Massimo Introvigne Holly Folk

Wêreld Sendinggenootskap Kerk van God

WERELD MISSIE VERENIGING KERK VAN GOD TYD

1918 (13 Januarie): Ahn Sahng-hong is gebore in Myeongdeok-ri, Jangsu County, Noord-Jeolla-provinsie, Korea.

1937: Ahn verhuis na Japan.

1943 (29 Oktober): Zahng Gil-jah is in Korea gebore (om watter rede ook al, inligting oor haar geboorteplek word deur die Kerk as vertroulik beskou en nie vrygestel nie).

1946: Ahn keer terug uit Korea na Korea.

1947: Ahn het die dienste van die Sewendedag Adventistekerk in Incheon begin bywoon.

1948 (16 Desember): Volgens sy eie bewerings en volgens die World Mission Society Church of God, is Ahn in die Sewendedag Adventistekerk gedoop (kritici beweer dat die doop in werklikheid op 9 Oktober 1954 plaasgevind het).

1958 (5 April): Ahn trou met Hwang Won-sun.

1962 (Maart): Ahn is geëkskommunikeer deur die Sewendedag Adventiste Kerk.

1964 (28 April): Ahn stig die Getuies van Jesus Church of God in Busan, Suid-Korea.

1978: Ahn verwerp die bewerings van sy dissipel Um Soo-in dat sy die Bruid en die Goddelike Moeder is.

1980: Die aantal kerke wat deur Ahn in Suid-Korea gestig is, het gegroei tot dertien.

1985 (25 Februarie): Ahn is in Busan oorlede.

1985: Die volgelinge van Ahn verdeel tussen 'n meerderheid wat Zahng Gil-jah erken het as God die Moeder, en die leierskap van Kim Joo-cheol as generaal Pastoor, en 'n minderheid wat Ahn se weduwee en drie kinders gevolg het.

1985 (2 Junie): Die meerderheidsgroep het in Seoel die Getuies van die Kerk van Ahn Sahng-hong gestig.

1997: Die Getuies van die Ahn Sahng-hong Church of God het sy naam verander in die World Mission Society Church of God (WMSCOG).

2000: Lidmaatskap aan die WMSCOG het 400,000 bereik.

2001: Die International We Love U Foundation is in Korea gestig.

2003: Vrywilligerswerk ná die metro-tragedie Daegu en aan die Daegu Universiade het WMSCOG in Korea bekend gemaak vir sy maatskaplike welsynsaktiwiteite.

2008: WMSCOG verklaar dat sy lidmaatskap die punt van 1,000,000 bereik het.

2012: WMSG en sy kritikus slaags geraak in hofsake oor die vraag of WMSCOG datums vir die einde van die wêreld herhaaldelik voorspel het.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Ahn Sahng-hong [Image to the right] is gebore in Myeongdeok-ri, Jangsu County, Noord-Jeolla Provinsie, Korea op Januarie 13, 1918. Hy het na Japan met sy ma in 1937 verhuis. In 1946 het hy teruggekeer na Korea, en in 1947 het hy begin by die dienste van die Sewende-dag Adventiste Kerk in Incheon.

Teenstrydighede bestaan ​​op wanneer hy in die Sewende-dag Adventiste Kerk gedoop is, aangesien vir sy volgelinge die datum voorsienende betekenis het. WMSCOG beweer dat die doop op Desember 16, 1948 gebeur het. In 2011-2012 het Christelike teenkultiste wat Ahn se leerstellings as ketters beskou, en die Sewende-dag Adventiste Kerk self beweer dat Ahn in Oktober 9, 1954 (Internasionale Koreaanse Christelike Koalisie teen Kettery 2012) gedoop is. WMSCOG het geantwoord dat beide teenkultiste en adventiste belangstel om messiasiese eise oor Ahn te betwis, waarvoor (soos ons sien) 1948 as die datum van die doop van kardinale belang is en dat die dokumente wat uitgestal word, nie oortuigend is nie, aangesien hulle meer lyk as registers van kerkbywoning as van doop.

