Martha Bradley-Evans

Adi Da Samraj

ADI DA SAMRAJ TYDSTUK

1939 (3 November): Franklin Jones, later bekend as Adi Da Samraj, is gebore in Long Island, New York.

1957: Jones studeer aan die Universiteit van Columbia.

1950's: Jones studeer aan die Stanford Universiteit.

1969: Jones het 'n brief ontvang wat hom formeel gemagtig het om as 'goddelike avatar' te begin funksioneer as 'n geestelike meester van Swami Muktananda.

1970 (September 10): Jones het bewus geword van die Lig van Bewussyn Self in die Ramakrishna-tempel, Los Angeles.

1972 (April): Jones open sy eerste ashram en boekwinkel in Los Angeles.

1974: Jones het The Mountain of Attention Sanctuary, Noord-Kalifornië, ingehuldig.

1980's (vroeg): As 'Da Love-Ananda' was Jones in Mahai, Hawaii.

1983-1999: Adi Da Samrajashram, Fidji, word Adidam se hoofwerf; Jones het bekend geword as Avatar Adi Da Samraj.

1986 (11 Januarie): Adi Da ervaar Goddelike avatariese selfopkoms.

2000 (12 April): Adi Da het die Ruchira Dham-byeenkoms in Lopez, eiland in die staat Washington, beleef.

2007: “Transendentale realisme”, Adidam's Exhibition geopen in die Biënnale in Venesië en later in Florence.

2008 (27 November): Adi Da is oorlede in Naitaba, Fidji.

2011: Die "Orpheus and Linead" -uitstalling is geopen in Sundaram Tagore Gallery in Beverly Hills, Kalifornië.

BIOGRAFIE

Sedert die 1970's het die volgelinge van Avatar Adi Da Samraj vergader heilige gemeenskapsplekke in Fidji, Hawaii en Noord-Kalifornië vir "sistematiese, oop esoteriese skool en globale gemeenskap van geestelike praktyk" (Adidam webwerf 2017). Adidam is gesentreer op die persoon en ontwikkelende leerstellings van Franklin Jones, later bekend as Avatar Adi Da Samraj [Image regs]. Die naam van die groep het oor die tyd gewissel, van die Dawn Horse Communion, na die Vry Primitiewe Kerk van die Goddelike Nagmaal, die Johannese Daist-Nagmaal, die Vry Daisy-nagmaal, die Free Daist Avataric Communion, ens. Na die laat 2005, die naam van Die groep is Adidam, na Adi Da, het die term Franklin Jones gebruik om na homself te verwys, en die naam wat vir die doel van hierdie profiel gebruik sal word (Gallagher en Ashcraft 2006, IV: 86).

Adi Da het Adi Da geleer, gemotiveerd, geïnspireer en uitgedaag met 'n verskeidenheid instrumente (uitgebreide geskrifte, lesings, meditasie seremonies, "bemagtigde ruimtes" en beeldkuns). Avatar Adi Da Samraj het bestaande geboue en natuurlike provinsies gebruik om heilige ruimtes te skep, en hy het nuwe heilige argitektuur ontwerp en gebou wat geestelike konsepte bevat wat spesifieke rituele doeleindes weerspieël. Die proses van die maak en interpretasie van hierdie ruimtes as heilig het plaasgevind deur godsdienstige toewyding, gemeenskap met hom en 'n verskeidenheid geestelike dissiplines, soos die beoefening van meditasie en puja, die skepping van heilige kuns of argitektuur en die beliggaamde uitdrukking van toewyding deur "Geestelike kultuur." Hierdie praktyke, wat die toewyding van Adidam ondersteun het, sluit dieet, oefening of fisiese werk in. Die aktiwiteite van Adidam vertoon in die konteks van heilige terreine "bemagtig" as "Agente van Sy Geestelike Oordrag" (sien My helderheid van aangesig tot aangesig: 'n Fees van die Ruchira Boeddha, Avatar Adi Da Samraj 1997: 196).

