Massimo Introvigne

Oorwinning Altaar

VICTORY ALTAR Tydlyn

1931 (12 Augustus): Cho Hee-Seung is gebore in Kimpo, Gyeonggi-provinsie, Korea.

1950: In die eerste maand van die Koreaanse oorlog is Cho deur die Noord-Koreaanse leër gevange geneem en in 'n konsentrasiekamp geïnterneer.

1953: Cho is vrygestel van die konsentrasiekamp in die Suid-Koreaanse weermag. Aan die einde van die oorlog het hy Methodiste en Presbiteriaanse kerke verken voordat hy in 'n droom genees is van sy oorprobleme deur die stigter van Olive Tree Park Tae-Seon en hom by die Olyfboom beweging.

1960's-1970's: Cho was 'n suksesvolle sendeling vir die Olive Tree-beweging en het verskeie kerke in die hele Suid-Korea gestig.

1980: Cho onderneem 'n lang toevlug in die 'Geheime kamer' met Hong Eup-Bi, 'n vrouelid van die Olive Tree, in die Olive Tree's Faith Village naby Bucheon, Suid-Korea.

1980 (15 Oktober): Hong verklaar Cho as Victor Christus en God.

1981 (18 Augustus): Cho stig die Victory Altar in Bucheon.

1984: Nege Victory Altars is in Korea opgerig.

1986: Victory Altars is in die Verenigde State en Japan gestig.

1991 (12 Augustus): Die Victory Altar se nuwe eredienste word in die Bucheon-hoofkwartier ingehuldig.

1994 (10 Januarie): Cho is in hegtenis geneem op aanklag van bedrog. Hy het uiteindelik meer as ses jaar in die tronk deurgebring.

2000 (15 Augustus): Cho is vrygelaat op parool.

2003 (14 Augustus): Cho word daarvan aangekla dat hy die moorde op ses opponente aangehits het en weer in hegtenis geneem is.

2004: Cho is in die eerste graad tot die doodstraf gevonnis, maar op 24 Mei vrygespreek op appèl. Die aanklaer appelleer verder tot die Hooggeregshof.

2004 (19 Junie): Cho is oorlede voordat die verhoor in die Hooggeregshof plaasgevind het.

Laat 2000's: Na die vervolging en dood van Cho, het die lidmaatskap van die Victory Altar afgeneem van 400,000 tot ongeveer 100,000.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Cho Hee-Seung [Image to the right] is gebore op Augustus 12, 1931 in Kimpo, in die Koreaanse provinsie Gyeonggi. Hy was 'n Christelike student toe die Koreaanse Oorlog uitgebreek het in 1950. Op die ouderdom van negentien is hy deur die Rooi Leër in hegtenis geneem en is hy herhaaldelik in die Noord-Koreaanse aanhoudingskampe en in die gevangeneskampe van die Verenigde Nasies in Geoje Island, in die suidooste van Korea, gearresteer toe die onluste uitgebreek het. Hy is kort voor die einde van die oorlog bevry, waarin hy deelgeneem het aan 1953, wat die rang van tweede luitenant in die Suid-Koreaanse weermag verdien het. Intussen het hy voortgegaan met sy verkenning van Christelike kerke, die bywoning van dienste in Metodistiese en Presbiteriaanse gemeenskappe.

Cho was aan 'n ernstige oorsiekte ly en het in 'n droom deur Park Tae-Seon (1915-1990), die stigter van die Olive Tree-beweging, een van die suksesvolste neo-Christelike nuwe godsdienste in Korea in die jaar onmiddellik na die Koreaanse Oorlog. Park het die Presbiteriaanse Kerk verlaat en sy beweging in 1955 gestig. Hy het vinnig 'n beraamde 1,500,000-volgeling bymekaar gemaak en drie gemeenskaplike geloofdorpies in Korea gestig. Hoewel hy herhaaldelik gearresteer en probeer het vir bedrog, is Park deur sommige van sy volgelinge beskou soos wat God op Aarde geïnkarnereer het. Na sy wonderbaarlike genesing het Cho by die Olive Tree aangesluit en vir verskeie jare as sendeling bedryf en verskeie kerke regdeur Suid-Korea gestig.

