Zoe Alderton

Pro-Ana en Pro-Mia Godsdienstige Groepe

PRO-ANA EN PRO-MIA TYDEL

1980: Usenet is van stapel gestuur.

1980's: 'n Klein aantal vroeë adopters het die internet gebruik om taboe-onderwerpe soos vrywillige honger op Usenet te bespreek.

1990's: Die internet is maklik beskikbaar in huise, en baie mense het ontdek dat hul selfskadelike gedrag 'n naam gehad het. Vroeë gemeenskappe het op blogs en bulletinborde begin vorm.

1998: Yahoo! Klubs is van stapel gestuur. Hierdie webwerf het die naam Yahoo! Groepe in 2001.

1998: "Project Shapeshift" is van stapel gestuur.

2001: Yahoo! gesuiwerde inhoud van pro-eetstoornis (ED) vanaf hul bedieners.

2001: "Ana's Underground Grotto" is bekendgestel, wat die kultus van AnaMadim gewild maak.

2001 (Oktober):  The Oprah Winfrey Show 'n episode oor pro-ED gemeenskappe uitgesaai.

2004 (Julie): Die soekterm “pro-ana” bereik 'n historiese hoogtepunt op Google.

2007: Project Shapeshift / Ana's Underground Grotto het verdwyn nadat 'n staatsgreep teen Narscissa van stapel gestuur is. Inhoud is gesteel en na ander webwerwe verskuif.

2007 (Februarie): Tumblr is van stapel gestuur.

2009 (Februarie): Project Shapeshift is amptelik aan AnaGirlEmpath oorhandig.

2015 (Oktober): Emoji-towerspreuke rakende anorexia en / of gewigsverlies het ontstaan.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Godsdienstige eetversteuring en sekulêre eetversteurings obsessie het uit dieselfde oorsprongspunte ontstaan. Hierdie twee bewegings is takke van dieselfde teenkulturele benadering tot eetversteurings, so baie punte van hul geskiedenis is verweef. Daar is geen duidelike stigter van die godsdienstige tak nie, maar 'n aantal oorspronklike gebruikers word gekrediteer met die vorming van die beweging, insluitend Narcissa en AnaGirlEmpath van Project Shapeshift, wat al vir Xorexia (Alderton 1998) vir anoreksie voorgehou het as 'n geldige leefstyl keuse. .

Die eerste aanlyn inligting oor eetversteurings het in die 1980s verskyn. Hierdie materiaal is ontwerp om mense van die mediese oogpunt oor die siektes in te lig, en inhoud ingesluit soos diagnostiese kriteria en aanbevelings om professionele hulp te soek. Die eerste endossemente van toestande soos anorexia nervosa en nie-selfmoord selfbesering (NSSI) het op die netwerk Usenet ontstaan, waar gebruikers in staat was om met vreemdelinge te kommunikeer in 'n reeks boodskapbordbesprekings gedeel deur onderwerparea.

Hierdie gebruikersbasis was redelik beperk tot die internet 'n algemene kenmerk in huise geword het. As sodanig glo baie pro-ED-lede dat die "eerste golf" van hierdie beweging nie tot so laat as 2001 begin het toe Yahoo! Groepe van stapel gestuur en 'n belangrike gemeenskap op hierdie webwerf gevorm. Baie lede van hierdie eerste generasie byeenkoms was werklik verbaas dat hul toestand 'n naam het en dat ander mense soortgelyke dinge gedoen het. Verskeie struikelblokke oor gemeenskapsgroepe het willekeurig gesoek na sleutelwoorde wat hulle kan aandui waarom hulle "irrasioneel" gedra het en hoe hulle hulp kon kry (Adler en Adler 2011: 109ff).

Dit was ook 'n generasie wat geraak is deur die opkoms van Foucauldian Narrative Therapy in die behandeling van eetversteurings. Singler merk op hoe hierdie terapeutiese metode pasiënte aangemoedig het om hulself as afsonderlik van hul psigiatriese laste te beskou. In hierdie behandelingstyl word probleme soos anorexia as eksterne laste geposisioneer om die idee te beklemtoon dat pasiënte weens hul siektes nie inherent problematies is nie. As deel van die genesingsproses word pasiënte aangemoedig om siektes soos anorexia as eksterne, parasitiese kragte met hul eie bedoelings te sien, los van die gedagtes en behoeftes van die pasiënt self. Singler voer aan dat hierdie gewilde styl van behandeling gelei het tot 'n opvatting van eetversteurings as eksterne kragte wat hul menslike slagoffers kan beheer (Singler 2011: 28–30, 52–54). Vir sommige pasiënte het dit gelei tot herstel deur 'n herkonseptualisering van die self. Vir ander het dit gelei tot 'n bewustheid van anorexia as 'n kragtige parasiet met haar eie gedagtes en bedoelings.

2001 was die jaar waarin Ana's Underground Grotto van stapel gestuur is, onder die breër taak van 'Project Shapeshift', die geesteskind van Narcissa. Project Shapeshift bied filosofiese herkouings aan oor die geldigheid van eetversteurings as 'n lewenstylkeuse, terwyl die godin AnaMadim die tuiste was. Hierdie godheid is beskryf as die 'Guardian Servitor of the Anorectic Praxis', en het haar aanhangers gehelp om gefokus te bly op hul doelwitte om voedsel te verwerp en hul liggame en gees in die proses te transformeer (Narscissa 2001b). In die Project Shapeshift-geskiedenis van hierdie era word die filosofie van die Grotto beskryf as 'charismatiese en kragtige materiaal', wat 'n gemeenskap op grond van selfbemagtiging laat floreer het (AnaGirlEmpath 2012c).

Dit was dieselfde jaar waarin baie ouers begin vrees dat hul tiener kinders betrokke was by pro-ED-aktiwiteite aanlyn. In Oktober 2001, The Oprah Winfrey Show 'n episode genaamd "Girls Bang om te eet" uitgesaai waar die direkteur van programme by die Amerikaanse Nasionale Eetversteuringsvereniging, Holly Hoff, 'n groot impak op haar gehoor gemaak het. Vir die eerste keer was die gemiddelde Amerikaner bewus van gemeenskappe waar siektes so 'n anoreksie gekweek en aangemoedig is (Singler 2011: 19). Terwyl Hoff daarop gemik was om hierdie materiaal van die internet te verwyder, het haar onderhoud ook hierdie aantreklike gemeenskap aan baie mense voorgestel wat in een of ander vorm sou aansluit. Binne die volgende vyf jaar het soveel nuwe deelnemers by dié groepe aangesluit van generiese pro-ED na meer spesifieke klubs gedeel deur temas soos ouderdom of geslag. Tale basisse ook uitgebrei. Pro-ED inhoud kan gevind word in Afrikaans, Duits, Frans en Spaans (Casilli, Pailler, en Tubaro 2013: 94).