Sedert die begin het Adidam en die gebruike van sy volgelinge, sy heilige argitektuur en kuns "direk die geestelike en sielkundige toestand van sy stigter, leier, guru en sentrale fokus: Franklin Jones" (Gallagher en Ashcraft 2006, IV: 85 ). Dit is persoongesentreerd en weerspieël die verstand en kreatiewe energie van sy oorsprong (Adi Da) in elke opsig. In sy vertelling van sy lewensverhaal het Adi Da homself as die "helder" in 1939 beskryf en sy sentraliteit as die bron van lig en kennis en die kanaal van noodsaaklike insig oor die betekenis van die lewe beklemtoon. "Die eerste fundamentele is die noodsaaklike praktyk van Ruchira Avatara Bhakti Joga (die praktyk van toewyding aan Avatar Adi Da Samraj) wat die grondslag vorm van die hele proses van Adidam" (Die Ruchira Sannyasin Orde van Adidam Ruchiradam 2003: 30). As onderwyser het hy gefokus op die verhoudings wat hy met sy volgelinge gebou het. "U kan dit karakteriseer as die heldhaftige manier van onderrig, die manier om met toegewydes te identifiseer en in die konteks" oorweging "te identifiseer en hulle uit die vyandige grondgebied te bring, wat hulle geleidelik wakker maak" (Adi Da Samraj, aangehaal in Costabile 2009 : 27).

Adi Da het gevoel, selfs as 'n kind, dat hy ongewoon was, beslis anders as die ander kinders rondom hom. As adolessent was hy gefassineer deur godsdiens en godsdienstige praktyk, studeer antieke tradisies en tekste en die lewens van geestelike gidse. Nadat hy 'n diepgaande godsdienstige ervaring in 1970 gehad het, het hy na Los Angeles, Kalifornië, gegaan, wat hy geglo het 'n permanente staat van verligting te wees (Gallagher en Ashcraft 2006, IV: 85). Hy het 'n boekwinkel, die Dawn Horse Bookstore, begin en by sy eerste ashram, 'Shree Hridayam Siddhashram', vergader. Daar het hy sy godsdienstige idees gedeel, satsang- of meditasie- en lesingsessies gehou. Die boeke wat hy verkoop het, was 'n kombinasie van diegene wat hy as kern-geestelike tekste beskou het, sowel as self-gepubliseerde volumes wat hy gereeld oor sy eie werk geproduseer het. Die groep wat hom hoor praat en wie deur sy leerstellings beïnvloed is, het steeds gegroei en meer as 1,000-volgelinge getel teen die tyd dat dit na Noord-Kalifornië in 1974 (Gallagher en Ashcraft 2006, IV: 86) verskuif het. Gallagher en Ashcraft skat dat Adidam nooit meer as 'n paar 2,000-aanhangers in 'n gegewe tydperk gehad het nie, maar dat tussen 1974 en 2006 meer as 40,000-individue hulself met die groep (Gallagher en Ashcraft 2006, IV: 86) verbind het.

Adi Da het 'n verhaal oor die wêreld en menslike potensiaal gevoeg wat gevul is met humor, insig en, belangriker, gemotiveerde individue om hul lewens op uitgestrekte maniere te leef. Sy volgelinge het gevoel dat hy 'n vermoë gehad het om diepgaande veranderinge in die bewustheidstoestande van vatbare individue deur middel van 'n geheimsinnige proses van energie-oordrag, of shaktipat (Gallagher en Ashcraft 2006, IV: 85) te produseer. Selfbewus en bewus van sy impak op ander, en die waarde van die rekord van sy mondelinge en skriftelike dokumentasie, het hy sy lesings opgeteken en 'n geselskap van gesproke en geskrewe werk geskep, 'n praktyk wat hy tot sy dood sou voortduur ( Gallagher en Ashcraft 2006, IV: 90). Tussen die tyd toe hy die eerste keer in die vroeë 1970s en 2000 begin onderrig en doseer het, het hy meer as sestig boeke geskryf.

As skrywer en denker was hy buitengewoon produktief: skryf, praat en betrek sy toewyders in dialoog oor 'n wye verskeidenheid onderwerpe en ervarings. Hy het toegewyde en heilige praktyke in die kultuur van Adidam ingestel, gewerk om 'n esoteriese orde van volwasse praktisyns te vestig, heilige plekke en heiligdomme te bemagtig, die beginsels vir die opvoeding, opvoeding en diens van kinders binne Adidam se kultuur te ontwikkel, Adidam se organisatoriese entiteite gevestig , en meer "(Costabile 2009: 51). Die heilige ruimtes van die toevlugsentrums wat gedurende hierdie tyd gevestig is, was die sleutel tot die voortbestaan ​​van sy boodskap en die rituele rondom sy idees. Hy het sy gemeenskap se heilige plekke permanent "bemagtig" sodat sy geestelike seën vir ewig beskikbaar sal wees vir toekomstige en toekomstige toegewyde "(Gallagher en Ashcraft 2006, IV: 96-97).