In 1980 het Cho 'n lang toevlug in een van Park's Faith Villages, naby Bucheon, Suid-Korea, in die "geheime kamer" onderneem (MilSil), dws in die huis van Hong Eup-Bi, 'n vrou wat 'n sterk, maar omstrede reputasie as geneser of sjamaan in die Olyfboom verwerf het. Volgens Cho, aan die einde van die terugtog, op 15 Oktober 1980, het Hong hom die Victor Christus verklaar en God geïnkarneer. Hong het Cho ook oorreed dat hy haar nie meer nodig het nie, en ook nie die Olyfboom nie, en op 18 Augustus 1981 het hy sy eie nuwe godsdiens, die Victory Altar (SeungNiJeDan), in Bucheon gestig. Die Victory Altar het vinnig gegroei en ongeveer 400,000 XNUMX ingesamel. volgelinge in Suid-Korea, met buitelandse takke gestig in die Verenigde State, Japan, Verenigde Koninkryk, Australië en Nieu-Seeland, almal onder toesig van die hoofkwartier in Bucheon. [Image regs] Cho het egter ook die vyandige aandag van die aktiewe Koreaanse anti-kultusbeweging en van Christelike kerke in die hoofrol getrek, wat sy leerstellings as ketters beskou het. Sommige van Cho se teenstanders het bande met die Suid-Koreaanse president, Kim Young-Sam (1927-2015), self 'n Presbiteriaanse Christen. Volgens die oorwinningsaltaar het hierdie bande 'n rol gespeel in die vyandige mediaveldtogte en in die regterlike vervolging van Cho. Op Januarie 10, 1994, is Cho gearresteer op aanklagte van bedrog. Hy was in die tronk, en het ook aangekla dat hy die moorde van verskeie anti-kultiste en afvallige oud-lede wat in Korea in die vroeë 1990's vermoor is, aangeval het. In 1996 is hy onskuldig bevind aan die moord, maar skuldig aan bedrog. Nadat hy meer as ses jaar in die tronk was, is hy op Augustus 15, 2000, op parool vrygelaat.

Cho was egter in Augustus 14, 2003, weer gearresteer nadat die aanklaer beweer het dat diegene wat verantwoordelik is vir die moorde van ses afvallige oud-lede hom as die aansteller geïdentifiseer het. In 2004 is Cho eers in die eerste graad tot die doodstraf gevonnis, en is dan nie skuldig bevind aan appèl nie. Die aanklaer het die tweede uitspraak by die Hooggeregshof van Korea aangeval. Voordat laasgenoemde sy uitspraak kon lewer, het Cho egter op Junie 19, 2004, gesterf.

Aangesien baie volgelinge Cho as onsterflik beskou het, het sy dood, wat sy vervolging en gevangenisstraf gevolg het, 'n krisis in die beweging bepaal. Op die hoogtepunt het die Victory Altar in die vroeë 1990s 'n paar 400,000 volgers gehad. Nie meer as 100,000 bly deel van 'n veertig Victory Altars in Korea, terwyl die meeste buitelandse Altare nie meer bestaan ​​nie. 'N Paar oorleef in Japan, terwyl gemeentes nog steeds in privaat huise in die VSA, Australië, Nieu-Seeland en die VK ontmoet

Leerstellinge / oortuigings

Die oorwinningsaltaar beskou homself as 'n "nuwe Christelike godsdiens", hoewel dit die Christus met Cho Hee-Seung identifiseer en glo dat Jesus van Nasaret 'n valse profeet was. Sy heilige geskiedenis begin met 'n oorspronklike Drie-eenheid wat uit God, Adam en Eva bestaan. Al drie van hulle was gode, maar hulle was nie almagtig nie. Satan het "inval" gevange geneem en Adam en Eva gevange geneem en hulle van onsterflik tot sterflik bekeer. Alhoewel hulle en hulle nageslag ook 'n vonk van goddelikheid en die bloed van God gehandhaaf het. Die "verbode vrug" was Satan self eerder as 'n appel (Lee 2000: 20).