Op April 5, 1958, het Ahn met Hwang Wonsun (1923-2008) getrou, wie sou die moeder van sy drie kinders word. Hy het voortgegaan om die Sewende-dag Adventiste Kerk by te woon, aangesien hy vas oortuig was dat die dag van die Here Saterdag was en geen ander kerk in Korea was nie. Sabbatarian in daardie tyd. Hy het egter geleidelik geglo dat die Adventiste ander noodsaaklike punte gemis het, insluitend die noodsaaklikheid om die paasfees te vier en om die gebruik van die kruis as 'n Christelike simbool en die viering van Kersfees te verwerp, beide praktyke wat hy van die heidense oorsprong glo. In Maart 1962 het hierdie geskille Ahn gelei om deur die Sewende-dag Adventiste Kerk met 'n handvol volgelinge uit die lewe te roep.

Op April 28, 1964, het Ahn die Getuies van Jesus Kerk van God in Busan gevestig. Die kerk het gegroei en deur 1980 het dertien plaaslike kerke in Suid-Korea getel. [Image regs] Intussen het Ahn betrokke geraak by 1978 in 'n kontroversie met 'n dissipel genaamd Um Soo-in, wat beweer het sy was die Bruid en die Goddelike Moeder. Um het ook 'n beroep op Ahn se onderrig gegee dat vroue dienste van die gemeentelede moet bywoon. Ahn het 'n boekie in 1980 geskryf om Um se eis te beantwoord en, alhoewel aanvanklik berouvol, het sy uiteindelik teruggekeer na haar oorspronklike posisies en is uitgewis.

In die 1980-boekie het Ahn onder meer beweer dat daar geen Bruid is nie en dat die Bybelse verwysings na 'n "Bruid" as "al die heiliges" beskou moet word (Ahn [1980] 2012). Hierdie woorde was onderhewig aan verskillende interpretasies na Ahn is dood op Februarie 25, 1985 in Busan. [Image regs] Sy volgelinge het verdeel tussen 'n meerderheid wat Zahng Gil-jah as God die Moeder herken het, en die leierskap van Kim Joo-cheol en 'n minderheid wat Ahn se weduwee en drie kinders gevolg het. Die minderheid het die perseel in Busan gehou, terwyl die groter faksie 'n nuwe hoofkwartier naby Seoul gevestig het. Die minderheidsgroep het later bekend geword as die Nuwe Verbond Pasga Kerk van God (NCPCOG). Op Junie 2, 1985, het die meerderheidsgroep in Seoel die Getuies van Ahn Sahng-hong Kerk van God gevestig. Laasgenoemde naam is in 1997 verander in die World Mission Society Church of God (WMSCOG).

Volgens die NCPCOG impliseer Ahn se 1980 boekie Um Soo-in 'n verwerping van die leer van die bestaan ​​van God die Moeder en die moontlikheid van haar inkarnasie op Aarde. Die boekie tugtig vroue wat vermoedelik dikteer hoe kerklede moet optree. Dit dui egter veral op die behoefte aan vroue om dienste by te woon met 'n sluier wat deur 'n sluier gedek word, en Um Soo-in se "onkundige leuens" oor hierdie kwessie (Ahn [1980] 2012) veroordeel. WMSCOG dring daarop aan dat die boekie, wie se sentrale fokus op die sluierprobleem dikwels verkeerd verstaan ​​word, daarop gemik is om die eise van 'n spesifieke vrou, Um Soo-in, te kritiseer, eerder as om enige aanduiding te gee oor God se Moeder in die algemeen. WMSCOG wys ook daarop dat natuurlik Um Soo-in verkeerde vertolkings wat sy van Ahn gehoor het (in WMSCOG-tradisie, word berig dat sy vertroulike materiaal in Ahn se sak gevind het), en dit is verdere bewyse dat sulke leerstellings bestaan ​​het (The True WMSCOG 2012a: dit is nie 'n amptelike webwerf van die WMSCOG nie, maar verteenwoordig menings wat onder sy lede heers).

WMSCOG voer ook aan dat, sodra die Um Soo-in-probleem opgelos is, Ahn die boekie van sirkulasie onttrek het. Ahn, argumenteer hulle, "sluit die deur na die waarheid oor Hemelse Moeder in 1983 om die hindernis van die valse Bruid weg te ry," alhoewel later die deur heropen is (The True WSMCOG 2013a). WMSCOG leer ook dat die leer van die Hemelse Moeder deur Ahn goed genoem is voor die Um Soo-in-episode, in werklikheid "aan die begin van die 1950's," en "in sy eie handgeskrewe notaboek het hy hierdie waarheid duidelik verduidelik" ( Yoon 2010, 158).

