Nancy Lusignan Schultz

Harriet Beecher Stowe

HARRIET BEECHER STOWE TIMELINE

1811 (14 Junie): Harriet Beecher is in Litchfield, Connecticut gebore onder eerw. Lyman Beecher en Roxana Foote Beecher.

1816: American Colonization Society is gestig om vrye swartes in Wes-Afrika te hervestig.

1816: Roxana Beecher sterf.

1820: Die Missouri-kompromis vestig 36 ° 30 ′ op die suidelike grens van Missouri as die noordelike limiet vir slawerny toe nuwe gebiede tot die Unie toegelaat word.

1826: Sojourner Truth ontsnap uit slawerny.

1831: Die Nat Turner-slawe-opstand in Southampton County, Virginia, het ongeveer sestig blankes doodgemaak.

1831: William Lloyd Garrison help met die stigting van die New England Anti-Slavery Society en begin publiseer Die Liberator.

1832: Harriet Beecher verhuis met haar gesin na Cincinnati, Ohio, waar Lyman Beecher 'n posisie by Lane Theological Seminary inneem.

1833: Die Amerikaanse Anti-Slavery Society is gestig en die Verenigde Koninkryk het slawerny afgeskaf.

1834: Harriet Beecher, wat nog in Cincinnati gewoon het, het 'n familievriend se slawe-plantasie in Kentucky besoek.

1834: Die Lane-debatte oor paaie na emansipasie het spanning tussen studente en trustees aangewakker.

1834: Harriet Beecher publiseer haar eerste fiksiewerk "A New England Sketch" in Western Monthly Magazine.

1836: James G. Birney se afskaffingspers word vernietig tydens geweld in Cincinnati.

1836: Sarah en Angelina Grimké het bekendheid verwerf vir hul afskaffingswerk.

1836: Harriet Beecher trou met Calvin Stowe.

1838: Frederick Douglass ontsnap uit slawerny en word 'n aktiewe afskaffer.

1840: Die Amerikaanse en buitelandse anti-slawernyvereniging is gestig.

1844: Harriet Beecher Stowe was getuie van die skeiding van verslaafde familielede op 'n veiling in Kentucky.

1849: Harriet Tubman ontsnap uit slawerny.

1849: Harriet Beecher Stowe se vierde kind, 'n babaseun, Charley, sterf aan cholera, wat die emosionele brandstof bied om te skryf. Oom Tom se kajuit.

1850: Die Fugitive Slave Act maak dit verpligtend vir Noordelikes om ontsnapte slawe te vang en terug te gee.

1850: Sojourner Truth gepubliseer Die vertelling van die vreemdeling waarheid.

1850: Harriet Beecher Stowe het 'n onderhoud gevoer met ontsnapte slawe; Calvin en Harriet Beecher Stowe verhuis na Brunswick, Maine; en Harriet Beecher Stowe publiseer 'The Freeman's Dream' in die Nasionale Era.

 1851-1852:  Oom Tom se kajuit verskyn in seriële vorm in die Nasionale Era, en is in boekvorm gepubliseer.

1853:  'N sleutel tot oom Tom se kajuit wat gepubliseer word.

1853: Calvin en Harriet Beecher Stowe verhuis na Andover, Massachusetts en reis na die Verenigde Koninkryk vir 'n sprekende toer.

1854: Die Kansas-Nebraska-wet is aangeneem en laat die vraag of slawerny aan die gebiede toegelaat word (en sodoende die Missouri-kompromis van 1820 herroep).

1856: Harriet Beecher Stowe gepubliseer Dred: 'n Tale van die Groot Dismal Moeras.

1856: John Brown het 'n slagting gelei op vyf setlaars vir slawerny in Kansas.

1857: Die besluit van Dred Scott deur die Amerikaanse Hooggeregshof bevestig die reg van slawehouers om slawe na die Westerse gebiede te neem.

1858: Abraham Lincoln het sy toespraak 'House Divided' gehou om sy politieke veldtog teen die huidige senator Stephen A. Douglas te verstewig; die Lincoln-Douglas-debatte het die slawernyvraag beredeneer en voorspel 'n voorbeeld van nasionale kwessies wat na Lincoln se verkiesing tot die presidensie sou ontstaan.

1860: Abraham Lincoln verkies die sestiende president van die Verenigde State, en die suidelike state tree van die Unie af.

1861: Die burgeroorlog begin.

1861: Harriet Jacobs gepubliseer Voorvalle in die lewe van 'n slaafmeisie onder die skuilnaam Linda Brent.

1862: Harriet Beecher Stowe ontmoet president Lincoln in die Withuis.

