John S. Haller

Nuwe gedagte

NUWE GEDAGTE TYD

1838: Phineas Parkhurst Quimby begin met 'n genesingsmetode wat hy genoem het psigoterapie.

1859: Quimby verhuis na Portland, Maine, waar hy 'n teorie en praktyk van geestelike genesing ontwikkel en waar sy pasiënte Emma en Sarah Ware, Julius en Annetta Dresser, Mary Baker Patterson en Warren Felt Evans insluit.

1863: Quimby gebruik die eerste keer die term Christelike Wetenskap.

1869: Warren Felt Evans skryf Die Geestesgesondheid.

1874: Mary Baker Eddy het geskryf Wetenskap en Gesondheid.

1875: The Theosophical Society is in New York City gestig deur Helena Petrovna Blavatsky en Henry Steel Olcott.

1886: Luther M. Marston, MD breek van Mary Baker Eddy en stig die Mental Science and Christian Healing Association.

1886: Emma Curtis Hopkins breek van Mary Baker Eddy en teken 'n nuwe kursus in Metafisiese genesing met haar Christian Science Theological Seminary.

1888: Malinda Elliot Cramer stig die Home College of Divine Science en die tydskrif Harmony.

1889: Homeopaat en Swedenborg, William Holcombe, MD, verwys na die term "Nuwe gedagte" in sy Gekondenseerde gedagtes oor Christelike Wetenskap.

1889: Charles en Myrtle Fillmore stig die Unity School of Christianity en begin met die publikasie van die tydskrif Moderne Gedagte.

1892: Die International Divine Science Association is gestig.

1893: Die Wêreldparlement van Godsdienste word gehou.

1894: Die Procopeia Society in Boston is gestig.

1894:  Nuwe gedagte was die titel van 'n tydskrif wat in Melrose, Massachusetts gepubliseer is.

1895: Die Metaphysical Club van Boston is gestig en het die term New Thought aangeneem.

1899: Die Metaphysical Club word saamgesmelt met die International Metaphysical League.

1899: Charles Brodie Patterson skryf Nuwe gedagte essays.

1900: Elizabeth Towne, publiseer talle New Thought-boeke sowel as die gewilde New Thought-tydskrif Nautilus.

1900: William Walker Atkinson het geskryf Gedagte-Fore in besigheid en alledaagse lewe.

1901: Charles Brodie Patterson skryf Wat is die Nuwe Gedagte?

1901: Sidney Flowers organiseer die New Thought Publishing Company en begin met die publikasie van New Thought Magazine.

1902: Ella Wheeler Wilcox het geskryf Die hart van die Nuwe Gedagte.

1902: William James het geskryf Die Variëteite van Godsdienstige Ervaring en het die naam "mind-cure" aan die New Thought-beweging gegee.

1903: Henry Wood het geskryf Nuwe gedagte vereenvoudig.

1905: Annie Rix Militz, stigter van Home of Truth, het geskryf Alle dinge is moontlik vir hulle wat glo.

1905: William Walker Atkinson het die Atkinson School of Mental Science geopen.

1905: Elwood Worcester het die Emmanuel-beweging georganiseer om aan die behoeftes van die stad se armes aandag te gee.

1906: Die Internasionale Metafisiese Liga omskep in 'n federasie van nuwe denksentrums.

1908: Die International Metaphysical League word die Nasionale Nuwe Gedagte Alliansie.

1913: The Church of Truth is gestig deur Dr. Albert C. Grier.

1914: Die National New Thought Alliance het sy naam verander na die International New Thought Alliance.

1917: The Society for Silent Unity het die Unity School of Christianity geword.

1917: Die beginselverklaring word deur die International New Thought Alliance aanvaar.

1919: Horatio Dresser skryf 'N Geskiedenis van die Nuwe Gedagtebeweging.

1922: Nona Lovell Brooks, medestigter van Divine Science, het die Church of Divine Science in lyn gebring met die International New Thought Alliance.

1922: Die Sentrum vir Awakening Consciousness is gestig deur dr Albert C. Grier.

1925: Die Metropolitan Spiritual Churches of Christ is gestig.

1927: Ernest Shurtleff Holmes stig die Instituut vir Godsdienswetenskap en Filosofie.

1930: Seicho-No-Ie, 'n baster van Japannese spiritualiteit en nuwe denke, is gevorm deur ds Masaharu Taniguchi.

1957: Die beginselverklaring is gewysig deur die International New Thought Alliance.

1980: Die Woord van Geloofsbeweging is gestig

1990: Die Stigting vir Bewuste Evolusie is gestig.

1992: The Affiliated New Thought Network, 'n uitvloeisel van Godsdienswetenskap, is gestig.

1996: Die Vereniging vir Globale Nuwe Gedagtes is gestig.

2002: Die International New Thought Alliance het sy beginselverklaring gewysig.

