Anya P. Foxen

Selfvervaardigingsgenootskap

SELF-REALISATION FELLOWSHIP TYD

1828: Lahiri Mahasaya is gebore in Ghurni, Indië.

1861: Lahiri Mahasaya ontvang inisiasie in Kriya Yoga van Mahavatar Babaji.

1865: Swami Sri Yukteswav is gebore in Serampore, Indië.

1883: Sri Yukteswar ontvang inisiasie in Kriya Yoga van Lahiri Mahasaya.

1893 (Januarie 5):  Mukunda Lal Ghosh (hierna, Yogananda) is in Gorakhpur, Indië, gebore.

1906: Yogananda is begin in die eerste Kriya deur sy vader, Bhagavati Charan Ghosh.

1909: Yogananda ontmoet sy guru, Sri Yukteswar.

1915: Yogananda studeer af aan die College of Calcutta en betree die kloosterorde.

1916: Yogananda stig die Yogoda Satsanga Brahmacharya Vidyalaya en verplaas dit na Ranchi.

1920: Yogananda arriveer in Boston om by die Internasionale Konferensie van Godsdienstige Liberale te praat.

1923-1924: Yogananda brei geleidelik sy lesingbaan uit en begin groot gehore lok.

1924: Yogananda het 'n landelike lesingstoer onderneem.

1925: Yogananda vestig die hoofkwartier van die Yogoda Satsaga by Mt. Washington in Los Angeles.

1928: Yogananda het regstreekse probleme in Miami, FL, ondervind.

1929: Dhirananda het die organisasie verlaat.

1935: Dhirananda het Yogananda gedagvaar weens 'n onbetaalde skuldbewys.

1935: Yogananda het die Self-Realization Fellowship (SRF) opgeneem en na Indië vertrek.

1936: Sri Yukteswar sterf en Yogananda keer terug na die Verenigde State om onbepaald te bly.

1936: Rajarshi Janakananda oorhandig die Encinitas-kluisie as 'n geskenk aan Yogananda.

1938: Die Golden Lotus-tempel in Encinitas is voltooi.

1939: Sri Nerode het die organisasie verlaat en vir skadevergoeding gedagvaar.

1942: Die SRF Hollywood-tempel is geopen.

1942: Die Golden Lotus-tempel het in Swami's Point by die krans afgeval.

1946:  Outobiografie van 'n Yogi wat gepubliseer word.

1950: Die Lake Shrine by Pacific Palisades word toegewy.

1951: Die derde uitgawe van die Autobiography met 'n nuwe hoofstuk is deur die SRF gepubliseer.

1952 (7 Maart): Yogananda is oorlede terwyl hy 'n adres in die Biltmore Hotel in Los Angeles gegee het. Rajarshi Janakananda het hoof van die SRF geword.

1955: Rajarshi Janakananda sterf en Dayamata word hoof van die SRF.

1990-2012: Deurlopende gedingvoering tussen SRF en Ananda het oor kopiereg plaasgevind.

2010: Daya Mata sterf en Mrinalini Mata word hoof van die SRF.

2017: Mrinalini Mata sterf en broer (Swami) Chidananda word hoof van SRF.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Die Self-Realization Fellowship (SRF) is gestig deur Paramahansa Yogananda in 1935. Yogananda is gebore Mukunda Lal Ghosh [Image aan die regterkant] op Januarie 5, 1893, in Gorakhpur in die staat Uttar Pradesh, Indië. Yogananda se ma het gesterf toe hy omtrent elf jaar oud was, wat sy geestelike ywer vermeerder het. Sy pa, Bhagavati Charan Ghosh, 'n direkte dissipel van Lahiri Mahasaya, het hom in die eerste begin Kriya van die Kriya Joga-oefening in 1906.

Yogananda se geestelike eksplorasie het breedweg deur sy tiener jare gewissel. Hy was beïnvloed deur vroeëre geestelike onderwysers soos Swami Vivekananda en Swami Rama Tirtha (veral in sy begeerte om die boodskap van joga na die Weste te versprei) en het 'n paar losse affiliasies gehad met die Neo-Hindoe-beweging van die eeu-eeuse Kalkutta , hoofsaaklik deur die Brahmo Samaj. Yogananda het kortliks Sabour Landboukollege, die Skotse Kerk Kollege van Kalkutta bygewoon, en uiteindelik oorgeplaas na die Serampore-tak van die Kollege van Kalkutta om nader aan sy goeroe se ashram te wees. Hy het sy Baccalaureus Artium in 1915 ontvang en het onmiddellik daarna die kloostergang aangegaan.

