Eugene Gallagher

A Course in Miracles

A KURSUS IN MIRACLES TYDIENSTEL

1909 (14 Julie): Helen Cohn is gebore.

1921 (somer): Cohn het 'n godsdienstige ervaring in Lourdes gehad terwyl hy op 'n gesinsvakansie was.

1922: Cohn is gedoop as 'n Baptis.

1923 (25 April): William Thetford is gebore.

1931-1935: Cohn studeer aan die Universiteit van New York en ontvang 'n BA-graad.

1933 (26 Mei): Helen Cohn is met Louis Schucman getroud.

1938: Helen Schucman het 'n mistieke ervaring gehad toe sy met die metro gery het.

1940's: In wat sy 'die grootste ervaring' van haar lewe noem, het Schucman gedroom dat God 'n spesiale boodskap vir haar gehad het.

1952-1957: Schucman Helen studeer aan die Universiteit van New York en ontvang 'n doktorsgraad in sielkunde.

1958 (Februarie): Schucman het William Thetford ontmoet en vir hom begin werk aan die Columbia University College of Physicians and Surgeons; hulle het 'n komplekse en omstrede verhouding ontwikkel.

1965 (Junie): Thetford verklaar dat 'Daar moet 'n ander manier wees' om probleme met Schucman op te los.

1965 (Junie): Schucman het ervarings en visioene begin ervaar wat lei tot haar ontvangs van die kursus.

1965 (21 Oktober): Schucman het begin skryf A Course in Miracles.

1972 (ongeveer 7 September): Schucman ontvang die laaste gedeelte van die Handleiding vir onderwysers of Kursus in Wonderwerke.

1969-1971: Schucman het haar vroeë gedigte geskryf.

1973 (Januarie): Schucman skryf 'Psigoterapie: doel, proses en praktyk' (ook Januarie en Maart 1975).

1973-1978: Schucman het haar latere gedigte geskryf.

1973 (Laat) -1975 (Vroeg): Die finale redigering van A Course in Miracles deur Schucman, Thetford en Wapnick het plaasgevind.

1975 (Somer-herfs): Die eerste 300 eksemplare van die foto-offset A Course in Miracles is versprei.

1975 (September): Schucman het begin om 'Verduideliking van voorwaardes' te skryf.

1976 (Junie 22):  A Course in Miracles wat gepubliseer word.

1977 (September): Schucman het 'The Song of Prayer' begin skryf.

1978 (8 Februarie): Schucman begin skryf "The Gifts of God."

1981 (9 Februarie): Helen Schucman is oorlede.

1982: Kenneth en Gloria Wapnick stig die stigting vir A Course in Miracles.

1988: Die stigting van die Wapnicks-stigting het 'n retraitesentrum in die staat New York gestig.

1988 (4 Julie): William Thetford is oorlede.

1992: Marianne Williamson gepubliseer 'N Terugkeer na Liefde, help om die kursus te populariseer.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

A Course in Miracles verwys na 'n versameling openbarings ontvang deur Helen Schucman [Image to the Right] (1909-1981) oor sewe jaar van 'n ontembare "Voice" wat sy geïdentifiseer het as Jesus Christus. Die kursus is uiteindelik in 1976 in drie volumes, die Teks, die werkboek, En 'n Handleiding vir onderwysers. Schucman het ander materiaal van die stem ontvang, beide poësie en prosa, maar nie sy of die lesers van die Kursus gee dit dieselfde gesag wat hulle aan die Kursus self (sien Wapnick 1991: 394).

Teen die tyd dat sy die Kursus, Schucman werk as navorsingsielkundige aan die College of Physicians and Surgeons van die Columbia Universiteit, onder leiding van William Thetford (1923-1988). Sy het haar pos vroeg in 1958 ingeneem nadat sy 'n doktorsgraad behaal het. in Sielkunde aan die New York Universiteit die vorige jaar. Sy en Thetford het feitlik van die begin af 'n slegte verhouding gehad. In Junie 1965, tydens 'n persoonlike vergadering, het Thetford vir Schucman gesê dat 'daar 'n ander manier moet wees' vir hulle om met mekaar verband te hou. Hulle het uiteindelik die Kursus soos uiteengesit in die beginsels van daardie ander manier.