Kwessies tussen NCPCOG en WMSCOG het verder gegaan as die Um Soo-in voorval. WMSCOG het verkondig dat Ahn eintlik Jesus Christus was en dat hy Zahng Gil-jah [Image aan die regterkant] as die Hemelse Moeder in 1984 herken het. Alhoewel Ahn nooit duidelik gesê het dat hy Jesus Christus was nie, het die Seun van God, Jesus van Nasaret, self 'n soortgelyke sluiertaal in die Evangelie gebruik. En naby medewerkers van Ahn het getuig dat dit vir sy naaste dissipels duidelik was dat, in die tweede Die koms van die Christus het na homself verwys (The True WMSCOG 2013b). WMSCOG-lede dring daarop aan dat Ahn, wie hulle na verwys as Christ Ahnsahnghong, Zahng Gil-jah as die Hemelse Moeder herken het deur die viering van Pasga 1984 van Busan na Seoul, waar sy gebly het, te vier. 'n blou kers en 'n rooi kers, tipies van Koreaanse troues, en die neem van 'n foto met Zhang geklee as 'n bruid. Hy het ook die hoofkwartier na Seoul in 1985 verhuis en sy volgelinge aangespoor om na Zahng te luister, wat baie onbekend van Ahn was as hulle met vroue handel. Die AMS se gerespekteerde houding oor vroue, sien Ahn [2012] 1980. NCPCOG ontken beide dat Ahn die wederkoms van Jesus Christus was en dat daar 'n God die Moeder is.

Onder leiding van Zahng Gil-jah en generaal pastoor Kim Joo-cheol, het WMSCOG binne 'n kort tydperk 'n buitengewone uitbreiding gehad. Die aantal geregistreerde lede bereik 100,000 in 1996, 400,000 in 2000, 1,000,000 in 2008 en meer as 2,000,000 ten tye van hierdie skrywe (2017), met meer as 2,200 175 kerke in ongeveer 2012 lande van die wêreld. Buitelandse lede besoek Korea gereeld en die beweging wys daarop dat hulle 'ambassadeurs' word vir die Koreaanse kultuur in die buiteland en deel is van 'n 'nie-regeringsdiplomasie' (Monthly JoongAng Special Reporting Team 149: XNUMX). Algemene pastoor Kim Joo-cheol werk ook as 'n soort welwillendheidsambassadeur regoor die wêreld, en skakel met diegene wat waardeer WMSCOG se humanitêre aktiwiteite. 'N Sterk opposisie deur die Christelike kontrakultusbeweging (sien onder,' Kwessies / uitdagings ') blyk nie 'n voortdurende wêreldwye uitbreiding te voorkom nie.

Leerstellinge / oortuigings

WMSCOG het nie bykomend tot die Bybel heilige boeke nie. Dit beweer dat al sy leerstellings in die Bybel gevind kan word, indien dit korrek geïnterpreteer word. Die Kerk erken Ahn, Christus Anhsahnghong, as die wederkoms van Christus, een met God die Vader en geïdentifiseer met die Heilige Gees. WMSCOG vind in die Bybelgedeeltes aan die hand dat die wederkoms van Christus uit die Ooste kom, insluitende Matthew 24: 27: "Want die weerlig wat uit die ooste kom, is sigbaar selfs in die weste, so sal die Seun van die mens wees." Dit identifiseer die Ooste met Korea, 'n land van profetiese tradisies en messiaanse verwagtinge.

Volgens WMSCOG het Christus Anhsahnghong verskeie Bybelse profesieë vervul, maar hulle het veral op Christus as die tweede Dawid aangedring. Koning Dawid is gesalf op die ouderdom van dertig en het veertig jaar lank geregeer. Jesus van Nasaret is op die ouderdom van dertig gedoop en moes veertig jaar lank verkondig het. Maar hy is gekruisig en kon vir slegs drie jaar preek. Gevolglik moet die wederkoms van Christus op die ouderdom van dertig gedoop word en vir sewe en dertig jaar verkondig word, met die vervulling van die tydperk van veertig jaar wat oorspronklik vir Jesus bestem was (World Mission Society Church of God en [a]). Om hierdie rede is dit belangrik vir WMSCOG om te beweer dat Ahn op die ouderdom van dertig in 1948 gedoop is en tot sy dood in 1985, dit wil sê vir (ongeveer) 37 jaar, gepreek het en dit is ewe belangrik vir WMSCOG se teenstanders om die datum uit te daag van Ahn se doop.