Yogananda het sy goeroe, Swami Sri Yukteswar, ontmoet terwyl hy by die Bharat Dharma Mahamandal Ashram in Benares in 1909 gebly het. Na erkenning van sy ware goeroe, het Yogananda in dieselfde jaar die inisiasie in die hoër stadiums van Kriya Joga van Sri Yukteswar ontvang. Yogananda het na Japan gereis in 1916, waarskynlik die hoop om dit as 'n springplank vir sy Westelike ambisies te gebruik. Alhoewel die reis onsuksesvol was en hy binne een maand teruggekeer het, was dit die impuls vir sy eerste boek, Die Godsdienswetenskap. Nadat hy in Calcutta teruggekom het, het Yogananda die Yogoda Satsanga Brahmacharya Vidyalaya gestig, wat voortduur as die Indiese susterorganisasie van die SRF. Die vestiging is spoedig na Dihika verskuif toe beskerming verkry is van Maharaja Chandra Nandy van die Kasimbazar Landgoed en uiteindelik na Ranchi. Dit was daar dat Yogananda eers die materiaal wat die basiese raamwerk van sy leerstellings in die Verenigde State (Foxen 2017b) gevorm het, sistematiseer het.

Yogananda het in Oktober in 1920 in Boston aangekom om 'n lesing by die Internasionale Konferensie van Godsdienstige Liberale te lewer. Hy het sowat twee jaar lank in die omgewing gebly, lesings aangebied en 'n klein sirkel van dissipels bymekaargekom sentrum uitsig Mystic Lake. Yogananda het sy lesingsveldtog in laat 1923 en vroeë 1924 begin uitbrei om verskeie lesings in New York te gee. Sy lesings was tans besig om groot gehore te lok [Image regs] en hy het 'n ou vriend en mede-genoot van Calcutta, Swami Dhirananda, genooi om by hom aan te sluit. In 1924 het Yogananda uiteengesit op 'n kruis-kontinentale lesing toer. Hy het oor die land gereis en het na Alaska na Alaska vertrek voordat hy in Seattle en Portland na die lesing teruggekeer het. Hy het die Los Angeles-kus tot by Los Angeles afgeneem.

Yogananda het vinnig verlief geraak op Los Angeles en het die hoofkwartier van sy Yogoda Satsanga by die Mt. Washington landgoed, wat amptelik ingewy is op Oktober 25, 1925. Oos Wes tydskrif, later hernoem die Self-Realization Fellowship Magazine is vanjaar van stapel gestuur. Na 'n kort vertrek by die nuutgestigte sentrum, het Yogananda vertrek op 'n ander promosie-lesing toer. Dhirananda, wat teen hierdie tyd gemaklik homself in die intellektuele kringe van Boston gevestig het, moes die bestuur van die vestiging opneem.

Dhirananda het bande met Yogananda onder dubbelsinnige omstandighede in 1929 gebreek. Nadat hy drie jaar lank onder sy eie naam onderrig het, het hy sy klastitel in 1932 verlaat en die Universiteit van Iowa by die Universiteit van Iowa ingeskryf om 'n doktorsgraad in elektro-elektrofalografie te volg. Dhirananda, nou Basu Kumar Bagchi, het egter weer in 1935 verskyn om 'n regsgeding teen Yogananda in te dien oor 'n promesse wat Yogananda onderteken het as 'n vorm van vergoeding en skeiding in 1929. Die regsgeding het 'n aantal bewerings oor onbehoorlike optrede op Yogananda se kant gebring, en Yogananda het ongetwyfeld gedeeltelik die verloop van die verrigtinge ontwrig. Yogananda het die duur van die hofsaak in Indië en later in Mexiko deurgebring. Direk voor die land in 1935 verlaat het, het Yogananda die Self-Realization Fellowship as 'n niewinsorganisasie opgeneem en al sy eiendom, insluitend Mt. Washington, aan die korporasie, en sodoende sy bates beskerm (Foxen 2017b).

