Massimo Introvigne

Vereniging vir Technische Natuurwetenschappen

TOEGEPASTE WETENSKAPSVERENIGINGSTYL

1919 (25 September): Avraam Michelssohn, wat later die naam Viktor Pavlovič Svetlov sou aanneem, is in Moskou, Rusland, gebore.

1975 (17 April): Oleg Viktorovich Maltsev is gebore in Odessa, Oekraïne. In dieselfde jaar verhuis hy met sy gesin na Sevastopol, die Krim.

1992: Maltsev studeer af aan die Moskou Cadet Corps, met Svetlov as sy mentor.

1992: Svetlov gestig in Moskou TOROSS (Complex Territorial Analytical Consulting Agency).

1998: Maltsev het in Wene die wetenskaplike navorsingsinstituut "The Russian Science in Europe" gestig.

1998 (27 April): Svetlov sterf in Moskou in 'n motorongeluk.

2009: Maltsev gestig in Sevastopol, die Krim, The Crimean Research Base. Dit het sy bedrywighede in 2014 gestaak.

2014: Voor die Russiese besetting van die Krim het Maltsev en sy kerndissipels van Sevastopol na Odessa verhuis.

2014: Maltsev ontmoet sielkundige Mikhail Vygdorchik, wat hom die Schicksalsanalyse (Fate Analysis) leerstellings van Leopold Szondi geleer het en sy onderwyser geword het.

2014-2016: In die "Odessa Cult Wars" het die Vereniging vir Toegepaste Wetenskappe gebots met Oekraïense en Russiese antikultiste.

2015 (6 April): Die International Schicksalsanalys Community Research Institute is in Odessa gestig.

2016 (14 Junie): Die Scientific Research Memory Institute is in Odessa gestig.

2017 (24 Januarie): Die Scientific Research Institute of World Martial Arts Traditions Study and Criminalistic Research on Weapon Handling is in Odessa gestig.

2017 (26 Junie): Maltsev verwerf sy Ph.D. in sielkundige wetenskappe aan die Odessa-staatsuniversiteit.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Die Vereniging vir Toegepaste Wetenskappe is nie 'n godsdienstige beweging nie. Sy leerstellings, gewortel in sielkunde, brei egter uit na die gebied van spiritualiteit en mistiek. Vir redes wat in die afdeling "Kwessies / Uitdagings" uit 2014 verduidelik is, het dit 'n hoofdoel van die Oekraïense en Russiese anti-kultusbewegings geword, wat dit as 'n "pseudo-godsdienstige kultus" gebrandmerk het.

Oleg Maltsev is gebore op April 17, 1975 in Odessa, Oekraïne, van Joodse ouers. Sy familie het na Sewastopol, Krim, toe hy net vier maande oud was. Oekraïne was toe deel van die Sowjet-Unie. Die jong Maltsev het vir 'n militêre loopbaan voorberei en gestudeer Moskou by die Moskou Kadetkorps. In Moskou ontmoet hy Viktor Pavlovič Svetlov (1919-1998), wat sy mentor geword het, en Maltsev het die "Pastament-leer" geleer (sien hieronder, onder "Geloof."). [Image regs] Svetlov se regte naam was Avraam Michelssohn, en hy het afgestam van 'n vooraanstaande familie van Joodse rabbi's. "VP Svetlov" was sy alias wanneer hy vir die Sowjet-intelligensie gewerk het, en hy het besluit om dit te behou.

Maltsev was diep geïnspireer deur Svetlov, en tot vandag toe beskou hy hom as die ware stigter van die verskillende verenigings wat hy gestig het. In 1992, Maltsev gegradueer van die Moskou Kadetkorps. Hy het ook die reg in Moskou bestudeer en sedert 2005 die reg beoefen. Hy het sy eie prokureursfirma in die Oekraïne in 2014 begin. Later, in 2017, sou hy 'n Ph.D. in Sielkundige Wetenskappe aan die Odessa State University.

In dieselfde jaar het 1992, Svetlov gestig in Moskou TOROSS (Kompleks Territorial Analytical Consulting Agency), 'n privaat konsultasiemaatskappy waar Maltsev ook gewerk het. Maltsev het toe in Wenen die Wetenskaplike Navorsingsinstituut "Die Russiese Wetenskap in Europa" gestig in 1998 in Wene, en in 2009, die Krimnavorsingsbasis in Sewastopol, wat tot 2014 bedryf word. Hy het na Odessa in 2014, met verskeie sleutel-dissipels, voor die Russiese besetting van die Krim verhuis.

Teen hierdie tyd het Maltsev navorsing gedoen en kursusse en seminare aangebied oor 'n verskeidenheid vakke, van sielkunde en besigheid tot mistiek. Die skuif na Odessa het saamgeval met sy eerste kontroversies met anti-kultiste. Dit verleen ook Maltsev 'n breër nasionale en dan internasionale gehoor vir sy kursusse. Dit het 'n herorganisasie van sy aktiwiteite in drie verskillende takke, wat onderskeidelik toegewy is aan sielkunde, vechtkunsten en geestelike leerstellings, herenig onder die sambreel van die Vereniging vir Toegepaste Wetenskappe. (geïnkorporeer as die Vereniging vir Wetenskaplike Navorsingstegnieke), naamlik die Internasionale Skamsalsanalise (Fate Analysis) Gemeenskapsnavorsingsinstituut, die Wetenskaplike Navorsingsgeheue Instituut en die Wetenskaplike Navorsingsinstituut van Wêreldse Martial Arts Traditions. Studie en Kriminele Navorsing oor Wapenhantering.

