Cristina Rocha David G. Bromley Leah Hott

Johannes van God

JOHANNES VAN GOD TYD

Laat negentiende eeu: Spiritisme is in Brasilië ingevoer.

1942 (24 Junie): João Teixeira de Faria is gebore in Cachoeira da Fumaça, Goiás.

1951: De Faria het 'n storm voorspel wat eiendomme in Nova Ponte, die dorp naby sy huis, sou vernietig.

1958: De Faria het 'n visie gehad met die heilige Rita van Cascia tydens wat sy eerste genesingservaring geword het.

Laat 1960's: De Faria het 'n werk gekry om as kleremaker vir die Brasiliaanse weermag te werk en later baie gereis.

1978: De Faria het genesings begin uitvoer in die stad Abadiânia, waar hy later die Casa de Dom Inácio sou vind.

1981: De Faria is in hegtenis geneem en tereggestel in Anápolis omdat hy medies sonder lisensie beoefen het. 'N Uitstorting van openbare steun het gelei tot 'n vryspraak op die aanklag.

1982 (17 Augustus): 'n Plaaslike politieke groep het 'n poging aangewend vir die lewe van de Faria in reaksie op sy vryspraak die vorige jaar.

2005 (14 Julie): Die program "Primetime" van die Amerikaanse Broadcasting Corporation het 'n spesiale aanbieding van een uur op die Casa uitgesaai.

2010 (17 November): 'n Artikel is in Oprah Winfrey's gepubliseer O Magazine, geskryf deur die hoofredakteur van die publikasie, wat haar reis na die Casa de Dom Inácio vervat.

2012 (Maart): Oprah Winfrey het die Casa de Dom Inácio besoek en John van God ondervra.

2015 (September): Johannes van God is na die hospitaal in São Paulo gehaas om 'n operasie vir maag-adenokarsinoom te ondergaan.

2015 (Oktober): Johannes van God het weer by die Casa de Dom Inácio gaan werk.

2016 (Mei): Johannes van God is kankervry verklaar.

2018: John of God word gekonfronteer met 'n golf van bewerings oor seksuele misbruik.

2019 (Desember): Johannes van God is gevonnis tot negentien jaar gevangenisstraf vir seksuele misdrywe.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Die konsep en teorie van Spiritisme was die skepping van die Franse opvoeder, Hippolyte-Leon Denizard Rivail (1804-1869), wie se werk onder die pluim van Allan Kardec (2006) verskyn het. [Image to the right] Deur die Spiritualistiese beweging wat in die VSA en die Verenigde Koninkryk ontstaan ​​het, stel die Spiritusse leerstelling voor dat daar 'n primêre oorsaaklike agent en intelligensie (God) is; Daar is ook Geeste wat die vermoë en doel het om hulleself deur reïnkarnasie oor 'n opeenvolging van leeftye te vervolmaak; en Geeste kan met die lewe kommunikeer en ook in hul lewens ingryp. As mense leer die Spiritisme, ons is eintlik onsterflike Geeste wat tydelik bewoonbare, fisiese liggame op soek na morele en intellektuele verbetering bewaar. Wanneer Geeste nie beliggaam word nie, kan hulle mense beskerm en genees, maar hulle kan ook nadelige gevolge hê indien hulle nie genoeg verlig word nie, wat geestelike wanbalans skep (obsessie). Elke Gees het vrye wil en 'n unieke identiteit wat voortduur oor sy reïnkarnasies. In elke leeftyd versamel die Gees positiewe en negatiewe karma, as 'n produk van die moraliteit van sy optrede, wat sy evolusie vorm. Vir Kardec het die Spiritisme 'n wetenskaplike begrip van die verhouding tussen Geeste en mense aangebied. Sommige Geestes beskou egter Spiritisme as 'n filosofie, terwyl ander dit as 'n godsdiens beskou (Hess 1991, 1987).

Kardec se eerste boek, Die Geesboek (The Spirits 'Book), is in 1857 gepubliseer as 'n stel instruksies wat deur die geeste aan hom gegee is, en dit het binnekort bekend geword in Frankryk. Sy volgende boeke - Le Livre die Medias (Die Mediumboek, 1861), L'Évangile Selon le Spiritisme (Die Evangelie volgens Spiritisme, 1864), Le Ciel et l'Enfer (Hemel en Hel, 1865), en La Genèse, les Miracles et les Preditions selon le Spiritisme (Die Genesis, Wonderwerke en Premonisie Volgens Spiritisme, 1868) - almal het groot sukses in Frankryk geniet.

Spiritisme is na Brasilië geneem deur Brasiliaanse elite wat dit geleer het toe hulle in Frankryk was teen die einde van die negentiende eeu. Frankryk was destyds die metropolitaanse sentrum van kultuur, kuns en mode vir Brasiliaanse elite. Spiritisme het sedert sy ontstaan ​​in die land 'n wetenskaplike gesprek gevoer om sy beginsels te bevestig en die praktyk van sessies waarin volgelinge Kardec se boeke bestudeer, in te stel. Die jongste sensusdata toon dat hoewel die verklaarde aanhangers van die Kardesisme 'n klein deel van die bevolking uitmaak, hul aandeel groei: in 1991 was daar 1,600,000 aanhangers (1.1% van die bevolking), teen 2000 het hierdie getal toegeneem tot 2,300,000 (1.3% van die bevolking) bevolking), en in die sensus van 2010 was daar 3,800.000 Kardecist Spiritiste (2% van die bevolking). Die sensusdata weerspieël egter nie hoe wydverspreide spiritisme in die samelewing versprei word nie. Op die oomblik word daar meer as 4,000 100 boeke oor die onderwerp gepubliseer, 2009 gespesialiseerde uitgewers, en 'n groot aantal spiritistiese klinieke en hospitale, kindersorgsentrums, tegniese skole, biblioteke, boekklubs en kulturele sentrums, asook verskeie professionele persone. verenigings (Aubrée en Laplantine 205: 2017; Rocha XNUMX).

João Teixeira de Faria (ook bekend as João de Deus of Johannes van God), [Beeld regs] een van die bekendste mediums in Brasilië, stel homself voor as 'n medium wat "opgeneem" word deur geeste van afgestorwe dokters, heiliges en ander wat was merkwaardig in hul lewens. Soos in die spiritistiese leerstelling werk hulle deur hom om fisiese, geestelike en emosionele genesing te bewerkstellig. Sy genesingsentrum, die Casa de Dom Inácio de Loyola in die stad Abadiânia in Sentraal-Brasilië, was sedert die stigting daarvan meer as drie dekades gelede miljoene mediumistiese operasies (Bragdon 2011: 1; Moreira-Almeida, Gollner en Krippner 2009: 5; Rocha 2009a, 2009b, 2011, 2017).