Vir diegene wat deur sy leerstellings beweeg is, was Adi Da 'n "supremely-verlichte geestelike superman, die enigste lewende inkarnasie van God vir hierdie en alle ander wêrelde en die enigste redder vir 'n lydende mensdom." Hy was nie sonder sy kritici nie. Waar toegewyde die oorspronklikheid van sy gedagte en die sintese van antieke tradisies gesien het, het sommige buitestaanders sy idees gesien as afgeleide en 'n herwinning van temas wat elders ontstaan ​​het (Gallagher en Ashcraft 2006, IV: 86). Jones sal sy naam verskeie kere gedurende sy tyd as onderwyser verander, maar in 1991 het hy begin om homself Avatar Adi Da Samraj te noem.

Soos ander geestelike gidse of onderwysers, het hy tydens sy tyd in Kalifornië Adi Da 'n beroep gedoen op mense wat die eertydse verhouding van liefde en wedersydse offer wat bestaan ​​tussen 'n Geestelik ontwaakte Meester en sy of haar dissipel of toegewyde, (Lee 2007: 51) . Sy leerstellings was diep gewortel in eeue van godsdienstige praktyk van regoor die wêreld en sy uiters vrugbare en veelsydige gedagte het 'n verhaal gebou wat die betekenis van die lewe verduidelik het, die praktyke verduidelik wat een na 'n verligte toestand sou bring en die impak van die krag om in die teenwoordigheid van 'n geestelike wese te wees. In plaas van dogma, "Aan diegene wat verskuif word om op Hom te reageer, bied Hy 'n buitengewoon diep en transformerende, toegewyde en Transendentale Geestelike verhouding" (vgl.Sy Goddelike Teenwoordigheid: In Die Viering Van Die Goddelike Avatariese Wêreld Onderwyser Ruchira Avatar Adi Da Samraj 2008: iii).

Alhoewel elke ontmoeting of ontmoeting effens gewissel het, het 'n kenmerkende aktiwiteitspatroon ontstaan. Volgens een volgeling:

Voor sy formele praatjies, sou Adi Da tipies in stilte sit vir 'n sekere tydperk sonder om enige verduideliking of instruksie te bied. Hy was net teenwoordig, sodat die 'helder' vrylik kon uitstraal. Diegene wat saam met Hom-studente, straatmense, sakelui, Geestelike soekers, ensovoorts gevoel het, het 'n onmoontlike aantrekkingskrag vir Hom gehad. Daar was 'n krag en uitstraling in Sy maatskappy wat die heel selle van die liggaam lyk. Mense het weer en weer gekom om net saam met Hom in dieselfde kamer te wees. En hy het begin verduidelik dat dit die verhouding was waarvan hy gepraat het - 'n ekstatiese deelname in sy staat (en dus in die 'helder' self) met al die fakulteite van die wese? (Lee 2007: 52).

Terwyl hy saam met sy toegewydes sit, het hy 'n verhaal vir hulle gebou wat 'n bepaalde manier van in die wêreld ontwerp het wat 'n reeks dissiplines bevat wat verband hou met dieet, oefening, seksualiteit en die gebruik van geld, asook dissiplines wat verband hou met meditasie, studie, diens en deelname aan die opvoedingslewe van die ashram, "wat hy geestelike kultuur noem, wat die proses van geestelike besef sal dien" (Costabile 2009: 33). Adi Da se metode om sy studente te betree, het aan hulle die "Onbeperkte Krag van Sy Geestelike Transmissie" bekend gemaak, wat die lug met die oorweldigende Blissful Force binnedring. (Lee 2007: 55). Oor die volgende twintig jaar het sy toegewyde hom by 'n verkenning van menslike lewe en geestelike bewustheid by hom aangesluit. "Dit was 'n hoogs interaktiewe proses met toegewydes, 'n intensiewe ondersoek van die realiteite van hul lewens - hul belange, buie en ervarings" (Costabile 2009: 39).

