Erin Profeet & Susan Palmer

Church Universal & Triumphant / Summit Lighthouse

KERK UNIVERSEEL & TRIUMFANT / SUMMIT LIGHTHOUSE TIMELINE

1918: Mark Prophet is gebore in Chippewa Falls, Wisconsin.

1930: Mark Prophet, opgegroei as 'n metodis, het Rosicruciaanse idees begin ondersoek.

1939: Elizabeth Clare Wulf is gebore in Red Bank, New Jersey.

1952: Mark Prophet het begin om boodskappe neer te skryf wat volgens hom deur opgevaar meesters gedikteer is, volgens die tradisies van I AM Activity en The Theosophical Society.

1956: Mark Prophet woon sy eerste byeenkoms by by die Bridge to Freedom, 'n organisasie in Pennsylvania wat gestig is deur voormalige I AM-lede.

1957: Elizabeth Clare Wulf het I AM-boeke teëgekom en Antioch College begin studeer.

1958: Mark Prophet verhuis na Washington, DC, waar hy saam met Frances Ekey, die voormalige medestigter van die Bridge to Freedom, die Lighthouse of Freedom stig. Hy het ook die uitgewery van die Summit Lighthouse gestig om sy 'diktasies' te publiseer.

1959: Elizabeth Clare Wulf verhuis na Boston en verplaas na Boston Universiteit. Mark Prophet skei met Frances Ekey en verklaar homself 'n 'boodskapper' in die tradisie van EK IS.

1960: Elizabeth Clare Wulf is getroud met mede-Christenwetenskaplike Dag Ytreberg.

1961: Mark Prophet stig die Keepers of the Flame Broederskap. Hy het Elizabeth Clare Wulf in Boston ontmoet en haar as 'n boodskapper begin oplei.

1963: Mark Prophet en Elizabeth Clare Ytreberg trou nadat hulle van hul egskeiding geskei het.

1964: Elizabeth Clare Prophet gee haar eerste openbare diktaat en word amptelik as 'n boodskapper 'gedoop'. Sy het haar middelnaam op haar publikasies gebruik, maar was in haar persoonlike lewe algemeen bekend as 'Elizabeth'.

1966: The Prophets het die Summit Lighthouse hoofkwartier na Colorado Springs verskuif.

1970: Die profete toer deur volgelinge deur Indië en ontmoet Indira Gandhi, Moeder Teresa en die Dalai Lama. Hulle het die Montessori International School gestig.

1973: Mark Prophet sterf aan 'n beroerte. Elizabeth is met Randall King getroud. Summit University kursusse het begin.

1974: Elizabeth Prophet kondig die stigting van Church Universal and Triumphant aan.

1975: The Church Universal and Triumphant (CUT, wat by sy lede bloot bekend staan ​​as 'die Kerk') is opgeneem as 'n nie-winsgewende godsdiensorganisasie. Die Summit Lighthouse het voortgegaan as uitgewer van die kerk se leerstellings. Die Kerk het 'n groot konferensie naby Mount Shasta in Kalifornië gehou.

1976: CUT se hoofkwartier is na Kalifornië verskuif.

1977-1978: Elizabeth Prophet onderneem 'n jaarlange 'stomp' lesingstoer deur die Verenigde State. Sy het met leiers van Liberië en Ghana vergader. Elizabeth het 'n diktee 'geneem' wat haar die titel 'Guru Ma' gegee het. '

1980: Elizabeth Prophet skei van Randall King.

1981: 'n Boerdery van 12,000 XNUMX akker in Montana word aangekoop en die naam "The Inner Retreat" kry. Elizabeth Prophet is met Edward Francis getroud.

1986: Uitspraak van die jurie is teen CUT in 'n siviele saak met die voormalige lid Gregory Mull gelewer. Elizabeth Prophet het begin om kernoorlog en rampspoed te voorspel. CUT het die eiendomme in Kalifornië verkoop en sy hoofkwartier na Montana verskuif.

1987: Elizabeth raai haar volgelinge aan om uitval skuilings naby hul huise of in Montana te bou. Baie het dit gedoen. Haar diktee het hulle 'n vier-en-twintig maande sperdatum vir 'paraatheid' gegee.

1989: Die kerk het 'n skuilplek van dertien akker op Montana-eiendom voorberei.

1990: Skuilvoorbereidings en oornagoefeninge het die hoofkwartier van die land onder die loep geneem. Die profesieë is 'bygewerk' na 'n scenario van twaalf jaar.

1995: Die kerk begin met die herstrukturering van werk met Gilbert Cleirbaut, 'n Kanadese bestuurskonsultant. SUT-verordeninge is hersien om meer deelname van lede moontlik te maak.

1996: Cleirbaut word president van CUT.

1997: Elizabeth Prophet is van Edward Francis geskei. Die kerk het aangekondig dat sy aan 'n neurologiese afwyking ly.

1998: Profeet se versteuring is gediagnoseer as Alzheimersiekte. Splintergroepe het ontstaan, en ander boodskappers het hulself verklaar.

1999: Cleirbaut is gedwing. Die Summit Lighthouse, wat nog bestaan, is weer beklemtoon as die groep se primêre identiteit.

2000: Profeet het afgetree.

2009: Profeet oorlede.

2011: Ouderlinge het David Drye aangestel as CUT se geestelike leier. Geen boodskapper word amptelik erken nie.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Church Universal and Triumphant is gestig deur die Elizabeth Clare-profeet in 1975, maar dit gaan voort met die tradisies en organisatoriese struktuur wat in die topvuurtoring deur Markprofet in 1958 gevestig is en tot sy dood in 1973 voortduur. Die Summit-vuurtoring is weer die groep se primêre identiteit, en die twee organisasies is in wese een, alhoewel die vereistes vir lidmaatskap in SNG strenger is.

Markus Profeet, gebore in Chippewa Falls, Wisconsin, in 1918, het sy pa, 'n Kanadese logger, aan tuberkulose verloor toe hy nege was. Opgewek deur 'n enkele ma tydens die Groot Depressie, het hy 'n sterk belangstelling in godsdienstige onderwerpe getoon. As 'n jong seun het hy bure ontstel met sy eise van helderziendheid, kortliks 'n Pinkster geword, en ure in gebed bestee en godsdienstige poësie geskryf. Terwyl hy tydens die 1930'e op 'n spoorweg gewerk het, het hy 'n mistieke ervaring gehad wat hy later as 'n visie van 'n 'meester' bekend as El Morya in Teosofiese kringe geïdentifiseer het; die ervaring het gedien as 'n katalisator vir sy geestelike werk. Hy was in die lugmag tydens die Tweede Wêreldoorlog as 'n radio-operateur; gevestig in Madison, Wisconsin; opgelei as elektrisiën; was kortliks 'n vakbondleier; 'n verskeidenheid verkoopsposte gehou; en het vyf kinders saam met sy vrou, Phyllis, gevat. Nadat hy Rosicrucian idees tydens die 1930'e ondervind het, het hy onsuksesvol probeer om mistieke Christelike idees binne die Metodiste-kerk te versprei. Nadat hy deur die tradisionele Christendom verwerp is, het hy verskeie avant-garde geestelike inisiatiewe aangepak, insluitend in 1952 'n groep wat joga bestudeer soos deur Paramahansa Yogananda geleer Self Realiseringsgenootskap. Markusprofet was kortliks 'n dissipel van Yogananda.