Yogananda se terugkeer na Indië is gekenmerk deur spanning met sy goeroe oor institusionele aangeleenthede. Dit was egter tydens hierdie reis dat Sri Yukteswar die titel van Paramahansa aan hom gegee het. Sri Yukteswar is dood op Maart 9, 1936 en Yogananda het Indië kort daarna verlaat, nooit teruggekeer nie. Teen hierdie tyd het die Amerikaanse tak van Yogannda se organisasie voorspoedig gegaan.

Deur SRNUMX het die SRF sewentien hektaar grond besit en was dit gereed om 'n $ 400,000-gebou- en verbeteringsprojek te begin, waaronder die bou van 'n groot Golden Lotus-tempel naby Encinitas. [Image to the right] Die Encinitas Hermitage was begaafd aan Yogananda deur sy dissipel en opvolger, Rajarshi Janakananda, by sy terugkeer uit Indië. Die tempel is opgerig op 'n bergtop met uitsig oor die see, maklik gesien deur motoriste wat op die Pacific Coast Highway reis. Ongelukkig het die tempel se skilderagtige ligging gelei tot 'n meerderheid van die konstruksie wat in die oseaan in 1942 gly. Ander groot projekte sluit in die Hollywood-tempel, wat sy deure in 1942 oopgemaak het, net soos die Golden Lotus-tempel sy ondergang ontmoet het, en die Lake Shrine by die Pacific Palisades, wat in 1950 toegewy is. Teen hierdie tyd was daar meer as twintig takke van die SRF regoor die Verenigde State.

Die laaste dekade van Yogananda se lewe het 'n stadiger tempo aangeneem. Die outobiografie is vrygestel in 1946, wat die enigste betekenisvolle gepubliseerde gebeurtenis van tydsperiode nasien. Yogananda het gesterf op Maart 7, 1952 van 'n oënskynlike hartaanval terwyl hy tydens 'n aandete die Indiese ambassadeur, Binay R. Sen, by die Biltmore-hotel in Los Angeles vereer het. Die toestand van Yogananda se liggaam het lank gedien as 'n finale testament vir sy supermenslike status, veral onder toegewyde. Uittreksels uit Yogananda se amptelike lyksverslag, uitgereik deur Forest Lawn Memorial Park, is ingesluit aan die einde van alle SRF uitgawes van Yogananda se outobiografie, getuig dat "die afwesigheid van enige visuele tekens van verval in die dooie liggaam van Paramhansa Yogananda bied die mees buitengewone geval in ons ervaring." Skeptici wys daarop dat Yogananda se liggaam gebalsem is twintig uur na die dood en dit as sodanig Dit is nie ongewoon dat verval sal stadig wees om in te stel nie (Angel 1994).

Na Yogananda se dood het leierskap tot sy dissipel Rajarshi Janakananda (gebore James J. Lynn) tot sy dood binnekort geslaag. 1955. Die presidentskap van die organisasie het toe oorgegaan na Sri Daya Mata. Daya Mata is in 1914 in Salt Lake City, Utah, as Rachel Faye Wright gebore. [Beeld regs] Sy ontmoet Yogananda daar toe hy in 1931 'n reeks lesings lewer en op sy ouderdom van sewentien sy dissipel word. Daya Mata het die posisie vir meer as 'n halwe eeu beklee tot haar heengaan in 2010. Haar rol is toe opgeneem deur Sri Mrinalini Mata (gebore Merna Brown in Wichita, Kansas in 1931), wat in 1946 die SRF-kloostergemeenskap betree het. vyftien en het sedert 1966 as vise-president van die vereniging gedien.

