Karma Lekshe Tsomo

Sakyadhita Beweging

SAKYADHITA BEWEGINGSTYL

1987: Sakyadhita International Association is gestig aan die einde van die eerste Internasionale Konferensie oor Boeddhistiese vroue, Bodhgaya, Indië.

1988: Eerste Sakyadhita Noord-Amerikaanse konferensie, Santa Barbara, Kalifornië.

1991: Tweede Sakyadhita Internasionale Konferensie oor Boeddhistiese vroue, Bangkok, Thailand.

1993: Derde Sakyadhita Internasionale Konferensie oor Boeddhistiese vroue, Sri Lanka.

1995: Vierde Sakyadhita Internasionale Konferensie oor Boeddhistiese Vroue, Leh, Ladakh.

1996: Tweede Sakyadhita Noord-Amerikaanse konferensie, Claremont, Kalifornië.

1997: Vyfde Sakyadhita Internasionale Konferensie oor Boeddhistiese vroue, Phnom Penh, Kambodja.

2000: Sesde Sakyadhita Internasionale Konferensie oor Boeddhistiese vroue, Lumbini, Nepal.

2002: Sewende Sakyadhita Internasionale Konferensie oor Boeddhistiese vroue, Taipei, Taiwan.

2004: Agtste Sakyadhita Internasionale Konferensie oor Boeddhistiese vroue, Seoel, Suid-Korea.

2005: Derde Noord-Amerikaanse konferensie Sakyadhita, Northampton, Massachusetts.

2006: Negende Sakyadhita Internasionale Konferensie oor Boeddhistiese vroue, Kuala Lumpur, Maleisië.

2008: Tiende Sakyadhita Internasionale Konferensie oor Boeddhistiese Vroue, Ulaanbataar, Mongolië.

2009: Elfde Sakyadhita Internasionale Konferensie oor Boeddhistiese vroue, Ho Chi Minh-stad, Viëtnam.

2011: Twaalfde Sakyadhita Internasionale Konferensie oor Boeddhistiese vroue, Bangkok, Thailand.

2013: Dertiende Sakyadhita Internasionale Konferensie oor Boeddhistiese vroue, Vaishali, Indië.

2015: Veertiende Sakyadhita Internasionale Konferensie oor Boeddhistiese Vroue, Yogyakarta, Indonesië.

2017: Vyftiende Sakyadhita Internasionale Konferensie oor Boeddhistiese vroue, Hong Kong.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Sakyadhita Internasionale Vereniging van Boeddhistiese Vroue is 'n globale alliansie wat gestig is aan die einde van die eerste Internasionale Konferensie oor Boeddhistiese Vroue wat in Bodhgaya, Indië, in 1987, onder die beskerming van Sy heiligheid, die veertiende Dalai Lama (b. 1935) gehou is. ook die hoofspreker. Die inisiatief vir die konferensie het van die Duitse non Ayya Khema (1923-1997) gekom; die Amerikaanse non Karma Lekshe Tsomo (b. 1944); en die Thaise professor Chatsumarn Kabilsingh (b. 1944, nou Bhikkhunī Dhammananda). Die organisasie het ten doel om Boeddhistiese vroue van verskillende lande en tradisies te verenig, hul welsyn te bevorder en hul werk tot voordeel van die mensdom te fasiliteer.

Sakyadhita (wat beteken "Dogters of the Buddha") het tans ongeveer 2,000-lede in vyf en veertig lande regoor die wêreld. Lidmaatskap is oop vir vroue en mans, lê en georden. Ongeveer twintig persent van die lede identifiseer as monastiek en tagtig persent nie. Nasionale takke van Sakyadhita is gestig in Kanada, Frankryk, Duitsland, Korea, Nepal, Spanje, Taiwan, die Verenigde Koninkryk en die Verenigde State. Nuwe takke word tans gevorm in Australië, Indonesië, Maleisië, Mongolië, Rusland en Vietnam.

