Joseph Laycock

Michelle Belanger

MICHELLE BELANGER TIMELINE 

1973 (11 Januarie): Michelle Belanger is gebore in Ravenna, Ohio.

1991–1994: Belanger het die vroegste herhaling van Die psigiese vampierkodeks.

1991–1996: Belanger redigeer die gotiese literêre tydskrif Shadowdance.

1995: Belanger stig die International Society of Vampires (ISV), 'n groep vir regte vampiere wat uit korrespondensie ontstaan ​​het d.m.v. Shadowdance. Belanger het 'n nuusbrief vir lede van die ISV genoem Middernag son, wat 'n serialized weergawe van Die psigiese vampierkodeks.

1996: 'n Groep vriende vorm wat later House Kheperu sou word. N weergawe van Die psigiese vampierkodeks is onder die titel "Codex Vampiricus" versprei.

1999: Huis Kheperu is formeel as sodanig benoem toe dit uitgenooi is om by The Sanguinarium aan te sluit.

2000: Belanger het gehelp om 'The Black Veil' te hersien, 'n stel etiese riglyne vir die vampiergemeenskap wat deur vader Sebastiaan geskep is.

2000 (13 Oktober): Huis Kheperu het sy eerste ope huis aangebied. Dit bevat werksessies oor energiewerk en is deur ongeveer veertig mense bygewoon.

2002: 'n Nuwe weergawe van 'The Black Veil' is uitgereik na 'n vergadering van verskeie vampiergroepe op die Endless Night Festival wat in New Orleans gehou is.

2004:  Die psigiese vampierkodeks is gedruk deur Sam Weiser, 'n uitgewer van okkultiese boeke.

2008: Belanger verskyn in verskeie aflewerings van die A & E-netwerk se program Paranormale staat.

BIOGRAFIE 

Michelle Belanger is in Ravenna, Ohio, in 1973 gebore. [Image regs] Sy het 'n Katolieke opvoeding gehad en gesing in haar kerk se koor, maar het ontevrede geraak met die outoritêre struktuur van die Katolieke Kerk en sy verbod op vroulike ordinasie. Sy was 'n ywerige leser en het van 'n vroeë ouderdom belangstelling in die okkulte en paranormale. Belanger het swak gesondheid in haar jeug gehad weens 'n hartafwyking en het opgemerk dat haar gesondheid dikwels verbeter het na sekere vorme van noue interaksie met ander, soos om massas terug te gee. Na gelees Psigiese selfverdediging (1930) deur die okkultiese Dion Fortune, het sy begin vrees dat sy onbewustelik 'n "psigiese vampier" is, 'n individu wat die psigiese of lewensbelangrike energie van ander verhoed om hul vitaliteit te behou. Fortuin en ander okkultiese skrywers van die laat-negentiende eeu raam algemeen psigiese vampiere as gevaarlik, indien nie moreel kwaad nie. Soos Belanger haarself as 'n psigiese vampier begin dink het, het sy gesukkel met die etiese implikasies van hierdie moontlikheid. In die kollege het sy 'n notaboek op grond van haar eie waarnemings gehou wat 'n algemene teorie uiteensit oor hoe en waarom psigiese vampiere op die energie van ander uitwerk. Hierdie geskrifte sal uiteindelik word Die psigiese vampierkodeks, 'n teks wat gehelp het om 'n opkomende gemeenskap van psigiese vampiere in die 1990s te vorm.