João Teixeira de Faria is op 24 Junie 1942 gebore in die klein plattelandse dorpie Cachoeira da Fumaça, geleë in die sentrale Brasiliaanse staat Goiás; sy gesin het egter kort daarna na die nabygeleë stad Itapaçi verhuis, waar hy die grootste deel van sy vroeë jare deurgebring het. João was een van die ses kinders wat gebore is deur José Nunes de Faria, 'n lewenslange kleermaker en eienaar van 'n wassery, en Francisca Teixeira Damas, 'n huisvrou wat later, na die aanleg van geplaveide paaie in die klein dorpie, 'n klein hotel sou bedryf vul die gesin se inkomste aan. De Faria het die laerskool bygewoon in die Grupo Escolar Santa Teresinha in Itapaçi; hy het verklaar dat hy ná die tweede graad “uit die skool gegooi” is omdat hy lastig was. Hy het as doekesnyer gewerk in die maatwerk van sy vader in 'n onsuksesvolle poging om die moeilike finansiële situasie van sy gesin te verbeter. Hy het glo nooit geleer om te lees of skryf nie, maar hy het handelsvaardighede ontwikkel wat hom later sou bevoordeel.

Volgens die hagiografiese verslag van de Faria se lewe en geestelike loopbaan, het hy op negejarige ouderdom 'die eerste groot glimp van sy geskenk' beleef terwyl hy by familielede in die nabygeleë dorpie Nova Ponte gekuier het toe hy voorspel het dat 'n storm die stad sou verwoes. (Casey 2010). Sy profesie is onmiddellik geïgnoreer omdat daar geen sigbare teken van stormtoestande was nie; sterk winde het die dorp egter skielik getref en vyftig huise vernietig. Na aanleiding van hierdie ervaring het de Faria klein bedrae begin aanvaar vir die voorspelling van toekomstige gebeure en voorgestel aan die inwoners van die dorp behandelings wat verskillende kwale sou genees. Dit was egter eers sewe jaar later dat hy die transformerende ervaring sou ondergaan wat die aanvang van sy missie om siekes te genees, gedefinieër het. As gevolg van onvoldoende werksgeleenthede in Itapaçi, het die Faria in die middel 1950's deur Brasilië begin ronddwaal op soek na werk. Volgens sy eie verslag, ly hy aan honger en uitputting, stop die sestienjarige de Faria by 'n nabygeleë stroom om te bad toe hy deur 'n pragtige jong vrou, [afbeelding regs], genader word wat hy later as Saint Rita van sal identifiseer. Cascia. Die twee het die grootste deel van die middag in gesprekke deurgebring, waartydens sy hom aangeraai het om bloot '' lief te hê en in 'n hoër wese te glo '' (Cumming en Leffler 2007: 5). Met die terugkeer na die rivier die volgende oggend sien de Faria 'n ligkolom waar die vrou sit en hoor hoe haar stem hom beveel om na die nabygeleë Spiritistiese Sentrum van Christus die Verlosser te gaan. De Faria verplig die geestelike sentrum in Campo Grande, maar flou toe. Nadat hy sy bewussyn herwin het, was hy verbaas om hom in die middel van 'n verduisterde skare te bevind wat vir hom gesê het dat sy liggaam deur die gees van koning Salomo 'ingewerk' is en daarna 'n paar uur lank operasies gedoen het. Hy het hierdie rekening aanvanklik ontken, opwat sy bewussynsverlies toeskryf aan honger en uitputting, waarop die direkteur van die sentrum hom teruggeneem het na sy huis om hom te voed en 'n kamer vir die nag aan te bied. De Faria het die volgende middag, op versoek van koning Salomo, na die sentrum teruggekeer, en die gebeure van die vorige dag is herhaal (Casey 2010; Cumming en Leffler 2007: 4).

Na 'n paar maande na sy ervaring in die Sentrum het de Faria ondergaan wat hy beskryf het as 'geestelike onderrig' van verskeie entiteite wat hom begelei het in die beginfase van die uitvoering van sy genesingsmissie. Nadat hy die plaaslike titels "Medium João" of "John the Healer" (Portugees, João Curador) verwerf het, spandeer de Faria die volgende vyf jaar deur Brasilië te reis, plaaslik te reis, opportunisties te werk en genesingsdienste uit te ruil vir kos, klere, skuiling, en geld. Gedurende sy reise is hy met herhaalde episodes van konflik teëgekom, terwyl hy gekonfronteer word met teenstand van die gevestigde mediese en godsdienstige owerhede, asook ander skeptici wat sy vermoë om te genees, bevraagteken het. Hy het voor talle fisieke konfrontasies, arrestasies en gevangenisstraf te staan ​​gekom, waarvan baie op grond van ongelisensieerde medisyne-praktyk. Na die stigting van die nuwe hoofstad, Brasília, in 1960, soos baie ander wat daarheen getrek het vir werkgeleenthede, het João daarheen verhuis en 'n aantal jare 'n kleremaker by die weermag gekry. Terwyl hy aanvanklik sy militêre en geestelike lewens apart gehou het, het de Faria 'n ervaring gerapporteer waarin hy, nadat hy deur 'n entiteit opgeneem is, die beseerde been van 'n dokter suksesvol behandel het. Na hierdie gebeurtenis het de Faria genesingsdienste vir militêre personeel en hul gesinne begin lewer. In ruil daarvoor kon hy deur Brasilië reis met beskerming teen toenemende vervolging.

In 1978, gelei deur geestesondernemings wat deur Francisco "Chico" Cândido Xavier, [Beeld regs], 'n beroemde Spiritis, sowel as de Faria se goeie vriend en mentor gepraat het, reis de Faria na die klein dorpie Abadiânia, nie ver van sy geboorteplek af nie. van Cachoeira da Fumaça, ten einde sy genesingsmissie uit te brei. Hy huur 'n klein gebou aan die kant van die hoofweg van die stad, waar hy genesing kan bied aan diegene wat op soek is na behandeling vir verskillende kwale en siektes. Hy het honderde mense per dag begin behandel en 'n sentrum geopen wat toegewy is aan die uitvoering van sy missie. Sedert daardie tyd het miljoene siekes en skeptici na die huis van Saint Ignatius Loyola (Casa de Dom Inácio de Loyola) gereis.