Schucman het haar hele lewe lank 'n omstrede verhouding met godsdiens gehad. Sy is as 'n jong meisie as baptiste gedoop en het gereeld die Bybel saam met 'n huishulp in die Bybel gelees. Ongeveer dieselfde tyd as haar doop, tydens 'n gesinsvakansie by die gesin, het sy die Katolieke heiligdom aan die Maagd Maria in Lourdes besoek. Sy was so beïndruk dat sy gebid het dat God haar 'n wonderwerk in die vorm van 'n meteoor sou gee. Toe dit blyk dat Hy egter die skynbare wonderwerk se impak op haar vinnig in twyfel opgelos het. Schucman het in haar ongepubliseerde outobiografie geskryf dat

Ek het diep agterdogtig geraak oor die hele saak. Ek het selfs 'n bietjie kwaad geword daaroor. Miskien, het ek by myself gesê, was die water en die genesings en die krukke almal soos die meteoorreën. Mense het net gedink dit is wonderwerke. Dit kan so gebeur (Wapnick 1991: 32).

Die ambivalensie teenoor godsdienstige verskynsels sou die lewe van Schucman bly merk en blyk uit die bladsye van haar outobiografie. Schucman wou haarself uitbeeld as 'n rasionele, wetenskaplike ateïs, in pas met haar professionele status as praktiserende sielkundige. Op 'n stadium beskryf sy haarself selfs as 'n 'virulente ateïs' (Wapnick 1991: 115).

Die konflik tussen Schucman se selfbevrugting as 'n rasionele wetenskaplike en wat sy met die openbaring van die kursus ervaar het, het haar hele lewe onversoen. Teen die einde van haar lewe het sy oor die Kursus: “Ek weet dit is waar. Ek glo dit net nie ”(Wapnick 1991: 173). Sodra die Kursus is gepubliseer, het Schucman gewoonlik van sy openbare lewe onttrek en die bevordering van sy leerstellings in die hande van ander gelaat.

Alhoewel Schucman die skrywer was vir die Kursus, het verskeie ander gespeel belangrike rolle in die ontvangs, redigering en verspreiding daarvan. Vanaf die begin van Schucman se ontvangs van die Kursus, haar kollega William Thetford [Beeld regs] dien as 'n belangrike klankbord; Daarbenewens het hy die eerste manuskripte van haar eie aantekeninge getik. Die stem agter die kursus het persoonlike leiding gegee vir Thetford, net soos dit vir Schucman gedoen het. Uiteindelik is baie van die materiaal uit die finale weergawe van die manuskrip geredigeer omdat dit vir individue slegs vir Schucman en Thetford bedoel was. Maar Thetford het ook antwoorde op navrae ontvang wat hy aan die stem van Jesus gestel het, waarvan sommige deel geword het van die Kursus self. Soos Schucman het Thetford sy bewaring van die Kursus as 'n "heilige vertroue." Toe die gepubliseerde weergawe begin het om 'n gehoor te lok, was Thetford, in teenstelling met ander wat nou betrokke was by die publikasie van die teks, oop vir 'n wye verskeidenheid interpretasies daarvan.

Alhoewel Kenneth Wapnick nie betrokke was by die ontvangs of aanvanklike opname van  die Kursus, het hy 'n belangrike rol gespeel in die publikasie en verspreiding van sy boodskap. Wapnick [Image regs] ontmoet eers in November November, Schucman en Thetford, 1972. In daardie tyd het hy van Helen se boek gehoor, maar hy het gou na 'n geskeduleerde reis na Israel vertrek. Wapnick onthou dat hy aanhou dink oor die boek terwyl hy weg was en dat een van sy redes vir die terugkeer na New York in Mei, 1973 moes daardie boek lees. Sy leeswerk het 'n dramatiese impak gehad. Hy onthou dit laconiek, "toe ek die manuskrip begin lees het en tyd saam met my twee nuwe vriende spandeer. . . [Ek] het besef dat ek in New York sou bly: ek het my lewe se doel en werk gevind "(Wapnick 1991: 335). Wapnick het toe 'n belangrike rol gespeel in die maak van die Kursus publiek. Hy het nou saam met beide Schucman en Thetford gewerk aan die redigering van die manuskrip en in 1982, saam met sy vrou, het hy die Stigting gestig vir A Course in Miracles, toegewy aan die onderrig en toepassing van die beginsels van die teks. Die grondslag is in 1988 gevolg deur 'n retraite sentrum in New York.