In 1950 het Markus Profeet begin werk met 'n roman Madonna, later gepubliseer as 'N Profeet in Wisconsin, oor 'n Indiese wonderwerker wat kontroversie na 'n klein dorpie in Wisconsin bring. In 1952, in 'n soortgelyke styl, begin hy 'n reeks "Ashram Notes" van die Meester "M" of "Morya" wat deur Helena Blavatsky in die negentiende eeu ingestel is, begin "dikteer". In 1951 het Mark oor gedikteerde boodskappe van opgevaarde meesters na die brug na vryheidsorganisasie gekom, wat deur voormalige lede van die I AM-aktiwiteit gestig is. In 1956 ontmoet hy Frances Ekey, 'n leier in die brug. Nadat brugleiers Ekey in April 1958 gedemonstreer het, het sy die idee begin om 'n nuwe groep met Mark te begin as 'n "kontak" met die meesters. Onder haar invloed, en op soek na 'n nuwe lewe vry van krediteure, het Mark Prophet sy gesin na Washington, DC verhuis, waar hy in Augustus 1958 twee en twee organisasies gestig het: Die Vuurtoring van Vryheid en die Vuurtoring. CUT-lede sien al die gebeure wat verband hou met sy stigting en die besluite van sy boodskappers as goddelik geïnspireer.

Mark-profeet het lewendige, real-time "diktasies" voor geselekteerde groepe gegee, maar hy was tot en met Augustus 1959 slegs 'n anonieme kontak met die lede van die Vuurtoringorganisasies. In daardie tyd het hy met Ekey en haar Vuurtoring van Vryheid gebreek, wat sy voortgegaan het om te hardloop tot haar dood in 1968. In 1959 het Markus Profeet regstreekse lewendige diktasies begin (dws nie vooraf voorberei of afgeskryf nie) en homself 'n boodskapper vir die opgevaarde meesters genoem, asook om skriftelike boodskappe van meesters te publiseer as Pêrels van Wysheid. Later, die Pearls ook transkripsies van sy openbare diktasies ingesluit. In 1961 het Mark Prophet die Keepers of the Flame Broederschap gestig as 'n metgesel organisasie aan die Top Vuurtoring, en dit gemodelleer na Rosicrucian broederskap.

In 1961 ontmoet profeet Elizabeth Clare Ytreberg, wat een van sy lesings bygewoon het [Image regs]. Hulle het saam begin werk en was in 1963 getroud. In Februarie 1973 het Mark Prophet aan 'n beroerte gesterf en Elizabeth met hul vier jong kinders (Sean, Erin, Moira en Tatiana) verlaat. Elizabeth het aangekondig dat haar man 'n opgevaarde meester geword het, vandaar bekend as Lanello, van wie sy ook diktasies geneem het. Markus Profeet word vandag as Lanello deur die groep vereer, en sy datum van dood, Februarie 26, word gevier as sy hemelvaartdag. Hy word beskou as die "tweelingvlam" van Elizabeth, wat gehelp het om die groep in sy opgevolgde staat te bestuur.

Elizabeth Clare-profeet is Elizabeth Clare Wulf in 1939 gebore aan 'n Switserse moeder met esoteriese belange en 'n Duitse bootbouer en voormalige duikboot-bevelvoerder wat in New Jersey gevestig het. Op die ouderdom van agt het sy 'n beseringsprobleem ontwikkel, wat haar daartoe gelei het om die Christelike Wetenskapskerk vir genesing te soek. Haar aanvalle het ongenaakbaar geword toe sy by adolessensie aangegaan het, alhoewel sy in haar lewe "afwesigheid" of "petit mal" aanvalle ondervind het, wat haar verhoed het om 'n motor te bestuur. Aangesien haar ouers nie gereeld die kerk bygewoon het nie, het sy alleen bygewoon en haar studie van Christelike Wetenskap deur middel van kollege voortgesit.

Nietemin was sy blootgestel aan ander esoteriese invloede deur haar ma, insluitende die Teosofiese Genootskap se onderrig en die boeke wat geskryf is deur Guy en Edna Ballard, stigters van die I AM-aktiwiteit. Sy het begin om hierdie boeke te lees in 1958 op pad om die Antioch-kollege in Yellow Springs, Ohio, by te woon. Oorplasing na Boston Universiteit om nader aan die Christelike Wetenskap hoofkwartier en sy "Moederkerk" te wees, het Elizabeth haar eerste man, Dag Ytreberg, ontmoet in die Jeuggroep vir Christelike Wetenskap aan die Universiteit. Sy het Sondagskool in die Christelike Wetenskap Moederkerk in Boston geleer, gewerk by die Christian Science Monitor, en het gevorderde opleiding onderneem om 'n praktisyn te word (sien Elizabeth Profeet 2009).

In 1961, nadat ek studente van die I AM-boeke in Boston gesoek het, het Elizabeth 'n vergadering bygewoon waar Mark Profeet 'n gasspreker was. Toe hy hom hoor, neem 'n diktee, het sy besluit dat haar lewe se roeping 'n boodskapper moes wees en hom gevra het om haar op te lei. Sy het daardie somer na Washington, DC, getrek en met Mark in 1963 getroud nadat hulle albei hul eggenote geskei het. Hulle het geleenthede gehou soos dienste en konferensies in gehuurde sale in die DC-gebied en het 'n groeiende poslys vir die gedrukte diktasies van hul hoofkwartier in voorstedelike Virginia gekweek.

Nadat die hoofkwartier in 1966 na Colorado verhuis is, is Elizabeth Profeet aangestel as "Moeder van die Vlam", 'n kantoor in die Keepers of the Flame broederskap wat Mark gestig het. Baie personeel en volgelinge het haar ma (Palmer 1997) begin roep. 'N Toenemende "personeel" in die hoofkwartier het by die hoofkwartier gekom, wat in 'n groot herenhuis genaamd "La Tourelle" geleë was. Die "personeel" was 'n kerngroep lede wat vrywillig of gewerk het vir klein stipters. Hul primêre taak was om Summit Lighthouse leerstellings te publiseer. In 1972 het die profete hul eerste boek saam gepubliseer, Klim die Hoogste Berg. Bywoning by kwartaallikse konferensies genommer in die honderde. Hulle het ook groeiende groepe in Afrika gekoester, en hulle het volgelinge op pelgrimstogte na Indië (1970) en die Midde-Ooste (1972) geneem.

