Agnieszka Halemba

Agnieszka Halemba (PhD 2002 Universiteit van Cambridge; Habilitation 2016 Universiteit van Warskou) is 'n sosiale antropoloog wat by die Instituut vir Etnologie en Kulturele Antropologie aan die Universiteit van Warskou werk en spesialiseer in antropologie van godsdiens. Haar eerste boek (The Telengits of Southern Siberia: Landskap, Godsdiens en Kennis in Beweging, Routledge 2006) het betrekking op transformasies van grond, aanbidding en sjamanisme in Suid-Siberië ná die ineenstorting van die Sowjet-Unie. Haar tweede monografie (Negotiating Marian Apparitions. Politiek van Godsdiens in Transkarpate Oekraïne, CEU Press, 2015) handel oor beginegies van godsdienstige organisasies in die huidige Oekraïne, wat daarop gemik is om te bestuur
en akkommodeer godsdienstige ervarings van die gelowiges. Sy het veldnavorsing by en om Dzhublyk tussen 2006 en 2011 uitgevoer. Tans voer sy navorsing in Oos-Duitsland uit, en kyk na maniere waarop godsdienstige organisasies, rituele en artefakte steeds in die lewens van plaaslike inwoners teenwoordig is, veral in die konteks van heritagtisering van godsdienstige geboue en die inmigrasie van Pole (insluitend baie Katolieke) in die onmiddellike omgewing. grens gebiede (Vorpommern en Brandenburg).

Deel