Angela Rudert

Anandmurti Gurumaa

GURUMAA TYD

1966 (8 April): Gurumaa is gebore, Gurpreet Grover in Amritsar, Punjab, Indië.

1980's: Grover voltooi haar sekondêre opleiding aan 'n Katolieke kloosterskool en woon die SR Government College for Women in Amritsar by.

1980's (laat): Grover vertrek op 'n solo-pelgrimstog oor Noord-Indië. Sy het heilige pelgrimsreise besoek en by baie onderwysers gaan sit.

1980's (laat) 1990's (vroeg): Na haar verblyf het Grover na Amritsar teruggekeer en in haar studentehuis begin skoolhou. Haar groeiende groep luisteraars het haar as 'Swamiji' genoem.

1990's: Swamiji het okerkleed begin dra wat sy geseën het deur Sant Dalel Singh, 'n wêreldbekende geestelike onderwyser van Patiala, Punjab, 'n Nirmala Sikh.

1990's: Swamiji / Gurumaa vestig hulle in Rishikesh in 'n klein kluisie naby die oewer van Ganga (Gangesrivier). Vurige soekers en toegewydes het haar Anandmurti Gurumaa begin noem, liefdevol vereenvoudig as 'Gurumaa'.

1999: Anandmurti Gurumaa het die Shakti NGO (nie-regeringsorganisasie) gestig met die doel om meisieskinders in Indië op te voed en te bemagtig.

1999: Gurumaa het haar leerstellings op televisie op Sony TV en die Aastha Channel begin uitsaai (āsthā, wat beteken "geloof"). Satelliet tegnologie het haar onderrig aan globale gehore.

1999: Gurumaa se toegewyde het die destydse "Gurumaa Ashram", vandag bekend as Rishi Chaitanya Ashram, gebou in Gannaur, Haryana, wat vanaf hierdie skrywe Gurumaa se enigste woon- en onderrigsentrum bly.

2008 (Maart): Gurumaa het as een van vele 'sleutelleiers uit Indië' deelgeneem aan die GPIW-program (Global Peace Initiative of Women, 'n samekomsorganisasie wat in 2002 begin het as 'n VN-beraadgroep) in Jaipur, Rajasthan, saam met vroulike hooggeplaastes en godsdienstige / geestelike leiers van regoor die wêreld.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Anandmurti Gurumaa is 'n wêreld-guru van Noord-Indië, 'n charismatiese spreker en sanger. As die leier van 'n groep losweg gevormde geestelike soekers van regoor die wêreld, maar hoofsaaklik Indië, beskou sy haarself nie as 'n stigter nie. Alhoewel Gurumaa nie 'n nuwe "joga," "wiskunde" of onderwysskool gestig het nie, Sy het beslis 'n vinnig ontwikkelende geestelike beweging wat om haar groei. Met die doel om Anandmurti Gurumaa se ashram, onderrigmissie en maatskaplike diensinisiatiewe as non-profit in Indië en die Verenigde State te vestig, is die naam van entiteite geskep. Dit kan gesê word dat Gurumaa die "stigter" van hierdie organisasies is, maar hierdie name dien nie as identifiseerers vir die geestelike beweging self nie. Nietemin sal hierdie artikel Gurumaa behandel as die "stigter" van die "beweging" van soekers en toegewyde wat haar omring. Amanda Lucia bied 'n opsomming van hierdie problematiese term en rasionaal vir die voortgesette gebruik daarvan in haar onlangse monografie oor die globale guru, Mata Amritanandamayi (Lucia 2014).

