Markus Davidsen

Jedi Gemeenskap

JEDI GEMEENSKAP TYD

1977:  Star Wars, later hernoem Star Wars Episode IV: A New Hope, premiered. Dit het die idees van die Force en die Jedi Ridders bekendgestel en het ses Oscars gewen.

1988: Mitoloog Joseph Campbell het aan Bill Moyers gesê dat hy dit oorweeg het Star Wars om 'n moderne mite te wees.

1998: Die Jedi Academy, 'n webwerf met die eerste aanlyn besprekingsforum vir Jedi Realists, is gestig deur Baal Legato.

2001: Die Jedi-sensusfenomeen. Meer as 500,000 XNUMX individue het 'Jedi' ingevul as hulle godsdienstige verbintenis in Nieu-Seeland, Kanada, Groot-Brittanje en Australië saam.

2001: Jediisme: Die Jedi-godsdiens is gestig deur David Dolan. Dit het tot 2005 die belangrikste aanlyn Jediist-groep gebly.

2002: Die eerste nasionale byeenkoms van die Jedi-gemeenskap in die Verenigde State het plaasgevind.

2005: Ds John Henry Phelan (oftewel broer John) het die Tempel van die Jedi-orde gestig, wat die mees handel dryf Jediist webwerf.

2007: Daniel Jones stig die Church of Jediism in die Verenigde Koninkryk.

2015:  Die Jedi Kompas: Saamgestelde werke van die Jedi-gemeenskap wat gepubliseer word.

2016: Temple of the Jedi Order het aansoek gedoen om wettige erkenning in die Verenigde Koninkryk as 'n godsdienstige instelling, maar is van die hand gewys.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Die Jedi-gemeenskap is 'n fiksie-gebaseerde godsdienstige milieu (vgl Davidsen 2013) Star Wars flieks. Van Star Wars die werklike Jedi het die identiteit as Jedi Knights aangeneem en 'n geloof in die Force, die nie-persoonlike, kosmiese mag in die Star Wars heelal. Die eerste Star Wars Lucas het gesê dat hy die Force in die rolprent stel om 'n sekere soort spiritualiteit in jongmense te ontwaak. (Moyers 1977, ook Davidsen 1999a: 2016- 381). Dit was egter nie tot 82 dat die Jedi-gemeenskap van die internet afkom nie Star Wars rolspelende gemeenskap. Op hierdie tydstip 'n groep van Star Wars rolspelers, wat uiteindelik die benoeming Jedi Realists vir hulself sou aanvaar, het begin om te bespreek hoe om die ideale van die Jedi Ridders in hul eie lewens toe te pas. Hul ambisie was om, so akkuraat as moontlik, die Jedi Ridders van Star Wars In die werklike wêreld, en sentraal tot hierdie strewe was die vestiging van aanlyn-onderwys sentrums waar lede die Jedi-etiek kon studeer en oor die Force kon leer.

Die vroegste Jedi Realist-webwerf was waarskynlik Kharis Nightflyer se Jedi Praxeum op Yavin 4 (bekendgestel in Desember 1995), maar Baal Legato se Jedi Akademie (aktiewe 1998-2003), wat 'n aktiewe besprekingsforum ingesluit het, was die eerste werklike ontmoetingsplek vir Jedi Realists en die sentrale spilpunt in die Jedi-gemeenskap tussen 1999 en 2002 (Macleod 2008: 16). In hul poging om die Jedi-lewenswyse te herskep, het Jedi Realists hulle nie net op die Star Wars flieks. Hulle het ook inspirasie van Jedi-gefokusde aanvullings aan Star Wars: die rolspelende spel en van Kevin J. Anderson se Jedi Akademie trilogie (1994) wat vertel van Luke Skywalker se herstel van die Jedi-bestelling en sy opleiding van 'n nuwe generasie Jedi Knights (vgl Davidsen 2017: 12-13). Die meeste van die groot Jedi Realist-webwerwe in die vroeë jare, wat Jedi van die Nuwe Millennium (aktiewe 1997-2004), Jedi Creed (aktiewe 1999-2001) en Jedi-tempel (aktiewe 2000-2009) gekombineerde rolspel en ernstige Jedi-opleiding op hul webwerwe (Macleod 2008: 14, 21), maar rondom 2000 Jedi Realist-groepe het ontstaan ​​wat hul bande met die gemeenskap se rolspelende verlede gesny het. Hierdie groepe sluit in die Tempel van die Jedi-kuns (aktiewe 2000-2005) en die invloedryke Jedi-organisasie (later die naam JEDI; aktiewe 2001-2006).