1863: Lincoln het die Emancipation Proclamation uitgereik.

1865: Die burgeroorlog eindig in die oorwinning van die Unie.

1865: Die dertiende wysiging van die Grondwet wat slawerny verbied, word aanvaar.

1896 (1 Julie): Harriet Beecher Stowe is oorlede in Hartford, Connecticut.

BIOGRAFIE

Harriet Beecher is gebore in Litchfield Connecticut op Junie 14, 1811, die sesde kind van Roxana Foote Beecher en Presbiteriaanse minister Lyman Beecher. [Beeld aan die regterkant] Sy en haar broers en susters het opgegroei tot prominente lede van die afskaffingsbeweging. Toe Harriet vyf jaar oud was, is haar ma aan tuberkulose oorlede. Roxana is diep betreur en vasgelê as 'n heilige figuur in die huishouding, 'n ikoon van die negentiende-eeuse ware vrouwees. Harriet se ouer suster, Catharine, het 'n moedersrol in die gesin oorgeneem, 'n rol wat voortgeduur het nadat Lyman Beecher in 1817 met Harriet Porter getrou het. Beecher was 'n vooraanstaande geestelike wat aktief was in die Tweede Groot Ontwaking. Hy was 'n Calvinistiese prediker in vuur en swawel wat sterk geglo het in die uitverkiesing, die geloof dat God bepaal het wie gered sal word en wie verdoem sal word. Sy ouerskap het gefokus op die toestande van sy kinders se siele, en hy het sterk klem gelê op godsdienstige bekering. Hy het ook 'n kragtige gevoel van sosiale verantwoordelikheid by sy kinders ingeboesem, en hulle het 'n invloed gehad op die matigheid en afskaffing. Lyman Beecher het geglo dat slawerny 'n kanker vir die land was wat voor die wederkoms van Christus in die millennium uitgeroei moes word. Beecher het onderwys aan sy seuns en dogters beskikbaar gestel, en Harriet was op 'n vroeë ouderdom 'n ywerige leser. Sy het ook emosioneel geheg geraak aan die Afro-Amerikaanse bediendes in die huishouding, en het geleer oor die huishoudelike kunswerk van naaldwerk, huishouding en die skilderkuns, gedurende tye wat by haar ouma aan moederskant by Nutplains in Guilford, Connecticut, deurgebring is.

Harriet Beecher is op die vroeë ouderdom van agt toegelaat tot Sarah Pierce se Litchfield Female Academy, toe die tipiese matrikulasie-ouderdom van die studente twaalf was. Sy was 'n begaafde leser en skrywer. Toe Catharine Beecher se verloofde, Alexander Fisher, in 1822 in 'n skipbreuk oorlede is, was Catharine vasbeslote om nooit te trou nie; in plaas daarvan het sy besluit om haar lewe aan die onderwys van vroue te wy. Catharine het die Hartford Female Seminary in 1823 gestig en die dertienjarige Harriet het een van haar eerste leerlinge geword. Catharine het vroue die kans gebied om onderwerpe soos logika, filosofie, algebra en liggaamlike opvoeding te bestudeer, en die tradisionele idees oor die opvoeding van vroue aangedring. Harriet het later aan die skool skoolgehou, en in 1831 was die toekomstige afskaffer van Quaker, Angelina Grimké, 'n gas van Harriet se suster, Mary Beecher Perkins. Grimké was besig om die onderwysprofessie te ondersoek, en sy het waarnemings by die kweekskool gedoen (Hedrick 1994: 64–65). Die Quakers het geen strengheid gehad teen vroue wat tydens 'n vergadering gepraat het nie, of teen vroue se opvoeding nie, en Grimké se besoek het 'n diep indruk op Harriet gemaak. In 1832 verhuis sy saam met haar vader na Cincinnati, wat 'n posisie by die Lane Seminary inneem. Die nabyheid van die slaafstaat Kentucky aan Ohio het Harriet direkte ervarings gegee om slawerny eerstehands te sien. Lyman Beecher het geglo dat kolonisasie 'n oplossing was om slawerny te beëindig, maar studente aan Lane Seminary was baie radikaler in hul afskaffing. Die “Lane Debates” van 1834 het die skool se trustees so woedend gemaak dat hulle die studente probeer stilmaak, van wie baie vertrek om Oberlin by te woon.

