Lydia Willsky-Ciollo

Frances Willard

FRANCES WILLARD TIJD

1839 (September 28): Frances Willard is gebore in Churchville, New York.

1857: Frances en Mary Willard het by die Normal Institute ingeskryf.

1858–1859: Willard het by die Northwestern Female College ingeskryf.

1859 (Junie): Willard ervaar 'bekering' na 'n tyfus.

1860 (Januarie): Willard het formeel by die Methodist Episcopal Church aangesluit.

1862 (Junie): Willard se suster Mary is oorlede.

1865–1866: Willard dien as ooreenstemmende sekretaris van die Amerikaanse Methodist Ladies Centenary Association.

1866: Willard begin onderrig aan die Genesee Wesleyan Seminary.

1868 (Januarie): Josias, sy vader, is oorlede.

1868–1870: Willard reis saam met Kate Jackson deur Europa.

1871: Willard word aangestel as president van die pas gestigte Evanston College for Ladies.

1873: Evanston College for Ladies saamgesmelt met Northwestern University; Willard is aangewys as dekaan van vroue in Noordwes en professor in estetika; sy bedank in 1874.

1874: Willard het by die Woman's Crusade aangesluit, wat haar gelei het tot lidmaatskap van die Woman's Christian Temperance Union (WCTU).

1874: Willard is verkies tot sekretaris van die National Congress of Women.

1874–1877: Willard dien as ooreenstemmende sekretaris van die Chicago-hoofstuk van die WCTU en dien tot 1877 as president daarvan.

1876–1877: Willard dien as sekretaris van die Nasionale WCTU.

1877: Willard het hom tot 1878 by Dwight Moody's Gospel Institute aangesluit.

1878 (Maart): Willard se broer Oliver is oorlede; daarna word sy die redakteur van sy ontbrekende koerant, Die Chicago Times, wat later die somer op die veiling verkoop is.

1878: Willard word verkies tot president van die Illinois WCTU.

1879: Willard word verkies tot president van die Nasionale WCTU, 'n pos wat sy beklee tot haar dood in 1898.

1887: Willard is verkies tot afgevaardigde by die Methodist Episcopal Church General Conference.

1888–1890: Willard dien as president van die National Council of Women van die Verenigde State.

1888: Willard stig World WCTU; het sy president in 1893 geword.

1892: Frances se moeder Mary is oorlede.

1892: Willard seil na Engeland om met die British Women's Temperance Association te vergader.

1898 (17 Februarie): Frances Willard is oorlede aan griep; sy is begrawe op die Rosehill-begraafplaas in Chicago, Illinois.

BIOGRAFIE

Frances Elizabeth Caroline Willard is gebore op September 28, 1839 in Churchville, New York (naby Rochester). Sy was een van drie oorlewende kinders van haar pa, Josiah Flint Willard, 'n voormalige Wisconsin-vergadering en sakeman, en ma, Mary Thompson Hill Willard, 'n onderwyser. Haar kinderjare was ietwat heersende as gevolg van haar pa se veranderende loopbaanambisies (van melkboer, pastoor, gemeentelid, bankier), 'n feit wat in 'n aantal bewegings weerspieël word, eers na Oberlin, Ohio, dan na Janesville, Wisconsin, en uiteindelik vestig in Evanston, Illinois.