Die missie van Sakyadhita is om 'n internasionale alliansie van Boeddhistiese vroue te vestig ten einde harmonie en dialoog tussen die Boeddhistiese tradisies en ander godsdienste te bevorder; om geestelike en sekulêre welsyn van die wêreld se vroue te bevorder; om te werk vir geslagsgelykheid in Boeddhistiese onderwys, opleiding, institusionele strukture en kloosteroordinering; om navorsing en publikasies aan te moedig oor onderwerpe van belang vir Boeddhistiese vroue; om medelydende maatskaplike aksie te bevorder tot voordeel van die mensdom; en om wêreldvrede te bevorder deur die leer van die Boeddha.

Sakyadhita werk op die voetsoolvlak en bied 'n kommunikasienetwerk onder Boeddhistiese vroue internasionaal. Die organisasie bevorder navorsing en publikasies oor Boeddhistiese vroue se geskiedenis en ander onderwerpe van belang. Dit ondersteun boeddhistiese vroue se inisiatiewe, insluitend onderwysprojekte, toevlugfasiliteite, opleidingsentrums, vroueskuilings, maatskaplike welsynsprojekte en maatskaplike geregtigheidsaktiwiteite. Om gelykheid te bevorder en geleenthede vir vroue in alle Boeddhistiese tradisies te skep, is dit moedig plaaslike konferensies en besprekingsgroepe aan. Die doel is om die wêreld se 300,000,000-Boeddhistiese vroue te bemagtig om vir vrede en sosiale geregtigheid te werk. (Die aantal Boeddhistiese vroue kan so hoog as 600,000,000 wêreldwyd wees, indien die Volksrepubliek van China ingesluit word.)

Tweejaarlikse internasionale konferensies [Beeld regs] bring lekkernye en nonne uit verskillende lande en tradisies saam om hul navorsing en ervarings te deel en projekte aan te moedig om die voorwaardes vir Boeddhistiese vroue, veral in ontwikkelende lande, te verbeter. Konferensies is gehou in Bodhgaya, Indië (1987); Bangkok, Thailand (1991); Colombo, Sri Lanka (1993); Leh, Ladakh, Indië (1995); Phnom Penh, Kambodja (1997-1998); Lumbini, Nepal (2000); Taipei, Taiwan (2002); Seoul, Suid-Korea (2004); Kuala Lumpur, Maleisië (2006); Ulaanbaatar, Mongolië (2008); Ho Chi Minh-stad, Vietnam (2010); Bangkok, Thailand (2011); Vaishali, Indië (2013); Yogyakarta, Indonesië (2015); en Hong Kong (2017). [Image to the right] Hierdie konferensies bevat dokumente, werkswinkels en optredes oor onderwerpe wat relevant is vir Boeddhistiese vroue. Die globale byeenkomste is oop vir almal, ongeag geslag, etnisiteit of godsdiens. Die tema van die eerste konferensie in Bodhgaya was "Boeddhistiese nonne in die samelewing." Daaropvolgende konferensies het gefokus op temas soos "Boeddhistiese Vroue in die Moderne Samelewing" Vroue en die Krag van Medelye, "" Vroue in Boeddhisme: Eenheid en Diversiteit, "" Vroue as Vrymesselaars, "" Dissipline en Praktyk van Boeddhistiese Vroue, Past en Hede, "" Boeddhistiese Vroue in 'n Globale Multikulturele Gemeenskap, "" Boeddhisme in Oorgang : Tradisie, Veranderinge en Uitdagings, "Eminent Boeddhistiese Vroue," "Boeddhisme by die Grassroots," "Medelye en Sosiale Geregtigheid" en "Hedendaagse Boeddhistiese Vroue: Oorweging, Kulturele Uitruiling en Sosiale Aksie." Die hoofspreker by die eerste konferensie in Bodhgaya was sy heiligheid die veertiende Dalai Lama. Keynote sprekers by die daaropvolgende konferensies het dignitaries soos Ranasinghe Premadasa, president van Sri Lanka, ingesluit; Haar Majesteit Rani Sarla, Koningin van Ladakh; Haar Majesteit Koningin Norodom Sihanouk, Koningin van Kambodja; Annette Shu-lien Lu, vise-president van die Republiek van China; en prinses Srirasmi Suwadee van Thailand, sowel as geleerdes en praktisyns soos Bhikkhunī Kwangwoo Sunim, Anne Carolyn Klein, Paula Arai, Sharon Suh, Eerwaarde Shundo Aoyama, Bhikkhunī Myeong Seong Sunim, C. Julia Huang, Bhikṣunī Thich Nu Khiet Minh, en Bhikṣunī Karma Lekshe Tsomo.

