Stefania Palmisano

Damanhur

DAMANHUR TYD

1950 (29 Mei): Oberto Airaudi is gebore in Balangero, wat in die provinsie Turyn, Italië, geleë is.

1967: Airaudi publiseer sy eerste boek en lewer sy eerste skildery

1969: Airaudi is getroud.

1970's: Airaudi het deelgeneem aan die artistieke avant-garde milieu in Turyn. Hy is veral beïnvloed deur die Concrete Art Movement en deur die skilder Filippo Scroppo.

1974-1975: Met 'n groep vriende / ondersteuners het Oberto Airaudi die Centro di Ricerche e Informazioni Parapsicologiche Horus (Horus Navorsings- en Inligtingsentrum), om te studeer en te eksperimenteer met die paranormale.

1975: Die eerste meditasiegroep, wat dikwels as die amptelike grondslag van Damanhur beskou word, word gestig.

1976: Met die inwyding van die Meditasieskool het Airaudi die grondslag van die Damanhurian-kosmogonie gelê en die term bekendgestel Nemico (Vyand), die beginsel van absolute kwaad, Damanhur se magiese teenstander.

1977: Die eerste grond is gekoop in Baldissero Canavese (Piemonte), waar die gemeenskap sou ontstaan. Die bou van Damjl, die toekomstige hoofstad, het begin.

1977: 'n Alliansie is gevorm met die "Geeste van die Natuur", intelligente wesens wat oor hul woongebied heers. Die Solstice-rite is vir die eerste keer gevier.

1978: Die konstruksie begin in die geheim van die ondergrondse Tempel van die Mensdom in Porta del Sole.

1979-1980: Die inwyding van die Damanhur-gemeenskap en die vestiging van vroegste burgers het plaasgevind. Daar was volle gemeenskaplike eienaarskap en die skepping van 'n 'Militêre' regering onder Airaudi se streng bevel.

1980-1982: Daar was 'n oorgang van 'n samelewing van individue en klein gesinne na die bou van 'n volslae gemeenskap met gedeelde dienste en gemeenskaplike ruimtes.

1980: Die toekomstige grondwet, Leggi e Regolamenti, is afgekondig.

1982: Die gemeenskap het sy eie geldeenheid, die Credito, en die eerste ambagsmanlike aktiwiteite het wortel gegaan.

1983: Die Spel van die lewe begin. Lede het hul oorspronklike name laat val om name van die dier- en groentekoninkryke aan te neem.

1984: Die Artistieke-Renaissance-fase het begin: ambagsaktiwiteite het begin en skilderkuns het sentraal gestaan. Daarbenewens is daar aan die oop tempel begin.

1985: 'n Damanhur-verteenwoordiger is verkies tot die Baldissero Canavese kommunale raad as 'n groen kandidaat.

1985: Die Gemeenskap se eerste selfvoorsieningseksperiment, Olio Caldo, is in die bos uitgevoer.

1986: Die era van ekonomiese liberalisering en vrye onderneming begin.

1987: Vrywillige kollektiewe toewydingswerk (bekend as Terrazzatura) is begin. Die maksimum aantal burgers (220) wat deur die Grondwet toegelaat word, is oorskry. Gevolglik is die skepping van 'n tweede administratiewe paal in die omgewing oorweeg.

1989-1990: Een gemeenskap het drie geword (Damjl, Tentyris en Etulte), en Federasie is bespreek.

1989-1990: In hierdie tydperk was daar 'n oorvloed regstappe teen die beweging van die eerste afvalliges. 'N Interne dagblad, Qui Damanhur Quotidiano, is gedruk. Damanhur se geestelike roetes (Le Vie: Art and Work, Knights, Monks, Esoteric Couples, Word, Oracle, Olio Caldo) is uitgemerk.

1991: Damjl kapitaal is verhoog deur die Casa Verde fonds. Eksterne aanvalle deur die Katolieke Kerk is van stapel gestuur. Ouditering van die gemeenskap se finansies is deur die staat versterk.

1992: Die Polisie (militêre polisie) het die gemeenskap se eiendom in 'n intimidatoriese blits beset en deursoek.

1992: Die bestaan ​​van die Tempel van die Mensdom is deur 'n ontevrede afvallige aan die hele wêreld bekend gemaak.