Vanuit 'n vroeë ouderdom het Willard se ouers 'n sekere onkonvensionele benadering tot geslagsrolle uitgestal, en hulle het gedink dat vroue alleen na die herdenking geroei moet word. Terwyl hulle nog steeds verwag dat hul dogters hul huishoudelike pligte sal hanteer, het Frances se ouers 'n premie op die opvoeding van al drie kinders (Frances, Mary en Oliver) geplaas. Albei meisies het Milwaukee se Normale Instituut bygewoon terwyl hulle in Wisconsin en dan Noordwes-Vroulike Kollege woon toe hulle in Illinois verhuis het, waaruit Frances in 1859 gegradueer het. Willard was veral naby haar suster, wie se vroulike deugde sy albei bewonder en beny het. Sy het dikwels haar eie prioriteite gekonfronteer, wat destyds as "manlik" beskryf sou gewees het met dié van Maria. So toe Maria in 1862 gesterf het, was dit 'n oomblik van beide groot hartseer en persoonlike groei vir Frances. Alhoewel hy deur Maria se dood verwoes is, het Willard bevind dat die verlies die koppe gebreek het wat sy gevoel het om haar aan die werk van die huis te bind. Maria sal aanhou dien as die vroulike model waarop Willard baie van haar posisie op gemoedheid en later vroue se kiesreg sal bou. Willard [Image aan die regterkant] was iets van 'n raaisel in die negentiende eeu as 'n vrou wat probeer het om die idee van 'ware vrouens' of vroulikheid te kombineer (voorgestel aan die idee dat vroue inherent vroulik was en die beste by die binnelandse sfeer pas) 'n vraag na vroue se toegang tot openbare lewe en instansies.

Die dekade van die 1860s was een van die groot groei vir Frances, wat ontdek het dat die beste manier om haar unieke platform van vroulikheid en radikale verandering te implementeer, op die gebied van onderwys, spesifiek dié van vroue, was. In 1866 het hy 'n leergang by die mededingende kollege genaamd Genesee Wesleyan Seminary gehad. Dit was egter net mans wat werklike "seminaar" -grade as ministers ontvang het. Nadat sy 'n wêreldtoernooi van 1868-1870 met haar vriend, Kate Jackson, aangepak het, het sy in Evanston hervestig en is later die president van die Metodiste-instelling, Evanston College for Women, in 1871 aangewys. Toe die kollege twee jaar later in Noordwes opgeneem is, is sy as dekaan van alle vroue aan die universiteit aangewys. Sy was ook 'n professor in Engels en kuns, posisies wat sy tot 1874 gehou het. Dit was by Evanston, later Noordwes, dat Willard die eerste keer 'n konteks geskep het waarin jong vroue "volgens die negentiende-eeuse standaarde" vroulik "kon optree en tog vry voel om te rebelleer deur vrae te vra en verskillende pad na sukses te soek as wat hulle gewoonlik aan hulle gegee is.

Na 1874 het Willard se aktivisme haar in ander rolle verby onderwys verplaas, naamlik werk as administrateur en spreker in verskeie verenigings en hervormingsbewegings, soos temperament en vroueregte, veroorsaak dat sy die res van haar lewe sal wy en wat in groter beskryf word. detail hieronder. Sy het ook 'n loopbaan as skrywer ontwikkel. Van 1886 na 1897 het sy voortdurend en veral oor die vermoë van vroue gepubliseer. Opvallend onder haar publikasies is verskeie boeke wat bedoel is vir die praktiese gebruik van jong vroue. Gaan teen die tipiese handleidings van negentiende-eeuse vroulikheid, haar boeke Hoe om te wen: 'n boek vir meisies (1886; herdruk in 1887 en 1888) en Beroepe vir vroue (1897) het gefokus op die uitbreek van vroue uit tradisionele geslagsrolle en geslagse beroepe of spasies. Soortgelyk, haar boek Vrou in die preekstoel (1888) het eksplisiet gepleit vir die ordinering van vroue en vir die toelating van vroue tot rolle van kerkbestuur. Haar belangrikste boek was haar outobiografie, Glimpses van vyftig jaar, gepubliseer in 1889, [Beeld regs] wat haar vaardigheid as skrywer vertoon het en die proses van hoe sy van 'n jong vrou met 'n groot potensiaal gegroei het tot 'n aktivis en bekende internasionale bekendheid.