2006: Rhonda Byrne stel haar film vry Die geheim.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Harvard sielkundige William James, die skrywer van Die Variëteite van Godsdienstige Ervaring (1902), die bronne van die beweging bekend as Nuwe Gedagte tot Skrif, Transendentalisme, Berkeleiaanse idealisme, spiritualisme, Hindoeïsme en evolusionisme opgespoor. Hy het dit beskryf as "'n optimistiese skema van die lewe, met beide a spekulatiewe en 'n praktiese kant [wat] nou as 'n ware godsdienstige mag beskou moet word ”(James 1902: 92-93). Die oorsprong van die term, 'Nuwe gedagte', word op verskillende maniere toegeskryf aan die Amerikaanse digter / priester Ralph Waldo Emerson (1803-1882), [Beeld regs] joernalis en transendentalis Margaret Fuller (1810-1850), Unitarist William Ellery Channing (1790) -1842), en die Swedenborgse en homeopatiese geneesheer William Holcombe, MD (1825-1893), wat almal dit gebruik het as 'n uitdrukking van 'n algemene geloofsbelydenis of stel beginsels wat selfvervulling en transendensie verbind. Teen die begin van die eeu is die term opgeneem in boeke en tydskrifte soos dié van Charles Brodie Patterson Nuwe gedagte essays (1899) en Wat is New Thought? (1901), Sidney Flower's New Thought Magazine (1901), Ella Wheeler Wilcox's Die hart van die Nuwe Gedagte (1902), en Henry Wood's Nuwe gedagte vereenvoudig (1903). Dit was 'n weervoorspelling van middelklaswaardes en het begin as 'n godsdienstig gegronde genesingstegniek voordat dit ontwikkel het tot 'n godsdienstige en sekulêre beweging wat positiewe denke en 'n welvaartsevangelie voorstaan ​​as teenmiddel vir persoonlike gesondheids-, morele en ekonomiese kwessies.

Nuwe gedagtes kon nie bestaan ​​het sonder Emerson, wie se boodskap van individualisme en selfstandigheid eenvoudig en reguit was nie, naamlik dat elkeen op sy of haar eie spesiale manier vervulling kon bereik. Elke persoon het 'n verpligting gehad om te wees jouself en om jou eie waarde te vier. Hierdie konstruk van Yankee-soberheid en poëtiese verbeelding is herhaaldelik verwys deur die vroeë voorstanders van New Thought wat die samesmelting van gevoel met persoonlike en kollektiewe groei, selfvoorsienendheid, die praktiese bo die teoretiese en onmiddellike bevrediging voorgestaan ​​het. 'As 'n mens Emerson deeglik en diep kon lees,' het die predikant en skrywer Horatio W. Dresser (1866-1954), een van die ontstaan ​​van die New Thought-beweging, geskryf en 'weer en weer gevra hoe sy wysheid op die werklike lewe toegepas moet word. , kan 'n mens maklik 'n groter deel van die literatuur van die Nuwe Gedagte afsonder, en daardeur die wins wees, want baie skrywers het eenvoudig lomp herhaal wat hy alreeds met grasie gestel het '(Dresser 1899: 25-26). In werklikheid het Emerson die inspirasie gegee vir die opvatting van New Thought oor die siel as onsigbaar, onsterflik, geestelik, selfstandig en vry.

Die metafisiese elemente van New Thought kom uit twee hoofbronne. Die een was die opkomende "wetenskap" van diermagnetisme of mesmerisme, waarvan die skepper, die Swabiese dokter Franz Anton Mesmer (1734-1815), [Image to the right] geleer het dat die heelal 'n onsigbare gees of vloeistof bevat wat die ruimte van die sonnestelsel gevul het verbind alle lewende en nie-lewende liggame en wat onder sekere omstandighede gemanipuleer kan word om beide funksionele en organiese afwykings te behandel. Die ander afgelei van die kosmografiese geskrifte van die Sweedse wetenskaplike, filosoof en openbarer Emanuel Swedenborg (1688-1772) wie se konsep van die heelal nie deur diermagnetisme gestimuleer is nie, maar deur 'n geestelike stof bekend as Goddelike Invloei, wat alle dier-, plantaardige en minerale elemente verbind het. [Beeld regs] Die menslike siel, wat deel van die individu is, maar afgeskei van die fisiese liggaam, was van dieselfde geestelike stof as die kosmiese elemente in die heelal en beïnvloed deur die vibrasies wat uit die Goddelike Invloed kom. In die hande van Amerika se onkonvensionele genesers het die sekulêre wetenskap van diermagnetisme en die geestelike vloeistof van Goddelike Influx mededingende sfere van genesing geword om die siel se reis in geestelike groei en gesonde verstand (Haller 2012: 18-43) aan te spreek.

Phineas Parkhurst Quimby (1802-1866), van Belfast, Maine, het van beide Mesmer en Swedenborg getrek om sy unieke genesing geneesmiddel te ontwikkel wat die individu se innerlike geestelike natuur met Christus se leringe in 'n stelsel verbind het. Hy het die "Wetenskap van Gesondheid" genoem (Dresser 1921: 66-67). [Image regs] Dit weerspieël kennis wat verkry is van beide die wetenskap en van die openbarende kant van godsdiens. Deur gebruik te maak van wat hy die "stille metode" genoem het om kopieë op sy gedagtes van pasiënte se siektetoestande te maak, en dan mondelinge instruksie te gee om pasiënte te oortuig om hul eie aangebore magte te gebruik om hul siektes te oorkom, het Quimby 'n sterk genesingspraktyk in Portland, Maine, gebou. Onder sy meer noemenswaardige pasiënte wat hul eie gedagtes-genesende praktyke gevestig het, was Warren Felt Evans, Julius en Annetta Dresser, en Mary Baker Patterson (later bekend as Mary Baker Eddy), die stigter van Christelike Wetenskap. Hul enkele gemene deler was die gemoed van verstand oor die liggaam. Die ontdekking van hierdie waarheid het die verskillende merkers oorskadu wat hulle gebruik het om siekte te behandel. Teen die vroeë twintigste eeu sou hul genesingstelsels die konsep van teistiese evolusie en magte insluit wat deur die inkarnasie van Christus geopenbaar word.

