Ethan Doyle White

Die Nuwe Kultus van Antinous

DIE NUWE KULTUS VAN ANTIUS TYD

130 CE: Antinous verdrink in die rivier die Nyl, en die keiser Hadrianus het toesig gehou oor die bevordering van 'n kultus wat deur die hele Romeinse ryk aan hom toegewy was.

1984: Royston Lambert s'n Geliefde en God is gepubliseer, wat kennis van Antinous en sy laat antieke kultus tot wyer bewustheid bring.

c.1985: Die heidense William E. Livingston, gebore in Florida, het Antinous in 'n privaat hoedanigheid vereer.

2000: Die Amerikaner Antonius Subia het 'n seremonie uitgevoer om sy getrouheid aan Antinous af te baken.

2001: Antonius Subia het homself as priester van Antinous ingewy.

2002: Die Ecclesia Antinoi is in die Verenigde State gestig deur Antonius Subia, Hiram Crespo en P. Sufenas Virius Lupus.

2003: P. Sufenas Virius Lupus begin hul eie webwerf, die Aedicula Antinoi.

2007: 'n Skeuring in die Ecclesia Antinoi het daartoe gelei dat Lupus die Ekklesia Antinoou gestig het. Subia het 'n Hollywood-tempel in sy huis in Los Angeles gevestig.

2011: Subia het die Facebook-blad “Antinous the Gay God” gestig, wat kennis van Antinous-aanbidding na miskien die grootste gehoor gebring het.

2012: Lupus het die Academia Antinoi ("Akademie vir Antinous") van stapel gestuur en aanlyn kursusse in Antinous aanbidding aangebied.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Antinous [Image to the right] was 'n jong man uit Bithynia, 'n Helleniese streek in die moderne Turkye, wat die gunsteling van die Romeinse keiser Hadrian geword het tydens die 120s CE. Hul verhouding was intens, en byna seker seksueel. Antieke Hadrian het op sy toere rondom die Ryk vergesel en op 'n sekere tyd, waarskynlik in Oktober 130 CE, het hy tydens die keiser se besoek aan Egipte (Lambert 1984) in die Nylrivier verdrink.

Op Antineuse dood het Hadrian verklaar dat die jeug 'n god is en sy kultus dwarsdeur die ryk bevorder het. 'N Stad wat vir hom genoem is, Antinoopolis, is aan die oewer van die Nyl gevestig, en speletjies is tot sy eer gehou. Stamme van Antinous is geproduseer, waarvan baie honderde deur argeoloë geopenbaar is (Vout 2005; 2007: 52-135). In die vierde eeu was die kultus van Antinous onder diegene wat deur die keiser Theodosius verban is, wat probeer het om "heidendom" uit te roei en die Christendom op die ryk se bevolking te vestig.

Antinous is herontdek deur lede van die opgeleide klasse in die agtiende-eeuse Europa te midde van hul groeiende belangstelling in die klassieke wêreld. Die waarskynlike seksuele verhouding wat Hadrianus gehad het met Hadrian het daartoe gelei dat die voormalige in die negentiende eeu 'n proto-gay-ikoon geword het onder gay en biseksuele mans. In hierdie konteks het die vertoon van 'n beeld van die Bythinian-jeug gedien as 'n gekodeerde middel om sy seksuele neigings tot soortgelyke geneigde mans te identifiseer sonder om die breër samelewing (Waters 1995) te verhoog. Dit was soortgelyk aan die manier waarop Sint Sebastian, 'n figuur in die Rooms-Katolieke pantheon, ook (her) geïnterpreteer word as 'n simbool van manlike eiesoortige aantrekkingskrag (Kaye 1996).