Kollege. Gedurende hierdie tydperk, in 1836, het dieselfde jaar gewelddadige onluste in Cincinnati oor die kwessie van slawerny uitgebreek, met haar getroud met Calvin Stowe. [Image regs] Harriet Beecher Stowe het 'n brief teen mob geweld geskryf aan die redakteur van die Cincinnati Journal, en ter ondersteuning van abolitionist James G. Birney, wat sy met die manlike skuilnaam, Franklin, geteken het. In hierdie stadium van haar lewe was Harriet minder radikaal as haar vriende, Sarah en Angelina Grimke, wat van tradisionele vroue se rolle gebreek het. , en het in die openbaar teen slawerny gepraat.

Die skryf van Oom Tom se kajuit, wat verskyn het in Die Nasionale Era in seriële vorm in 1851-1852, en is in boekvorm in 1852 gepubliseer, is emosioneel aangevuur deur die dood van haar baba seun Charley tydens 'n cholera-epidemie in 1849. Volgens Stowe se biograaf, Joan Hedrick, was Charley se dood die inspirasie vir die literêre dood van die spesiale kind, Eva St Clare, in Oom Tom se kajuit. "Is daar 'n eienaardige liefde wat ons gegee het vir diegene wat God wil hê om van ons te neem?" Het Stowe gewonder. Sy sou later skryf: "Daar was omstandighede oor sy dood van so 'n eienaardige bitterheid van wat byna wrede lyding lyk, en ek voel dat ek nooit daardeur moet troos nie, tensy dit blyk dat hierdie verplettering van my eie hart my in staat sal stel om werk baie goed vir ander uit "(Hedrick 1994: 191-92). Stowe se diepgaande gevoel van die verlies van haar eie kind was effektief gemik teen die "eienaardige instelling" van slawerny, aangesien sy die boosheid van slawemeisies met die skeiding van hul kinders kragtig uitgebeeld het. Die skepping en uitbeelding van swart karakters wat hulle kinders met dieselfde intensiteit as middelklas-witmense liefgehad en bedroef het, was 'n radikale ontwikkeling in Amerikaanse fiksie wat gehelp het om die instelling van die Amerikaanse slawerny te beëindig. Die gewildheid van die roman en die verspreiding van die storie deur teater- en minstrelprestasies het sy Christelike hoofkarakter, oom Tom, 'n huishoudelike naam gemaak. Stowe het die stories van Frederick Douglass en die vlugtige slaaf Josiah Henson (wat uiteindelik hul eie vertellings gepubliseer het) die grondslag gelê vir haar karakterisering van George Harris en Oom Tom, en sien haar rol as 'n woordvoerder van die onderdrukte.

Wanneer Oom Tom se kajuit [Image regs] is deur owerheidslesers as oordrywing ontslaan, het Stowe beweerde bewyse van sy waarheid in 'N sleutel tot oom Tom se kajuit (1853). Sy het veral beswaar gemaak teen die idee dat die Christendom en die Bybel ondersteuning verleen het vir die Amerikaanse slawerny. Sy het die medeplichtigheid van Amerikaanse Christelike kerke in slawerny blootgestel en daarop gewys dat die Christendom leer dat alle mense in Christus se gelykenis gemaak word. Slawerny, het sy gesê, was die "ontkenning van die mensdom vir die mens" (Stowe 1853: 242). Sy sluit af 'N sleutel met hierdie bewering, “Die ding wat gedoen moet word, waarvan ek hoofsaaklik sal praat, is dat die hele Amerikaanse Kerk, van alle denominasies, verenig moet ... hele afskaffing van slawerny in Amerika en in die hele Christendom. "

Na aanleiding van die publikasie van Oom Tom se kajuit In die Verenigde Koninkryk, waarvoor Stowe geen tantieme ontvang het nie, is sy deur die Britse anti-slawerny genooi om verskeie stede te toer. Stowe het nie op haar boek toer in die openbaar gepraat nie, maar het daar 'n kontantgeskenk van haar ondersteuners ontvang. Haar reis in die buiteland het die basis geword vir haar 1854 reisgids, Sunny Memories of Foreign Lands. Na aanleiding van die per ongeluk verdrinking van haar seun, was Henry, Stowe, geïnspireer om te skryf Die Minister se Wooing (1859), waarin sy gestel het dat vroue meer gepaste geestelike leiers is as mans. In hierdie boek en in haar lewe het sy die Calvinistiese leer van haar pa verwerp en na die Episkopalianisme gegaan. Stowe het in kontroversies betrokke geraak met betrekking tot die verdediging van haar vriend, Lady Byron (die weduwee van George Gordon, Lord Byron), publiseer Lady Byron Getuig (1870), en oor haar broer Henry Ward Beecher se beweerde owerspel dieselfde jaar. Tussen 1870 en 1878 het sy 'n boek per jaar gepubliseer, insluitend Vroue in die Heilige Geskiedenis (1874), 'n herverklaring van die verhale van Bybelse heldinne. Haar man Calvyn het in 1886 gesterf, en Harriet se gesondheid het daarna tot haar dood in Hartford, Connecticut, in 1896 afgeneem.