New Thought skrywer en stigter van 'n mind-cure sanitarium in Salisbury, Massachusetts, Warren Felt Evans (1817-1889), volg 'n geestelike maar ongekende pad van geestelike genesing. Een keer 'n pasiënt van Quimby en 'n toegewyde Swedenborgian, het hy die Sweedse sielkunde en metafisika in sy stelsel van genesing en geskrifte ingesluit wat ingesluit het Die Geestesgesondheid (1869), Siel en Liggaam (1875) Die goddelike wet van genesing (1881) Genesing deur geloof (1885), en Esoteriese Christendom en Metaalterapeutiek (1886). Evans se [Image to right] benadering het begin met die oortuiging dat mense onkundig gebly het oor die geleenthede van hierdie lewe, wat aanleiding gee tot geestelike en fisiese ongelukkigheid. Die regstelling van hierdie ongelukkigheid het begin met die innerlike persoon wat sy vorm ontvang het deur Influx van die Goddelike. Suiwer idees het suiwer gedagtes voortgesit en onvermydelik regte aksies. Materiële medisyne kan beperkte verbeterings in die liggaam lewer, maar dit was die intelligente toepassing van geestelike krag wat die mees doeltreffende en volhoubare bewys was. Of die verskynsel van genesing geslaag het as mesmerisme, hipnotisme, of 'n ander vorm of meganisme, dit het gedagte-oordrag van die geneser, wat iemand met 'n hoë geestelike en morele karakter gehad het, tot die siek gedagte van die pasiënt gebring. Vir Evans verteenwoordig Jesus die uiteindelike balans van siel en liggaam.

Kompetisie met Evans vir die harte en gedagtes van geestelike genesing was Mary Baker Eddy (1821-1910), een keer 'n pasiënt van Quimby, wat beweer dat hy die outentieke ontdekker van Christelike Wetenskap is. In 'n reeks geskrifte is die belangrikste haar Wetenskap en Gesondheid (1875), het Eddy 'n metafisiese genesingstelsel uitgewerk om dit van alle ander mededingers te onderskei. Haar stelsel, wat die foute van die sintuie en die wette van materie ontken het, het die vermoë geskenk om funksionele, organiese, chroniese en akute siektes te genees sonder die hulp van konvensionele medisyne of hulp van normatiewe wetenskap. "As die [Christen] Wetenskaplike sy pasiënt deur Goddelike Liefde bereik, sal die genesende werk by een besoek bereik word, en die siekte sal verdwyn in sy oorspronklike niks soos dou voor die oggendsonskyn, ”verseker Eddy haar aanhangers. Tensy die pasiënt die bestaan ​​van materie ontken, het die grondslag van die siekte voortgeduur. Deur die foutiewe oortuiging te verwyder, het die pasiënt die gevolge daarvan verwyder (Eddy 1906: 365-66, 379).

Eddy se leerstellige metodes het gelei tot die stigting van die National Christian Scientist Association, wat die Baccalaureus Christelike Wetenskap (CSB), die Leerstoel Christelike Wetenskap (CSD) en Doktor in Goddelike Wetenskap (DSD) aangebied het. Sy rigiede kultusagtige leerstellings van uiterste idealisme, sy hoogs gesentraliseerde outoritarisme en Eddy se patologiese vrees vir kwaadwillige diermagnetisme het gelei tot 'n reeks afwykings wat Emma Curtis Hopkins (1849-1925) ingesluit het, wat op 'n netwerk van simpatiese genesers staatgemaak het. 'n nuwe kursus in metafisiese genesing te kan opstel. Onder hulle was Charles en Myrtle Fillmore, medestigters van die Eenheidskool van Christenskap; New Thought uitgewer Elizabeth Towne; Helen Van-Anderson, stigter van die Boston New Thought Church of the Higher Life; Malinda Cramer, mede-stigter van Goddelike Wetenskap en eerste president van die Internasionale Goddelike Wetenskaplike Bediening; Annie Rix Militz, stigter van die Home of Truth verenigings; Nuwe gedagte skrywer William Walker Atkinson; en Ernest S. Holmes, stigter van die kerk Godsdienstige Wetenskap. Uiteindelik het New Thought se grootste godsdienstige denominasies nie as direkte afstammelinge van Quimby afgelei nie, maar as afwykings van Eddy se verstandelike stelsel van genesing, bekend as Christelike Wetenskap.

Leerstellinge / oortuigings

In 'n toespraak by Harvard se Skool vir Teologie in 1909 het universiteitspresident Charles Eliot die essensiële elemente van toekomstige godsdienste gekenmerk deur te verduidelik dat hulle minder gesaghebbend sou wees, minder antropomorf in hulle voorstellings van God, minder aseties en somber, minder afhanklik van oorlede denkers en filosowe, en minder ekspiratoriese van die natuur. Toekomstige godsdienste sal die taal van die wetenskappe aanvaar, insluitende beskrywende terme soos energie, vitale krag en alomteenwoordigheid; beklemtoon God se alomvattende liefde; verwerp die idee dat mense van die wêreld vervreem kan word; en fokus op die ontdekking van God deur selfbewussyn. Eliot se voorspelling vir die toekomstige verloop van godsdiens en spiritualiteit was 'n voorlopige beskrywing van New Thought, waarvan die godsdienstige en sekulêre literatuur genesing, selfontdekking en bemagtiging beklemtoon het.