Leerstellinge / oortuigings

Yogananda se eie geloofstelsel blyk 'n mengsel van Advaita Vedanta-metafisika te wees, met die fokus op 'n onpersoonlike opvatting van die goddelike, 'n Bhakti-klem klem op toewyding aan 'n persoonlike godheid, en het 'n yogiese ritueelpraktyk. Sy metafisika verander standaard Vedantiese modelle, verdeel die werklikheid in die bruto materiële heelal, die subtiele astrale heelal en die kousale heelal wat saamgestel is uit die mees subtiele, gedifferensieerde partye van Godsgedagte. Hierdeur repliseer hy vroeëre Teosofiese stelsels wat Vedanta met neo-platoniese Westerse esoterisme meng. Die metafisiese skema wat Yogananda die meeste ten volle in sy outobiografie bevestig voortdurend dat alles in die fisiese, astrale en selfs oorsaaklike wêrelde uiteindelik uit lig bestaan. Op die astrale vlak kom hierdie lig in die ietwat growwer deeltjies van "lewenslange", of prana (Yogananda 1951).

Volgens Yogananda se stelsel, geestelik gevorderde mense, het hul materiële liggame gestort, bewoon die astrale heelal saam met verskeie laer gode en elemente. Sulke individue kan hul liggame as liggebaseerde beelde manifesteer. Intussen het voluit self-gerealiseerde wesens (soos Mahavatar Babaji) wat selfs die ideale ryk bereik het, kan hulle vorme ook manifesteer in ooreenstemming met die tradisionele Indiese konsep van avatara. Volgens Yogananda, Babaji, wat verkies om beliggaam te bly ten spyte van volle bevryding, demonstreer die moontlikheid van ware liggaamlike onsterflikheid (Yogananda 1951).

Yogananda se sisteem meng Hindoeïsme met die Christendom, en onderhou dat Jesus ook so 'n gerealiseerde meester was en hom langs die Hindoeïsme se Krishna geplaas het. Die SRF gaan voort om hierdie twee figure saam met Yogananda se afstammeling van Kriya Joga-meesters te vertoon. Vanuit 'n toegewyde oogpunt ontruim Yogananda dikwels tussen die Hemelse Moeder Kali, die voorwerp van sy toewyding sedert sy kinderjare, en verwysings na die Hemelse Vader, wat hy vermoedelik beteken om met die Bybelse God (Yogananda 1951) te assosieer.

Yogananda, wat die rol van die wêreldse huisheer-dissipel of Kriya-joga beklemtoon het (verteenwoordig deur Lahiri Mahasaya, wat nooit monastiese geloftes geneem het nie) het sy stelsel toeganklik gemaak vir gewone Westerlinge. Benewens die wysigings aan die ritueelpraktyk self, soos hieronder uiteengesit, verteenwoordig Yogananda sy Yogoda-metode om alle daaglikse bekommernisse aan te spreek. Dit sluit nie net selfverwesenliking in nie, maar ook geestelike welstand, fisiese gesondheid en sosiale harmonie en sukses (Yogananda en Dhirananda 1928) .

Die posisie van die SRF, na aanleiding van Yogananda, is dat Kriya Joga 'n ewige wetenskaplike metode vorm om die geestelike evolusionêre lot van alle mense te versnel en die hoogste vlakke van bewussyn te bereik. Die SRF noem verder hul "Doelstellings en Ideale" soos volg:

Om onder die nasies 'n kennis van bepaalde wetenskaplike tegnieke te versprei om direkte persoonlike ervaring van God te verkry.

Om te leer dat die doel van die lewe die evolusie, deur selfbeheersing, van die mens se beperkte sterflike bewussyn in Godbewustheid is; en om sodoende Self-Realiseringsgenootskap tempels vir Godgemeenskap regoor die wêreld te vestig en die vestiging van individuele tempels van God in die huise en in die harte van mense aan te moedig.

Om die volledige harmonie en basiese eenheid van die oorspronklike Christendom, soos deur Jesus Christus en oorspronklike Joga onderrig, soos deur Bhagavan Krishna geleer, te openbaar; en om te wys dat hierdie beginsels van waarheid die algemene wetenskaplike grondslag van alle ware godsdienste is.

Om die een goddelike hoofweg aan te dui waarop alle paaie van ware godsdienstige oortuigings uiteindelik lei: die snelweg van daaglikse, wetenskaplike, toewyding op God.

Om die mens te bevry van sy drievoudige lyding: fisiese siekte, geestelike inharmonies en geestelike onkunde.