Talle hotelle en toeristegeriewe is in die klein agrariese stad Abadiânia gevestig om die toenemende toestroming van mense van regoor die wêreld te akkommodeer. Die stad se ekonomie het aansienlik gegroei as gevolg van Johannes van God se teenwoordigheid; dit bly egter grotendeels 'n boeregemeenskap. João besit self 'n beesplaas van duisend hektaar in die nabyheid van die Casa waar hy saam met sy vrou, Ana Keyla Teixeira Lorenço, woon (Casey 2010: 4). Drie dae per week reis hy die kort entjie na die Casa de Dom Inácio, sy 'geestelike hospitaal', waar hy van vroegoggend af werk tot die laaste genesing voltooi is en soveel as duisend elke dag uitvoer. Die persoonlike verslae onthul verhale van individue wat aangeraak word deur hul ervarings. Sommige het gekies om vir lang tye op die terrein of naby te bly; ander is terug huis toe en laat simbole van herstel soos krukke en rolstoele agter; en nog ander het vertrek sonder om die genesing te ervaar waarop hulle gehoop het. Sedert die stigting van die Casa meer as drie dekades gelede het miljoene na Abadiânia gestroom. Alhoewel die individuele berigte net soveel verskil as die siektes wat in die Casa aangebied word, bied die belangstelling wat hulle wek, sowel as die toenemende mediadekking 'n geleidelike toename in die aantal pelgrims tot wat beskryf word as die 'Lourdes van Suid-Amerika."
Vanaf 2000 het meer en meer vreemdelinge na die Casa de Dom Inácio gestroom, terwyl John van God ook na die buiteland gaan om internasionale genesingsgeleenthede te doen. Hy gaan byvoorbeeld jaarliks ​​na die VSA (na die Omega-sentrum, New York), sowel as Europa (meestal Duitsland en Switserland) om vierdaagse genesingsgebeure te doen. Dit het gegenereer 'n transnasionale geestelike gemeenskap wat uit die siekes bestaan, diegene wat geestelike groei, genesers, toergidse soek en volgens volgelinge geeste wat nie net in Brasilië genees nie, maar wie se magte nasionale grense oorskry. Omdat volgelinge die Casa as hul "geestelike tuiste" beskou, werk hulle op maniere om hul transnasionale verband met die Casa te behou wanneer hulle weg van Brasilië af is. Hulle kan verskeie kere na die genesingsentrum in Brasilië reis, of John of God meditasiesirkels in hul eie lande begin. Vier "geestelike uitbreidings" (soos die Casa noem die oorsese takke van die genesingsentrum wat deur John van God gesondig is) is in die afgelope jare oorsee gevestig: een in Nieu-Seeland, twee in Australië en een in die Verenigde State, wat sedertdien het gesluit. Daarom is dit hul nostalgie vir die Casa en die intensivering van globalisering (veral met beter en goedkoper vervoer en kommunikasie) wat die afgelope tien jaar die vinnige globale groei van die beweging gegenereer het (Rocha 2009a, 2011, 2017).

Leerstellinge / oortuigings

Spiritisme, die beweging waaruit die genesingsprosedures van João de Deus verkry is, berus op die basiese opvatting dat daar 'n geesteswêreld is, benewens die fisiese, waarneembare wêreld waarin ons leef. Mense het toegang tot die geesteswêreld met behulp van mediums, deur wie hul energie gekanaliseer word. Geeste sal die mediums "inkorporeer" en hul liggame gebruik om verskillende aksies uit te voer. Hierdie inlywing maak voorsiening vir die operasies wat uitgevoer word deur John of God, wat beweer dat hy meer as dertig geeste kanaliseer. Die geeste sluit in dié van koning Salomo; Dr. Oswaldo Cruz, wat erken word dat hy die geelkoors en builepesepidemies in Brasilië ingekort het; en Saint Ignatius Loyola, wat na bewering die vernaamste entiteit is wat deur Johannes van God gekanaliseer word (Rocha 2009a: 3). Die genesingsentrum is vernoem na Sint Ignatius van Loyola, vanweë Johannes van God se toewyding aan die heilige.

Johannes van God beweer dat hy self geen genesende vermoëns besit nie; eerder, dit is suiwer die werk van hierdie entiteite wat deur sy liggaam werk. Soos baie ander Brasiliane, is sy godsdienstige oortuigings en gebruike sinkreties. Hy beweer dat hy Katoliek is en 'n toegewyde van Sint Rita van Cascia en Sint Ignatius van Loyola (vandaar die naam van die genesingsentrum), en [Casa regs] en die Casa vertoon baie elemente van die Katolisisme, soos skilderye van heiliges op die mure. . John of God en die Casa bied egter 'n baie hibriede katolisisme aan wat die aanbidding van heiliges, geloof in reïnkarnasie en geeste, en Vrymesselary ('n organisasie verban deur die Katolieke Kerk) kombineer. Hy volg ook 'Spiritisme', 'n sambreelterm vir Kardecism en Umbanda-beoefenaars. Dit is belangrik dat hy beweer dat die Casa 'n 'geestelike hospitaal' is, 'n vaag genoeg term wat praktyke kan insluit wat afgelei is van Katolisisme, Kardecisme en Umbanda en die geestelike oortuigings van buitelandse volgelinge kan insluit.

Die verklaring van die proses waardeur die entiteite João se liggaam bewoon, berus op die sameloop van verskeie basiese godsdienstige idees. Die wortelidee is dat die siel of gees, wat beskryf kan word as 'n 'ewige wese', binne die 'dop' van die fisiese liggaam is. Verder word hierdie gees baie keer gereïnkarneer en wissel dit tussen die besetting van 'n fisiese liggaam in die waarneembare wêreld. Gewoonlik keer die gees na die dood van die liggaam terug na die geesteswêreld. In ooreenstemming met die basiese konsep van reïnkarnasie word die toekoms van die fisiese 'dop' wat die gees neem, bepaal deur die wet van karma, wat berus op die idee van vrye wil. Deur goeie dade in die fisiese wêreld te verrig, sal dit 'die posisie van ons siele in die hiernamaals verhef en verbeter', en ook sal verkeerde dade die siel se posisie in die geesteswêreld onderdruk. Daarom doen die geeste wat João se liggaam beset dit om karma te versamel wat tot voordeel van hul siele sal wees en sodoende hul daaropvolgende manifestasies in die fisiese wêreld (Pellegrino-Estrich 1997).

Kardecism en Umbanda se begrippe karma en reïnkarnasie verklaar nie net die basis waarop Johannes van God se liggaam opgeneem is nie, maar ook die teenwoordigheid van siektes wat hulle probeer behandel, rasionaliseer. Hulle verduidelik die bestaan ​​van siekte op drie basiese maniere. Siekte kan die manifestasie wees van negatiewe karma vir ongunstige optrede wat in 'n vorige leeftyd uitgevoer is; dit kan voorkom as gevolg van die kwesbaarheid van die liggaam wanneer dit deur 'n 'laer' gees beset is; en dit kan gebeur omdat die siel, voordat hy weer die fisiese wêreld binnegaan, 'n lewe van siekte gekies het om geestelik te vorder. Ongeag die spesifieke rede vir siekte, beweer Kardecism dat die genesingsproses fisies, emosioneel of geestelik kan manifesteer, en verder dat geen kwaal, hetsy dit liggaamlik of sielkundig is, 'n mens wat geestelik gereed is, kan genees nie. Johannes van God gebruik hierdie idee van geestelike gereedheid om die verskil tussen die twee soorte operasies wat deur die entiteite uitgevoer word, te beskryf. Hulle bied beide 'sigbare' operasies, wat op die fisiese liggaam uitgevoer word, en 'onsigbaar', of diegene wat geen fisiese kontak benodig nie, en is die produk van die entiteite wat die liggaam direk van binne genees. Hy beweer dat sigbare chirurgie sonder doel is, maar omdat baie pasiënte wat nie geestelik gereed is om te genees nie, moet sien dat die prosedure op hul eie liggaam uitgevoer word om oortuig te wees van die werklikheid van die behandeling "(Moreira-Almeida, Gollner, en Krippner 2009: 19). Kortom, Johannes van God voer sigbare operasies uit om vertroue te gee in diegene wat min vertroue het in die genesingswerk van die entiteite.