Terwyl dit ontwikkel het, verteenwoordig New Thought 'n groep kerklike en ongekerkte organisasies, oortuigings en praktyke wat gerig was op 'n uiters genuanseerde visie dat elke individuele verstand 'n uitdrukking was van die kosmiese heelal en waar optimisme, individualisme, selfvoorsienendheid, aktivisme en gesond was. gemoedstoestand het voorrang geniet bo die brutaliteit van sosiale klas, ekonomiese konflik en die status quo. Gemeet aan die vernaamste denominasies van die laat negentiende en vroeë twintigste eeu, pleit New Thought se godsdienstige en sekulêre leierskap vir 'n demokratiese 'godsdiens' waarvan die vereenvoudiging van beginsels en doeleindes goed ooreenstem met die toenemende ambivalensie van die land ten opsigte van godsdienstige dogma en verbintenisse. Dit was ook van toepassing op New Thought se sekulariste, wie se toewyding aan rasionaliteit na die verligting die tweede plek beklee het met intuïtiewe ervaring, konsentrasie, bevestiging en visualisering. Die woordvoerders van New Thought het vir beide sy kerk en nie-kerklike toegewydes 'n prentjie geskets van Amerika as 'n selfregulerende samelewing wat beheer word deur morele individualisme wat nie deur die kwessies van klas, ras en etnisiteit bevlek is nie.

In 1917 het die International New Thought Association (INTA) 'n "Verklaring van Beginsels" aanvaar, wat verwysings na die Christendom insluit. In 1957 is die spesifieke verwysings na die Christendom verwyder en vervang met die eenheid van God en die mensdom in 'n unieke kombinasie van spiritualiteit en die kreatiewe gedagtegang. In 2002 het die INTA sy "Verklaring van Beginsels" gewysig om die volgende uit te druk:

Ons bevestig God as Gees, Oneindige Wese, Gees en Ultieme Werklikheid.

Ons bevestig dat God, die Goeie, opperste, universele en ewige is.

Ons bevestig die eenheid van God en die mensdom, omdat die goddelike natuur binne en deur elkeen van ons deur middel van ons aanvaarding daarvan as gesondheid, lewering, wysheid, liefde, lewe, waarheid, krag, skoonheid en vrede in elkeen van ons uitdruk. .

Ons bevestig die krag van gebed en die vermoë van elke persoon om mistieke ervaring met God te hê en om die genade van God te geniet.

Ons bevestig die vryheid van alle mense as oortuigings en ons eerbiedig die diversiteit van die mensdom deur oop en bevestigend te wees van alle persone, en bevestig die waardigheid van die mens as gegrond op die teenwoordigheid van God binne hulle en daarom die beginsel van demokrasie.

Ons bevestig dat ons almal geestelike wesens is wat in 'n geestelike heelal woon wat deur die geestelike wet beheer word. In ooreenstemming met die geestelike wet kan ons genees, voorspoedig en harmoniseer.

Ons bevestig dat ons geestelike state in manifestasie oorgedra word en ons ervaring in die daaglikse lewe word.

Ons bevestig die manifestasie van die koninkryk van die hemel hier en nou.

Ons bevestig uitdrukking van die hoogste geestelike beginsel om mekaar onvoorwaardelik lief te hê, die hoogste goed vir almal te bevorder, mekaar te onderrig en te genees, mekaar te bedien en in vrede te lewe in ooreenstemming met die leerstellings van Jesus en ander verligte onderwysers.

Ons bevestig ons ontwikkelende bewustheid van die aard van die werklikheid en ons bereidwilligheid om ons oortuigings dienooreenkomstig te verfyn (International New Thought Alliance webwerf 2017).

RITUELE / PRAKTYKE

As 'n oorheersende stedelike beweging het New Thought op 'n geweldige prys gegroei deur gesonde verstand, voorspoed en persoonlike magnetisme te beklemtoon. Alhoewel sy verskillende kerke gesukkel het om 'n samehangende verenigde visie te definieer, was dit 'n idealistiese, sinkretiese en hibriede stel oortuigings wat losweg getrek is uit 'n kombinasie van metafisiese aannames en pseudowetenskap wat oorgedra het in die eenvoudige geloof in die goddelikheid van elke individu en oneindige moontlikhede deur die krag van kreatiewe denke, dws gedagte-soos-krag. Gedagtes kan materialiseer; hulle kan ook ander mense lok, oorreed en beïnvloed; en hul sukses was 'n teken van deug en die uitkoms van die kwaliteit van die verstand.

Met die menings wat oor sy talle kerke en onbekende verenigings en publieke huise gedeel word, het die ondersteuners van New Thought boeke en tydskrifte geproduseer wat gehelp het om die sosiale, politieke en godsdienstige parameters van die Amerikaanse lewe en kultuur te definieer. In plaas daarvan om 'n vaste stel rituele en praktyke voor te stel, het sy voorstanders 'n stel wette voorgestel wat die terme soos die "Wet van die Goeie", "Wet van Aantrekkingskrag," "Law of Degrees" en "Law of Success" insluit. Sy voorstanders, sover dit moontlik is om 'n mate van gemeenskaplikheid te ontlok, beklemtoon 'n geloof in God as beide immanente en transendente, die enigste geneser, onderhouer en vereniger van die heelal. Die mens het in stryd met die natuur se plan gegaan, waar die mens as mede-skepper saam met God gedien het om welstand, harmonie en welvaart te verwesenlik, en waar die wetenskap die geloof in 'n glorieryke toekoms vir die mensdom gedwing het.