Om "gewone lewe en hoë denke" aan te moedig; en om 'n gees van broederskap onder alle mense te versprei deur die ewige grondslag van hulle eenheid te leer: verwantskap met God.

Om die meerderwaardigheid van verstand oor liggaam, van siel oor verstand te demonstreer.

Om kwaad te oorkom deur goed, smart deur vreugde, wreedheid deur goedertierenheid, onkunde deur wysheid.

Om wetenskap en godsdiens te verenig deur die eenheid van hul onderliggende beginsels te verwesenlik.

Om kulturele en geestelike begrip tussen Oos en Wes te bevorder en die uitruil van hul beste kenmerkende eienskappe.

Om die mens as die groter Self te dien.

RITUELE / PRAKTYKE

Die kernpraktyk van die SRF is gegrond op die Kriya Joga-metode van Yogananda se afstamming. Yogananda het gehandhaaf dat Kriya Joga 'n ou metode van yogis-oefening is wat in so 'n kanonieke teks as die Bhagavad Gita en Joga Sutras aangehaal word. Die praktyk word gesê dat dit verlore gegaan het, maar in 1861 weer aan Lahiri Mahasaya deur die onsterflike Mahavatar Babaji (Yogananda 1951) onthul is.

Alhoewel Kriyas (hier die beste vertaal as "oefeninge") mag yogic inkorporeer asanas (houdings), is hulle oor die algemeen saamgestel uit verskillende elemente, en kan dus redelik kompleks wees. Die aantal individue Kriyas word in verskillende takke van Yogananda se lynreekse op enige plek van 108 tot sewe tot vier vermeld. Yogananda het die stelsel vereenvoudig toe dit aan sy dissipels in die Verenigde State voorgelê is, en dit in vier verdeel kriyas en die uitskakeling of wysiging van die Sanskrit-terminologie wat met die verskillende stappe geassosieer word (Foxen 2017a).

Overall, Kriya Joga bestaan ​​uit 'n redelik standaard vorm van tantriese hatha joga, insluitende pranayama (asemhalingsoefeninge), mantra resitasie, 'n aantal mudra (seëls), en visualisering. Deur die loop van die praktyk, die kundalini energie word agtereenvolgens op die kolom van die ruggraat opgewek en verlaag, deur die knope breek (granthis) en uiteindelik die energie vrystel om eenheid met die absolute te bereik. Yogananda het sekere praktyke uitgeskakel, byvoorbeeld die vereiste om suksesvol te presteer khecari mudra (omdraai die tong om in die neusholte te kom) voordat dit toegelaat word om verder as die eerste te beweeg Kriya, en verander ander, soos om die praktisyn in 'n stoel eerder as die tradisionele te plaas padmasana (lotus postuur).

Benewens die afwykings en aanpassings, het Yogananda ook 'n paar byvoegings gemaak aan sy weergawe van die Kriya Joga-oefening. Die mees opvallende is die sewe-en-dertig Energiseringsoefeninge wat die ruggraat van sy Yogoda-metode vorm, asook die Hong-Saw en Om-meditasie tegnieke. Laasgenoemde twee is eintlik nie soveel Yogananda se eie toevoegings nie, aangesien dit vereenvoudigde omsettings van tegnieke wat elders in die praktyk voorkom, is. Hong-Sau is 'n anglikisering van die "ham-sa"Mantra na berig word geleer deur Sri Yukteswar. Albei tegnieke is daarop gemik om die praktisyn bekend te stel aan basiese konsentrasie en asembeheer.