1993: Die Damanhur Renaissance begin met verhoogde blootstelling aan die media. Artikel Twee-en-twintig van die Grondwet, wat die algehele mag aan die stigter toeken, is opgehef.

1995: Die politieke party Con Te per il Paese (With You for the Country) is ingestel wat dertien setels in die Valle del Canavese Raad verower het.

1996: Airaudi en ander burgers van Damanhur het na Holland, Frankryk en Duitsland begin reis en 'n verhouding met ander groepe en gemeenskappe aangegaan wat namens die planeet met soortgelyke doelstellings werk. Esoteriese fisika, wat mettertyd deur die Damanhurians uitgewerk is, is met die tradisionele fisika vergelyk.

1996: Die Damanhurians het hul magiese gesondheidstegnologieë (selfhutte) aan die wêreld voorgelê, wat sinergie tussen tradisionele en alternatiewe medisyne aanmoedig. Die ekonomiese stelsel van die Federasie het verander in die rigting van groter individuele verantwoordelikheid en outonomie.

1997: Damanhur het by RIVE aangesluit (die Italiaanse netwerk van ekologiese dorpies).

1998-2000: CONACREIS (National Committee of Ethical Interior Spiritual Communities and Associations) is gestig met 200 groepe en Damanhur as stigterslid.

1998-2000: Die Federasie het ook aangesluit by GEN Europe Global Ecovillage Network en sy UNESCO-aardhandves voorgelê wat in gesamentlike optrede tussen regerings, ondernemings en die samelewing die formule identifiseer om die planeet in vrede te beskerm, met respek vir die regte van elke lewende wese en die omgewing .

2001: 'n Nuwe geestelike weg, die Tecnarcato, geopen.

2002-2004: Die voormalige Olivetti-aanleg in Vidracco is gekoop en Damanhur Crea is opgerig as 'n multifunksionele sentrum waar baie ondernemings (supermark, spyseniering, welstand, kreatiewe laboratoriums, kulturele / artistieke vergaderruimtes) bymekaarkom.

2004-2005: Gemeenskappe het kerngemeenskappe geword.

2007: Die Internasionale Gemeenskapsstudievereniging (ICSA) se wêreldkongres word in Damanhur gehou.

2008: Damanhur is deur die Verenigde Nasies aangewys as voorbeeld in sy praktiese toepassing van Earth Charter-beginsels.

2010: Die nuwe Lewe projek van stapel gestuur om mense van elke kontinent aan te moedig om drie maande lank Damanhur-burgers te word, nie as gaste nie, maar as deelnemers aan die gemeenskapslewe.

2013: Oberto Airaudi is oorlede. 'N Nuwe fase het begin, gerig op samewerking en meer intense integrasie met die plaaslike sosiale struktuur.

2016: 'n Nuwe program (Amine) is opgestel sodat besoekers die gemeenskap nader kan nader: nie-ingewydes kan tien dae lank binne 'n familiekern woon, elke dag met 'n kenner op 'n ander aspek van die Federasie se lewe (spiritualiteit, magie, ekonomie, sosiale lewe, gesondheid).

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Oberto Airaudi [Image regs] is gebore in Balangero, in die provinsie Turyn, Italië, op Mei 29, 1950. Sy outobiografie (Airaudi 2011) vertel 'n geestelike gebuig uit die kinderjare, insluitend gesigte en genesings. As tiener het hy 'n boek van poësie gepubliseer, geproduseer wat na bewering sy eerste skildery is, en op die ouderdom van negentien getroud is. Hy het vir 'n tyd as 'n versekeringsmakelaar gewerk, terwyl sy belangstelling in spiritualiteit (Zoccatelli 2017) behoue ​​bly. In 1975 het Airaudi die Center Ricerche e Informazioni Horus (Horus Navorsings- en Inligtingsentrum) in Turyn, wat gewy is aan esoterisme, pranoterapie en parapsigologie. Hy het ook 'n gewilde dosent oor esoterisme geword. Hy het ook begin om hierdie idee te ontwikkel om 'n esoteriese gemeenskap te stig waarvoor hy grond begin koop het.

Sy leerstellings het die geestelike filosofie gevorm wat sedert die vroeë 1970's die grondslag vir Damanhur se bestaan ​​en ontwikkeling geword het. Sy verligte en pragmatiese lewensvisie het 'n vrugbare gemeenskap geskep gebaseer op solidariteit, deel, wedersydse liefde en respek vir die omgewing. Onder baie ander dinge het hy Damanhur se skole van meditasie, geestelike genesing, alchemie, ritualiteit en hipnose geloods. Hy het ook 'n tradisie van Self-skildery wat nog onder sy dissipels leef, begin.