In 2001 het meer as 500,000-mense in Nieu-Seeland, Australië, Kanada en Groot-Brittanje gekombineer hul godsdienstige affiliasie as 'Jedi' in die nasionale sensusse in reaksie op 'n mediaberigte kettingpos wat vooraf gesirkuleer is (Porter 2006: 96-98; Possamai 2005: 72-73; Singler 2014: 154; Davidsen 2017; : 15). Terwyl hierdie sogenaamde Jedi-sensus-fenomeen begin is deur individue wat nie betrokke was by die Jedi-gemeenskap nie, het dit die Jedi-gemeenskap op verskeie maniere beïnvloed. Sommige van die ouer Jedi Realists-groepe, insluitende Jedi Creed, het ontbind weens interne geskille oor hoe om die skielike media-aandag (Davidsen 2017: 14) te hanteer. Die belangrikste is egter dat die Jedi-sensus-fenomeen individue geïnspireer het om 'n nuwe soort Jedi-groepe te vind wat hulself as kerke (eerder as akademies) genoem het en wie se lede hulself as volgelinge van 'n ware godsdiens, Jediisme, beskou het. David Dolan se groep Jediisme: Die Jedi-godsdiens was die eerste groep. Dit het in 2006 onaktief geword, maar onder sy direkte opvolgers was baie invloedryke Jediist-groepe, waaronder Jedi Sanctuary (aktiewe 2003-2007) en Tempel van die Jedi Orde (gestig 2005 deur John Henry Phelan). Die mees prominente Jediistiese groepe wat nie met Jediisme verband hou nie: Die Jedi-godsdiens is die Jedi-kerk in Nieu-Seeland (2003 gestig) en die Britse Jediisme-kerk (wat 2007 deur Daniel Jones gestig is).

In die een-en-twintigste eeu is die belangrikste ontwikkeling in die Jedi-gemeenskap die opkoms van groepe wat in werklike lewe ontmoet eerder as op die Internet. Hierdie groepe sluit in die Chicago Jedi (2006 gestig) en die California Jedi (2012 gestig), sowel as soortgelyke groepe buite die Verenigde State. In Amerika, waar die meeste Jedi woon, is 'n jaarlikse nasionale byeenkoms sedert 2002 georganiseer. Plaaslike en nasionale byeenkomste, wat beide Jedi Realiste en Jediiste aantrek, word deur die Jedi-gemeenskap geadverteer en word ondersteun deur Facebook-groepe en 'n toegewyde nasionale byeenkomswebwerf (Davidsen 2017: 17-18).

Leerstellinge / oortuigings

Jedi van alle strepe stem saam Star Wars is hul kernbron van inspirasie, maar hulle hou dit natuurlik ook vanselfsprekend Star Wars is fiksie. Dit wil sê: die Jedi beskou nie die storielyn of die karakters van Star Wars Om werklik te wees, en hulle beskou George Lucas nie as 'n profeet nie, maar hulle beskou die Force as 'n geldige term vir 'n ware, kosmiese krag wat in die werklike wêreld bestaan. Hulle beskou ook die Jedi Ridders van Star Wars rolmodelle wees waarvan die waardes en idees universeel is en die moeite werd is om te aspekteer.

Twee addisionele gedeelde eienskappe volg logies uit die aanvaarding van Star Wars as die Jedi-gemeenskap se skrifgesentreerde sentrum. Eerstens hou alle Jedi-groepe aan op 'n weergawe van die Jedi-kode, waarvan die eerste weergawe in 1987 gepubliseer is. Star Wars: die rolspelende spel (Costikyan 1987: 69). Hierdie weergawe, dikwels bekend as die "Ortodokse Kode", loop soos volg:

Daar is geen emosie nie, daar is vrede.