Postuurpraktyk blyk te wees ingesluit in Yogananda se geslag as 'n aanvullende praktyk om die liggaam voor te berei vir die energieke riglyne van die volle Kriya-oefening. [Image right] Yogananda het beduidende innovasies gemaak met betrekking tot hoe die asana-praktyk geïnterpreteer kan word in die lig van beide die fisiese kultuurrevolusie van die vroeë twintigste eeu asook tradisionele hasa-yogiese metafisika. Sy Yogoda-metode, wat oorspronklik by die Ranchi-skool geïmplementeer is, word gebruik asanas as 'n manier om energie deur die liggaam te kanaliseer via opsetlike spanning en ontspanning van die spiere. By die vertaling van die metode vir sy Amerikaanse gehoor, vervang Yogananda asanas met die meer bekende formaat van Europese calisthenics, terwyl die energieke eienskappe van die praktyk behoue ​​bly. Dit het die Energiseringsoefeninge geword. Alhoewel Yogananda homself albei verwerf het in en 'n voorstander van fisiese kultuur, voer die SRF hierdie aspek van die praktyk wat hy ontwikkel ontwikkel nie grootliks voort nie. Die postuur afkoms wat geassosieer word met Yogananda se Kriya Joga-tradisie is deur sy jonger broer, Bishnu Ghosh, gedra en wêreldwyd deur sy student, Bikram Choudhury, onder die handelsnaam Bikram Yoga (Foxen 2017b) gepropageer.

Die huidige SRF-metode van inisiasie vereis dat die praktisyn Yogananda se posbestellingskursus ontvang, wat die Energiseringsoefeninge sowel as ander lesse insluit wat alles van filosofie tot dieetriglyne dek. Na voltooiing van die posbestellingskursus, kan die praktisyn inisiatief in Kriya Joga kry.

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Yogananda het die SRF amptelik in 1935 opgeneem. Hy het sy amptelike hoof en geestelike leier dwarsdeur sy leeftyd gebly. Tydens sy ampstermyn in Amerika het Yogananda 'n aantal geassosieerdes gehad, waarvan sommige reeds selfstandig 'n naam vir hulself gemaak het, soos by 'n Poolse performer-cum-mystiese naam Romeinse Ostoja, of andersins hul eie geestelike organisasies, soos met Egiptiese mistieke Hamid Bey wat die Koptiese Genootskap in 1937 sou vind. Sulke syfers is gereeld amptenare in die SRF, wat saam met Yogananda onderrig en takke van die organisasie bestuur (Foxen 2017b).

Die SRF het tans meer as 500 verskeie institusionele instellings regoor die wêreld, insluitend tempels, retraites, ashrams, sentrums en meditasie sirkels. Die Yogoda Satsanga-vereniging, wat eers deur Yogananda in 1917 gestig is, bly die SRF se susterorganisasie, alhoewel verhoudings tussen die twee histories effens beland het.

Tydens sy tyd in Indië in 1935 het Yogananda belangstelling uitgespreek om 'n internasionale organisasie onder die naam "Yogoda Satsanga" te stig. Dit het 'n mate van spanning veroorsaak met Sri Yukteswar, wat die naam "Yogad Satsanga" gebruik het om 'n aspek van sy eie te adverteer. vestiging, sowel as ander binne die lyn wat skepties was oor institusionalisering. 'N Ooreenkoms is uiteindelik bereik en Sri Yukadwar se Yogad Sat Sanga Sova het die Yogoda Satsanga-samelewing van Indië geword in 1936, wat tot vandag toe as die Indiese tak van die SRF voortduur. Laasgenoemde punt het klaarblyklik slegte bloed tussen die Indiese lede van die Kriya-lyn en die Wes-SR-bestuur geskep, en die geskiedenis van die instelling se geskiedenis is oorvloedig met gedetailleerde katalogisering van veranderinge in leierskap en regswrangels (Satyeswarananda 1983, 1991, 1994).

Na die dood van Yogananda het die leierskap van die SRF aan 'n reeks dissipels geslaag, waaronder Rajarshi Janakananda (1952-1955), Daya Mata (1955-2010), Mnr. Nickinal Xatax (2010-2017) en Broeder (Swami) Chidananda 2017-hede). Die organisasie word ook onder toesig van 'n Raad van Direkteure. Alhoewel hierdie leiers in hul eie reg as selfverwesenlik erken word, word hulle nie deur goewerneurs van die SRF as goewerneurs beskou nie. Yogananda se geskrewe leerstellings word beskou as sy plek (Williamson 2010).