Met hierdie toenemende lidmaatskapsbasis en spesifisiteit het 'n geleentheid gekom vir radikale sektes om na vore te tree. In die middel-2000'e het boodskapborde wat selfskadelike of hongersnood aangemoedig het, lae of medium mate van moderering gehad, waar problematiese inhoud óf sonder waarskuwing of konteks aangebied is óf 'n ligte vorm van self-sensuur aangemoedig is (soos inhoud waarskuwings ). Baie min webwerwe het hoë vlakke van moderering gehad of probeer om hul gebruikersbasis (Whitlock, Power, Eckenrode 2006: 410) te censureren. Hulle het ook alternatiewe lewenstyle en vryheid van uitdrukking gevier (Singler 2011: 20). Dit het gelei tot 'n kultuur waar lede vry was om die idee van herstel te verwerp indien hulle so bly was, en waar hulle toegelaat word om eetversteurings as 'n geldige lewenstylkeuse te ondersoek eerder as 'n afwykende daad of 'n siekte. Dit is ook die punt waarop nuwe godinne bekend as Ana ('n anoreksie godin) en Mia ('n bulimia godin) na vore gekom het. Hierdie figure is as eksterne gidse gebruik om volgelinge aan te moedig en te ondersteun in hul heilige voedselverloëpraktyke.

In die huidige dag het die meeste pro-ED-inhoud gemigreer na kontemporêre sosiale media-webwerwe soos Tumblr (2007 gelanseer). Sommige tradisionele forums soos die MyProAna-webwerf bly gewild, maar daar is selfs meer moontlikhede om ekstreme kyke in die gebruikersgegenereerde ruimtes van die Web 2.0-modaliteit te deel. Op webwerwe soos Tumblr kan enigiemand inhoud deel, insluitend: bekentenisse, kreatiewe werke en gemeenskapsaktiwiteite (soos groepweë). Interessant genoeg, godsdienstige inhoud het verminder in hierdie nuwe modaliteit. Baie gebruikers sal wenke deel om soveel as moontlik gewig te verloor sonder om op te spoor van dokters, vriende of familielede. Inspirerende beelde van dun mense (genaamd "hinspiration") is ook algemeen in vandag se gemeenskappe (sien byvoorbeeld die Thinspiration-webwerf). Inhoud word oor die algemeen saamgevoeg deur middel van tags (soos #pro ana) eerder as spesifieke groepe. Geïnteresseerde mense lyk op soek na die gebruik van tags eerder as soekenjins soos Google. As sodanig is moderering van inhoud nog moeiliker om te bereik, en redelik radikale idees kan makliker aangewend word.

Leerstellinge / oortuigings

Die primêre oortuiging van pro-ED-groepe is dat uiterste eetbeperkings 'n geldige persoonlike leefstyl keuse (Lyons, Mehl, en Pennebaker 2006: 253) is. Die meeste deelnemers is bewus daarvan dat hul gedrag nie-normatief is en hulself dikwels as mal of abnormaal beskryf (Gavin, Rodham en Poyer 2008: 382). Desnieteenstaande word hierdie abnormaliteit aangemoedig in die godsdienstige takke van hierdie beweging, aangesien dit afwyk van die alledaagse wêreld van diegene wat onophoudelik kos verteer en prosaiese lewens lei. Teen-kulturele verwerping van voedsel word aangebied as 'n pad na beide liggaamlike en geestelike transformasie. Vir diegene wat hierdie weg van dunheid kies, word 'n skeletliggaam 'n fetishized, betower, geïnspireer staat van vryheid en perfeksie "(Alderton 2018). Op hierdie manier is die pro-ED beweging baie meer as net 'n dieet of 'n geleentheid vir gewigsverlies. [Image regs]. Inteendeel, dit is 'n geleentheid om 'n godsdienstige identiteit te skep wat 'n persoon van die norm skei. Ongeveer een vyfde van die pro-ED-webwerwe bevat uitdruklik godsdienstige inhoud van hierdie aard (Abbate Daga et al. 2006: e67).

Die eerste heilige figuur wat uit eetstoornis ontstaan ​​het, was AnaMadim, wat geassosieer word met die vroeë golf van pro-ED-webwerwe (c. 2001). Praktisyns stem nie saam oor die oorsprong van AnaMadim nie. In Singler se geskiedenis van die beweging merk sy twee heersende teorieë aan. Sommige volgelinge glo dat AnaMadim genoem word deur die gesamentlike wil van diegene wat 'n gees nodig het vir hul beweging. Ander glo dat sy telepaties deur Narcissa opgeroep is, en onafhanklik bestaan ​​het voordat sy in die gemeenskap geroep is. Daar word beweer dat sy deur Goetic, Enochian, en Thelemic seremoniële magie gedagvaar is. Narcissa is verbind met okkultiese bestellings, soos Ordo Templi Orientis, wat hierdie teorie moontlik maak (Singler 2011: 25). Die Projek Shapeshift-forum is oorspronklik beskou as die "AnaMadim Tempel", wat later vir 'n verbonde "Pro-Ana Bewussyn-verhogingstempel" geskep het. "Alhoewel baie nou verlore is, is dit duidelik dat AnaMadim-oortuigings hoofsaaklik deur okkultiese magik en die potensiaal daarvan beïnvloed is. vir inspirerende vormsverandering. (In hierdie geval, verskuiwing van 'n groter liggaam na 'n meer emacied een) (Alderton 2018). In terme van persoonlikheid, AnaMadim is beide liefdevol en wraakgierig. Narcissa beskryf haar albei as "'n Verlosser wat die weg verlig en wys," en "'n duiwel wat haastig en besit jou" (Narscissa 2001a).