Anandmurti Gurumaa is Gurpreet Grover gebore na a keshdhari (hare) Sikh-familie van Amritsar, Punjab op April 8, 1966. Baie van die biografiese inligting wat ons oor Gurumaa het, kom van intern gepubliseerde materiaal en mondelinge toewydingsverhale wat tussen haar toegewydes versprei. Volgens hierdie hagiografiese rekeninge het Grover vanaf 'n vroeë ouderdom 'n buitengewone belangstelling in spiritualiteit getoon, wat godsdienstige onderwysers van verskeie tradisies beïndruk het, insluitende die amptenare in die Katolieke meisieskool wat sy bygewoon het, asook die pluralistiese verskeidenheid heiliges wat haar ouers verwelkom het. in hul huis. Toewyders vertel van Grover, as jong tiener, om haar eweknieë onder 'n boom op die skoolterrein te leer. As kind het sy en haar ma gereeld met 'n huisgenoot-guru in Amritsar bestudeer, waarna Gurumaa as "Maharaj ji" verwys. "Maharaj ji" was 'n leerling van 'n internasionaal bekende Nirmala Sikh-onderwyser, Sant Dalel Singh, wat uiteindelik sou word Gurumaa se guru.

Alhoewel Gurumaa haarself as Sant Dalel Singh se toegewyde beskou, het sy nie baie tyd saam met hom spandeer nie, en sy staan ​​nie vandag in sy gesin nie. Sy het kort en kort, direkte en dinamiese ontmoetings met hom gehad, sy genade aanvaar en haar eie pad gekaart. Grover het haar kollege-studies verlaat om op 'n alleenreis in Noord-Indië te gaan, pelgrimstogsentrums besoek, saam met onderwysers van verskillende geestelike tradisies en afstammelinge. Na drie of vier jaar het sy teruggekeer na Amritsar, wit klere gedra, gemeenskapsdrukke geweier om te trou en het al haar tyd aan geestelike praktyke en onderrig spandeer, terwyl hulle in die huis van haar ouers woon. Baie van Gurumaa se eerste onderrigbetrokkenhede is gedurende die werksdag gegee in die huise van haar vroulike studente wat tuismakers was. Hulle het haar "Swamiji" genoem. Swamiji se groep volgelinge het begin groei en het haar eie ruimte nodig. Sy het okerbaadjies na Dalel Singh geneem vir sy seëning en toe het sy teruggegaan na Rishikesh, een van die bedevaartsplekke waar sy gedurende haar vakansie gebly het, en met een of twee sleutelvolgelinge het sy 'n klein Hermitage naby die rivier Ganga opgerig. . Haar studente het voortgegaan, en in die 1990s het dit duidelik geword dat Gurumaa se nederige woning in Rishikesh nie meer die skare volgelinge kon akkommodeer wat haar sou wou hê nie en 'n ander plek moes gevind word. Teen die laat 1990'e het Gurumaa se toegewyde grond in Haryana gekoop en daardie land omskep in (dan genoem) "Gurumaa Ashram," bekend as Rishi Chaitanya Ashram.

Teen die einde van die 1990's was hierdie jong vrou van Amritsar, Anandmurti Gurumaa, baie gereed om 'n 21ste-eeuse goeroe te word, met 'n televisieprogram met die naam Amrit Varsha (wat beteken "reën van onsterflike nektar "), finansier 'n nie-regeringsorganisasie (NRO) die opleiding van minderbevoorregte meisies, genaamd Shakti, en 'n sprankelende nuwe ashram in Haryana met genoeg grond om verdere groei te akkommodeer. Haar interne uitgewery het boeke, tydskrifte en kassette geskep, wat haar openbare onderrig sessies reproduseer in kommoditeite wat deur soekers vir hulle ingewag kon word.

