Massimo Introvigne

Daesoon Jinrihoe en die Visuele Kunste

VISUELE KUNSTTYD * **

* Al die volgende datums verwys na die maankalender, want dit is die kalender wat algemeen deur Daesoon Jinrihoe aanvaar word.)

** Ons noem die weergawe van die hoofname in Chinese eerder as Koreaanse Hangul karakters, aangesien dit die algemene gebruik in die beweging is.

1871 (September 19): Kang Il-Sun (later bekend as Kang Jeungsan, 姜 甑 山) is gebore in Gaekmang-ri, Wudeok-myeon, Gobu-gun, Jeolla Provinsie (hedendaagse Sinsong dorp, Sinwol-ri, Deokcheon-myeon , Jeongeup Stad van Noord-Jeolla Provinsie), Korea.

1909 (24 Junie): Kang Jeungsan is oorlede.

1969: Park Han-Gyeong, later bekend as Park Wudang (1917-1995, of 1918-1996 volgens die sonkalender), skep in Seoel 'n nuwe godsdienstige orde, bekend as "Daesoon Jinrihoe" (大 巡 眞 理會), as 'n evolusie van vorige ordes wat Kang Jeungsan erken as die vleeswording van die Allerhoogste God, die Here van die Negende Hemel.

1969: Junggok Tempelkompleks is ingehuldig by die voetheuwels van Yongma Mountain, Korea.

1984: Die fliek Die pad na vrede en harmonie vrygelaat is.

1986: Yeoju-teeltempelkompleks word ingewy in Gangcheon-myeon van Yeoju-gun (die huidige Yeoju-stad), Gyeonggi-provinsie, Korea.

1989: Jeju-opleidingstempel word ingewy op Jeju-eiland, Korea.

1990: Die huidige Bonjeon (hoofgebou) en die Daesoon Assembly Hall is by die Yeoju Cultivation Temple Complex gevoeg.

1992: Pocheon Cultivation Temple Complex word in Pocheon-gun (huidige Pocheon City), Korea, ingewy.

1993 (Februarie): Daesoon Jinrihoe se hoofkwartier is van Junggok Temple Complex in Seoul na Yeoju Cultivation Temple Complex in Yeoju verskuif.

1993 (24 Junie): 'n Proef van die Daewon Bell by Yeoju Headquarters Temple Complex het plaasgevind.

1995: Geumgangsan Toseong Training Temple Complex word ingewy in Toseong-myeon van Goseong-gun, Gangwon-provinsie, Korea.

1997: 'n Reuse Maitreya Boeddhabeeld is vasgelê in die Geumgangsan Toseong Training Temple Complex.

VISUELE KUNSONDERWYS / GEDRAGTE

Daesoon Jinrihoe-leerstelling leer dat die Opperste God in Kang Jeungsan (1871-1909) geïnkarnoreer is en die missie gegee is om die wêreld se orde te herstel, wat deur die krisis en dekadensie van die Voormalige Wêreld in gevaar was.Seoncheon). Kang Jeungsan was om die koms van 'n glorieryke Later World in te lei (Hucheon) en om die mensdom te lei deur 'n stel beginsels bekend te stel wat gemik is op die bevordering van "wedersydse voorspoed" (Daesoon Instituut vir Godsdiens en Kultuur 2014: 12-13).

Miskien is die belangrikste beginsel wat deur Kang Jeungsan geopenbaar is, die "resolusie van griewe vir wedersydse welsyn" (Haewon sangsaeng, 解冤 相 生). Griewe was die hoofprobleem van die Voormalige Wêreld, en hulle het uitgebrei na beide mense en goddelike wesens (Baker 2016: 10; kyk Kim 2016). Kang Jeungsan het 'n pad oopgemaak om die griewe wat vir eeue opgehoop het, op te los. Om 'n wêreld vry van konflik te betree, kan mense egter nie net staatmaak op die werke wat Kang Jeungsan verrig nie; hulle moet hul aktiewe samewerking en betrokkenheid bied soos voorgeskryf deur sy werke.