Een ander persoon was instrumenteel in die bring van die Kursus na 'n wye gehoor. Schucman, Thetford en Wapnick ontmoet Judith Skutch in die lente van 1975. [Image regs] Skutch het entoesiasties gereageer op die leerstellings van die Kursus en gebruik haar uitgebreide kontakte in die "New Age" -gemeenskap om hulle na 'n groter gehoor te bring. Byvoorbeeld, sy het reise na Kalifornië en Londen vir Schucman, Thetford en Wapnick ingestel om mense te ontmoet wat belangstel in die boodskap van die Kursus. Terwyl pogings tot verspreiding voortgesit het, het Schucman en Thetford al hoe minder rolle en vroeë entoesiaste gespeel, soos Wapnick en Skutch na vore getree het.

Leerstellinge / oortuigings

Die Kursus is reguit oor wat dit ontwerp is om te bereik. Dit beskryf homself as 'n kursus in gedagte opleiding '(Teks: 13). Die leser word vermaan om te "soek om nie die wêreld te verander nie, maar kies om verander jou gedagtes oor die wêreld "(Teks: 415). [Image regs] Een fundamentele besef dat die Kursus beklemtoon is dat elke individu 'n Seun van God is. In die Kursus "Sonsopkoms" is kollektief, eerder as om 'n spesiale kenmerk van Jesus te wees, soos dit in die tradisionele Christendom is (sien Wapnick en Clarke 1995: 37). Die besondere gnosis dat die Kursus promulgate word meermale deur elk van die bundels uitgedruk. Hierdie gedeelte gee 'n goeie voorbeeld: 'Die Christus in u is baie stil. Hy weet waarheen jy oppad is, en Hy lei jou daarheen in sagmoedigheid en seën. Sy liefde vir God vervang al die vrees wat jy gedink het jy in jouself sien. Sy heiligheid wys jou self in hom wie se hand jy vashou en wie jy na hom toe lei. En wat jy sien, is soos jouself. Want anders as Christus is daar om te sien en te hoor en lief te hê en die huis te volg ”(Teks: 474).

Die heroriëntering van persepsie dat die Kursus bevorder is duidelik in die stelling oor "al die vrees jy het gedink jy het in jouself gesien "(my klem). Vir die Kursus, 'n wortelprobleem in die menslike bestaan ​​is dat individue hulleself nie (of ander of die wêreld) sien soos hulle werklik is nie. Hulle het vergeet dat die hemel die natuurlike toestand van al die Seuns van God is.Teks, Inleiding: np). Die skeiding van mense van God gaan terug na die tuin van Eden, maar "God is eensaam sonder sy seuns, en hulle is eensaam sonder Hom" (Teks: 19). Echte antieke gnostiese denksisteme, die Kursus beskryf mense dikwels as aan die slaap as dit gaan om hul ware aard; wat kenmerkend van Jesus is, is dat hy "wakker geword het" en sy ware Seunskap besef. Hy dien dus as 'n rolmodel vir wat alle mense kan bereik. Soos Wapnick dit stel, "Die verskil is dat hy dit geken het terwyl die res van die wêreld steeds aan die slaap bly, in die geloof dat die droom daarvan eg is" (Wapnick en Clarke 1995: 37). Vanuit die perspektief van die Kursus, pyn, lyding, bose en inderdaad die hele materiële wêreld is slegs binne daardie droom, maar hulle het geen werklikheid wanneer individue wakker word en besef wie hulle werklik is nie.

Dit is duidelik dat die begrip van Jesus in die Kursus vertrek op verskeie maniere van tradisionele Christendom. Baie van die verskille is die middelpunt van sy dood en opstanding. Meestal, die Kursus sien nie die kruisiging en die dood as noodsaaklik vir die proses van verlossing nie. Wapnick beskryf die kruisiging as 'n "droom" waarin mense hulself sien as sondige en bose wesens wat God aangeval en vernietig het. Inteendeel, hy beweer dat vanuit die perspektief van die Kursus Jesus kon nie gely het nie, aangesien lyding van die skuld in ons gedagtes kom. Wapnick redeneer dat "aangesien Jesus geen skuld gehad het nie, was daar geen lyding nie: hy het mense se aanval op hom gesien as net 'n oproep vir die liefde van God wat hulle geglo het dat hulle ontken het en dat hulle nooit kon herwin nie" (Wapnick and Clarke 1995: 44) . Wapnick verbind hierdie revisionistiese siening van die betekenis van Jesus aan die Kursusse fokus op die transformasie van die manier waarop sy lesers dinge sien. Hy beweer dat

ons is vergewe vir wat ons geglo het ons bereik het; dws geskei van God, wat is in waarheid ons het nie gedoen. Dit is ons geloofstelsel, dan word dit verander, maar in die oë van God het ons Hom nooit regtig verlaat nie en dus is daar niks om te vergewe nie (Wapnick en Clarke 1995: 46).