In die 2000s en 2010s het Gurumaa se bereik eksponensieel uitgebrei deur haar omhelsing van nuwe media-vorms. Haar intern vervaardigde webwerf, gurumaa.com, het talle inkarnasies geneem om te probeer om met die nuutste tegnologiese vooruitgang te bly en meer getalle toegewyde aan te bied, hulle eise vir die leringe te ontmoet, asook om nuwe soekers te lok. Gurumaa se YouTube-kanale wys nou Amrit Varsha-episodes wat voorheen net deur satelliettelevisiekanale beskikbaar was. Haar sosiale media profiele bied skakels na die nuutste skakels van liedjies en leringe. Gurumaa se "tegnologie span" gelei deur haar senior mees dissipels en het met jong jeugdige IT-vaardige toegewydes, skep media-uitset en bestuur haar sosiale media. Soms maak Gurumaa egter haar eie plasings op Facebook. Die groei van die beweging het ook gelei tot 'n groter aantal meisies wat onderrig ontvang vir hul opleiding. Elke jaar het die aantal Shakti-beurse vir meisies wat hoërskole bywoon gegroei en nuwe befondsingsmaatreëls geskep om meisies in beroepsskole en kolleges onder die sambreel van Gurumaa se Shakti-NGO op te voed.

Leerstellinge / oortuigings

Anandmurti Gurumaa, wat in 'n Sikh-familie opgevoed is en opgevoed is in 'n Katolieke kloosterskool en verstaan ​​het om haar verligting in Vrindavan te bereik, die beroemde Hindoe-pelgrimstogterrein van Lord Krishna se goddelike toneelstuk, weier self-identifikasie met enige bepaalde godsdienstige tradisie of 'ism' Tog leer haar leerstellings uit baie. Sy verbeur godsdienstig wat ten gunste van 'n "spiritualiteit buite grense heers". Haar verhaal herroep van 'n voorval waarin Hindoe en Sikh-amptenare in Kanpur beswaar gemaak het teen haar onderrig op 'n mandier een nag en 'n gurudwara die volgende, Gurumaa se voorwerpe om deur enige godsdienstige identiteit:

U mag nie eers die name van almal [godsdienste van die wêreld] ken nie. Selfs al noem jy almal een vir een en vra my of ek aan een van hulle behoort, sal my antwoord nog steeds negatief wees. Net so is ek net 'liefde'; oral waar ek liefde vind, is daardie mense myne en ek behoort aan hulle. En so is ek Hindoe, 'n Moslem, 'n Sikh, 'n Boeddhistiese, 'n Jood en Jain; Ek is alles; Ek is al hierdie, want ek is nie een van hierdie nie (Gurumaa 2010: 37).

Gurumaa weier op baie maniere die status quo weier om haar eie merk van afstanddoening te kategoriseer. Sy hou op met die oker gekleurde klere, 'n kleur wat nie net deur Hindoe-renunciants gedra word nie (sannyasis), maar ook deur die pluralistiese Nirmala Sikhs. Sy hou dikwels die kleur aan, maar dra ook ander kleure klere volgens haar gemoedstoestande, en geniet om mense te laat raai oor haar identiteit met haar rok en haar ongewone voorkoppunte (Rudert 2014). Gurumaa laat haar ook nie ashramiete toe om hul pad te roep nie sannyas, alhoewel hulle oefen 'n vloeistof vorm van afstanddoening. Sy moedig haar toegewydes aan om betrokke te raak by praktyke wat vreemd kan wees vir hul geërfde godsdienstige sensitiwiteit. Hulle vra Sikhs om Hindoe-mantras en Hindoes te sang om die Sufi-herhaling van Hu te beoefen. Sy het haar luisteraars aan die onderrig en verhale van Sants uit verskillende godsdienstige tradisies van die subkontinent, wat 'n intrareligiese pluralisme beoefen, afgelei van die wysheid van veelvuldige tradisies terwyl dit nie deur enige van hulle gebind word nie.

Rudert beweer dat Gurumaa se eklektiese kanon bydra tot die begrip van haar as 'n kontemporêre Sant, in die voetspore van haar voorstede soos Guru Nanak, Kabir en ander Noord-Indiese digtersangers wat direkte ervaring ervaar, goeroe-toewyding en sang van toewydingsliedjies oor geïnstitusionaliseerde godsdiens (Rudert 2017). Ook soos die Noord-Indiese Sants en Sufis wat in die Hindi en Punjabi-tale gesing het, preek Gurumaa aan 'n godsdienstige meervoudige gehoor, wat hoofsaaklik uit hindoes en sikhs bestaan, maar wat Jains, Christene en Moslems insluit. Sy praat baie oor universele onderwerpe en bekommernisse, en soos haar Sant Verlede, praat dikwels oor die dood en sy immanensie, as 'n manier om geestelike honger in die harte van haar luisteraars te inspireer.