Willard is nooit getroud nie, 'n feit wat historici gelei het om oor haar seksualiteit te spekuleer, alhoewel sy kortliks met Charles H. Fowler in 1861 verloof was. (Fowler gedien as president van die Noordwes-Universiteit gedurende haar ampstermyn, wat ten minste gedeeltelik haar vroeë vertrek uit die instansie in 1874 verklaar, alhoewel die hoofrede Fowler se kritiek was op die self-opgelegde "eerskode" wat Willard onder die vroue onder haar sorg as president en dan dekaan). Die belangrikste verhoudings van haar lewe was dié wat sy met ander vroue gesmee het. Soos in die konteks van die negentiende eeu waargeneem, is die vriendskap van jong vroue dikwels met romanse getuig (Carol Smith-Rosenberg noem dit "homososiale"); of dit nou in seksuele verhoudings vir Willard is, is eenvoudig spekulatief (Smith-Rosenberg 1975: 8). Wat bekend is, is dat haar vriendskappe met Kate Jackson, Anna Gordon, en Lady Henry Somerset van kritieke belang was om Willard se gevoel van krag te hê wat vroue moes hervorm wanneer hulle saamgebind het.

Haar vriendskap met Lady Henry Somerset sal veral vrugbaar wees. Somerset was swaar betrokke by vroue se regte en wêreldbewegingsbewegings, en het gehelp om Willard in transatlantiese invloede te bring. Willard het met die Britse Vroue se Temperance Association begin ooreenkomstig die hoop om 'n Wêreldvroue se Christelike Temperance Union (WWCTU) te skep wat begin in 1886, en uiteindelik die eerste internasionale konvensie in 1891 belê. In 1892 het sy en Anna Gordon gesit vir Engeland om hul werk oor vroue se regte in die buiteland voort te sit.

Willard gekontrakteer griep in die winter van 1898 as sy bereid was om te vaar vir Europa. Sy het in haar kamer stilgestaan ​​in haar kamer by die Empire Hotel in New York City op Februarie 17 van daardie jaar.

RICHTINGEN / leerstellinge

Die Willard-familie se vroeë nomadisme is weerspieël in hul godsdienstige affiliasie. Die Willards het as Baptiste begin, by 'n gemeentekerk aangesluit terwyl hulle in Oberlin woon. Toe hulle aangetrokke was volgens die emosionele en entoesiastiese styl van sy prediking, het hulle lede geword van 'n Metodiste-biskopskerk toe hulle in Wisconsin aangekom het. Dit was die benaming in wat hulle sou bly. Frances het Metodisme haar denominasiehuis regdeur haar lewe genoem, maar haar godsdienstige oortuigings sou haar onafhanklikheid weerspieël, wat uiteindelik lei tot sienings wat afwyk van ortodokse metodiek in die laaste dekade van die negentiende eeu. Van die begin af het sy met twyfel gesukkel of sy ooit bekeer sou word, selfs die herlewingsmodel van Metodiste-aanbidding kritiseer. Uiteindelik is haar jeugdige geestelike wrangling opgelos, en in 1860 het sy 'n oortuiging uitgespreek dat sy bekeer is. Haar Christelike oortuiging was so groot dat Willard op 'n stadium 'n begeerte gestel het om 'n geordende predikant te word, wat selfs as hoof-evangelis op Dwight Moody se personeel gedien het tydens sy stelling by sy Bybelinstituut in Chicago. Sy het waarskynlik haar begeerte vir formele godsdienstige leierskap gekanaliseer in haar maatskaplike hervormingswerk, wat altyd 'n godsdienstige gebuig gehad het.