Sakyadhita het aanleiding gegee tot 'n aantal projekte om die welsyn van Boeddhistiese vroue te bevorder. Dit sluit in:

Sakyadhita Opleiding- en Meditasiesentrum, Katubedda, Moratuwa, Sri Lanka (Sakyadhita webwerf 2015).

Hierdie sentrum is gestig om onderwys en opleiding te verskaf aan nonne wat hoër ordinasie as 'n wil ontvang bhikkhunī (ten volle geordende non). Dit bied opleiding in meditasie, kloosterdissipline, leierskap, berading, gesondheidsorg en bemagtiging en berei nonne voor om die breër gemeenskap te dien. Die nonne voer Dhamma (Dharma) klasse vir kinders, sewe dae meditasie kursusse maandeliks, berading vir meisies in korrektiewe instellings, sowel as godsdienstige seremonies.

Jamyang Stigting (Jamyang Foundation webwerf 2016).

Jamyang Foundation het twaalf opvoedingsprojekte vir meisies en vroue in die Indiese Himalaja, drie laerskole vir meisies in Bangladesj en die Sanghamitra-stigting in Bodhgaya, begin en ondersteun. Die projekte bied algemene onderwys, Boeddhistiese studies in filosofie en debat, en opleiding in gesondheidsorg, omgewingsbewustheid en ander onderwerpe. Ses nonne van Jamyang Chöling Institute (Jamyang Chöling Institute Website nd), naby Dharamsala, Indië, die eerste projek gestig, het hul studies in die Boeddhistiese filosofie voltooi en die geshema graad in Mundgod, Suid-Indië, in 2016 (Jamyang Chöling Institute webwerf nd).

Sanghamitra Instituut, Bodhgaya, Indië (Sanghamitra Institute webwerf)

Sanghamitra Instituut is 'n sentrum vir leer, kultuur en die bemagtiging van vroue en meisies. Die instituut bied opvoedingsprogramme vir kinders en nonne uit die Himalaja-streek gedurende die wintermaande. Dit het 'n geletterdheidsprogram vir 120 plaaslike dorpskinders in 2011, gesondheidsopleidingsprogramme in 2014 begin en programme vir plaaslike dorpsvroue in 2014 aangepas. 'N Gemeenskapsgesondheidsorgkliniek vir vroue en meisies is tans aan die gang.

Sakyadhita Nunnery School (Sagaing, Myanmar)

Hierdie skool, formeel bekend as Sakyadhita Tilashin Sathin-daik, is in 1998 gestig onder die beskerming van Hiroko Kawanami, 'n lid van Sakyadhita. Die skool bied monnikopleiding en -onderrig in Pāli en Boeddhistiese geskrifte vir nonne, bekend in Birmaanse as tilashin. Die kinderskool is deur drie non-onderwysers gestig en is nou byna 200 tilashin wat tipies agt voorskrifte en baie addisionele reëls van opleiding onderneem.

Leerstellinge / oortuigings

In die sesde eeu van Indië het die Boeddha die gelyke potensiaal van vroue en mans bevestig om bevryding te bewerkstellig. Hierdie bevestiging verteenwoordig 'n beduidende afwyking van heersende sienings wat vroue hoofsaaklik gedefinieer het ten opsigte van hul voortplantingsfunksie en kapasiteit vir produktiewe arbeid. Die bhikkhunī Sangha (gemeenskap van Boeddhistiese nonne, bhikkhunī in Pāli, bhikṣunī in Sanskrit) is gestig deur Mahāprajāpatī, die Boeddha se tannie en pleegmoeder. Sedert sy ontstaan ​​is Boeddhisme uniek om die gelyke geestelike potensiaal van vroue en mans te erken. Ten spyte van hierdie egalitariese filosofie, bestaan ​​ongelyke sosiale strukture vandag in die meeste Boeddhistiese kulture. Vandag, die bhikṣunī Sangha  Oorleef hoofsaaklik in drie tradisies (Sjinees, Koreaans en Viëtnamees, alle Mahayana Boeddhiste), maar pogings om volle ordinering vir nonne te vestig of te herleef, is in Indië, Indonesië, Nepal, Sri Lanka, Thailand en elders aan die gang.

