Jana Mathews

Die Heilige Land Ervaring

DIE HEILIGE GROND ERVARING TYD

1989: Marvin Rosenthal verhuis na Orlando, Florida en stig Zion's Hope, 'n evangeliese bediening met die doel om Jode tot die Christendom te bekeer en die invloed van die Joodse kultuur en geskiedenis in die Bybel aan Christene toe te lig.

1990: Rosenthal het donateursfondse aangewend om 'n stuk grond van vyftien hektaar in Orlando se toerismekorridor te koop en met die bouwerk aan 'n bedieningskompleks wat toe Zion's Hope genoem is, begin.

1997: Fase I van Zion's Hope geopen. Hierdie struktuur van $ 2,500,000 het die vorm aanneem van 'n konferensiesentrum van 20,000 vierkante meter en uitstalruimte.

1999: grond gebreek op 'n interaktiewe uitbreiding van die museum vir lewende geskiedenis na Zion's Hope, herbenoem as The Holy Land Experience (HLE).

2001 (5 Februarie): HLE het sy deure vir die publiek oopgemaak.

2002: Robert Rosenthal-ondersteuners, Robert (1938-1999) en Judy Van Kampen, finansier die konstruksie van die Scriptorium.

2002-2005: Die bywoning van HLE het geleidelik afgeneem, asook die inkomste van die trekpleister. Terselfdertyd het HLE 'n uitgerekte regstryd met Bill Donegan, eiendomswaardeerder van Orange County (FL), gevoer oor die onbetaalde eiendomsbelasting van HLE.

2005 (Julie): Marvin Rosenthal het in die gesig gestaan ​​van toenemende skuld en verhoogde druk van HLE se raad van direkteure, uit sy leiersrol by HLE. Rosenthal se vertrek was ook die formele skeiding van Zion se bediening van Hope en HLE.

2005-2006: Die raad van direkteure van HLE het toesig gehou oor die daaglikse bedrywighede van HLE.

2006: Die staat Florida het 'n staatswet aanvaar wat dit vir HLE moontlik gemaak het om vrystelling te kry van federale inkomstebelasting.

2006: Bill Donegan trek sy saak teen HLE terug.

2006 (September): Trinity Broadcasting Network (TBN), die wêreld se grootste religieuse kabeltelevisienetwerk, verkry die plaaslike Orlando-stasie WTGL. Omstreeks dieselfde tyd het HLE voelers na groter Christelike bedieninge uitgesit om die moontlikheid van 'n vennootskap of uitkoop te ondersoek.

2007 (Junie): HLE se direksie het die aantrekkingskrag vir ongeveer $ 37 miljoen aan TBN verkoop. Tom Powell, jarelange HLE-raadslid, is as uitvoerende hoof geïnstalleer.

2007 (21 Augustus): Tom Powell bedank uit sy posisies as uitvoerende hoof van HLE en lid van die Raad van Direkteure. Die vier oorblywende raadslede was die stigters van TBN, Paul Crouch Sr. en Jan Crouch, en die egpaar se twee volwasse seuns, Paul Crouch Jr. en Matthew Crouch. Jan het die aantrekkingskrag se waarnemende president geword.

2010: HLE het die Church of All Nations gebou, 'n ouditorium en filmstudio met 2,000 XNUMX sitplekke.

2012: Paul Sr. en Jan Crouch word deur hul kleindogter en voormalige TBN-hoofdirekteur, Brittany Koper, daarvan beskuldig dat hulle geld van die maatskappy gebruik het om hul weelderige persoonlike leefstyl te finansier.

2012: Corra Crouch (Brittany se jonger suster) het TBN gedagvaar en beweer dat sy op dertienjarige leeftyd deur 'n TBN-werknemer gemolesteer en verkrag is.

2013 (30 November): Paul Crouch is dood aan hartprobleme.

2016 (25 Mei): Jan Crouch het 'n geweldige beroerte gehad.

2016 (31 Mei): Jan Crouch sterf op die ouderdom van sewe en sewentig in Orlando, Florida.

2016 (Julie): HLE het 'n landgoedverkoping gehou waarin hy sierlike meubels, rekwisiete en ander items gelikwideer het wat tydens Jan Crouch se ampstermyn bekendgestel is in 'n poging om finansiële druk te verlig.

2017: 'n Jurie het Corra Crouch $ 2,000,000 toegeken vir pyn en lyding wat veroorsaak is deur Jan Crouch se versuim om Corra se seksuele aanranding aan te meld en te probeer toesmeer.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Na 'n sestienjarige ampstermyn wat 'n New Jersey-gebaseerde bediening gelei het wat daarop gemik was om omskep Jode aan die Christendom en leer Christene oor die "Joodse Evangelie", Marvin Rosenthal [Image aan die regterkant] en sy vrou, Marbeth, het deur God geïnspireer om hul bediening na Sentraal-Florida te hervestig. Die egpaar het in Augustus 1989 aangekom, en kort daarna het Zion's Hope Inc. uit hul woonkamer ("The History of Zion's Hope" nd) begin. Toe Rosenthal in Orlando aangekom het, het hy bevind dat dit vrugbare sendingland was, maar ook een met baie mededinging. Spesifiek, Rosenthal was deel van 'n groter golf van migrasie deur evangeliese Christelike bedienings, organisasies en instansies van verskillende dele van die land na Orlando in die 1980s en 1990s, wat insluit soos Wyclif Bible Translators, Asbury Seminary en Geneva College (Pinsky 1999 ).