Selfs wanneer dit nie deur "ism" geïdentifiseer word nie, is Gurumaa en baie van haar toegewydes diep besig met die "tradisionele" pad van Guru-toewyding (guru-Bhakti), wat 'n ryk en lang geskiedenis in die Indiese subkontinent het, nie beperk tot die Hindoe-tradisie nie. Die liedjie en verhaal van die Sants Gurumaa het so gereeld verloof om die guru-bhakti baie welsprekend uit te druk. Die padguru-toewyding word verstaan ​​as 'n lewensvatbare metode om bevryding te bereik. Gurumaa vier die Sant tradisie vandag deur die liedjies van hierdie Middeleeuse digtersangers te sing en honderde van haar eie liedjies by die versameling te voeg. Soos die Sants, Gebruik Gurumaa liedjie om haar luisteraars se harte en gedagtes te stem voordat sy in haar prediking begin. Gurumaa begin baie van haar diskoers onderwerpe, uit die liedjie van a Sant, en voeg kontemporêre waarnemings toe aan haar verstand se wysheid.

Soos die Sants, Trek Gurumaa se leringe uit 'n verskeidenheid wysheidstradisies. Sy het uitgebreide multi-dag (soms meerjarige) diskoerse op die Bhagavad Gita, Shankaracharya se liedere, Kabir se liedjies, Guru Nanak's Japji Sahib, Guru Govind Singh's Dasam Granth, en veral, het sy haar repertoire uitgebrei om wysheid van buite die Indiese subkontinent uit te sluit om te sing en te preek oor Rumi se liedjies. In die voortgesette groei van Gurumaa se eklektiese kanon sien ons haar lewenslange liefde vir leer. Ons sien ook in haar 'n inklusiwiteit, in ooreenstemming met haar weiering om nog 'n etiket aan te neem, een wat in sy baie vorme waardering vir liefde uitdruk.

Gurumaa se soekers wat hulleself beskou guru-bhaktas (toegewyde van die goeroe) demonstreer hul toewyding aan die goeroe op baie individuele maniere, en baie beskou haar as hul primêre of gunsteling goddelikheid (iṣṭa deva) en dink aan hul guru as die goddelike onderwyser (gurudev). Gurumaa se eie liedjies en die liedjies van Sants sy sing herbevestig hierdie houding van die toegewyde wie se bereiking te wyte is aan die genade van die ware goeroe (satguru). Haar toegewyde beskou haar as satguru en verwys na haar as Gurudev. Ashram-besoekers groet mekaar met gevoude hande en die groetjie "Jai Gurudev" ter viering van hul goeroe, wat hulle verstaan ​​as 'n lewende verpersoonliking van die goddelike waarheid.

Ten slotte, Gurumaa, Gurumaa se leerstellings is vol met verwysings na en advies vir kontemporêre lewe. Die mishandeling van vroue en meisies, die probleem van vroulike fetusse en die behoefte aan meisies se opvoeding is warm onderwerpe vir Gurumaa, waaroor sy baie tyd spandeer in haar openbare diskoerse. Alhoewel sy haarself nie as 'n maatskaplike diensgeoriënteerde goeroe beskou nie, het sy gedwing om meer geleenthede vir meisies se opvoeding in Indië te skep en die behoefte om haar geld te stel vir hierdie doel toe sy die Shakti-NRO gestig het. Elke jaar bring sy ashram die ontvangers van haar opvoedkundige toekennings. Terwyl hulle in haar ashram bywoon, meisies en hul chaperones oefeninge in meditasie en postuurjoga aanbied, en spandeer tyd saam met Gurumaa.