In 1975, na Markus se dood, het die Elizabeth-profeet die non-profit Church Universal en Triumphant (CUT) gestig wat, hoewel dit 'n vennootskapsorganisasie tot die Top was, uiteindelik die meeste van sy funksies aangeneem het. Haar boodskap het volgelinge van beide geslagte gelok (geen syfers bestaan ​​nie, maar die skrywers skat ongeveer sestig persent vroulik en veertig persent manlik). Tydens die 1970'e het die Kerk vinnig gegroei, met die personeel wat binnekort in die honderde beland en bywoning by konferensies in die duisende. Die Kerk het 'n reeks toenemend groter eiendomme beset. In 1978 het dit 'n voormalige Katolieke kweekskool 218-akker in die Santa Monica-gebergte, wat Camelot herdoop het, geopen. [Image regs]

In Oktober 1973 het Elizabeth Profeet getroud met Randall King, wat in die vroeë 1970's by die Summit Lighthouse-personeel aangesluit het en as sjef gewerk het. Gedurende hul sewe jaar huwelik het King verskeie posisies gehad met die verskillende organisasies wat met die Kerk geaffilieer is. Na hul 1980-egskeiding het hy by ander voormalige CUT-leiers in openbare kritiek op profeet aangesluit.

In 1973 het die Elizabeth-profeet die Top-universiteit gestig om die groeiende liggaam van "opgestane meesterleringe" wat deur haar en Markus uitgereik is, sistematies aan te bied. Dit het drie maande teruggetree (later ook twee weke terugtrekkings), maar het ook nie geakkrediteer of gesoek nie. Sy en Mark het ook 'n skool met die naam Montessori International in 1970 gestig, wat later in 'n K-12-skool gegroei het en ook onderwysers onder leiding van die Pan-American Montessori Society tydens die 1980s en 1990s opgelei het. Die skool was aanvanklik 'n nie-sektariese skool wat studente van die plaaslike gemeenskap aanvaar het, maar met verloop van tyd het dit meer van die kerk se leerstellings in die daaglikse roetine opgeneem en het dit geword uitsluitlik 'n skool vir kinders van kerklede, hoewel dit ook Montessori-voorskrifte gevolg het. Dit is geakkrediteer deur die state waarin dit funksioneer (Colorado, Kalifornië en Montana), maar uiteindelik het die kerk om finansiële redes die skool gesluit. [Image regs]

In 1981 het die Kerk 'n 12,000-akkerland naby Yellowstone Nasionale Park in suidwestelike Montana gekoop. Dit was die naam "The Inner Retreat" en ook die Royal Teton Ranch, en dit was oorspronklik bedoel om net as 'n toevlug te dien. Die Kerk het later verskeie ander eiendomme gekoop, wat sy totale grond in Montana tot ongeveer 30,000-akker behels. Twee van die eiendomme is onderverdeel in beplande gemeenskappe van Noord- en Suid-Glastonbury. Baie lede is gehuur (later verkoop) aan lede van die kerk wat naby die hoofkwartier wou woon, maar wou nie by die personeel aansluit nie. Die kerk het jaarlikse konferensies in 'n tent gehou wat in 'n vallei bekend staan, bekend as die Hart van die Inner Retreat, wat oor 'n paar weke aan 5,000-mense toegewy het.

Elizabeth was 'n dinamiese en aktiewe leier wat oor die hele wêreld wye groepe gereis het. Sy het met staatshoofde in Indië, Ghana, Liberië en die Filippyne ontmoet. Haar boeke verkoop meer as 1,000,000-kopieë in haar leeftyd, en is in 'n verskeidenheid tale vertaal. Met 'n kabeltelevisie met gehore in die miljoene, het sy die beste sigbaarheid behaal gedurende die

laat 1980s. Sy het haar eie boeke gepubliseer, sowel as klank- en videobande deur Summit University Press, wat sy gestig het om haar en Mark se werk te publiseer. Sy het ook 'n gereelde onderwerp van pers aandag geword. [Image regs]

In 1986 is 'n $ 1,500,000-jurie uitspraak gelewer teen Elizabeth Profeet en die Kerk in 'n siviele regsgeding wat deur die voormalige lid, Gregory Mull, geliasseer is. Die regsgeding word hieronder in meer besonderhede bespreek. Daardie somer het die profeet die Camelot-eiendom verkoop en die hoofkwartier na die Montana-plaas verskuif. Sy het ook begin met die voorspelling van die kernoorlog en 'n verskeidenheid ander rampe. In Oktober 1987 het sy 'n diktee met 'n vier-en-twintig maande sperdatum vir "gereedheid" gegee en kort daarna gewaarsku van die hoë waarskynlikheid van 'n Sowjet-eerste-aanval-kernaanval op die Verenigde State, gevolg deur 'n tydperk van rampspoedige "aardveranderings . "Profesie was sedert die vroeë dae deel van haar en Mark se bediening, en dit was oor die algemeen in terme van voorkombare gebeurtenisse. Sy het nooit 'n oorlog met sekerheid voorspel nie en het altyd die hoop uitgespreek dat gebed haar profesieë sou "terugdraai" (sien profeet Elisabeth profeet 1990). Gedurende die 1980s het sy ook uitgebrei na haar bose teologie, en gewaarsku dat die gevalle engele in menslike vorm kan inkarnasie, oorlog en chaos skep.

In 1989 het die kerk begin met 'n dertien-akker, 700-persoon-bom skuiling vir sy personeel in die hart van die Inner Retreat. Die skuilingprojek het 'n groot ondergrondse struktuur ingesluit wat ontwerp is om sewe jaar kos en voorrade te stoor. Talle ander kleiner skuilingprojekte is deur die Kerk begin lede in Glastonbury en regoor die wêreld. Duisende lede van die kerk het op Montana gekonfronteer (sien Egan 1990). In Maart 1990 is twee oornag-ondergrondse bore by die hoofskuiling gehou. [Image regs]

Elizabeth Profeet het 'n profesie-opdatering uitgereik, wat die profesieë oor 'n tydperk van twaalf jaar uitgebrei het en die fokus na gebedswerk verskuif het, hoewel hulle steeds voorbereidend was (Elizabeth Prophet 1990). Tussen 1988 en 1990 het kerklede betrokke by verlengde gebedswagte om die voorspelde rampe te voorkom, wat nie as onvermydelik gesien is nie. 'N Toevallige brandstofverspilling (hieronder bespreek) het die hoofskuiling onbruikbaar gemaak. Kwessies rondom die skuilings en profesieë het tot ontnugtering onder kerklede gelei, waarvan baie deur hul voorbereidings finansiële probleme ondervind het. Minstens een derde van die kerklede het na die skuilingsafdeling ontslae geraak, volgens Erin Profeet (2009).

