David G. Bromley

Raelian UFO Peace Park en UFOland

1971: Vorlihon getroud met sy eerste vrou.

1973: Vorilhon het 'n noue ontmoeting beleef tydens 'n wandeling in die Clermont-Ferrand-gebergte in Sentraal-Frankryk.

1974: Vorilhon beskryf sy nabye ervaring in Le livre qui dit la Verdérite ("Die boek wat die waarheid vertel").

1974: Raël stig MADECH (Movement to Welcome the Creators of Humanity).

1975: Raël het berig dat hy aan boord van 'n ruimteskip geneem is en na die planeet van die Elohim vervoer is

1997: Die Raelians het UFOland in Valcourt, Quebec, geopen.

2001: UFOland is vir die publiek gesluit en 'n jaar later verkoop.

2000's: Die Raelians het begin met die ontwikkeling van die Raelian Peace Park op Big Island, Hawaii.

GESKIEDENIS

Die Raelians het oor hul geskiedenis twee temaparke gestig. Die Raelians word gelei deur hul charismatiese stigter, Raël, wat in 1946 in Ambert, Frankryk, as Claude Vorlihon gebore is. [Beeld aan die regterkant] Na 'n uitdagende kinderjare het hy die huis verlaat en na Parys gegaan waar hy 'n loopbaan as straat- en klub-entertainer gevolg het. Vorilhon ontmoet en trou met die eerste van sy drie vrouens in 1971. Vorilhon, wat 'n ernstige motorliefhebber was, het in dieselfde jaar 'n loopbaan van 'n paar jaar as redakteur en toetsmotorbestuurder vir sportmotors begin.

Net twee jaar later, in 1973, het Raël se geestelike loopbaan begin toe hy sy eerste ontmoeting met die Elohim gerapporteer het ("diegene wat uit die lug gekom het"). Die onverwagte ontmoeting het plaasgevind by 'n inaktiewe vulkaan in die omgewing, Le Puy de Lassalas. [Image regs] 'n Belangrike tweede ontmoeting het plaasgevind in 1975 toe Raël die Elohim-planeet besoek het. Raël het die opdrag gegee om die Elohim-boodskap te versprei.

Leerstellinge / oortuigings

Volgens sy weergawe het Raël 'n Eloha met die naam 'Yahweh' ontmoet, wat hom openbaar as Raël se biologiese vader. Dit was Jahwe wat Vorilhon die naam Raël gegee het. Raël ontvang toe 'n reeks Bybellesse aan boord van die ruimtetuig. Hierdie lesse het die korrekte interpretasie van die Bybel se skeppingsmite aan hom gegee. Tydens die tweede ontmoeting in 1975 waartydens hy die vreemde planeet besoek het, ontmoet hy sy halfbroers (Jesus, Mohammed en Boeddha). Raël aanvaar die missie wat Yahweh hom gegee het om die Elohim-boodskap oor die hele wêreld te versprei, en hy het begin bou aan wat die Raëliaanse beweging geword het.

Volgens Raël was dit Elohim-wetenskaplikes wat mense op Aarde geplant het en dan die fisiese omgewing geskep het waarin hulle kon lewe. Vroue op Aarde is deur die Elohim vir bevrugting gekies toe 'n nuwe profeet op aarde nodig was om die mensdom weg te lei van vernietigende gedrag. Sodra die mensdom tot 'n sekere vlak gevorder het, sou die Elohim na die aarde terugkeer en die wetenskaplike en tegnologiese kennis aan mense laat bemaak wat mense in staat sou stel om feitlik onsterflik te word en self lewensvorme te skep.

RITUELE / PRAKTYKE

Op individuele vlak is die belangrikste ritueel die Raelians-weergawe van die Doop, die oordrag van die sellulêre plan (of "Doop"). [Foto aan die regterkant] Raël steek persoonlik, of een van sy biskopgidse, sy hand in water en plaas dit op die voorkop van die ingewyde. Hierdie handeling dra die ingewydes se genetiese kode oor aan die Elohim-masjiene. Die genetiese kode word dan gestoor vir die toekomstige kloning, indien die aspirant waardig geag word. Die kollektiewe verbinding met die Elohim word geskep deur 'n ontmoetingspunt op Aarde te vestig waar die Elohim en menslike leiers kan vergader om 'n oordrag van die Elohim se gevorderde kennis te begin.

