Elizabeth Schleber Lowry

Die Fox Sisters

TYDSTUK VIR DIE FOX SISTERS

1813 (8 April): Ann Leah Fox is gebore in Rockland County, New York.

1833 (7 Oktober): Margaret (Maggie) Fox is gebore in Consecon, Prince Edward County, Ontario, Kanada.

1837 (27 Maart): Catherine (Kate) Fox is gebore in Consecon, Prince Edward County, Ontario Kanada.

1848: Die familie Fox verhuis van Belleville, Ontario na Hydesville, New York.

1848 (31 Maart): Kate (twaalf) en Maggie (vyftien) het geheimsinnige 'rappings' gehoor wat hulle aan 'n spook toegeskryf het.

1849 (14 November): Die 'Fox Sisters' (Leah, Maggie en Kate) het 'n demonstrasie gelewer van hul ongewone 'vermoëns' in Rochester, die Corinthian Hall in New York.

1850's: Spiritualistiese "demonstrasies" het toenemend gewild geword namate mediums in die voetspore van Fox Sisters gevolg het en op die lesingkring gegaan het om hul vermoëns te demonstreer.

1851: Die Fox Sisters word ondersoek deur die "Buffalo Doctors", wat verklaar het dat hulle bedrog is.

1852: Maggie begin 'n verhouding met die ontdekkingsreisiger Elisha Kent Kane.

1853: Patentondersoeker Charles Grafton Page het die susters ondersoek en vasgestel dat hulle bedrog is.

1853: The Fox Sisters verhuis na New York City en skei van mekaar en werk elkeen oënskynlik alleen vir private kliënte.

1857: Elisha Kent Kane sterf tydens 'n ekspedisie en laat Maggie radeloos.

1858: Leah trou met die ryk invloedryke Brooklyniet, Daniel Underhill.

1862: Maggie beweer dat hulle in die geheim getroud is, neem Kane se naam aan en word Margaret Fox Kane.

1871: Kate reis na Engeland.

1872: Kate trou met die Britse advokaat HD Jencken en het twee seuns in die wêreld gebring.

1881: Kate se man, HD Jencken, is oorlede en Kate het saam met haar seuns na New York teruggekeer.

1884: Die Seybert-kommissie van die Universiteit van Pennsylvania het Maggie Fox Kane ingesluit in hul ondersoek na Spiritualistiese verskynsels en het teleurstelling uitgespreek in haar prestasie.

1885: Leah publiseer haar outobiografie, Die Ontbrekende Skakel in Moderne Spiritualisme.

1888 (21 Oktober): Kate en Maggie verskyn aan die New York Academy of Music om in die openbaar te verklaar dat hul vermeende geesverslae 'n klug was.

1889: Kate en Maggie herroep hul verklaring dat die rappings 'n klug was.

1890 (1 November): Leah Fox Underhill is in New York City oorlede.

1892 (3 Julie): Kate Fox Jencken is in New York City oorlede.

1893 (8 Maart): Maggie Fox Kane is in New York City oorlede.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Ann Leah Fox Fish Underhill, Margaretta of Margaret ("Maggie") Fox Kane, en Catherine of Katherine ("Kate") Fox Jencken (dikwels na verwys as die "Fox Sisters") word baie toegeskryf aan die begin van die beweging wat ontstaan ​​het bekend as Modern American Spiritualism. Leah, die oudste van die trio, is in Rockland County, New York, gebore, terwyl die twee jonger susters in Consecon, Prince Edward County, Ontario, gebore is. Voordat hy in 1848 van Belleville, Ontario na die staat New York verhuis het familie het sy tyd verdeel tussen die Verenigde State en Kanada (Massicotte 2017: 22-23). In 1848 (toe tieners wat saam met hul ouers in Hydesville, New York woon), het Kate en Maggie na bewering geheimsinnige raps gehoor en klop resonerende dwarsdeur hul beskeie huis. [Image to the right] Glo dat die klop geproduseer word deur 'n spookagtige teenwoordigheid, Kate en Maggie het in reaksie begin klop en het spoedig 'n korrespondensie begin met wat hulle geglo het, was 'n spook. Dit het in die klein gemeenskap 'n bietjie gewek, en bure is genooi om die verskynsel te ervaar. In 'n getekende beëdigde verklaring wat aan die begin van Leah se outobiografie verskyn, Die Ontbrekende Skakel in Moderne Spiritualisme, die meisies se ma, mev. Fox skryf:

My jongste kind (Cathie) het gesê: “Mnr. Splitsvoet, maak soos ek, ”klap haar hande. Die geluid volg haar onmiddellik met dieselfde aantal raps; toe sy stop stop die geluid vir 'n kort tydjie. Toe sê Margaretta in sport: “Doen nou net soos ek; tel een, twee, drie, vier, ”en terselfdertyd die een hand teen die ander slaan, en die raps kom soos voorheen. Sy was bang om dit te herhaal. Toe sê Cathie in haar kinderlike eenvoud: “O moeder, ek weet wat dit is; môre is dit die April-gekke dag, en dit is iemand wat ons probeer flous. ” Ek dink toe ek kan 'n toets stel wat niemand in die plek kan beantwoord nie. Ek het die geraas gevra om my ouderdomme agtereenvolgens te verkrag. Onmiddellik is elkeen van my kinders se ouderdomme korrek aangegee en tussen hulle genoegsaam gestop om hulle te individualiseer tot die sewende waarin 'n langer pouse gemaak is, en dan nog drie nadruklike rapporte gegee, wat ooreenstem met die ouderdom van die kleintjie wat gesterf het, was my jongste kind. Ek vra toe: "Is dit 'n mens wat my vrae so korrek beantwoord?" Daar was geen rap nie. Ek het gevra: “Is dit 'n gees? As dit die geval is, maak twee raps? ' Twee geluide is gegee sodra die versoek gerig is ”(Underhill 1885: 7).

Na aanleiding van 'n ondersoek deur die bure is dit uiteindelik tot die gevolgtrekking gekom dat die meisies met die gees van 'n hekelaar gekommunikeer het, wat die vorige huurder van hul huis in die kelder vermoor en begrawe het. Hoewel Leah se outobiografie beweer dat menslike oorskot in die kelder van die Hydesville-huis gevind is, het Harry Houdini's 'N Magiër Onder die Geeste beweer dat Maggie later verklaar het dat daar nog nooit sulke oorblyfsels gevind is nie en dat die bure wat deur die rappings geïnspireer is, tot gevolgtrekkings oor 'n moontlike moord (1924: 7) gespring het. Soos die nuus van die meisies se gees-kommunikasie versprei het, het talle besoekers die verskynsels vir hulself gekry. Uiteindelik het die "geesverslae" so ontwrigtend geword dat Kate en Maggie se ma hulle gestuur het om by Amy te bly en Isak Post in nabygeleë Rochester, New York. Die boodskappe was prominente abolitioniste en Quakers, en was glo onder die indruk van die rappings. Na 'n kort vertrek met die Boodskappe het Kate en Maggie saam met hul ouer suster (dan Leah Fox Fish), wat ook in Rochester gewoon het, gewoon. [Image aan die regterkant] Leah, 'n enkelmoeder, was meer as 'n dekade ouer as haar susters. En sodra sy opgedaag het dat sy ook met geeste kon kommunikeer, het sy besluit dat die susters openbare demonstrasies moet gee van hul geheimsinnige magte . In 1849 het die Fox-susters hul eerste openbare demonstrasie by Rochester se Korintiese Zaal gelewer tydens 'n geleentheid wat deur die joernalis Eliab Capron georganiseer is. Die susters het gou roem gekry as "rappende" geesmediums, dit is mediums wat met geeste gekommunikeer het deur middel van klop en raps wat ooreenstem met briewe van die alfabet. Die drie jong vroue het demonstrasies regdeur die staat New York begin, en uiteindelik na New England en die suide van Ontario reis.