Die Gnostiese perspektief van die Kursus, wat verklaar dat hierdie wêreld illusie en sonder betekenis is; pyn, lyding en kwaad om deel te wees van 'n selfgegenereerde droom; mense om aan te slaap en onkundig van hulle ware aard, en Jesus se lyding en die dood om vye van 'n skuldige verbeelding te wees, bepaal ook die manier waarop die opstanding uitgebeeld word. In die Teks die stem van Jesus beweer dat “U opstanding weer wakker word. Ek is die model vir wedergeboorte, maar wedergeboorte self is slegs die dag waarop u dink wat reeds daarin is '(Teks: 86). In plaas van die unieke agent van menslike redding, word Jesus die rolmodel vir wat elke individu kan bereik.

Dus, die wonderwerke wat die Kursus noem gereeld word verstaan ​​as 'n uitdrukking van 'n innerlike bewustheid van Christus en die aanvaarding van sy versoeningTeks: 4). Die Teks beklemtoon verder dat "Wonderwerke almal se reg is" en dat hulle ontvang kan word deur gebed waarin individue God se liefde ontvang en dit dan aan ander uitdruk (Teks: 1). Wonderwerke behels die aanvaarding van God se vergifnis en brei dit dan uit na ander (sien Teks: 2). Wonderwerke is egter 'n tydelike behoefte, gegewe die toestand waarin mense hulself bevind. Die Kursus verseker sy lesers dat "wanneer jy terugkeer na jou oorspronklike vorm van kommunikasie met God deur direkte openbaring, is die behoefte aan wonderwerke verby" (vgl.Teks: 4).

Terwyl die Kursus beweer dat dit direk van die stem van Jesus kom, dit verteenwoordig beslis 'n innoverende interpretasie van die tradisionele Christelike boodskap. Of dit as 'n noodsaaklike regstelling of as ketterse afwyking beskou word, word aan die leser oorgelaat.

RITUELE / PRAKTYKE

Die Kursus het nog nooit 'n samehangende sosiale beweging veroorsaak nie. Dit het beslis 'n gehoor gelok en steeds aangetrek, maar die partydiges het nog nooit bymekaargekom om 'n enkele sosiale groep te vorm nie. In die terme van Rodney Stark en William Sims Bainbridge, het die Kursus het die fokus geword van 'n "gehoorkultus" (Stark en Bainbridge 1985: 27-28). Gevolglik is die Kursus het nie 'n sterk stel gemeenskaplike rituele geïnspireer nie. In plaas daarvan, individue interaksie met die Kursus grootliks op hul eie. Daar is studiegroepe toegewy aan die Kursus maar hulle word nie opgerig of gelei deur 'n sentrale organisasie nie, en hulle is geneig om van die bestaan ​​af te kom en met 'n paar frekwensies te vervaag. Die webwerf vir die Stigting vir Binnelandse Vrede ('n Kursus in Mirakels webwerf) hou 'n lys van studiegroepe regoor die wêreld.

Die sentrale ritueel vir die gehoor van A Course in Miracles is uiteengesit in die werkboek. Daardie teks bied 'n stel 365-oefeninge wat onderneem word, een per dag en slegs een per dag, oor die loop van 'n jaar. Soos die werkboek sit dit, sy doel is om die teoretiese raamwerk sinvol te maak (werkboek:1). Die inleiding beskryf die oorkoepelende doel van die oefeninge op hierdie wyse:

Die doel van die werkboek is om u gedagtes op 'n sistematiese manier op te lei tot 'n ander persepsie van almal en alles in die wêreld. Die oefeninge word beplan om u te help om die lesse te veralgemeen, sodat u kan verstaan ​​dat elkeen van hulle ewe toepaslik is op almal en alles wat u sien. "(werkboek:1).