Johannes van God merk op dat die genesing dadelik kan gebeur, maar meer dikwels kan dit weke, maande of jare neem om te voltooi, en soms vereis dit verskeie besoeke aan die Casa. Een man, wat beweer dat hy genees is van dikdermkanker by die Casa de Dom Inácio, het gesê dat terwyl die geestesentiteite sestig persent van die genesing voltooi, die res van die proses afhanklik is van die individu (Casey 2010: 11). Daar is 'n aantal faktore wat hierdie veertig persent uitmaak, wat die genesings- en / of herstelverhouding van 'n individu wat deur die entiteite geraak word, beïnvloed. Net soos sommige karma kan verduidelik, kan die genesingsproses ook versterk word of verhinder word deur karma, en dit kan die ophoping van positiewe effekte verg om vorm te vorm. Die meerderheid van individue sal 'n transformasie van hul fisiese of geestelike omstandighede moet ondergaan, insluitend 'n verandering in die omgewing of wêreldbeskouings en houdings teenoor die lewe en medemens. Nog 'n verduideliking noem suiwer fisiese verskille in biologiese prosesse waarop die genesing afhanklik is, insluitende die tyd wat nodig is om vir weefsels te genees en selle te herstel (Pellegrino-Estrich 1997: 13). As gevolg van die aansienlike afwykings in genesings- en herwinningskoerse en die afhanklikheid van die geestelike en fisiese toestande van diegene wat behandeling soek, moedig João mense aan tot die beëindiging van enige mediese behandeling wat hulle voor of tydens hul besoeke ondergaan, insluitend die neem van voorskrif dwelms, chemoterapie, fisiese terapie, en sielkundige aandag (Moreira-Almeida, Gollner, en Krippner 2009: 19).

RITUELE / PRAKTYKE

Die genesingsproses by die Casa de Dom Inácio word hoogs gerasionaliseer en dikwels bevat spesifieke oortuigings rakende die suiwering en versterking van die gees. Die proses begin gewoonlik etlike dae voor aankoms by die sentrum. [Foto aan die regterkant] Diegene wat genesing soek, word voorgestel om oormatige fisieke aktiwiteit te vermy, te veel te eet en te veel sosiale aktiwiteite te beoefen voordat hulle na Abadiânia reis. Daarbenewens word gevra dat hierdie individue tyd moet afstaan ​​om te mediteer en na te dink oor die spesifieke kwaal waarvoor hulle behandeling soek en probeer om in 'n rustige toestand te kom. Laastens, met aankoms, word voorgestel dat wit klere gedra word, sonder gordels of stywe materiaal wat die middellyf of bandjies wat deur die hart gedra word, beperk. Volgens John of God laat dit die persoon se aura duideliker sien en sodoende 'n effektiewer genesing bevorder (Casey 2010: 6; Official Casa Guide-Intervention nd).

Voor die uitvoer van genesings, John van God, wat op hierdie punt nie opgeneem is deur enige entiteit, mediteer in 'n klein vertrek aan die buitekant van die Casa voordat hulle die 'huidige huidige kamer' betree. [Beeld aan die regterkant] Twintig tot dertig mediums sit daar en mediteer en skep 'n geestelike 'stroom' wat na bewering die geestelike entiteite help om operasies uit te voer. Hier staan ​​hy voor 'n tafel met 'n houtkruis en vra dat 'sy hande gelei word in die werk van die dag' voordat hy die Onse Vader opsê (Pellegrino-Estrich 1997: 10). Na voltooiing van die voordrag kom 'n entiteit sy liggaam binne en neem hom sodoende volledig in. João beskryf die inlywing van sy liggaam as 'n gevoel van hitte wat duiseligheid veroorsaak, gevolg deur 'n akute gevoel van vrede en geluk. Daarna word sy eie bewussyn opgeskort en dien sy liggaam as 'n vaartuig waardeur die entiteit sy werk kan uitvoer. Slegs een entiteit kan Johannes van God se liggaam tegelyk binnegaan, en die gees sal soms sy teenwoordigheid op João se spreekwyse en houding bekend maak. Daar is gesê dat hy meer "doelbewus" beweeg, en getuies getuig van 'n merkbare intensiteit in sy oë, wat na bewering donkerder word (Casey 2010: 6; Karn nd).

Johannes van God, 'n eenheid, voer elke dag twee genesingsessies uit. Die eerste begin om 8:00 met twee gebede (die Onse Vader en groet Maria), en die eerste reël wat geroep moet word, is vir 'n operasie vir diegene wat Johannes van God voorheen gesien het en vir wie hy operasies voorgeskryf het. Hulle word na 'n agterkamer gestuur en opdrag gegee om te sit en hul oë toe te maak. Op daardie stadium kom Johannes van God na die kamer en vra of iemand van hulle 'n sigbare operasie wil ondergaan. Hulle word dan na die kamer geneem waar ander "tans" sit. Diegene wat onsigbare genesings sal ontvang, word aangesê om hul hande oor die liggaamsdeel waarvoor hulle behandeling soek, of as daar meer as een is, oor hul harte te plaas. 'N Assistent bid dan toegelaat voordat João binnekom en verklaar:' 'In die naam van Jesus Christus is julle almal genees. Laat wat in die Naam van God gedoen moet word '”(aangehaal deur Pellegrino-Estrich 1997: 10). Na die opsomming van hierdie frase word alle onsigbare genesings voltooi en João-in-entity vestig sy aandag op diegene wat sigbare genesings soek, en begelei dit na die hoofsaal, 'n groot, oop kamer, vir chirurgie.

João voer elke dag twee sigbare chirurgiese sessies uit. Hulle word in die openbaar uitgevoer voor ander wat daar is om te genees of om hul genesingskragte te verbeter, en hul familielede. Gedurende die sessie staan ​​diegene wat wag op sigbare operasies langs mekaar teen die muur aan die voorkant van die kamer, terwyl hulle gewoonlik bly staan ​​terwyl João-in-entity vinnig, dikwels teaterprosedures op hul lyf uitvoer. Die operasies bestaan ​​gewoonlik uit die insnyding van die liggaam, wat soms hegtings benodig, en korneale skraapwerk wat met skalpels of gewone kombuismesse gedoen word. 'N Ander gebruiklike prosedure sluit in die toevoeging van 'n gaaspunt met 'n paar sentimeter in die neusgat van die pasiënt, waarop dit kort gedraai word voordat dit verwyder word. Elke sigbare operasie word gewoonlik binne enkele minute voltooi. Na die voltooiing van 'n operasie sal João-in-entity vinnig na die volgende pasiënt in die ry beweeg, gewoonlik sonder om sy hande of instrumente tussen die prosedures te was. Behalwe dat die antiseptiese middel nie gebruik word nie, word geen verdowingsmiddels toegedien voor die operasie nie. Pasiënte rapporteer egter nie pyn tydens die prosedures nie en ook nie infeksie nie. Onmiddellik na die operasie word die pasiënte na 'n herstelkamer geneem, waar hulle gemonitor word totdat hulle sterk genoeg is om te vertrek (Moreira-Almeida, Gollner en Krippner 2009: 12; Rocha 2017).