Op daardie tydstip is daar verwag dat vroue in die huis bly en ontmoedig word van openbare spraak of optrede. Leah Fox Underhill het in haar outobiografie probeer om kritiek vir haar openbare verskyning te omseil deur te beweer dat sy en haar susters nie eintlik wou reis of openbare demonstrasies wou gee nie, maar dat hulle ander wêreldse "vriende" daarop aangedring het, pesteer en selfs bullebakkery hulle totdat hulle berou en ingestem het om die geeste se bod te doen (Underhill 1885: 120). Gegewe die verbod op vroue se openbare verskynings, is dit ook opmerklik dat die Fox Sisters tydens hul eerste openbare demonstrasie (en in al die groot demonstrasies wat hulle verskaf het) nie gepraat het nie. Hulle het bloot hul werk as betogers gedoen, terwyl Eliab Capron, wat as hul bestuurder opgetree het, hulle bekend gestel het, hul egtheid beklemtoon en die gehoor deur die program gelei het. Tog is die susters krities gekritiseer, hierdie keer om 'n fooi te hef vir toelating tot hul demonstrasies. Capron het geskryf:

Die feit dat hulle vir hul tyd betaal het, is dikwels gebruik as 'n argument om te bewys dat die geheel net 'n geldgeld was en soos prima facie bewys van bedrog. Waarom die prediking van tasbare spiritualisme meer as enige ander prediking aan so 'n toerekening moet onderwerp, is nie heeltemal duidelik nie, tensy die betaling van een soort predikers 'n ou gebruik is en diegene wat daaraan voldoen, voel nie bereid om 'n nuwe klas mededingers in die veld toelaat (Capron 1855: 82).

Namate die susters meer bekend geraak het, en soos ander jong vroue (en sommige mans) hul voorbeeld gevolg het, het hul oënskynlike vermoëns ondersoekers gelok, wat die "ware" bron van die geheimsinnige klop- en klopgeluide wou leer ken. In 1851, Austin Flint, Charles E. Lee en CB Coventry, drie dokters van Buffalo, New York, het die susters ondersoek en 'n artikel in die plaaslike koerante gepubliseer waarin verklaar word dat die susters hul geheimsinnige geluide gemaak het deur hul gewrigte te kraak. In haar outobiografie het Leah Fox Underhill hierdie ondersoek as 'n hartseer ervaring beskryf. Die dokters het aanvanklik gevra dat die Fox Sisters voor 'n "komitee van dames" strook om te verseker dat hulle niks in hul klere wegsteek wat klankgeluide kan veroorsaak nie (Underhill 1885: 365). Vervolgens het die "Buffalo Doctors" die susters se voete afgetrek terwyl hulle opgetree het, weer in 'n poging om te verhoed dat hulle bedrieg. In 1853 is die susters weer getoets deur 'n patentbeampte genaamd Charles Grafton Page, wat tot 'n soortgelyke gevolgtrekking gekom het as die "Buffalo Doctors." Beide die Buffalo-dokters en Charles Grafton Page het besluit dat die Fox-susters bedrog was wat op een of ander manier verswak het. produseer die raps en klop hulself.

Rondom 1853 het al drie susters in New York City gevestig. Daar, in 1858, het Leah Fox Fish getroud met 'n ryk Spiritualist, genaamd Daniel Underhill, en verhuis na Brooklyn waar sy private gesigte by haar huis gehad het. Leah se kliëntediens was gesogte, en het bekende aktiviste, soos Horace Greeley, en skrywers, soos James Fenimore Cooper, ingesluit. Ongelukkig het Kate en Maggie nie so goed gevaar nie. Soos hul pa was albei jong vroue baie lief vir alkohol en het hulle gedrink. Maggie het begin met 'n verhouding met 'n Arktiese ontdekkingsreisiger, genaamd Elisha Kent Kane, wat Maggie se werk as 'n medium bedrieg het. Hy het herhaaldelik uitgestel om met haar te trou omdat sy ouers van haar afkeur. Toe Kane tydens 'n ekspedisie dood is, was Maggie verwoes en het hy al hoe meer by die bottel gedraai. Na Kane se dood het Maggie Kane se naam aangeneem en beweer dat die twee in die geheim in 1856 (Abbott 2012: np) getroud was.