Leerstellinge / oortuigings

Daar is drie hoofareas van wat Maltsev verkies om eerder "wetenskaplike navorsing" te noem teorie of leerstelling: sielkundige, fisiese en geestelike. Vir die verwesenliking van professionele en ander take leer Maltsev [Beeld regs] en sy volgelinge 'n leerstelling genoem in die Russiese "Pastament" (letterlik, in Engels: voetstuk). Maltsev beweer dat hy hierdie leerstuk van Svetlov geleer het en dat dit deel van die wetenskap is, eerder as godsdiens. "Pastament" word gedefinieer as die wetenskap oor die lewe en stel benaderings tot die oplossing van take voor wat die persoon in staat stel om konsekwent effektief te wees. (Maltsev 2014b; hierdie afdeling oor leerstellings is ook gebaseer op uitgebreide onderhoude met Oleg Maltsev en sommige van sy lang tyd studente in 2016, 2017 en 2018). "Pastament" is 'n wetenskap van taakimplementering, waarin die verhoudings van elke persoon met haarself en die wêreld beskryf word, asook die interaksie tussen persoonlike en goddelike strukture. Dit is nie gerig op selfkennis nie, maar op selfverbetering. Dit gaan nie oor moraliteit nie, maar doeltreffendheid: dit klassifiseer nie die aksies so goed of sleg nie, maar so effektief en ondoeltreffend.

Elke persoon moet 'n verskeidenheid take in sy of haar lewe uitvoer. Die meeste ontbreek die nodige vaardighede om verskeie take te hanteer, en word afhanklik van beide kritiese versnelling en kritieke druk. Verantwoordelikheid vir die take verhoog die druk, en ons word ook aangemoedig om die take in steeds kort tydperke te verrig. Gekonfronteer met druk en versnelling, benodig ons voldoende gereedskap, kennis en vaardighede. "Pastament" word aangebied as antwoord op hierdie behoefte deur die stel gereedskap, genaamd "Rastrub" en "Sector." "Rastrub" bied logika en oriëntasie (van toepassing op beide individue en samelewings) en "Sektor" maak dit moontlik om die spanning van druk en versnelling. 'N Meer komplekse en hoëvlak-instrument wat deur die vereniging aangebied word, is die "Full-Diapason Technology", wat drie komponente insluit: 'n inligtingstelsels (IPS), wat vaardighede ontwikkel en kritieke versnelling beheer; 'n globale geestelike stelsel (GPS), wat individuele krag verhoog om druk te weerstaan; en 'n hiërargiese geestelike stelsel (HSS), waardeur werklike probleme geïdentifiseer en opgelos word en pseudo-probleme, wat voortspruit uit sielkundige en psigosomatiese afwykings, geïdentifiseer en uitgesluit word. Maltsev verduidelik dat deur die gebruik van hierdie drie komponente of blokke van tegnologie saam, almal die nodige vaardighede kan bemeester, resultate kan bereik en versnelling en druk kan hanteer.

Die hoofdoel van hierdie gedeelte van Maltsev se navorsing en leer is vaardighede. Studievaardighede beteken egter dat die geheue bestudeer word. Maltsev se geheue-teorie is hoofsaaklik gebaseer op die werke van die Sowjet-akademici Grigory Semenovich Popov en Alexei Samuilovich Yakovlev, wat in die USSR van die 1930s aktief was en van wie Svetlov 'n dissipel was. Popov en Yakovlev het hul navorsing vir die Sowjet-militêre en onder 'n geheim van geheimhouding uitgevoer, en min besonderhede van hul biografieë is bekend. Maltsev glo egter dat hulle instrumenteel was in 'n groot aantal prestasies van die Sowjet-wetenskap.

Popov het aangedring op oefenspoed. Natuurlike hiërargieë word geskep teen die tyd dat elke persoon 'n vaardigheid moet bemeester. Byvoorbeeld, 'n mens kan leer hoe om in een maand te ry, terwyl 'n ander sal 'n jaar nodig hê. Popov het geglo dat hierdie verskille verband hou met ons familie en voorouers, en hy het die idee van "voorvaderlike konsep" ontwikkel. In hierdie sin was Popov se teorieë naby aan dié van Leopold Szondi (1893-1986), [Image aan die regterkant] van wie Maltsev het bewus geword in 2014 deur sielkundige Mikhail Vygdorchik. In 2017 het Maltsev en Vygdorchik na die Szondi-instituut in Zürich gegaan, Szondi se museum en graf besoek, en 'n dokumentêr oor sy lewe en teorieë geproduseer.