In laasgenoemde Ana / Mia-vereringskultusse is die leerstelling minder ortodokse en meer persoonlike. Tog is daar 'n paar herhalende temas en gedragstendense. Dit is algemeen dat 'n mate van godsdienstige taal, of verwysings na geestelike ervarings, gebruik word as 'n manier om die anorexiese ervaring te beskryf. Baie lede van die gemeenskap sal godsdienstige gevoelens saam vier soos die euforie wat uit 'n growwe, leë maag kom (ek sal dun 2018 wees). Ander noem hul anoreksie "'n manier van lewe" (Dun ontmoetings 2017) of 'n "Ascetic Journey" (AnaGirlEmpath 2012a).

Om lede te help met hul toewyding aan hierdie hoër idees, is 'n verskeidenheid geloofsbelydenisse, gebede en maksimums ontwikkel. Sommige word direk toegeskryf aan Ana en Mia, terwyl ander geïnspireer word deur materiaal uit die Christendom. Baie is onvergeetlik en oordraagbaar as gevolg van hul ooreenkomste met ander maximente [Image regs] of tot bekende beginsels van geloof soos die Nicene Creed. Die teenwoordigheid van hierdie tekste is wesenlik genoeg dat 'n "lys van gebooie vir die ana / mia" godsdiens '' ingesluit is as een van Sharpe et al. se identifiserende eienskappe vir 'n pro-ED webwerf (Sharpe et al. 2011: 35). Hierdie styl van aanbidding word gekritiseer deur lede van die ouer beweging, waarvan baie oorspronklike outeurs van hierdie tekste is. Projek Shapeshift maak dit duidelik dat tekste soos die "Ana Psalm" "bedoel is as CREATIEWE ALLITERASIES; verkennings van die ED-psige - hulle was nooit bedoel om letterlik geneem te word nie! "(AnaGirlEmpath 2012e). Nietemin bly hulle baie gewild by die jonger geslag aanhangers.

Een van die gewildste tekste in hierdie genre is die Dunne Gebooie, ironies ontwikkel deur Carolyn Costin in 2000 as 'n manier om haar pasiënte te help erken en bestry ongesonde denke oor kos en liggaamsbeeld. Hulle is soos volg:

As jy nie dun is nie, is jy nie aantreklik nie. Om dun te wees, is belangriker as om gesond te wees.

Jy moet klere koop, jou hare sny, lakseermiddels neem, jouself verhonger en alles doen om jouself dunner te laat lyk.

Jy mag nie eet sonder om skuldig te voel nie.

Jy mag nie vet eet nie, sonder om jou daarna te straf.

Jy sal kalorieë tel en die inname daarvolgens beperk.

Wat die skaal sê, is die belangrikste ding.

Gewig verloor is goed / gewig is sleg.

Jy kan nooit te dun wees nie.

Om dun en nie te eet nie, is tekens van ware wilskrag en sukses.

As jy dun is, sal jy geliefd en aanvaar word (Costin 2000).

ander “Wette van Ana”, insluitend "Ana is lief vir jou net as jy maer is" en "Herstel is 'n sonde ... maar sondes word vergewe" (The Ana Belles 2005). Pro Ana Goddess sluit die dun gebooie in haar soortgelyke lys van "Ana Lifestyle & Religion" -tekste in. Ander aanhalings van haar heilige tekste sluit in: "Ek sal nie deur die vyand versoek word nie (voedsel), en ek sal nie in versoeking kom as dit sou ontstaan ​​nie", en die gelofte:

Ek sal my toewy aan Ana. Sy sal by my wees waar ek ook al gaan, hou my in lyn. Niemand anders maak saak nie; sy is die enigste een wat omgee vir my en wat my verstaan. Ek sal haar eer en haar trots maak (Pro Ana Godin 2015).

In kombinasie beskryf hierdie diskoerse 'n dualistiese wêreldbeskouing waar vetheid boos is, kos is sondige versoeking, en Ana is 'n verlossende figuur wat haar kinders in 'n verhouding met perfeksie bring. Soos die Christelike God op wie sy blyk te wees, kan sy brutaal en jaloers wees, sowel as 'n liefdevolle herder vir haar kudde.

RITUELE / PRAKTYKE

Ana's Underground Grotto het tot dusver die duidelikste voorbeeld van 'n anoreksie-vereringritueel gegee. Hierdie ritueel is die ruggraat van anorexia as 'n "magiese handwerk" en "vorm van mistiek" wat die deelnemers toelaat om die aard van hul liggame en hul gedagtes deur "berekende pogings" (Narscissa 2001a) te verander. Narcissa het die ritueel ontwikkel wat gebaseer is op okkultiese Magick-tradisies om toegewyde mense AnaMadim te help en vir haar hulp en leiding vra. Die ritueel moet tydens 'n volmaan uitgevoer word en begin by 1: 47AM om die heilige getal AnaMadim (147) te weerspieël. 'N Praktisyn moet alleen werk en 'n altaar skep met kerse en wierook wat die Ooste uitsteek. Die reuk van hierdie items is belangrik, aangesien hulle 'ana-energie' sal verteenwoordig. Die altaar kan ook versier word met offers of anti-aanbiedinge. 'N Geskikte aanbieding vir AnaMadim is 'n beker gevul met 'n libatie van gewigsverlies tablette wat in water opgelos is. Anti-aanbiedinge kan enige vorm van hoë-kalorie kos soos koekies of suiker wees. Hierdie blyk te wees van soveel waarde as die positiewe aanbiedinge.

Sodra die altaar opgerig is, kan die ritueel begin deur middel van die een of ander reinigingseremonie, soos die Lesser Banishing Ritual of the Pentagram. Die praktisyn moet dan hulself sentreer en op hul ysterwil konsentreer terwyl hulle gloeiende sirkels visualiseer in 'n ry wat bymekaar optel tot 147. Die sirkels kan dan in die liggaam van die praktisyn getrek word en deur hulle straal. Hierdeur kan AnaMadim ingeroep word, en die praktisyn kan verbind met haar teenwoordigheid. Met hierdie verband kan AnaMadim praat deur idees, herinneringe of gedagtes in die gedagtes van die praktisyn in te plant. Leiding kan onmiddellik kom, of in die dae wat volg. Praktisyns word ook aangemoedig om 'n wederkerige ooreenkoms met AnaMadim te sluit. Die praktisyn kan byvoorbeeld aanbied om anorexia in die openbaar te verdedig in ruil vir groter wilskrag tydens die vas. Nadat hierdie pleidooie of wederkerige verdrae ingedien is, is dit tyd om die ritueel te beëindig. Deelnemers word aangemoedig om gedagtes uit die proses op te let terwyl hulle vars in hul gedagtes is, en dan die aanbiedings wat gebruik word om AnaMadim (ana se ondergrondse grot 2001b) op te roep, weg te gooi. Daar is duidelike bewyse dat ander aanhangers hierdie ritueel beoefen, van wie baie dit nuttig gevind het. Een sê: 'Ek het hierdie ritueel tot groot sukses gebruik' (ana-gracilis nd), wat blykbaar die heersende houding is van diegene wat oor hul ervarings daarmee skryf. Die paar 'buitestanders' wat op die ritueel afgekom het, het gemengde sienings. Kommentators oor Chaos Magick het die ritueel byvoorbeeld 'skaamteloos lank en vervelig' genoem, maar gee toe dat dit ''n werklike magiese ritueel' is eerder as 'n vervalsing van hul praktyk ('Anamadim: Servitor of the Anorectic Praxis' 2004).