Sedert die 1960's het die moderne heidense milieu binne die meeste Anglo-Europese Westerse lande gegroei, en individue aangemoedig om na voor-Christelike Europa te kyk as 'n bron van inspirasie vir hul eie eietydse geestelike of godsdienstige gebruike. In hierdie omgewing het 'n verskeidenheid verskillende individue Antineus aangeneem as een van die gode wat hulle wil vereer. Die vroegste aangetekende voorbeeld kom van 'n Florida-gebaseerde heidense, William E. Livingston, wat Antinous begin vereer het nadat hy van die 1984-boek oor hom geleer het. Geliefde en God deur Royston Lambert (Doyle White 2016: 38-39).

In 2000, 'n ander Amerikaner, Antonius Subia, [Image aan die regterkant] wat op 'n Spaanse Katolieke agtergrond grootgeword het, het 'n ritueel uitgeoefen om homself aan Antinous te wy. Die daaropvolgende jaar het hy homself as 'n priester van antineus verklaar, en in 2002 het hy 'n webwerf geskep wat gewy is aan die aanneming van Antieke aanbidding. Hy het gesogte individue via die internet gesoek en verskeie ander heidene ontdek wat ook die goddelik vereer het (Doyle White 2016: 39-40).

Onder diegene wat Subia ontmoet het, was Hiram Crespo, 'n mede-gay-man uit 'n Spaanse Amerikaanse agtergrond, en P. Sufenas Virius Lupus, 'n Euro-Amerikaanse akademikus wat as metagender geïdentifiseer is ('n persoon buite die manlike / vroulike geslags-binêre). Beide Crespo en Lupus het onafhanklik 'n belangstelling in die aanbidding van Antinous ontwikkel. Alhoewel die trio nog nie persoonlik ontmoet het nie, het hulle saam die Ecclesia Antinoi in Oktober 2002 gevorm. Hulle het die internet gebruik om hul idees verder te bevorder deur Yahoo! Groep toegewy aan Antineuse, en in 2003 Lupus het hulle hul eie webwerf, die Aedicula Antinoi (Doyle White 2016: 39-41), geskep.

Klein getalle individue het die volgende jare by die Ecclesia Antinoi, of Tempel van Antinous, aangesluit. Interne afdelings het egter ook gelei tot 'n skeuring in 2007. Crespo het die beweging geheel en al verlaat, terwyl Lupus van die Ecclesia verdeel het om die Ekklesia Antinoou wat ook genoem is, te kry. Ook in 2007 het Subia 'n Hollywood-tempel in sy Los Angeles-huis gevestig, wat probeer om 'n klein groepie praktisyns aan te moedig om in die stad te vergader. Dit het egter minder suksesvol bewys as om aanlyn belangstelling te trek. In 2011 het Subia die Facebook-bladsy "Antinous the Gay God" geskep, wat bewys het dat hy kennis van Antinous en sy moderne kultuur aan 'n wyer gehoor versprei het (Doyle White 2016: 41-43).

Leerstellinge / oortuigings

As gevolg van sy grootliks gedesentraliseerde aard, is die oortuigings van die Antineuse aanbidders nie besonder leerstellig nie. In Subia se woorde, "ons het nie eintlik selfs 'n gepubliseerde leer of dogma of geloofstelsel nie, ons is meestal besig om mense aan te moedig om te aanbid, maar hulle pas en laat ander dieselfde doen" (Doyle White 2016: 45). Hieruit vertoon dit 'n etos wat algemeen is vir baie, hoewel nie alle, moderne heidense groepe nie.

As deel van die breër heidense milieu aanvaar praktisyns oor die algemeen 'n politeïstiese raamwerk waarin verskillende godhede vermoedelik bestaan. Baie aanvaar nie net die bestaan ​​van ander godhede nie, maar aktief vererger ander langs Antineus, insluitende sommige wat vroulik is. Dit is nie alle gode wat bekend sou gewees het aan die oorspronklike Antichese aanbidders in die Romeinse Ryk nie, en kan insluit entiteite getrek uit byvoorbeeld Hindoe, Shinto en voor-Christelike Ierse pantheone (Doyle White 2016: 47).