Diegene wat doen, volg die werkboek kan hulself beskou as die voorbeelde van Schucman en Thetford wat verskeie kere deur die oefeninge gewerk het, een keer saam met Wapnick en Skutch (sien Wapnick 1991: 375).

Die oefeninge word aangebied as 'n effektiwiteit wat onafhanklik is van die pogings van die individu wat hulle onderneem. Persoonlike instemming met die idees vervat in die werkboek is nie nodig nie. Die inleiding waarsku die leser dat "jy nie die idees moet glo nie, jy hoef dit nie te aanvaar nie, en jy hoef dit nie eens te ontvang nie. Sommige van hulle mag u aktief weerstaan. Geen hiervan sal saak maak of hul effektiwiteit verminder nie. Maar moenie jouself toelaat om uitsonderings te maak in die toepassing van die idees wat die werkboek bevat nie en wat ook al jou reaksies op die idees mag wees, gebruik dit. Niks meer as wat nodig is nie "(werkboek: 2). Hierdie aanwysings onthou Schucman se eie houding teenoor openbarings wat sy ontvang het; Sy het geweet hulle is waar, selfs al het sy dit nie geglo nie.

Elke les is op dieselfde manier gereël. Elkeen begin met 'n eenvoudige bevestiging, gevolg deur aanwysings om die idee wat dit uitdruk, toe te pas. Les veertig fokus byvoorbeeld op die kweek van 'n positiewe persoonlike identiteit. Dit begin met die bevestiging dat "Ek is geseënd as 'n Seun van God" (werkboek: 62). Die leser word beveel om die bevestiging gereeld gedurende die dag te bevestig. Die teks verseker die leser dat 'oefeninge van vandag min tyd en geen moeite neem' en dat dit prakties in enige konteks geoefen kan word. Die teks beveel ook aan dat die kenmerke wat die leser aan 'n Seun van God vereenselwig, bygevoeg word om die sentrale bevestiging by te voeg, soos om gelukkig, kalm, vreedsaam, liefdevol, verseker, ens. Te wees (sien werkboek: 62).

Op dieselfde wyse beklemtoon Les sewe en sewentig die positiewe boodskap van die Course, met die klem op sy sleutelterm. Die sentrale bevestiging is dat ek geregtig is op wonderwerke (werkboek: 132). Die les verbind die identiteit van die individu met die identiteit van God en beweer dat

Jy is geregtig op wonderwerke as gevolg van wat jy is. Jy sal wonderwerke ontvang as gevolg van wat God is. En jy sal wonderwerke aanbied omdat jy een met God is. Weereens, hoe maklik is verlossing! (werkboek: 132).

Die werkboek ritualiseer 'n individu se ontmoeting met die Kursus maar dit bied ook aansienlike buigsaamheid in hoe enige individu die daaglikse lesse sal uitoefen. Dit vereis nie dat die lesse in 'n gemeenskapsinstelling beoefen word saam met ander toegewyde van die Kursus. Die los leiding in die Kursus self verseker feitlik dat daar aansienlike variasie sal wees in hoe sy beginsels in werklikheid in die praktyk sal plaasvind.

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Alhoewel Schucman die kursus ontvang het, bly sy beslis ambivalent oor wat sy vervaardig het en uiteindelik onttrek het om enige eksplisiete toesig te bied oor hoe die kursus ontvang en in aksie gestel is. Dieselfde, Thetford ten minste passief getoetsde meervoudige interpretasies van die werk wat hy gehelp het om wakker te word en weggejaag van enige posisie van leierskap. Wanneer die stigterslede van die kursus hoofsaaklik die verantwoordelikheid gehad het om die daaropvolgende gebruik te beheer of selfs te lei, het 'n leierskapvakuum ontstaan. Kenneth Wapnick het die vakuum uiteindelik aangespreek deur die Stigting vir A Course in Miracles, maar die organisasie was onvoldoende om op die groeiende gehoor vir die kursus en die verspreiding van lesers van die teks op te stel wat hulself as gesaghebbende tolke opstel.