In onlangse dekades het feministiese bewustheid gegroei en vroue neem toenemend leierskaprolle in Boeddhistiese organisasies. Konferensies, retreats en publikasies wat fokus op die geestelike praktyk en ervarings van vroue word al hoe meer algemeen, soos vroue onderwysers (soos Khandro Rinpoche (b. 1967) en Jetsunma Tenzin Palmo (b. 1943)), Boeddhistiese vroue geleerdes soos Judith Simmer-Brown, Rita Gross (1943-2015), Janet Gyatso (b. 1949), Sarah Harding, Anne Carolyn Klein (b. 1947), Miranda Shaw (b. 1954), Jan Willis (b. 1948) , en die eerste generasie van geshemas of vroulike geleerdes van die Boeddhistiese filosofie in die Tibetaanse tradisie. (Die eerste geshema grade is toegeken deur die Veertiende Dalai Lama in 2016 tot twintig Tibetaanse nonne). Met beter opvoedkundige geleenthede en groter feministiese bewustheid, stel Boeddhistiese vroue fyn aannames oor vroue se intellektuele en geestelike vermoëns, geslagsgelykheid, gender-essensialisme en seksuele diversiteit aan, wat aanleiding gee tot belangrike debatte.

RITUELE / PRAKTYKE

Boeddhistiese vroue se lewens wissel van tradisie tot tradisie en van land tot land. Lekwemers se daaglikse toewydings kan insluit die aanbidding en aanbidding van die Boeddha voor 'n altaar in die huis, omringende nabygeleë tempels, die aanbied van voedsel en ander benodigdhede aan die monastici of armes, aan die gang van die pelgrimstogte aan heilige Boeddhistiese terreine, en die aanhalende Skrifte, gebede , of mantras. Die daaglikse praktyk van Boeddhistiese nonne is soortgelyk, maar is oor die algemeen meer intensief. Die nonne staan ​​vroeg in die oggend op vir sang en meditasie, skoon die kloostergronde, neem 'n vroeë ontbyt (dikwels vegetariër) en wy hulself aan hul toegewysde take. Hierdie take kan meditasie, skriftelike studies, onderrig, berading, administratiewe werk, interaksies met gemeenskapslede en donateurs insluit, en ander praktiese take wat betrokke is by die bestuur van 'n klooster. Verdere aktiwiteite word weekliks, maandeliks of jaarliks ​​gehou. Spesiale gebeure sluit in toegewyde praktyke, skriflesings, sangras, meditasie kursusse, berou-rituele, klasse en leerstellings vir die nonne en die leke gemeenskap, en die herdenking van gebeure in die lewe van die Boeddha of ander groot meesters.

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Sakyadhita International is sedert 501 as 'n globale alliansie geregistreer as 'n 3 (c) 1988-niewinsorganisasie in die staat Kalifornië om te werk vir die welsyn van Boeddhistiese leke en nonne. Die lede van die organisasie verkies elke vier jaar op grond van nominasies uit die lidmaatskap. Beamptes mag gelê of verordineer word. Hierdie beamptes begin op vrywillige basis met navorsing, publikasies, konferensies en ander aktiwiteite.

Sakyadhita het nasionale takke in 'n dosyn lande gevestig deur middel van 'n aansoekproses. Die nasionale takke kan hul eie beamptes kies, fondse insamel en aktiwiteite in ooreenstemming met die belange van hul nasionale lidmaatskap organiseer.