Na die operasies keer João-in-entity terug na die hoofstroomkamer waar hy 'n reeks mense ontvang wat met hom gaan konsulteer. By die kontak maak die entiteit wat João bewoon, na bewering 'n "sekonde-erkenning ... van elke persoon se 'bloudruk' ', wat' vorige lewens, huidige situasie, siekte en geestelike bewustheid 'insluit (Pellegrino-Estrich 1997: 10). Die medium bring ongeveer twintig sekondes saam met elke persoon deur voordat hy 'n behandeling voorskryf, soos kruiemedisyne, instruksies om in 'n ander huidige kamer te sit, onmiddellike onsigbare chirurgie, 'n operasie wat uitgevoer word deur 'n ander entiteit wat tans nie in João woon nie (in welke geval die persoon moet terugkeer vir genesing, 'n seën of groepsgebed wat gewoonlik 'n paar minute duur), om in die waterval in die omgewing te bad, of om 'n kristalbed te behandel. Kristalbeddens word gevorm deur 'n plastiekstaander met sewe silindriese “vingers” aan die bokant. Elke vinger bevat 'n gloeilamp van 'n ander kleur en 'n kristalkwarts en 'moet oor 'n chakra geplaas word', of liggaamlike energieveld, [Afbeelding regs] 'terwyl die pasiënt in die bed lê' (Rocha 2009: 5) . Terwyl hy in sy stoel in die kamer van die medium sit, sal Johannes van God kortstondig ontmoet, van enkele honderde tot meer as duisend mense totdat die laaste persoon gesien is. Aan die einde van elke dag se werk in die Casa, hou João-in-entity 'n gebed op; na voltooiing sal die entiteit sy liggaam verlaat.

Na operasies moet pasiënte na hul gastehuise terugkeer en vier-en-twintig uur rus, en vermy om iets swaar op te tel of om sosiaal te verkeer. Hulle word aangeraai om nie vir dieselfde tyd na die hoofsaal van die Casa of die huidige kamers terug te keer nie, want daar word gesê dat die energieveld gedurende hierdie tydperk oop is en prosesse wat daarin voorkom, kan die genesing belemmer. Diegene wat die Casa binne 'n week na die ingryping verlaat, moet nie hul tasse optel nie en moet agt dae na vertrek oefen. Op die sewende aand na die behandeling, nadat 'n glas water langs die bed geplaas is, gevolg deur 'n beroep op Saint Ignatius Loyola om 'geestelike steke te verwyder', word dit aangeraai om nie later as middernag in wit klere te gaan slaap nie. Die persoon moet onverstoord in die slaap rus tot vyfuur vóór die oggend en moet na wakker word 'n gebed opsê en die water drink (Official Casa Guide-Intervention nd). Daarbenewens is daar veertig dae vir diegene wat hul eerste ingryping ondergaan het en agt dae vir daaropvolgende behandelings, daar is verskeie verbods wat gevolg moet word. Dit sluit in verskeie dieetbeperkings wat die Casa om verskillende redes beweer. Pittige kosse verlig die spysverteringstelsel en lei die aandag af van die genesingsproses en bevrugte eiers, omdat dit lewe bevat. Verder is alkohol verbode, aangesien dit nie net die biologiese genesingsproses inmeng nie, maar ook die gees kan verswak en die aandag trek. van lae gemoedstoestande wat aan die siel kan heg, wat die kwesbaarheid van die liggaam en siel van die persoon benut. Laastens is seksuele verhoudings verbode aangesien dit 'die energie van die pasiënt met die van 'n ander persoon kan meng' en / of 'die energie van die liggaam' kan versteur tydens die genesingsfase met fisiese energieë (Pellegrino-Estrich 5: 00; Rocha 1997: 12 , 2009: 5). Die riglyne wat deur die Casa uiteengesit word, moet noukeurig gevolg word, ongeag die tipe prosedure wat uitgevoer word of die persoon wat die behandeling soek, die prosedure op die terrein ontvang het al dan nie.

ORGANISASIE / LEADERSHIP

 In 1979, terwyl hy in die nabygeleë dorp Anápolis woon, het John of God 'n boodskap van sy vriend en mentor Francisco Chico Cândido Xavier ontvang. Hy het hom aangestel om 'n genesingsentrum te stig. Die boodskap wat na bewering aan Xavier uit die gees van Bezerra de Menezes oorgedra is, het hom gerig om 'n genesingsentrum in die klein dorpie Abadiânia te vestig. De Faria het 'n klein, eenkamer-gebou in die dorp nagekom en aangekoop. Hy het dadelik met die burgemeester van Abadiânia, Sr. Hamilton Pereira, die Faria as beskermde individu in die dorp gevestig. Na kontak met die Mediese Vereniging van Goiás kon Sr. Hamilton verseker dat die staat die Faria sou toelaat om sy geestelike genesing te beoefen sonder om die voorwaarde dat hy 'n permanente sentrum vestig. In reaksie op hierdie ooreenkoms het Sr. Hamilton die land geskenk waarop Johannes van God die Casa de Dom Inácio gebou het. [Image regs]

Modellering van die sentrum na 'n visie wat hy ontvang het van Saint Ignatius, die Faria beweer die Casa is 'n geestelike hospitaal. Die voorkoms van die gebou is in ooreenstemming met hierdie eis, soveel vergelyk sy uitleg en estetika as dié van 'n hospitaal. Die hoofgebou is wit binne en buite geverf, met 'n blou band op die binnemure wat van ongeveer drie voet bo die vloer geverf is. Die Casa self is gebou rondom 'n sentrale saal, waar sigbare operasies uitgevoer word, wat lei tot 'n groot tuin en loopbaan in die voorkant van die terrein. Daar is vier kamers wat 'n halfsirkel om die hoofsaal vorm, waarvan die eerste die herstelkamer is, met twaalf beddens waar pasiënte geneig is om vrywillige verpleegkundiges dadelik na operasies te volg totdat hulle fisies kan verlaat.

Langs die herstelkamer is een van die twee "huidige kamers" of meditasie kamers, waar twintig tot dertig mediums was genooi deur die gees entiteite mediteer genesende energie genereer wat gesê word deur die kamer te versprei, die entiteite help om genesing te doen. Die kamer bevat verskeie rye bank sitplekke, geskei in die middel van 'n loopbrug, wat lei tot 'n tweede huidige kamer ..

Die tweede huidige kamer is baie soortgelyk aan die eerste. [Image regs] Dit bevat rye banke waarop vyftig mediums mediteer. 'N Pad tussen die rye banke lei na 'n groot stoel agter in die kamer, waar João-in-entiteit sit wanneer hy behandelings voorskryf. Die vierde kamer is die plek van onsigbare operasies. In die omgewing van die Casa is verskeie geboue, insluitende 'n kombuis waar gratis reisgeriewe aan die sentrums, pasiënte of andersins, 'n kafeteria, toiletstrukture, administratiewe kantore en 'n apteek verskaf word waar die kruiebehandelings verwerk en versprei word. Meer as 250-mense, meestal individue wat voorheen by die Casa genees is, word deur die hulpgeboue versprei, waar hulle gereeld hul tyd vrywillig. Daar word egter slegs een vrywilliger aan die administratiewe rekords gebou toegeken, waar hy of sy twee dae per week vrywilligers aanbied. Die kompleks bevat ook 'n groot tuin en genoeg spasie vir die parkeer van persoonlike voertuie sowel as groot busse. Die hele sentrum is omring deur 'n heining (Pellegrino-Estrich 1997: 9-10).