Daesoon Jinrihoe leer ook "die volmaakte eenwording met Dao" (vgl.Dotong jin'gyeong, 道 通 眞 境). Dit verwys na die verwesenliking van aardse onsterflikheid in 'n aardse paradys, gevul met geluk en vreugde (sien Kim 2015: 187-94), deur die vernuwing van die mens en die ontspanning van die wêreld (Baker 2016: 10-11). Skoonheid sal 'n belangrike kenmerk van die toekomstige aardse paradys wees, maar skoonheid is ook 'n instrument om na te streef Dotong jin'gyeong en om die sleutelbeginsel van Haewon sangsaeng. Daesoon Jinrihoe het tempels gebou wat nie net funksioneel is vir sy rituele en byeenkomste nie, maar ook hierdie goddelike skoonheid uitdruk as 'n afwagting van die aardse paradys. Terselfdertyd help argitektoniese elemente, skilderye en beeldhouwerk in die tempel van die beweging die lede om te oefen Haewon sangsaeng en dien die didaktiese doel om Daesoon Jinrihoe se ingewikkelde kosmologie te onderrig.

Daesoon Jinrihoe leer dit in die nastrewing van die menslike soeke na goddelike skoonheid, 'n spesiale rol word gespeel deur Dancheong. [Image right] In Koreaanse tradisie is Dancheong die kuns om die twaalf kleure te harmoniseer en word gebruik om belangrike geboue te versier, waardeur 'n beeld van waardigheid en gesag oorgedra word. Dancheong dien ook die praktiese doel om oppervlakke teen verwering te beskerm, maar dit is veel meer as dit. Harmoniserende kleure skep die beeld van 'n ideale wêreld, waar alles in harmonie is. Vir Daesoon Jinrihoe is Dancheong 'n uitdrukking van godsdienstige geloof en toewyding aan die Allerhoogste God. Die oefening van Dancheong is 'n vorm van Haewon sangsaeng, wat heilige en majestueuse ruimtes geskep het, waar toegewydes 'n smaak van die toekomstige aardse paradys kan ervaar.

INFLUENCE OP DIE VISUELE KUNSTE

Alhoewel 'n paar lede van Daesoon Jinrihoe formele artistieke opleiding het, glo die beweging dat die kuns van Dancheong en die basiese beginsels van tradisionele Koreaanse skilderkuns en beeldhoukuns ook geleer kan word deur diegene wat nie kunskool bygewoon het nie. Die heilige ruimtes wat deur Daesoon Jinrihoe geskep is, is die resultaat van 'n kollektiewe poging waarin baie toegewydes saamwerk met mekaar. Skilderye en beeldhouwerk word nie onderteken nie en die naam van die kunstenaars word nie as belangrik beskou nie. Die kollektiewe oefening van Haewon sangsaeng deur die skepping van skoonheid word soveel belangriker as die bevordering van enige een toegewyde toewyding as 'n "kunstenaar" beskou.

Dit beteken egter nie dat Daesoon Jinrihoe nie sy eie kenmerkende styl in die visuele kunste geskep het nie. Alhoewel dit sterk in die Koreaanse tradisie gegrond is, toon dit ook 'n sekere ander wêreldse karakter, met die doel om diegene wat na die geboue, die beeldhouwerke en die skilderye kyk wat Daesoon Jinrihoe die toekomstige aardse paradys bekend maak, te herinner. Terwyl die konsep van "simboliek" nou in die Weste betwis word, kan die bewegings se kunswerke gedefinieer word as "simboliste" in die sin dat hulle simboliese betekenis belangriker is as hul letterlike betekenis.

In deel, die ander tempels van Daesoon Jinrihoe repliseer die kenmerke van Yeoju Hoofkwartier Tempelkompleks, en ek sal fokus op enkele belangrike artistieke elemente wat deel van hierdie tempel is. Daar moet egter op gelet word, dat die Geumgangsan Toseong-opleidingstempelkompleks 'n unieke kenmerk bevat, 'n reuse-standbeeld van Maitreya Boeddha voltooi in 1997. [Image regs] Die klipbeeld staan ​​sestig en vier voet hoog. Dit dra 'n gat ('n Koreaanse tradisionele hoed) en sluit 105 stukke goue krale in die gebied tussen sy gesig en nek.