Kwessies / UITDAGINGS

Sakyadhita se doelwit was om gender ongelykhede in boeddhistiese gemeenskappe en gemeenskappe aan te spreek, en veral in Boeddhistiese instellings. Die tweejaarlikse Sakyadhita internasionale konferensies het forums aangebied om hierdie ongelykhede aan te spreek, solidariteit te ontwikkel en potensiële oplossings voor te stel, veral ten opsigte van toegang tot boeddhistiese onderwys, ordinering en institusionele leierskap. Sakyadhita het navorsing en geskrifte aangemoedig oor onderwerpe wat verband hou met Boeddhistiese vroue wat 'n heroorweging van geslagsbeginsels, verbods en ander struikelblokke moontlik gemaak het wat die volle deelname van vroue in Boeddhisme belemmer. In sommige lande is daar pogings aangewend om beter fasiliteite vir Boeddhistiese onderwys en meditasiepraktyke vir Boeddhistiese vroue, veral nonne, te vestig, maar blink ongelykhede bly. 'N Tekort aan gekwalifiseerde onderwysers en onvoldoende finansiële ondersteuning hou steeds aan programme vir vroue en meisies. Hierdie strukturele ongelykhede verhoed vroue se benadeelde status binne die meeste Boeddhistiese tradisies, veral in ontwikkelende lande. Geleenthede vir hoër ordinasie as bhikkhunīs is in Sri Lanka oopgemaak, maar is steeds gesluit vir vroue in Birma, Kambodja, Laos en nonne van die Tibetaanse tradisie. 'N Strategie om noukeurige stappe te doen om die strekking van volle ordinering in Sri Lanka te herstel en dit stadig na Thailand te bring, was effektief, maar het steeds sterk teenkanting van konserwatiewe monnike in hierdie tradisies.

Benewens die vyf voorskrifte van 'n Boeddhistiese lek, handhaaf 'n beginner-non (of monnik) selibaatheid en kan hy nog vyf voorskrifte onderhou: om te onthou Van ornamente en skoonheidsmiddels, sang en dans, hoë sitplekke of beddens, ontydige kos, en die hantering van silwer of goud. Die nege voorskrifte sluit die agt voorskrifte in, [Image regs] plus 'n voorskrif om liefdevolle vriendelikheid te genereer (Metta) aan alle lewende wesens. Die tien voorskrifte sluit die agt voorskrifte in, die voorskrif skei om van sang en dans af te hou en van skoonheidsmiddels en juweliersware in twee. Die tiende voorskrif is om te weerhou van die hantering van silwer en goud. Agt-en-nege-gebed nonne neem nie hierdie laaste voorskrif wat hulle toelaat om geld te hanteer nie. Nonne wat agt, nege of tien voorskrifte nakom, handhaaf 'n afvallige lewenstyl, insluitende selibaatheid. Hulle beslaan belangrike rolle in die samelewing as onderwysers, beraders en etiese voorbeelde, selfs wanneer hulle nie toegang het tot bhikṣunī koördinasie. Sommige argumenteer dat hul status op die kant van die manlike kloosterstigting hulle meer outonomie toelaat as wanneer hulle gereguleer word deur die agt gewigtige reëls wat ondergeskik is bhikkhunīs na bhikkus (monnike). Die agt gewigtige reëls vir bhikkhunīs sluit vyf reëls in wat hul afhanklikheid van die bhikkhus: bhikkhunīs moet respek betaal bhikkhus, maak nie saak hoe junior; om beide van mekaar te soek bhikkhu en bhikkhunī saGHAs (die orde van ten volle geordende nonne); om 'n uitnodiging te nooi bhikkhu twee keer per maand om aan te kondig; om hul reëns te behou, in 'n plek waar daar 'n plek is bhikkhu; en, in die geval van a sanghavesesa oortreding, word deur albei herstel saGHAs.

Sakyadhita is oop vir alle vroue (en mans), of hulle gelê is, geordineer of "nie gelê of georden nie." Alhoewel die organisasie aandag gevestig het op die afwesigheid van hoër ordinasie vir vroue in die Theravada en Tibetanse tradisies, van Sakyadhita sedert sy ontstaan ​​was om Boeddhistiese vroue internasionaal te verenig. Dit het dus 'n benadering geneem wat inklusief en respekvol is vir vroue se uiteenlopende paaie en lewenskeuses.

Sakyadhita het benewens die werk geskep om geleenthede vir vroue te kry om te kry om te kry, en het beoog om beide sekulêre en godsdienstige opvoedkundige geleenthede vir Boeddhistiese vroue aan te moedig en te fasiliteer. Dit beoog om die Boeddhistiese vroue se geskiedenis te herstel en die prestasies en bereiking van vroue in Boeddhistiese samelewings te verhelder wie se stories geïgnoreer is. Dit poog verder om kwessies van belang vir Boeddhistiese vroue te ondersoek, insluitend sosiale aktivisme, liefdadigheidsaktiwiteite en strategieë vir die onderhandeling van manlike oorheersende Boeddhistiese tradisies en instellings. Die doelwit is om bewus te maak van die belangrikheid van geslagsgelykheid in alle aspekte van die menslike samelewing deur die ervarings van Boeddhistiese vroue te dokumenteer.