Kwessies / UITDAGINGS

Yogananda het gedurende sy tyd in die Verenigde State 'n aantal uitdagings gekonfronteer as gevolg van die stygende vrees van Asiatiese immigrante, en veral vreemde godsdienstige onderwysers, gedurende die eerste helfte van die twintigste eeu. Hy het beskuldigings gekry oor die verkryging van die geld om sy organisasies deur onheilspellende middele te finansier. Hy het die meeste geliefde lesings in Miami, Florida, gekanselleer weens vrees vir oproer en is toe daarvan beskuldig dat hy die balju probeer hipnotiseer. Paniek oor "liefdekatte" het om die Mt. Washington sentrum, aangevuur deur sensasionele media.

Terwyl baie van hierdie vermoede waarskynlik ongrond gegaan en aangevuur is deur rassisme en vreemdelinge haat, was Yogananda ook betrokke by minstens twee regswrangels wat in sy eie vou gepaard gegaan het. Die eerste was 'n regsgeding in 1935 deur sy voormalige medewerker, Dhirananda. Die pak het 'n promesse aangeneem dat Dhirananda Yogananda "gedwing" het om te teken as 'n vorm van vergoeding en skeiding wanneer Dhirananda onverwags op Yogananda se woonstel in New York verskyn het in 1929 voordat hy teruggekeer het na Los Angeles en die organisasie amptelik verlaat het. Alhoewel die saak in die openbaar geag is in Dhirananda se oënskynlike ontevredenheid oor dat hy deur Yogananda as ondergeskik beskou is, eerder as 'n volle vennoot, spekulasie steeds raai oor moontlike onbehoorlike dade wat deur Yogananda gepleeg is.

Sulke gerugte sal weer opduik wanneer Nirad Ranjan Chowdhury, Yogananda se nuwe mede-afdeling, tien jaar later op 'n treffend soortgelyke manier gelaat het. Chowdhury is ingebring om Dhirananda se rol te oorreed om die sentrum eers maande na laasgenoemde se vertrek te rig. Onder die naam Sri Nerode het hy die Mt. geleer en onderhou. Washington sentrum en het ook die lesingsbaan met Yogananda vir die volgende dekade getoer. In Oktober van 1939 het die pers ontplof met stories van 'n halfmiljoen dollar-regsgeding wat deur Chowdhury teen Yogananda geliasseer is. Koerante beweer dat Chowdhury Yogananda daarvan beskuldig dat hy huigelagtig in luukse woon, asook om met jong vroulike dissipels te cavort. Die beskuldigings is nog nooit formeel gestaaf nie (Foxen 2017b).

Soos hierbo genoem, is Yogananda en daarna die SRF met 'n mate van spanning gevolg deur die Indiese takke van die Kriya Joga-afkoms. Yogananda-fervor vir institusionalisering is nie deur baie van sy mede-monastici gedeel nie, wat bevraagteken het of die oprigting van organisasies ooit die bedoeling van Lahiri Mahasaya (Satyeswarananda 1983) was.

Ten slotte is die SRF gekritiseer vir die hantering van Yogananda se nalatenskap. Nie almal van Yogananda se dissipels het by die SRF se kloosterorde aangesluit of gekies nie. Gevolglik word Yogananda se leerstellings oorgedra deur 'n aantal kanale buite die formele struktuur van die SRF self. Dikwels funksioneer sulke organisasies as opsetlike gemeenskappe wat hulleself sien as Yogananda se visie van Wêreldbrosjingkolonies, soos beskryf in die oorspronklike uitgawes van sy outobiografie. Voorbeelde hiervan is Roy Eugene Davis se Sentrum vir Geestelike Bewusmaking, J. Oliver Black Song van die Oggend en ClearLight-gemeenskappe, Michael en Ann Gornik se Polestar, en Norman Paulsen's Sunburst (Miller-komende 2019).

Die belangrikste of hierdie splintergroepe is die Ananda Church of Self Realization, wat nou funksioneer as Ananda Sangha wêreldwyd, gestig deur Swami Kriyananda. Kriyananda, gebore James Donald Walters in 1926, het in 1948 by die SRF aangesluit en was 'n direkte dissipel van Yogananda. Hy is verkies as Visepresident van die SRF se Raad van Direkteure en het in daardie posisie gedien totdat die Raad gestem het om sy bedanking te versoek in 1962. Kriyananda het Ananda Village naby Nevada City, Kalifornië in 1968 gestig.