Daar is geen onkunde nie, daar is kennis.

Daar is geen passie nie, daar is rustigheid.

Daar is geen dood nie, daar is die Force.

Die tweede Star Wars-bepaalde gemene deler van alle Jedi-groepe is 'n leerstellige klem op kosmologie (en etiek), eerder as op kosmiese geskiedenis en redding. Hierdie klem val nie willekeurig nie, maar volg redelik natuurlik uit die soort godsdienstige oortuigings wat deur die Star Wars vertelling (sien Davidsen 2016b). Inderdaad, in die leer van die Jedi Ridders in Star Wars ons vind idees oor die bestaan ​​en aard van die Force (godsdienstige kosmologie) en die verwante oortuiging dat elke individu 'n gees of siel het wat op een of ander manier met die Krag verband hou en terugkeer na die 'Netherworld of the Force' na die dood (godsdienstige antropologie). In kontras met, Star Wars Jedi is stil oor sake van kosmiese geskiedenis. Hulle het niks te sê oor hoe en waarom die wêreld ontstaan ​​het nie (protologie), en nie oor die kwessies van eskatologie of soteriologie nie. Die Jedi in die regte wêreld hou by dieselfde klem: hulle glo in die Force en argumenteer dat die individuele siel / gees na die dood terugkom of saamsmelt met die kosmiese Force. Hulle het nie belangrike protologiese of soteriologiese leerstellings ontwikkel nie, hoewel sommige Jediiste sal sê dat die Force 'n plan vir ons het en dat alles vir 'n doel gebeur.

Binne die Jedi-gemeenskap is daar ook aansienlike meningsverskille, en dit gaan oor oortuigings, rituele en organisatoriese styl. Verskille op hierdie parameters korreleer grootliks met mekaar en met die selfidentifikasie as Jedi Realist teenoor Jediis. Wat die leerstelling betref, is die hoofverskil tussen Jedi Realists en Jediists hul siening van die Force, hulle "dinamologie." Jedi Realists is geneig om die Force in te sien. dynamistic terme, as 'n relatief passiewe en vitalistiese krag of lewenergie. Die Force Academy en die Ashla Knights vergelyk byvoorbeeld die Force met oosterse konsepte, soos chi en prana, en let op ooreenkomste tussen hul eie oefening en tai chi, aikido en Zen. Jediistegroepe, in teenstelling, kombineer dinamika met 'n meer animistiese bevrugting van die Krag as 'n onafhanklike agent wat in die wêreld kan ingryp en dit dus sinvol maak om in gebed aan te spreek.

Nog 'n punt van leerstellige geskil het betrekking op watter ander bronne as die Star Wars flieks wat mens regmatig kan aanleer wanneer leerstellings en rituele vir die Jedi-pad saamgestel word. Een kamp (ek sal hulle noem puriste) beweer dat die flieks slegs aangevul moet word met materiaal van wat Star Wars aanhangers verwys na as die Uitgebreide Heelal, dws die amptelik gelisensieer Star Wars romans, video speletjies en rolspeletjies. Hierdie puristiese houding was die norm toe Jedi Realisme die eerste keer uit die Star Wars rolspelende gemeenskap. Oor die dekades is egter 'n toenemende aantal individue aangetrokke tot Jedi Realisme en Jediisme wat die Star Wars flieks maar is nie hardcore nie Star Wars fans. Gedeeltelik om hierdie rede kan die meeste Jedi vandag, insluitend alle Jediiste en baie Jedi Realists, beter beskryf word as syncretics, in die sin dat hulle op albei Star Wars en materiaal van konvensionele godsdienste wanneer hulle hul leerstellings en opleidingspraktyke opbou. Trouens, hierdie Jedi gebruik hulself dikwels die term "sinkretisme" om hul bricolage-praktyk te verwys. Beide Jedi Realistiese en Jediistiese sinkretici bestudeer Nuwe Era en Westerse Boeddhistiese literatuur, soos Alan Watt se Die boek: Op die taboe teen om te weet wie jy is (1966) en Dan Millman's Weg van die Vreedsame Kryger (1984). Daarbenewens trek Jediistiese sinkretisme dikwels inspirasie uit die Christendom. Byvoorbeeld, Tempel van die Jedi Orde het 'n Jedi Creed geformuleer wat eintlik 'n gewysigde weergawe is van een van Francis of Assisi se gebede (Die Weg van Jediisme 2010: 10). Verskeie bewegings-intellektuele in die Jedi-gemeenskap het boeke oor die Jedi-pad gepubliseer (sien Davidsen 2017: 25 vir verwysings) en leiers van regoor die Jedi-gemeenskap het saamgewerk om twee versamelings opstelle te publiseer, Die Groot Jedi Holocron (Yaw 2006) en Jedi Kompas (Jedi Community 2015).