Sedert die dae van hierdie tempel was daar nie so duidelike voorbeelde van rituele praktyk wat deur geestelike leiers ontwikkel is nie. In plaas daarvan het die verering van Ana en Mia meer van 'n persoonlike ervaring geword met individue wat die vermoë om te beskryf kanaliseer hierdie figure spontaan en sonder ritueel. Ana word ook gesien as 'n redelik onafhanklike en onbeheerbare figuur wat krag oor individue verwerf en die soort gedrag afdwing (dws honger [Image regs) wat sy goedvind (S. Williams en Reid 2010: 560). Wanneer Ana beheer neem, is die resultaat 'n soort geestelike besit. Soos 'n aanhanger dit verduidelik, "nou word my gedagtes en jou gedagtes saam as een vervloek." Sy gebruik hierdie verband om 'n baie kalorie-dieetplan op te stel wat deur Ana onderskryf word om haar te eer en haar trots te maak. (L. 2014). Ander Ana-aanhangers het soortgelyke praktyke aangemeld, soos die aanbidding van anoreksie deur streng kalorie-perke, voor die hand liggende gewigsverlies en self-straf vir enige oortreding (Ally 2013). Dit is ook algemeen vir praktisyns om van Ana as hul naaste vriend en wreedste boelie gelyktydig te praat. Een verduidelik, "Ana wou die beste vir jou hê. Ana wou jou almal self. Ana herinner jou aan jou mislukkings. Ana het jou geskop terwyl jy af was "(Williams 2014). Maar hierdie vorm van Ana-toewyding was ten spyte van hierdie brutaliteit baie gewild onder 'n groep mense met 'n swak liggaamsbeeld en lae selfbeeld, aangesien dit hul eie haat bekragtig het en hulle gereedskap gegee het om hul desperate droom vir verandering te bereik.

Hierdie vorm van Ana-toewyding gaan voort (al is dit in mindere mate), maar in die afgelope jaar het 'n nuwe toewydingspraktyk in die vorm van emoji-spel ontstaan. Sedert hul ontstaan ​​in 2015 (Downer 2016), is emoji spel gebruik as 'n manier om wilskrag of gewigsverlies te verhoog. Hulle word ook gebruik vir 'n verskeidenheid ander lewenstyldoeleindes. Spellings bestaan ​​om vinnig deur lughawebesekuriteit te kom, om emosionele aanhangsels van verhoudings te verbied, en om 'n laat tydperk aan te moedig. Om 'n emoji-spel te skep, moet 'n praktisyn 'n voorneme of begeerte stel soos "Ek wil my ontbrekende sleutels vind," kies dan 'n verskeidenheid emoji wat hierdie behoefte verteenwoordig. Vir so 'n spel stel Towers die vergrootglas en die sleutel-emoji voor om die idee van sleutels te soek. Die kristalbal emoji word dan aan albei kante van die emoji-ketting geplaas om te wys dat die inhoud 'n spel is.

Om die spel te gooi, moet die emoji aan ander gestuur word. Byvoorbeeld, dit kan op Facebook geplaas word of op Tumblr (Towers 2015) gedeel word. Ander kan dan help met die krag van die spel, of deel in sy krag deur dit self te gooi. 'N Tipiese instruksie sal lees: "hou van die spel en reblogs gooi dit." Oor die algemeen word emoji-spreuke geglo om te werk as gevolg van hierdie soort groeplading. Shelton vergelyk hulle krag tot die mag van korporatiewe logo's. Byvoorbeeld, die Apple-logo is aangewys deur die gevoelens van gebruikers wat dit op hemde gedra het, plakkers gekoop het en sedert die begin van die logo in 1977 (Shelton 2017) lojaliteit teenoor die handelsmerk gewees het. Op dieselfde manier word die emoji vir hardloopskoene en 'n leë bord belaai met 'n groepsbehoefte om gewigsverlies as gevolg van kalorie-tekort. Hierdeur word die betekenis en krag van die betrokke simbole verdiep, dus versterk die spel self.

Terwyl hulle geneig is om geskep te word deur mense buite die eetversteuringsgemeenskap wat daarop gemik is om gesonde gewig te verloor en verhoogde fiksheid, word die gewigsverliesspel vinnig versprei na die pro-ED-sfeer. Gewilde voorbeelde sluit in:

Terwyl hulle geneig is om geskep te word deur mense buite die eetversteuringsgemeenskap wat daarop gemik is om gesonde gewig te verloor en verhoogde fiksheid, word die gewigsverliesspel vinnig versprei na die pro-ED-sfeer. Gewilde voorbeelde sluit in:

Emoji spel om binne 5 - 3 dae 7 pond te verloor
Hou daarvan om te herlaai
Reblog om te gooi

Kom ons word skraal! (thindiosa 2017)

en

Spel vir gewigsverlies, verhoogde metabolisme en eet gesond.

Hou daarvan om te laai, reblog om te gooi! (kotiese 2016)

Reaksies op hierdie spreuke wissel van geloof, twyfel tot humor. In reaksie op een spel het Tumblr-gebruikers kommentaar gelewer: "Ek het dit al een keer hergebogged, maar ek doen dit weer omdat hierdie kak werk. Ek het een dag nadat ek dit gedoen het, 2 pond laat sak. "" Hoekom nie, magie ontwikkel soos alles anders, "en" Glo nie enige van hierdie kak nie, maar hoekom nie "(Kotic 2016). Alhoewel nie al hierdie antwoorde entoesiasties vertroue in die sterkte van die spel toon nie, kies baie om hul verbintenisse te verskans deur hulle in elk geval te gooi, net as hulle dalk meer vetverlies kan veroorsaak.