Die aard van Antinous en ander godhede is 'n probleem van meningsverskil binne die gemeenskap van Antinous aanbidders. Verskeie praktisyns beskou Antineus as 'n letterlike, onafhanklike bestaan ​​as 'n godheid waarmee hulle kan kommunikeer. Ander stel voor dat hy nie 'n onafhanklike entiteit mag wees nie, maar bestaan ​​dalk as 'n Jungiese argetipe vir gay mans (Doyle White 2016: 45-46). Dit weerspieël die langdurige belangstelling in Jungiaanse sielkunde wat in baie dele van die hedendaagse heidense en okkulte gevind word. milieus. Daar is ook oortuigings wat in sekere sektore van die Antineuse beweging voorkom, maar nie ander nie. Subia se Ecclesia Antinoi bevorder 'n idee wat hy bekend as Homotheosis ontwikkel het, met verwysing na "ons oortuiging dat die Antige Bewussyn ons bewustheid van die wêreld en van ons innerlike self kan verander en sodoende 'n gees van harmonie binne en buite skep" (Doyle White 2016: 45-46). Hierin poog Subia om 'n byna transendente ervaring te beskryf wat volgens hom deur die verering van hierdie godheid bereik kan word.

Die meeste praktisyns skakel uitdruklik verband met die konsep van homoseksualiteit, tot die mate van verwysing na hom as die "Gay God". In hierdie raamwerk word hy verstaan ​​as 'n besondere spesiale verhouding met gay mans, en soms ook met gay vroue. 'N Alternatiewe interpretasie word aangebied deur Lupus, [Image aan die regterkant] wat Antinous sien nie net as 'n goddelikheid vir gay mense nie, maar vir alle "queer" mense wyer, sluit iemand wat nie heteronormatief is in terme van hul seksualiteit en / of geslagsuitdrukking , 'n veel groter en meer heterogene groep (Doyle White 2016: 46). Die idee dat Antinous 'n "Gay God" is, stel interessante sake voor, aangesien die Romeinse imperiale samelewing geen konsep van "homoseksualiteit" gehad het nie, soos ons dit nou verstaan, 'n faktor wat praktisyns bewus is van en gekonfronteer het. Praktisyns voel nie dat dit hul begrip van die "Gay God" ondermyn nie, soos Subia opgemerk het,

Gay was nog altyd, en altyd sal wees, of so voel ek. Antinous was gay soos die gays in die Romeinse tyd was. Dit verskil van hoe gays in die 1950s was, wat verskil van hoe gays nou is (Doyle White 2018: 138-43).

Terwyl sosiale kategorisering verskuif en verander deur die eeue, stel baie Antinoans voor dat daar 'n fundamentele innerlike samesyn bestaan ​​onder mans wat deur die eeue aan mans aangetrokke is.

Herhaaldelik beskryf praktisyns 'n persoonlike verhouding met Antinous; Livingston verwys byvoorbeeld na die godheid as 'n geesliefhebber, broer en vriend, een wat na my toe kom as ek hom nodig het om daar te wees vir my, terwyl 'n ander aanhangige beskryf het met Antineuse "deur gedagtes, stem of gebed" en voel sy "ondersteuning, leiding en liefde" (Doyle White 2016: 47). Hierin praat die retoriek van die Antinous aanbidders parallelle van 'n persoonlike verhouding met Jesus Christus wat deur baie praktiserende Christene uitgedruk word.

'N Ander gebied waar die nuwe kultus van Antinous gesien kan word, word beïnvloed deur dominante Christelike raamwerke, is in die verwysing na die "heiliges." Beide groot Antinoan-groepe het lyste van honderde individue wat hulle gesalf het, saamgestel, sommige van antieke mitologieë en ander uit LGBT geskiedenis (Doyle White 2016: 48). Die Ecclesia Antinoi, byvoorbeeld, bevat prominente gay of biseksuele figure uit die geskiedenis soos Walt Whitman, Alan Turing en James Dean as heiliges, saam met individue wat vermoor is in dade van homofobiese geweld, soos Matthew Shepard en die gay-slagoffers van Nazisme.