RITUELE / PRAKTYKE

Die godsdiens van die Jedi Ridders in Star Wars is ontbloot van die meeste van daardie praktyke wat mense gewoonlik met 'n "regte" godsdiens assosieer. Die Star Wars flieks het geen gebede, geloofsbeloftes, offers, preke of ritueel van die Skrif nie, maar die Jedi (en ander karakters) gebruik die voorspelling "Mag die krag wees met jou" as afskeid groet en ons sien verskeie Jedi Knights mediteer (en Darth Vader ook, hy het 'n meditasie eier). Natuurlik het die Jedi-gemeenskap beide die Force benediction (soms afgekorte MTFBWY) en meditasie aangeneem.

Hoewel meditasie duidelik belangrik is, spandeer die meeste Jedi eintlik meer tyd aan twee ander praktyke: selfverbetering en gemeenskapsdiens. Die Jedi-etiek van selfbeheersing voorskryf beide fisiese en intellektuele opleiding, en die meeste Jedi oefen vechtkunsten, bestudeer die Force en dra by tot gemeenskapsbesprekings oor die Jedi-lewenswyse. Daarbenewens beskou alle Jediiste (maar slegs Jedi Realists) gemeenskapsdiens as 'n kenmerk van Jedihood. Sommige Jediist-groepe het selfs min of meer geïnstitusionaliseerde gemeenskapsdiensprogramme ontwikkel. Die Orde van die Jedi (Kanada), byvoorbeeld, het gebruik om aanbiedings vir hulp op die gemeenskap se bulletinborde te plaas, of inkognito gewerk, en het net 'n anonieme hulpkaart gelaat met die bewoording:

'N Helpende hand is verskaf deur,

'n lid van die:

Orde van die Jedi Canada

www.orderofthejedi.ca

Commited [sic] om soliede waardes te onderrig,

deur sterk morele en etiese leiding (aangehaal in Vossler 2009: 66).

Terwyl Jedi Realiste en Jediiste die klem val op meditasie, selfbeheersing en (tot 'n mate) gemeenskapsdiens, probeer Jediiste al die rituele praktyke ontwikkel wat 'n volwaardige godsdiens nodig het, maar dit Star Wars ontbreek. En van alle Jediistiese groepe het die Tempel van die Jedi-orde die mees volledige liturgie ontwikkel. Behalwe rituele vir inisiasie as Knight (waarvoor alle ander Jedi-groepe ekwivalente het), het die Tempel van die Jedi-orde rituele vir huwelike en begrafnisse geskep en vir die wyding van grond en tempels (Die Weg van Jediisme 2010). Verder, soos lede van die groep verduidelik, produseer die Tempel elke vyf dae gereeld gepubliseerde skriftelike preke, met 'n lewendige lewendige diens in die TotJO-webwerf se kamertjie. (Williams, Miller en Kitchen 2017: 121). Hierdie dienste eindig gewoonlik met 'n groepoorsig van die Jedi Creed (Williams, Miller, en Kitchen 2017: 131). Gedurende die groep se geskiedenis het lede gewerk binne vyf "spesiale belangegroepe" (voorheen "rites") wat addisionele rituele vir lede van verskillende godsdienstige handelinge ontwikkel het. Die vyf spesiale belangegroepe is Pure Land (hier beteken Star Wars slegs), Abrahamic, heidense, boeddhistiese en humanistiese (Die Weg van Jediisme 2010: 18).