Weereens, die beeld herinner aan die tradisionele Koreaanse ikonografie van Maitreya Boeddha, die komende toekomstige Boeddha, maar dit vertoon ook unieke eienskappe wat bedoel is om die spesiale vereniging van Maitreya Boeddha met Kang Jeungsan te onderstreep. Daesoon Jinrihoe glo dat die Here van die Negende Hemel, die Allerhoogste God, in die vroeë negentiende eeu na die Aarde neergedaal het by die Cheon-gye-toring (天啓 塔), geleë in die Weste (hoewel sommige glo dat die toring geleë is in die geestelike eerder as in die fisiese wêreld). Nadat die drie ryk van die hemel, die aarde en die mensdom noukeurig ondersoek is, het die opperste God gekom om die standbeeld van die Groot Maitreya Boeddha in Geumsan Tempel by Moakberg, Jeolla Provinsie, Korea, te bewoon. Hy het dertig jaar tevore daar gebly inkarnasie in 1871 as Kang Jeungsan, wat ook verkondig het: "Ek is Maitreya." Die styl en ikonografie van Geumsan Tempel, een van Korea se nasionale skatte, het later die kuns van Daesoon Jinrihoe beïnvloed.

Besoekers aan die Yeoju-hoofkwartier-tempelkompleks gaan deur die Sungdo-poort, [Afbeelding regs], waarvan die naam 'Aanbidding van die waarheid' beteken, die heiligste gebied van die kompleks, genaamd 'Jeong-nae' (binneste hof van die heiligdom). Die Sungdo-poort gee 'n indruk van majesteit en herinner aan die hekke in die koninklike paleise van die konings van Korea. Toe hulle binnekom, staan ​​dissipels na die Bonjeon, die hoofgebou, en buig met hul hande saam. Aan die muur van die Sungdo-poort is daar muurskilderye, insluitend die foto's van die vier voogde wat in beheer is van die vier rigtings.

Die heiligste plek van die Yeoju-hoofkwartier-kompleks is die Bonjeon, a vierverdiepinggebou wat na buite net drie verdiepings hoog blyk te wees. [Beeld regs] Op die vierde en hoogste verdieping van die Bonjeon is die Yeongdae, waar Kang Jeungsan (as Gucheon Sangje, die Heer van die Negende Hemel) en ander 'groot gode' in vyftien 'heilige posisies' vasgelê is. Op die tweede en derde verdieping is slegs Kang Jeungsan in 'n heilige portret vasgelê. Die vierde verdieping het die vyftien Groot Godhede, waaronder Gucheon Sangje, in heilige portrette of heilige tafels vasgelê. Die primêre godsdienste sluit in Gucheon Sangje (Kang Jeungsan), Okhwang-sangje (die Groot Jade-keiser, wat Daesoon Jinrihoe identifiseer met die goddelike Jo Jeongsan, 1895-1958, wat deur die beweging erken word as Kang se opvolger in die ortodokse godsdienstige gesag) en Boeddha Sakyamumi, wat omring word deur ander gode, in twaalf heilige posisies. Dit sluit in die Myeongbusiwang (die tien ander-wêreldse geestelike konings wat menslike siele in die hiernamaals beoordeel), die Oaksanwang (die vyf aardse geestelike konings wat toesig hou oor die berge in vyf rigtings van die Aarde), die Sahaeyongwang (die vier geestelike draakkonings in beheer van die seë), die Sasitowang (die vier aardse geestelike konings in beheer van die vier seisoene), Gwanseongjegun (die Chinese generaal Guan Yu, wat in 220 n.C. oorlede is en in die Koreaanse volksgodsdiens as 'n hemelse koning beskerm is teen die bose geeste of demone. ), Chilseongdaeje (die Big Dipper-konings wat in beheer is van menslike lewensduur en fortuin), die Jikseonjo (voorvaders van vaderskant), die Oeseonjo (voorvaders van moederskant), Chilseongsaja (die Groot Dipper-boodskapper, wat die Chilseongdaeje help), Ujiksaja en Jwajiksaja ( die ander twee boodskappers wat die Chilseongdaeje help), en Myeongbusaja (die psigopomp wat die pas aangekomte siele in die hiernamaals lei).