Elizabeth Profeet het egter haar bediening hervat en voortgegaan om aktief te wees, na Suid-Amerika te reis en baie nuwe lede te lok. Die kerk het steeds groot somerbyeenkomste in die Hart gehou. Elizabeth profeet het ook toegegee aan lede se versoeke vir deelname aan leierskap. In 1996 het sy aan 'n president, mnr. Gilbert Cleirbaut, 'n Belgiese bestuurskonsultant wat vir die Kanadese regering gewerk het, magte gegee, alhoewel sy die geestelike leier was.

In 1993 het haar dogter Erin-profeet tien jaar se opleiding geëindig om 'n boodskapper te word en bedank van CUT, gevolg deur Sean in 1994 en Tatiana in 1995. Moira-profeet, wat die kerk in 1988 verlaat het en 'n uitgesproke kritikus geword het, versoen met haar ma in 1993. Elizabeth het ook 'n seun, Seth, met Edward Francis in 1994 geboorte gegee.

Begin in die laat 1980's, het die profeet van die profeet van die Elizabeth-profeet begin vererger. AANGESIEN sy voorheen slegs 'afwesigheid' of 'n dwaas aanvalle ervaar het, het sy grootmoord of tonikum-kloniese beserings in 1987 ervaar. Teen die vroeë 1990's het sy geheueprobleme begin uitstal. In 1997 is sy gediagnoseer met 'n onbekende neurologiese afwyking, wat uiteindelik in 1998 as Alzheimer se siekte geïdentifiseer is. Gedurende hierdie tyd van siekte het sy uit haar man Edward vervreem en is hulle geskei in 1997. 'N Tydelike voogdyskap wat deur die lang tydse kerkpersoneellid Murray Steinman en dogter Erin Profeet gedeel is, het uiteindelik permanent geword. In 2000 het Elizabeth-profeet na Bozeman, Montana, afgetree waar sy deur volgelinge versorg is tot haar dood in 2009 (sien McMillion 2005; Grimes 2009).

Leerstellinge / oortuigings

Die kerk se leerstellings is gewortel in die EK IS Aktiwiteit gestig deur Guy en Edna Ballard in 1930s America, en van die Theosophical Society en sy offshoots, gestig deur Helena Blavatsky in 1875. Die sentrale onderrig van die Kerk is dat elke persoon 'n goddelike potensiaal het, of 'vonk', wat, indien dit ontwikkel word, die siel sal toelaat om met die hemel te herenig word deur die hemelvaart wat mag neem plaas voor of na die dood. Na die hemelvaart sal die siel nie meer op die aarde gereïnkarnereer word nie. Die siel word gesê om sy individuele persoonlikheid na die dood te behou, asook eienskappe wat dit tydens die lewe op aarde gehad het; Daar word geglo dat dit voortgaan om te groei en te leer in ander "vliegtuie" of "oktawe." [Image regs]

Hemelvaart vind plaas wanneer die individu verenig met die "Heilige Christus Self" en "EK IS Teenwoordigheid", wat bo die individu se kop in die Grafiek van jou Goddelike Self, die sentrale ikoon van die Kerk se leerstellings, uitgebeeld word. Daarbenewens word elke individu geglo dat hy 'n "tweelingvlam" of 'n geestelike ander helfte het, 'n teenoorgestelde geslagsdienstige individu waarmee dit bestem is om te verenig nadat elkeen die hemelvaart bereik het. Die doel van die kerk se leerstellings is om mense te help om nader aan die Goddelike Self te kom, 'n inkrementele proses wat gehelp word deur die opheffing van karma deur goeie werke en gebede, bekend as dinamiese bevele. 'N Verskeidenheid getuigskrifte oor hul doeltreffendheid is gepubliseer in die "EK IS die Getuie" -afdeling van die Kerk se weeklikse Pêrels van Wysheid nuusbrief. Daar word geglo dat alle individue 'n gelyke geleentheid het om ascension te bereik, en die kerk verwelkom lede van elke ras.

Die kerk verkondig nie ewige verdoemenis nie, maar eerder dat siele in die "astrale vlak" na die dood kan vasgevang word as hulle geestelike toestand nie in orde is nie. Uiters slegte mense wat nie na baie jare die "lig" kies nie, kan 'n sielblussing ondergaan wat bekend staan ​​as die "tweede dood." Tydens die 1980'e het Elizabeth Clare-profeet begin om te leer oor "zielloos kinders" wat geglo word individue bestem vir 'n "tweede dood." Die kerk preek nie-geweld en 'n respek vir die lewe, en "siele" individue moet nie fisies aangeval of geteiken word nie, alhoewel 'n verskeidenheid individue as onheilspellend geïdentifiseer is en gebede gerig is teen die bose energieë hulle moes glo.

Die Kerk erken die Bybel as 'n heilige Skrif, maar bevat ook Skrifte uit alle belangrike godsdienstige tradisies. Beide Mark en Elizabeth profeet het geglo dat hulle 'n aantal vorige inkarnasies gehad het in ander godsdienstige tradisies, waaronder Elizabeth as Martha van Bethany en Saint Clare, en Markus as die Evangelie-skrywer Mark. Hulle het geleer dat hulle geïnspireer was met "progressiewe openbaring" en die vermoë om die Skrifte vir die twintigste eeu te interpreteer, wat hulle gesien het as die ontploffing van die Aquarius Age (sien Erin Profeet a).

Baie van diegene wat die leerstellings van die profete volg, is nie formeel geaffilieer by die Kerk as "kommunikasie" nie. Maar diegene wat kies om die ekstra stap te neem om kerkkommunikate te word, stem formeel ooreen met 'n stel elf beginsels, wat 'n vereiste vir tiendes insluit persent van hul inkomste. 'N Laer vlak van toewyding is beskikbaar vir Keepers of the Flame, wat nominale jaarlikse gelde betaal, en intekenare op nuusbriewe en ander publikasies.

In 1984, Elizabeth gepubliseer Die verlore jare van Jesus, wat beweer dat Jesus Indië in sy jeug besoek het. Dit is kort daarna gevolg Die verlore leer van Jesus, waarin sy uiteengesit het oor wat sy geglo het, was Jesus se ware leerstellings, insluitende ondersteuning vir Hindoe en Boeddhistiese idees (1986). Alhoewel die legende van Jesus in Indië deur wetenskaplike bronne (sien Lewis 2003, Joseph 2012) ontbloot is, het die unie van Oos en Wes voorgestel deur hierdie verhaal sommige van die gewilde beroep van die profete se werk verduidelik. (Vir meer oor die gedagtewêreld van die Kerk, sien Melton 1994; Abravanel 2013; Erin Profeet 2017).