As 'n verteenwoordiger van Nuwe Gedagte-beginsels het die Nuwe Gedagte-tempel in Cincinnati in 1898 die stelling gemaak dat die doel daarvan was om 'n universele kerk sonder vaste geloof, dogma of ritueel te bied waar alle mense God kan aanbid en waar hulle die Beginsels en Grondslae van Nuwe Gedagte in al sy fases, as 'n Filosofie, 'n godsdiens, 'n wetenskap en die praktyk van gesonde, verstandige en geestelike lewe. "(Nuwe Gedagte Eenheidsentrum) Nietemin, verskeie kerke wat onder die sambreel van Nuwe Gedagte werk het die gebruik van gesproke en onuitgesproken gebed, geestelike doop en nagmaal, die besprenkeling van water en die verbruik van brood en wyn met verbale verwysings na lewe en substansie geleer. Sommige is bekend om Tarot kaarte te gebruik en Astrologie te oefen.

Die oorvloed van publikasies wat in die nasleep van die evolusionêre teorie gekom het, het New Thoughters gedwing om die onderskeid tussen hul liefde vir medemense te oorweeg en die bewyse van armoede, honger en siekte onder die samelewing se onderklas. Wat is die reëls wat die doeleindes en beperkings van simpatie en welwillendheid teenoor die samelewing se swakker elemente definieer? Enamored met evolusionêre teorie en oortuig dat dit 'n goddelike geïnspireerde plan vir die individu en samelewing verteenwoordig het, het die woordvoerders van New Thought se idealisme hul aandag weggedraai van werklike probleme tot 'n oortuiging dat almal uiteindelik op een of ander manier reggestel sou word. Intussen was materiële bounty nie meer 'n hindernis vir genade nie, 'n faktor wat sosiale hervorming veroorsaak het, het 'n beperktere aanspreeklikheid.

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Soos die New Thought-beweging oor die Amerikaanse landskap versprei het, het sy leiers 'n federasie van ministeries gesmee wat sterk op persoonlike ontwikkeling was, 'n afgedankte metafysiek van die stryd gehad het, en gekant teen formele strukture vir hul dienste en aktiwiteite. Ryk in geestelike voorstel, het hulle die lewe van die wêreld se godsdiensparlement in 1893 en die gemeenskaplike unie aangevoer deur baie van sy deelnemers vir 'n ware geestelike filosofie van lewe en geluk. Uit hierdie ervaring het die Internasionale Metafisiese Liga in 1899 ontstaan, waarvan die afgevaardigdes die term Nuwe Gedagte gebruik om hul gedeelde denke uit te druk. In 1908 het die Liga sy grondwet verander om die Nasionale Nuwe Denke Alliansie te word, wie se jaarlikse konvensies klasse aangebied het oor onderwerpe soos "God in die mens", "psigiese geheime", "meesters van jouself en jou wêreld" en "ontvouing van individualiteit" Dresser 1928: 200). In 1914 het die Alliansie sy naam weer verander na die International New Thought Alliance (INTA), wat sy doel definieer: "Om die oneindigheid van die Allerhoogste te leer; die goddelikheid van die mens en sy oneindige moontlikhede deur die kreatiewe krag van konstruktiewe denke en gehoorsaamheid aan die stem van die inwonende teenwoordigheid, wat ons bron van inspirasie, krag, gesondheid en voorspoed is "(Dresser 1928: 211).

Vandag bestaan ​​Nuwe denke in 'n min of meer konstante toestand van vloed, gekenmerk deur groepe wat vorm, beweeg, hernoem, en soms net verdwyn. Afgesien van die uitdaging om die state van sy organisasies op te spoor en te bepaal, bly die vraag of groepe wat die oortuigings van New Thought deel, al dan nie moet insluit, maar hulself nie as sodanig identifiseer nie. Die groot denominasies, verenigings en instansies wat tans hul klassifikasie as deel van die New Thought-beweging aanvaar, sluit in:

Oorvloedige lewensentrum, Vancouver, WA; Geaffilieerde New Thought Network, Pacific Grove, CA; Agape International Spiritual Centre, Culver, City, CA; Association for Global New Thought, Santa Barbara, CA; Vereniging van Eenheidskerke, Lee's Summit, MO; Sentrum vir innerlike bewustheid, Salem, OR; Christ Truth League, Fort Worth, TX; Church of Truth, Pasadena, CA; College of Divine Metaphysics, Moab, Utah; Divine Science Federation International, MO; Divine Science School, Washington, DC; Divine Unity Ministries, Cody, WY; Emerson Theological Institute, Oakhurst, CA; Eerste Kerk vir Goddelike Wetenskap, New York, NY; Global Religious Science Ministries, Silver Spring, MD; Hillside International Chapel and Truth Center, Atlanta, GA; Home of Truth, Alameda, CA; Humanitêre nuwe denkbeweging, Australië; Inner Light Ministries, Santa Cruz, CA; Instituut vir Geesteswetenskappe, Karachi, Pakistan; Internasionale metafisiese bediening, Sedona, AZ; International New Thought Alliance, Mesa, AZ; Internasionale Geestelike Waarheidsentrum, Stockton, CA; Life Changers International, Hoffman Estates, IL; Living Truth Center, Oos Cleveland, OH; Metropolitan Spiritual Churches of Christ, Kansas City, MO; New Thought Ministries of Oregon, Wilsonville, OR; New Thought Ministries, Glen Allen, VA; Noohra-stigting, Smyrna, GA; One Spirit Ministries, Cresco, PA; Piscean-Aquarian Ministry for New Thought, Asheville, NC; Real Life Today-kerk, Washington, DC; Seicho-No-Ie, Gardena, CA; Society for the Study of Metaphysical Religion, Clearwater, FL; Society of Jewish Science, New York, NY; Southwestern College, Santa Fe, NM; Sentrum vir Geestelike Bemagtiging, Baltimore, MD; Onderrig van die innerlike Christus, El Cajon, CA; Begrip vir beginsels vir 'n beter lewende kerk, Los Angeles, CA; Verenigde Sentrums vir Geestelike Lewe, Golden, CO; United Church Schools, New York, NY; United Divine Science, Largo, besturende direkteur; Universal Foundation for Better Living, Miami Gardens, FL; Universal Truth Center for Better Living, Miami Gardens, FL; Victoria Truth Centre, British Columbia, Kanada.