Presies hoe en wanneer Rosenthal die idee gekry het om 'n gerekonstrueerde eerste-eeuse Jerusalem in Orlando te bou, is 'n bietjie donker, maar dit is duidelik dat hy die beter deel van die 1990's bestee het om fondse van welgestelde donateurs te werf en dan daardie geld te gebruik om koop 'n klein plot van onbeboude grond reg langs die I-4 snelweg in die middel van die stad se hoof toeristekorridor. Op daardie land het Rosenthal 'n 20,000-vierkante-voet bedieningsentrum vir Sion's Hope gebou wat 'n konferensiesentrum en uitstallingsaal ingesluit het. Hierdie struktuur, wat geïdentifiseer is as die eerste fase van 'n multi-jaar, $ 10,000,000 kapitaalprojek, is vir die publiek in 1997 (Pinsky 1997) oopgemaak.) Momentum vir die projek is dan opgetel. Om te help met die volgende fase van konstruksie, het Rosenthal in ITEC Entertainment Corporation, 'n Orlando-gebaseerde temaparkontwerpfirma wie se portefeulje Disney World en Universal Studios insluit, om 'n lewende bybelmuseum (Canedy 2001) te ontwerp en te bou wat as eenmaal voltooi is as The Holy Land Experience (HLE). [Image regs] Hierdie $ 16,000,000, vyftien-akker aantrekkingskrag het die deure vir die publiek op Februarie 5, 2001, oopgemaak. HLE reken hom as 'n plek waar die Bybel lewendig word en die handtekeninge van die Qumran-grotte, 'n replika Ark van die Verbond, 'n gesimuleerde ontspanning van Golgotha ​​en die Tuingraf , en die wêreld se grootste model van Jerusalem ongeveer 66 AD (Spalding 2002). In 2002 het die jare lange Rosenthal-ondersteuners Robert en Judy Van Kampen die konstruksie van 'n hoë-tegnologie $ 9,000,000-bybelmuseum (die Scriptorium) gefinansier, wat die egpaar se persoonlike versameling Bybelse artefakte en manuskripte (Hampton 2002) huisves.

Rosenthal het berig dat 300,000 mense HLE in sy eerste jaar (Flora 2007) besoek het. Nadat die nuwigheid van die aantrekkingskrag afgeskrik het, het die vloed besoekers na die klein stroom gestroom en daarmee die inkomste van die park. Deur 2005 was HLE meer as $ 2,000,000 in skuld. In 'n wanhopige poging om hom om te draai, het HLE se direksie Rosenthal uitgeskakel, uitgawes afgeknip en sy bemarkingsplan opgehef. Ten spyte van hierdie pogings het die direksie versuim om die skuld te hanteer. Deur 2006 het dit uitgebrei na groter bedienings oor die potensiaal om "HLE (Flora 2007)" langsaan te kom.

Trinity Broadcasting Network (TBN), die grootste Christelike uitsaaidienste in die wêreld, het belangstelling uitgespreek. TBN is gestig deur Paul en Jan Crouch in 1973. Hy is 'n miljard dollar-ryk wat deur die verkoop van lugtyd aan Christelike bedienings geskenk word en donasies (via teletone) van sy wêreldwye kijkers verkry. HLE benodig publisiteit om sy bywoning te bevorder, en die Crouches was verras met die idee om HLE te omskep in 'n soort "geloofsgebaseerde Universal Studios" (Flora 2007). In 2007 is 'n ooreenkoms getref en TBN het HLE vir $ 37,000,000 gekoop. Een van die eerste uitvoerende handelinge van die familie Crouch was om 'n langstaande HLE-raadslid, Tom Powell, as die nuwe uitvoerende hoof van die park te huur. Tien kort weke later het Powell sy pos (Kimball 2007) bedank. Na sy vertrek, HLE's Direksie bestaan ​​heeltemal uit lede van die familie Crouch.

In die nasleep van Powell se vertrek het Jan Crouch [Image regs] die roer by HLE geneem, 'n rol wat sy tot haar dood in 2016 gehou het. Terwyl Jan dag-tot-dag operasies aan ander oorgedra het, het haar visie en persoonlike smaak die kultuur en estetiese van die park gelei. In die maande na die aankoop van HLE het Jan Crouch besluit om haar stempel op die spasie te plaas. Dit sluit in die byvoeging van 'n afgeskaalde tempel van Jerusalem, restaurante, geskenkwinkels, gebedstuine en 'n uitgebreide speelplek vir kinders. In 2012 het HLE die 2,000-sitplek, die Kerk van Al die Nasies-ouditorium, gebou. Die fasiliteit huisves verskeie daaglikse live shows, af en toe tapings vir TBN se handtekening show, Prys die Here, godsdienstige konserte en evangeliese gassprekers. In die afgelope paar jaar het die park ook weeklikse bybelstudies, kerkdienste en lewendige kookdemonstrasies ingestel.

Sedert sy ontstaan ​​is HLE eers deur private donateurs en dan deur TBN gesubsidieer. Sedert 2012, het TBN se bydraes tot HLE dramaties afgeneem, wat groter finansiële druk op die organisasie plaas en sy toekoms in twyfel laat. Paul Crouch is dood in 2013 en Jan in 2016. Na die dood van Jan het TBN 'n klein herbou van die park uitgevoer, wat meestal betrokke was by die verwydering van baie van die versierde versierings wat tydens Jan se ampstermyn ("Holy Land Experience Faith and Family Theme Park" 2016) bekendgestel is.

Leerstellinge / oortuigings

Rosenthal het HLE uitgedink as 'n aantrekkingskrag wat gebruik sou maak van vermaak (in die vorm van dioramas, uitstallings, optredes en toneelreactors) om Christene op te voed oor die rol van Joodse figure, geskiedenis en kultuur in die Bybel en om die Jode te verlig "die waarheid van Jesus Christus as Verlosser van die wêreld "(" The Ministry. "nd). Terwyl die temapark openlik toeskryf aan 'n Christelike wêreldbeskouing, onder Rosenthal se horlosie, het die terrein 'n spesifieke deel van evangeliese Protestantisme bevoordeel oor denominasionele standpunte. Getuienis hiervoor kan die meeste blatant gevind word in die park se huurbeleid, wat vereis dat nuwe werknemers 'n Christelike leerstellingsverklaring moet teken wat die Pinkster-oortuigings en praktyke (Clarke 2001) uitgesluit het.