Die sogenaamde "regte vampiergemeenskap" het begin om in die 1990s te samel, individue uit 'n verskeidenheid van miljoene, insluitend rolspel-speletjie-entoesiaste en fankultuur, heidense en okkultiese groepe, gotiese en BDSM (Bondage and Discipline / Dominance and Submission / Sadisme en Masochisme) subkulture, en die holistiese gesondheidskultuur. Belanger was integraal in hierdie proses en haar geskrifte het gehelp om 'n unieke identiteitsidentiteit vir die opkomende vampier subkultuur te skep. In 1991 het sy begin met redigering Shadowdance, 'n gotiese literêre tydskrif. Die rolspeletjie Vampire: Die maskers is ook in 1991 gepubliseer en Belanger het betrokke geraak by die organisasie van groot live-aksie sessies van die spel. Deur hierdie weë kon sy met ander wat as vampiere geïdentifiseer is, ooreenstem. In 1995 het sy 'n groep bekend as die Internasionale Vereniging van Vampiere (ISV) georganiseer, wat bestaan ​​uit self-geïdentifiseerde vampiere en vampier entoesiaste wat sy ontmoet het. Shadowdance. Die ISV het sy eie nuusbrief gehad, Middernag son, wat 'n reeks artikels uit Belanger se vroeë konsep van Die psigiese vampierkodeks. In die herfs van 1996 het Belanger deel geword van 'n geselskap van vriende naby Cleveland, Ohio, met 'n belangstelling in vampirisme en psigiese energie. Die groeplede het gevoel dat hulle mekaar in 'n vorige leeftyd ken, waartydens hulle almal aan 'n tempel in 'n antieke beskawing behoort het. Hierdie idee het 'n kernmite geword van wat uiteindelik as Huis Kheperu ontstaan ​​het.

Verskeie godsdienstige en kwasi-godsdienstige vampierbewegings het in die negentigerjare ontstaan, en Belanger het werksverhoudinge met sommige gevorm terwyl hy ander ontwyk het. Sy reik uit na die Temple of the Vampire, 'n okkulte groep wat beweer het dat hulle 'n vampier ingewy het, maar hou nie van die groep se outoritarisme, geheimhouding en vertroue op duur ledegeld nie. Sy het 'n ietwat produktiewer verhouding met vader Sebastiaan (geb. 1990) gehad, wat probeer het om die vampiersubkultuur in 'n formele organisasie te organiseer. Destyds moes die organisasie 'The Sanguinarium' heet en 'n konfederasie van verskillende 'huise' van vampiere wees. Dit was 'huise' in die heraldiese sin van 'n groot gesin, eerder as 'n fisiese plek. In 1975 is Belanger genooi om haar informele groep as 'n huis van die Sanguinarium te registreer. Deur by die Sanguinarium aan te sluit, moes House Kheperu effektief gedwing word om 'n formele organisasie te word wat 'n naam en 'n simbool aanneem. Belanger het die naam “Kheperu” in Egiptiese Mysteries (1981) deur Lucie Lamy. Dit is 'n Egiptiese woord wat beteken "transformeer" of "word". Hierdie term het gepraat met die verhaal wat Belanger en haar groep oor hulleself gevorm het as mense wat anders was en wie se werk met psigiese energie deel was van die proses van transformasie wat oor lewenslange strek. “Kheprian” het die byvoeglike naamwoord geword om tradisies wat met Huis Kheperu verband hou, te beskryf. As simbool het House Kheperu 'n Egiptiese ankh aangeneem wat met 'n scarabee versier is, 'n simbool van wedergeboorte. Gedurende die winter van 1999–2000 het House Kheperu ook 'n internet-teenwoordigheid gevestig. Belanger het nog 'n paar jaar met vader Sebastiaan saamgewerk en gehelp om die "The Black Veil" te hersien, 'n stel etiese riglyne vir die vampiergemeenskap.

Belanger het 'n ad hoc woordvoerder van die vampiergemeenskap, wat in talle dokumentêre en nuusegmente verskyn. Haar idees oor metafisika, psigiese energie en reïnkarnasie, gedeel deur haar geskrifteen werksessies aangebied deur House Kheperu, het die ware vampiersubkultuur aansienlik gevorm. Belanger het ook geskryf oor ander aspekte van die okkulte, mistiek en die paranormale, insluitend kommunikasie met die dooies of 'spookjag'. In 2008 verskyn sy in die A & E-vertoning Paranormale staat waar sy gevra is om haar vermoëns as 'n psigiese te gebruik om beweerde spogings te ondersoek. Belanger werk ook aan 'n aantal kreatiewe projekte, insluitend die skryf van verskeie romans en die vervaardiging van 'n musikale album wat saam met die groep Nox Arcana vervaardig word. [Image regs]