Die SRF en Ananda het 'n lang wettige stryd oor kopiereg aangegaan tussen 1990 en 2002. Terwyl die SRF eienaarskap van verskeie van Yogananda se geskrifte sowel as ander items soos stemopnames kon vestig, is ander items vasbeslote om in die openbare domein oor te gaan in die loop van die litigasie ("Kan Ewige Waarheid Privaat Eiendom wees?" 2017).

In die loop van hierdie litigasie het Ananda die oorspronklike 1946-uitgawe van die Yogananda gepubliseer outobiografie, wat vasbeslote was om in die openbare domein te wees. As deel van 'n wyer kritiek op die SRF se beheer oor Yogananda se leerstellings, het Ananda beweer dat die SRF die teks redelik verder as die mate wat Yogananda in sy leeftyd gemagtig het, gewysig het. Die organisasie verteenwoordig homself as die liberale alternatief vir die SRF se meer geslote institusionalisasie van Yogananda se nalatenskap.

IMAGES

Beeld #1: Foto van Yogananda mediteer, ca. 1924-1928.
Beeld #2: Foto van Yogananda-lesing in New York City, 1925.
Beeld #3: Foto van die Hollywood Tempel, 1942.
Beeld #4: Foto van Yogananda met Daya Mata in Los Angeles, 1939.
Beeld #5: Foto van Yogananda-onderrig asana aan manlike dissipels by die Encinitas Hermitage, ca. 1940.
Beeld #6: Die oorspronklike voorblad van Yogananda se outobiografie van 'n Yogi, 1946.

Verwysings

Angel, Leonard. 1994. Verligting Oos en Wes. Albany: Staatsuniversiteit van New York Press.

"Kan die ewige waarheid privaat eiendom wees?" 2017. Yogananda vir die wêreld. Toegang verkry vanaf http://www.yoganandafortheworld.com/part-ii-can-eternal-truth-be-private-property op 26 Junie 2017.

Foxen, Anya P. 2017a. "Yogi Calisthenics: Wat die 'nie-joga'-yogiese praktyk van Paramahansa Yogananda kan ons vertel oor godsdiens.' Tydskrif van die Amerikaanse Akademie vir Godsdiens 85: 494-526.

Foxen, Anya P. 2017b. Biografie van 'n Yogi: Paramahansa Yogananda en die oorsprong van Moderne Joga. New York: Oxford University Press.

McCord, Gyandev. 2010. "Yogananda se uitsig oor Hatha Joga." Die Uitbreidende Lig, September 10. Toegang verkry vanaf http://www.expandinglight.org/free/yoga-teacher/articles/gyandev/Yoganandas-Views-on-Hatha-Yoga.php op 26 Junie 2017.

Miller, Christopher. Komende 2019. “Paramhansa Yogananda se World Brotherhood Colonies: Models for Environmental Sustainable and Socially Responsible Living.” In Bakens van Dharmaj, geredigeer deur Jeffery Long, Michael Reading, en Christopher Miller. Lanham, MA: Lexington Books.

Satyeswarananda Giri, Swami. 1983. Lahiri Mahasay: Die Vader van Kriya Joga. San Diego: Swami Satyeswarananda Giri.

Satyeswarananda Giri, Swami. 1994. Sriyukteswar: 'n Biografie. San Diego: Sanskrit Classics.

Satyeswarananda Giri, Swami. 1991. Kriya: Vind die regte pad. San Diego: Sanskrit Classics.

Williamson, Lola. 2010. Transendent in Amerika: Hindoe-geïnspireerde meditasiebewegings as nuwe godsdiens. New York: New York University Press.

Yogananda, Paramhansa. 1951. Outobiografie van 'n Yogi. New York: Filosofiese Biblioteek.

Yogananda, Swami. 1925. Yogoda of Weefsel-Will-stelsel van fisiese perfeksie. Vyfde uitgawe. Boston: Sat-Sanga.

Yogananda, Swami, en Swami Dhirananda. 1928. Yogoda of Weefsel-Will-stelsel van fisiese perfeksie. 9th ed. Los Angeles: Yogoda Saterdag-Sanga Vereniging.

Post Datum:
4 Augustus 2017

 

 

 

 

Deel