Leerstellinge / oortuigings

Die stelsel van geloof wat die Damanhuriane (Horusiese filosofie) motiveer, bestaan ​​uit 'n heterogene stel leerstellige elemente wat deur die Wes-Esoteriese Tradisie en New Age geïnformeer word, en deur die jare heen op kreatiewe wyse uitgebrei. Wat spesifiek oor hierdie leerstelling is, is dat dit tradisies en denke van verskillende kulture versamel, en oortuigings en praktyke tipies van esoteriese diskoerse oor die wetenskaplike wêreld se beginsels en tale versamel (Cardano, 1997, Berzano 1998, Introvigne 1999, Del Re en Macioti, 2013) .

In Damanhur se geestelike voorstel (waar konsepte en maniere van uitdrukking oor die jare verander is) is daar basiese beginsels genoem Quesiti wat die riglyne vir individuele en kollektiewe roetes aandui: die lewe as 'n evolusionêre roete; aksie as deurlopende keuse, die soeke na nuwe logika om die werklikheid te verstaan; vroulike integrasie; kreatiwiteit en non-stop transformasie; Uitbreiding van sensitiwiteit (wat is die sintuie van die mens se meervoudige liggame); die vermoë om te twyfel en om onsekerheid te hanteer; oopmaak vir ander; en ontdek jou eie goddelike natuur.

In hierdie filosofiese visie sluit die veld van die Bestaande verskillende heelalle in. Die een waar ons woon, word gekenmerk deur verskillende vorme van lewe en materiaal wat, en deur hul interaksie met tyd, hul vloei nie lineêr van die verlede na die hede na die toekoms beweeg nie. Inteendeel, dit voorsien die eweknie van parallelle tye en heelalle, soos ook deur kwantumfisika veronderstel. Die basiese hipotese is dat die lewe in hierdie heelal, in al sy manifestasies, voortspruit uit 'n enkele goddelike matriks. Hierdie krag is groter as die heelal self wat, om die wêreld van vorms te betree, op sy beurt weer in baie klein magte moet verdeel. Slegs sommige van hierdie het 'n fisiese vorm. Hierdie krag word genoem Divinità Primeva Uomo, en alle manifestasies van sy wese op subtiele (dws onbelangrike) vlakke wat vorm wat algemeen 'n "geestelike ekosisteem" genoem word. Kleiner fragmente van hierdie oeroue oorsprong is natuurlike geeste teenwoordig in die legendes en tradisies van verskillende volke en kulture in die vorm van inwoners van woude, vere en vlaktes.

Plante en diere is ook manifestasies van dieselfde goddelike aard. Sommige wesens, onder hulle mense, is "oorbruggende vorme" tussen die materiële en geestelike vliegtuie omdat hulle 'n fragment van die goddelike vonk dra. Sodra hierdie vonk wakker geword het, is dit in staat om die verskillende vlakke van bestaan ​​te verenig. Die verhouding tussen mense en gode word dus gesien as 'n alliansie eerder as onderwerping in die lig van hul gedeelde goddelike natuur.

Die basiese idee is dat dit nie nodig is om jou geestelike evolusie aan enigiemand te delegeer nie. Daarom word 'n mens se individuele reisplan gevolg deur periodieke meditasie wat daarop gemik is om jou spiritualiteit te verken en dit te lei tot psigologiese fisiese verbetering. Inderdaad, Damanhurians is genoem om te wees geestelike navorsers. Hul doelwit is om individuele talente te ontdek en te waardeer, om hulleself van pragmatisme los te maak en na die soeke na nuwe logika te beweeg om die werklikheid te verstaan. Positiewe denke, valorisering van diversiteit en kreatiwiteit as strategieë om gewoontes te breek is fundamenteel. Verder kan individuele perfeksie gesoek word deur interaksie met ander wat as kosbare, metgeselle in die intieme transformasie-roete beskou word. Die doelwit is om die mensdom op te voed om binne jouself te ondersoek en die antwoorde op eksistensiële vrae in die intieme dimensie te soek. Hierdie filosofie is die onderwerp van meditasie en navorsing, 'n outentieke werk-in-progressie, wat nie toekomstige uitbreiding in die toekoms uitsluit nie.