Dissipels beweer dat Gurumaa godsdienstige tradisies vir hul mishandeling van vroue lam, en haar gesprekke wat in boeke en ander media aangeteken is, bevestig dit. Sy spaar geen tradisie en noem godsdiens 'n "manlike bastion." Bespreek 'n boek met die titel Shakti, ontwikkel uit Gurumaa se diskoers oor vroue, skryf Rudert:

[Gurumaa] beweer dat histories manlike "sogenaamde opsigters van godsdiens en plig" doelbewus geïnterpreteer het om vroue te hou deur hulle voortdurend te vertel: "Omdat jy 'n vrou is, is jy onrein, daarom sal jy nooit kennis opdoen nie . U sal nie verlossing bereik nie. " Watter gekheid is dit! "(Rudert 2017, met vermelding van Gurumaa 2006: 43-44).

Selfs die Sikh-tradisie waarbinne sy gebore is, wat nie vroue uitsluit van die moontlikheid van absolute bevryding nie, het Gurumaa-eise nie gevorder in sy etos van geslagsgelykheid om vroue as leiers in die tradisionele tradisie in te sluit nie. Gurumaa praat lank aan haar gehore oor hoe om onafhanklike, opgevoede jong vroue te verhoog wat hul eie keuses oor die huwelik kan maak. Sy kritiseer gereeld haar gehore vir die gemaklike behandeling van seuns, bevoorregting en verwydering van jong seuns tot die punt om hulle te bederf. Sy praat van die huwelik tussen mans en vroue as 'n gelyke vennootskap waarin elkeen met die eerbiedige "ji" na die ander moet verwys.

RITUELE / PRAKTYKE 

Baie soos haar Hindi-digter Sant Verlede, Gurumaa is nie veel van 'n ritualis nie. Maar die roetine van yogic Sadhana wat daagliks in Gurumaa se ashram uitgevoer word, is 'n vorm van ritueel, of beter gestel, dit is geestelike dissipline en praktyk. Dae begin vroeg in die ashram met swem aangemoedig by 5: 00 AM. oggend āratī begin by 5: 30, gevolg deur posturale joga (asana), dan asemhalingsoefeninge (Pranayama), en meditasie (Dhyana), alles voor ontbyt. Maaltye word in die eetsaal, Anapurna, vernoem na die godin van kos en bounty. Alhoewel die eetsaal die naam van 'n Hindoe-godin, die Sikh Langar styl van eetkamer voorsitters, waarin toegewydes saam kos gaan eet, ongeag kaste en geslagsondersoeke. Na ontbyt gaan voltydse ashramiete en besoekers na hul werk toe (Seva) om die ashram in sommige hoedanigheid te bedien. Mid-oggend, Gurumaa bied Darshan. Na middagete neem baie mense 'n kort rus, werk weer voor aandete en woon die aand meditasie sessie by, in die "hut" wat pas genoem word Patanjali, na die skrywer van die Joga Sutra. Na aandete, neem almal in die ashram deel aan aand āratī en dan mantra herhaling (mantra-japa). Geringe afwykings vind plaas in die skedule as gevolg van seisoenale verandering, spesiale aktiwiteite of retraites wat in die ashram voorkom, maar die daaglikse skedule verteenwoordig 'n toegewyde ritueel van yogic Sadhana, een wat Gurumaa haar besoekers aanmoedig om tuis in hul eie maniere te repliseer.