Adi Da was self deur 'n intense tydperk van eksplorasie en groei in die 1970s. By een geleentheid was Adi Da mediteer by die Vedanta Society Tempel, in Hollywood, Kalifornië toe hy 'n intense geestelike unie met die Goddelike Shakti binnegekom het. Adi Da het geleer dat die verligting wat hy deur sulke ervarings ontvang het, 'n mens se hoof doel vir die lewe was. Die rituele wat hy ontwikkel het en gevra dat sy toegewydes om te oefen, was bedoel om 'n veranderde gevoel van bewussyn te inspireer om hierdie intensiteit oop te maak. Vir een het Adi Da sy toegewydes aan die praktyk van sakramentele aanbidding bekendgestel "as 'n manier om met Hom te gaan kom of hy fisies teenwoordig was of nie. Hy het geleer dat die geheim agter sakramentele aanbidding was: as ons ons liggaamlike gedagtes aktief 'bring waar dit ookal is, sal sy openbaring verleen word' (Stillwell 2013: 2). Die toegewydes het by toevlugsentrums of bemagtigde plekke vergader: in 1972 by die Berg van Aandagreservaat; in 1983 in Naitauba, Fidji, waar Adi Da in 2008 gesterf het; en in ander minder formeel georganiseerde webwerwe regoor die wêreld.

Gedurende sy lewe as geestelike leier het Adi Da konstant kuns gemaak. Toe Adi Da 'n rasionaal vir sy kuns ontwikkel het, het hy 'n stelsel van definisies en aannames gebou wat probeer het om die essensie te skep van hoe hy gehoop het dat mense met sy werk sou betrokke raak, nie anders as wat hy met religieuse ritueel, heilige ruimtes probeer het nie en 'n heilige kultuur ingebed in gemagtigde ruimtes.

'Die vermoë om beeldkuns te maak wat transendentaal eg is,' het hy gesê, 'wat oor egolose toeval met die werklikheid self gaan, is waaraan ek baie jare gewerk het (...) Die kyker is altyd geneig om 'n' punt 'uit te oefen van die beskouing '- maar die kyker van die beeldkuns wat ek maak en doen, sal beskaamd staan ​​(en hopelik gedien word tot die mate van ware estetiese ekstase), die' oogpunt 'minder kenmerkend van die beeldkuns. Dit is die bedoeling om beeldkuns te maak - om die kyker te lok in 'n egolose (of 'point-of-view' minder) deelname aan die werklikheid self (Adi Da Samraj 2008b).

Baie van Adi Da se godsdienstige verkenning was oor die spanning tussen persepsie en realiteit, en hoe individue hul vermoëns uitbrei om meer te ervaar en te verstaan.

My beelde gaan oor hoe werklikheid is - en hulle gaan ook oor hoe die werklikheid in die konteks van natuurlike persepsie voorkom as 'n konstruksie van primêre vorms = kragte. My beeldkuns is dus nie bloot 'subjektief' of andersins 'objektief' gebaseer nie. Inteendeel, die beelde wat ek maak en altyd stilswyend en heeltemal saamval met die werklikheid soos dit is. Daarom het ek die proses van die beeldkuns wat ek maak, gedoen en Transendentale Realisme (Adi Da Samraj 2008b) gedoen.

Adi Da het meer as vier dekades spandeer om kuns te ontwikkel wat op sy mondelinge en geskrewe leerstellings uitgebrei het om die gedagtes van sy volgelinge te verbreed om "beelde te skep wat die volle deelnemende kyker in staat stel om 'n smaak van die inherent gelukkige staat van nonduale bewustheid dat hy beweer ons inheemse toestand is, sodra ons die vermoede en ervaring van 'n afsonderlike 'subjektiewe' self 'n afsonderlike 'objektiewe' werklikheid oortref. "Die doel was om te ervaar wat hy" estetiese ekstase "genoem het," altyd voor die ruimte tyd en elke afsonderlike en skeidende 'standpunt' '(Coates 2009: 2).

Adi Da se monumentale skilderye was self beskryf as "aperspektiewe, anegoïese en anoniese", en sy fotografie het 'n benadering tot beeldvorming gevestig wat die inherente beperkings (of vaste eienskappe van die kamera as 'n oogpunt-masjien oorskry het) ) "(Adi Da Samraj, soos aangehaal in Coates 2009: 2).