ORGANISASIE / LEADERSHIP
Alle Jedi-groepe word georganiseer as inisiatiewe en vereis 'n sekere mate van studie, die goedkeuring van 'n meester, en soms sukses op 'n formele eksamen voordat 'n mens kan vorder tot die rang van die voltooide lid. Diegene wat hierdie rang behaal het, word gewoonlik na verwys as Jedi Knights. Studieprogramme behels tipies twee fases. Eerstens word van studente verwag om 'n bepaalde kurrikulum oor die godsdiens van die Jedi Ridders in te werk Star Wars, die geskiedenis van die werklike Jedi-gemeenskap, en bykomende materiaal, soos boeke deur Alan Watts en Joseph Campbell. gedurende Hierdie fase vertroud studente ook met belangrike doktrinale tekste wat deur lede van die Jedi-gemeenskap vervaardig word, soos Jedi Kidohdin se 16 Basic Teachings en Jedi Opie Macleod se Jedi Circle (Forel 2012). [Image regs] Die tweede fase behels geïndividualiseerde studie onder leiding van 'n Jedi Meester. Soos in Star Wars, Jedi Knights (en Jedi-ekwivalente titels) is geregtig om beginners tot op die rang van Knight op te lei. Die vordering tot die rang van Knight kom met 'n ritueel waarin die ridder 'n gelofte neem en formeel ridder word. Jedi Ridders wat 'n sekere aantal ander Jedi in die rang van Ridder (drie in die Jedi-orde van die Jedi, twee in die Jedi Akademie Aanlyn) opgewek het en wat ook op ander maniere waardig bewys het, kry die rang van Jedi meester.

Die Jedi-gemeenskap is 'n uiteenlopende milieu wat bestaan ​​uit verskeie onafhanklike ordes en hoofstukke. As sodanig het die Jedi-gemeenskap nie een leier wat vir die hele gemeenskap kan praat nie, hoewel dit verskeie invloedryke bewegingsintellektuele insluit, waaronder Jedi Opie Macleod (Jedi Academy Online) en broer John Phelan (Temple of the Jedi Order). Dit is belangrik, en in teenstelling met baie ander nuwe godsdienstige bewegings, het geen van die intellektuele leiers van die Jedi-gemeenskap 'n aanspraak op buitengewone charismatiese status gemaak nie. Leiers beweer nie dat hulle eksklusiewe openbarings van die Force ontvang nie, en beweer ook nie dat die Force hulle genesende of verstandsleesende kragte gee as wat 'n gemiddelde Jedi kan streef nie. Op 'n baie meer aardse manier kry leiers binne die Jedi-gemeenskap gesag en aansien deur konstruktief by te dra tot die gesamentlike projek om te definieer waaroor 'n Jedi gaan, en deur hierdie deurlopende bespreking as betroubare administrateurs te vergemaklik. Miskien is charisma van meet af aan binne die Jedi-gemeenskap gereo-niteer omdat die rol van charismatiese stigtersfigure reeds gevul is deur die Jedi-karakters uit die Star Wars flieks. Ten spyte van die multi-cephalous aard van die Jedi-gemeenskap, word koherensie bevorder deur koöperatiewe inisiatiewe, soos die nasionale byeenkoms in die VSA (sedert 2002) en die digitale kwartaallikse Die Holocron (2015 gelanseer), sowel as die feit dat die meeste Jedi lede van verskeie groepe gelyktydig is.

Die 2001-sensus het 'n halfmiljoen Jedi getel, maar dit is moeilik om te skat hoeveel lede eintlik aktief is binne die Jedi-gemeenskap. Leidende lede van die Tempel van die Jedi-bestelling skat die totale aantal geregistreerde lede in die groep om 2,000 te wees, waarvan nie meer as 200 die aktiewe kern vorm nie; wêreldwyd skat hulle die totale aantal Jedi om nie hoër te wees as 4,000-5,000 (Williams, Miller, en Kitchen 2017: 132-33) nie. Dit is natuurlik 'n rowwe skatting, maar dit blyk duidelik dat terwyl die sensus Jedi gemeet het in die honderde duisende, is dit meer realisties om aktiewe lede van die Jedi-gemeenskap te meet in die duisende en simpatiseerders en passiewe lede van die tienduisende. Geografies kom die meeste Jedi uit die Verenigde State, die Verenigde Koninkryk en ander Engelssprekende lande, maar daar is ook plaaslike Jedi-hoofstukke en nie-Anglophone Facebook-groepe, gebaseer in byvoorbeeld Denemarke en Brasilië. Die meeste Jedi is wit mans, tussen die ouderdomme van twintig tot veertig4 (Williams, Miller en Kitchen 2017: 132), maar die toename in aflynaktiwiteite blyk die Jedi-gemeenskap ook aantrekliker te maak vir vroue.