In 1871 het Kate gereis na Engeland, waar sy ontmoet en getroud was met mnr. HD Jencken. In Engeland het Kate twee seuns geboorte gegee. Tragies, terwyl haar seuns nog baie jonk was, het hul pa gesterf. Kate het teruggekeer na New York met die twee seuns waar sy haar dienste as 'n medium in privaat konsultasies aangebied het. Sy het egter aan depressie en onder toenemende druk ondervind om vir haar kinders voorsiening te maak. Kate het Maggie se pad na alkoholisme gevolg. In New York het beide Kate en Maggie deur tydperke gegaan waar hulle van hul suster Leah vervreem is, hoewel hulle (volgens Leah) dikwels finansiële ondersteuning benodig het, wat sy en haar man voorsien het. In 1884, Maggie, verwys as "Mev. Kane, "was een van verskeie mediums wat deur die Seybert-kommissie getoets is, 'n komitee van die professor in die universiteit van Pennsylvania, wat die taak van mediumistiese verskynsels ondersoek het. Volgens die kommissie is die resultate negatief. Mev. Kane was nie in staat om enige verskynsels te produseer nie (Seybert Commission 1887: 35).

In 1888 het Kate en Maggie hul ouer suster verraai deur in die openbaar te verklaar dat hulle demonstrasies van mediumistiese magte was heeltemal bedrieglik en dat hulle die geheimsinnige klapgeluide geskep het deur hul gewrigte te kraak. In 'n boek getiteld Die Doodslag vir Spiritualisme[Image to the right] ondersoekende joernalis Reuben Briggs Davenport beweer dat Kate en Maggie se bekentenis die einde van die Spiritualistiese beweging gemerk het omdat dit ondubbelsinnig alle media as bedrog (Davenport 1885: 76) blootgestel het. Aan die ander kant het Leah voortgegaan om te dring daarop aan dat die verskynsels werklik was. Maar hoewel Kate en Maggie die volgende jaar hul belydenis teruggestort het, was die susters se geloofwaardigheid en dié van die Spiritualistiese beweging onherroeplik beskadig. Leah het in 1890 gesterf, terwyl Kate en Maggie net 'n paar jaar later as paupers gesterf het.

Leerstellinge / oortuigings

Die Fox Sisters het nie spesifieke leerstellings en Spiritualistiese leerstellings aangespreek nie totdat hulle (en hul vermoëns) deur 'n ontluikende Spiritualistiese beweging beweer is wat geïnspireer en geïnisieer is deur die werke van Andrew Jackson Davis (1826-1910). Sodra die jong vroue se lapjies en klop verband hou met kommunikasie met die dooies, het Spiritualiste aangevoer dat die susters se vermoëns onontbeerlike bewyse van die lewe buite die graf was. Daarom het die Fox Sisters, deur hul aktiwiteite, geword de facto Spiritualiste. Leah het egter in die besonder uiteindelik 'n sterk naleving van Spiritualistiese beginsels beken en die verskynsels wat tydens seisoene geproduseer is, verklaar om die werklikheid van die oorlewing van die mens se gees of innerlike self te demonstreer, na daardie 'dood' wat maar in 'n ander stadium gebore is van vooruitgang en progressiewe lewe, in onveranderde persoonlikheid en identiteit; of met ander woorde, die onsterflikheid van die siel. . . wat is die fondament hoeksteen van alle godsdienste en van alle godsdiens "(Underhill 1885: 34).