Verskeie gastehuise omring die Casa. Een voorbeeld is die Rei Davi-hotel, wat besit en bestuur word deur Heather Cummings, a student van sjamanisme. [Beeld regs] Toe Cummings na die Casa de Dom Inácio in die laat 1990s as 'n geestelike soektog gery het, het 'n transformatiewe ervaring ondergaan wat haar gelei het om permanent na Abadiânia te verhuis om diegene wat behandeling wou hê, te lei. Sy is nou 'n toergids en bring buitelanders verskeie kere per jaar 'n paar keer per jaar. Rei Davi, bied hulle behuising en basiese geriewe, terwyl hulle hulle deur die behandelingsproses, die verskillende huidige kamers en die herstelproses lei. Aangesien sy vloeiend Engels, Portugees, Spaans en Frans is, dien sy ook as 'n vertaler vir diegene wat 'n taalgrens ondervind (Casey 2010: 4).

Terwyl dit algemeen was vir diegene wat genesing van Johannes van God soek om persoonlik na Abadiânia te reis, het die Faria die afgelope jare in plekke buite Brasilië begin verskyn. Sedert 2000, het João begin om oor die hele wêreld te reis en dienste te lewer wat soortgelyk is aan dié wat by die Casa uitgevoer word. Die Faria gaan gewoonlik Vrydagaand Abadiânia vir hierdie reise vertrek na die voltooiing van sy werk by die Casa, wat Woensdagoggend terugkeer na die sentrum om genesings by die Casa de Dom Inácio te hervat.

Johannes van God voer ook 'n verre genesing uit, dit wil sê, familielede, vriende of gidse kan 'n foto van die persoon wat behandeling soek, saambring. Die foto's word aan João-in-entiteit gewys, en hy kan 'n kruisie op die prent teken, wat aandui dat die persoon op 'n stadium die reis na die Casa moet maak vir behandeling. Elke persoon wat 'n foto stuur, is egter voorgeskrewe kruie, wat terug gestuur word met wie die beeld aangebring is. Meer onlangs is foto's per e-pos aan die Casa gestuur. Hierdie beelde word op dieselfde wyse behandel as dié wat met 'n verteenwoordiger gestuur word. Dit word ook al hoe meer gebruiklik om DVD's van die medium-uitvoerende operasies te kyk. Die idee is dat daar 'n verband tussen die persoon en die genesingsentrum gevestig word en dat sommige van die terapeutiese stroom deur die video's oorgedra word. Praktisyns van hierdie metode het sensasies soortgelyk aan dié wat ervaar word deur persone wat by die Casa genees is, gerapporteer. Ten slotte is kwarts kristalle sowel as kristalbeddings beskikbaar gestel vir aankoop deur die Casa, wat na berig word dat pasiënte die helende energie van die sentrum by hul huis kan neem by vertrek. Miskien kan hulle later op reis na Abadiânia vir verlengde behandeling (Rocha 2017 ).

Kwessies / UITDAGINGS

Sedert hy vyf jaar gelede sy genesende sending begin het, het João konsekwent ondersoek en opposisie uit verskeie bronne ondervind, insluitende mediese en godsdienstige owerhede en ondersoekende joernaliste. Bewerings het bedrieglike mediese praktyk, seksuele misbruik en wanbesteding van fondse ingesluit. Dit is die voormalige stel koste wat die meeste aanhoudend was. Hy het alle aanklagte geweier. Met betrekking tot die wanbesteding van fondse het De Faria daarop gewys dat hy gratis operasies aanbied en dat hy 'n minimale fooi hef vir die aankoop van kruiemiddels wat hy lewer. Hy erken dat hy donasies aan die Casa aanvaar, maar hy beweer dat hy nie hulle versoek of sy behandeling afhanklik maak van donasies nie. Tot onlangs was daar geen formele ondersoeke van seksuele misbruik of finansiële onreëlmatighede nie.

In die beginjare van sy praktyk, terwyl hy plaaslik gereis en genees het, is Johannes van God verskeie kere gearresteer en gevange geneem, meestal op aanklagte van medisyne-beoefening sonder lisensie. Hy is egter gereeld vrygespreek nadat hy genesings aan plaaslike owerhede en die personeel van die gevangenisstelsel gedoen het. Namate sy sigbaarheid toegeneem het, het hy genesingsdienste begin lewer vir 'n aantal belangrike politieke figure in verskillende Brasiliaanse stede en daarna 'n beskermde individu in sommige dele van die land geword. Desondanks was hy gedurende sy loopbaan in konflik met mediese owerhede betrokke aangesien psigiaters 'n jarelange opposisie teen Spiritisme gehad het as 'n bron van geestesongesteldheid (Krippner 2008; Moreira-Almeida et al. 2005). Die opmerklikste geval het in 1981 plaasgevind toe João aangekla is vir die onwettige praktyk van medisyne. Die verhoor is in die stad Anápolis, net buite Abadiânia, gehou. João het aansienlike openbare steun geniet, en is vrygespreek. Die besluit het egter die teenkanting tot gevolg gehad van 'n groep onder leiding van 'n dokter van Anápolis wat João se sluipmoord op 17 Augustus 1982 gepoog het (Pellegrino-Estrich 1997: 12). In 1995 is João 'n dagvaarding deur die Regionale Mediese Raad van Espírito Santo aangebied en in 2000 staan ​​hy in die Brasiliaanse howe tereg op aanklagte. Die aanklagte is in albei gevalle uiteindelik laat vaar omdat “João se kontakte met owerhede wat hy genees het, gehelp het om hom van alle bewerings te verwyder” (Rocha 2009: 151).

Alhoewel João oortuigings in die hofstelsel vermy het, het sy behandelingsmetodes voortdurend ondersoek. Die uitkomste van hierdie ondersoeke het gewissel. Byvoorbeeld, die Amerikaanse Kankervereniging, wat 'n dokument in 1990 gepubliseer het wat die doeltreffendheid sowel as die egtheid van mediumistiese chirurgie uitwys, beweer dat geestelike operasies gereeld opgevoer word en van twyfelagtige waarde. Die Vereniging het spesifiek beweer dat daar geen definitiewe bewyse is wat daarop dui dat hierdie operasies effektief is in die behandeling van kanker nie.

Sommige ander mediese groepe was ietwat minder krities, wat daarop dui dat hierdie operasies pasiënte toelaat om toegang te verkry tot geneesstellings wat reeds bestaan, maar dormant in die brein is. Daarom, terwyl die individue in staat is om hulleself te genees sonder om geestelike ingryping te ontvang, is baie onbewus van hierdie vermoë sonder leiding van 'n geestelike geneser, soos die Faria.