Gerald Jampolsky, wat Schucman, Thetford en Wapnick in 1975 deur Judith Skutch ontmoet het, was een vroeë leser van die kursus wie se interpretasies daarvan 'n wye gehoor bereik het. Jampolsky, 'n psigiater, het die Centre for Attitudinal Healing in Tiburon, Kalifornië, in 1975 gestig; daar is nou buiteposte regoor die wêreld. Jampolsky se eerste boek oor die kursus, Liefde laat vrees los, verskyn in 1979. Jampolsky het sedertdien baie ander boeke geskryf, waaronder die onlangse Poësie en Notas vir Myself: My Ups en Downs met 'n Kursus in Wonderwerke (2017).

In die vroeë 1990s, dankie gedeeltelik vir 'n verskyning op die Oprah Winfrey Show, Marianne Williamson [Image regs] het die leringe van die Kursus na 'n wye gewilde gehoor, veral in die bladsye van haar bestselling 'N Terugkeer na Liefde. Williamson gaan voort om die beginsels van die Kursus. Besoekers op haar webwerf (Marianne Williamson webwerf) kan byvoorbeeld aanmeld dat hulle daagliks 'n klankopname van Williamson uit die werkboek. Williamson het ook onlangs gepubliseer 'N Jaar van Wonderwerke: Daaglikse Toewyding en Wonderwerke (2017), wat haar eie jaarlikse reeks daaglikse oefeninge bied.

Onafhanklike onderwysers van die beginsels soos uiteengesit in die Kursus gaan voort om op die toneel te kom. Byvoorbeeld, in 2012 het Bill Free en Lisa Natoli die Stigting van Onderwysers van God gestig. Bill was beïndruk met sy lees van Gary Renard Die verdwyning van die heelal, wat hom daartoe gelei het A Course in Miracles, oor wat Renard self leer. Trouens, op sy webwerf beweer Renard dat hy die grootste studiegroep gewy het A Course in Miracles in die wêreld (Gary Renard webwerf). Natoli berig dat haar lewe omgedraai is deur A Course in Miracles. Die twee wy nou hul lewens aan om die woord te versprei oor die transformerende krag van die Kursus.

Die voortgesette voorkoms van nuwe onderwysers van die Kursus bevorder diversiteit (en soms konflik) van bronne van gesag. Dit lei ook tot verskeie begrippe van die fundamentele beginsels van die openbarings wat deur Schucman ontvang is. Sommige faktore werk egter in die teenoorgestelde rigting.

In 1975 het Judith Skutch en haar man Robert 'n bestaande fondasie omskep wat hulle in die Stigting vir Inner Vrede ingestel het. Daardie grondslag het die uitgewer en die handelsmerk van die handelsmerk geword A Course in Miracles in dieselfde jaar. Die stigting handhaaf 'n webwerf ('n Kursus in Mirakels webwerf) wat 'n verskeidenheid digitale hulpbronne bevat wat verband hou met die Kursus en het nou saamgewerk met die stigting van die Wapnicks, wat nou hoofkwartier is in Temecula, Kalifornië. Die Stigting handhaaf die kanonieke tekste van die Kursus sodat dieselfde tuissteen beskikbaar is vir alle tolke.

Ook as diegene wat direk betrokke was by die ontvangs en verspreiding van die Kursus gesterf het en die aantal onderwysers van die Kursus het gegroei, pogings om te verseker dat die "korrekte" interpretasie daarvan ontwikkel het. Een voorbeeld is die groep wat gevorm is deur voormalige studente van Wapnick, wat die Skool vir 'n Kursus in Wonderwerke in Denver, Colorado vorm. Die webwerf beweer dat

 Soos met enige geestelike pad, is daar 'n sterk versoeking deur sy volgelinge om die oorspronklike leer te verander om dit makliker en meer aanvaarbaar te maak, en sodoende verdun hulle die leerstellings tot die doel om hulle ondoeltreffend te maak. Die SFACIM, voorheen School of Reason, is gestig deur drie lang tyd Kursus studente in 2007, wat hierdie verandering en verwatering ondervind het toe hulle besoek het Kursus groepe regoor die land. Hulle het bymekaargekom om 'n skool in Denver te skep om die oorspronklike leerstellings te bewaar en aan ander te bied (Skool vir 'n Kursus in Wonderwerke-webwerf).

Ten spyte van sulke pogings op standaardisering en beheer, sedert die Kursus bly in die middel van 'n losgeorganiseerde gehoorkultus, dit is waarskynlik dat nuwe interpretasies daarvan sal bly verskyn en dat pogings om innovasie in interpretasie te beheer, nooit ten volle sal slaag nie.