Vir die lesers van die 21ste eeu kan die entoesiastiese openbare reaksie op die Fox Sisters se aanspraak op kommunikasie met geeste verrassend lyk, maar die tyd en plek waarin hulle geleef het, bied 'n belangrike konteks vir waarom hul uitsprake sulke aandag ontvang het. Die Fox-familie het in 'n deel van New York geleef dat in die negentiende eeu 'n bekende plek vir nuwe godsdienstige bewegings was. Hierdie streek was bekend as die "Burned Over District" omdat dit so dikwels met die vure van godsdienstige vurigheid gevee is. So het die omgewing waarin die Fox-susters roem gevind het, een waarin 'n aantal nuwe godsdienste (insluitend Mormonisme) gekom het om te floreer.

RITUELE / PRAKTYKE

Die primêre ritueel (kyk ook, Women in the Negententh-century American Spiritualism) wat verband hou met Spiritualisme was die séance, [Image right] hoewel die Fox Sisters aanvanklik hul openbare korrespondensie met vermeende geestesentiteite as 'demonstrasies' opgestel het. die susters se openbare deel van hul ongewone vermoëns het begin as 'optredes' wat voor groot skares gegee is. Die vroue het eers later in hul loopbane werk gedoen wat binne die meer intieme konteks van die séance eksplisiet as mediumskap erken is. Dit wil sê, toe die susters opgehou het om te toer en hulle in New York gevestig het, kon die werk wat hulle met individuele kliënte of met klein groepies mense gedoen het, makliker gedefinieer word as séances as demonstrasies. Terwyl hulle op toer was, het die susters voor honderde mense demonstrasies gelewer en is deur hul moeder of 'n manlike bestuurder ter tafel gelê. Daarenteen word op die klein byeenkomste wat hulle in privaat huise gehou het, die susters as geestelike outoriteite en vertrouelinge beskou as eerder as kunstenaars of 'betogers'.

LEIERSKAP

Die Fox Sisters kan nie as leiers van die Spiritualistiese beweging beskou word nie, maar hulle word feitlik universeel gekrediteer met sy geboorte. Terwyl Kate en Maggie op verskeie tye die idee van mediumskap of as geesmediums gedraai het,

hul ouer suster Leah het die rol omhels. In haar outobiografie, Die Ontbrekende Skakel in Moderne Spiritualisme, [Beeld aan die regterkant] Leah Fox Fish Underhill beskryf haarself as 'n voorhoede van die beweging en verklaar: 'Niemand anders besit - sowel in lewendige persoonlike herinneringe as in dokumentêre materiaal - die middele en die gegewens wat nodig is vir die taak nie van die korrekte weergawe van die inisiëring van die beweging bekend as Modern Spiritualism ”(Underhill 1885: 29).

Kwessies / UITDAGINGS 

Alhoewel baie Spiritualiste verwysings na die Christendom in hul praktyk ingesluit het, was Spiritualisme steeds in baie Christelike gemeenskappe wyd afgekeur. Leah het byvoorbeeld beskryf hoe haar ma, mev. Fox, genader is deur 'n prediker wat haar getoets het vir die werk wat haar dogters gedoen het. Na aanleiding van mev. Fox na 'n kerkdiens, het die predikant verduidelik:

"Wel, mev. Fox, daar is 'n klag teen jou om jou kinders in die boosheid van 'n goddelose bedrog te laat staan. Dit word bereken om baie skade te doen, en dit is in stryd met die Bybelgodsdiens. "Hy het haar aangespoor om haar belydenis voor die kerk te maak en haar kinders te laat vaar om hul onheilige strewe te beëindig, en sy kon in die goeie toestand bly. kerk. Hierdie klein man was 'n kringprediker, en ons het veronderstel homself geneem om die werk van die Here op sy eie manier te doen, soos ons nog nooit van hom gehoor het nie; en ek twyfel ernstig of iemand hom ooit gestuur het (Underhill 1885: 231).

