David G. Bromley

Oscar Wilde Tempel

OSCAR WILDE TEMPEL TYDIENSTEL
1797: Die Duane Street Methodist Episcopal Church word gestig.

1854 (16 Oktober): Oscar Fingal O'Flahertie Wills Wilde is gebore.

1900 (30 November): Oscar Wilde sterf aan meningitis in Parys, Frankryk.

1952: David McDermott is gebore in Hollywood, Kalifornië.

1958: Peter McGough is gebore in Syracuse, New York.

1980: McDermott & McGough het hul artistieke samewerking begin.

2005: Die Kerk van die Dorp is gestig.

2017: Wilde was na raming 50,000 mans wat begenadig is vir sy oortreding (growwe onsedelikheid met mans), wat as 'n misdaad in die Verenigde Koninkryk uitgeskakel is.

2017 (September-Desember): McDermott & McGough het die Oscar Wilde-tempel in die Church of the Village onthul.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

David McDermott is in Hollywood, Kalifornië in 1952 gebore en Peter McGough is in Syracuse, New York, in 1958 gebore. [Image regs] Alhoewel albei studente by die Universiteit van Syracuse was, het hulle nie eintlik eers in New York ontmoet nie. Hulle het begin werk as kunstenaars in 1980. Die paartjie het publieke sigbaarheid in die 1980s verkry vir hul unieke benadering tot kuns en lewe, wat die Victoriaanse era in beide hul kuns en persoonlike lewens herskep het. Soos Green (2013) beskryf hulle lewenstyl:

Hulle was die dandies van die Laan C, wat rondgedraai het in kussingspakjasse, tophoede en afneembare gestoorde krae. Hulle het skilderye gemaak op die outydse manier, in kleed aangetrek en met konynvelgprimer en loodgesso op linne geknip, eerder as vasgemaak, op rekkies wat hulle in die vullis gevind het. Hulle het hul werk teruggegee na die vroeë 1900s, of voor .... Selfs hul habitats was in die verlede gespanne, met 19-eeuse meubels en muurpapier, verlig deur kerse en dikwels sonder hitte of loodgieterswerk.

Hulle het verwys na hul kunswerk as "tydkaarte" en 'n "tydsportaal." Hulle het die aanvang van die Oscar Wilde-tempel vir twee dekades beplan.

Die Oscar Wilde Temple vereer die Ierse skrywer en dramaturg Oscar Fingal O'Flahertie Wills Wilde, 'n ikonoklastiese, flambojante figuur en produktiewe skrywer, joernalis en dramaturg (Belford 2000; Ellmann 1988; Friedman 2014; Kaufman 1999). [Image regs] Onder sy mees bekende werke is Die foto van Dorian Gray en Die belangrikheid van Being Earnest. Wilde is gebore in 'n prominente Dublin, Ierland familie, die tweede van drie kinders. Hy het Trinity College in Dublin bygewoon en daarna Magdalen College, Oxford waar hy begin met die estetiese en dekadense bewegings. Wilde ontmoet en later getroud met Constance Lloyd. Die egpaar het twee seuns gehad. Terwyl getroud Wilde 'n verhouding met Michael Ross begin het.

Vir 'n tyd lank is Wilde gebuffer deur stigmatisering deur sy roem en rykdom. Tog word sy kwesbaarheid bewys deur die feit dat sy hewige openbare ondergang plaasgevind het op 'n oomblik toe hy op 'n golf van aansienlike roem gery het. Sy probleme het begin toe hy regsverwante aanklagte teen John Douglas, die markies van Queensbury, wat die vader van sy lewensmaat, lord Alfred Douglas, was weens strafbare laster. Die vader het Lord Alfred Douglas oor die verhouding gekonfronteer en direk gedreig om Wilde bloot te stel weens sodomie. Wilde het op die dreigemente gereageer deur die John Douglas weens strafregtelike laster aanhangig te maak. Alhoewel Wilde uiteindelik die aanklagte van strafregtelike laster laat vaar het, is hy daarna gearresteer en aangekla van growwe onsedelikheid met mans. Hy het verkies om verhoor te word eerder as om Engeland na Frankryk te verlaat. In die hof, gekonfronteer met bewyse van sy gay leefstyl, was Wilde onberouvol:

Oscar Wilde, wat deur die aanklaer Charles Gills gevra is om die "liefde wat nie sy naam durf waag nie" te definieer tydens sy berugte verhoor vir sodomie en growwe onsedelikheid, het gesê: "Dit is pragtig, dit is goed, dit is die edelste vorm van liefde. Daar is niks onnatuurlik daaroor nie. Dit is intellektueel, en daar bestaan ​​herhaaldelik tussen 'n ouer en 'n jonger man, wanneer die ouer verstand het, en die jonger man het al die vreugde, hoop en glans van die lewe voor hom. Dat dit so moet wees, die wêreld verstaan ​​nie. Die wêreld spot daarop en sit partykeer daarvoor. "In die weiering om na Parys te vlug, sy seksualiteit weg te steek of te verberg, het Wilde hom in wese 'n martelaar gemaak. Oscar Wilde is dood vir ons sondes (Colluci 2017).