Markus en Elizabeth-profeet word geglo tweelingvlamme, soos baie ander opgevaar meesterpaartjies en lewende individue. Die huwelik op aarde is nie noodwendig met die tweelingvlam nie, maar kan ook met "sielmaats" of ander met wie die individu karma het om uit te werk. Seks binne die huwelik word gesondig, al is dit nie-bevorderend en voorbehoeding toegelaat. Egskeiding word beskou as 'n privaat saak. Lede van CUT word aangeraai om omgang vir geestelike voordeel te beperk. Homoseksualiteit, aborsie, mondelinge seks, masturbasie en seks buite die huwelik word vir kerklede verbied, maar op laer vlakke van affiliasie word seksuele praktyke aan die individuele gewete oorgelaat. (Sien Erin Profeet 2017 vir meer inligting oor die kerkleer oor geslag en seksualiteit.)

Die profete en hul vroeë studente het die ultra-patriotiese tradisies van die I AM-aktiwiteit gedra en 'n Amerikaanse vlag op al hul altare gehandhaaf. Diktaate het voorspel dat dit die lot van die Verenigde State was om geestelike verligting aan die wêreld te bring. Opgevolgde meesters, soos Saint Germain, het gesê dat hulle die vestiging van die Verenigde State geïnspireer het en sy sukses in die oorlog en sy stryd teen die Kommunisme bevorder het. Elizabeth Profeet het die Republikeinse oorsake tydens die 1980s aktief bevorder (sien Whitsel 2003 vir meer oor die Kerk se patriotiese houding). Sy het egter ook meer liberale standpunte gekry, kritiek op die Watergate-skandaal, die ondersteuning van organiese boerdery, en teen kernkrag. Sy het die Amerikaanse regering dikwels gekritiseer in haar jaarlikse Vierde Julie-adres, wat sy voor 'n reuse Amerikaanse vlag afgelewer het. Sommige kerkaltare 'n Amerikaanse vlag ingesluit met goue strepe wat die rooi vervang, as 'n simbool van die lot van die nasie en sy mense om meer oorlogsgees te word. [Image regs]

RITUELE / PRAKTYKE

Die fundamentele rituele van CUT-TSL word deur middel van gesproke affirmasies en gebede en rituele dade gedoen, soos die brande van briewe aan goddelike wesens en die gebruik van swaarde om die verstand en gevoelens skoon te maak. Lidmaatskap in CUT-TSL word nie benodig om die meeste rituele te oefen nie. 'N Beduidende deel van die kerk se leerstellings is gerig op die verligting van geestelike, fisiese en geestelike siekte en onrus deur rituele gebaseer in gesproke gebed. Die hele stelsel van gesproke gebed staan ​​bekend as die "wetenskap van die gesproke Woord." Dit bevat dekrete, meditasie, visualisering, sang en liedjies, insluitend gebede uit 'n verskeidenheid godsdienstige tradisies, soos rosaries. Hierdie gebede word georganiseer volgens 'n kleurskema wat op sewe "strale" gebaseer is. Elke straal word geassosieer met 'n ander soort energie, of kwaliteit, soos blou vir beskerming.

Die sewende straal word geassosieer met 'n energie wat bekend staan ​​as die violette vlam, en viervolle bevele word gebruik om karma op te los. Spesiale dienste vioolvlam dienste word gehou op Saterdagaande, maar violet vlam bevele kan te eniger tyd gegee word. 'N Woensdag nag word genesingsdiens gehou, en algemene en spesifieke genesingsgebede word gegee. Profete het ook gereeld genesende gebede vir hul volgelinge gegee terwyl hulle lewendig was. Diegene wat lede van CUT benodig, moet weekliks spesifieke dienste en rituele betrek. Dit sluit in 'n "Heilige Ritueel" vir Sondagoggend, 'n "Watch with Me" Vigil of the Hours "op Woensdagaande, en 'n Saterdagaand violette vlambesluitdiens. Ministers van die Kerk bied sakramente insluitende doop, huwelik, nagmaal, belydenis en laaste rites.

'N Goeie deel van die leerstellings van die profete fokus op hoe individue hulleself en onskuldige siele kan beskerm teen kwaadwillige magte, wat gekenmerk word as onsigbare geeste wat die duisternis en die dood gekies het, of deur die bose magte beheer word. Die kerk het rituele van "klaring" en eksorcisme. Hulle gebruik 'n fisiese, ongeskutte swaard wat ongeveer twee voet lank is om negatiewe energieë van mense te verwyder, insluitend 'n verskeidenheid van entiteite wat geglo word om by te dra tot slegte gewoontes, soos rook of dwelmgebruik. Besluite word ook geglo om "negatiewe karma" van die planeet uit te wis en algemene welsyn te verbeter. Weeklikse rituele en dienste vir genesing en suiwering vind plaas. Die kerk voer ook rituele uit om siele te red van die "astrale", 'n soort na-doodse limbo staat.

Nog 'n algemene praktyk is die gee van 'n gebed om kos te seën voor eet. Die profete het ook 'n wye verskeidenheid alternatiewe genesingsmodaliteite bevorder, wat op 'n opsionele basis deur personeel en lede gebruik is. Dit sluit in chiropraktiese, vasende en verskeie "skoonmaak" -regimes, waarvan sommige op verskeie tye in die Summit University-kurrikulum opgeneem is, of vir personeel benodig word. Genesende modaliteite het ook beginsels van Asiatiese medisyne soos Ayurveda en Qigong ingesluit. Tans bevorder die kerkleierskap nie 'n spesifieke gesondheidstelsel nie, maar baie lede is aktief in die alternatiewe medisyne gemeenskap.

ORGANISASIE / LEADERSHIP

As die enigste amptelike boodskappers vir die goddelike wesens wat bekend staan ​​as opgevaarde meesters wat geglo het dat hulle universeel en triomfantlik was, is Elizabeth Clare-profeet en haar man Mark as enigste onbetwiste leiers in hul leeftye beskou. Die organisasie was egter 'n nie-winsgewende korporasie en het as sodanig ook 'n direksie wat sedert sy stigting in 1958 meer en minder gesag geskenk het vir die tydelike en geestelike rigting van die organisasie.