Die Amerikaanse media het op 'n meer verkennende, genuanseerde manier oor de Faria berig. Op 14 Julie 2005 het die program "Primetime" van die Amerikaanse Broadcasting Corporation 'n dokumentêre film van een uur uitgesaai wat die vordering dopgehou het van vyf individue wat na João behandeling gesoek het vir verskillende toestande, waaronder 'n breingewas (Matthew Ireland), borskanker, 'n afgesnyde rugmurg (Annabel Sclippa), Lou-Gehrig-siekte (ALS) (David Ames) en chroniese moegheidsindroom (Mary Hendrickson). 'N Latere opvolg van die dokumentêre program het in die geval van die program opmerklike verbeterings in drie gevalle aan die lig gebring: die breingewas van Matthew Ireland het gekrimp nadat hy 'n paar jaar in Abadiânia gewoon het, het Annabel Sclippa beweer dat, hoewel sy nog nie kon loop nie, sy weer herwin het. 'n bietjie sensasie in haar bene, en Mary Hendrickson het berig dat sy haar chroniese moegheidsimptome aansienlik verbeter het. Ten tyde van die verfilming het David Ames ná sy diagnose tien jaar oorleef, 'n prestasie wat slegs tien persent van diegene wat geraak is, getoon het. Ames het aktief by die Casa betrokke geraak. Hy verhuis na Abadiânia en stig 'n ondersteuningsgroep vir besoekers aan die webwerf, 'Heaven's Helpers'. In 2008, drie jaar na die verfilming van die dokumentêr, sterf Ames egter aan ALS ("David Carver Ames" 2008). Die laaste onderwerp, Lisa Melman van Johannesburg, Suid-Afrika, het berig dat haar borskanker verswakkend geword het, maar dat dit minder vinnig as wat verwag is, gevorder het. Die dokumentêr bevat ook kommentaar van dr. Mehmet Oz, 'n bekende Amerikaanse chirurg, wat verskeie moontlike verklarings aangebied het vir die verskillende verbeterings wat die gevalle bestudeer is, waaronder psigosomatiese invloed en 'n direkte stimulasie van die hipofise. Oz het tot die gevolgtrekking gekom dat hy of hy 'n geneser is wat talente gevind het wat hy van nature in hom het en mense kan help - of hy is mal. " Oz het ook gesê dat hy, hoewel hy nuuskierig was, sy pasiënte nie na João sou verwys nie ('Is' Johannes van God ''n geneser of 'n Charlatan? "2005).

'N Baie gunstige verslag oor João en die Casa de Dom Inácio is in Oprah Winfrey's gepubliseer O Magazine in November 2010. [Beeld regs] Die artikel is geskryf deur die hoofredakteur van die publikasie, Susan Casey, wat na Brasilië gereis het om die hulp van João de Deus te soek om die aanhoudende verswakkende hartseer te oorkom na die skielike dood van haar vader. In 2008. Die artikels het haar ervaring in die Casa de Dom Inácio uiteengesit, en Casey is daarna op die Oprah Winfrey Show aangebied, waar sy 'n persoonlike weergawe van die genesing gegee het, sowel as beeldmateriaal wat deur navorsers gestuur is om Casey te vergesel. Die navorsers het die psigiater Jeff Rediger ingesluit. Later is daar 'n onderhoud met Casey en Rediger gevoer oor 'n aflewering van die program AC360 van The Cable News Network. Oprah Winfrey self het twee jaar later na die sentrum gereis, waar sy 'n onderhoud met de Faria en verskeie individue gevoer het wat die reis na Abadiânia onderneem het op soek na genesings en 'n dokumentêr vervaardig wat in Maart 2013 vrygestel is.

Johannes van God het gerugte oor seksuele misbruik al 'n aantal jare teëgekom. Dit het die eerste keer in 2005 in die openbaar verskyn toe die televisieprogram Primetime Live 'n gedeelte oor John of God uitgesaai het waarin hy navraag gedoen het oor 'n anonieme bewering, wat hy ten sterkste ontken het. Hy is drie jaar later onsuksesvol vervolg vir seksuele misbruik. Die situasie het dramaties verander toe meer as 300 vroue, die meeste anoniem, in die nasleep van die # MeToo-beweging seksuele oortredings by wetstoepassers aangemeld het (Flynn 2018). In Desember 2018 het John of God oorgegee aan wetstoepassingsowerhede na aanleiding van hierdie golf van beskuldigings. Sedertdien is hy drie-en-sestig jaar tronkstraf opgelê as gevolg van drie verskillende skuldigbevindings: die onwettige aanhou van ongeregistreerde wapens (drie jaar); verkragting van vier vroue (negentien jaar en vier maande); en verkragting en seksuele mishandeling van vyf vroue (veertig jaar). Hy het egter weens 'n harttoestand dikwels die gevangenis na die hospitaal verlaat. As gevolg van die hoë risiko vir besoedeling en dood weens die ouderdom van covid-2020 in die tronk in Maart 19 (hy was toe agt-en-sewentig), is hy in die huis-aanhouding geplaas en gedwing om 'n enkelarmband te dra.

Die televisiepersoonlikheid Oprah Winfrey, wat John of God in 2010 en 2012 gunstig ondervra en geprofileer het, het haar steun onttrek in die lig van die misbruik-aantygings. Haar webwerf is gewysig om te sê dat 'ek meegevoel het met die vroue wat nou na vore tree en hoop dat geregtigheid dien (Darlington 2018).

Egter baie buitelandse volgelinge het dit moeilik geglo die man op wie hulle vertrou en in hulle oë heilig was, was eintlik 'n seksuele roofdier. Sommige buitelandse toergidse, wat vroeër groepe saamgeneem het om die geneser te besoek, het die skandaal op sosiale media geringskat. Hulle het John die skuld gegee aan God se oortuiging oor die beweerde korrupsie in die Brasiliaanse regstelsel. Ander het die gevangenisstraf van die geneser toegeskryf aan vervolging van president Jair Bolsonaro, wat 'n Christen is. Daar is geen bewyse vir hierdie oortuigings nie. Oor die algemeen is hierdie skeptisisme meestal te wyte aan die feit dat buitelanders nie kennis dra van die Brasiliaanse samelewing nie en nie die nuus oor die saak teen Johannes van God in Portugees kan volg nie.

In 2019, die eerste jaar na sy eerste skuldigbevinding, het buitelandse toergidse steeds kliënte na die Casa de Dom Inácio (Johannes van God se geestelike hospitaal) geneem. Dit was sinvol omdat aanhangers geglo het dat daar 'n kristalplaat onder die Casa is wat die genesende energie aan die Casa verskaf. Daarom het hulle gedink dat hulle steeds genesing sou ontvang omdat hulle fisies in die genesingsentrum was.

Met die pandemie is die wêreldwye reis egter gestaak, en die Casa de Dom Inácio is deur die owerhede gesluit om die verspreiding van die virus te stop. Daarbenewens het Brasilië geweldig gely onder die pandemie, met 'n groot aantal sterftes per miljoen inwoners. Baie min buitelanders bly in die stad Abadiânia woon; negentig persent van die gastehuise is gesluit; vaste eiendomspryse het met sewentig persent gedaal. Ons kan sê dat die vonnisoplegging van die geneser en die pandemie tot die ondergang van hierdie beweging gelei het.