RICHTINGEN / leerstellinge 

Belanger se geskrifte en idees het invloed gehad op die vorming van hoe die ware vampiergemeenskap vampirisme verstaan. Die primêre vampiergroepe wat voor Huis Kheperu bestaan, soos die Tempel van die Vampier en Orde van die Vampyre, 'n groep binne die Tempel van Set, was nou gekoppel aan godsdienstige Satanisme en het ware vampiere aangebied as iets wat deur 'n okkultiese proses kon word. inisiasie. In teenstelling hiermee het Belanger vampirisme as 'n inherente identiteit aangebied wat effens verwant is aan 'n seksuele oriëntasie. In plaas van omskep te word in 'n vampier deur middel van inisiasie, ontdek hulle dat hulle nog altyd 'n vampier of energiewerker gewees het. So vroeg as 1991 het Belanger die term "ontwaking" begin populariseer om hierdie ontdekkingsproses te beskryf. Nog 'n konsep wat deur Belanger gewild was, was "die baken", met verwysing na die idee dat vampiere mekaar se teenwoordigheid kan opspoor en intuïtief aan mekaar getrek word. Hierdie idee was noodsaaklik vir die vorming van Huis Kheperu.

Lede van Huis Kheperu beskou hulleself as "energiewerkers", wat beteken dat hulle 'n spesiale vermoë het om opspoor, beïnvloed en manipuleer psigiese energie. Sommige, maar nie almal nie, beskou hulself as "sielkundige vampiere" soos Belanger. Belanger [Image to the right] en House Kheperu bevoordeel 'n pragmatiese benadering tot metafisiese waarheids eise en beskou hulle meer as kragtige idees as dogmas of intellektuele proposisies. Die leuse van Huis Kheperu is, "Soek jou eie waarheid," en Belanger het 'n belangrike tema van haar werk as 'mythopoesis' of die skepping van mitologie beskryf. Belanger se idees oor vampirisme, psigiese energie en reïnkarnasie, is ook nie empiries verifieerbaar nie, en is ook nie heeltemal van die verbeelding afkomstig nie. In plaas daarvan word hulle van intuïtiewe ervarings, meditasie, "droomwerk" of insigte getrek van droom en herinneringe van vorige lewens . (Belanger het gesê sy het op die ouderdom van drie haar vorige lewens vertel.)

Toe die lede van Huis Kheperu hul subjektiewe ervarings saam bespreek het, het hulle aangekom dat hulle almal in vorige inkarnasies in 'n antieke beskawing wat gelyk het aan Egipte, almal geken het. Huis Kheperu het beklemtoon dat hierdie beskawing bloot was soos Egipte; Dus, terwyl hulle gereeld antieke Egiptiese motiewe en woorde gebruik, beweer hulle nie 'n historiese Egiptiese godsdiens. In hierdie vorige lewens het hulle saamgewerk by 'n tempel wat drie kastele gehad het: priesters wat rituele gelei het, krygers wat die tempel verdedig het, en beraders wat die emosionele behoeftes van die gemeenskap bygewoon het. Elke kaste het 'n spesiale rol gespeel in die manipulering van psigiese energie tydens tempelrituele. In hul huidige lewens word die voormalige tempellede weer saam getrek sodat hulle hul proses van evolusie as energiewerkers kan voortgaan. Vir lede van Huis Kheperu het hierdie verhaal verduidelik hoekom hulle 'n sosiale band gedeel het en hoekom hulle so verskillend van ander mense lyk. Lede van Huis Kheperu onderneem 'n proses van introspeksie om te bepaal watter van die drie kaste energie werkers hulle behoort. Hierdie benaming bepaal beide hoe hulle hulself en hul rol tydens rituele verstaan. Hierdie idee van kaste het daarna uitgebrei na verskeie ander vampierorganisasies, wat 'n soortgelyke struktuur in hul tradisies ingelyf het.

RITUELE / PRAKTYKE

Belanger en die lede van Huis Kheperu het talle rituele ontwikkel, waarvan baie in die land gevind kan word Die Vampire Ritual Book (2007) en Huis Kheperu Argiewe: Die Buite Leer van Huis Kheperu (2011). Die meeste Khepryse rituele word verstaan ​​om die strategiese manipulasie van psigiese energie vir 'n spesifieke doel te betrek. Tydens groeprituele kan deelnemers verskillende rituele funksies volgens hul kaste uitvoer. Byvoorbeeld, beraders kan in 'n sirkel dans om 'n groot hoeveelheid psigiese energie te genereer. Priesters kan hulself in die middel van 'n sirkel vind waar hulle die energie die beste kan versamel en manipuleer. Krygers kan hulself op die omtrek plekke waar hulle kan " wag "teen negatiewe invloede wat die ritueel kan ontwrig.