Kwessies / UITDAGINGS

Die Teks Van die kursus is vasberade dat die openbarings wat Schucman ontvang het nie die basis van 'n nuwe godsdiens moet vorm nie. Nadat hy beweer het dat Schucman en Thetford se name nie op die omslag verskyn nie, sodat die Kursus kan staan ​​op sy eie, die inleiding dring daarop aan dat die Kursus "Is nie bedoel om die basis vir 'n ander kultus te word nie. Die enigste doel daarvan is om 'n manier te bied waarop sommige mense hul eie interne onderwyser kan vind. "(Teks “Inleiding” np) Bevestig die selfverstaan ​​wat uitgedruk word in die Teks, Patrick Miller beskryf die Kursus as 'n "onderrig toestel, eerder as die grondslag vir 'n nuwe godsdiens (Miller 1997a: 6).

Soos vroeër aangedui, het die stellings in die kursus self, tesame met die weiering van Schucman en Thetford om enige beheer oor hoe die Kursus is ontvang en geleer, het 'n verskeidenheid van begrippe daaraan gelewer. Vir baie lesers van die Kursus Dit lyk nie asof dit 'n probleem was nie, maar vir sommige, soos die studente van Wapnick wat die Skool vir 'n Kursus in Wonderwerke gevorm het, is die verskeidenheid lesings 'n uitdaging vir die korrekte of ortodokse begrip van die Kursus wat hulle van hul eie onderwyser ontvang het. Aangesien daar geen organisatoriese strukture of algemeen aanvaarde leiers is wat ortodoksie op die lesers van die tekste mag oplê nie, blyk dit egter dat idiosinkratiese begrippe sal voortgaan om te vermenigvuldig en dat pogings om te beheer hoe Schucman se openbarings geïnterpreteer word, slegs minimale sukses sal behaal.

Hoewel die Kursus het nooit die organisatoriese struktuur en vermoë ontwikkel om 'n lidmaatskap te mobiliseer wat dit as 'n volwaardige godsdiensbeweging sal merk nie. Dit het egter sy deel van kritici en teenstanders aangetrokke. Die kritiek kom uit verskeie hoeke. Sommige wat in die algemeen resoneer met die rigting om hul eie innerlike onderwyser te vind, vind die Christelike taal van die Kursus off-om. Ander vind dat die KursusDie klem op "die goeie, die pragtige en die heilige" bevorder passiwiteit in die gesig van dringende politieke uitdagings. Nog ander sien die prosedures van die werkboek as outoritêre pogings om diegene wat hulle onderneem, te "brainwashing" (sien Miller 1997a: 163-85).

Uit die oogpunt van die Christelike teenkultusbeweging, aan die ander kant, die Kursus bevorder duidelik onbibele en ketterse idees. Die Christelike Navorsingsinstituut beweer byvoorbeeld dat die Kursus is "versigtig ontwerp om 'n persoon se persepsie radikaal te herstruktureer teen die Christelike geloof en die Nuwe-eeuse-okkultisme" (Christelike Navorsingsinstituut se webwerf). Net so, 'n deelnemer in 'n besprekingsforum op die webwerf van die Christelike Apologetiese Navorsingsministerie beskryf die Kursus as 'n mengsel van die mistiek, gnostisisme, oostelike godsdiens en nuwe ouderdom wat in stryd is met Bybelse Christelike oortuigings "en beweer dat" daar is geen twyfel dat enige "stem", Helen Schucman, gehoor het nie, dit was nie die stem van Jesus Christus nie. As sy werklik 'n stem gehoor het, kon dit net 'n demoniese openbaring wees "(Christian Apologetics Research Ministry se webwerf)

Voorbeelde van kritieke kan maklik vermenigvuldig word. Maar dieselfde faktore wat verskillende interpretasies van die Kursus (die gebrek aan 'n sterk organisasie met die sentrale gesag om byvoorbeeld ortodoksie af te dwing) bemoeilik ook die pogings om 'n dwingende saak daarteen uit te spreek. Die Kursusse status as een onder 'n verskeidenheid tekste waarvan die boodskap 'n diffuse gehoor aantreklik vind, dui daarop dat dit belangstellendes sal bly dien as 'n geestelike hulpbron sonder om die gekonsolideerde sosiale opposisie op te wek dat 'n sterker godsdienstige beweging sou plaasvind.