God is nie deur die Satan gevange geneem nie, maar het sy nie-almag bewys. Hy moes 'n lang reis begin om die belofte van onsterflikheid aan mense te herstel. God se oorspronklike belofte is aangekondig in die profetiese boeke van beide Christendom en Boeddhisme, en in die antieke Skrifte van Korea (Han 2016). God het ook die verskynings van 'n opeenvolging van goddelike profete veroorsaak: Noag, Abraham, Isak, Jakob en Dan (Hoofkwartier van SeungNiJeDan 2017: 11). Die oorwinningsaltaar beskou Dan as die wettige opvolger van Jakob (met verwysing na Genesis 49: 16), en deel met ander bewegings 'n belangstelling in die lot van sy verlore stam. Anders as ander, beweer die Victory Altar egter dat die stam van Dan na Korea verhuis het, soos blyk uit die naam van die eerste mitiese Koreaanse koning Dan-gun (waar die ervare agtervoegsel "geweer" "koning" beteken, sodat sy naam was regtig Dan) en deur argeologiese bevindings geglo om die ooreenkomste tussen antieke Koreane en Israeliete (Han 2016) te bevestig.

Die laaste goddelike profete in hierdie lyn was Park Tae-Seon, die stigter van die Olyfboom, en Hong Eup-Bi. Abraham, Isak, Jakob, Dan, Park, Hong en Cho is die deel van 'n reeks van sewe engele. Park was ook deel van 'n ander groep van vier engele, wat die moderne profetiese rol van Korea aangekondig het, met Cho self, Choi Je-Wu (1824-1864), wat die vroegste Koreaanse nuwe godsdiens, Donghak, en Kang Jeungsan (1871-1909) gestig, beskou as God deur 'n groot familie van Koreaanse nuwe godsdienste (Hoofkwartier van SeungNiJeDan 2017: 12), die grootste van wat is Daesoon Jinrihoe. Die feit dat sulke figure 'n plek in Victory Altar se pantheon het, verduidelik die dialoog en vriendelike verhouding wat dit met ander Koreaanse nuwe godsdienste handhaaf.

Die oorwinningsaltaar glo dat 'n paar 6,000 jaar gelede, toe Adam en Eva deur die Satan vasgevang is, die manlike vroulike voorkoms van huidige mense verkry en sterf geword het. God se soeke na die verlore onsterflikheid van mense het op sy beurt weer vir 6,000-jare geduur. Beide die slag van Armagéddon en die opstanding van Christus wat in die Bybel genoem word, het nie in die Midde-Ooste plaasgevind nie, en behoort ook nie aan die toekoms nie. Hulle het in 1980 gebeur in die huis van Hong Eup-Bi, die "Secret Chamber" (MilSil), waar, met die hulp van Hong, wie die rol van die "Victress Eve," Cho gehad het het die bloed van Satan in homself oorwin, dit wil sê sy ego, en het die Victor Christus geword waardeur God uiteindelik in staat was om Satan te verslaan, teruggekeer na die aarde (Kwon 1992: 120-21, sien Kim 2013). [Image regs]

Die belofte van God het deur die koms van die Victor Christ, Cho, niks te doen gehad met 'n verlossing in 'n geestelike wêreld nie. Hierdie idee, tesame met die skeiding tussen 'n sterflike liggaam en 'n siel wat na die Hemel en Hel sou gaan, was 'n valse leer wat deur Jesus Christus versprei is, wat 'n valse profeet was en die enigste seun van Satan (Kwon 1992: 96) . Die oorwinningsaltaar glo dat Jesus van Nazareth (soos deur die tweede eeu gehandhaaf, anti-Christelike filosoof Celsus) die seun van Maria en 'n Romeinse soldaat was, naamlik Pantera (wat haar verkrag het) en dat hy getroud was met Maria Magdalene, 'n vrou van slegte reputasie (Kwon 1992: 98-101). Die Altaar propageer aktief die Koreaanse weergawe van die Britse bestverkopende boek Die Heilige Bloed en die Heilige Graal (getitled in die Amerikaanse uitgawe Heilige Bloed, Heilige Graal) (Kwon 1992: 100), gepubliseer in 1982 deur Michael Baigent (1948-2013), Richard Leigh (1943-2007) en Henry Lincoln (Baigent, Leigh en Lincoln 1982), wat die basis was vir Dan Brown se 2003-roman The Da Vinci Code en het eers die idee dat Jesus met Maria Magdalena getroud was, gewild gemaak.