Baie van hierdie rituele is esoteries en slegs oop vir die geïnisieerde, terwyl ander toeganklik is vir die publiek. Belanger is 'n gelisensieerde minister in die staat Ohio en het Kheprianse weergawes van troues en begrafnisse verrig. Huis Kheperu vereer ook die Heidense "wiel van die jaar" met 'n reeks van agt rituele wat die solstices, die equinoxes en die middelpunte tussen hulle merk. Ten slotte hou Huis Kheperu 'n jaarlikse "oop huis" of "versamel" wat 'n belangrike tradisie geword het. Die eerste oop huis is gehou op Oktober 13, 2000, en was bygewoon deur ongeveer veertig mense. Die oop huise word nou gewoonlik by 'n konferensiesentrum gehou en trek tussen 125 en 150-deelnemers. Hulle het 'n naweek van werkswinkels oor die manipulering van psigiese energie en ander metafisiese vakke.

LEIERSKAP

Soos algemeen met metafisiese groepe, is Huis Kheperu versigtig vir outoritêre stemme. Die groep is klein en het geen amptelike kantore nie, maar Belanger word soms as 'n "ouer" genoem, wat haar rol in die oprigting van die groep en die respek wat aan haar insigte en ervaring gegee word, aandui.

Kwessies / UITDAGINGS  

Die ware vampiergemeenskap het die afgelope twee dekades vinnige veranderinge ondergaan weens 'n toenemende fassinasie met vampiere in die populêre kultuur, naby universele toegang tot die internet, en toenemende aandag van die mediese gemeenskap en helpende professionele persone. Verhoogde media-aandag het 'n terugslag geinspireer waarin sommige mense nie net self-geïdentifiseerde vampiere as krankzinnig bestraf het nie, maar ook kritiek op maatskaplike werkers en navorsers wat hul identiteits eise probeer interpreteer het. Die vampier gemeenskap is ook geneig tot persoonlike griewe en internecine-stryd wat baie vampiergroepe gebreek het, insluitende House Kheperu. Hierdie situasie het veroorsaak dat sommige self-geïdentifiseerde vampiere wat invloed gehad het op die 1990s om van publieke vertoning te onttrek. Vandag huis Kheperu erken slegs nuwe lede selde, maar Belanger gaan voort om te skryf en publieke praatjies oor 'n verskeidenheid esoteriese onderwerpe te gee. [Image regs]

IMAGES
Beeld #1: Portret van Michelle Belanger. Geregtigheid van Michelle Belanger.
Beeld #2: Dekking vir die musikale album "Blood of Angels", 'n samewerking tussen Michelle Belanger en musikale groep Nox Arcana. Geregtigheid van Michelle Belanger.
Beeld #3: Michelle Belanger. Geregtigheid van Michelle Belanger.
Beeld #4: Portret van Michelle Belanger. Geregtigheid van Michelle Belanger.

Verwysings

Belanger, Michelle. 2011. Huis Kheperu Argiewe: Die Buite Leer van Huis Kheperu. Druk op aanvraag.

Belanger, Michelle. 2007. Die Vampire Ritual Book. Druk op aanvraag.

Belanger, Michelle. 2004. Die psigiese vampierkodeks. York Beach, Maine: Red Wheel Weiser.

AANVULLENDE HULPBRONNE

Belanger, Michelle. 2017. MichelleBelanger.com. Toegang verkry vanaf  https://www.michellebelanger.com/ op 24 Augustus 2017.

Belanger, Michelle, ed. 2010. Vampiere in hul eie woorde: 'n Antologie van Vampierstemme. Woodbury, MN: Llewellyn.

Belanger, Michelle. 2005. Heilige Honger: Die Vampier in Mite en Werklikheid. Druk op aanvraag.

Fortune, Dion. 1930. Psigiese selfverdediging. Londen: Rider & Co.

Lamy, Lucie. 1981. Egiptiese Mysteries. New York: Thames en Hudson.

Post Datum:
5 April 2018

 

Deel