Kwessies / UITDAGINGS

Al die lede van die Jedi-gemeenskap stem saam dat die weg van die Jedi werklik en ernstig is, maar daar is uitgesproke meningsverskil oor die vraag of Jedi-groepe as gevolg daarvan ook moet twis vir regsherkenning as 'n godsdiens. Regs erkenning is 'n hoof doelwit vir Jediiste, maar Jedi Realists verwerp hierdie projek omdat hulle die Jedi Pad beskou as 'n (bevrydende) lewensfilosofie eerder as 'n (dowwe) godsdiens.

Die eerste Jediistiese groep om wettige erkenning as 'n godsdiens te ontvang, was die Tempel van die Jedi Orde, wat as 'n nie-winsgewende korporasie geïnkorporeer is met 501 (c) (3) Amerikaanse belastingstatus in sy tuisstaat Texas deur John Henry Phelan ( aka Brother John) op Desember 25, 2005 (Singler 2014: 164). In die soeke na regsherkenning is Phelan geïnspireer deur 'n vroeë Jedi-groep, Jedi Sanctuary, wat as 'n gemeente in die Universele Lewenskerk (ID-nommer 61842) geregistreer was en as sodanig die reg verkry het om predikante te verorden en BA, MA , en doktorsgrade in goddelikheid. Deur die Tempel van die Jedi-Orde as 'n eie kerk te registreer, het Phelan nie net belastingvrystelling vir sy groep behaal nie, maar ook die reg gekry om predikante te stig wat as gesertifiseerde huweliksfeeste kan werk. Die Tempel het ook die reg gekry om sy eie grade in goddelikheid (Jediisme) aan te bied. Die groep hanteer nou die Geassosieerde Graad van Goddelikheid om Ridders en die Baccalaureusgraad in Goddelikheid aan Senior Ridders te begin. Die Doktorsgraad van Goddelikheid word gereserveer as 'n eregraad (Williams, Miller, en Kitchen 2017: 130-31). Na aanleiding van die voorbeeld van die Tempel van die Jedi-orde, het die Orde van die Jedi (Kanada) aansoek gedoen om status as 'n nie-winsgewende godsdienstige liggaam. Hierdie status is in sy tuisland in 2009 (McCormick 2012: 178) en in die Verenigde State in 2012.

In teenstelling met die Tempel van die Jedi-orde en die Orde van die Jedi (Kanada), is Daniel Jones se Britse Jediisme-kerk opgeneem as 'n winsgewende organisasie (beperkte maatskappy) (Singler 2014: 164). Binne die Jediistekamp steken die kerk van die Jediïsme ook op ander maniere. Byvoorbeeld, die Kerk van Jediïsme se veldtog vir regsherkenning as 'n godsdiens word uitgevoer in 'n oënskynlike taal-in-die-wang styl wat lyk soos die ludiese gebeure van die Kerk van die Vlieg Spaghetti Monster. Nie anders as die Pastafarians wat op hul bestuurderslisensiefoto's wil kuier nie, het Daniel Jones die supermarkketting Tesco vir godsdienstige diskriminasie daarvan beskuldig nadat hy in een van hul winkels (Carter 2009) in die winkel gevra is. Dit is ook kenmerkend van die Kerk van Jediïsme se styl dat die organisasie se nuwe webwerf bekendgestel is op "Mei die Vierde" 2017, 'n belangrike viering vir Star Wars aanhangers, maar skaars die mees outentieke vakansie vir 'n ernstige godsdienstige groep.