In die Sant tradisie, goeroe toewyding se doeltreffendheid as 'n metode vir bevryding troppe godsdienstige ritueel met betrekking tot tempels en offers. Daarom, goewerneur devotionele bewegings op sommige maniere draai ritueel op sy kop. in guru-Bhakti, ritueel gaan voort, maar ritueel is gerig op die goeroe. Vir die meeste toegewyde, Darshan van Gurumaa is die belangrikste rituele oomblik van die dag of vir hul hele ashram-besoek. In goeroe-toewyding word aanbidding die guru aanbid. Bedevaart kan 'n reis na die guru se ashram wees. En die kalendariese fees, Guru-Purnima, kan maklik wees die viering van die jaar tot 'n nie-ritueel geneigde guru-bhakta.

Rishi Chaitanya Ashram [Beeld regs] vier dwarsdeur die jaar 'n aantal kalenderfeeste. Hierdie vieringe lok 'n groot aantal geestelike soekers na die ashram, sowel langdurige toegewydes as beginners. Gewilde feeste wat in die ashram gevier word, sluit in: Maha Shivratri, Holi, Gurumaa se verjaardagviering, Sanyas Diwas (vier Gurumaa se oesgewaad), Navratri / Durga Ashtami, Guru Poornima, Krishna Janmasthami, Diwali en Gurpurab (gurumaa.com).

ORGANISASIE / LEADERSHIP

In die laat 1990'e het bejaardes van Gurumaa grond gekry, gefinansier en gebou vir haar in Gannaur, Haryana, ongeveer sestig kilometer van Delhi op die hoofweg National Highway 1, 'n bruisende kruising tussen Indië en Kolkata, deur Delhi, tot by Amritsar en Lahore. Gedurende die jare van oorgang van die Rishikesh-hermitage na Gannaur-ashram, het Gurumaa in Delhi gewoon en het sy op verskeie plekke in Indië haar opleiding voortgesit. Deur haar dissipels se inisiatiewe is Gurumaa se leerstellings versprei deur die media van radio, televisie en internet. Hierdie leerstellings het volgelinge van oral in Indië aangetrek, en uiteindelik, naby die draai van die millennium deur middel van satelliet-televisie, ook buite Indië. Op versoek van seekate het Gurumaa jaarliks ​​na die VSA en die VK begin. Vandag word Gurumaa se leringe steeds op televisie uitgesaai, maar belangriker word hulle nou ook op haar webwerf en YouTube-kanale uitgesaai. Lede van Gurumaa se "tech span", een keer in Delhi, woon nou in haar Gannaur Ashram, wat alle aktiwiteite van haar vertroue in huis hou, waar hulle hulle maklik kan toesig hou. Helder helpers en leiers het uit Gurumaa se noue sirkel ontstaan, maar uiteindelik maak sy al die besluite vir haar groeiende organisasie.

In Indië is Rishi Chaitanya Trust die finansiële entiteit waarvolgens Gurumaa se huis en toevlugsoord, Rishi Chaitanya Ashram, funksioneer. By sy ontstaan ​​is Gurumaa as die hoof van hierdie Trust gestig. In die Verenigde State is die 501C-3-organisasie, New Age Seers, Inc., gestig deur Gurumaa se Amerikaanse dissipels om Gurumaa se Shakti-NGO in Indië te ondersteun en haar jaarlikse toere na Noord-Amerika, sodat sy haar leringe gratis aan die publiek kan bied. .

Gurumaa se studente kom hoofsaaklik uit stedelike sentrums, stede groot, medium en klein, en die meerderheid kom uit die Indiese middelklas. Gurumaa besoek doelbewus mediumgrootte stede in Indië en soms, veral in Punjab, besoek klein stede waar sy sê ander goeroes pla nie om te besoek nie. Gurumaa se Engels, perfek tydens haar jare van Engelse medium onderwys, stel haar in staat om haar leerstellings breed te versprei. Sy leer hoofsaaklik in die Hindi-taal (die wêreld se vyfde mees gesproke taal), maar soms in Engels, veral wanneer hulle na die buiteland reis, en leer dikwels met 'n mengsel van die twee tale. Studente van regoor die wêreld het nou begin om Rishi Chaitanya Ashram te besoek, waar hulle hulself kan verdiep in volle dae van yogiese praktyke (Sadhana), terwyl hulle in die teenwoordigheid van hul geliefde goeroe is (gurudev). Die ashram se ligging maak dit toeganklik; Dit sit op 'n maklike reisafstand van Nieu-Delhi, Amritsar, Rishikesh en Haridwar. Die ashram se rustige omgewing wat met bye, sangvoëls en toewyders se mantra herhaling hou, saam met skoon lug, blomme en vars kos gegroei in sy tuine, het gewild geword onder Gurumaa se toegewyde, waarvan baie gereeld besoek word om diens aan die goeroe te lewer.guru-Seva) deur ashram aan te pas, om in haar teenwoordigheid te wees en "hul batterye te herlaai" deur haar aansteeklike energie te verlig.