Kwessies / UITDAGINGS

Teen die vroeë twintigste eeu het die mark vir New Thought se godsdienstige en sekulêre volgelinge 'n eksponensiële groei getoon in hul nie-konvensionele benaderings tot genesing. Aangesien die merkers van Calvinisme 'n liberale geloof in die mens se aangebore goedheid gemaak het, het die konsep van die mensdom 'n visie verkry wat die kontak van verstand met verstand insluit, mondelinge voorstelle en bevestigings, vertroue in die eenheid met God en die uitbreiding van die konsep van gesonde verstand om 'n nuwe evangelie van individuele sukses en voorspoed in te sluit. Hierdie verandering het gelei tot die opkoms van beide 'n kerklike en onbekende literatuur wat klaskonflikte, arbeidsonrus en armoede gedemp het met die belofte van materiële troos wat net 'n wens van die verstand was.

New Thought se voorspoed gospelers het geld op sigself as 'n duidelike versekering van God se verheerlikende beloning aangewend. Rykdom, wat nie meer 'n gevaar vir die siel is nie, het die doel van die roeping van 'n mens geword, en die redding van die redding in terme van materiële waarde. "Wees ongetwyfeld in jou gedagtes van God se gewilligheid om jou goeie dinge te gee wat jy jouself sou gee," skryf die huis van die waarheid-stigter Annie Rix Militz (Militz 1905: 2-3). Charles B. Newcomb's Almal se reg met die wêreld (1899), verseker lesers dat "WEk word nooit enigiets wat ons verlang, geweier nie. . . . Die krag om te wens en die krag om uit te voer, is een en dieselfde. Alle dinge is van ons sodra ons herken en toepaslik is uit die universele lewe. Dit word gedoen sonder koste of ontneming aan ons buurman "(Newcomb 1899: 201-04). Oor die dekades het soortgelyke ratiocinaties uit die bladsye van Charles Fillmore, William Walker Atkinson, Wallace Wattles, Paul Ellsworth en ander outeurs van New Thought gekom. MBany is gekontrakteer deur Sydney Flower se New Thought Publishing Company en New Thought se mees bekende uitgewer, Elizabeth Towne (1865-1960). [Image regs]

Deur die samelewing se ekonomiese teenstrydighede in sake van persoonlike sukses of mislukking te verander, het New Thought se nuwe generasie instrukteurs, beraders en profete 'n "voorspoed evangelie" aangebied vir individue om hulself te genees. Sy skrywers, waaronder Charles F. Haanel, Frank Channing Hockock, Dorothea Brande, Elbert Hubbard, Orison Swett Marden, Bruce Barton, Napoleon Hill en Dale Carnegie, het gesels oor sukses wat deur die krag en positiewe denke bereik is. Voormalige terme soos magnetisme, energie, denkgolwe, geestelike beheer en voorstelle, wat een keer gesaghebbende betekenis in die negentiende eeu gedra het, het betrekking op terme soos volharding, voorspoed, gedagtekrag, ambisie, persoonlike welsyn en potensiaal. Die nuwe geslag van Nuwe-gedagte-evangeliste het lewe en redding gerasionaliseer in terme van materiële welvaart en voorspoed. Soos kritikus Clifford Howard in 1910 opgemerk het, het baie van New Thought se nuutste inspirerende skrywers, sprekers en uitgewerye gedra soos patentmedisyneverkopers wat die krag van God bemark (bladsy 1910, XIX: 846-50).

Vanuit die 1920's het nuwe skrywers en motiveringsdosente (beide sekulêre en godsdienstige) fisiese gesondheid en geestelike welsyn in die mag om ander te lok, oorreed, beïnvloed en beheer. Emerson se selfstandige individu het nou lewendig geword in die verkoop van geheime. Charles F. Haanel's Die Meester Sleutel Stelsel (1917), Robert Collier's Die geheim van die eeue (1926) en Napoleon Hill's Die Wet van Sukses (1925) het geargumenteer dat die 'sleutel' tot wat ook al verlang, lê in die verbouing van geestelike krag. Bruce Barton's Die Man Niemand Ken (1925) geverifieerde verkope deur die lewe en karakter van Jesus. Alhoewel die uitdrukking "gedagtes dinge is", was 'n frase wat algemeen onder New Thought-voorstanders voorkom, William Walker Atkinson (1862-1932), een van die invloedrykste verteenwoordigers van die New thought beweging, geleer dat 'n meer korrekte frase "gedagtes kragte is. "Met behoorlike beheer en oefening van hierdie kragte was enigiets moontlik. "Dink net daaraan. Enigiets. Probeer dit. Probeer dit ernstig en jy sal slaag. Dit is die werking van 'n magtige wet "(Atkinson 1901: 64).