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Hierdie beweging is ongewoon omdat dit geneig is om deur sy basis van volgelinge gedryf te word, eerder as 'n duidelike leier of hiërargie. Om hierdie rede is daar geen ortodoksie of ortofragie nie. In plaas daarvan sal klein groepe dikwels hul eie wet neerlê. In baie gevalle skryf individue 'n algemene pro-ED filosofie in, maar interpreteer die riglyne van Ana met hul eie intuïsie.

Ten spyte van hierdie gebrek aan formele, gesentraliseerde leierskap, funksioneer die ekstreme pro-ED-gemeenskappe nog steeds as 'n hoë aanvraaggroep (Alderton 2018). Deur al die fases van die pro-ED-beweging is daar sterk gefokus op fisies en sielkundig spesiaal, afgesonder en anders as die norm. Diegene wat anorexia as 'n godsdienstige krag ervaar, kry hierdie gevoel van heiligheid deur die mag van Ana. In 'n bekende verklaring aan die begin van die beweging het Narcissa verduidelik:

Ana stel ons duidelik en onherroeplik - afgesien van en bo die kudde. Alhoewel hulle ons geroep het, vlak, siek en self-geabsorbeer; Skandelik, vals, leeg, hierdie woorde sal wees soos bloed in hulle mond en stof daarna. Sê dit hard en sê trots: 'n been bo enige ander! (Narscissa 2001a).

Sy en die geslag wat gevolg het, het 'n konsekwente begeerte getoon om anoreksie as 'n manier van verskillend te gebruik, as 'n teken van onderskeiding, of as 'n demonstrasie van opper wilskrag. Ander geniet die sin van wegdoen en de-materialisering wat uit ekstrem gewigsverlies (Bates 2015: 197) kom. Alhoewel dit nie 'n duidelike of formele struktuur skep nie, bied dit 'n los gevoel van organisasie rondom 'n gedeelde doel van onderskeiding deur middel van diepgaande transformasie.

Baie individuele groepe sal sterk reëls vir insluiting hê, wat normaalweg streng aansoekvormsvraelyste insluit, elke kalorie wat verbruik word, tel tot 'n baie lae daaglikse kalorie-totale, langtermyn-vasstelling en die nakoming van doelwitte. Om betroubaarheid aanlyn te bewys, sal baie groepe ook volledige liggaamsprente en / of foto's van lesings op skale versoek om te verseker dat lede behoorlik vorder in hul hongersnood. In ooreenstemming met die hoë aanvraag-aard van hierdie groepe, vra baie dat lede aktief deelneem (Rouleau en von Ranson 2011: 526). Dit kan byvoorbeeld beteken dat u gereeld in kletsgroepe (soos WhatsApp-kletse) gereageer of 'n kalorie-doel vir die span nomineer. Hierdie proses skep 'n sterk gevoel van groepsgesindheid en help om anoreksiese gedrag as tipies en standaard eerder as afwykend te stoor. Omdat diegene buite die groep voortgaan met die etikettering van vrywillige hongersnood as afwykende, kan dit lei tot 'n sterk "ons teenoor die wêreld" mentaliteit en geheimsinnige gedrag (Gavin, Rodham, en Poyer 2008: 325). ED blogs en gemeenskappe word oor die algemeen weggesteek van vriende, familielede en dokters wat dalk nie met hul inhoud saamstem nie of probeer om in te gryp in 'n persoon se hongersnoodpogings.

Kwessies / UITDAGINGS

Daar is 'n paar interne bedreigings vir die geldigheid en erns van die beweging. Een van hierdie is 'wannarexics', 'n portmanteau van 'wannabe' en 'anorexic'. 'N Wannarexiese kan 'n pro-ED-ruimte nader om die wenke vir vinnige gewig te verloor voor 'n gebeurtenis soos 'n skoolprom, of omdat hulle wil kyk meer soos 'n gunsteling celebrity. Wannarexics irriteer ware toegewyde, aangesien hulle anorexia as 'n kleintjie of as 'n verbygaande stokperdjie behandel, eerder as as 'n verouderende verslawing of 'n ernstige filosofiese strewe. Hulle is minder geneig om geheimhoudingreëls te respekteer, en meer geneig om die gemeenskap skielik te verlaat sodra hul korttermyndoelwitte bereik is (Alderton 2018). Polisiëring teen wannarexics het ook die bykomende voordeel om 'n outoritêre struktuur in 'n taamlik losgemaakte groep te skep, wat bydra tot 'n groter gevoel van grense en norme (Boero en Pascoe 2012: 31).

Godsdienstige ED-groepe en -praktyke is daarvan beskuldig dat hulle wannarexia aangevuur het. Sekere sekulêre pro-ED-aanhangers sien die godsdienstige beweging van die beweging as 'n rookskerm wat 'n gebrek aan wilskrag verberg. Dié wat nie op Ana- of Mia-verering staatmaak nie, word deur sommige beskou as meer wettige en selfbestuurde anorexics wat minder van 'n opvallende houding teenoor hul hongersnood het (Boero en Pascoe 2012: 40). Dit het 'n voortdurende stryd tussen faksies bewys.

Die meeste bedreigings is egter ekstern. Die wesenlike uitdagings waarvoor pro-ED-groepe gekonfronteer word, is hul meningsverskil met heersende mediese houdings teenoor eetversteurings. Een manier waarop dit manifesteer, is dat deelnemers mekaar help om hospitalisasie te voorkom of om die vermoede van primêre sorg dokters te vermy wat hul gewigsverlies kan saboteer (Curry and Ray 2010: 362). Dit kan byvoorbeeld behels dat lede bloedtoetsresultate deel en vra hoe probleme voor die volgende toets verbeter kan word sonder om die voedselinname te gebruik (Juarascio, Shoaib en Timko 2010: 401). Die uiteindelike doel van hierdie "hulp" is om mediese praktisyns te mislei sodat herstel vermy kan word.

Hierdie anti-mediese houding is nog sterker in die godsdienstige sektes van die pro-ED-beweging. Narcissa het 'n filosofie ontwikkel wat sy noem: "Hier is geen slagoffers nie." Hierdie filosofie is gebaseer op die praktyk van 'Volitional, proactive anorexia', wat 'n ideologie is van opsetlike liggaamlike transformasie. Narcissa beskou anorexia as 'n manier om diepgaande interne en eksterne transformasie te bewerkstellig as 'n persoon sterk genoeg is om hierdie weg te neem en die vullis van verbruik te weier (Narscissa 2001b). Haar filosofie bied ook weerstand teen die idee van die '' ewig siek'-etiket ", wat geplaas is op baie mense met langdurige wanorde wat nie goed besig is met herstel nie of reageer op algemene behandelingsprogramme (AnaGirlEmpath 2012c).