Rosenthal se hardlynse siening van Pinksterisme word versag onder TBN se rentmeesterskap tot die punt waar die park openlik en aktief 'n kultuur van affektiewe vroomheid bevorder (Stevenson 2013). Hoof van die aantreklikhede wat ontwerp is om besoekers te "raak" en geestelike ervarings te genereer, is die park se musiekteaterprestasie van Christus se kruisiging genoem Die Promise (Die passie voor 2016). Gedurende die vertoning breek die verhoogaktore die vierde muur deur die gehoor se reaksie te vra. Op die uitkyk van 'n reeks versoeke vir oohs, aahs, amens, en dankie Here, is 'n uitnodiging om deel te word van die Kruisigingsverhaal self. In hierdie sentrale oomblik maak die akteur wat Jesus speel, voor om wonderbaarlik 'n ander rolspeler te genees wat een van sy dissipels speel. In plaas daarvan om die plot na sy voorgeskrewe einde te beweeg, vertraag Christus sy lot met die lot wat lank genoeg is om in die skare te daal en "ware" geloofsherhalende wonderwerke op lede van die gehoor uit te voer (Lowrie 2014; Silverman 2016).

Die geloofsherhalende wonderwerke wat op HLE se verhoog uitgevoer word, bestaan ​​uit 'n praktyk sentraal tot die omstrede merk van evangelisasie waaraan TBN toeskryf. In die algemeen word hierdie teologie genoem dat individue wat aan God in die vorm van donasies aan aardse agente gee, geseën word met materiële rykdom en gesondheid (Woo 2013). Een van Jan se gunsteling stories om op lug te vertel, was die tyd toe sy haar troeteldier hoender uit die dood opgewek het. Soos die storie gaan, was twaalfjarige Jan verskrik en hartseer toe haar geliefde hoender met 'n motor getref is en sy lyk so erg vermink het dat een van sy oë van die sok afgeskakel het. Alhoewel die hoender klaarblyklik dood was, het dit lank nie so lank gebly nie. Nadat God namens die hoender gesmeek het, het die voël 'n volle herstel (Zadrozny 2016) gemaak.

Huidige besoekers aan HLE word nie aangevra vir donasies aan TBN nie, ten minste nie meer as die prys van hul toegangskaartjie nie. Maar tasbare skakeling met die fundamentele beginsels van voorspoed evangelie word deur die park versprei, hoofsaaklik in die vorm van gebed en sogenaamde genesingstuine. Hierdie blaarryke alkyne is ontwerp vir persoonlike meditasie, maar deur die aard van wat hulle genoem word en waar hulle geleë is, werk hierdie ruimtes ook op subtiele maar kragtige maniere om TBN as 'n kritiese deel van die proses van geestelike, emosionele, en tydelike genesingsproses.

As HLE op grond van sy verbintenis met TBN in die ideologiese diens van die welvaart-evangelie funksioneer, kommunikeer die Scriptorium, [Beeld regs], wat deel uitmaak van die fisiese voetspoor van die temapark, maar apart daarvan bestuur en bestuur word, via sy onafhanklikheid wat dit toeskryf aan 'n ander ideologiese agenda. Die interaktiewe bybelmuseum van $ 9,000,000 bevat die Van Kampen-versameling van Bybelse artefakte, die vierde grootste versameling in sy soort ter wêreld. Hierdie tentoonstelling met tydsberekening lei besoekers deur die chronologiese geskiedenis van die materiaalbybel, vanaf die nederige begin in antieke tekste tot die gedrukte en gebonde materiaalboek. Deur die Europese hervorming uit te beeld as die kritieke oomblik wanneer die bybel spreekwoordelik mondig word en sodoende sy vaste en vervolmaakte toestand bereik, hou die museum die duidelike protestantse geloof van sola scriptura. Terwyl die oppervlakkige kenmerke van die Bybel (die grootte van die boek, tipe lettertipe, aantal illustrasies, ens.) Mettertyd kan verander, is die woord van God onveranderlik en waar (Mathews 2015).

RITUELE / PRAKTYKE

HLE vervaag die grense tussen die kategorieë van die lewe geskiedenis museum en kerk deur die kombinasie van periode reenactments met werklike godsdienstige praktyke en rituele. Huidige besoekers aan die temapark kan naby en persoonlik met 'n gerekonstrueerde Ark van die Verbond opdaag en kyk acteurs demonstreer hoe dit veertig jaar deur die woestyn vervoer is en hoekom. Daarbenewens kan hulle 'n Laaste Nagmaal by Jesus bywoon, waar hulle om 'n reghoekige tafel sit in 'n dowwe ligkamer wat versier is soos 'n eerste-eeuse banketlokaal. Nadat hy sy toegewyde rol in die dramatiese herlewing van die Laaste Avondmaal vervul het, speel die akteur wat Jesus speel, sy weg om die kamer en bied elke gas 'n sakramentele wafer. Soos parkmedewerkers daarop wys, is die ritueel nie net seremonieel nie: Jesus is ook 'n werklike geordende predikant.

Soos ander temaparke, HLE se aantreklikhede, vertonings en interaktiewe ervaringssiklus in en buite werking. Die cast lid wat Jesus speel, is die onbetwisbare ster van die wys, en op verskillende momente in die onlangse verlede, is dit moontlik om die park te besoek en deur hom gedoop te word in die opgeboude doop van Jesus Fountain font [Image regs] naby die voorste ingang van die Kerk van Al die Nasies . Diegene wat vir die ondervinding (gratis) aangemeld het, het verander in wit klere, is deur Jesus in die buite font ingebring en nadat hulle ten volle deur die water in die water gedompel het, is hulle vertel dat hulle die gawe van die Heilige Gees ontvang het.