Szondi was 'n Hongaarse Joodse psigoanalis wat die Nazi-konsentrasiekamp van Bergen-Belsen oorleef en 'n derde manier van dieppsigologie en geheue studies tussen Sigmund Freud (1856-1939) en Carl Gustav Jung (1875-1961) voorgestel het. Szondi, bevriend en gewaardeerd deur Freud en Jung, was nooit so bekend soos hulle was nie, alhoewel sy "Szondi-toets" steeds wyd gebruik word. Dit is 'n bewegende beweging diep sielkunde toets, waar foto's van mense wat aan geestesversteurings en afwykers ly, aan die pasiënte getoon word en hul reaksies wat opgemerk word. Szondi het bekend geword toe hy deur die Israeliese regters versoek is om die Nazi-oorlogskrimine Adolf Eichmann (1906-1962) met sy toets te ondersoek.

Freud fokus op die individu bewusteloos en Jung op die kollektiewe onbewuste. Szondi bevoorreg die gesin bewusteloos en beweer dat die gene van ons voorouers van baie geslagte ook in ons onbewuste teenwoordig is. Op 'n manier is ons voorouers daar en bepaal baie van ons keuses. Wanneer ons dit egter besef, kan ons ook ons ​​lot verander en nie heeltemal bepaal word deur ons voorvaders se teenwoordigheid in ons psigiese veld (Hughes 1992) nie. Vir Maltsev lê die praktiese belang van Szondi se noodanalise in die studie van 'n metodologie wat kan help om die mens se lot te verander.

Dit is moeilik om in Maltsev se benadering tot sielkunde te onderskei, wat onderskeidelik van Szondi en Popov kom, en sonder twyfel bevat hy ook oorspronklike elemente van sy eie. Van Popov se stelsel aanvaar Maltsev 'n benadering tot geheue in vier fases: die onttrekking van 'n impuls, die onttrekking van 'n kragkomponent, die omskakelaar en die resultaat.

Maltsev leer dat, van buite waargeneem, geheue verskyn as bestaande uit blokke, onderskei in dinamiese en statiese. Daar is vier soorte dinamiese blokke: "teater" (verantwoordelik vir elke persoon se rol), "sirkus" (vir vaardighede), "opvoeding" (vir kennis) en "godsdiens" (vir leer). Daarbenewens is daar vier soorte statiese blokke: "biblioteek" (vinnig toeganklik vir praktiese probleemoplossing), "argief" ('n stoorstelsel van alle data wat in die loop van ons lewens opgebou is), "museum" (die operasionele stelsel vir werk met verskynsels), en "gallery" (die operasionele stelsel vir die werk met emosies).

Ons bestuur meestal ons geheue deur 'n meganisme genoem rezensor. Die belangrikste bestuur rezensor word RCG, Recensorship Group Core genoem, en kan met alle geheue blokke werk. Maltsev leer dat die RCG 'n impuls komponent is wat verantwoordelik is vir die vaardighede van elke persoon. Op grond van RCG onderskei Maltsev tussen drie menslike tipes, aangewys vir die eenvoud van werk met die verbeeldingryke name van "bandiet", "ridder" (vir mans) of "dame" (vir vroue) en "intrigeer".

Tydens een van sy ekspedisies na die Kanariese Eilande het Maltsev tot die gevolgtrekking gekom dat die RCG die lot van 'n persoon definieer, die aard van haar vaardighede en haar persoonlike manier van prestasie. By die opkoms van 'n impuls, spreek die geheuestelsel outomaties die vaardighede aan wat dit as gesaghebbend beskou. Daar is beide outomatiese en geleerde vaardighede, maar die geleerde vaardighede oorheers die outomatiese. Beelde van owerhede word in spesiale blokke in die impulskanaal van RCG gestoor.

Die tweede area waar die Vereniging vir Toegepaste Wetenskappe funksioneer, hou verband met vechtkunsten en wapenhantering. [Image right] Soos vroeër genoem, is Maltsev veral geïnteresseerd in die studie van die vaardighede, en beskou wapens as 'n goeie veld vir die historiese en tegniese analise van metodologieë en tegnologie. Om hierdie rede verleen hy sekere wapens, wie se meesterskap, glo hy, is meer sielkundig as 'n saak van geweld. So is die Italiaanse wapens gewild in die Renaissance, insluitende die Venesiese stiletto, en die swaarde en ander wapens wat in tradisionele Spaanse heining gebruik word. Afgesien van die Spaanse heining, het Maltsev egter ook gestudeer en sluit in sy kursusse, heining tradisie uit Italië (Venetiaanse, Palermitan, Napolitaanse en ander style), Duitsland, Rusland en ander lande. Hy het in Russies 'n aantal klassieke verhandelings oor Italiaanse en Spaanse heining vertaal. Hy het ook die boks en die legendariese Amerikaanse boksbestuurder en afrigter Konstantyn "Cus" D'Amato (1908-1985) ondersoek, wat die loopbane van kampioene, soos Floyd Patterson (1935-2006) en Mike Tyson, bekend gestel het. Volgens Maltsev, wat die streek se oorsprong van die bekende afrigter besoek en plaaslike argiewe ondersoek het, kan D'Amato se unieke bokstyl teruggevoer word na dieselfde beginsels van die Spaanse heining wat genoem word. destreza, en Italiaanse Renaissance-heining en wapenhantering, bekend as die Napolitaanse Styl van Spaanse heining (Maltsev en Patti 2017).