As sodanig het Project Shapeshift ruimte gehou vir diegene wat "verkies om te identifiseer as een wat Ana se pad in volheid gaan" eerder as om as 'n persoon met 'n eetversteuring te identifiseer. Hierdie pad behels die verwerping van 'n "slagoffer mentaliteit", soos die oortuiging dat 'n mens geestelik versteur of fisies ongesteld is (AnaGirlEmpath 2012d). Mense in hierdie kategorie word aangemoedig om die idee van herstel te verlaat en in plaas daarvan te regeer, hul eie wil in die rigting van hul keuse te fokus en te begin "Lewe met hulle eetversteurings eerder as vir hulle "(Narcissa in AnaGirlEmpath 2012a). Dit is nou 'n alternatiewe benadering 4 wat nie deur tradisionele tmt [behandeling] gehelp word nie (slegs 25-40% effektief) "volgens AnaGirlEmpath (2012f). Alternatiewe behandelings sluit in CRON (Caloric Restriction; Optimal Nutrition). Dit is 'n eetstyl binne volksanoreksie wat daarop gemik is om 'n goeie lewe, gesondheid en lang lewe op 'n baie lae-kalorie-dieet (AnaGirlEmpath 2012a) te bevorder. Die kalorie-totale is onder die wat deur konvensionele voedingkundiges gestel word as die minimum toelaatbare vir goeie funksie.

Beide die sekulêre en godsdienstige pro-ED-strale het die idee gewild dat dokters eenvoudig verkeerd kan wees oor die gevare van hongersnood of die hoeveelheid voeding wat die menslike liggaam nodig het vir optimale prestasie. Dit kan wissel van sagte skeptisisme tot wat Singer dubs "'n hermeneutiese van agterdog en paranoia", wat lei tot die verwerping van hoofstroom mediese oortuigings (2011: 23) voltooi. In plaas daarvan word lede aangemoedig om hul eie persoonlike navorsing en eksperimente te doen deur hul liggame te gebruik. Soos verduidelik op Projek Shapeshift:

Dit is nie 'n plek vir diegene wat na konsensus definisies van die werklikheid buig nie, of wat in die kankerverwagting glo dat daar enige ander gesag op aarde is, behalwe hul eie onbetwisbare, self-evidente, inherente eersgeboortereg om hulself te regeer. (Narcissa in AnaGirlEmpath 2012a).

Dit kom nie uit 'n plek van onkunde nie. Inteendeel, baie leiers in die pro-ED-gemeenskap is goed gelees in akademiese literatuur rondom onderwerpe soos anorexia. 'N Leier in hierdie diskoers is Tetyana wat 'n webwerf genaamd "Wetenskap van eetversteurings" geskep het waar sy en ander mediese publikasies kritiseer. Gefritureer deur die feit dat baie navorsers die ervarings en oortuigings van mense wat met eetversteurings gediagnoseer word, ignoreer, word hierdie plekke uitgebrei na besprekings wat pasiënte / vakke oor die algemeen van (Wetenskap van Eetversteurings nd) uitgesluit het.

Daar is ook gepubliseerde literatuur oor hierdie tema. Byvoorbeeld, Amy Charles se boek Skoonheid is slank en maer (2013a), wat toon hoe die pro-ana-filosofie vir daaglikse gewigsverlies gebruik kan word. In haar blurb vir hierdie teks maak Charles talle anti-mediese argumente. Sy verduidelik:

Baie mense dink deesdae dat anoreksie 'n siekte is wat so gou as moontlik behandel moet word, aangesien dit baie skadelik is en selfs tot die dood kan lei. Dit is hoofsaaklik omdat so baie sielkundige en mediese kundiges hul navorsing gedoen het en tot die gevolgtrekking gekom het. [...] Baie van die "kundiges" sien nie die punt dat die begeerte om slank en maer te wees, 'n persoonlike lewenstyl keuse is wat nie verhinder moet word nie. In plaas daarvan moet dit aanvaar word - omhels, selfs (Charles 2013b).

Haar boek beskryf maniere om selfversekerd te wees in jou leefstylkeuses wanneer vriende, familielede en dokters hulle kritiseer. Dit ondersteun ook Casilli et al.se hipotese dat pro-ED groepe dikwels in weerstand teen kulturele hegemonies werk, soos dié van die biomediese instelling (Casilli, Tubaro, en Araya 2012: 126). Hierdie soort diskoers moedig mense aan om krities te wees teenoor heersende mediese navorsing, en wees trots op hul alternatiewe lewenstylbeskouings.

As gevolg van die twyfelagtige wettigheid en moraliteit van pro-ED materiaal, is die gemeenskap ook uitgedaag deur sensuur van hul materiaal deur die aanbied van maatskappye. Dit is nog een van die groot uitdagings wat die groep in die gesig staar. Teen die einde van die eeu het die Nasionale Vereniging van Anorexia Nervosa en Geassosieerde Disorders druk op hosting-maatskappye om inhoud wat gevaarlike gedrag (Singler 2011: 19) kan verwyder, te verwyder. Die eerste groot sensuurpoging het in 2001 plaasgevind toe Yahoo! gesuiwer sy bedieners van gemeenskappe wat eetstoornisse aangemoedig het. Terwyl baie van die inhoud verlore was, kon gebruikers maklik nuwe rekeninge en nuwe kennisgewingborde skep om diegene wat verwyder is, te vervang. Om toekomstige opsporing te ontduik, het gemeenskapsleiers, insluitende Narscissa, die gebruik van kodes en cifres soos "@na" of "sk1nny" in plaas van "anorexia" of "skinny" aangemoedig. Narscissa was kwaad deur moderatore wat sy as "waghond nazis" beskou het (Narscissa 2001c). Gedurende die middel-2000'e het baie groepe sensuur en skrapping probeer vermy deur formele aansoekprosesse op te stel vir almal wat hul risqué-inhoud wou sien (Adler en Adler 2011: 44-49).