Die ware belofte van God is fisiese onsterflikheid in hierdie wêreld. Nie alleen is onsterflikheid moontlik nie, dit is deur die Victor Christ, Cho Hee-Seung, behaal. Hy het bewys dat hy onsterflik was deur die Hidden Manna, of Heilige Dauw, wat uit sy liggaam en selfs uit sy portrette voortgekom het toe hy nie fisies in die vorm van rook, bloed, mis of vuur was nie, en sy volgelinge voed [Beeld regs]. Dit het presedente in die Bybel sowel as in Boeddhisme en in Chinese en Koreaanse tradisionele Skrifte. Dit is gefotografeer, en die Victory Altar het kundige verslae verkry wat daarop dui dat die prente nie verander is nie (Lee 2000: 89-97). Cho moes sy lyf aflê en 'n nuwe een neem weens die boosheid van sy teenstanders, aangesien hy geweet het dat die Hooggeregshof teen hom sou gevind het, maar hy bly teenwoordig en lewend en gaan voort om die Victory Altaar te lei waar die Heilige Dau gaan periodiek om te verskyn.

Om fisies onsterflik te word, is dit nie genoeg om in Cho se goddelike missie te glo of om lid te wees van die Victory Altar nie. Daardie geloof alleen kan red, is net nog 'n Christelike wanopvatting. Om jou bloed te suiwer en dit uit die erfenis van Satan skoon te maak, moet die Vryheidswet geoefen word. Dit impliseer om die ego en begeerte perfek te oorwin, om met medemense as een te identifiseer, en in vaste onsterflikheid te glo. Deur die Wet op die Vryheid te beoefen, glo lede van die oorwinning van altaar dat ten minste sommige van hulle nie sal sterf nie, 'n moontlikheid wat eers op die aarde na die koms van God as die Victor Christus bestaan.

RITUELE / PRAKTYKE

Die godsdienstige dienste van die Victory Altar word steeds deur die Victor bestuur Christus, hoewel hy in 2004 gesterf het. Hy verskyn op 'n skerm en lei die gemeente in sang, preek, vra vrae. [Image regs] By spesiale geleenthede verskyn die Heilige Dau en bevestig sy goddelike aard en sending.

Dienste word daagliks aangebied (by die hoofkwartier, vyf keer elke dag, om die verskillende werkskedules van die lede te akkommodeer), en bestaan ​​uit liedjies en kort preke deur die Victor Christ, wat deur middel van video's aangebied word. Die Victory Altar vier ook vyf jaarlikse feeste. Die hoof is die oorwinningsdag, Oktober 15, wat die dag in 1980 herdenk wanneer Cho sy ego verslaan en besef dat hy God, die Victor Christ was. Kersfees word gevier op Augustus 12, Cho se verjaarsdag, maar Desember 25 word ook as Messiasdag gevier. Die Messiaanse profesieë van verskillende tradisies en godsdienste vereer, terwyl hulle bevestig dat hulle deur Cho bereik is. Die Heilige Dauw Gees Dag word gevier op Januarie 1. Die Ouersdag, op Mei 8, vier die geestelike moeder van alle mense (Hoofkwartier van SeungNiJeDan 2017: 36-37).

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Die leier van die Oorwinningsaltaar is die Victor Christ, Cho, wat vermoedelik lewendig is en in volle beheer van die beweging is, alhoewel hy op 19 Junie 2004 'n ander liggaam het. 'N President hou toesig oor die daaglikse administratiewe aangeleenthede.

Die Victory Altar is geïnteresseerd in Koreaanse sosiale sake, gebaseer op die vyf "verbonde" of beloftes van Cho, wat geglo het waar geword of in die proses is om waar te kom. Dit is die vernietiging van wêreldkommunisme; die stop van tifone wat na Suid-Korea kom; maak oeste in Korea volop; die reënseisoene (June15-July15) daar stop; die voorkoming van 'n nuwe Koreaanse oorlog en die vereniging van die twee Korea. Die Altaar bied verskeie meteorologiese bevestigings aan dat Cho se beloftes gerealiseer is. Cho word ook gekrediteer deur Mikhail Gorbatsjov op wonderbaarlike wyse te beskerm teen die harde Kommuniste wat geaborteer word staatsgreep van 1991 ('n reënboog het op die Victory Altar in Bucheon verskyn wat die wonderbaarlike ingryping bevestig het) (Han 2016: 140-41) en het Noord-Koreaanse aggressieplanne gestaak. [Image regs]