IMAGES

Beeld # 1: Hippolyte-Léon Denizard Rivail (Allan Kardec)., ..
Beeld #2: João Teixeira de Faria (Johannes van God).
Beeld #3: Saint Rita van Cascia.
Beeld #4: Koning Salomo.
Beeld # 5: Chico Cândido Xavier.
Beeld #6: Saint Ignatius Loyola.
Image #7: Die Genesing Sentrum in Abadiânia.
Beeld #8: Mediums mediteer om 'n geestelike "huidige" te genereer
Image #9: 'n kristal bed behandeling.
Image #10: Die geestelike hospitaal gebou.
Beeld # 11: Die "huidige" kamer.
Image #12: Die Rei Davi-hotel in Abadiânia.
Beeld #13: Johannes van God wat met Oprah Winfrey vergader.

Verwysings

"Oor Johannes van God." En WordPress.com. Toegang verkry vanaf http://guidetojohnofgod.wordpress.com/jog/  Op 5 Julie 2013.

Aubrée, M. en F. Laplantine. 1990. La Table, le livre et les Esprits: Naissance, evolution et actualité du movement social spirite entre France et Bresil. Parys: Éditions Jean-Claude Lattès.

Bragdon, Emma. 2011. "Spiritus Psigiatriese Hospitale in Brasilië." Internasionale Tydskrif van Genesing en Sorg. Toegang verkry vanaf http://www.wholistichealingresearch.com/112bragdon.html  Op 20 Julie 2013.

"Casa de Dom Inácio Gids vir Engelse Sprekende Besoekers." 2006. Vriende van die Casa. Toegang tot from http://www.friendsofthecasa.info/CasaGuideV2.1.pdf Op 5 Julie 2013.

Casey, Susan. 2010. “Leap of Faith: Ontmoet Johannes van God.” Oprah Magazine. Toegang verkry vanaf http://www.oprah.com/spirit/Spiritual-Healer-John-of-God-Susan-Casey Op 5 Julie 2013.

Cumming, Heather en Karen Leffler. 2007. Johannes van God: Die Brasiliaanse geneser wat die lewens van miljoene aangeraak het. New York: Atria Boek.

Darlington, Shasta. 2018. "Beroemdesgenesers in Brasilië word daarvan beskuldig dat hulle volgelinge seksueel mishandel." New York Times, Desember 11. Toegang verkry vanaf https://www.nytimes.com/2018/12/11/world/americas/brazil-healer-john-of-god.html op 18 Desember 2018.

"David Carver Ames." 2008. San Francisco Chronicle, 7 September. Toegang verkry vanaf http://www.legacy.com/obituaries/sfgate/obituary.aspx?pid=117040324#fbLoggedOut Op 20 Julie 2013.

Flynn, Meagan. 2018. 'Die bekende Brasiliaanse geneser' John of God ', wat een keer deur Oprah aangebied is, gee oor op aanklagte van seksuele misbruik.' Washington Post, Desember 17. Toegang verkry vanaf https://www.washingtonpost.com/nation/2018/12/17/celebrity-brazilian-healer-john-god-once-featured-by-oprah-surrenders-sexual-abuse-charges/?noredirect=on&utm_term=.0336db002e1d op 18 Desember 2018.

Hess, Dawid. 1991. Geeste en Wetenskaplikes: Ideologie, Spiritisme en Brasiliaanse Kultuur. Staatskollege: Pennsylvania State University Press.

Hess, Dawid. 1987. "Die Baie Rooms van Spiritisme in Brasilië." Luso-Brasiliaanse oorsig 24: 15-34.

“Is 'Johannes van God' 'n geneser of 'n Charlatan? ' 2005. ABCNews.com, Julie 14 Toegang vanaf http://abcnews.go.com/Health/Primetime/story?id=939529&page=1#.Udxpom1NXKc Op 5 Julie 2013.

Kardec, Allan. 2006 [1857]. Die Boek van die Geeste. Brasilia, Brasilië: Internasionale Geestesraad.

Karn, Eileen. en "Oor Jon van God." HealingQuests.com. Toegang verkry vanaf http://www.healingquests.com/pages/about1.htm Op 5 Julie 2013.

Krippner, Stanley. 2008. "Leer van die Geeste: Candomble, Umbanda, en Kardecismo in Recife, Brasilië." Antropologie van Bewussyn 19: 1-32.

Moreira-Almeida, Silva de Almeida en Lotufo Neto. 2005. "Geskiedenis van 'Spirit Madness' in Brasilië." Geskiedenis van Psigiatrie 16: 5-25.

Moreira-Almeida, Alexander, Tatiana Moreira die Almeida, Angela Maria Gollner, en Stanley Krippner. 2009. "'N Studie van die Middelschirurgie van Johannes van God." Die Journal of Shamanic Practice 2: 21-31.

Pellegrino-Estrich, Robert. 2001. Die Miracle Man: Die lewensverhaal van Johannes van God. Kuranda, Australië: Triad Uitgewers.

Rocha, Cristina. 2017. Johannes van God: Die Globalisering van Brasiliaanse Geloof Geneesing. NY: Oxford University Press.

Rocha, Cristina. 2011. “Die vestiging van die John of God-beweging in Australië: genesing, basterheid en kulturele toeëiening.” Ethnologies 33: 143-67.

Rocha, Cristina. 2009a. "Op soek na genesing op transnasionale vlak: Australiërs, Johannes van God en Brasiliaanse spiritisme." TAJA (Die Antropologie Blaar van Australië) 20: 229-46.

Rocha, Cristina. 2009b. 'Kragverhoudinge in veldwerk: ondersoek na spiritisme in Brasilië.' Veldwerk in godsdiens spesiale uitgawe Godsdiens en Veldwerk in Latyns-Amerika  3: 145-60.

Rocha, Cristina en Kathleen McPhillips. 2019. “#MeToo haal geestelike genesers in: die geval van die Brasiliaanse Johannes van God.” Die gesprek. 22 Februarie 2019. Toegang verkry vanaf https://theconversation.com/metoo-catches-up-with-spiritual-healers-the-case-of-brazils-john-of-god-112215  op 5 Maart 2020.

Timson, Lia. 2019. “Brasiliaanse geestelike geneser 'John van God' tronk toe weens verkragtings.” Sydney Morning Herald, Desember 20. Toegang verkry vanaf https://www.smh.com.au/world/south-america/brazilian-spiritual-healer-john-of-god-jailed-for-rapes-20191220-p53lz3.html op 22 Desember 2019.

Winfrey, Oprah. 2012. “Oprah se besoek aan Johannes van God: u is presies waar u moet wees.” Oprah.com. Toegang verkry vanaf http://www.oprah.com/spirit/Oprahs-Experience-with-John-of-God-Oprah-on-Lifes-Journey Op 5 Julie 2013.

Post Datum:
14 September 2017
Update:
28 Mei 2021

Deel