Die winsgewende inlywing en die parodiese houding van die Kerk van Jediisme, asook Daniel Jones se geneigdheid om hiperboliese eise oor die grootte en ouderdom van sy organisasie te maak, het frustrasie vir die Tempel van die Jedi-orde en gelyke groepe veroorsaak in hul stryd om toelating tot die klub van legitiese godsdienste (vgl. Singler 2015: 170-71). Inderdaad, vanuit die perspektief van hierdie groepe, moet die stryd om erkenning as 'n ware godsdiens op twee fronte geveg word sonder die Jedi Gemeenskap en binne Dit. Dit was 'n beduidende teleurstelling dat die Tempel van die Jedi-bevel se aansoek om amptelike erkenning as 'n godsdienstige liefdadigheidsorganisasie in die Verenigde Koninkryk in die laat 2016 afgekeur is op grond daarvan dat die groep se oortuigings nie ernstig genoeg was nie. 'N verslag van die Verenigde Koninkryk se amptelike liefdadigheidsreguleerder het gesê dat

die Kommissie is nie tevrede dat die “Live Services” op die webwerf, die gepubliseerde preke en die bevordering van meditasie bewys dat dit 'n verband is tussen die aanhangers van die godsdiens en die gode, beginsels of dinge wat tot uiting kom in aanbidding, eerbied en aanbidding, verering voorbidding of deur 'n ander godsdienstige ritueel of diens (aangehaal in Bingham 2016).

Die negatiewe uitspraak kan beïnvloed word deur die feit dat die Jedi-kerk, en nie die Tempel van die Jedi-orde, die openbare gesig van Jediisme in die Verenigde Koninkryk is nie.

IMAGES
Image #1: Star Wars: Die Jedi Academy Triology.
Beeld #2: Kaart van verspreiding van individue wat as lede van die Jedi-gemeenskap in Engeland en Wallis geïdentifiseer word, 2001.
Beeld #3: Foto van Trout's The Jedi Circle: Jedi Philosophy for Everyday Live.

Verwysings

Anderson, Kevin J. 1994. Jedi Akademie. Toronto: Bantam Books. (Sluit die titels in Jedi Search, Donkerleerling, en Kampioene van die Force.)

Bingham, John. 2016. "Slegte nuus vir Star Wars Obsessives: Jediisme Amptelik Nie 'n Godsdiens." Die Daily Telegraph, Desember 19. Toegang verkry vanaf http://www.telegraph.co.uk/news/2016/12/19/bad-news-star-wars-obsessives-jediism-officially-not-religion op 5 April 2017.

Carter, Helen. 2009. "Jedi Religie stigter beskuldig Tesco van diskriminasie oor reëls op Hoods." The Guardian, September 18. Toegang verkry vanaf https://www.theguardian.com/world/2009/sep/18/jedi-religion-tesco-hood-jones op 5 April 2017.

Costikyan, Greg. 1987. Star Wars: die rolspelende spel. New York: West End Games. Tweede uitgawe 1992; Tweede Uitgawe, Hersiene en Uitgebreide 1996.

Davidsen, Markus Altena, 2017. "Die Jedi Gemeenskap: Geskiedenis en Folklore van 'n Fiksiegebaseerde Godsdiens." Nuwe aanwysings in Folklore 15: 7-49 (Spesiale uitgawe: “Die volk word wakker: Star Wars en Folkloristiek, ”onder redaksie van John E. Price).

Davidsen, Markus Altena. 2016a. "Van Star Wars tot Jediisme: die opkoms van fiksiegebaseerde godsdiens. "Pp. 376-89, 571-75 in Woorde: Godsdienstige Taal Matters, geredigeer deur Ernst van den Hemel en Asja Szafraniec. New York: Fordham University Press.

Davidsen, Markus Altena. 2016b. "Die Godsdienstige Bekwaamheid van Fiksie: 'n Semiotiese Benadering." Godsdiens 46: 521-49. (Gepubliseer oop toegang en beskikbaar by http://dx.doi.org/10.1080/0048721X.2016.1210392).

Davidsen, Markus Altena. 2013. "Fiksie-gebaseerde godsdiens: Konseptualisering van 'n nuwe kategorie teen Geskiedenis-gebaseerde godsdiens en Fandom." Kultuur en Godsdiens: 'n Interdissiplinêre Tydskrif 14: 378-95.