Van vroeg af het Willard [Image to the right] begin om 'n "feministiese" bewussyn te ontwikkel, alhoewel sy dit nie as sodanig sou noem het nie. Haar veroordeling van enige letterlike lees van die Bybel het wortel gevind in haar lees van Bybelse gedeeltes wat verband hou met vroue. Byvoorbeeld, sy het in haar joernaal in 1859 geskryf dat sy nie in die letterlike waarheid van Efesiërs 5 kon glo nie: 22-24:

Vroue, onderwerp julleself aan jou eie mans soos jy aan die Here doen. Want die man is die hoof van die vrou, want Christus is die hoof van die kerk, sy liggaam waarvan hy die Verlosser is. Nou soos die kerk aan Christus onderwerp, moet ook vroue in alles aan hulle mans onderwerp.

Sou sy dit glo, het sy geskryf, "Ek moet die getuienis genoeg dink dat God onregverdig was, a tiran"(Willard, dagboek, Mei 26, 1859). Tog sal sy nie die stappe van haar kollega, Elizabeth Cady Stanton, neem nie Die vrou se Bybel (1895, 1898) effektief gesny, geplak en herinterpreteer gedeeltes van die Bybel, met die doel om die misogie wat inherent is aan die Bybel en in die Christendom self te openbaar. Willard het geglo Stanton het te ver gegaan. Terwyl Willard 'n letterlike interpretasie van die Bybel sou vermy en haar eie inloop met die Metodistiese Episkopale Kerkhiërargie sou ervaar, het sy getrou gebly aan die kerk.

Vroue in die Metodiste Episkopale Kerk het 'n oorgangstydperk binnegaan soos Willard se ster begin styg het. Tot dusver het vroue geen formele rol in Metodiese regering gehad nie en kon hulle nie toegang tot die Algemene Konferensie kry nie. Gedurende die 1880's het die gety egter blykbaar draai om vroue in staat te stel om 'n meer formele en invloedryke rol in die kerkhiërargie te hou. As gevolg van hierdie verskuiwing, in 1887, is Willard deur haar bisdom (die Rockrivier Konferensie van Illinois) verkies om as verteenwoordiger te dien vir die 1888-vergadering van die Metodiste-bisschoppelike algemene konferensie, een van slegs vyf vroue om so 'n onderskeid te kry. In 'n wending van die lot was Willard egter nie in staat om as gevolg van haar ma se siekte by te woon nie. Sonder Willard het die stoot vir 'n groter rol vir vroue in die kerk gefokus, asook 'n bespreking van die aanpassing van die denominasie met die oorsaak van vroue se verkiesing. Alhoewel sy nooit die Metodiste-biskopskool formeel sou verlaat nie, het sy teleurgesteld geraak by haar huisinrigting se gebrek aan ondersteuning vir vroue, binne en buite die kerk (Bordin 1986: 167-68).

Ten spyte van hierdie lewenslange affiliasie was Willard se godsdienstige belange nooit beperk tot Metodisme nie. Sy het onder andere in Swedishborgianism and Theosophy gedrink, wat nuuskierigheid uitdruk in die onsigbare wêreld en die esoteriese kennis wat deur sy inwoners verskaf word. As gevolg van haar godsdienstige eklektisisme het Willard 'n unieke stel teologiese leerstellings ontwikkel. Deur die teologiese en ortodokse Christelike geloof te kombineer, het Willard die oortuiging dat die hervorming van die menslike natuur 'n noodsaaklike stap vir die geestelike en morele opheffing van die samelewing as geheel was. Teen 1889 het sy volgens die toenemend algemeen onder liberale protestante gekom dat die meeste wêreldgodsdienste dieselfde etiese beginsels gehad het en dat daar geen eksklusiewe pad na waarheid en verlossing was nie. Sy het uiteindelik haar eie weergawe van Christelike Sosialisme omhels, wat die eenvoudige voorskrif beklemtoon het dat "God liefde is" en deur God lief te hê, 'n Christelike geliefde mensdom, wat dit 'n morele en goddelike plig maak om sy opheffing te soek.