WMSCOG glo in beide God die Vader en God die Moeder en beweer dat hierdie waarheid in die blote siening in die Bybel verborge is, met 'n paar 2,500 verwysings na 'n meervoud God, 'n goddelike moeder of Jerusalem wat geïdentifiseer is met 'n vroulike goddelike persoon (Kim 2010 : 147). In die Bybelse verhaal van die skepping het God gesê: "Laat ons die mensdom na ons beeld" maak (vgl.Genesis 1: 26), WMSCOG glo dat "ons" verwys na God die Vader en God die Moeder bymekaar, soos bevestig deur die feit dat mense wat "in die beeld" van God gemaak is, manlik en vroulik is. Tesame met sommige Bybelse geleerdes en ander nuwe godsdienstige bewegings van beide Oos en Wes (insluitend die Raelians), interpreteer WMSCOG die Bybelse woord "Elohim", soos verwys na 'n verskeidenheid godhede. Die kerk dring ook aan op die verwysing na "die Gees en die bruid" in Openbaring 22: 17. En dit sien 'n duidelike aanduiding van God die Moeder in Gal 4: 26: "Maar die Jerusalem wat hierbo is, is vry, en sy is ons moeder." WMSCOG glo dat Zahng Gil-jah die inkarnasie van God die Moeder op Aarde is, gebaseer op wat hulle aandring, was 'n duidelike aanwysing van haar as soos deur Christ Ahnsahnghong in 1984 en 1985. [Image regs]

God het die siele as engele in die hemel geskape. Diegene wat teen God gerebelleer het, moes op Aarde inkarnasie, maar kan terugkeer na die Hemel deur te glo in God, Christ Ahnsahnghong en die Hemelse Moeder, en hulle beoefening van hul voorskrifte (sien hieronder, onder "Rituele / Praktyke"). So, WMSCOG leer die voorkoms van menslike siele in die Hemel, hoewel dit nie in reïnkarnasie glo nie. WMSCOG glo ook dat die siel in die graf na die dood in die graf sal slaap en opgewek sal word in die dag van die finale oordeel.

RITUELE / PRAKTYKE.

In WMSCOG is die beoefening van die korrekte rituele noodsaaklik om verlossing te verkry. Dit is ook belangrik om praktyke wat algemeen is in tradisionele Christelike kerke te gee, wat eintlik die gevolg van heidense besmetting is. Hulle sluit in die gebruik van die kruis as 'n Christelike simbool, die plaas van standbeelde in kerke as 'n voorwerp van verering, en om Kersfees te vier. Danksegging word ook beskou as 'n Amerikaanse mensgemaakte fees, wat Christen-gelowiges beter sou doen om te vermy.

Die doop is "ons kontrak met God wat die ewige lewe belowe" (World Mission Society Church of God 2013, 9) en moet gered word. WMSCOG administreer dit in die naam van God die Vader, Jesus en Christus Anhsahnghong (wat met die Heilige Gees geïdentifiseer word).

Een van die kern oortuigings van WMSCOG is die sentrale deel van die Paasfees. Die kerk toon dikwels die bekende muurskildery deur Leonardo da Vinci (1452-1519), Die laaste maaltyd, en wys daarop dat Jesus en sy dissipels nie Paasfees gevier het nie, maar Paasfees. Slegs een detail is verkeerd: "Leonardo da Vinci moes die agtergrond donkerder geverf het" (World Mission Society Church of God 2013: 22), omdat die Pasga in die aand gevier is. Volgens die Exodus, in die tyd van Moses, toe God die Egiptenare geslaan het deur hulle eersgeborenes dood te maak, is die Jode "oorgedra" deur die bloed van 'n jaaroud lam op hul deurrame en huise te plaas. Die waarheid van die Paasfees, volgens WMSCOG, is herstel deur Christ Anhsahnghong, sodat selfs vandag 'rampe' oor ons verbygaan. Niemand kan gered word sonder om die Pasga te hou nie "(Yoon 2010: 160) op die spesifieke datum en tyd in die Bybel.