Adi Da se werk is die eerste keer internasionaal in die twee-en-vyftigste Biënnale di Venezia in 2007 uitgestal, saamgestel deur die kunskritikus, Achille Bonito Oliva (sien Venetië Biënnale-uitstallingskatalogus 2007). Vier van die stukke is in 2008 'n tweede keer vertoon op die uitstalling "Transcendental Realism: The Art of Adi Da Samraj" in die Cenacolo di Ognissanti in Florence, Italië, tesame met Ghirlandaio se fresko, Die xLaaste aandete. [Image right] Volgens Gary Coates, Adri Da se aperspektiewe beelde, moet gesien word en ervaar word as 'n letterlike inversie ... en 'n radikale reaksie op die beperkings wat implisiet in perspektiefvisie is wat die afgelope ses honderd jaar Westerse kuns oorheers het. , argitektuur, wetenskap en godsdiens "(Coates 2009: 6). "Adi Da stel 'n kuns voor wat heeltemal heilig en tog buite die grense van enige spesifieke godsdienstige ikonografie is." (Adi Da Samraj 2007a: 9).

Net soos sy kuns tradisies in kunsgeskiedenis uitgedaag het, het hy sy volgelinge gevra om meditasie of kontemplasie te betree om hul gewone wese van wese te oortref. Sy kuns, sou hy sê, "is die intrinsiek ego-transendende en dus en derhalwe perspektief-transendante of intrinsieke aperspektiewe-beeldkuns wat deelneem aan (of egalig saamval met) die werklikheid self" (Adi Da Samraj 2008a: 16).

Baie van sy werk kan as meetkundige abstraksie beskryf word en sekerlik het geometrie sy belangrikste instrument geword om perspektief en die verteenwoordigende aard van baie Westerse kuns te ontwrig en te sê dat dit 'n "abstrakte formele taal [wat] woordloos en universeel tot die onderliggende orde spreek van beide self en wêreld "(Adi Da Samraj 2007b: 56). Op soortgelyke wyse het hy vet, primêre kleure gebruik wat primale emosionele reaksies geskep het. Hy het gesê, 'n suiwer kleur is 'n vibrasie ... 'n stuk van die spektrum sigbare lig .... Kleur is nie arbitrêr nie. Dit moet presies reg wees vir elke beeld in die besonder. Kleur het emosionele krag. Kleure in verhouding tot mekaar genereer, deur die verwantskap, verskillende vorme of toon, van emosionele krag "(Adi Da Samraj, aangehaal in Israel 2007: 96). Kunshistorikus Mei-Ling Israel stel voor dat sy kuns "uit 'n volledige spektrum van suiwer en lewendige kleure bestaan, wat, soos die skerp, presies afgebakende meetkundige eienskappe kenmerkend van die stuk [Alberti se venster I] word moontlik gemaak deur die gebruik van digitale tegnologie en gevorderde metodes van beeldvervaardiging "(Israel 2007: 96).

Geometrie, die gewaagde gebruik van kleur en lyn geskep, volgens Adi Da, "'n komplekse, paradoksale spel tussen abstrakte vorm en fundamentele betekenis wat bedoel is om 'n voertuig te skep vir 'n ego-vergete en ego-oorkoepelende estetiese ervaring" (Adi Da Samraj 2007b : 55).

Hierdie toolkit [Image regs] word beskryf in die inleiding tot Adi Da's Estetiese Ecstasy, sy mees beknopte verhandeling oor beeldkuns. "Die drie geometriese figure-vierkant, sirkel en driehoek-verteenwoordig die strukturele basis van sy kuns. Die drie primêre kleure (rooi, geel en blou) - saam met die fundamentele binêre paar swart en wit - verteenwoordig die 'kleurstel' waaruit alle kleure in sy kuns gegenereer word, '' twee vorme van inhoud .... Bekende vorms ... abstrakte vorms "(Adi Da Samraj 2007a: 7).

Adi Da se stuk, Alberti se venster I, illustreer sy reeks ontwerp gereedskap en sy palet, insluitend suiwer, lewendige primêre kleure, swart en wit kontraste wat ons die meetkunde van die stuk wys [Beeld regs]. Alhoewel baie van Adi Da se teologie deur ou tradisies ingelig word, gebruik hy moderne tegnologie (digitale en beeldvervaardiging) vir nuwe doeleindes (Adi Da Samraj, aangehaal in Israel 2007: 95). Kontrasterende perspektiewe oogpunt en verteenwoordigende aard van Ghirlandaio's Die laaste maaltyd in die Florence-kerk ", is dit op argetipe-vlak die alomvattende teenwoordigheid van die primêre elemente en vormingskragte wat altyd aan die gang is in die voortdurend veranderende, selfregulerende en dinamies gebalanseerde natuurlike wêreld, uitgedruk. (Coates 2009: 14). Adi Da praat tot sy motivering om 'n nie-beswaargemaakte, anti-perspektiewe kuns te skep wat gemaak is om perceptueel te beliggaam - en dus deur middel van die 'estetiese ervaring' te kommunikeer - die inherent egolose, nie-aparte , en ondeelbare self-natuur, selfstandige, selfstandige en volmaak subjektiewe 'ruimte' wat Is Werklikheid self "(Adi Da Samraj 2007a: 39).