Sakyadhita skep forums vir die bespreking van kontroversiële kwessies, soos rassisme, seksisme, politieke en godsdienstige onderdrukking, die uitbuiting van vroue en seksualiteit, insluitende seksuele misbruik. Een uitdaging is om bewustheid te verhoog onder meer bevoorregte Boeddhistiese vroue, wat geleenthede het vir onderwys en hoër onderwys, maar wat dalk nie bewus is van die ekonomiese, sosiale en politieke probleme wat vroue in ander lande ervaar nie.

Die Sakyadhita konferensies speel 'n kritieke rol, nie net in die oorbrugging van die uiteenlopende Boeddhistiese tradisies, maar ook in die oorbrugging van die opvoedkundige, ekonomiese, etniese, sosiale en taalverskille wat onder Boeddhistiese vroue bestaan. [Beeld regs] Opvoedkundige en ekonomiese beperkings raak die meerderheid Boeddhistiese vroue. Dit word weerspieël in die uitdagings om Boeddhistiese vroue op internasionale forums te verteenwoordig. Byvoorbeeld, hoewel Sakyadhita raadgewende status in die Ekonomiese en Sosiale Raad van die Verenigde Nasies (ECOSOC) het, is daar min Boeddhistiese vroue wat beide Engelssprekend en ekonomies kan reis na vergaderings en konferensies. Sakyadhita se rol in die aanmoediging en aktiewe uitbreiding van opvoedkundige geleenthede vir Boeddhistiese vroue is dus van kardinale belang.

IMAGES 

Beeld # 1: Kulturele optredes word op alle Sakyadhita-konferensies aangebied. Wilis Rengganiasih Endah Ekowati van Indonesië voer 'n liedjie getiteld "Samsara."
Image # 2: Plaaslike en internasionale organiseerders open die 14th Sakyadhita Internasionale Konferensie oor Boeddhistiese Vroue in Yogyakarta, Indonesië, in 2015.
Beeld # 3: nonne van agt voorskrifte uit Myanmar en 'n Koreaan bhikkhunī sluit hande aan om die welsyn van die wêreld se Boeddhistiese vroue te bevorder.
Image #4: Asiatiese en Westerse nonne wat in die Tibetaanse en Viëtnamese tradisies oefen, mediteer saam op 'n kulturele toer na Borobudur, 'n negende-eeuse Boeddhistiese monument in Java.

Verwysings

Jamyang Choling Institute. 2017. "Geshema Nonne van Jamyang Choeling." http://jamchoebuddhistdialectics.org/Geshema%20Nuns%20Jamyang%20Choeling.htm.

Jamyang Chöling Institute webwerf. Toegang verkry vanaf http://jamchoebuddhistdialectics.org/ op 3 September 2017.

Jamyang Foundation webwerf. 2016. Toegang verkry vanaf  http://www.jamyang.org op 3 September 2017.

Sakyadhita webwerf. 2015. Toegang verkry vanaf http://www.sakyadhita-srilanka.org/ op 3 September 2017.

Sanghamitra Instituut (Bodhgaya, Indië) webwerf. Toegang verkry vanaf http://www.jamyang.org/pages/sanghamitra.php op 3 September 2017.

AANVULLENDE HULPBRONNE

Fenn, Mavis L., en Kay Koppedrayer. 2008. "Sakyadhita: 'n Transnasionale Vergaderplek vir Boeddhistiese Vroue." Blaar van Globale Boeddhisme 9: 45-79.

Frans, Rebecca Redwood. 2013. "Dogters van die Boeddha: Die Sakyadhita-beweging, Boeddhistiese Reg en die Posisie van Boeddhistiese Nonne." Pp. 371-89 in Feminisme, Regte en Godsdiens, geredigeer deur Marie A. Failinger, Elizabeth R. Schiltz, en Susan J. Stabile. Farnham, Surrey: Ashgate Publishing.