Nog 'n sikliese aantrekkingskrag wat 'n godsdienstige ritueel emuliseer tot die punt om dit as 'n parodie daarvan te dien, is die herberekening van die Bergpredikasie. Nadat hy 'n kort toespraak gelewer het en 'n seën uitgespreek het oor wat plastiese brode en visse blyk te wees, versoek Jesus gekoopte lede om die skare te voed. In plaas van ware brood en vis, sit Jesus se dissipels 'n handjievol verwerkte Cheddar-goudviskoekers in elke besoeker se hand.

Die reël tussen ware en gesimuleerde godsdienstige praktyk word selfs meer vaag wanneer besoekers HLE se replika Western Wall ontmoet. Soos pelgrims wat na Jerusalem trek, word besoekers aan HLE se muur uitgenooi om gebedsversoeke op gegewe papierstrokies te skryf en in die krake van die muur te plaas. Elke week stuur HLE hierdie gebedslyste na Jerusalem, waar vrywilligers hulle in die outentieke Westerse Muur plaas. Tussen 60,000 en 100,000 van hierdie strokies word elke jaar by HLE ingevul (Mayerowitz 2010).

Die mees dwingende voorbeeld van hoe die tema park werk om die onderskeid tussen kerk en museum in te val, is waarskynlik op die terrein wanneer die park nie is nie. oop. HLE is gesluit vir toeriste op Sondae, maar skare word steeds elke Sondagoggend aan die aantrekkingskrag toegewys vir nie-denominasionele aanbiddingsdienste wat in die Kerk van alle nasies gehou word. [Image right] Gehuisves deur senior pastore Tye and Shanté Tribbett van Live Church Orlando ("Live Church" nd), word hierdie dienste ook live aanlyn, en soms op TBN uitgesaai.

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Marvin Rosenthal het toesig oor die konstruksie van HLE en bestuur die aantrekkingskrag tot sy vertrek in 2005. In die twee jaar oorgangsperiode wat gevolg het, het HLE se direksie toesig gehou oor die daaglikse bedrywighede van die park. Toe Trinity Broadcasting Network HLE gekoop het in 2007, het hulle 'n nuwe leierskapspan ingebring, eerste deur Tom Powell en kort daarna deur Jan Crouch. Na Jan se dood in 2016, het HLE geslaag in die rentmeesterskap van haar en Paul Crouch Sr. se jonger seun, Matthew Crouch, en sy vrou, Laurie.

In die sewentien jaar sedert sy groot opening het die basiese voetspoor van HLE grootliks gebly; Die twee belangrike strukturele toevoegings tot die park sedert daardie tyd sluit in die Scriptorium (2002) en die Kerk van Volke (2012). Om die mure van die park, omring deur sy parkeerterrein, en langs die sypaadjie wat tot by sy ingang lei, is lewensgrootte geverfde beelde van diere. Deur die bevrore families van olifante, kameelperde, seekoeie, renosters, ape en ander wesensstoestande, word die besoekers verwag om by die voordeur van die Tuin van Eden te deponeer. In plaas daarvan, een gaan deur middel van metaal draaistelle onder 'n skaal reproductie van die Jaffa Gate. In die ruimste sin poog die park om die voorkoms en gevoel van Jerusalem uit die eerste eeu weer te gee, wat die tydelike onderdompeling in 'n Ou-Testamentiese Bybelverhaal 'n bietjie disorienteer. Maar dit is presies die punt. Inflasie, tyd en plek en geskiedenis en legende, is 'n kenmerk van HLE, sowel as een van sy regeringsbeginsels.

Sedert sy opening het die park gehuisves wat dit aanspraak maak op die wêreld se grootste binnenshuise 3-D-model van Jerusalem, ongeveer 66 AD. Hierdie indrukwekkende en besonder gedetailleerde vertoning maak dit duidelik dat HLE die grootte, omvang of skaal van die ware Heilige Land nie kan herhaal nie. sy vyftien-akker plot, selfs al wou dit. Wat HLE die besoeker bied, is 'n kompromie. Spesifiek, die park val die topografie van die streek in suksesvol deur sy mees definisie-strukture weer te gee. Ingesluit in die voorste strukture is inkonsekwent afgeskepte replika's van die Groot Tempel, Bethlehem, Golgotha ​​(insluitend Golgota en die leë tuingraf), Via Dolorosa, die Olyfberg, Qumrangrotte en die beroemde Bo-kamer, die Laaste Avondmaal. Op een of ander stadium het al hierdie strukture verdubbel as stelle vir lewendige toneelvertonings. Die mees opvallende van hierdie veelvuldige ruimtes is die gerekonstrueerde Golgotha, waar die park se bloedige Passiespel al jare lank opgevoer is.

Toe die kerk van alle nasies in 2012 geopen is, is die oorgrote meerderheid van die lewendige optredes binne hierdie ouditorium verskuif. Deel van die rede vir hierdie skuif het sekerlik te make met die gerief van die besoekers van die park: Sentraal-Florida se klimaat is vir die grootste deel van die jaar strawwe warm en vogtig. Nog 'n voordeel wat deur hierdie hervestiging van teaterprestasies gekom het, het te doen gehad met tegnologie, en spesifiek toegang tot die nuutste en grootste spesiale effekte. Terwyl die optrede van Christus se geboorte, bediening en kruisiging in buitelugteaters 'n meer histories akkurate kykervaring lewer, word hierdie verhale uit die bybel op 'n hoëtegnologiestadium geaktiveer met behulp van laserligte en mismasjiene, die waarskynlikheid verhoog dat moderne toeskouers sal het 'n spesifieke soort emosionele reaksie op wat hulle ervaar. In algemene terme wil HLE dat besoekers "aangeraak" word deur wat hulle sien.