Sy doeke het ingewikkelde bestelapparate wat 'n reeks primêre en sekondêre velde skep, geanimeer deur kleur, patrone wat driehoekige vorms uitstuur of vertikale lyne of rigtinggewende gradeplegtighede van rooi, geel en blou, wat die geheel verenig. "'N Mens kom tot die gevolgtrekking dat in Alberti se venster I Daar is bestelling sonder stelsel, in 'n kunswerk wat 'n lewende veld van dinamies gebalanseerde polariteite is. Simmetrie en asimmetrie, koel kleure en warm kleure, horisontale lyne en vertikale lyne, stygende kragte en valkragte, sirkelvormige vorms en hoekvorms, kleurende kleure en terugtrekkende kleure, puur geometrieë en onbepaalde vorms, word saam geweef om 'n beeld te skep wat nooit by rus, maar blyk altyd kalm en gesentreerd te bly ... en dat 'n geheimsinnige sin van kreatiewe orde en 'n vorige onderliggende eenheid is alles voorop. "(Coates 2009: 18).

Ter geleentheid van sy uitstalling in Florence beskryf Adi Da sy motivering en voorneme om kuns, fotografie en ander middele te produseer om visuele prosesse te stimuleer wat sy toegewyde sal help om hul gedagtes en vermoëns vir gevoel en denke uit te brei.

"Ek maak kuns wat bedoel is om van die grootste belang en transformerende krag te wees - kuns wat 'n diepgaande deelname uitnodig, eerder as die wyse van toevallige en dissociated viewing wat toelaat en ondersteun (en selfs vereis en uiteindelik selfs institutionaliseer) objektifikasie 'en dissosiatiewe (of strategies nie-deelnemende) losbandigheid. Ek wil mense se deelname aan kuns verander - en ook hul deelname aan werklikheid (self en heeltemal) - en help hulle tot 'n nuwe manier van lewe, uit die 'donker' tydperk waarin die mensdom tans onderdompel word '(Adi Da Samray 2007b: 70).

As 'n ware kreatiewe genie het Adi Da geglo in die transformerende kunskrag. "Ware kuns genees. Ware kuns herstel ewekansigheid. Kuns moet die gevoel van welsyn herleef. Dit is die ware doel daarvan "(Da Plastique 2017). Werk soos Alberti se venster I is die werklikheid uit die oogpunt of vanuit die oogpunt, en skep paradoksale persepsie, aangesien die kyker die abstraksie in die stuk verwerk. Hy beskryf hierdie proses:

Wanneer jou brein 'n beeld in stukkies breek, diepte vlak van psigologiese fisiese persepsie; 'n Verduideliking van wat die beeld werklik gaan oorskry, is dit wat dit is, 'n selfportret van die werklikheid self .... Ek kon dit nie sê nie, woorde kan dit beskryf, maar nie dieselfde nie. Dit is buite die verstand, buiten die spraakmodus, buite die konvensies van kennis en denke. Dit is 'n dimensie van openbaring, kommunikasie, wat deur artistieke middele (Da Plastique 2017) kan lewer.

Adi Da beeld sy kuns uit as 'n proses waarin die kyker aktief moet deelneem en dit poog om die "menslike behoefte aan skoonheid" (Adi Da Samraj 2007a: 9) te verstaan, sowel as om "betekenisruimte" te vind eerder as om objektief te wees. "Ding" (Adi Da Damraj 2007a: 13).