Vandag is die bemarkers van New Thought se boodskappe by wyse van boeke, tydskrifte, CD's, video's, praatskoue, infomercials, werkswinkels, Facebook en Twitter. Die boeke en video's van Stephen R. Covey, James Redfield, Deepak Chopra, Jon Mundy, Caroline Myss, Byron Katie, Rhonda Byrne en Eckhard Tolle is 'n aanduiding van die positiewe bui van optimisme en gesonde verstand wat wortel in hoofstroom denke wortel . Die meeste van hul idees en geheime van sukses is bloot die herwerking van negentiende-eeuse idees en konsepte wat nou ingevul word met terme wat uit esoteriese kombinasies van filosofie, medisyne, kwantumfisika en sielkunde getrek word. Kerk en onbekende groepe en verenigings het retories bymekaargekom om te deel in die ewig-ontwikkelende vorme van selfontdekking. Die Vereniging van Eenheidskerke, die Universele Stigting vir Beter Lewe in Chicago, die Een Geest Bedieninge, en die Verenigde Kerk van Godsdienstige Wetenskap en die Geaffilieerde Nuwe Gedagte Netwerk is net 'n paar van die operasionele arms van die kerklike kant van New Thought.

Voorspoed en gesonde verstand bly steeds sentrale elemente in die literatuur van die New Thought-beweging vandag. Die tydskrif Nuwe gedagte, gepubliseer deur die INTA, bevat artikels soos "Voorspoed vir die Nuwe Era," "Selfbestuur en Sielontplooiing," "Hou jou pad na sukses" en "Bly Sentrum." Dit word bevestig deur die republisering van laat negentiende en vroeë twintigste-eeuse skrywers en die seerowering van hul idees deur hedendaagse predikante en motiveringsprekers. Dit is ook duidelik in die omvangryke geskrifte en webwerf-artikels van Alan Anderson en Deborah Whitehouse, albei lede van die uitvoerende raad van die INTA, en televisiebekendes soos Stephen R. Covey (1932-2012), Gayle M. Delaney (b. 1949 ), Anthony Robbins (b. 1960), Wayne Walter Dyer (b. 1940), Gary Zukav (b. 1942) en Bryan Tracy (b. 1944) bied motiveringslesings, videobande en webwerwe wat boodskappe van hoop, genesing en oorvloed vir diegene op soek na die betekenis van die lewe.

Die term "New Thought" is nuuskierig afwesig van baie van vandag se besprekings oor genesing, spiritualiteit, positiewe denke en die voorspoed evangelie. Dit is omdat die naam New Thought vervang is deur die bemarking van spesifieke etikette (dws Rhoda Byrne se "The Secret"), handelsmerke (dws Rick Warren se "Doelgedrewe lewe") en webwerwe. Vandag se woordvoerders gaan voort om 'n selfstandige individualisme te pleit, die vermyding van selfbejammering, 'n stoïs se siening van lewensparadoxes en 'n geloof in die moontlike. Alhoewel dit oor en oor deur onbetaamlike kommersialisering gekompromitteer word, leer hulle die gemoed om die omstandighede en toestande in die persoonlike lewe te heroorweeg.

IMAGES
Beeld #1: Foto van Ralph Waldo Emerson.
Beeld #2: Foto van Franz Anton Mesmer.
Beeld #3: Foto van Emanuel Swedenborg.
Beeld #4: Foto van Phineas Park Quimby.
Beeld #5: Foto van William Felt Evans.
Beeld #6: Foto van Mary Baker Eddy.
Beeld #7: Foto van Elizabeth Towne.

Verwysings

Atkinson, William Walker. 1901. Gedagte-krag in besigheid en daaglikse lewe. Chicago: Die psigiese navorsingsmaatskappy.

Eddy, Mary Baker. 1906. Wetenskap en Gesondheid met die sleutel tot die Skrif. Boston: Trustees onder die wil van Mary Baker G. Eddy.

Dresser, Horatio W. 1928. 'N Geskiedenis van die Nuwe Gedagtebeweging. New York: Thomas Y. Crowell.

Dresser, Horatio W., red. 1921, Die Quimby Manuskripte; Toon die ontdekking van geestelike genesing en die oorsprong van Christelike Wetenskap. New York: Thomas Y. Crowell.

Dresser, Horatio W. 1899. Stemme van vryheid: en studies in die filosofie van individualisme. New York: GP Putnam se Seuns.

Haller, John S. 2012. Die Geskiedenis van Nuwe Gedagtes: Van Gees Cure tot Positiewe Denke en die Voorspoed Evangelie. Wes Chester, PA: Swedishborg Foundation Press.

Internasionale Nuwe Gedagte Alliansie webwerf. 2017. "Verklaring van Beginsels." Toegang verkry vanaf  http://www.newthoughtalliance.org/about.html op 1 November 2011.

James, William. 1902. Die Variëteite van Godsdiensondervinding: 'n Studie in die Menslike Natuur. New York: Moderne Biblioteek.

Militz, Annie Rix. 1905. Alle dinge is moontlik vir hulle wat glo. Los Angeles: The Master Mind Publishing.