Jedi Gemeenskap. 2015. Die Jedi Kompas: Saamgestelde Werke van die Jedi Gemeenskap. CreateSpace.

Macleod, Opie. 2008. "Geskiedenis van die Jedi Gemeenskap 1998-2008." Toegang verkry vanaf http://www.templeofthejediorder.org/media/kunena/attachments/523/h979ab0a.pdf op 4 Maart 2017.

McCormick, Debra. 2012. "Die heiligmaking van Star Wars: Van Fans tot Followers "Pp 165-84 in Handboek van Hiper-ware Godsdienste, geredigeer deur Adam Possamai. Leiden en Boston: Brill.

Moyers, Bill. 1999. "Van Mite en Mans: 'n Gesprek tussen Bill Moyers en George Lucas oor die Betekenis van die Krag en die Ware Teologie van Star Wars. " tyd, April 26. Toegang verkry vanaf http://www.time.com/time/magazine/article/0,9171,23298-1,00.html op 30 Maart 2017.

Porter, Jennifer F. 2006. Ek is 'n Jedi. Star Wars Fandom, Godsdienstige Geloof, en die 2001-sensus. "Pp. 95-112 in Fdie krag van die Star Wars Franchise: Aanhangers, handelsware en Kritici, geredigeer deur Matthew Wilhelm Kapell en John Shelton Lawrence. New York: Peter Lang.

Possamai, Adam. 2005. Godsdiens en Populêre Kultuur: 'n Hiper-ware Testament. Brussel: PIE Peter Lang.

Singler, Beth. 2015. "Internet-gebaseerde nuwe godsdienstige bewegings en geskilbeslegting." Pp. 161-78 in Godsdiens en Regspluralisme, geredigeer deur Russell Sandberg. Farnham: Ashgate.

Singler, Beth. 2014. “'See Mom It Is Real': The UK Census, Jediism and Social Media.” Tydskrif van godsdiens in Europa 7: 150-68.

Die Weg van Jediisme. 2010. Gepubliseer deur die Tempel van die Jedi Orde. Toegang verkry vanaf https://www.templeofthejediorder.org/media/kunena/attachments/523/haab2b3a_2014-11-19.pdf op 4 April 2017.

Forel, Kevin S. (Opie Macleod). 2012. Die Jedi-sirkel: Jedi-filosofie vir daaglikse lewe. Valencia, CA: Die Jedi Akademie Online.

Vossler, Matthew T. 2009. Jedi Handleiding Basiese: Inleiding tot Jedi Knightood. Rockville, besturende direkteur: Dreamz-Work Publications.

Williams, Ash, Benjamin-Alexandre Miller en Michael Kitchen. 2017. "Jediisme en die Tempel van die Jedi-orde." Pp. 119-33 in Fiksie, Uitvinding en Hiper-realiteit: Van Populêre Kultuur tot Religie, geredigeer deur Carole M. Cusack en Pavol Kosnáč. Londen en New York: Routledge.

Yaw, Adam, ed. 2006. Die Groot Jedi Holocron. Toegang verkry vanaf http://ashlaknights.net/support_documents/The%20Great%20Jedi%20Holocron%20-%20By%20Adam%20Yaw%202006.pdf. op 4 April 2017.

AANVULLENDE HULPBRONNE

Ashla Knights webwerf. Toegang verkry vanaf http://www.ashlaknights.net op 4 April 2017.

Kerk van Jediisme se webwerf. Toegang verkry vanaf https://thechurchofjediism.org op 28 Junie 2017.

Force Academy webwerf. Toegang verkry vanaf http://www.forceacademy.co.uk op 14 Maart 2017.

Instituut van Jedi Realist Studies webwerf. Toegang verkry vanaf http://instituteforjedirealiststudies.org op 4 April 2017.

Jedi Kerk webwerf. Toegang verkry vanaf http://www.jedichurch.com op 4 April 2017.

Tempel van die Jedi-bestelwebwerf. Toegang verkry vanaf http://www.templeofthejediorder.org 4 April 2017.

Post Datum:
21 Februarie 2018

 

Deel