Volgens Peter Weibel, direkteur van die ZKM Sentrum vir Kuns en Media in Karlsruhe, Duitsland, "[Adi Da se] strewe na die geestelike paaie wat in vroeë abstraksie gevind is, van Kandinsky tot Mondrian, en [sy] vertaling van daardie strewe na die digitale ouderdom, herstel 'n transendentale spiritualiteit aan die materialisme van die masjien-estetiese "(Da Plastique 2017). Volgens Adi Da self,

mense moet, as 'n eerste beginsel, vryelik (perseptueel en totaal) deelneem aan die bekyk van beeldkuns sonder enige assosiasie met blote idees (of liggaamlose praatjies), vergelykings, 'objektiverings', reduksionisme en akademiese analise - of met ander woorde, heeltemal sonder die medium van iets tussenin. In die oer-oomblik van vrye deelnemende persepsie is daar geen intrinsieke bemiddelaar nie - nie die bemiddelaar as 'ander' of die bemiddelaar as 'self' nie (Adi Da Samraj 2007a: 17).

Beeldkuns is die kode Adi Da ontwikkel om die rasionaal agter sy werk in te sluit.

Wat is die primêre gebruik van beeldkuns? Die primêre gebruik van beeldkuns is perseptuele (en totale psigo-fisiese) gevoel-deelname in die totaliteit van die betekenisruimte wat die beeldkuns is. ... Dit stel mense in staat om deel te neem aan die menslike bestaan ​​(en in die werklikheid self) in 'n regte, ware en moontlik diepgaande sin "(Adi Da Samraj 2007a: 20)," met die verstandhouding dat sodanige deelname hoofsaaklik en fundamenteel , wat die beelde waaroor ek maak en doen, is oor (Adi Da Samraj 2007a: 21).

Sy was "'n unieke begrip van die doel van kuns. Daardie doel kan beskryf word as die 'radikale' (of altyd 'at-the-root') opheffing van die menslike ingesteldheid - uit egoïste wydste verloop van konvensionele 'realisme' en uit egoïese (of ruimte-tyd- 'en verdeeldheid-gedrewe, en' oogpunt-gebonde '' self'-wanhoop, en uit die absurditeite van anti-skoonheid, en uit die 'donker' vasberadenheid van anti-skoonheid, en uit die 'donker' ingesteldheid om die 'estetiese ervaring' te vermorsel (Adi Da Samraj 2007a: 46).

En in 'n ander gedeelte: "Primêr en fundamenteel, beeldkuns is bloot die estetiese ervaring self - hoe vorm en kleur, lyn en struktuur bymekaar kom in die oomblik van die kijker se betekenisontvangende ontvangs van die werk van beeldkuns en hoe die verskillende estetiese elemente kombineer met die brein en die senuweestelsel en die hele veld van menslike deelname "(Adi Da Samraj 2007a: 22).

Adi Da het monumentale stukke geskep vir maksimum impak en verbintenis [Image regs]. "My beelde is groot volgens voorneme - vir allerhande redes." Hy het gesê: "Die monumentale grootte vereis volle fisiese deelname, sodat die kyker getrek word in 'n ruimte wat buite sy of haar vermoë is om die beelde te beperk en te beperk deur middel van verduidelikings of deur middel van enige fisiese aktiwiteit. My beelde roep op ekstase. Hulle stel ekstase in staat - die ekstase wat inheems is aan die estetiese ervaring "(Adi Da Samraj 2007a: 27). Die proses van skepping van sy werk, en die betrokkenheid van kykers in die werk, is gefokus op aktiewe deelname. Die resultaat was nie bedoel om 'n kosbare voorwerp of ding te wees nie, maar 'n ervaring. Hy sê vir sy kykers dat sy beelde "eenvoudig gevoel moet word." "Stilswyend voel hulle," het hy gevra, en kykers gerus gestel dat "jy dit nie moet uitbeeld nie". Neem bloot aan die beelde deel, deur middel van onbewaakte gevoel persepsie "(Adi Da Samraj 2007a: 34).

Die Avatar Adi Da het na vore gekom as 'n unieke figuur in godsdienstige geskiedenis deur die gedagtegang, praktyk en kuns wat hy tydens sy leeftyd geproduseer het, wat 'n bepaalde interpretasie van die potensiaal van menslike vermoë om die lewe uit te brei en te beleef, oorgedra het. As 'n hoogs oorspronklike en kreatiewe kunstenaar het hy sy kykers gevra om ten volle betrokke te raak by sy werk en hulle te belowe dat hulle sou verander as hulle dit gedoen het. Sy werk is internasionaal en nasionaal erken tydens sy leeftyd met uitstallings, artikels en video's wat sy werk geplaas het met betrekking tot abstrakte ekspressionisme van die moderne era, maar ook as die kreatiewe uitdrukking van godsdienstige idees.