By Pasga voer WMSCOG twee spesifieke rituele uit. Die eerste is die was van die voete, en Zahng Gil-jah spoel haar voete van sommige van haar volgelinge by die Koreaanse hoofkwartier. Die tweede eet die (ongesuurde) brood en drink die pasga se wyn, wat Jesus se vlees en bloed verteenwoordig en ooreenstem met die vrugte van die Boom van Ewige Lewe wat in die Bybelse verhaal van die skepping genoem word. Trouens, volgens generaal Pastoor Kim Joo-cheol, "die Paasfees bevat die belofte van die ewige lewe" en "deur hierdie seremonie ontvang ons God se vlees en bloed en mag ons God Vader en Moeder noem" (Yoon 2010: 160) .

Dit is ook belangrik om die ander Bybelse feeste te hou: die Fees van Ongesuurde Brode, die Fees van Eerstes, die Fees van Weke, die Fees van Trompette, die Versoendag en die Fees van die Tabernakels. WMSCOG is ook sabbatêr en beskou as onbybelse die houding van die Christelike kerke wat van Saterdag tot Sondag die dag van die Here verskuif het. Net so belangrik as wat hierdie voorskrifte mag wees, is niemand gesentraliseerd vir WMSCOG die Pasga nie, dit is die enigste dag van die jaar waarin lede gemeenskap met brood en wyn neem.

Soos in die groepgeskiedenisafdeling genoem, het Ahn dit ook as baie belangrik beskou dat vroue hul koppe bedek met 'n sluier tydens kerkdienste. 1 Korintiërs 11: 4-5 leer: “Elkeen wat met bedekte hoof bid of profeteer, doen sy hoof oneer aan. Maar elke vrou wat met haar ontblote hoof bid of profeteer, doen haar hoof oneer aan. ” Vir WMSCOG is dit direkte opdragte van God, en "as ons God se voorskrifte as onbenullig beskou, sal God ons as onbenullig beskou" (World Mission Society Church of God nd [b]).

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Zahng Gil-jah word in WMSCOG erken as God die Moeder en het die uiteindelike gesag in leerstellings. Generaal Pastoor Kim Joo-cheol is in beheer van die daaglikse bedrywighede van die kerk, wat 'n struktuur insluitende pastore, ouderlinge, senior diakenisse, sendelinge en diakens en diakenisse, soortgelyk aan baie ander Christelike denominasies (sien Yoon 2010 : 160).

WMSCOG stuur sendelinge na bykans alle lande waar dit nie wettiglik deur die regerings verbied word nie en is in werklikheid teenwoordig in sommige 175-lande, met meer as 2,200-kerke. In sommige lande is groei veral relevant. Hulle sluit in Nepal, dat generaal Pastoor Kim Joo-cheol self as die "indrukwekkendste" suksesverhaal in WMSCOG (World Mission Society Church of God 2011: 26) genoem het. Oor die algemeen is ontwikkelende lande en gebiede wat ly weens armoede of oorlog, besonder ontvanklik vir die boodskap oor die liefde van God die Moeder. Maar die groei is ook vinnig in die Verenigde State, met kerke in feitlik elke staat en 'n lidmaatskap wat slegs 'n minderheid Koreaanse Amerikaners insluit. Die meerderheid Amerikaanse gelowiges is nie van Koreaanse afkoms nie. Dikwels bou WMSCOG nie sy eie huise van aanbidding nie, maar neem die geboue van die kerke wat hulle gemeente dwarsdeur die wêreld verloor het, en gebruik hulle vir hulle aanbiddingsplekke. "Respekteer en poog om die oorspronklike argitektuur te behou (Seo 2011: 3).

Moederliefde is die kern van die boodskap van WMSCOG en die kerk het museums gebou en reisuitstallings om die konsep in Korea en in New York te illustreer. [Image to the right] Alhoewel hulle tot die gevolgtrekking kom deur die missie van Zahng Gil-jah te noem, word hulle elke jaar besoek deur duisende wat nie lede van die kerk is nie en het die lof van artikels gewen wat alhoewel geskryf is deur joernaliste wat deel is van WMSCOG , het verskyn in sekulêre publikasies (sien Han 2014). Die kerk se konsepte van God die Moeder en moederlike liefde is ook die middelpunt van 'n aantal artistieke, teater- en musikale aktiwiteite en optredes, insluitend dié van WMSCOG se eie Messiasorkes.