Die Victory Altar bevorder verskeie inisiatiewe vir wat dit die "hercorrectie" van die Koreaanse geskiedenis noem, wat Korea as afstammelinge van die Israelitiese stam van Dan (Han 2017) toon. Die Internasionale Akademie van Neohumans Kultuur bevorder 'n dialoog van die Victory Altar met ander Koreaanse nuwe godsdienste en die akademiese gemeenskap.

Kwessies / UITDAGINGS

Die anti-kultusbeweging in Korea word hoofsaaklik georganiseer deur Christelike kerke, wat neo-Christelike groepe soos die Victory Altaar as ketters ontken. Die feit dat die oorwinning altaar Jesus Christus as "die seun van Satan" identifiseer en 'n man van "wanordelike privaat lewe" (Kwon 1992: 98-101) het die konfrontasie tussen die beweging en Christelike teenkultiste besonder bitter gemaak, ongeag die waarheid. van die beskuldigings teen Cho wat tydens sy verhoor na vore gekom het.

Na Cho se dood het die belang van die anti-kultiste vir die Victory Altar afgeneem, maar ook die aantal lede. Die beweging se grootste uitdaging vandag is nie anti-kultiese opposisie nie, maar 'n dalende gewildheid en die moeilikheid om die belofte van fisiese onsterflikheid te bevestig soos vroeë lede ouderdom en sterf. Die oorwinnings altaar verduidelik dat die bereiking van onsterflikheid, moontlik, moeilik is, en vereis as 'n voorvereiste wat Boeddhisme tradisioneel aangebied het as die volledige uitwissing van ego en begeerte. Boeddhisme het nooit gehandhaaf dat hierdie doel deur baie of maklik bereik kan word nie. Die oorwinningsaltaar hou egter die hoop lewendig deur die Heilige Dau as getuienis aan te haal en die feit dat Cho se "vyf verbonde" bereik is. Dit is beslis van mening dat sommige deur die Wet van Liberty getrou aangehou word, sommige in die Heilige Gees wedergebore sal word en onsterflikheid sal bewerkstellig.

IMAGES

Beeld # 1: Cho Hee-Seung.
Image #2: Die Victory Altar hoofkwartier in Bucheon.
Beeld #3: Die Geheime Kamer.
Beeld #4: Die Heilige Dau wat in die Victory Altaar verskyn.
Image #5: Cho "lei" die gemeente by die Bucheon-hoofkwartier in 2017.
Image #6: Die reënboog wat oor die Bucheon-hoofkwartier in 1991 verskyn het, bevestig dat die Victor Christ Gorbatsjof beskerm het.

Verwysings

Baigent, Michael, Richard Leigh, en Henry Lincoln. 1982. Die Heilige Bloed en die Heilige Graal. Londen: Jonathan Cape.

Han, Gang-Hyen. 2017. "Die verborge geskiedenis van die verlore Dan-stam en die geheime van Nuwe Jerusalem." Tydskrif van die Internasionale Akademie van Neohumans Kultuur 5: 37-73.

Han, Gang-Hyen. 2016. “The Essence of the Maitreya Buddha & The Hidden Mandarava in Pure Land: Focus on the Perspective of Prophecies in the Sacred Sutra.” Tydskrif van die Internasionale Akademie van Neohumans Kultuur 4: 29-202.

Hoofkwartier van SeungNiJeDan. 2017. Die SeungNiJeDan: The Immortal Science. 'N Nuwe Theo-wetenskap buite godsdiens. Bucheon: hoofkwartier van SeungNiJeDan, Departement Internasionale Sake en Akademie.

Kwon, Hee-Soon. 1992. Die Wetenskap van Onsterflikheid. Seoul: Hae-In Publishing.

Kim, Young-Suk. 2013. Die Versteekte Geheim van die Bybel. Bucheon: GeumSeong.

Lee, Dong-Chul. 2000. Helder ster. Seoul: Hae-In Publishing.

Post Datum:
28 Oktober 2017

Deel