IMAGES
Beeld #1: Skilderkuns van Helen Schucman.
Beeld #2: Foto van William Thetford.
Beeld #3: Foto van Kenneth Wapnick.
Beeld #4: Foto van Judith Skutch.
Beeld #5: Foto van die omslag van 'N Kursus in Wonderwerke: Gekombineerde Volume.
Beeld #6: Foto van Marianne Williamson.

Verwysings

'N Kursus in Mirakels webwerf. Toegang verkry vanaf www.acim.org op 20 Januarie 2018.

Anoniem. 1975. Kursus in Wonderwerke (Volume Een: Teks; Volume Twee: Werkboek; Volume Drie: Handleiding vir Onderwysers). Tiburon, CA: Stigting vir innerlike vrede.

Christelike Apologetika Navorsingsministerie. En 'n Kursus in Wonderwerke is Demonies. "Toegang vanaf https://forums.carm.org/vb5/forum/theology/general-christian-topics/bible-questions-and-discussion/62907-a-course-in-miracles-is-demonic op 20 Januarie 2018.

Christelike Navorsingsinstituut. en 'n kursus in wonderwerke. "Toegang verkry vanaf http://www.equip.org/article/a-course-in-miracles/ op 20 Januarie 2018.

Gallagher, Eugene V. 2014.  Skrif lees en skryf in nuwe godsdienstige bewegings: nuwe Bybels en nuwe openbarings. New York: Palgrave / Macmillan.

Gary Renard webwerf. Toegang verkry vanaf www.garyrenard.com/ op 20 Januarie 2018.

Haskell, Brent, 1997. Die Ander Stem: 'n Metgesel vir die teks van die kursus Hoofstukke 1-15. Marina del Rey, CA: Devorss and Company.

Jampolsky, Gerald. 2017.  Poësie en Notas vir Myself: My Ups en Downs met 'n Kursus in Wonderwerke. Sausalito, CA: Mini-kursusuitgewery

Jampolsky, Gerald. 1979.  Liefde laat vrees los. Derde uitgawe. Berkeley: Celestial Arts Publishing.

Marianne Williamson webwerf. Toegang verkry vanaf https://marianne.com/ op 20 Januarie 2018.

Miller, D. Patrick. 1997a. Die volledige verhaal van die kursus: Die geskiedenis, die mense en die kontroversies agter 'n kursus in wonderwerke. Berkeley: Onverskrokke Boeke.

Miller, D. Patrick. 1997b.  Verstaan ​​'n kursus in wonderwerke: Die geskiedenis, boodskap en nalatenskap van 'n geestelike pad vir vandag. Berkeley: Hemelse Kunste.

Skool vir 'n Kursus in Wonderwerke webwerf. Toegang verkry vanaf www.schoolforacourseinmiracles.org op 20 Januarie 2018.

Skutch, Robert, 1984.  Reis sonder afstand: Die verhaal agter 'n kursus in wonderwerke. Mill Valley, CA: Stigting vir Inner Vrede.

Stark, Rodney en William Sims Bainbridge. 1985. Die toekoms van godsdiens: sekularisasie, herlewing en kultivering. Berkeley: Universiteit van Kalifornië Pers.

Onderwysers van God Stigting webwerf. Toegang verkry vanaf https://www.teachersofgod.org/about-us/bill-lisa/ op 20 Januarie 2018.

Wapnick, Kenneth. 1991. Afwesigheid van Felicity: Die verhaal van Helen Schucman en haar skryfwerk van 'n kursus in wonderwerke. Roscoe, NY: Stigting vir 'n kursus in wonderwerke.

Wapnick, Kenneth en W. Norris Clarke 1995. 'N Kursus in Wonderwerke en Christendom: 'n Dialoog. Roscoe, NY: Stigting vir 'n kursus in wonderwerke.

Williamson, Marianne. 1992.  'N Terugkeer na Liefde: Refleksie oor die beginsels van 'n kursus in wonderwerke. New York: HarperCollins.

Williamson, Marianne. 2017. 'N Jaar van Wonderwerke: Daaglikse Toewyding en Wonderwerke. New York: HarperOne.

Post Datum:
30 Januarie 2018

'N KURSUS IN MIRACLES VIDEO VERBINDINGS

Deel