Vrywilligheidswerk is baie belangrik vir die kerk, wat diens aan ander sien as 'n manier waarop mense hul persoonlike moederlike spiritualiteit kan kweek. WMSCOG het baie welsyns-, liefdadigheids- en ekologiese aktiwiteite aangewend, van rampverligting om besoedelde gebiede te reinig, bloedstasies, hospitale en verpleeginrigtings te organiseer en 'n verskeidenheid gesins- en gemeenskapsbyeenkomste te bevorder. Die kerk het hoë lof ontvang van hierdie maatskaplike welsynsaktiwiteite. Dit het ook die Presidensiële Toekenning vir Vrywillige Diens in die VSA ontvang in 2011, en die Queen's Award vir Vrywillige Diens in die Verenigde Koninkryk in 2016, asook soortgelyke toekennings in Suid-Korea en Australië (Seo 2016). In 2001 het dit egter duidelik geword dat dit in verskeie lande moeiliker was om diensaktiwiteite onder 'n sektariese etiket uit te voer. Om hierdie rede is die International We Love U Foundation in Korea opgeneem. Zahng Gil-jah dien as voorsitter van die stigting, wat egter nonsektaries is en sluit verskeie leiers en vrywilligers in wat nie lede van WMSCOG is nie.

Kwessies / UITDAGINGS

Alhoewel in die Verenigde State sommige "kultusdeskundiges" en anti-kultiste WMSCOG as 'n "kultus" genoem het, is hulle begrip van die Koreaanse konteks van die oorsprong daarvan beperk. Die belangrikste uitdagings vir WMSCOG kom van Christelike teenkultiste in Korea, wat besonder aktief is om Christelike gebaseerde nuwe godsdienstige bewegings in Korea as ketters bloot te stel. Die Internasionale Koreaanse Christelike Koalisie Teen Kettery is een so 'n teenkultus organisasie wat besonder aktief was om WMSCOG se oortuigings in God die Moeder en Ahn as die wederkoms van Christus as ketter te ontken en het die samewerking van Westerse anti-kultiste gesoek vir waarskuwing teen WMSCOG se sendelinge.

In 2002 het WMSCOG die beroemdste Koreaanse Christen-teenkultus, Tak Ji-won, hof toe geneem. In 2005 het die Noord-Seoelse streekhof ten gunste van Tak gevind. Die hof het erken dat Tak se geskrifte "onvanpaste", "oormatige" en "verkeerde" verklarings bevat, maar het gehandhaaf dat Tak goeie redes gehad het om te glo dat hulle waar was en binne die grense van vrye uitdrukking optree (Northern Seoul Regional Court 2005 ).

Aangevul deur Tak se regsweerstand en later sukses in die hof, en het grootliks op sy geskrifte en dié van die Internasionale Koreaanse Christelike Koalisie teen Kettery, familielede van WMSCOG-lede, gelei deur mnr. Jeong, wie se vrou by die kerk aangesluit het en geskei Hy het 'n sterk veldtog teen WMSCOG voortgesit. Vier van hulle, insluitende Jeong, is op hul beurt gedagvaar deur WMSCOG, en die saak het heeltemal na die Koreaanse hooggeregshof gegaan. Op November 23-24, 2006, het die Hooggeregshof ten gunste van WMSCOG en teen Jeong en sy mede-verweerders gevind dat die bewerings wat hulle teen die kerk gebring het, onwaar was. Die Hooggeregshof het ook opgemerk dat Jeong en die predikant van sy Christelike kerk, 'n sogenaamde "ketteryskenner", betrokke was by die onwettige beoefening van deprogramming, en Jeong het onsuksesvol probeer om sy vrou te deprogrammeer. Jeong se vrou is gevange gehou in die "kettery-kenner se" kerk en later onwettig, vir vyf-en-tagtig dae in 'n geestelike instelling ("Die Hooggeregshof het beslis dat" die aandrang dat die Kerk van God 'n tyd beperkte eskatologie versprei en families veroorsaak om op te breek is vals '' 2006: die artikel is uit 'n Koreaanse Christelike koerant wat nie met WMSCOG verband hou nie).

'N Sleutel tema van hierdie hofsake was of WMSCOG die einde van die wêreld herhaaldelik vir 1998 en 1994 aangekondig het en tydens die proewe op die bandwagon gespring het van die wydverspreide voorspellings van die einde van die wêreld vir 2012. In die Tak-saak was die beoordelaars minder seker oor 1998 en 2012. Miskien het hulle opgemerk dat slegs sommige lede "binne die kerk" geglo het in die voorspellings van die dag vir hierdie datums, eerder as WMSCOG as geheel (Noord-Seoel-streekhof 2005). Maar hulle het geglo Tak het 'n flyer gevind waar die kerk die einde van die wêreld vir 1988 aangekondig het. Die dokument het in Koreaans en Engels beweer dat "1988 die einde van die wêreld is" en word op die web deur Koreaanse teenkultiste tot op hierdie datum gehou ("1988 is die einde van die wêreld").