IMAGES

Beeld # 1: Foto van Adi Da Samraj.
Image #2: Die uitstalling "Transcendentale Realisme: Die kuns van Adi Da Samraj" in die Cenacolo di Ognissanti in Florence, Italië, 2008.
Image #3: Een van die geometriese abstraksies van Adi Da Samraj.
Beeld #4: Adi Da Samraj, Alberti Venster I, besonderhede.
Beeld # 5: The Florence Dance Company voer Dante's uit Die Goddelike Komedie met monumentale projeksies deur Adi Da Samraj, 2010.

Verwysings

Adidam webwerf. 2017. Toegang verkry vanaf http://www.adidam.org/bay-area/adidam.html Op 12 Julie 2017.

Adi Da Samraj. 2008a. Perfekte abstraksie Middletown, CA: The Dawn Horse Press.

Adi Da Samraj. 2008b. "Transendentale Realisme." Toegang verkry vanaf http://www.adidabiennale.org/exhibition/index.htm  Op 12 Julie 2017.

Adi Da Samraj. 2007a. Estetiese Ecstasy. Middleton, CA: Dawn Horse Press.

Adi Da Samraj. 2007b. Transendentale Realisme: Die beeldkuns van egoele toeval met die werklikheid self. Middletown, CA: The Dawn Horse Press.

Coates, Gary J. 2009. "Die wedergeboorte van Heilige Kuns: Reflections on the Aperspectival Geometric Art of Adi Da Samraj." 'N Referaat aangebied tydens die 2009 CESNUR Konferensie, Salt Lake City, Utah. Junie 11, 2009. Toegang verkry vanaf http://www.cesnur.org/2009/slc_coates.pdf Op 12 Julie 2017.

Costabile, Michael (Anthony). 2009. "Avatariese Openbaring en die Herstel van Geestelike Kultuur: Oor die Lewe, Werk en Verbygang van Adi Da Samraj en die Bewaring van Sy Geestelike Legacy." 'N Referaat aangebied tydens die 2009 CESNUR Konferensie, Salt Lake City, Utah. Junie 11, 2009. Toegang verkry vanaf http://www.cesnur.org/2009/slc_costabile.pdf Op 12 Julie 2017.

Da Plastique. 2017. "Transendentale Realisme: Die kuns van Adi Da Samraj." Toegang vanaf http://www.daplastique.com Op 12 Julie 2017.

Gallagher, Eugene V. en W. Michael Ashcraft, eds. 2006. Inleiding tot nuwe en alternatiewe godsdienste in Amerika. Westport, Conn .: Greenwood Press. Vyf Volumes.

Sy Goddelike Teenwoordigheid: In Die Viering Van Die Goddelike Avatariese Wêreld Onderwyser Ruchira Avatar Adi Da Samraj. 2008. Middleton, CA: The Dawn Horse Press.

Israel, Mei-Ling. 2007. Die Wêreld as Lig: 'n Inleiding tot die kuns van Adi Da Samraj. Middleton, CA: The Dawn Horse Press.

Lee, Carolyn. 2007. Die Avatar van Wat is: Die Goddelike Lewe en Werk van Adi Da. Middleton, CA: The Dawn Horse Press.

Sien My Brightness Face to Face: 'n Fees van die Ruchira Boeddha, Avatar Adi Da Samraj, en die eerste 25-jaar van sy Goddelike Openbaringswerk. 1997. Middleton, CA: The Dawn Horse Press.

Stillwell, Leroy. 2013. "Bemagtig plekke en dinge in Adidam. "Toegang vanaf http://www.adidaupclose.org/Empowered_Places/index.html Op 12 Julie 2017.

Die Ruchira Sannyasin Orde van Adidam Ruchiradam. 2003. Adidam Die Ware Wêreld-godsdiens Gegee deur die beloofde God-mens, ADI DA SAMRAJ. Middleton, CA: The Dawn Horse Press.

Venesië Biënnale Uitstalling Katalogus. 2007. Transendentale Realisme: Die kuns van Adi Da Samraj. Met essays deur Achille Bonito Oliva en tentoonstelling Co-Curator Peter Frank sowel as 'n kunstenaar se verklaring deur Adi Da Samraj. Middletown, CA: The Dawn Horse Press.

Post Datum:
13 Julie 2017

Deel