Dit is nie verbasend nie, gegewe die evolusie van haar besondere merk van Christelike geloof, dat Willard se godsdienstige oortuigings hoofsaaklik was in haar keuse van loopbaanpad, en het haar hervormingswerk in haar eie persoonlike teologie gegrond. Haar identifikasie as Christen-sosialisus het hervormingswerk 'n beroepsbehoeftes gemaak (Willard 1880: 95-98). Meer spesifiek, godsdienstige taal het sy weg gevind in die platform van bewustheid en vroueregte-aktivisme. Byvoorbeeld, die grondslag vir haar voorspraak vir moedigheid was die oortuiging dat alkoholmisbruik nie net 'n sosiale, maar 'n morele kwaad was nie. Die credo van die WCTU was dat dronk manne dikwels dronk was mans wat hul vroue en kinders onder die invloed van drank geslaan het. "Gees", die alledaagse term vir harde alkohol, het in hierdie konteks letterlik verwys na die oortuiging dat alkoholverbruik die drinker met bose, sondige begeertes binnegedring het. Dit was haar uiteindelike nakoming van die Christelike sosialisme, waar sy haar godsdienstige en professionele nis gevind het, 'n platform wat die sosiale evangelie van die vroeë twintigste eeu beoog het, 'n beweging wat godsdienstige hervormingspogings aangespreek het op sistemiese sosiale verandering eerder as individuele bekering.

LEIERSKAP

Om te sê dat Frances Willard 'n opvallende teenwoordigheid in terme van leierskap het, is 'n understatement. Sy was op verskeie punte tydens die laat 1880's en vroeë 1890s, die president van die Vrou se Christelike Temperance Union (WCTU), die Nasionale Vroue van die Verenigde State van Amerika (NCW) en die Wêreldvrou se Christelike Temperance Union (sowel as 'n stigter van daardie organisasie). Begin as opvoeder, haar funksies en vaardighede uitgebrei om dié van fondsinsameling, rektor, president, afgevaardigde en politikus in te sluit. Namate haar rolle uitgebrei het, het haar politieke posisies ontwikkel, van 'n begeerte om vroue op te voed, tot 'n begeerte om die onderdrukking van vroue wat deur middel van drank gedryf word, uit te roei, tot die voorspraak vir vroue se verkiesing. In al haar rolle en posisies het sy die oortuiging gehandhaaf dat vroue op hul beste was toe hulle hul inherente vroulike vermoëns en deugde gebruik het, wat hulle kon kanaal in die industrie, politiek en kultuur vir die verbetering van die Amerikaanse samelewing. By die 1880's, volgens haar biograaf Rut Bordin, was sy "Amerika se bekendste vrou, [Beeld regs] 'n posisie wat sy tot haar dood sou beset" (1986: 112).

Vanuit 'n jong ouderdom het Willard 'n besondere affiniteit gehad vir die armes en afvalliges tesame met 'n begeerte om te help. Hierdie poging het haar eers na die opvoedingsveld geneem, maar sy het haar uiteindelik gevind toe sy by die WCTU aangesluit het. Gevestig in 1874 om die gevare van alkoholisme te bestry, het die WCTU weerspieël die oplewing van hervormingsbewegings wat deur vroue aangespoor word, asook die hervorming van vroue se regte. Die platform was gebaseer op die leer van "huisbeskerming", naamlik dat die gemoedstoestand die beskerming van die gesin van die gevare van alkohol bekommerd maak. En terwyl dit begin met die doel om 'n "nugter en suiwer wêreld te skep," het sy pogings uiteindelik uitgebrei na talle negentiende-eeuse sosiale probleme (prostitusie, sanitasie, openbare gesondheid), wat op een of ander manier gekoppel was aan die oorsaak en vordering van vroue. Vir al hierdie sosiale siektes was die genesing op die basis dieselfde. Die WCTU is op 'n platform van postmillennialisme gebou. Die gemeenskaplike sonde het hulle uitgewis, en so sou hulle die boodskap van die Christendom versprei en help om die Koninkryk van God in te samel. Willard het by die WKTU aangesluit by dieselfde tyd as wat sy verkies is tot die rol van sekretaris van die Nasionale Kongres vir Vroue in 1874, wat die twee oorsake van haar hervormingsagenda onthul. Sy is kort daarna verkies tot die rol van ooreenstemmende sekretaris van die Chicago-hoofstuk van die WCTU.