RITUELE / PRAKTYKE

Die godsdiens van Antinous is 'n stelsel met 'n sterk materiaalkomponent in die vorm van sy altare of heiligdomme. Veral van uniek aan Antieke aanbidders, is dit 'n algemene faset van hedendaagse heidense groepe, wat gedeeltelik weerspieël die begeerte om die samelewings van voor-Christelike Europa (Magliocco 2001) na te boots. Antinoan huishoudelike altare-heiligdomme is dikwels idiosinkraties, wat die individuele begeertes van die praktisyn weerspieël asook die beperkinge van die ruimte wat hulle in die gesig staar. In baie gevalle word sulke ruimtes nie uitsluitlik aan Antineuse gewy nie, maar kan hulle fokus op 'n aantal godhede wat vir die praktisyn belangrik beskou word. Antiene aanbidders betrek op verskeie maniere met hierdie altaar-heiligdomme, maar 'n herhalende kenmerk is die aanbied van offers aan 'n beeld of beeldhouwerk van die godheid. Die inhoud van die offergawes verskil tussen die praktisyns; Crespo het beskrywe oor koppies water, kerse en wierook aangebied, terwyl Livingston melk, heuning en rooiwyn verskaf het, die voormalige twee wat die geïdealiseerde "land van melk en heuning" verteenwoordig het, en laasgenoemde die gemors bloed van Antinous. Behalwe hierdie materiële uitdrukkings van toewyding het praktisyns die gebedsgebede aan die godheid beskryf en in sommige gevalle ook op sy beeld mediteer (Doyle White 2016: 48-50).

Beide Subia se Ecclesia Antinou en Lupus 'Ekklesia Antinoou bied 'n lys van fees en heilige dae. Alhoewel hierdie lyste verskil in sekere opsigte, onderskei beide Antieke geboorte (November 27), die dood (Oktober 28) en datum van verwerping (Oktober 30) as van besondere belang. Dit is duidelik dat nie alle teenwoordige volgelinge elkeen van hierdie heilige dae met herdenkingsaktiwiteite merk nie, alhoewel die waarneming van Antineuse geboorte- en doodsdae algemeen was (Doyle White 2016: 51).

Gegewe die geografies diffuse aard van die Antineuse beweging, was dit nie moontlik om 'n gereed gemeente van aanbidders vir fisiese seremoniële of ritualistiese aktiwiteite saam te stel nie. Individue het dus hoofsaaklik hul geritualiseerde optrede in isolasie uitgevoer. In verskeie gevalle het hulle egter maniere gevind om met ander heidene te ontmoet, wat gewoonlik nie Antineus sou vererwe nie, vir seremonies waarin Antineus gevier word. Lupus het byvoorbeeld gereeld die jaarlikse PantheaCon-fees in San Jose, Kalifornië, bygewoon en daar het Antinoan-rituele met soveel as sestig mense opgetree. Nog 'n manier waarop hierdie probleem omgesien word, is deur die gebruik van nuwe internet tegnologieë, spesifiek die klankvisuele telekommunikasiestelsel Skype, wat sedert 2013 (Doyle White 2017: 52-53) vir die Ekklesia Antinoi se groeprituele gebruik is.

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Die moderne kultus van Antinous het nie een enkele stigter nie, maar het eerder ontstaan ​​as gevolg van verskillende individue wat op soortgelyke bronne en invloede neerkom om godsdienstige raamwerke te skep wat voldoende lyk asof hulle kategorisering as deel van een breër beweging regverdig. Dit het daartoe gelei dat dit 'n diffuse en grootliks gedesentraliseerde organisasiestruktuur het; daar is geen enkele organisasie of individu in beheer van die kultus as 'n geheel nie.