RITUELE / PRAKTYKE

Al Damanhur se kollektiewe en individuele lewe word vergesel deur simbole en ritueelvieringe. Onder die belangrikste rituele wat uit Horusiese gnosis voortspruit, is die vier sonvieringe (twee solstices, twee Equinoxes), die herdenking van die dood en die fondament van die gemeenskap (Augustus 31, hul Nuwejaarsavond). Aangesien hierdie mense hul verbond van alliansie met en respek vir die Gees van die Natuur in hierdie rituele hernu, het hulle 'n soortgelyke interne simboliese struktuur.

Een van die mees uitdagende is die Summer Solstice ritueel, wat Damanhurians sê uitgevoer word op 'n bepaalde kosmiese tyd wanneer dit makliker kan kommunikeer met die subtiele kragte en energieë wat die natuur bewoon. Die ritueel beteken hernuwing en suiwering vanuit die individuele oogpunt. Dit word gebruik om nie net die oorspronklike 1978-ooreenkoms met die Gees van die Natuur te versterk nie, maar ook om dankbaarheid teenoor die natuur uit te spreek en dit in die lig van toekomstige oes te propageer. Die liturgie is verdeel in agt dele. Dit begin die vorige nag by die Solstice with Damanhurians geklee in variëteitse tunika volgens hul esoteriese grade, wurmkrone op hul koppe, 'n ritueel vuur naby die varings, waar daar nette is om die saad wat uit die plante val, te versamel. Hierdie deel van die seremonie is privaat. Die publiek, die sentrale deel begin tot die middel van die volgende dag wanneer gaste en nie-ingewydes mag deelneem. Die Damnhuriane regeer binne 'n enorme spiraal op die grond, terwyl gaste buite die spiraal optree. Die seremonie begin met die lees van gebede in die heilige taal wat deur Airaudi ontwikkel is; dan is daar 'n aanbod van medisinale kruie van die vorige seisoen, verbrand as 'n teken van dankbaarheid vir alles wat die natuur gegee het; en dit eindig met 'n dans. Die geluid van 'n gong sluit hierdie deel van die seremonie en dui aan die begin van die optog waarin die eerste inisieer en dan gaan die gaste die ritueelkring. Hierdie kollektiewe seremonie word gevolg deur twee individuele suiweringsrituele, waar beide ingewydes en nie-ingewydes (simbolies) bevry kan word van die dele van hulself wat hulle nie hou nie, wat 'n proses van binnelandse vernuwing begin. Laat in die aand eindig die Solstice ritueel met die verspreiding van asem vir alle deelnemers. Dus eindig die ou jaar, en die nuwe een begin.

Dan, een keer per maand, wanneer die maan vol is, word 'n ander belangrike ritueel (dié van die Oracle) gevier. Enigeen wat raad of wenke oor die toekoms verlang, vra 'n vraag van die orakel, wat deur die priesteresse besoek word deur 'n komplekse magiese operasie danksy watter goddelike en mense vestig kontak. Die antwoorde van die orakel word by elke volle maan afgelewer deur middel van 'n seremonie wat oop is vir Damanhurians en gaste (veral diegene wat 'n vraag gevra het). [Image regs] Die antwoord word bondig uitgedruk, leidrade verskaf oor die toekoms wat elke persoon individueel moet interpreteer.

Daarbenewens is daar baie daaglikse lewe en normale tyd-en-werk ritme-rituele: vir huis-suiwering, vir groetgeeste, klokritte en dié vir 'n goeie dood. In die kos-suiwering rite Damanhurians, met koppe gebuig, bid oor die kos voordat dit geëet word. Die hoofrede hiervoor is dat hulle glo dat elke kos op sigself die punte bevat van al die ondervinding wat tot sy skepping bygedra het. Byvoorbeeld, die bekommernisse en bekommernisse van diegene wat die aarde geploeg het, het die saad toegewerk en die deeg wat in die brood oorleef het, geknie. In die suiweringritueel, skadelike elemente word uitgeskakel en die positiewe word bewaar sodat hulle die liggaam binnedring.

