoord gebede.” Arizona Republiek, Mei 20.

Intergeloofskapelaan DFW-lughawe. nd Toegang verkry vanaf http://www.dfwairportchapel.org/home.html op 10 Junie 2018.

Filmore, Janet en Rubin, Jonathan. 2008. "Kapel van enkelgeloof is 'n sterwende ras op Amerikaanse lughawens." Christelike indeks, Julie 1.

Hardaway, Robert, en Spensley, James. 1991. Regulering, wetgewing en openbare beleid oor lughawes: die bestuur en groei van infrastruktuur. New York: Quorum Books.

Lloyd, Jillian. 1998. "Religious Practices v. Work Demands." Christian Science MonitorDesember 31.

Matier, Phil en Ross, Andy. 2013. "Airport's Garage Now a Muslim House of Worship." San Francisco Chronicle, Junie 9.

O'Reilly, David. 2001. "Lughawe bespoedig planne vir kapel." Philadelphia Inquirer, Oktober 21.

Pontifical Council for the Pastoral Care of Migrants and Itinerant People. nd Toegang verkry vanaf http://www.vatican.va/roman_curia/pontifical_councils/migrants/index.htm op 10 Junie 2018.

Toobin, Jeffrey. 2008. The Nine: Inside the Secret World van die Hooggeregshof. New York: Ankerboeke.

"Die Amerikaanse lughawe is geschikt vir Moslemgebede." 2013. Toegang verkry vanaf http://islam.ru/en/content/news/us-airport-accommodates-muslim-prayers op 10 Junie 2018.

Walker, Dionne. 2009. "Lughawekapelle is aangepas om meer godsdienste te akkommodeer." USA Today, Augustus 3.

Wit, Martha. 2015. "Joga-kamers bied 'n rustige wegbreek in Woeslughawens." New York Times, Mei 4.

Post Datum:
20 Junie 2018

Deel