Maltsev het ook tot die gevolgtrekking gekom dat 'n ou en verlore wysheid oor wapenhantering oorleef waar dit selde gesoek word: in die kriminele tradisies van verskeie lande, van Suid-Afrika (Maltsev 2017) na Rusland (Maltsev 2016) en Italië, van Spanje na Mexiko (Maltsev en Rister 2016), Argentinië en die Filippyne. Lande soos Suid-Afrika en die Filippyne het Europese invoer gekleur met hul eie etniese substratum, maar die kern van die plaaslike kriminele tradisies het uit Europa deur kolonialisme gekom. Terwyl Maltsev klaarblyklik hul gebruike vir kriminele doeleindes nie veroordeel nie, voer Maltsev ekspedisies oor die hele wêreld aan om tradisies van wapenhandelinge en gebruik in die kriminele onderwêreld te herbou.

Tegnieke vir die hantering van sekere wapens, het Maltsev gesluit, is ook deur sekere godsdienstige en tweedekundige bevele in die Renaissance en voorheen ontwikkel en met hul geheime spiritualiteit verbind. In sy latere geskrifte, hoewel hy die georganiseerde godsdiens verlaat het, het Szondi tot die gevolgtrekking gekom dat geloof nodig is vir integrasie en 'n teorie van spiritualiteit uitgewerk. Maltsev glo dat die bestudering van geheue die eerste deel van die teoretiese basis vir hierdie argument kan bied. Maltsev het ook die historiese erfenis van verskeie Katolieke klooster- en tweelingorde bestudeer, en esoteriese organisasies, soos die Franciscans, die Knight Templars, die Rosicrucians, en die Orde van die Ridders van ons Here Jesus Christus (ook bekend as Militêre Orde van Christus). Maltsev beweer dat hy deur middel van sy studie van die Middeleeuse en vroeë-moderne mistiek bewys kon lewer dat Katolieke godsdienstige bevele, veral die Franciscanen, reeds die hoofbeginsels oor geheue en bestemming ontdek en geleer het wat later Szondi en die pioniers van geheuestudies geformuleer het in moderne wetenskaplike terme.

Die derde gebied van Maltsev se navorsing en leerstellings is eintlik spiritualiteit en mistiek (Maltsev 2014a). Hy glo dat dit onmoontlik is om die kategorieë van "God" en "Gees" te bespreek sonder om hul onderlinge verband te oorweeg. Dit is algemeen om God en die menslike gees as volkome geskeide velde te oorweeg, maar Maltsev argumenteer dit is nie korrek nie en lei tot heeltemal subjektiewe of irrelevante menings. Voordat ons vrae oor God vra, stel Maltsev voor dat ons vra of daar 'n menslike gees bestaan.

Die beginpunt vir die beantwoording van hierdie vraag is 'n taalkundige benadering. Maltsev glo dat Russies een van die oudste tale in die wêreld is en 'n unieke stabiele struktuur van uitdrukkings en sinne onderhou het. In Russies verwys een tipiese uitdrukking na die "krag van die gees". Hieruit kan mens aflei dat die belangrikste eienskap van die menslike gees sy kragkomponent is. Op sy beurt, die eerste kommentaar wat ons oor God kan maak, is dat hy geglo word kragtiger as die mens. Trouens, baie godsdienste leer dat God die mens kan en sal straf vir hulle oortredings. So, in ons lewe ervaar ons beide ons menslike krag en die teenwoordigheid van 'n krag wat groter is as ons s'n, God.

Die gees moet nie verwar word met die menslike psige nie. Die gees is verantwoordelik vir krag, die psige vir spoed: hoe vinnig gebeur iets. Hoe sterker die persoon groei, hoe meer bestuurbaar word sy lewe, onder andere deur die beheer van spoed. Op 'n manier, die meer kragtige is ook meer staties. Maltsev verduidelik dat 'n sterk persoon nie moet hardloop nie, soos almal na hom toe kom, terwyl 'n swak mens voortdurend moet beweeg, omdat hy of sy nie die kragkomponent het wat ander sou lok nie.

Gees bestaan ​​uit drie komponente: menslike krag, die krag van god en geheue. Soos deur Jung getoon, kan die geheue ook die bron van groot krag en krag wees. 'N Goeie spiritualiteit, Maltsev beweer, behoort krag en krag te verhoog. 'N Spiritualiteit waarvan die eindresultaat is om ons swakker te maak, is nutteloos of erger.

Deur die verdere vraag te vra hoe ons in onsself kan onderskei tussen die menslike krag en die krag van God, besef ons, Maltsev leer dat daar in werklikheid drie verskillende gode is, of ten minste drie verskillende begrippe van God (Maltsev 2014c).