Nuweling, Charles B. 1899. Almal se reg met die wêreld. Boston: Lee en Shepard.

New Thought Unity Center webwerf. 2017. Toegang verkry vanaf  http://www.ntunity.org/our-history op 30 Desember 2017)

Bladsy, Walter Hines, ed, Die wêreld se werk 1900-1932. New York: Doubleday,

Seale, Ervin, red. 1988. Phineas Parkhurst Quimby: Die volledige geskrifte,  3 Volumes. Marina del Rey, Kalifornië: Devorss.

AANVULLENDE HULPBRONNE

Ahlstrom, Sidney E. 1972. 'N Godsdienstige geskiedenis van die Amerikaanse volk. New Haven, CT: Yale Universiteit Pers.

Albanese, Catherine L. 2007. 'N Geestelike Gees: 'n Kultuurgeskiedenis van die Amerikaanse Metafisiese godsdiens. New Haven, CT: Yale Universiteit Pers.

Allen, Abel Leighton. 1914. Die Boodskap van Nuwe Gedagte. New York: Thomas Y. Crowell.

Anderson, C. Alan. 1993. Genesende hipoteses: Horatio W. Dresser en die filosofie van nuwe denke. New York: Garland.

Anderson, C. Alan, en Deborah G. Whitehouse. 2002. Nuwe gedagte: 'n Praktiese Amerikaanse Spiritualiteit. New York: Crossroad Publishing.

Atkins, Gaius Glenn. 1923. Moderne Godsdienstige Kultusse en Bewegings. New York: Fleming H. Revell.

Atkinson, William Walker. 1915. Nuwe denke, die geskiedenis en beginsels daarvan; Of, Die Boodskap van die Nuwe Gedagte: 'n Gekondenseerde Geskiedenis van Sy Werklike Oorsprong met 'n Verklaring van Sy Basiese Beginsels en Ware Doelstellings. Holyoke, MA: Elizabeth Towne.

Bebee, Tom. 1977. Wie is wie in nuwe denke. Lakewood, GA: CSA Press.

Bixby, James Thomson. 1915. Die Nuwe Wêreld en die Nuwe Gedagte. Boston: Beacon Press.

Braude, Ann. 1989. Radikale Geeste: Spiritualisme en Vroue se Regte in Negentiende-eeuse Amerika. Boston: Beacon Press.

Brown, Henry Harrison. 1903. Nuwe Gedagte Primer, Oorsprong, Geskiedenis en Beginsels van die Beweging; 'N Les in Soul Kultuur. San Francisco: Nou volk.

Bruce, Steve. 1990. Bid TV: Televangelisme in Amerika. Londen: Routledge.

Byrne, Rhonda. 2006. Die geheim. New York: Atria Boeke.

Dresser, Horatio W. 1917. Handboek van die Nuwe Gedagte. New York: GP Putnam.

Ehrenreich, Barbara. 2009. Helderwys: hoe die meedoënlose bevordering van positiewe denke Amerika ondermyn het. New York: Metropolitan Books.

Fuller, Robert C. 1986. Amerikaners en die Onbewuste. New York: Oxford University Press.

Griswald, Alfred Whitney. 1934. "Nuwe gedagte: 'n kultus van sukses." Amerikaanse Tydskrif vir Sosiologie 40: 309-18.

Haller, John S. 2010. Swedenborg, Mesmer, en die Verstand / Liggaamsverbintenis: Die Wortels van Aanvullende Geneeskunde. Wes Chester, PA: Swedeborg Stigting.

Harley, Gail M. 2002. Emma Curtis Hopkins: Verlore Stichter van Nuwe Gedagte. Syracuse, NY: Syracuse University Press.

Hill, Napoleon. 2008. Die Wet van Sukses. New York: Jeremy P. Tarcher / Penguin.

Hopkins, Emma Curtis. 1925. Alles is Goddelike Orde. Pittsfield, MA: Sun Printing.

Horowitz, Mitch. 2009. Okkulte-Amerika: Die geheime geskiedenis van hoe mistieke vorm ons nasie. SI: Random House Digital.

Huber, Richard. Die Amerikaanse idee van sukses. 1971. New York: McGraw-Hill,

Jones, David, en Russell S. Woodbridge. 2011. Gesondheid, Welvaart en Geluk: Het die voorspoed-evangelie die evangelie van Christus oorskadu? Grand Rapids, MI: Kregel Publikasies.

Meyer, Donald. 1965. Die positiewe denkers; 'N Studie van die Amerikaanse soeke na gesondheid, rykdom en persoonlike krag van Mary Baker Eddy aan Norman Vincent Peale. Garden City, NY: Doubleday.

Moore, Laurence. 1999. Op soek na White Crows: Spiritualisme, Parapsigologie, en Amerikaanse Kultuur. New York: Oxford University Press.

Riley, Woodbridge. 1959. Amerikaanse gedagte van puritanisme tot Pragmatisme. GLouis, MA: Peter Smith.

Weiss, Richard. 1969. Die Amerikaanse Mite van Sukses: Van Horatio Alger tot Norman Vincent Peale. New York: Basiese Boeke.

Wilcox, Ella Wheeler. 1902. Die hart van die Nuwe Gedagte. Chicago: The Psychic Research Co.

Zender, Tom. 2010. God gaan werk: Nuwe denkpaden tot voorspoed en wins. Hoboken, NJ: John Wiley.

Post Datum:
31 Desember 2017

Deel