Mohr, Thea. 2002. Weibliche Identität und Leerheit: Eine ideengeschichtliche Rekonstruktion der Buddhistischen Frauenbewegung Sakyadhita International. Frankfurt am Main: Peter Lang.

Sakyadhita Nuusbrief. Gepubliseer jaarliks ​​of meer gereeld van 1990 tot die hede.

Tsomo, Karma Lekshe, ed. 2015. Medelye en Sosiale Geregtigheid. Verrigtinge van die 14th Sakyadhita Internasionale Konferensie oor Boeddhistiese Vroue. Yogyakarta: Sakyadhita. Beskikbaar by http://sakyadhita.org/docs/resources/epublications/Compassion+SocialJustice-BOOKMARKED_SI14.pdf.

Tsomo, Karma Lekshe. 2014. Eminente Boeddhistiese Vroue. Albany: Staatsuniversiteit van New York Press.

Tsomo, Karma Lekshe. 2012. Boeddhisme by die Grassroots. Verrigtinge van die 13th Sakyadhita Internasionale Konferensie oor Boeddhistiese Vroue. Delhi: Sakyadhita.

Tsomo, Karma Lekshe. 2011. Lei na Bevryding. Verrigtinge van die 12th Sakyadhita Internasionale Konferensie oor Boeddhistiese Vroue. Bangkok: Sakyadhita.

Tsomo, Karma Lekshe. 2010 / 1995. Boeddhisme deur Amerikaanse vroue se oë. Ithaca, NY: Snow Lion Publications.

Tsomo, Karma Lekshe. 2008. Boeddhisme in oorgang: Tradisie, veranderinge en uitdagings. Verrigtinge van die 10th Sakyadhita Internasionale Konferensie oor Boeddhistiese Vroue. Ulaanbataar: Sakyadhita.

Tsomo, Karma Lekshe. 2008. Boeddhistiese Vroue in 'n Globale Multikulturele Gemeenskap. Kuala Lumpur: Sukhi Hotu Dhamma Publikasies.

Tsomo, Karma Lekshe. 2007. Sakyadhita-pelgrimstog in Asië: Op die roete van die Boeddhistiese Vrouebeweging. " Nova Religio 10: 102-16.

Tsomo, Karma Lekshe. 2006. Uit die skaduwees: Sosiaal Betrokke Boeddhistiese Vroue in die Globale Gemeenskap. Delhi: Sri Satguru Publikasies.

Tsomo, Karma Lekshe. 2004. Oorbruggingswêrelde: Boeddhistiese Vroue se stemme oor generasies. Taipei: Yuan Chuan Press.

Tsomo, Karma Lekshe. 2004. Boeddhistiese Vroue en Sosiale Geregtigheid: Ideale, Uitdagings en Prestasies. Albany: Staatsuniversiteit van New York Press.

Tsomo, Karma Lekshe. 2000. Innoverende Boeddhistiese Vroue: Swem Teen Die Stroom. Surrey, Engeland: Curzon Press.

Tsomo, Karma Lekshe. 1999. Boeddhistiese vroue oor kulture: Realisasies. Albany: Staatsuniversiteit van New York Press.

Tsomo, Karma Lekshe. 1988. Sakyadhita: Dogters van die Boeddha. Ithaca, NY: Snow Lion Publications.

Wurst, Rotraut. 2001. Identität im Exil. Tibet-Boeddhistische Nonnen und das Netzwerk Sakyadhita. Berlyn: Dietrich Reimer Verlag.

Video

Sakyadhita IAW 1988. Vroue in Boeddhisme: Eenheid en Diversiteit. 32-minuut video. Beskikbaar by https://www.youtube.com/watch?v=63VC52UHYZE. 9.26-minuut-clip uit dieselfde video beskikbaar by https://www.youtube.com/watch?v=Zk27nsr4f7A.

Websites

Sakyadhita: Internasionale Vereniging van Boeddhistiese Vroue. http://www.sakyadhita.org/.

Sakyadhita VSA. http://www.sakyadhitausa.org/index.html.

Sakyadhita Canada: Vereniging van Boeddhistiese Vroue. https://www.sakyadhitacanada.org/.

Post Datum:
3 September 2017

 

Deel