Die eerste is 'n denkbeeldige God, die individuele verteenwoordiging skep mens wanneer hulle opkyk na die lug. Die tweede is die God in die herinnering. As ons terug kyk, eerder as "Up", ons besef dat ons gebore is, voordat ons geleer is om hierdie begrippe te konseptualiseer, met 'n gevoel van geregtigheid, deernis en die waarheid. Dit is die "vonk van God" in die menslike herinnering. Daar is egter ook 'n derde God, wat Maltsev die "Skip God" noem. [Image regs] Trouens, hierdie God is 'n stelsel, maar ons sien dit deur die gesig van die skip wat ons die samelewing noem. Dié aan boord van 'n skip het die kaptein se vaardighede nodig om te oorleef, hoewel die kaptein ook bygestaan ​​word deur 'n kajuitpersoneel wat verskeie beamptes insluit. Hierdie model word keer op keer in die familie en ontelbare besighede en sosiale organisasies gereproduseer. Dit word ook in godsdiens gereproduseer, aangesien die skeepsreg God die naaste aan mense is en die een wat hulle voortdurend ervaar.

Elke persoon se persepsie sluit die drie gode in, maar ons word slegs gebore met die beeld van die tweede, die God van die herinnering. Ons skep die eerste een met ons verbeelding, en die derde is die gevolg van lewenservarings en leerstellings deur ons ouers of die samelewing. Maltsev merk op dat driehoeke en begrippe van God gesentreer op nommer drie, soos die Drie-eenheid, teenwoordig is in baie godsdienste.

Godsdienste beweer egter normaalweg dat God onafhanklik van mense bestaan. Maltsev glo dat God en mense onafskeidbare kategorieë is. Dit beteken nie dat Maltsev se stelsel ateïsties is nie. Inteendeel, mense is deel van God, maar die deel kan nie sonder die geheel bestaan ​​nie, net soos die geheel nie sonder sy dele kan bestaan ​​nie. Die goddelike deel van die mens is eintlik die gees. Versterking van die gees is belangrik, want dit beteken dat die persoon versterk word, en sonder om die gees te bewerkstellig, sal mens sterkte, geheue en vaardighede ontbreek.

Oor die oorlewing ná die dood, beweer Maltsev dat ons nie afdoende bewyse het nie en slegs kan spekuleer. Aangesien ons met geheue en gees gebore word, sal dit logies wees om te besluit dat hulle oorleef. Ons kan ook bespiegel dat hoe hulle oorleef, verband hou met die oorheersende opvatting van God wat elke mens in die lewe gehad het. Ewige beloning of straf is verbind met die eerste God. Die skip God sou ons bel om 'n ander skip deur reïnkarnasie te boord. Daarbenewens sal diegene wat hul geestelikheid op die tweede God beklemtoon, gelukkig wees met die held van die held, dit wil sê om lankal in die herinnering van ander te oorleef.

Maltsev gebruik dikwels die woord "mistiek", maar met 'n eienaardige betekenis. Oorspronklik beweer hy dat die mistiek bedoel was as 'n stelsel van kennis oor die wêreld, God, en hoe om krag en gesag te bereik gedurende ons leeftyd. Mistiek was die wetenskap van die regerende klasse. Dit het ontwikkel tot moderne wetenskap, terwyl 'n minder weergawe, godsdiens, vir die gewone mense geskep is. Gebaseer op die werk van die Italiaanse filosoof Giambattista Vico (1668-1744), glo Maltsev dat sedert ten minste die antieke Rome daar twee verskillende vorme van spiritualiteit vir verskillende sosiale groepe was. Die God van die heersende klas en die krygers en die God van die boere was verskillend en voorsien verskillende behoeftes.

Uit hierdie waarneming, en uit sy studie van die Europese geskiedenis, het Maltsev tot die gevolgtrekking gekom dat daar drie verskillende tradisies bestaan: Venesië, Ryn en Athos. Elke tradisie is 'n manier van dink en toneelspel. Die Athos-stelsel is gesentreer op die eerste God, die Ryn op die derde (die Skip God) en die Venesiese in die tweede, alhoewel slegs die Venesiër bewus is van die bestaan ​​van die drie gode. Die Bisantynse keisers, wat die eerste God gebruik het om hul vakke te beheer, het die Athos-tradisie geskep. Maltsev glo dat hierdie tradisie vandag die beste in die Russies-Ortodokse Kerk is, waarvan die skakels met die berg-Athos-kloostergemeenskap in Griekeland oud en diep is. Die Athos-houding is passief, vereis meestal geloof en moedig die toegewyde aan om te bewe van vrees vir hulle God. In teenstelling hiermee is die Ryntradisie aktief, aangesien die skeepsregte konkrete praktiese aksies vereis, op grond waarvan mense geoordeel sal word. Oorspronklik het die Ryn-tradisie binne die klas ridders ontwikkel, maar later het dit uitgebrei na gewone. Die groot Europese revolusies was die resultate van die werk van die Athos-stelsel, wat as gevolg daarvan aan bewind gekom het, maar nie vir 'n lang tyd nie, soos uiteindelik sy beëdigde vyand, die Rynstelsel, altyd kon reageer en terugveg.