Terwyl die Passie-spel 'n permanente plek van HLE se daaglikse skedule het, is die park se ander verhoogproduksies tydelik, met uitsondering van die seisoen. Ander permanente wedstryde by HLE sluit in mediterreense-tema-restaurante, bistros en kafees wat huis spesialiteite soos Goliathburgers en Hummus-slaaie bedien. Geleë in 'n klein gebou naby een van die park se restaurante, huisves die park se museum 'n eklektiese mengsel van outentieke en reproduksie artefakte. 'N Klip van Getsemane is daar, soos 'n stuk van die Wes-Muur, verskeie ou bybels, 'n sweep en 'n kroon van dorings. Om die draai is 'n ander uitstalling (wat vir onreëlmatige tussenposes en vir kort tydperke oop is), wat 'n steekproef van Paul Crouch se persoonlike versameling van toewyding, voorwerpe, kuns en kuns bevat.

Op die onlangs opgeknapte Jerusalem-mark kan besoekers lewendige demonstrasies by 'n rekonstrueerde timmerman se skuur-, herberg- en smidwinkel kyk. Hulle kan ook vir aandenkings koop. Soos ander temaparke, het HLE verskeie geskenkwinkels wat voorwerpe verkoop wat wissel van evangeliese boeke, DVD's, miniature shofurs en menoras tot gevulde diere, herdenkingsbekers en t-hemde, essensiële olies, speelgoed swaarde en plastiek-hoofstukke.

Net buite die hoof geskenkwinkel is die kinderspeelplek vir kinders. Benewens die voorspelbare handwerksentrum en oerwoudgholfagtige kontrasies, het HLE ook 'n rotsklimwand, 'n aantrekarea (waar kinders kleintyd kan klere en voorgee dat hulle hul gunsteling Bybelse karakters is) en 'n reuse replika walviskop en mond, in watter kinders binnekort kan ingaan en lankal soos Jona bly. Die kinders se area beskik ook oor 'n gebedsruis, 'n houtkruisbeeld met gate verveeld. Dit is ontwerp om as 'n soort jong analogie vir die park se replika Wes-Wall te dien. Net soos hulle ouers aangemoedig word om gebedsversoeke aan laasgenoemde in te dien, word die jongste beskermers van die park die geleentheid gebied om gebede neer te skryf en die papierstrokies in die kruis se gate in te voeg.

Terwyl baie van HLE se voorste attraksies die toets van die tyd gestaan ​​het, het ander uit die bestaan ​​verdwyn. In 2012 het HLE Christ-tuine geopen, 'n uitgebreide sewe-deel diorama-vertoning van verlossingsgeskiedenis met lewendige waxbeeldjies wat hoofsaaklik in sequined en bedazzled kostuums versier is. Die skouspelagtige estetiese vertoning van die vertoning, wat so perfek gemeng is met die sierlike, vergulde temapark-dekor, het bevoordeel deur Jan Crouch dat dit maklik was om te mis dat die hele diorama-stel nie inheems was aan die park nie, maar eerder gekoop het uit die verlore Christus Gardens Bybel-aantrekkingskrag in Gatlinburg, Tennessee en in sy geheel ingevoer na HLE (Walsh 2012). Na 'n vyfjaarlop, het die uitstalling gesluit vir onverklaarbare redes.

Ander HLE-kenmerke wat nie meer bestaan ​​nie, sluit in talle lewensgrootte-uitsny van mense. So onlangs as 2015, was daar een van HLE se Jesus-akteurs wat op die See van Galilea loop ('n mensgemaakte retensievijver) en 'n ander van 'n lachende, harige Jan Crouch. Ander afleggings wat die afgelope jare ondervind en verdwyn het, sluit in beelde van Jesus en twee diewe, vasgespyker aan hul gepaste kruise op Golgota; Jesus loop op water in 'n 3D-diorama in die Smile of a Child-afdeling van die park, en 'n kontemporêre Jesus, geklee in geskeurde jeans, 'n wit t-hemp en engelvlerke wat 'n swart motorfiets oorskry.

Kwessies / UITDAGINGS

Die openbare aankondiging dat 'n bediening (wie se missie was om Jode tot die Christendom te bekeer) 'n godsdienstige temapark in die hartjie van Orlando sou bou, het nie veel byval gevind nie, insluitend en veral die plaaslike Joodse gemeenskap. Irv Rubin, woordvoerder van die National Jewish Defense League, het oor die evangeliseringsmissie van HLE gesê: 'Daar is twee maniere waarop jy 'n Jood kan vermoor - fisies soos Auschwitz, en geestelik soos Marvin Rosenthal.' (“Kontroversie by Religious Theme Park” 2001). Verteenwoordigers van JDL het kragte saamgesnoer met plaaslike inwoners om die opening van HLE te betoog. Behalwe dat die grondbeginsels waarop HLE gebou is, weerlê word, het baie die saak aangespreek dat HLE die Joodse kultuur, geskiedenis en erfenis toegeëien het (Pinsky 2006). Die feit dat godsdienstige voorwerpe in die geskenkwinkel te koop was en dat die Scriptorium heilige Hebreeuse tekste gebruik het om 'n bewering te maak oor die protestantse uitsondering (Mathews 2015; Branham 2009), is op hul lang lys klagtes ingesluit.