Die tempels van die mensdom [Image to the right] is egter die plekke rykste aan simbole en rites. Dit is 'n groot ondergrondse konstruksie wat bestaan ​​uit sale, laboratoriums en gange, wat deur die media as 'n "ondergrondse stad" gedefinieer word. Dit spreek uit Damanhur se begeerte om sy "mistieke paal" te verteenwoordig op een plek waar mense met hul gedagtes en hul gedagtes kan verwys simboliese teenwoordigheid. Elke kamer wat die kompleks vorm (die Waterkamer, die Spieëlsale, Metale, die Sphere en die Aarde) blyk 'n hoofstuk te wees in 'n simboliese kennisboek wat die geskiedenis van die mensdom deur middel van kuns, seremonies en vertonings. Hulle dien 'n dubbele funksie: aan die een kant is hulle 'n simbool van die evolusionêre reis van die mensdom en aan die ander kant word hulle gebruik as 'n magiese instrument, 'n groot antenna waarmee dit met die hele heelal kan kommunikeer. [Image regs]

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Die gemeenskap het sy politieke en organisatoriese struktuur geleidelik ontwikkel in 'n eksperimentele sleutel: in werklikheid was die besondere kenmerk van Airaudi se leierskap voortdurende innovasie.

In sy eerste lewensjare was Damanhur 'n streng, streng gemeenskap en het ingewy wat onthou sal word as 'n reguit militêre regime waar toesig gehou word oor elke detail van die sosiale lewe.

In die 1980s, met die geboorte van die Federasie, het 'n meer komplekse politieke en organisatoriese struktuur nodig geword. 'N Hiërargie is gestig: elke gemeenskap, bestaande uit verskeie kerne, het sy eie regering verkry wat bestaan ​​uit a Reggente (verkies deur gemeenskapslede). Die Reggente is vergesel van a Consiglio direttivo (ekwivalent aan 'n direksie) met verteenwoordigers van die individuele kerne wat die werking van enkel beheer reggenti en ook as 'n brug met die Governo federale toesig oor die hele gemeenskap. Hierdie regering bestaan ​​uit drie lei (Gidse) verkies in die inisiatiese Skool vir Meditasie onder leiding van Oberto Airaudi.

Toe Airaudi besef dat Damanhurians gereed was om gedelegeerde take te wees en individuele verantwoordelikheid te aanvaar in die bestuur van die res publica, het hy verskuif van imposante oplossings vir 'n werkende sosiale bestuur om voorstelle te maak. Die proses wat emancipatie van die Meester het, is amptelik gemaak deur die intrekking van die volgende artikel 22 van hul Grondwet:

"Die mense erken dat Oberto Airaudi in sy hoedanigheid as stigter en inspirasie die reg het om die byeenkomste van enige liggame by te woon wat hy in die belang van Damanhurians self bewaar, en om deur individue en bevoegde organe ingelig te word oor die ontwikkeling van die gemeenskap lewe; sy menings en advies uit te druk, om enige inisiatief aan te moedig of te verbied wanneer hy dit nodig ag ".

By die afskaffing van hierdie artikel is die leier se figuur na die agtergrond gestuur, uitgesluit van die daaglikse besluitneming. Vanaf 1996 was Airaudi uitsluitlik die borg vir die waarneming van die grondwetlike handves, wat beteken dat hy nie meer kon ingryp in besluite rakende die gemeenskap se bestuur nie.

Volgens baie waarnemers was dit aan Airaudi se groot krediet dat hy vinnig weggetrek het, die bestuur van die sosiale lewe aan sy dissipels delegeer en sodoende die gemeenskap in staat stel om te leer hoe om sonder hom te oorleef. Hierdie voorbereiding het Damanhur gehelp om die kritieke oomblik van die stigter se dood in 2013 te oorkom. Na aanleiding van hierdie geleentheid het die gemeenskap oorvloedige legitimasie gekry en hulleself in die persepsie van die vallei bewoners van hul reputasie as 'n geslote sektariese gemeenskap losgemaak en hulself in Italië en in die buiteland as 'n ekonomiese hulpbron wat op die gebied van eko-spiritualiteit spesialiseer .