Na uitgebreide geregtelike prosedures is Wilde skuldig bevind; Die uitspraak is bygedra deur 'n harde veroordeling van die regter en openbare vernedering en afkeuring. Hy is gevonnis tot die statutêre maksimum van twee jaar van strafarbeid. Gevangenis lewe het 'n tol op sy gesondheid en gees. Tydens sy opsluiting het Wilde die ervarings in "De Profundis" (1897) en "The Ballad of Reading Gaol" (1898) gekronkwideer.

Wilde het onmiddellik en permanent na Brittanje na Frankryk verlaat ná sy vrylating uit die tronk. Vir die drie oorblywende jare van sy lewe het Wilde 'n verarmde bestaan ​​in Parys gebly, met min hulp en min ondersteuners. Hy het meningitis gekontrakteer en is op November 30, 1900, aan meningitis dood. Onlangs was Wilde een van ongeveer 50,000-mans wat vir hom voorheen gekriminaliseerde homoseksuele gedrag (Bowcott 2017) vergewe is. Die algemene wet waaronder Wilde vergewe is (die 2017 Wet op Polisiëring en Misdaad) was gebaseer op die verleening aan Alan Turning, wat bekend geword het om Duitse geheime militêre kodes in die Tweede Wêreldoorlog te breek, maar later selfmoord gepleeg nadat hy skuldig bevind is aan "growwe onsedelikheid . "

MISSIE / FILOSOFIE

Vir ontwerpers McDermott & McGough beliggaam Wilde die onderdrukking van seksuele uitdrukking deur LBGT en die stryd teen vervolging. Die viering van Wilde se lewe veranker die LGBT-stryd om bevryding in die Victoriaanse era, vóór Stonewall (Small 2017). Soos Greenberger (2017) die saak stel, “Gedwing om sy homoseksualiteit die grootste deel van sy lewe te onderdruk, word Wilde in die stuk van McDermott & McGough voorgestel as 'n martelaar van soorte - 'n siel wat gely het as gevolg van wat hy geglo het en wie hy was. ” Alhoewel die Oscar Wilde-tempel in 'n kerklike heiligdom aangebied word, is dit ontwerp 'om 'n plek te wees wat vry is van godsdienstige leerstellings, wat 'n waterskeidende historiese figuur vereer wat 'n baanbreker was in die lang stryd om gelyke regte vir homo's, lesbiërs, biseksuele en transgender mense - 'n stryd wat gekruis het met die groter poging van ons land om te erken, te aanvaar, omhels en krag te put uit die diepgaande diversiteit wat die samelewing sterker maak en die lewens van alle mense verryk ”(Greenberger 2017). Hoewel die tempel moontlik ontwerp is om vry van 'godsdienstige leerstellings' te wees, is daar aansienlike godsdienstige simboliek. Soos Burton (2017) opmerk:

En hoewel die Oscar Wilde-tempel nie tegnies 'n godsdienstige aanbiddingsruimte is nie, bied dit beslis 'n ruimte vir LGBTQ-mense - waarvan sommige van tradisionele godsdienstige instellings uitgesluit is - om deel te neem aan dade en rituele wat beslis kwalifiseer as godsdienstige .... , kan hulle reflekteer oor die ervarings van helde en martelaars in hul eie tradisie, na Wilde deur sy eie "kruispunte" net soos 'n Christen in 'n meer tradisionele kerk kan doen, deelneem aan 'n gemeenskaplike viering en belangrike lewenslange rituele merk: van geboorte tot dood.

ORGANISASIE

Die Oscar Wilde Tempel word aangebied in New York se United Methodist Church of the Village, wat geleë is in Greenwich Village. Die kerk van die dorp is in 2005 gevorm deur 'n samesmelting van drie United Methodist Churches: Nations, Metropolitan-Duane, [Image to the right] en Washington Square. Die Metropolitan-Duane United Methodist Church, waar die gemeente ontmoet, is 'n historiese kerk wat uiteindelik sy wortels terugspoor na die Duane Street Methodist Episcopal Church, wat gestig is in 1797 (New York City Hoofstuk van die Amerikaanse Gilde van Organiste webwerf ). Die kerk van die dorp beskryf homself as "'n progressiewe, radikaal inklusiewe en anti-rassistiese United Methodist Church." Die missie "sluit in die menslike diversiteit te vier en radikale inklusiwiteit te omhels." Die kerk verwelkom "mense van alle kleure, nasionaliteit, seksuele oriëntasie , geslagsidentiteit, uitdrukking, ekonomiese status en geestelike en fisiese vermoëns "(Kerk van die Dorp se webwerf). Die kerk het die hoofstuk van Ouers en Vriende van Lesbians en Gays in 1973 aangebied.