Benewens die kontroversies wat verband hou met sy bestaan, is HLE ook met finansiële ellende gepla. Toe Rosenthal HLE aan TBN verkoop het, was die pretpark meer as $ 2,000,000 in skuld. Finansiële verslae toon aan dat TBN se eienaarskap HLE se finansiële ellende nie verbeter het nie, maar dit eerder versterk het, wat daartoe gelei het dat die kabelnetwerk elke jaar miljoene dollars moet skink in die koffers se koffers. Volgens die Orlando Sentinel, het hierdie kontantbetalings sedert 2012 eksponensieel afgeneem, die jaar dat TBN vrywillig opgehou het om beloftes van hul kykers te werf (Justice 2016). As die kwynende kontantinfusies deur TBN finansiële aantrekkingskrag plaas op die trekpleister, het die dood van Jan Crouch dit in 'n stertjie laat draai. Slegs enkele maande na die dood van Crouch het HLE aangekondig dat hy 'n verheerlikte landgoedverkoping hou, waar hy meubels, 'n Harley Davidson-motorfiets en ander dekor verkoop (Brinkmann 2016). HLE het gereageer op die gerug dat die uitverkoping aangedui het dat die trekpleister ondergaan, deur te verduidelik dat die gebeurtenis 'n banddoek is en 'n noodsaaklike voorloper van 'n parkwye verbou (Wolf 2016).

Terwyl Jan se dood die weg gebaan het vir 'n nuwe, effens meer gedempte estetiese, is dit nog te vroeg om te weet of die ander kontroversies wat aan Crouch vasgebind is, so gou verlig kan word. Toe HLE in 2001 oopgemaak het, het dit die aansienlike aandag gekry, onder meer van Bill Donegan, die eiendomsbeoordelaar van Orange County (FL). Donegan het aangevoer dat HLE soos 'n temapark lyk, funksioneer soos 'n tema park en moet dus soos een belas word. HLE se eienaars (Rosenthal en dan die Crouches) teengehou deur te weier om meer as $ 1,000,000 te betaal in vermeende verskuldigde terugbelasting en die land vir belastingvrye status te dagvaar op grond daarvan dat dit nie 'n temapark is nie, maar eerder 'n "lewende Bybelse museum" (Rodgers 2016).

Die geskil het 'n uitgerekte en baie openbare regstryd ontketen wat 'n skielike einde bereik het toe die staat Florida 'n wet geskenk het wat belastingvrystellingstatus verleen aan organisasies wat Bybelse manuskripte en uitstallings ("Florida Statute 196.1987" 2006) vertoon. Die wet bepaal in deel dat belastingvrystelling uitgebrei kan word tot organisasies wat

uitstal, illustreer en interpreteer Bybelse manuskripte, kodes, kliptafels en ander Bybelse argiewe; Lewende en aangetekende demonstrasies, verduidelikings, reenactments en illustrasies van Bybelse geskiedenis en Bybelse aanbidding; en toon tye, plekke en gebeurtenisse van Bybelse geskiedenis en betekenis, wanneer sodanige aktiwiteit vir die publiek toeganklik is en vir die publiek beskikbaar is vir geen toegangsadministrasie ten minste 1 dag elke kalenderjaar "(" Florida Statute 196.1987 ").

As die tydsberekening van die wet die publiek as verdagte getref het, is die algemene vermoede bevestig toe die Die Washington Post berig dat HLE lobbyiste tussen $ 10,000 en $ 30,000 betaal het om die wetgewing deur te bring (Alter 2006). Volgens finansiële verslae, tussen 2006 en 2016, het HLE self meer as $ 2,000,000 in belasting (Rodgers 2016) bespaar. Dieselfde wet wat HLE belastingvrye status toeken, bepaal ook dat die temapark nie minstens een dag per jaar toelating mag gee nie. HLE het dit reggekry om eers vir hierdie daad van verpligte vrygewigheid te teken deur nie sy jaarlikse vrye dag en later te adverteer deur dit op verskillende dae en in verskillende maande elke jaar (Rodgers 2016) te hou nie. Ten spyte van HLE se poging om toegang tot die park op sy aangewese vrydag te beperk, het die aantrekkingskrag uiteindelik teruggetrek in reaksie op die publiek se shaming. Die park het die afgelope paar jaar sy jaarlikse vrye dag vantevore aangekondig, al is dit net 'n paar dae.

HLE sukkel nog steeds om van een openbare nagmerrie te herstel wanneer dit met 'n ander geraak word. In 2012 het die Ghost of Tax Evasion Past weer opgedoen, hierdie keer met beskuldigings dat die Crouches probeer om sy en haar Windermere-huise te eis as belastingvrye eiendomme. TBN se prokureurs beweer dat die eiendomme as pastorieë gebruik is, of huise waar kerkpredikers woon. Bill Donegan het egter niks daarvan gehad nie. Die land eiendomsbeoordelaar het TBN se belastingvrystelling versoek ontken op grond daarvan dat rekords het getoon dat nie Paulus of Jan in die huise voltyds gewoon het nie ("Holy Land Experience Seeks Mansion Tax Breaks" 2012). Net drie jaar daarna was die Crouches weer in die plaaslike nuus, hierdie keer om 'n muurskildering van Jesus op 'n keermuur naby die ingang van HLE te skilder. Die probleem, soos plaaslike verslaggewers daarop gewys het, was dat die muur blykbaar openbare eiendom (Tracy 2015) was.

Verreweg die ernstigste aanklagte wat teen HLE en sy eienaars gehef is, kom egter nie van eksterne kritici nie, maar van die Crouch se eie binnekring. In 2012 het Paul en Jan se kleindogter, Carra Crouch, TBN gedagvaar vir 'n voorval wat in 2006 plaasgevind het toe die destydse dertienjarige Carra deur 'n TBN-werknemer tydens 'n teleton in Georgië (Vincent 2016) verkrag is. In 2017 het 'n Orlando-jurie die nou-vier-en-twintigjarige vrou, $ 2,000,000, toegeken in pyn en lyding as gevolg van Jan se kennis van die seksuele aanranding, en probeer om dit te dek (Stevens 2017).