Uiteindelik is beide die Athos- en die Rynstelsels geskep deur die Venetiaanse tradisie, die enigste een met die kennis van hoe die drie Gods-logika by die mensgeskiedenis werk. Die Venetiaanse tradisie is die mees kragtige en genadelose. Dit handel oor die tweede God, die God van herinnering, en leer mense hoe om kragtig, onafhanklik en vaardig te wees. Die verteenwoordigers verkies altyd om in die skaduwee te werk. Die Venetiaanse stelsel het by die bourgeois-revolusies byna heeltemal onsigbaar geword, deur middel van 'n proses wat vanaf die sestiende tot die agtiende eeu strek, maar het nie verdwyn nie. Hoe dit werk kan gerekonstrueer word deur sekere ondergrondse tradisies waar dit oorleef, insluitend die Siciliaanse mafia, te bestudeer, nie verwar word met die mededingende kriminele tradisie van nabygeleë Calabria, bekend as Ndrangheta, wat die Ryn toepas eerder as die Venesiese stelsel. Trouens, Italië is 'n land van besondere belang vir Maltsev omdat hy glo dat dit spore van al drie stelsels behou: die Venesiërs in die noorde, Athos in die middel en Ryn in die suide, terwyl in ander lande een stelsel duidelik oorheersend is.

RITUELE / PRAKTYKE

Die Vereniging vir Toegepaste Wetenskappe is nie 'n godsdiensbeweging nie en het dus geen spesifieke rituele nie. Soos dit in soortgelyke groepe gebeur, beteken deelname aan die beweging die bywoning van seminare en kursusse, sommige van hulle aanlyn. Motivering vir die bywoning van hierdie kursusse in onderhoude wat onderteken is deur die ondergetekende in die Oekraïne in 2016 en 2018, sluit in geestelike ontwikkeling, die verkryging van kennis wat lei tot 'n beter lewenskwaliteit, die bemeestering van nuwe vaardighede, meer verantwoordelikheid en selfs die bereiking van finansiële onafhanklikheid.

Benewens seminare en kursusse, neem deelnemers aan die binnekring van die beweging deel aan veldnavorsingsreise. Maltsev noem "wetenskaplike ekspedisies", waar hy deur senior studente gehelp word om sy argiefnavorsings te verrig, en terselfdertyd leer en demonstreer sy esoteriese teorie van geskiedenis deur besoeke aan argitektoniese, argeologiese en historiese monumente. [Foto aan die regterkant] Daar word normaalweg dokumentêre films vervaardig wat die aktiwiteite en resultate van elke 'ekspedisie' saamvat. Tussen 2013 en middel 2018 het 'ekspedisiemagte' 28 sulke reise na Duitsland, Oostenryk, Italië, Griekeland, Turkye, Spanje, Tsjeggië en die Verenigde State voltooi.

ORGANISASIE / LEADERSHIP

In die huidige vleeswording, gebore na Maltsev se verskuiwing van Sewastopol na Odessa in 2014, dien die Vereniging vir Wetenskaplike Navorsing vir Toegepaste Wetenskappe as 'n sambreelorganisasie vir drie verskillende institute wat onder Oekraïens wet as private ondernemings tussen 2015 en 2017 opgeneem is.

Die eerste is die International Schicksalsanalyse (dws "Fate Analysis," in die Duitse) Gemeenskapsnavorsingsinstituut, gestig op April 6, 2015, wat sielkunde studeer in die Szondi-tradisie. Die tweede is die Memory Institute, gestig op Junie 14, 2016, die studie- en onderrigorganisasie vir die chivalriese tradisies, die esoteriese siening van geskiedenis en spiritualiteit. Die derde is die Wetenskaplike Instituut vir Wêreld Martial Arts Traditions. Studie en Kriminele Navorsing van Wapenhantering, gestig op Januarie 24, 2017, wat strydkuns en wapenhanteringstegnieke bestudeer en onderrig. Sommige van hulle is afgelei van kriminele tradisies regoor die wêreld.

Maltsev dien as die direkteur van die Memory Institute, en word beskou as die leier van die hele beweging. Maryna Illiusha is die direkteur van die Schicksalsanalyse Instituut en Evgeniya Tarasenko dien as direkteur van die vechtkunsten organisasie.

Maltsev meen dat die leer van Pastament, sowel as sy gereedskap, vir die implementering van die taak aangewend kan word, kan nuwe nuttige insigte bied in 'n wye verskeidenheid menslike velde, insluitende wetenskap, geskiedenis, besigheid, joernalistiek, en die praktyk van die reg. Soos vroeër genoem, is hy ook 'n regsgeleerde en 'n prokureur, en is gestig met Oekraïens kollega Olga Panchenko, die Redut Law Firm. [Image regs] Hy het ook die skepping van die Onopgeloste misdade aanlyn koerant, oorspronklik gewy aan moordsaak en nou aktief in die stryd teen anti-kultiste en ander kritici van die Vereniging vir Toegepaste Wetenskappe.