Vandag word Damanhur deur ses bestuur sages wie "verteenwoordig Damanhur se konsekwentheid met sy doelstellings en Airaudi se leerstellings, wanneer dit nodig is om na beide die King Guide met betrekking tot algemene samestelling en direk aan die burgers rakende spesifieke situasies "(Damanhur 40th Verjaarsdag webblad. de)

Kwessies / UITDAGINGS

Uit wettige administratiewe oogpunt het Damanhur sy vermoë getoon om sy eie ruimte op Italiaanse grondgebied te verkry, waar dit hoofsaaklik 'n staat binne 'n staat geskep het. Nietemin was daar baie episodes waar die Damanhur-regstelsel met die Italiaans moes kommunikeer. Baie van Damanhur se probleme is eintlik as gevolg van die verskillende regsgevegte wat die gemeenskap regstreeks en herhaaldelik deur sy geskiedenis betrek het. Die vernaamste bene van stryd tussen hulle en die staat het spesifieke regsake aangaande omgewingsvraagstukke, arbeidsverrigtinge en die geval van die Tempel van die Mensdom aangespreek.

Hierdie laasgenoemde, geplaagde, langdurige regsgeveg wat egter goed geëindig het Damanhur, het die gemeenskap betrek van Oktober 1992 tot Desember 1995. Omdat die tempel in die geheim onder die grond gebou is [Beeld regs] sonder enige poging om bevoegdheid te bekom, is hulle aangekla van die misdaad van onwettige geboue, en die tempel is buite die land geplaas. perke. Verder het sowel die Berggemeenskap as die Katolieke Kerk druk uitgeoefen om die gebou te laat sloop. So het Damanhur sy wettige oorlog begin om hul tempel te red, en die media uitgenooi om self die wonders wat in die hartjie van die berg geskep is, te kom sien. Met die publiek, die media, politici en akademici wat getuig van die buitengewone skoonheid van die werk, het die regstelsel sy verbod in Desember 1995 finaal teruggetrek, en die gemeenskap het weer sy eiendom beheer (Palmisano en Pannofino 2014).

In onlangse jare, terwyl sy geestelike boodskap toenemend internasionale aandag gekry het, het Damanhur intensiewe ontwikkeling van sy sosiale lewe ondergaan, wat die Damanhuriane in die gesig staar om na te dink oor hoe hulle kan hul vertelling vertel om beter verstaan ​​te word. Terselfdertyd moet Damanhur nuwe deelnemers, samewerkende meganismes met die Italiaanse staat installeer om verskille met die omgewing te versag.

IMAGES
Beeld #1: Foto van Oberto Airaudi (Falco).
Beeld #2: Foto van die oop tempel in Damanhur.
Beeld #3: Foto van die binnekant van die Tempel van die Mensdom.
Beeld #4: Foto van die binnekant van die Tempel van die Mensdom.
Beeld #5: Foto van die binnekant van die Tempel van die Mensdom.

Verwysings

AaVv La Via Horusiana. 1987. Die beginsel van die verstandhouding van Damanhur. Vidracco: Horus (pubblicazione intern).

Airaudi, Oberto. 2011. Verhale van 'n Alchemis: Die buitengewone kinderjare van die stigter van Damanhur in 33 Tales. Vidracco, Italië: Niatel.

Berzano, Luigi. 1998. Damanhur. Popolo e comunità. Torino: ElleDiCi.

Cardano, Mario. 1997. Kyk spesifiek, la rosa en loto. Uno studio sulla sacralizzazione della natura. Roma: SEAM.

Damanhur 40th Verjaarsdag webblad. Toegang verkry vanaf http://www.damanhur.org/en/40th-anniversary on 10 March 2018.

Del Re, Michele en Maria Immacolata Macioti. 2013. Die gemeenskaplike spiritualiteit van XXI. Memorie, esistente, futuro. Il caso Damanhur. Roma: Aracne.

Introvigne, Massimo. 1999. "'N Magiese Gemeenskap in Italië". Pp. 183-94 in Nuwe Godsdienstige Bewegings: Uitdaging en Reaksie, geredigeer deur Bryan Wilson en Jamie Cresswell. Londen: Routledge.

Palmisano, Stefania en Nicola Pannofino. 2014. "Damanhur, 'n voorbeeldige utopie. 'N Ontleding van die publieke identiteit van 'n nuwe godsdienstige beweging aanlyn. " Internasionale Tydskrif vir die Studie van Nuwe Godsdienste 5: 27-50.

Zoccatelli, PierLuigi. 2017. "Oberto Airaudi." Toegang verkry vanaf https://wrldrels.org/2017/03/19/oberto-airaudi/ op 10 Maart 2018.

Post Datum:
28 April 2018

 

Deel