Om sake vir Paulus Sr en Jan te vererger, was Carra nie die enigste Crouch kleindogter om met beskuldigings van wangedrag en onbehoorlikheid in 2012 vorendag te kom nie. In dieselfde jaar het Carra se ouer suster, Brittany, wat destyds as finansiele direkteur van HLE gedien het, beweer dat Paul Sr. en Jan in die maatskappy se koffer gedoop het om hul buitensporige persoonlike lewenstyl te finansier. Ingesluit onder die luukshede wat na bewering gefinansier word deur belastingvrye toeskouerfondse, was 'n luukse stacaravan (omskep in 'n vyfsterhuis vir Jan se twee diere), buitensporige etes en verskeie huise wat deur familielid en vriende (Ritz 2012) gebruik word.

In 'n gelyktydige poging om die hof van openbare mening terug te keer en Brittany te bevredig, het die Crouches teruggekeer met die bewering dat Bretagne se beskuldigings vergelding was en die aandag van haar eie daad van kriminele verduistering (Eckholm 2012) moes aflei. Die gesinsfeit het vir 'n paar jaar gespeel voordat dit in 'n wapenstilstand geëindig het, wat gelei het tot 'n diep verhoudingsverskeuring wat Paul Crouch Jr. en sy kinders ingesluit het met die TBN-ryk.

IMAGES
Beeld #1: Foto van Marvin Rosenthal.
Beeld #2: Foto van die ingang van die Heilige Land Ervaring.
Beeld #3: Foto van Jan Crouch.
Beeld #4: Foto van die Scriptorium.
Beeld #5: Foto van 'n doop wat in die Doop van Jesus Fontein plaasvind.
Beeld #6: Foto van die Kerk van alle nasies

Verwysings

Alter, Alex en Ra. 2006. "Bibleland Orlando's Holy Land Experience en ander Godsdienstige Tema Parks Meng Geloof en Vermaak-maar nie sonder kontroversie nie." Die Washington Post, September 23. Toegang verkry vanaf  https://www.washingtonpost.com/archive/local/2006/09/23/bibleland-span-classbankheadorlandos-holy-land-experience-and-other-religious-theme-parks-mix-faith-and-entertainment-but-not-without-controversyspan/509d1eaf-4063-49d9-88cf-fdc4d3c111de/?utm_term=.59b08b5a1e4f op 4 April 2018.

Branham, Joan R. 2009. "Die tempel wat nie sal ophou nie: Die bou van heilige ruimte in Orlando's Holy Land Experience Theme Park." Crosscurrents, September: 358-82.

Brink Mann, Paul. 2016. "Holy Land Experience om meubels, standbeelde te midde van finansiële onrus te ontlaai." Orlando Sentinel, Julie 20. Toegang verkry vanaf http://www.orlandosentinel.com/business/brinkmann-on-business/os-holy-land-auction-20160719-story.html op 4 April 2018.

Canedy, Dana. 2001. "'N Bybelse temapark in Florida begin siekes." Die New York Times, Februarie 3. Toegang verkry vanaf https://www.nytimes.com/2001/02/03/us/a-biblical-theme-park-in-florida-begets-ill-will.html op 4 April 2018.

"Kerk van alle nasies." Die Heilige Land Ervaring. Toegang verkry vanaf https://holylandexperience.com/exhibit/church-of-all-nations/ op 4 April 2018.

Clarke, Susan Strother. 2001. "Die heilige land se verhuring werk nie vir sommige Christene nie." Orlando Sentinel, April 8. Toegang verkry vanaf http://articles.orlandosentinel.com/2001-04-08/news/0104080137_1_holy-land-land-experience-first-pentecostal op 4 April 2018.

"Kontroversie by Godsdienstige Tema Park." 2001. CBS News, Februarie 5. Toegang verkry vanaf https://www.cbsnews.com/news/controversy-at-religious-theme-park/ op 4 April 2018.

Eckholm, Erik. 2012. "Family Battle Offers Kyk binne-in Lavish TV Ministry." Die New York Times, Mei 4. Toegang verkry vanaf  https://www.nytimes.com/2012/05/05/us/tbn-fight-offers-glimpse-inside-lavish-tv-ministry.html  op 4 April 2018.

Flora, Brad. 2007. "Die Heilige Land Ervaring: Wie Sal Die Koninkryk Inherit?" Nuus 21, Augustus 21. Toegang verkry vanaf https://news21.com/story/2007/08/23/the_holy_land_experience_who op 4 April 2018.

“Statuut van Florida 196.1987.” 2006. Toegang verkry vanaf http://law.onecle.com/florida/title-xiv/196.1987.html op 4 April 2018.

Hampton, Jim. 2002. "Scriptorium bring in Bybelse versameling van die wêreldklas." Orlando Business Journal, Januarie 14. Toegang verkry vanaf https://www.bizjournals.com/orlando/stories/2002/01/14/newscolumn1.html op 4 April 2018.

"Holy Land Experience soek eiendomsbelastingbreuk." 2012. WESH News, April 20. Toegang verkry vanaf http://www.wesh.com/article/holy-land-experience-seeks-mansion-tax-breaks/4415916 op 4 April 2018.

"Holy Land Experience Geloof-en-Gesin Tema Park Kondig Vars Nuwe Kyk, Opgedateer." 2016. Cision PR Newswire, Augustus 3. Toegang verkry vanaf https://www.prnewswire.com/news-releases/holy-land-experience-faith-and-family-theme-park-announces-fresh-new-look-updated-exhibits-and-productions-300308142.html op 4 April 2018.

Geregtigheid, Jessilyn. 2016. “Paul and Jan Crouch's Holy Land Experience duik na finansiële chaos na hul dood.” Charisma News, Julie 21. Toegang verkry vanaf https://www.charismanews.com/us/58756-paul-and-jan-crouch-s-holy-land-experience-plummets-to-financial-chaos-after-their-deaths op 4 April 2018.

Kimball, Josh. 2007. "Hoof van die VSA se 'Holy Land' Tema Park bedank." Die Christelike Post, September 5. Toegang verkry vanaf https://www.christianpost.com/news/head-of-u-s-holy-land-theme-park-resigns-29196/ op 4 April 2018.