Na die Markus-profeet se dood in 1973 het Elizabeth profeet haar leierskapstyl begin ontwikkel. Alhoewel sy aanvanklik saam met die direksie saamgewerk het, het sy gou 'n sterker houding aangeneem, en deur 1980 het alle Mark se aanstellings ontslaan, met die uitsondering van Edward Francis, wat sy in 1981 getrou het. Haar kinders, Sean en Erin, is in die 1980s aangestel sodra hulle agttien geword het. Van 1984 tot 1990 is die raad deur die profeet-familie beheer.

Vyf addisionele lede is in 1990 aangestel. Na die bedankings van Sean en Erin en die aanstelling van Gilbert Cleirbaut in die 1996-voorsitter, het die direksie meer gesag gehad. 'N nuwe stel verordeninge het ook meer krag gegee aan individuele groepe en lede. Nadat Cleirbaut in 1999 uitgekom het, het die hoofkwartierleiers beheer geneem en daarna die Kerk bestuur (sien Palmer en Abravanel 2009). Hulle het die verordeninge heroorskryf om deelname van lede te beperk en krag in 'n raad van ministers en groep van vier en twintig ouderlinge te behou. 'N Geestelike leier, David Drye, is in 2011 aangestel. Geen lewende boodskapper is tans erken nie. Splintergroepe wat uit die Kerk gevorm is, het die Tempel van Teenwoordigheid ingesluit, onder leiding van Monroe Shearer, 'n voormalige minister van CUT, en sy vrou, Carolyn, en die hartsentrum, onder leiding van die voormalige CUT-personeellid David Lewis (gestig in 2004).

In die vroeë 1970's is die eerste ministers in die Top-vuurtoring georden. 'N Tradisie het voortgegaan toe CUT in 1975 gestig is. Ministers moet opleiding ondergaan, en hulle het die mag om sakramente te administreer. Tot die middel-1990's en die aanstelling van 'n ministeriële raad het ministers geen gesag oor die leierskap van die organisasie gehad nie. Maar ná die aftrede van die profeet, het 'n ministeriële raad 'n mate van mag ontvang.

Met betrekking tot groepgrootte het die Kerk nooit sy lidmaatskapfigure vrygelaat nie, en media en akademiese ramings het wyd gewissel, van 5,000 tot 150,000-lede. Erin Profeet het die volgende ramings van haar tyd op die bord gegee (1983-1993), in kategorieë met oorvleuelende lidmaatskap: Kerk se poslys van belanghebbende partye, 50,000-75,000; Intekenaar van die Pêrels van Wysheid, 15,000; Keepers of the Flame Broederschap, 10,000; Kommunikeerder van Kerk Universeel en Triomfantelik, 5,000, Hoofkantoorpersoneel, 200-600. Montana konferensiebywoning: 5,000. Alhoewel dit vanaf daardie tydstip verminder is, het die Kerk voortgegaan om studiegroepe en onderrigsentrums in dekades van stede te handhaaf, en konferensies vir tot en met 1,000-mense te hou (sien Burkhart 2002; Erin Profeet acom).

Kwessies / UITDAGINGS

Deur sy geskiedenis was CUT betrokke by 'n aantal kontroversies wat sy publieke beeld beïnvloed het. Voormalige lede het beweer dat hulle breinspoeld was en dat die organisasie sy lede en personeel mishandel het. Hulle het ook aan die lig gebring dat militêre wapens op kerklike eiendomme gestoor is. Kritici was bekommerd oor die kerk se omgewingsimpak, veral op sy Montana-eiendomme. Hierdie bekommernisse, saam met gesamentlike veldtogte deur die anti-kultusbeweging, het negatiewe openbare reaksies op die kerk veroorsaak, veral na die skuif na Montana en tydens die skuilingafdeling. Die kerk was die teiken van talle voorvalle van vandalisme en verskeie gewelddadige aanvalle deur plaaslike inwoners gedurende sy vroeë jare in Montana, en tientalle lede het ontvoering ondergaan en gedwonge deprogrammings tussen die 1970s en 1990s gedwing.

Die 1986 regsgeding Kerk Universal en Triumphant vs Gregory Mull (en kruis-klagtes) het 'n forum vir baie van die kritiek van Elizabeth-profeet, haar kerk en leierskap gegee. Die kerk het eers Mull vir die terugbetaling van $ 38,000 vir hom gevorder terwyl hy in 1979 en 1980 in die argitektuurwerk vir die kerk was. Hy was sedertdien lid van die kerk sedert 1974, maar het in 1980 bedank. Mull het gereageer met 'n regsgeding waarin beweer word dat die fondse in diens was vir sy dienste. Hy het gekla oor die opsetlike toedoen van emosionele nood, onwillekeurige serwituut, bedrog, kwantummeruit en aanranding; Hy het $ 253,000,000 versoek om skadevergoeding. Die uitspraak van die jurie het tot 'n $ 1,560,000-uitspraak ten gunste van Mull gelei, met ongeveer $ 500,000 wat persoonlik teen Elizabeth Profeet beoordeel is. (Die regsgeding word omvattend hersien in Erin Profeet komende b). Die verhoor het baie van die bewerings wat in die pers deur oud-lede gemaak is, ingesluit van die profeet se voormalige man, Randall King, aangaande finansiële manipulasie en seksuele skynheiligheid (sien Plummer 1985) hersien.

Die saak het argumente aangewend oor dwangoorsig (ook bekend as verstandbeheer of breinspoeling), wat tydens 'n aantal regsgedinge teen minderheidsgodsdienste tydens die 1980's gebruik is. Hierdie argumente is gebaseer op die teorieë van sielkundige Margaret Singer, en is later deur die Amerikaanse howe verwerp (sien Anthony en Robbins 2004). Die bedrog bewerings het hoofsaaklik gefokus op die bewering dat die hele godsdiens 'n bedrog was en dat die enigste doel was om sy lede van hul tyd en bates te ontneem. Mull het nie bewys gelewer dat hy self geld van bedrog was nie, maar het aangevoer dat hy inkomste verloor het deur sy besigheid te sluit en vir vyftien maande na die kerk se eiendom te gaan.

Daar is egter ernstige bewerings van wangedrag (baie waarskynlik irrelevant van die saak self) tydens die verhoor gemaak. Talle voormalige personeellede het getuig van harde en beledigende behandeling. Ander huidige en voormalige lede het 'n gelukkiger prentjie aangebied. Onder die bewerings was misbruik van belydenismateriale, die gebruik van godsdienstige argumente om individue te oortuig om hul spaargeld, lewenstylverskille tussen die profeetfamilie en lede van die kerk se personeel te oortuig en bewerings dat die kerk militêre wapens besit.