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Skep 'n ruimte waar die Elohim op aarde kon aankom en begin met die proses om hul voorskot te stuur kennis aan mense was vanselfsprekend vir die Raelians. Die groep het aanvanklik grond in Israel gesoek waar 'n intergalaktiese ambassade gebou kon word om 'n aanvanklike kontakpunt vir konsultasie tussen menslike wêreldleiers en Elohim-leiers te skep. Israel was egter nie ontvanklik vir hierdie idee nie, deels omdat die Raeliese simbool 'n variasie op die Swastika bevat [Image regs], en die Raelians het alternatiewe plekke ondersoek.

Die aanvanklike ontwikkeling in hierdie rigting was die stigting van die vestiging van UFOland in Valcourt, Quebec in 1997. Hierdie pretpark is meer volledig ontwikkel as sy opvolger, die Raelian Peace Park. Die Raelians het 110 hektaar vir UFOland gekoop. Die eiendom is ontwikkel om 'n groot kampterrein in te sluit met piekniektafels en verskeie ontspanningsspeletjies, verskeie mere, 'n amfiteater, 'n woonstel, fasiliteite vir die verhoging van diere en 'n replika van die UFO-vaartuig wat Raël aangemeld het in Frankryk in die 1973 (Perit 2017). Soos Krauss (2003) die webwerf beskryf het:

'N Besoek aan UFO-land is nie soos 'n besoek aan die Vatikaan nie, maar daar is 'n museum in 'n gebou met gebrandskilderde vensters wat 'n naakte vrou uitbeeld met 'n DNA-string wat oor haar skouer en die Egiptiese sfinks gedrapeer is. Binne die museum is daar 'n reuse-replika van die ruimtetuig wat Raël sê hy het in ontmoetings met vreemdelinge in Desember 1973 en Oktober 1975 gesien.

Die museum is gebou uit bale hooi en veselglas en is georganiseer in ses kamers (Palmer 2004: 65). Die kamers vertoon 'n model van die UFO Raël verslae wat ondervind is, 'n model van die ambassade wat die Raelians beoog om te bou, 'n model van DNA-struktuur, 'n ontsmettingsgebied, 'n hotel en eetkamer vir buitenaardse besoekers en uitstallings van UFO-waarnemings en gewaskringe. .

Die UFOland-projek het egter net vier jaar geduur, aangesien die lokaal in 2001 gesluit is en net 'n jaar later verkoop is. Die park het nie die aantal besoekers aangetrokke en die inkomste wat die Raelians gehoop het, opgelewer nie. Teen die tyd dat UFOland gesluit was, het Raël eenvoudig gesê

Geen flits, geen regte of vals gekloonde baba nie, geen blonde godinne nie ... die sluiting van die UFO "interpretasiesentrum" blyk nie die kern van die beweging se kommunikasiestrategie te wees nie. Besoek aan die UFOland-webwerf onthul hoogstens dat die reis na 'n sterrestelsel naby ons huis verby is: 'Die UFOland-sentrum sluit. Baie dankie aan die paar duisend besoekers wat aan hierdie groot avontuur deelgeneem het in hierdie fantastiese wêreld van UFO's en vreemdelinge ", ons kan dit nou lees as 'n inleiding, sonder verdere verduideliking (Deglise 2003).

UFOland is opgevolg deur die Raëlian UFO Peace Park, wat naby 'n vulkaan op Hawaii se Big Island geleë is. Die gegote beton beeldhouwerk is geskep deur 'n Raelian-aanhangige. Die beeldhouwerke sluit in

'n groot naakte vrou met die Raelse simbool op haar bors en 'n betonboog wat die groep se webadres adverteer. Een konkrete beeldhouwerk lyk soos 'n graansirkel, maar dit is eintlik 'n model van 'n voorgestelde galaktiese ambassade wat die groep op die Big Island wil bou (Johnson 2012).