WMSCOG-lede, soos blyk uit onderhoude wat ons by die kerk se New York-perseel gedoen het, beweer dat die dokument vals is en vervaardig is vir die doeleindes van die Tak-litigasie, soos blyk uit die feit dat aanwysings na die dienste van die kerk in sy agterkant was verkeerd. Uiteindelik het die uitspraak van die Hooggeregshof in die geval van Jeong en ander die kerk se aanspraak aanvaar dat dit nooit die datums vir die einde van die wêreld aangekondig het nie en as sommige lede gedoen het, is hulle aangeraai om hul vertroue te gee in die viering van die Paasfees, wat hulle van enige ramp, apokaliptiese of andersins sal red.

Terwyl die gewone argumente teen "kultusse" ook teen WMSCOG gebruik is, word uiteindelik die kern van die opposisie teen die kerk verteenwoordig deur Christelike pastore en ander aktiviste. Vir hulle is die idee dat daar, behalwe God die Vader, 'n God die Moeder is en 'n lewendige Koreaanse vrou is. Die sending van Jesus Christus moes voltooi word deur 'n tweede Christus wat in die twintigste eeu in Korea gewoon het, kan slegs as ketters en aanstootlik vir die Christendom beskou word. WMSCOG is bewus van die noodsaaklikheid om hul eie oortuigings en praktyke van Unificationism af te baken, 'n ander Koreaanse tradisie wat nou 'n vroulike leier is wat vir haarself 'n Messiaanse rol beweer. Maar teenstrydighede en wanpersepsies blyk nie te hê nie belemmer die vordering van WMSCOG, soos selfs in gebiede met 'n Christelike meerderheid, soos die Verenigde State of Peru ('n ander land waar die kerk nogal suksesvol was), die aankondiging dat 'n God die Moeder gereed is om haar moederlike liefde aan te bied, blyk te resoneer met die aspirasies en behoeftes van baie. [Image right] Wat Korea betref, bly Christelike "kettery-jagters" WMSCOG en ander nuwe godsdienste aan die kaak. Maar die kerk se maatskaplike welsynsaktiwiteite (veral na die verligting van die Daegu-metro-tragedie 2003 en die samewerking van sy vrywilligers met die Daegu Universiade in dieselfde jaar) het WMSCOG toenemend aanvaar as 'n wettige deel van die Koreaanse veelsydige godsdienstige landskap.

IMAGES
Beeld #1: Ahn Sahng-hong.
Beeld #2: Ahn Sahng-hong prediking in sy nuutgestigte kerk.
Beeld #3: Die graf van Ahn Sahng-hong.
Beeld #4: Zahng Gil-jah.
Beeld #5: Algemene Pastoor Kim Joo-cheol.
Beeld #6: Christus en Moeder in die kerk se visuele kuns.
Beeld #7: Beeldhouwerk deur Luis Figueroa in die kerk se New York-museum.
Image #8: Viering van moederlike liefde in die New York Museum.

Verwysings

"1988 is die einde van die wêreld" en verkry vanaf https://docs.google.com/file/d/0B-VK7RLDRwS4NWF6Q0lGVUJUTFU/edit (voor) en https://docs.google.com/file/d/0B-VK7RLDRwS4X21OQmQ4bGRVeHc/edit (terug) op Julie 21, 2017.

Ahn, Sahng-on. [1980] 2012. Interpretasie oor die Nuwe Jerusalem en die Uitgawe van die Hoofdekking van Bruide. Engelse vertaling op die webwerf van die Nuwe Verbond Pasga Kerk van God. Toegang verkry vanaf http://ncpcog.co.kr/rb/home/b/0604/441 Julie 21, 2017.

Han, Kihong. 2014. "Die krag van moederlike liefde." Newsweek (Koreaanse uitgawe), 28 Junie 64-67.

Internasionale Koreaanse Christelike Koalisie teen Kettery. 2012. "안상홍 교적 부 있는 부산 해운대 안식일 교회" (in Koreaans). Toegang verkry vanaf http://ikccah.org/news_ikccah/298 Julie 21, 2017.