In 1989, drie jaar na die verhoor, het die wapen aantygings weer na vore gekom. Edward Francis, die kerk se vise-president en profeet se man, en personeellid Vernon Hamilton is in hegtenis geneem in verband met die onwettige aankoop van militêre wapens. Die feite, soos uiteindelik in 'n ondersoek deur die Interne Inkomstediens geopenbaar is, was dat wapens wat deur personeellede (maar nie die Kerk) besit is nie, insluitende 'n paar dosyn AR-15-aanvalgewere en ander wapens, op verskeie eiendomme in besit van die Kerk sedert die 1970s (Johnson 1995).

Die aanval wapens en ammunisie aangekoop deur Francis en Hamilton was wettig om te besit, maar aangesien hulle onder 'n vals naam gekoop is, is hulle deur die Buro vir Alkohol, Tabak en Vuurwapens gekonfiskeer. Verskeie militêre wapens is in Montana tydens die "skuilingsafdeling" vir verdediging in 'n moontlike situasie van anargie gestoor, maar is nooit gebruik nie. In die vroeë 1990'e het die IRS kortliks die kerk se belastingvrystellingstatus herroep, wat onder verskeie redes aangebied het: onbetaalde inkomste uit die kerk se restaurant en ander filiale, en die deel van die Mull-oordeel wat persoonlik teen die profeet gehef is, te betaal. Die Kerk het sy nie-winsgewende status in 1994 herwin nadat hy besluit het om nie wapens te besit of te stoor op sy eiendomme nie en om van ander gespesifiseerde aktiwiteite af te sien (sien Skidmore 1994; kyk ook Erin Profeet 2009 vir 'n verslag van die betrokkenheid van Elizabeth Clare-profeet in die wapen aankope).

Omgewingsbekommernisse rondom die Montana se eiendomme in Montana het ook baie aandag van die regering, die publiek en die media tydens die 1980s en 1990s ontvang. In die nasleep van die skuilingbore het 'n brandstoflek uit ondergrondse tenks rondom die kerk se hoofskuilplek die kerk gedwing om duisende liter diesel en petrolbrandstof uit te pomp. Alhoewel slegs 'n klein hoeveelheid brandstof by 'n nabygeleë forelgietstroom bereik het, was die grond rondom die skuilings versadig en was 'n omvattende remediëringspoging nodig wat in die vroeë 1990's voltooi is.

Ander kwessies het betrekking op die ligging van wildlewe-migreringsroetes oor die kerk se eiendom, sowel as waterregte wat deur die Kerk besit word aan 'n geotermiese lente op die eiendom. Uiteindelik is hierdie bekommernisse versag en die kerk het die regte ontvang om die water te gebruik waar dit uit die grond kom, sonder om 'n put te pomp wat dit geboor het en dan af te kap. Die Kerk het ook dele van die hoofplaas aan die Rocky Mountain Elk Foundation verkoop om wildlewe-migrasie te fasiliteer. (Sien Reinhold 1990; Robbins 1998).

Gekonfronteer met 'n leër van openbare betrekkinge, het die Kerk probeer om sy openbare beeld te verbeter. In 1993 het die kerk 'n groep geleerdes genooi om die ranch te besoek en sy lede tydens 'n somerkonferensie te onderhou. Hul studie is uiteindelik gepubliseer en verskaf inligting vir godsdiens geleerdes (Melton en Lewis 1994). Die studie en die geleerdes wat dit uitgevoer het, is egter sterk gekritiseer omdat hulle nie omstrede kwessies aangaande die Kerk aangespreek het nie, wat die Kerk se reeds betwiste openbare beeld (Balch en Langdon 1998) verder bemoeilik.

Die meeste van die omstredenhede rondom CUT deur sy vroeë geskiedenis het verminder. Die leierskapskrisis rondom die profeet se aftrede het egter tot gevolg gehad dat baie langtermyn-lede sowel as innoverende groepleiers uitgewis is. Die kerk het daarvan beskuldig dat hy die gees van sy 1995-hervormings verlaat (sien Palmer en Abravanel 2009, profeet 2016). Die kerk bewaar groepe in groot stede wêreldwyd en hou publieke geleenthede, veral onder die name van die Summit University en The Summit Lighthouse.

IMAGES

Image 1: Mark en Elizabeth profeet met seun, Sean, 1964. Foto krediet: Profeet Familie Literêre Trust.
Image 2: Oorsig van die 218-akker "Camelot" eiendom in die Santa Monica-berge noord van Los Angeles, wat gedien het as die hoofkwartier van die kerk tussen 1978 en 1986. Foto krediet Erin Profeet, 2016.
Image 3: Elizabeth Profeet met dogter Erin en volgelinge in Kalifornië, c. 1976. Foto krediet Profeet Familie Literêre Trust.
Image 4: Elizabeth-profeet met die liberale president William Tolbert (l) en man Randall King (r), 1978. Foto krediet Profeet Familie Literêre Trust.
Image 5: 'n 13-akker-terrein by die kerk se hoofkwartier in Montana, die Royal Teton Ranch, met konstruksie aan die gang, 1989-1990. Foto krediet Sean Profeet.
Image 6: Elizabeth-profeet in 1988 met die altaar van die kerk agter haar met skilderye van die opgevaarde meesters, Jesus Christus en Sint Germain, en die Grafiek van die Teenwoordigheid, saam met beelde van verskillende godhede. Foto krediet Sean Profeet.
Image 7: Elizabeth Clare-profeet in 1988 na aanleiding van haar jaarlikse vierde van Julie-adres, wat die publikasie van 'n nuwe roosboek-opname bekend maak. Foto krediet Sean Profeet.

Verwysings

Abravanel, Michael. 2013. "The Summit Lighthouse: Die Wêreldbeskouing en Teosofiese Erfenis." Pp. 173-91 in Handboek van die teosofiese stroom, geredigeer deur Olav Hammer en Mikael Rothstein. Leiden: Brill.

Balch, Robert W. en Stephan Langdon. 1998. "Hoe word die probleem van misverstand oor die hoof gesien in die studie van nuwe godsdienste: 'n Ondersoek na AWARE Studie van die Kerk Universeel en Triomfantlik." Pp. 191-211 in Wolwe Binne die Vou: Godsdienstige Leierskap en Mishandeling, geredigeer deur Anson Shupe. New Brunswick, NJ: Rutgers University Press.

Burkhart, Dan. 2002. "Nuwe aanwysings vir die universele en triomfantlike Kerk." Billings-koerant, Junie 15. Toegang verkry vanaf http://billingsgazette.com/news/local/new-directions-for-church-universal-and-triumphant/article_791260f1-8ec2-5cc8-b72c-307bb373ad73.html op 14 April 2017.

Egan, Timoteus. 1990. "Duisende beplan die lewe hieronder, na die Doomsday." New York Times, Maart 15. Toegang verkry vanaf http://www.nytimes.com/1990/03/15/us/thousands-plan-life-below-after-doomsday.html op 14 April 2017.