Daar is nogtans groepe wat onder leiding van spesifieke individue ontstaan ​​het, wat deur middel van die skep van formele organisasies en webwerwe gevolg kon hê. Miskien is die mees prominente hiervan die voornoemde Ecclesia Antinoi, of Tempel van Antinous, gestig in 2002 en nou gelei deur Subia. 'N Handjievol individue is deur hierdie groep as Priesters van Antineus erken, hoewel daar 'n wyer verskeidenheid individue is wat simpatiek is oor die oorsaak daarvan (Doyle White 2016: 41, 43). Die ander hoofgroep binne die Antinoan-omgewing is die Ekklesia Antinoou, wat gestig is as gevolg van 'n skeuring in 2007. Alhoewel sy stigter nou 'n agtergrond van hul openbare rol in die verspreiding van Antieke aanbidding geneem het, aangesien ten minste 2016 die groep se duidelike benadering (wat kenmerkend is vir hul variant van Antinoan aanbidding as "queer, Graeco-Roman-Egyptian polytheist" godsdiens) voortgegaan het as die Naos Antínoou, gesamentlik deur vyf individue beheer.

Kwessies / UITDAGINGS

As 'n klein en geografies diffuse groepering het die Antinous-aanbidders weinig aandag gekry en dus weinig vyandigheid van ander sektore in die samelewing. Dit staan ​​in kontras met lede van sekere ander moderne heidense godsdienste, soos Wicca, wie se hoër openbare profiel hulle oopgemaak het vir breër vooroordeel en selfs vervolging. Terselfdertyd het hierdie diffuse verstrooiing ook praktiese uitdagings vir praktisyns ingehou. Lede woon dikwels ver van mekaar, wat dit moeilik maak om interaksie en groepaktiwiteite te hê. Soos hierbo opgemerk, is hierdie probleem tot 'n mate omseil deur die gebruik van Skype en sosiale media, maar of dit voldoende alternatiewe vir fisieke kommunikasie en interaksie is, kan bespreek word. Dit is veral nie 'n probleem waarmee verskeie ander gay en / of vreemde georiënteerde moderne heidense groepe gekonfronteer word nie. The Minoan Brotherhood, 'n tradisie van Wicca wat in 1977 deur Eddie Buczynski (1947–1989) in New York City gevestig is, versprei deur 'n gesinsisteem wat van aangesig tot aangesig inleiding tot die orde en groepgebaseerde rituele aktiwiteite behels (Lloyd 2012; Burns 2017; Tully 2018). Die Radical Faery-tradisie, wat in 1979 in die Verenigde State geskep is, werk nie volgens 'n lynstelsel nie, maar het altyd geleenthede gereël waar groot getalle gay mans bymekaar kom, wat dikwels vir 'n tydperk van 'n paar dae saamkamp (Timmons 1990; Kilhefner 2010) . Die gebrek aan hierdie fisiese verbindings en grootliks aanlyn gebaseer, verskil die nuwe kultus van Antinous van ander vorme van gay-georiënteerde en / of queer-georiënteerde moderne heidendom.

Nog 'n probleem wat die kultus van Antinous in die gesig staar, is die verskillende interpretasies wat bestaan ​​ten opsigte van die godheid se verhouding met die LGBT-gemeenskap. Soos spesifiek hierbo, bied die Tempel van Antinous-groep onder leiding van Subia Antinous aan as die "Gay God" en beklemtoon die godheidsverenigings met gay mans. Omgekeerd stel Lupus voor dat die kultus geskik is vir almal wat onder die "queer" rubriek identifiseer. Terwyl die kultus diffuse is en in afsonderlike groepe verdeel word, kan dit by hierdie diversiteit van interpretasie voorsiening maak, maar sulke afdelings kan probleme veroorsaak vir enige pogings tot groter eenheid wat in die toekoms gepoog kan word. Dit is 'n soortgelyke situasie as wat onder die Radikale Faeries gesien kan word, wat ook interne debatte gekonfronteer het of hul beweging hoofsaaklik gerig moet wees op gay-mans, of dat dit inklusief moet wees vir alle bekende mense (Stover III 2008 ).