Met verloop van tyd het Willard die politisering van haar sienings en haar loopbaan beleef. In die eerste plek was die inhoud van die voorstander van temperament as 'n manier om die toestand van vroue en die samelewing te verbeter deur die uitwissing van die onregverdigheid. Sy het geleer dat 'n ware hervorming van die samelewing eers sou kom as vroue groter en meer praktiese invloed in die openbare sfeer. As gevolg van hierdie evolusie het in 1875 Willard begin om te lees oor die beginsels van vroueregte, temperament en stemreg, wat dikwels onder die frase "die vrouevraag" gegroepeer is. Dit het haar gelei om onder die evangelis Dwight Moody te werk. , wie se oratoriese vaardigheid bekend was en wie se evangeliese beginsels beslis in ooreenstemming was met Willard se standpunte in daardie tyd. Sy het uiteindelik met Moody geskei, toe die meer liberale Christen-lede van die WKUU op Moody se invloed gegroei het en 'n skynbare draai van die WKTU na Christelike evangelisasie.

In die 1880s, met Willard nou aan die stuur van die WCTU, het die vakbond van 'n platform van huisbeskerming na een van die natuurregte verskuif, of die idee dat vroue dieselfde Godgegewe reg gehad het om as mans te stem. Terwyl haar toewyding tot stemreg versterk word, sal sy by dieselfde konferensies en konvensies as Susan B. Anthony (1820-1906) en Elizabeth Cady Stanton (1815-1902) vind. In haar hoedanigheid van president van die WCTU was Willard ook in haar begeerte om die noordelike en suidelike vroue rondom die kwessie van verstandigheid te verenig, 'n doel wat haar op talle praatroetes in die suide gebring het (en waarmee sy baie gehad het sukses). Sy het ook uitgekom na swart vroue in die suide, alhoewel die kruising van ras en behoud haar later in die moeilikheid sou bring (hieronder beskryf). In haar rol as voorsitter van die WCTU het Willard die leuse "Do Everything" aangeneem. Dit het in wese gesê dat alle areas van maatskaplike vooruitgang die werk van die unie was, van gemoedstoestand tot tronkhervorming tot voorspraak vir die studie van die sosiale wetenskappe.

Uiteindelik het Willard se sigbaarheid en ervaring as spreker en organiseerder haar gelei om die WCTU met die nasionale Verbodsparty in lyn te bring. Deur die lobby op die platform van beskerming van die huis te beskerm, het Willard ook hierdie onafhanklike politieke party gebring aan die idee dat hulle voor die verkiesing van vroue moes pleit, aangesien vroue ongetwyfeld sal stem vir hulle! Die verhouding was 'n wedersyds voordelige een. Willard het die geleentheid gekry om 'n sterker basis te skep, en Willard het die Verbodsparty aangespoor om in lyn te kom met ander derde partye wie se doelstellings ook op sosiale verandering en vooruitgang, soos die Populist Party, gefokus was. Daar was baie in die WKTU en die Verbodsparty wat gevoel het dat Willard se "Do Everything" -beleid die spesifieke doelwitte van elke groep verdun. Uiteindelik het die Verbodsparty so 'n samesmelting met die Populiste verwerp, en die WCTU het uiteindelik 'n verhouding met 'n politieke party of met ander verenigings, soos die Ridders van Arbeid, teëgekom.