"Live Church Orlando." 2018. Live Kerk Orlando webwerf. Toegang verkry vanaf https://www.livechurchorlando.com/#who-we-are op 18 April 2018.

Lowrie, Tyson. 2014. "Orlando se vreemdste temapark is alles oor Jesus en Jesus-verwante handelsware." Vice, Maart 12. Toegang verkry vanaf https://www.vice.com/en_ca/article/vdqpwy/the-strangest-theme-park-in-orlando-has-a-daily-passion-of-the-christ-play op 4 April 2018.

Mathews, Jana. 2015. "Tema Park Bybels: Trinity Broadcasting Network se Holy Land Experience en die evangeliese gebruik van die dokumentêre verlede." Tydskrif van godsdiens en populêre kultuur. Val: 89-104.

Mayerowitz, Scott. 2010. "Orlando-temapark gebou vir Jesus." ABC News, November 4. Toegang verkry vanaf http://abcnews.go.com/Travel/holy-land-experience-orlando-theme-park-built-jesus/story?id=12049089 op 16 April 2018.

"Die Bediening." En Sion's Hope Website. Toegang verkry vanaf http://www.zionshope.org/ZH_ministry.html op 4 April 2018.

Pinsky, Mark. I. 1997. "Christelike Groep se doelwit: wen omskakel onder Jode." Orlando Sentinel, November 8. Toegang verkry vanaf http://articles.orlandosentinel.com/1997-11-08/news/9711071203_1_zion-hope-jews-faith-baptist op 4 April 2018.

Pinksy, Mark. 2006. 'N Jood onder die evangelies: 'n gids vir die verwarring. Louisville: Westminster John Knox Press.

Pinsky, Mark I. 1999. "Is Orlando Nuwe Beloofde Land?" Christianity Today, Februarie 8. Toegang verkry vanaf http://www.christianitytoday.com/ct/1999/february8/9t209a.html op 4 April 2018.

Ritz, Erica. 2012. "Televangeliste wat daarvan beskuldig word dat hulle $ 50 miljoen van Trinity Broadcasting Network beskadig. Die Blaze, Maart 24. Toegang verkry vanaf https://www.theblaze.com/stories/2012/03/24/televangelists-accused-of-defrauding-50-million-from-trinity-broadcasting-network op 4 April 2018.

Rodgers, Bethany. 2016. "Holy Land Experience Belastingvrystelling het Park $ 2.2M sedert 2006 gestoor." Orlando Sentinel, Februarie 25. Toegang verkry vanaf http://www.orlandosentinel.com/features/religion/os-holy-land-experience-tax-breaks-20160225-story.html op 4 April 2018.

Silverman, Jacob. 2016. "Hotdogs in Sion." Die Baffler, No. 31, Junie. Toegang verkry vanaf https://thebaffler.com/salvos/hotdogs-zion-silverman op 4 April 2018.

Spalding, John. 2002. "Authentieke Replica." Christelike eeu, Julie 3-10, Pp. 14-15.

Stevens, Matt. 2017. "Jury Vind Televangelist Jan Crouch Verhoor Kleindogter se Verslag van Verkragting." Die New York Times, Junie 7. Toegang verkry vanaf  https://www.nytimes.com/2017/06/07/us/trinity-broadcasting-verdict.html op 4 April 2018.

Stevenson, Jill. 2013. Sensationele toewyding: Evangeliese prestasie in die 21ste eeu Amerika, Ann Arbor: Universiteit van Michigan Press.

"Die geskiedenis van Sion's Hope." En Sion's Hope webwerf. Toegang verkry vanaf http://www.zionshope.org/iframe_html/ZH_ministry_v003.html#history op 4 April 2018.

"Die Heilige Land Ervaring." Nd Die webwerf van die Holy Land Experience. Toegang verkry vanaf https://holylandexperience.com/ op 4 April 2018.

Tracy, Dan. 2015. "Heilige Landmuurwerk 'n Verrassing om te Staaf-Watter Muur het Dit Op Verf." Orlando Sentinel, November 25. Toegang verkry vanaf  http://www.orlandosentinel.com/business/tourism/os-holy-land-mural-20151125-story.html op 4 April 2018.

Vincent, Lynn. 2016. "Hofkamer Storm." World Magazine, April 15. Toegang verkry vanaf https://world.wng.org/2016/04/courtroom_storm on 4 April 2018.

Walsh, Raymond. 2012. "Die Heilige Graal van Hokey: Binne die Heilige Land Ervaring Deel II." Man op die Lam, Junie 3. Toegang verkry vanaf http://manonthelam.com/holy-grail-of-hokey-inside-the-holy-land-experience-part-2/ op 16 April 2018.

Wolf, Colin. 2016. "Die Heilige Land Ervaring, wat nie enige belasting betaal nie, het 'n massiewe landgoedverkope hierdie naweek." Die Gist, Julie 20. Toegang verkry vanaf   https://www.orlandoweekly.com/Blogs/archives/2016/07/20/the-holy-land-experience-which-doesnt-any-pay-taxes-is-having-a-massive-estate-sale-this-weekend on 4 April 2018.

Woo, Elaine. 2013. Paul Crouch sterf by 79; gestig Trinity Broadcasting Network. "Los Angeles Times, November 30. Toegang verkry vanaf http://articles.latimes.com/2013/nov/30/local/la-me-paul-crouch-20131201 op 16 April 2018.

Zadrozny, Brandy. 2016. "Totsiens van die Koningin van Jesus TV, Jan Crouch." Daily Beast, Junie 5. Toegang verkry vanaf https://www.thedailybeast.com/goodbye-to-the-queen-of-jesus-tv-jan-crouch on 4 April 2018.

Post Datum:
15 April 2018

Deel