Die Oscar Wilde-tempel is in die Church of the Village geïnstalleer as 'n vennootskapsprojek waarby die kerk en die Lesbian, Gay, Bisexual & Transgender Community Centre van New York betrokke was. Die tempel is geleë in die Russell-kapel van die kerk en is onthul in September 2017. Die tempel is ontwerp om die Victoriaanse omgewing waarin Wilde gewoon en gewerk het in die 1880's te herskep:

Spesiaal gemaakte muurbedekkings van stof, argitektoniese en dekoratiewe besonderhede, meubels en beligting illustreer die jarelange kunslewenspraktyk wat die duo beskryf het as 'n 'tydeksperiment', waarin die grense van chronologie, kunsgeskiedenis en kulturele identiteit strategies verhoog word om kykers se gedagtes oop te stel vir universele temas, estetiese ontdekkings en geestelike weë (The Oscar Wilde Temple nd).

In die middel van die skerm is 'n vier voet standbeeld van Oscar Wilde. Flankering van die standbeeld is skilderye ("stasies") wat herskep word Wilde se deurgang deur arrestasie, verhoor en gevangenisstraf. 'N Tweede alter vereer individue wat voorgehou word as' martelare 'van homofobie en vigs. Saam met die tweede alter is portrette van McDermott & McGough van die beroemdste persone: Alan Turing, Harvey Milk, Marsha P. Johnson, Brandon Teena, Xulhaz Mannan en Sakia Gunn.

IMAGES
Beeld #1: Foto van David McDermott en Peter McGough.
Beeld #2: Foto van Oscar Wilde.
Image #3: Foto van die Metropolitan-Duane United Methodist Church.
Beeld #4: Foto van die Oscar Wilde Kapel in die dorpskerk.

Verwysings

Belford, Barbara. 2000. Oscar Wilde: 'n Sekere Genius. New York: Random House.

Bowcott, Owen. 2017. "Britse kwessies Posthumous Pardons vir Duisende Gay Men." The Guardian, Januarie 31. Toegang verkry vanaf https://www.theguardian.com/world/2017/jan/31/uk-issues-posthumous-pardons-thousands-gay-men-alan-turing-law.

Burton, Tara. 2017. "New York se Oscar Wilde Tempel maak 'n heil uit 'n LGBTQ-ikoon." Vox, September 14. Toegang verkry vanaf https://www.vox.com/identities/2017/9/14/16290048/new-york-oscar-wilde-temple-lgbtq-mcdermott-mcgough op 4 Oktober 2017.

Colucci, Emily. 2017. "Elke heilige het 'n verlede en elke sondaar het 'n toekoms: aanbid by McDermott & McGough se Oscar Wilde-tempel." Vuil drome, September 17. Toegang verkry vanaf https://filthydreams.wordpress.com/2017/09/17/every-saint-has-a-past-and-every-sinner-has-a-future-worshiping-at-mcdermott-mcgoughs-the-oscar-wilde-temple/ op 3 Oktober 2017.

Ellmann, Richard. 1988. Oscar Wilde. New York: Alfred A. Knopf

Friedman, Dawid. 2014. Wilde in Amerika. New York: WW Norton.

Groen, Penelope. 2013. "Lewe in Sepia." New York Times, Januarie 30. Toegang verkry vanaf http://www.nytimes.com/2013/01/31/garden/to-peter-mcgough-living-in-an-earlier-era-is-art.html op 3 Oktober 2017.

Greenberger, Alex. 2017. “McDermott & McGough to Open Temple Opgedra aan Oscar Wilde in die Church of the Village in New York.” Toegang verkry vanaf http://www.artnews.com/2017/07/19/mcdermott-mcgough-to-open-temple-dedicated-to-oscar-wilde-in-new-yorks-church-of-the-village/ op 27 September 2017.

Kaufman, Moises. 1999. Bruto Onbevoegdheid: Die Drie Proewe van Oscar Wilde. New York: Dramatistiese speeldiens.

New York City Hoofstuk van die Amerikaanse Gilde van Organiste webwerf. Toegang verkry vanaf
http://www.nycago.org/Organs/NYC/html/ChurchoftheVillage.html on 27 September 2017.

Klein, Zachary 2017. "'N Queer Tempel in New York betaal hulde aan Oscar Wilde. " Artsy, September 12. Toegang verkry vanaf https://www.artsy.net/article/artsy-editorial-queer-temple-new-york-pays-tribute-oscar-wilde op 3 Oktober 2017.

Span Gallery. en "Hollywood (Homoseksueel) Hoopvol." Toegang verkry vanaf http://www.teamgal.com/exhibitions/367/hollywood_homosexual_hopeful on 26 September 2017.

Die Oscar Wilde Tempel webwerf. en die tempel. Toegang verkry vanaf https://www.oscarwildetemple.org/the-temple/ op 27 September 2017.

Post Datum:
5 Oktober 2017

 

 

Deel