Grimes, William. 2009. "Elizabeth profeet, 70, kerk stigter, is dood." New York Times, Oktober 16. Toegang verkry vanaf http://www.nytimes.com/2009/10/17/us/17prophet.html op 26 Januarie 2017.

Johnson, Clair. 1995. "Leiers ontken CUT Gekoppelde Guns: Referate openbaar aankope deur lede." Billings Gazette, Februarie 16, 1A.

Josef, Simon. 2012. "Jesus in Indië? Oortreding van sosiale en godsdienstige grense. " Tydskrif van die Amerikaanse Akademie vir Godsdiens 80: 161-199.

Lewis, James R., en J. Gordon Melton, eds. 1994. Kerk universeel en triomfantelik in wetenskaplike perspektief. Stanford, CA: Sentrum vir Akademiese Publikasie.

Lewis, James R. 2003. "Jesus in Indië en die smid van die tradisie." Pp. 73-88 in Legitimering van nuwe godsdienste, geredigeer deur James Lewis. New Brunswick, NJ: Rutgers University Press.

McMillion, Scott. 2005. "CUT kopieer met siekte van die leier, afdeling veranderinge." Bozeman Daily Chronicle. Maart 12. Toegang verkry vanaf http://www.bozemandailychronicle.com/news/cut-copes-with-illness-of-leader-sect-changes/article_3fd696aa-09f9-55c3-a40c-e96c1a03ac8c.html op 8 Desember 2016.

Melton, J. Gordon 1994. "Die Kerk Universeel en Triomfantelik: Sy Erfenis en Gedagtewêreld." Pp. 1-20 in Kerk universeel en triomfantelik in wetenskaplike perspektief, geredigeer deur James Lewis en J. Gordon Melton. Stanford: Sentrum vir Akademiese Publikasie.

Palmer, Susan J. 1997. "Woman as World Saviour: The Feminization of the Millennium in New Religious Movements." Bladsy 159-71 in Millennium, Messias en Mayhem: Kontemporêre Apokaliptiese Bewegings, geredigeer deur Thomas Robbins en Susan J. Palmer. New York: Routledge.

Palmer, Susan, en Michael Abravanel. 2009. "Kerk Universeel en Triomfantelik: Skuiling, Opvolging en Schism." Pp. 171-95 in Heilige Schisms: Hoe Godsdienste Verdeel, geredigeer deur James Lewis en Sarah Lewis. Cambridge: Cambridge University Press.

Plummer, William. 1985. "Onrus in 'n Kalifornië Camelot." Mense, Julie 1, 74-77.

Profeet, Elizabeth Clare. 2009. Voorbereiding vir my missie. Geredigeer deur Erin L. Profeet en Tatiana Profeet. Bloomington, IN: iUniverse.

Profeet, Elizabeth Clare. 1990. Die Astrologie van die Vier Ruiters: Hoe kan jy jouself en planeet aarde genees. Livingston, MT: Summit University Press.

Profeet, Elizabeth Clare. 1984. Die verlore jare van Jesus. Livingston, MT: Summit University Press.

Profeet, Erin L. Inkomende a. "Die 'Boodskapper' as Bron van Beide Stabilisasie en Hersiening in Kerklike Universele en Triomfantlike en Verwante Groepe." In Hersiening en Diversifikasie in Nuwe Godsdienstige Bewegings, geredigeer deur Eileen Barker en Beth Singler. Londen: Taylor & Francis.

Profeet, Erin L. Opkomende b. Dwingende Oorreding en die Wet: Kerk Universeel en Triomfantelik. Gregory Mull v. Elizabeth Clare Profeet. Web gepubliseer pdf beskikbaar by www.eprophet.info.

Profeet, Erin L. 2017. "Elizabeth Clare Profeet: Geslag, Seksualiteit en die Goddelike Feminine." Pp. 51-77 in Vroulike Leiers in Nuwe Godsdienstige Bewegings, geredigeer deur Inga Bårdsen Tøllefsen en Christian Giudice. New York: Palgrave-Macmillan.

Profeet, Erin. 2016. "Charisma en Owerheid in Nuwe Godsdienstige Bewegings." Bladsye 36-49 in Die Oxford Handboek van Nuwe Godsdienstige Bewegings, Volume 2, geredigeer deur James Lewis. Oxford: Oxford University Press.

Profeet, Erin L. 2009. Profeet se Dogter: My Lewe met Elizabeth Clare Profeet in die Kerk Universeel en Triomfantlik. Guilford, CT: Lyons Press.

Profeet, Mark L. en Elizabeth C. Profeet. 1986. The Lost Leer van Jesus. 2 Vols. Livingston, MT: Summit University Press.

Reinhold, Robert. 1990. "Kerk stel geen bedreiging vir park, Lujan Asserts." Die New York Times, Augustus 27. Toegang verkry vanaf http://www.nytimes.com/1990/08/27/us/church-poses-no-threat-to-park-lujan-asserts.html op 15 Desember 2017.

Robbins, Jim. 1998. "Kerk se verlies naby Yellowstone sal Wild se wins word." Die New York Times, Maart 24. Toegang verkry vanaf http://www.nytimes.com/1998/03/24/us/church-s-loss-near-yellowstone-will-become-wildlife-s-gain.html op 14 April 2017.

Skidmore, Dave. "Kerk stem in om bewaarwapens te stop in die hantering van IRS." 1994. Associated Press Nuusargief, Junie 3. Toegang verkry vanaf http://www.apnewsarchive.com/1994/Church-Agrees-To-Stop-Stockpiling-Weapons-in-Deal-With-IRS/id-38204cd79e3b5a4f4b3d08c98fb37605 op 15 Desember 2016.

Die topvuurtoring. 2016. "Geskiedenis van die topvuurtoring." Toegang verkry vanaf http://encyclopedia.summitlighthouse.org/index.php/History_of_The_Summit_Lighthouse on 15 December 152016.

Witsel, Bradley C. 2003. Die Kerk Universeel en Triomfantelik: Elizabeth Clare Profeet se Apokaliptiese Beweging. Godsdiens en Politiek. Syracuse, NY: Syracuse University Press.

AANVULLENDE HULPBRONNE

Die Summit Vuurtoring en Kerk Universal en Triumphant webwerf. Toegang verkry vanaf http://www.summitlighthouse.org/ op 25 Maart 2018.

Erin Profeet webwerf. Toegang verkry vanaf www.eprophet.info op 25 Maart 2018.

Sean Profeet webwerf. Black Sun Journal Elizabeth Clare Profeet Argief. Toegang verkry vanaf http://www.blacksunjournal.com/elizabeth-clare-prophet op 25 Maart 2018.

SUT v. Mull. Cal. Superior Court C358191. 1986.

Post Datum:
8 April 2018

Deel