In haar wonderlike werk as leier het Willard 'n begeerte vir revolusie gekombineer met 'n sekere konserwatisme gebaseer in die gedagte van afsonderlike sfere vir vroue en mans, 'n kombinasie wat haar uniek in staat gestel het om op 'n negentiende-eeuse wêreld te reis waar hierdie posisies was dikwels in stryd.

Kwessies / UITDAGINGS

Behalwe die gewone stryd van enige aktivis om mense na hervorming te stoot, of van enige administrateur wat haar vermoëns oorskiet, het Willard minstens twee groot kontroversies in haar lewe ervaar. Die eerste was die bou van die tempelgebou in Chicago, wat die hoofkwartier van die WCTU gehuisves het. Die WCTU is hard getref deur die finansiële paniek van 1893. Die WCTU het baie van sy kapitaal belê in die oprigting van sy hoofkwartier en het gehoop dat die gebou uiteindelik deur die huur van spasie sou betaal en die WCTU se leë koffer sou aanvul. Die paniek het egter beteken dat die gebou meestal leeg gebly het. Die gebou, hoewel mooi en 'n simbool van die WCTU se prestasie, het in die vakbond se baan verander. As gevolg van die krisis het 'n faksiekritiek van Willard 'n vastrapplek in die WKTU gekry en het sy amper as president verdryf.

Miskien was die berugste kontroversie van haar loopbaan 'n openbare debat met die Amerikaanse Amerikaanse burgerregte-leier en suffragist, Ida B. Wells (1862-1931). Hy het Willard daarvan beskuldig dat sy rassistiese stereotipes in die nastrewing van haar hervormingsagenda sou voortduur. Dit was nie ongewoon in die negentiende en twintigste eeue dat vroue-regte-advokate ander bevoorregte groepe (naamlik swartes of immigrante) as 'n foelie vir wit vroue aanbied om die wenslikheid van laasgenoemde as burgers en kiesers uit te lig of hul eie "geneesmiddels" te bevorder nie. vir maatskaplike kwale. Die impetus vir Wells se kritiek was Willard se gebruik van die klassieke rassistiese mite dat wit vroue kwesbaar was vir verkragting deur swart mans, wat sy aangevoer het, was veral geneig tot dronkenskap. Wells was veral aangewese by Willard se gebruik van die rassistiese trope, want Willard het ook geïmpliseer dat die WCTU 'n anti-lynching posisie gehad het. Wells bevraagteken die geveinsdheid van Willard se retoriek, en maak die punt dat Willard terugval op rassistiese idees om die gemoedstoestand van die WCTU in die suide te handhaaf, 'n feit wat bevestig word deur die feit dat die suidelike WCTU-hoofstukke rasse geskei is. Na aanleiding van die uitruiling het Willard in die openbaar die lynstryd veroordeel, maar het steeds die retoriek van swart manlike dronkenskap gebruik om te argumenteer vir die gevare van alkohol.

Miskien bly die belangrikste kontroversie egter hoe om die nalatenskap van Frances Willard te interpreteer. Lees deur die mislukking van Verbod (1920-1933), dit is maklik om Willard en haar werk te verwerp aan die annale van verkeerde hervormers en hervormingsbewegings. Terwyl die Wet op Volstead (1919, die Wet op Nasionale Verbod om die bedoeling van die Agttiende Wysigingswet op die Grondwet te implementeer wat die produksie en verkoop van alkohol vir verbruik verbied) beslis beskou kan word as die hoogtepunt van WCTU-veldtogte, was sukses op wetgewende vlak slegs die mees sigbare van Willard se prestasies. Willard se sukses as organiseerder, skrywer en spreker, haar voorskool in die koppeling van Christelike geloof tot sistemiese sosiale hervorming, en haar dreigende media-teenwoordigheid as 'n (indien nie) verteenwoordiger van vroue se stemme gedurende die negentiende eeu, wys op haar impak as 'n vrou vir haar tyd en vir enige toekomstige pogings wat gerig is op geslags- en klasgelykheid.