Seminare en kursusse, beide in die Oekraïne en internasionaal (onder meer in Italië, die Verenigde State, Spanje en Turkye), is bygewoon deur 'n paar honderd en, indien webseminare ingesluit is, duisende persone wat belangstel in verskeie aspekte van die vereniging se aktiwiteite. Die vereniging is baie aktief op beide YouTube en Facebook. Die kern "lidmaatskap" ('n idee wat nie maklik van toepassing is op hierdie soort bewegings nie) is kleiner, maar lyk toeneem. Daar is sowat vyftig voltydse lede, waarvan die meeste 'n salaris ontvang van een van die organisasies.

Kwessies / UITDAGINGS

As gevolg van die regering se ondersteuning tydens die verskillende administrasies van Vladimir Poetin, het die Russiese anti-kultus na vore getree as 'n leidende krag in die wêreldwye anti-kultusgemeenskap. Terwyl die anti-kultisme egter in ander lande homself sekulêr voorstel, in Rusland is die hooforganisasie, die Sint Irenaeus van Lyons Sentrum, nou verbind met die Russies-Ortodokse Kerk. Sy leier, Alexander Dvorkin, het die president van die Justisie geword Ministerie se deskundige raad vir die uitvoering van die staat Godsdienstige Studies Expert Analysis, 'n belangrike akteur in die veldtogte gemik op die verbod op "kultusse" (Menseregte Sonder Grense Korrespondent in Rusland 2012). [Image regs]

In 2009 het Dvorkin ook die vise-president van die Europese anti-kultus federasie FECRIS geword. Soos die ekonomiese steun aan FECRIS deur ander lande uitdroog, het die Russiese komponent 'n hegemoniese een in die Europese alliansie geword. Dit was ietwat paradoksaal omdat die meeste Europese anti-kultus organisasies diep sekulêr is, terwyl Dvorkin 'n radikale faksie van die Russies-Ortodokse Kerk verteenwoordig.

In Rusland het teenkultiste ook probeer om hul verband met die politiek te verdiep, sonder om hul godsdienstige agtergrond te verberg. 'N leidende kritikus van die "kultusse," sielkundige Alexander Neveev, is deel van 'n projek vir 'n "Akademie van Ortodokse Politici."

Westerse anti-kultiste, gekonfronteer met ekonomiese probleme en afnemende steun deur regerings, het dikwels 'n mitiese beeld van Dvorkin se groep as byna almagtige in Rusland. Dit is nie die geval nie. Dvorkin het ook kritici in Russiese politieke en godsdienstige omgewing, en moet die publieke opinie herinner aan sy relevansie deur voortdurend nuwe "gevaarlike kultusse" te vind.

Dit is hierdie agtergrond wat die verouderde "kultooroorlog" -afdeling verduidelik wat in Odessa in 2014-2016 gebeur het. In 2012 het 'n vrou Maria Kapar een van Maltsev se kursusse bygewoon. en sy was bly daarmee. Trouens, sy het die kursusse vir ongeveer twee jaar bygewoon. Op 'n stadium was Kapar in samewerking met die Vereniging vir Toegepaste Wetenskappe beskuldig van die gebruik van die groep se naam vir haar persoonlike onwettige besigheidsaktiwiteite in Odessa. Nadat die konflik eskaleer het, het hulle in 2014 Kapar kontak gehad met Neveev en vermoedelik Dvorkin, wat (blykbaar sonder om enige soektog op die groep te doen) bevestig het dat sy die slagoffer was van 'n tipiese "kultus".

Gelukkig om 'n nuwe "kultus" in sy lys by te voeg, het Neveev webbladsye teen die "Odessa Templars" geplaas. Die naam Maltsev is nog nooit gebruik nie. Hulle het die groep onder meer beskuldig van verbande met die Middeleeuse Orde van Ridders Templar, sowel as die oprig van 'n militêre organisasie, breinspoeling, bedrog en seksuele ongeregtighede, al die standaard beskuldigings wat gebruik word teen tientalle "kultusse" in Rusland en elders.

Die Russiese teenkultusse het ook voorgestel dat Kapar die plaaslike media in Odessa kontak. Sy het sommige joernaliste veral vyandig gevind vir "kultusse" en ander belangstel in sensasionele nuus, waaronder Maria Kovalyova, Dmitri Bakaev, Vyacheslav Kasim, Evgenii Lysyi, Oksana Podnebesna. Verskeie vyandige gedrukte en elektroniese media rekeninge is geskryf deur ses verskillende verslaggewers. Sommige, soos Oksana Podnebesna, het redes van vyandigheid aan die Redut Law Firm gehad weens misdadige sake (wat nie verband hou met Maltsev of "kultusse" nie) het die firma namens verweerders die skuldiges as skuldig bevind.

Die ernstigste voorval was Yulia Yalovaya, 'n 20-jarige werknemer van die Redut-regsfirma, wat ook werk vir die Onopgeloste misdade koerant. Haar ma het die internetverslae teen die Vereniging vir Toegepaste Wetenskappe gelees en in aanraking gekom met die Russiese teenkultiste wat volgens haar dogter haar $ 12,000 betaal het om Yulia se "redding" (Fautré 2016) te finansier. Die ma het toe polisielede gevra om Yulia na die polisiekantoor te bring vir bevraagtekening, en beweer 'n "kultus" het haar in 'n "prostitusie-ring" gewerf.