Kim, Joo-cheol. 2010. "Moeder": Die Geheim van die Bybel. Bundang: WATV.

Maandelikse JoongAng Spesiale Verslagdoeningspan. 2012. "Moederland, wonderlik!" "Groot rol van nie-regeringsdiplomasie." Pp. 149-51 in die Wêreld Sendinggenootskap Kerk van God, Die Wêreldmissieverenigingskerk van God haal die aandag van die wêreld: "Ons is gelukkig omdat ons Moeder het." New York: World Mission Society Kerk van God, Amerikaanse Ooskus.

Noord-Seoel-streekhof. 2005. Kerk van God World Gospel Association v. Ji Won Tak. Besluit van Julie 8, 2005. Koreaanse teks en Engelse vertaling verkry vanaf https://docs.google.com/file/d/0B-VK7RLDRwS4S1ktblozc1FabVk/edit Julie 21, 2017.

Seo, Cheol-in. 2016. '' Hulle is eenvoudig 'n gelukkige geluk. '' Newsweek (Koreaanse uitgawe), Augustus 1, 50-55.

Seo, Cheol-in. 2011. "Die kerkgeboue is pragtig omdat die argitektoniese geskiedenis nie verander word nie." Pp. 2-5 in die Wêreld Sendinggenootskap Kerk van God, Navorsing oor 'n unieke godsdiens: "Ons glo in God die Vader en God die Moeder op die basis van die rekords in die Bybel.," New York: World Mission Society Kerk van God, Amerikaanse Ooskus.

"Die Hooggeregshof het beslis dat 'die aandrang dat die Kerk van God 'n tydsbeperkte eskatologie versprei en gesinne laat opbreek, vals is.' '2006. Christelike Koerante, Desember 11, 14.

Die Ware WMSCOG. 2013a. "Ahnsahnghong se Boek teen Moeder God." Toegang van https://www.thetruewmscog.com/ahnsahnghongs-book-vs-mother-god/ Op 21 Julie 2017.

Die Ware WMSCOG. 2013b. "Hoe het Ahnsahnghong gesê hy was Christus?" Toegang verkry vanaf https://www.thetruewmscog.com/how-did-ahnsahnghong-say-he-was-christ/ op 21 July 2017.

Die Ware WMSCOG. 2012a. "Het Christ Ahnsahnghong gesê:" Daar is geen Hemelse Moeder nie? "Toegang verkry van https://www.thetruewmscog.com/christ-ahnsahnghong-no-bride/ Op 21 Julie 2017.

Die Ware WMSCOG. 2012b. "Hemelse Moeder, hoe en wanneer is sy onthul?". Toegang verkry vanaf https://www.thetruewmscog.com/year-of-heavenly-mothers-appearance/ Op 21 Julie 2017.

Wêreld Sendinggenootskap Kerk van God. 2013. Vandag is 'n nuwe begin. New York: World Mission Society Kerk van God, Amerikaanse Ooskus.

Wêreld Sendinggenootskap Kerk van God. 2012. Die Wêreldmissieverenigingskerk van God Vang die Aandag van die Wêreld: "Ons is gelukkig omdat ons Moeder het.. "New York: World Mission Society Kerk van God, Amerikaanse Ooskus.

Wêreld Sendinggenootskap Kerk van God. 2011. Navorsing oor 'n unieke godsdiens: "Ons glo in God die Vader en God die Moeder op die basis van die rekords in die Bybel." New York: World Mission Society Kerk van God, Amerikaanse Ooskus.

Wêreld Sendinggenootskap Kerk van God. nd [n]. "Teks Preek: Soek Dawid in die Laaste Dae." Toegang vanaf http://english.watv.org/truth/sermon/content.asp?idx=1433 Op 21 Julie 2017.

Wêreld Sendinggenootskap Kerk van God. nd [b]. "Veil." Toegang verkry vanaf http://text.watv.org/english/truth/view.html?idx=238 Op 21 Julie 2017.

Yoon, Seok-Jin. 2010. "Hemelse Moeder se Liefde het die Hemel bereik: Onderhoud met Hoof Pastoor Kim Joo-Cheol." Pp. 154-61 in Kim Joo-cheol, "Moeder": Die Geheim van die Bybel, Bundang: WATV.

Post Datum:
13 Oktober 2017

 

 

 

 

 

Deel