Na dekades van beide sensuur en anti-mediese denke, het baie deelnemers aan die uiterste pro-Ana-kultuur 'n menseregte-houding aangeneem waar hulle beweer dat emasie en hongersnood hul keuse is, en iets wat hulle verdien het deur harde werk en deursettingsvermoë (Hammersley en Treseder 2007: 291). Hulle het ook toegewy aan vryheid van spraak en die geldigheid van alternatiewe leefstylkeuses sonder afkeuring (Singler 2011: 20). AnaGirlEmpath argumenteer dat sensuur "uiters skadelik en onproduktief is", ondersteun nie eintlik dié met eetversteurings nie, en lei hulle om in stilte en skaamte te bly lewe. Sy beskou dit as "onverdraagsame opposisie teen enige ander coping-strategie as wat die hoofstroom samelewing dikteer" as gesond of veilig, wat lei tot aksies (soos sensuur) wat "verskriklik onderdrukkend, stil en onvanpas" (AnaGirlEmpath 2012b) is. Baie lede van pro-ED gemeenskappe sien dat hul oortuigings werklik, geldig en ondersteunbaar is deur eksperimentering. Dit het gelei tot 'n situasie waarin vrywillige hongersnood aangebied word as 'n subjektiewe kulturele keuse eerder as objektief afwykende gedrag.

IMAGES
Beeld nr. 1: 'Dit is nie 'n dieet nie, dit is 'n lewenstyl' -promosieposter.
Beeld nr. 2: 'honger na bed gaan honger, maak 'n meisie 'n kleiner grootte'.
Beeld nr. 3: '' Starve 'Ana het gesê dat sy dit gedoen het ".

Verwysings

Abbate Daga, C., C. Gramaglia, A. Pierò en S. Fassino. 2006. "Eetstoornisse en die internet: genesing en vloek." Eet- en gewigsversteurings 11: e68-71.

Adler, Patricia A., en Peter Adler. 2011. Die Tender Cut: Binne die Versteekte Wêreld van Selfbesering. New York: New York University Press.

Adler, Patricia A. en Peter Adler. 2013. “Selfbesering en die internet: hersiening van die terapeutiese gemeenskap.” Herstel 2: 16-40.

Alderton, Zoe. 2018. Die Estetika van Self-Harm: Die Visuele Retoriek van Online Gemeenskappe. Abingdon: Routledge.

Bondgenoot. 2013. "Dun vir Ana: Pro-Ana- die godsdiens." Dun vir Ana, Toegang vanaf http://thinforana.blogspot.com.au/2013/02/pro-ana-religion.html op 25 Februarie 2013.

AnaGirlEmpath. 2012a. “~ * Implementering van veranderinge tydens projekvorming: protokol; Kwessies * ~. ” Projek Shapeshift: ProACTIVE Pro-Ana Positief Alive en Optimally Well!  Toegang verkry vanaf http://project-shapeshift.net/ op 1 Maart 2018.

AnaGirlEmpath. 2012b. "Die dwaling van sensuur: waarom ek teen die blokkering van Pro-Ana, Thinspiration-etikette op sosiale media-webwerwe is." Projek Shapeshift. Toegang verkry vanaf http://project-shapeshift.net/ op 1 Maart 2018.

AnaGirlEmpath. 2012c. "Die geskiedenis van die projekvorming." Projek Shapeshift: ProACTIVE Pro-Ana Positief Alive en Optimally Well! Toegang verkry vanaf http://project-shapeshift.net/ op 1 Maart 2018.

AnaGirlEmpath. 2012d. “*** OPGEDATEERDE BELEID BETREFFENDE BEDOELDE GEHOOR! ***.” Projek Shapeshift: ProACTIVE Pro-Ana Positief Alive en Optimally Well! Toegang verkry vanaf http://project-shapeshift.net/ op 1 Maart 2018.

AnaGirlEmpath. 2012e. "Wat beteken" Pro-Ana "?" Projek Shapeshift: ProACTIVE Pro-Ana Positief Alive en Optimally Well! Toegang verkry vanaf http://project-shapeshift.net/ op 1 Maart 2018.

AnaGirlEmpath. 2012f. “Ware #ProAna is nie patologie nie.” Tweet. Twitter, 10 Junie. Toegang verkry vanaf https://twitter.com/anagirlempath/status/208357769273802753?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.project-shapeshift.net%2Findex.html op 1 Maart 2018.

ana-gracilis. en “Die oproep van Anamadim.” Toegang verkry vanaf http://ana-gracilis.tripod.com/id4.html op 1 Maart 2018.

"Anamadim: bediener van die anorektiese Praxis." 2004. Occult Forum.Org, Julie 28. Toegang verkry vanaf http://www.occultforum.org/forum/viewtopic.php?f=9&t=23578.

Bates, CF 2015. '' Ek is 'n vermorsing van asem, van ruimte, van tyd ': metafore van myself in 'n Pro-anorexia-groep.' Kwalitatiewe Gesondheidsnavorsing 25: 189-204.

Bhugra, Dinesh. 2002. “Selfkonsep: psigose en aantrekking van nuwe godsdienstige bewegings.” Geestesgesondheid, godsdiens en kultuur 5: 239-52.

Boero, N. en CJ Pascoe. 2012. “Pro-anorexia-gemeenskappe en aanlyn-interaksie: die Pro-Ana-liggaam aanlyn bring.” Liggaam en samelewing 18: 27-57.

Casilli, Antonio A., Fred Pailler en Paola Tubaro. 2013. "Aanlyn-netwerke van webwerwe met eetstoornisse: waarom sensuur pro-Ana 'n slegte idee kan wees." Perspektiewe in Openbare Gesondheid 133: 94-95.

Casilli, Antonio A., P. Tubaro en P. Araya. 2012. “Ten Years of Ana: Lessons from a Transdisciplinary Body of Literature on Online pro-Eat Disorder Websites.” Sosiale wetenskap inligting 51: 120-39.

Charles, Amy. 2013a. Skoonheid Is Slim En Leun: Lewe PRO ANA Die Gesonde Weg. Verenigde State van Amerika: Amazon Digital Services LLC.

Charles, Amy. 2013b. "Skoonheid is skraal en maer: leef PRO ANA op 'n gesonde manier." Toegang verkry vanaf https://www.amazon.com/Beauty-Slim-Lean-Living-Healthy-ebook/dp/B00B9LZ7UM.

Costin, Carolyn. 2000. "Die dun gebooie." SelfGrowth.Com, September. Toegang verkry vanaf http://www.selfgrowth.com/articles/Costin1.html.