Daarbenewens is daar 'n verskeidenheid poue, kameleon, inheemse voëls, sowel as 'n seeskilpad. Die beelde word versier met Raëliese simbole (Hrick nd; Boyes nd). Daar is geen onlangse ontwikkeling van die Vredespark (Blackiston 2017) nie.

Kwessies / UITDAGINGS

Die soeke na 'n lewensvatbare temapark en, belangriker nog, 'n ambassade gaan voort vir die Raelians. Die terugval deur die regering van Israel was 'n duidelike terugslag vir die groep, aangesien 'n Israel-plek die beste pas by hul leerstellings. Die Raelians het ook begin om die wenslikheid van 'n plek in Israel te heroorweeg as gevolg van Israeli-Palestynse spanning (Morgans 2018). Die beweging het 'n gemengde reaksie in sy Kanadese inisiatief ontvang, maar die aansienlike koste van die ontwikkeling en instandhouding van UFOland is nie vergoed deur besoek en inkomste nie. Die nuutste, maar nog onontwikkelde potensiaal, bied die nuutste inisiatief van die Vredespaleis in Hawaii.

IMAGES

Beeld #1: Foto van Raël, wat gebore is Claude Vorlihon.
Beeld #2: Foto van Raël staan ​​langs 'n replika van die ruimtetuig waarmee hy 'n ontmoeting aangemeld het.
Beeld #3: Foto van 'n Raelian word geïnisieer deur die oordrag van die sellulêre plan.
Beeld #4: Beeld van die Raelian-logo.

Verwysings

Blackiston, Hannah. 2017. "In Hawaii kan u die UFO Peace Park besoek wat voorheen deur 'n kultus besit is." Nine.com.au, Junie 7. Toegang verkry vanaf https://travel.nine.com.au/2017/06/07/13/38/hawaii-visit-ufo-peace-park-owned-by-cult op 15 Januarie 2017.

Boyes, Christina. en “Hawaii - Raelian UFO Peace Park (vulkaan, Big Island, HI).”
Toegang verkry vanaf http://www.travelthruhistory.tv/kitsch-roadside-attractions-in-every-state/ op 15 Januarie 2018.

Deglise, Fabian. 2003. "UFOland sluit uiteindelik sy deure: Elohims verloor aanloopbaan in Quebec." Le DEVOIR, September 18. Toegang verkry vanaf http://www.ledevoir.com/non-classe/36363/ufoland-ferme-definitivement-ses-portes op 15 Desember 2018.

Hrnick. en “Raëlian UFO Peace Park.” Toegang verkry vanaf https://www.atlasobscura.com/places/raelian-ufo-peace-park op 15 Januarie 2018.

Krauss, Clifford. 2003. “Valcourt Journal; Aardlinge, die profeet van kloon is lewend in Quebec. ” New York Times, Februarie 24. Toegang verkry vanaf http://www.nytimes.com/2003/02/24/world/valcourt-journal-earthlings-the-prophet-of-clone-is-alive-in-quebec.html op 15 Januarie 2018.

Morgains, Julian. 2018. “Hoe 'n kunstenaar van Brisbane priester geword het vir 'n UFO-plesierkultus. Vise, 18 Januarie. Toegang verkry vanaf https://www.vice.com/en_au/article/wjpyzw/how-a-brisbane-artist-became-a-priest-for-a-ufo-pleasure-cult op 30 Januarie 2018.

Palmer, Susan J. 2004. Vreemdelinge aanbid: Rael ' s UFO Godsdiens. New Brunswick, NJ: Rutgers University Press.

Perit, Ingrid. 2017. "Te koop: die beste plek vir 'n profeet om te speel." Die Globe and Mail, Maart 27. Toegang verkry vanaf https://www.theglobeandmail.com/news/national/for-sale-prime-place-for-a-prophet-to-play/article1070787/ op 15 Januarie 2018.

Post Datum:
19 Januarie 2018

 

Deel