IMAGES

Beeld #1: Antieke beeldhouwerk op die terrein van die Nuwe Paleis in Potsdam.
Beeld #2: Foto van Antonius Subia,
Beeld #3: Foto van P. Sufenas Virius Lupus.

Verwysings

Burns, Bryan E. 2017. "Kretomania en Neo-Paganism; Die Groot Moeder Godin en Gay Manlike Identiteit in die Minoan Broederskap. "Pp. 157-72 in Kretomania: Moderne Begeertes vir die Minoïese Verlede, geredigeer deur Nicoletta Momigliano en Alexandre Farnoux. Londen en New York: Routledge.

Doyle White, Ethan. 2018. "Argeologie, Historiek en Homoseksualiteit in die Nuwe Kultus van Antinous: Persepsies van die verlede in 'n hedendaagse heidense godsdiens." Pp. 127-48 in Nuwe Oudhede: Transformasies van Antieke Geloof in die Nuwe Era en daarna, geredigeer deur Dylan Burns en Almere Barbara-Renger. Sheffield: Equinox.

Doyle White, Ethan. 2016. "Die Nuwe Kultus van Antinous: Hadrian's Deified Lover and Contemporary Queer Paganism." Nova Religio: Die Tydskrif van Alternatiewe en Opkomende Godsdienste 20.1: 32-59.

Kaye, Richard A. 1996. "Sy godsdiens verloor: Saint Sebastian as Hedendaagse Gay Martyr." Pp. 86-105 in Uitsigte: Lesbian en Gay Sexualities en Visuele Kulture, geredigeer deur Peter Horne en Reina Lewis. Londen: Routledge.

Kilhefner, Don. 2010. "Die Radikale Faeries by Dertig." Die Gay en Lesbian Review 17.5: 17-21.

Lambert, Royston. 1984. Geliefde en God: Die verhaal van Hadrianus en Antinous. Londen: George Wiedenfeld & Nicolson.

Lloyd, Michael G. 2012. Bull of Heaven: Die Mitiese Lewe van Eddie Buczynski en die Opkoms van die New York-heidense. Hubbardston: Asphodel Press.

Magliocco, Sabina. 2001. Neo-Heidelike Heilige Kuns en Altare: Maak Dinge Hele. Jackson: Universiteit Pers van Mississippi.

Stover III, John A. 2008. "Toe Pan Met Wendy: Geslagtelike Lidmaatskap Debatte Onder Die Radikale Faeries." Nova Religio: Die Tydskrif van Alternatiewe en Opkomende Godsdienste 11: 31-55.

Timmons, Stuart. 1990. Die probleme met Harry Hay: stigter van die moderne Gay Movement. Boston: Alyson.

Tully, Caroline J. 2018. "The Artifice of Daedalus: Modern Minoica as Godsdienstige Fokus in Hedendaagse Heidendom." Pp. 76-102 in Nuwe Oudhede: Transformasies van Antieke Geloof in die Nuwe Era en daarna, geredigeer deur Dylan Burns en Almere Barbara-Renger. Sheffield: Equinox.

Vout, Caroline. 2007. Krag en Erotiek in Imperiale Rome, Cambridge: Cambridge University Press.

Vout, Caroline. 2005. "Antineus, Argeologie, Geskiedenis." Die Tydskrif vir Romeinse Studies 95: 80-96.

Waters, Sarah. 1995. '' Die mees beroemde fee in die geskiedenis: 'Antineuse en Homoseksuele Fantasie.' Tydskrif van die Geskiedenis van Seksualiteit 6: 194-230.

AANVULLENDE HULPBRONNE

Die Tempel van Antinous webwerf. Toegang verkry vanaf http://www.antinopolis.org/index.htm op 12 Junie 2018.

Die Naos Antínoou webwerf. Toegang verkry vanaf https://naosantinoou.org/ op 12 Junie 2018.

Post Datum:
19 Junie 2018

 

 

Deel