Leerstellinge / oortuigings

Negentiende-eeuse vroue in die Verenigde State is grotendeels op die binnelandse gebied beroof, terwyl mans politieke en ekonomiese mag gehad het. Vroue se rolle het hulle egter in die godsdienstige en geestelike realms beïnvloed, en hul werk in die abolitionistiese beweging was op morele gronde gebaseer. Die Amerikaanse Anti-Slawerny-vereniging (AASS), wat in Philadelphia in 1833 gestig is, het nie net gewerk vir die afskaffing van slawerny nie, maar het ook vroulike lede toegelaat en vir vroue se regte gepleit. Die samensmelting van slawerny en vroue se regte was verdeeld, en groepe van die groep het weggebreek om op politieke oplossings te fokus. In die hart van die AASS was die morele hervorming wat ook die kern van Oom Tom se kajuit. Slawerny in die VSA was 'n sukkelende politieke en ekonomiese kwessie, maar Stowe se sentimentele roman het die morele realiteite van slawerny direk in die gedagtes en harte van haar lesers gebring. Abraham Lincoln het opgemerk: "Ons regering rus in die publieke opinie. Wie die publieke opinie kan verander, kan die regering verander. "Stowe se dwingende verhaal het die openbare opinie werklik verander ten gunste van afskaffing. Toe Lincoln met Stowe in 1862 ontmoet het, het hy gesê net voordat die Emancipatieproklamasie in werking getree het, "So jy is die klein vrou wat die boek geskryf het wat hierdie groot oorlog begin het." Of hy dit regtig of nie gesê het nie, is minder belangrik as die feit dat die boek abolitionistiese energie in die Noorde aangesteek het, en so die Suid gedruk het om sy lewenswyse heeltemal te verdedig, dat die boek bygedra het tot die skep van die toestande vir die Burgeroorlog. David Reynolds het geargumenteer dat die boek "sentraal was om te herdefinieer  Amerikaanse demokrasie op 'n meer egalitêre basis "(Reynolds 2012: xi). Die roman was 'n weghol bestseller, verkoop 10,000 kopieë in die Verenigde State in sy eerste week; 300,000 in die eerste jaar; en in Groot-Brittanje kopieer 1,500,000 oor een jaar. Vertaal in verskeie tale, dit het 'n wêreldwye gehoor bereik en het demokratiese opstande in sulke verrekte plekke soos Rusland, China en Brasilië geinspireer. [Image regs] (Reynolds 2012: xi).

In haar werke het Stowe geassosieerde vroue, veral moeders, met godsdiens en 'n verbeterde sin vir moraliteit. Baie van die vroue in Oom Tom se kajuit is moreel beter as die mans; 'n noemenswaardige uitsondering is die narcistiese Marie St Clare, die moeder van die heilige Eva. In Stowe se 1859-roman, Die Minister se Wooing, Met sy agtergrond in die driehoekshandel van Newport, Rhode Island, is vroue die hoofondersteuners van die eerwaarde Samuel Hopkins, 'n afskaffingster. Die roman skets ook 'n kombuis slaaf, Candace, as 'n effektiewe geestelike leier, wat 'n beroofde moeder troos met die idee dat Jesus haar liefhet en vir haar sal sorg.

Benewens Stowe se opstelle en romans wat aan die afbreeklikheid raak, het Stowe ook abolitionistiese gedigte geskryf, insluitend "Caste and Christ" (1853), en gedigte soos "Elisabeth of the Wartburg" (1856) wat Christelike medelye aanraak.

Stowe was 'n vurige afvalligheid, maar volgens haar het radikale afvalliges soos William Lloyd Garrison, wat die sentriste geestelikes soos haar pa, Lyman Beecher, gekritiseer, te ver gegaan. Soos Nancy Koester opgemerk het, "wou Stowe nie vorms van afskaffing onderskryf wat die gesag van die Skrif ondermyn nie (Koester 2014: 185). Maar Stowe was nie bang om buite konvensionele interpretasies van die Bybel te kyk om 'n meer gefeminiseerde konsep van Christendom te ontwerp wat moeder in sy liefdevolle gees was nie. Soos Stowe in haar gedig skryf, "Caste and Christ," van 'n Christendom gebaseer op liefde:

Hy wat sy laagste broer spot
Nooit sal my hand hê nie.