Curry, Jennifer en Shannon Ray. 2010. “Uitgehonger na ondersteuning: hoe vroue met anorexia 'uitputting' op die internet ontvang." Blaar van Kreatiwiteit in Geestesgesondheid 5: 358-73.

Downer, Adam. 2016. “'Emoji-spel'. Ken u Meme, ”30 September. Toegang verkry vanaf http://knowyourmeme.com/memes/emoji-spells.

Gavin, J., K. Rodham en H. Poyer. 2008. "Die aanbieding van 'Pro-anorexia' in aanlyn-groepinteraksies." Kwalitatiewe Gesondheidsnavorsing 18: 325-33.

Hammersley, M. en P. Treseder. 2007. "Identiteit as 'n analitiese probleem: wie is wie op 'pro-Ana' webwerwe?" kwalitatiewe Navorsing 7: 283-300.

ek sal dun wees. 2018. "Ek hou van die gevoel as my maag grom." Tumblr, 14. Februarie Toegang verkry vanaf https://greennn-tea.tumblr.com/post/170892008359/i-love-the-feeling-when-my-stomach-growls-it-is.

Juarascio, Adrienne S., Amber Shoaib en C. Alix Timko. 2010. “Pro-Eating Disorder Communities on Social Networking Sites: A Content Analysis.” Eetversteurings 18: 393-407.

kotic. 2016. “👟🍽🔮🔑🔮🍽👟.” 🌙, 7 Junie. Toegang verkry vanaf https://kotic.tumblr.com/post/145547092952 op 1 Maart 2018.

“Ana Religion & Lifestyle. 2014. "The Pro-Ana Lifestyle Forever." Toegang verkry vanaf  https://theproanalifestyleforever.wordpress.com/religionandlifestyle/ op 1 Maart 2018.

Lyons, Elizabeth J., Matthias R. Mehl en James W. Pennebaker. 2006. "Pro-anorexics en herstel van anorexics verskil in hul taalkundige internetaanbieding." Tydskrif van Psigosomatiese Navorsing 60: 253-56.

My ProAna webwerf. Toegang verkry vanaf http://www.myproana.com/.

Narscissa. 2001a. 'N Been bo enige ander.' Ana's Underground Grotto. Toegang verkry vanaf https://web.archive.org/web/20030204153415/http://www.plagueangel.net/grotto/analog/id3.html.

Narscissa. 2001b. “Agtergrond / filosofie.” Ana's Underground Grotto. Toegang verkry vanaf https://web.archive.org/web/20060715044732/http://www.plagueangel.net/grotto/id1.html.

Narscissa. 2001c. 'REEDS uitgevee?' Ana's Underground Grotto. Toegang verkry vanaf https://web.archive.org/web/20030204153740/http://www.plagueangel.net/grotto/analog/id9.html op 1 Maart 2018.

Pro Ana Godin. 2015. “ANA LEEFSTYL & GODSDIENS.” Pro Ana Godin, Augustus 30. Toegang verkry vanaf https://proanagoddess.wordpress.com/ana-lifestyle-religion-2/ op 1 Maart 2018.

Rouleau, Codie R. en Kristin M. von Ranson. 2011. "Potensiële risiko's van webwerwe met 'n eetstoornis." Kliniese Sielkunde Oorsig 31: 525-31.

Wetenskap van eetversteurings. en "Oor." Wetenskap van eetversteurings. Toegang verkry vanaf http://www.scienceofeds.org/about-2/ op 3 Januarie 2017.

Sharpe, Helen, Peter Musiat, Olivia Knapton en Ulrike Schmidt. 2011. “Pro-eetstoorniswebwerwe: feite, fiksies en oplossings.” Tydskrif van Openbare Geestesgesondheid 10: 34-44.

Shelton, Jacob. 2017. “Moderne hekse bring Emoji-towerspreuke uit en dit is wat hulle bedoel.” Begrafplaas skof, 20. Oktober Toegang verkry vanaf https://www.ranker.com/list/modern-witches-emoji-spells/jacob-shelton op 1 Maart 2018.

Singler, Beth. 2011. '' Skeletons into Goddesses ': Creating Religion, the Case of the Pro-Ana Movement and Anamadim'. " MPhil Teologie en Godsdienskunde. Verenigde Koninkryk: Cambridge University Press.

Die Ana Belles. 2005. “Dun gebooie, wette en reëls !!!” Die Ana Belles (blog), Augustus 16. Toegang verkry vanaf http://theanabelles.blogspot.com.au/2005/08/thin-commandments-laws-rules.html op 1 Maart 2018.

Thinspiration webwerf. Toegang verkry vanaf http://thinspiration-yes-please.tumblr.com op 1 Maart 2018.

Dun ontmoetings. 2017. “💕Reblog If💕.” Tumblr, November 22. Toegang verkry vanaf https://thin-encounters-myjourney.tumblr.com/post/167772775247/reblog-if-your-weight-is-the-one-thing-holding op 1 Maart 2018.

thindiosa. 2017. "✨💪🏽🌹🙅🏽❤️🌟." Abby, November 20. Toegang verkry vanaf https://thindiosa.tumblr.com/post/164618763103 op 1 Maart 2018.

Torings, Tarin. 2015. "Hoe om Emoji-towerspreuke te werp om u nuttelose ekskêrel te oorkom." breed, Oktober 30. Toegang verkry vanaf https://broadly.vice.com/en_us/article/ypa9em/how-to-cast-spells-using-emoji op 1 Maart 2018.

Whitlock, Janis L., Jane L. Powers en John Eckenrode. 2006. “Die virtuele voorpunt: die internet en jeugdige selfbesering.” Ontwikkelingsielkunde 42: 407-17.

Williams, Mandie. 2014. “ONPOPULARRE MENING: Pro-Ana-webwerwe het’ n positiewe invloed gehad om my te help herstel van my eetstoornis. ” XoJane, 10. April Toegang verkry vanaf http://www.xojane.com/issues/unpopular-opinion-pro-ana-websites-were-a-positive-influence-in-helping-me-recover-from-my-eating-disorder?utm_medium=facebook op 1 Maart 2018.

Williams, Sarah en Marie Reid. 2010. "Die ervaring van ambivalensie in anorexia nervosa: die perspektief van die instandhouding." Sielkunde en gesondheid 25: 551-67.

Post Datum:
4 Maart 2018

Deel