KWESSIES / UITDAGINGS

Langtermyn-kontinuïteit bied 'n besondere uitdaging vir 'n losgemaakte organisasie rondom 'n charismatiese leier wat nie in lyn is met 'n "ism" of selfs tot enige lyn nie. Gurumaa se verklaarde bedoeling in haar veelvuldige leen van praktyke en leerstellings uit verskillende tradisies is om meer gedagtes en harte te kan oopmaak. Sy wil 'n beroep doen op die grootste aantal mense. Hierdie houding sal en het ook kritiek uitgespreek van teenstanders wat haar sien as opportunistiese, wisselende onderrig aan hindoes en dan Sikhs om geldsoekers van verskillende strepe te woo. Ander hou nie van die vervaag van grense van hul waardevolle godsdienstige tradisies nie. Tog bevestig Gurumaa se vermoë om onafhanklik te staan, sonder die institusionele sanksie van enige godsdienstige tradisie of groep, die Indiese gees van en waardering vir "direkte ervaring" van formele godsdienstige opleiding of toebehore.

Gurumaa het gesê dat sy nie 'n opvolger sal noem nie en dat sy nie 'n afstammeling vestig nie (parampara). Gurumaa beweer dat kwessies in godsdienstige groepe ontstaan ​​omdat die volgelinge van verligte onderwysers (dissipels wat self nie verlig is nie) die leringe interpreteer om hul eie gedagtes van minderwaardige begrip te pas. Maar sonder 'n opvolger ontstaan ​​een uitdaging van enige beweging rondom 'n karismatiese onderwyser wanneer daardie onderwyser verouder of verbygaan. Wat sal van die beweging word nadat sy Gurudev weg is? Sal die nalatenskap van haar Shakti-NRO voortgaan? Tyd self kan die goeroe se voorneme uitdaag en sy sal haar eendag in die behoefte van 'n opvolger of ander amptelike leier bevind.

IMAGES
Beeld #1: Foto van Gurumaa.
Beeld # 2: Foto van Gurumaa met David Frawley en Swami Dayananda Saraswati tydens 'n Making Way for the Feminine-geleentheid.
Beeld #3: Foto van die Rishi Chaitanya Ashram.

Verwysings

Gurumaa, Anandmurti. 2010. Rumi se liefde affair. Nieu-Delhi: Full Circle-Hind Pocket Books.
Gurumaa, Anandmurti. 2008. Shakti: Die vroulike energie (Hersiene Uitgawe). Delhi: Gurumaa Vani.

Gurumaa, Anandmurti. 2006. Shakti. Nieu-Delhi: Gurumaa Vani.

Rudert, Angela. 2017. Shakti se Nuwe Stem: Goeroe Toewyding in 'n Vrou-geleide Geestelike Beweging. Lanham, Maryland: Lexington Books.

Rudert, Angela. 2014. "'N Sufi, Sikh, Hindoe, Boeddhistiese, TV-guru." Pp. 236-57 in Godsdienstige Pluralisme, Staat en Samelewing in Asië, geredigeer deur Chiara Formichi. Londen en New York: Routledge.

Post Datum:
26 Februarie 2018

 

Deel