KWESSIES / UITDAGINGS MET VROUE

Stowe was 'n ondersteuner van vroue se regte, insluitend die stemreg. Na die lees van John Stuart Mill's Die onderwerping van vroue (1869), het Stowe aan Fanny Fern geskryf: "Hoe meer ek dink dit is hoe meer absurd hierdie hele regering van mans oor vroue lyk" (aangehaal in Koester 2014: 270). Harriet Beecher Stowe is grootliks gebind deur konvensionele rolle vir negentiende-eeuse vroue. Haar werk oor die hervorming van slawerny is vol met haar pen, en sy het selde in die openbaar gepraat. Terwyl haar pa en broers wat prominente geestelikes deur sosiale geskrifte deur hul geskrifte gedruk en gepraat het uit die preekstoel, het Stowe haar skryfwerk gebruik om slawerny aan te val en om voorzichtig te pleit vir groter regte vir vroue en progressiewe oorsake. Sy het self nie die boek gekoop nie, beweer dat God dit geskryf het, en dat sy net getransskribeer het. Haar werk het gehelp om die Christendom vir haar era te herdefinieer na 'n meer inklusiewe en egalitêre teologie. Van kardinale belang was haar geloof dat vroue die nasie se geestelike lig lewendig gehou het.

IMAGES

Beeld #1: Foto van Harriet Beecher Stowe, ongeveer 1852.
Beeld #2: Foto van Harriet Beecher Stowe en Calvin Stowe, ongeveer 1850.
Beeld #3: Dekking van Oom Tom se kajuit, eerste uitgawe. Boston: John P. Jewett en Company, 1852.
Beeld #4: Plakkaat vir 'n verhoogspel gebaseer op Oom Tom se kajuit1886.

Verwysings

Hedrick, Joan D. 1994. Harriet Beecher Stowe: 'n Lewe. New York: Oxford University Press.

Koester, Nancy. 2014. Harriet Beecher Stowe: 'n Geestelike Lewe. Grand Rapids, MI: Eerdmans.

Reynolds, David S. 2012. Mightier Than the Sword: Oom Tom's Cabin en die Slag vir Amerika. New York: WW Norton en Company.

Stowe, Harriet Beecher. 1853. 'N sleutel tot oom Tom se kajuit; Aanbieding van die oorspronklike feite en dokumente waarop die storie gestig is. Saam met stawende stellings wat die waarheid van die werk verifieer. Boston: John P. Jewett en Co.

Aanvullende Hulpbronne

Belasco, Susan. 2009. Stowe in haar eie tyd: 'n biografiese kroniek van haar lewe, getrek uit herinnerings, onderhoude en memoires deur familie, vriende en medewerkers. Iowa City: Universiteit van Iowa Press.

Carey, Brycchan en Geoffrey Plank, eds. 2014. Kwakers en afskaffing. Urbana, IL: Universiteit van Illinois Press.

Hamand, Wendy. 1988. '' Geen stem uit Engeland 'nie: Mev. Stowe, mnr. Lincoln, en die Britte in die Burgeroorlog.' Die New England Quarterly 61, no. 1 (Maart): 2-3.

Hochman, Barbara. 2011. Oom Tom se kajuit en die leesrevolusie: ras, geletterdheid, kinderjare en fiksie, 1851-1911. Amherst: Universiteit van Massachusetts Press.

Riss, Arthur. 2006. Ras, Slawerny en Liberalisme in die negentiende-eeuse letterkunde. Cambridge: Cambridge University Press.

Stowe, Harriet Beecher. 1874. Vroue in die Heilige Geskiedenis: 'N Reeks Sketse wat uit Skrif-, Historiese en Legendariese Bronne getrek is. New York: JB Ford en Company.

Stowe, Harriet Beecher. 1870. Lady Byron Getuig: 'n Geskiedenis van die Byron-kontroversie vanaf sy begin in 1816 tot die huidige tyd. Boston: Fields, Osgood & Co.

Stowe, Harriet Beecher. 1859. Die Minister se Wooing. Londen: Sampson Low, Son & Co.

Stowe, Harriet Beecher. 1856. "Elisabeth van die Wartburg." Die Liberty Bell. Deur Vriende van Vryheid. Boston: Nasionale Anti-Slawerny Bazaar.

Stowe, Harriet Beecher. 1854. Sunny Memories of Foreign Lands. Boston: Phillips, Sampson & Co.

Stowe, Harriet Beecher. 1853. "Kaste en Christus." Rochester Dames se Anti-Slawerny. Handtekeninge vir vryheid. Boston: Jewett.

Stowe, Harriet Beecher. 1852. Oom Tom's Cabin; of, die lewe onder die lae. Boston: John P. Jewett en Co.

Post Datum:
13 Augustus 2017

 

Deel