Dvorkin en Neveev kan sterk in Rusland wees, maar hulle vriende in Odessa was minder bekend en kon maar 'n beperkte hulp van hul Russiese eweknieë ontvang, indien nie deur artikels wat op die internet geplaas is nie. Dvorkin self was verbied om Oekraïne te betree sedert 2014, as gevolg van sy standpunte oor die Donetsk-kwessie. Yulia Yalovaya is vrygestel weens die pogings van die Redut Law Firm en die joernaliste wat die anti-kultus vertellings oor die Vereniging vir Toegepaste Wetenskappe versprei het, is deur regsgedinge getref. Sommige, soos Dmitri Bakaev, het hul werk verloor.

Onopgeloste misdade het 'n docudrama film gemaak, Beskerm jou waardigheid, oor die Yalovaya-saak, wat internasionaal gunstige resensies in menseregteskringe gehad het en die saak en die reputasie van die anti-kultiste verder beskadig het. Hul propaganda teen die Vereniging vir Toegepaste Wetenskappe word op die web lewendig gehou, maar blyk nie die vordering van die groep te steur nie. [Image regs]

In die lig van die godsdienstige agtergrond van die Russiese anti-kultus was kritiek deur Maltsev oor die historiese ongeregtighede van die Ortodokse Kerk 'n belangrike faktor in die verduideliking van wat gebeur het. Die interne probleme van die anti-kultusbeweging en die behoefte om nuwe teikens te vind, was nog 'n faktor: in een stadium is selfs 'n regsfirma soos Redut beskryf as 'n "kultus." Aangesien hierdie probleme waarskynlik in die nabye toekoms sal voortduur, anti-kultiste sal voortgaan om die Vereniging vir Toegepaste Wetenskappe te kritiseer, alhoewel sy regsreaksie besonder sterk en effektief is.

IMAGES

Beeld #1: Portret van Viktor Pavlovič Svetlov.
Beeld # 2: Oleg Maltsev.
Beeld #3: Leopold Szondi.
Beeld #4: Oleg Maltsev leer martial arts.
Beeld #5: Dekking van die boek Stuur God (2014).
Image #6: Maltsev in een van sy wetenskaplike ekspedisies.
Beeld # 7: Olga Panchenko.
Beeld #8: Alexander Dvorkin.
Beeld #9: Konfrontasie tussen Julia Yalovaya en haar ma by die polisiestasie in Odessa, van die fliek Beskerm jou waardigheid.

Verwysings

Fautré, Willy. 2016. "Volgers van die Joodse Psigiater Leopold Szondi beskuldig deur FECRIS Vise-Voorsitter Alexander Dvorkin van 'n 'Cult. Menseregte Sonder Grense, September 5. Toegang verkry vanaf http://hrwf.eu/ukraine-followers-of-jewish-psychiatrist-leopold-szondi-accused-by-fecris-vice-president-alexander-dvorkin-of-belonging-to-a-cult/ op 11 September 2017.

Hughes, Richard A. 1992. Terugkeer van die voorouer. Bern: Peter Lang.

Menseregte sonder grense Korrespondent in Rusland. 2012. "FECRIS en sy geaffilieerde in Rusland. Die Ortodokse Clerical Wing van FECRIS. " Godsdiens - Staat - maatskappy 2012: 267-306 [spesiale kwessie "Godsdiensvryheid of Geloof, Anti-Seksbewegings en Staatsneutraliteit. 'N Gevallestudie: FECRIS "].

Maltsev, Oleg. 2017. Swart Logika. Odessa: Wetenskaplike Instituut van Wêreld Martiale Kunste Tradisies Studie en Kriminalistiese Navorsing van Wapenhantering.

Maltsev, Oleg. 2016. Op Jou Messe: Mes in Russiese Kriminele Tradisie. Odessa: Wetenskaplike Instituut van Wêreld Martiale Kunste Tradisies Studie en Kriminalistiese Navorsing van Wapenhantering.

Maltsev, Oleg. 2014a. "WAARHEID": Die spel wat die woord reguleer. Odessa: Die Geheue Instituut.

Maltsev, Oleg. 2014b. Bykomstighede (Pad na voetstuk). Odessa: Die Geheue Instituut.

Maltsev, Oleg. 2014c. Корабельный Бог (Skeep god) Odessa: Die Geheue Instituut.

Maltsev, Oleg en Jon Rister. 2016. Ewige Pyn: Mexikaanse Kriminele Tradisie. Odessa: Wetenskaplike Instituut van Wêreld Martiale Kunste Tradisies Studie en Kriminalistiese Navorsing van Wapenhantering.

Maltsev, Oleg, en Tom Patti. 2017. Nie-gekromde slinger. Odessa: Seredniak TK

Post Datum:
19 Mei 2018

 

Deel