IMAGES

Beeld #1: Frances Willard leer om 'n fiets te ry. Hoflikheid van Wikimedia
Commons.
Beeld #2: Die omslag van  Glimpses van vyftig jaar. Geregtigheid van Newberry Digital Collections vir die Klaskamer, Newberry Biblioteek, Chicago.
Beeld #3: Portret van Frances Willard. 1906. Geniet van Wikimedia Commons.
Image #4: Standbeeld van Frances Willard in die Nasionale Statuary Hall Collection, Verenigde State Capitol Building. Geniet van Wikimedia Commons.

Verwysings

Bordin, Rut. 1986. Frances Willard: 'n Biografie. Chapel Hill: Universiteit van North Carolina Press.

Bordin, Rut. 1981. Vrou en Temperance: Die soeke na mag en vryheid, 1873-1900. Philadelphia: Temple University Press.

Smith-Rosenberg, Carol. 1975. "Die Vroue Wêreld van Liefde en Ritueel: Verhoudings tussen Negentiende-eeuse Vroue." Tekens 1: 1-29.

Stanton, Elizabeth Cady, ed. 1895, 1898. Die vrou se Bybel. 2 Volumes. Chelmsford, MA: Courier Corporation.

Willard, Frances, Helen Winslow, en Sallie White, eds. 1897. Beroepe vir vroue. New York: Suksesmaatskappy.

Willard, Frances. 1889. Glimpses van Vyftig Jaar: Die Outobiografie van 'n Amerikaanse Vrou. Chicago: Vrou se Christelike Temperance Publishing Association.

Willard, Frances. 1888. Vrou in die preekstoel. Chicago: Vrou se Christelike Temperance Publishing Association.

Willard, Frances. 1886; herdruk 1887, 1888. Hoe om te wen: 'n boek vir meisies. New York: Funk & Wagnalls.

Willard, Frances. 1880. "Presidensiële adres." Notule van die National Woman's Christian Temperance Union. Chicago: Vrou se Christelike Temperance Union.

Willard, Frances. 1857-1870. Dagboek van Frances Willard. Vrou se Christelike Temperance Union Papers, Willard Memorial Library.

AANVULLENDE HULPBRONNE

Braude, Ann. 2000. Vroue en Amerikaanse godsdiens. Godsdiens in die Amerikaanse Lewensreeks. New York: Oxford University Press.

Cott, Nancy. 1978. Die Bonds van Vrouskap: "Vrouensfeer" in Nieu-Engeland, 1790-1835. New Haven, CT: Yale Universiteit Pers.

Oom Hart, Maria. 1944. Frances Willard: Van Gebede tot Politiek. Chicago: Universiteit van Chicago Press.

Gifford, Carolyn De Swarte, en Amy R. Slagell, eds. 2007. Laat iets goed gesê word: Toesprake en geskrifte van Frances E. Willard. Urbana: Universiteit van Illinois Press.

Gordon, Anna. 1898. Die pragtige lewe van Frances E. Willard: 'n Memorial Volume. Evanston, IL: Women's Temperance Publishing Association.

Hempton, Dawid. 2008. "Sarah Grimke, Elizabeth Cady Stanton, en Frances Willard-Bybelverhale: Evangelicalisme en Feminisme." Pp. 92-113 in Evangeliese Ontnugtering: Nege Portrette van Geloof en Twijfel. New Haven, CT: Yale Universiteit Pers. 

Marilley, Suzanne M. 1993. "Frances Willard en die Feminisme van Vrees." Feministiese Studies 19: 123-46.

Slagell, Amy R. 2001. "Die Retoriese Struktuur van Frances E. Willard se Veldtog vir Vroue Suffrage, 1876-1896." Retoriek en Openbare Sake 4: 1-23.

Willard, Frances. 1883. Vrou en Temperance. Hartford, CT: Park Publishing Co.

Post Datum:
15 Junie 2018

Deel