Dit was nie 'n geïsoleerde voorval nie. Die susters het self baie vyandigheid en teistering ondervind op hul reise, wat Leah lank in haar outobiografie beskryf het. Sulke geleenthede het ongewenste en opdringerige manlike besoekers gehad, woedende kommentaar van mans by hul demonstrasies, 'n poging tot vergiftiging, en uiteindelik 'n skietery (gerig op die huis waarin die susters bly). Leah het probeer om Maggie by die huis te red:

Ek het Maggie siek gevind en amper verlam. Daar was sterk gewapende magte vir beskerming aan ons kant. Ons was nie tien minute in die huis nie toe verskeie skote afgevuur en klippe gegooi is en alles in hul weg gebreek het. Ons het onder die meubels gehuig en op die vloer gelê om die koeëls te ontsnap en te wagte dat daar op enige oomblik 'n verdwaalde skoot of klip ons sou slaan. (Ons skuilplek was in die binnekant van die huis.) Die skare het gedreig en alles in hulle vermoë gedoen om ons te vernietig; maar om die mense binne te ken, was so goed voorbereid vir hulle, hulle het vir die nag afgetree. . . . Swak Maggie se senuwees was verskriklik onbesnoei (Underhill 1885: 296).

Gevolglik het negatiewe reaksies op die susters net 'n growwe en afwysende manier gehad vir gemeenskappe van mense wat letterlik 'n begeerte uitgespreek het om hulle dood te maak weens hul vermeende godslastering. Desondanks het Leah verklaar dat dit uiteindelik die moeite werd was om te offer (Underhill 1885: 168). Maar hoewel Leah se outobiografie blyk te wees dat sy opreg was oor haar geloof in Spiritualisme en die belonings wat dit haar meegebring het, het haar twee jonger susters meer ambivalent gelyk, en het eers beweer dat hulle bedrog was, en toe beweer dat hulle onder druk gevoel het om hierdie erkenning te kry. Terwyl Leah blykbaar oortuig was dat haar kommunikasie met die geesteswêreld eg was, dui Kate en Maggie se 'bekentenis' uit 1888 aan dat hulle twyfel gehad het oor die etiek van die werk wat hulle as Spiritualiste gedoen het. 

IMAGES
Beeld # 1: Die Fox Sisters se kinderhuis.
Beeld #2: Die Drie Vos Susters. Geniet van Wikimedia Commons.
Beeld # 3: Die voorblad van Reuben Briggs Davenport Die Doodslag van Spiritualisme.
Beeld #4: 'n Illustrasie van 'n negentiende-eeuse seans.
Beeld # 5: die voorblad van Leah Fox Fish Underhill's Die Ontbrekende Link in Spiritualisme.

Verwysings  

Abbott, Karen. 2012. "The Fox Sisters and the Rap on Spiritualism." Smithsonian.com, Oktober 30. Toegang verkry vanaf https://www.smithsonianmag.com/history/the-fox-sisters-and-the-rap-on-spiritualism-99663697/ op 17 Mei 2018.

Capron, Eliab. 1885. Moderne Spiritualisme: Die Feite En Fanatisme, Sy Konsistensies En Teenstrydighede. Boston: Bela Marsh Press.

Davenport, Reuben Briggs. 1888. Die Doodsbloei tot Spiritualisme: Om die Ware Verhaal van die Vos-Susters te wees, soos deur die owerheid van Margaret Fox Kane en Catherine Fox Jencken onthul.. New York: GW Dillingham.

Houdini, Harry. 1924. 'N Magiër Onder die Geeste, Cambridge: Cambridge University Press.

Massicotte, Claudie. 2017. Trance Speakers: Femininity and Authorship in Spiritual Seances, 1850-1930. Montreal en Kingston .: McGill-Queens University Press.

Bladsy, Charles Grafton. 1853. Psychomancy: Geest Rappings en Table-Tippings blootgestel. New York: D. Appleton en Company.

Underhill, A. Leah. 1885. Die Ontbrekende Skakel in Moderne Spiritualisme. New York: Thomas R. Knox & Co.

Post Datum:
11 Junie 2018

 

Deel