Buite die Bonjeon, in Yeoju Hoofkwartier Tempelkompleks besoekers die Cheonggye Pagoda, wat die kosmologiese beskouing van Daesoon Jinrihoe voorstel en waarvan die beeldhouwerke terselfdertyd een van die belangrikste artistieke prestasies van die beweging is. [Afbeelding regs] Die pagode bevat vier dele: die voetstuk, die onderlyf, die bolyf en die bokant. Op hul beurt bestaan ​​elke onderdeel uit verskillende lae. Die voetstuk het drie lae. Die eerste bevat 'n reeks gegraveerde foto's genaamd Simudo, wat die Simudo-skilderye weergee (hieronder beskryf) en die kweekproses van die individuele toegewyde voorstel. In die tweede laag beeld die Sashindo-prentjies die vier simboliese dieregode uit wat die vier seisoene en vier rigtings voorstel. In die derde laag is daar die twaalf gode van die Chinese diereriem (Sibijisindo), wat ooreenstem met die twaalf maande en twaalf rigtings.

Die onderlyf van die Pagode bevat drie agthoekige lae, gegraveer met die vier-en-twintig goddelikhede wat toesig hou oor die vier-en-twintig seisoenale onderverdelings (dws vier-en-twintig sonterme in die jaar, met ongeveer vyftien dae uitmekaar). Die bolyf bevat sewe vierhoekige lae, gegraveer met die beelde van die agt-en-twintig godhede wat beheer is oor die sterrebeelde. Die bokant bestaan ​​uit nege ronde lae, wat die negende hemel voorstel, die hoogste plek in die heelal en die setel van Sangje, wat die hele heelal van daar af koördineer. Dit lyk asof die Cheonggye-pagode enkele van sy artistieke voorspelers in die Koreaanse tradisie het, maar tog is die projek daarop gemik om die eienaardige kosmologie van Daesoon Jinrihoe voor te stel.

Wandering rondom Yeoju Hoofkwartier Tempelkompleks, toewydes en besoekers ontmoet verskeie siklusse skilderye en enkele prentwerk, waarvan twee veral belangrik is, die Simudo skilderye en die muurskildering van Haewon sangsaeng. Simudo beteken "os wat op soek is na prente" en die siklus van ses prente beeld die reis van geestelike selfverbouing uit (sudo) deur die metafoor van 'n seun te gebruik wat 'n os (Godsdienstige Navorsing en Edifisering Departement van Daesoon Jinrihoe 2017: 52-53) vind. Grootskaalse sorg is uitgeoefen in die voorbereiding van hierdie skilderye, wat in ander tempels gereproduseer word en daarop gemik is om die essensiële van Daesoon Jinrihoe se geestelike reis te vervoer.

Die eerste Simudo foto word genoem Simsim-yuoh (diep oorweging wat lei tot ontwaking). Die seun, onder die denne, beoordeel die grootste vrae van die menslike bestaan. Die tweede foto is Bongdeuk-singyo (om Hemelse Leringe te vind en te volg). Die seun vind die hoefdrukke wat deur die wit os verlaat word. Hierdie afdrukke simboliseer die leiding van goddelike wesens, wat die soeke na die waarheid bekendstel. Maar die waarheid is nog nie begryp nie, en in die derde foto, Myeoni-Suji (om opleiding te hou en swaarkry te oorkom), begin die seun uiteindelik die os sien. Die bees verdwyn gou agter 'n rotsagtige piek, terwyl die jongzoeker 'n stormagtige pad onder 'n storm en weerlig moet volg. Dit is die stadium van die probleme en probleme wat elke applikant van die waarheid moet oorkom. Maar die seun gee nie op nie, en in die vierde foto, Seongji-useong (om hom aan die Dao of Daesoon Truth te wy), word sy pogings beloon, en ons sien hoe hy die wit os onder 'n helder lug vind en troetel. Die soeker het die waarheid gevind, en die waarheid sou hom na 'n hoër lewe lei. Dit word in die vyfde skildery uitgebeeld, Dotong-jingyeong (volmaakte eenwording met die Dao of Daesoon Waarheid), waar die seun ry op die wit os, wat beteken dat die vereniging met die Dao volmaak is. [Beeld aan die regterkant] Hy speel rustig 'n fluit terwyl die seisoen na herfs verander het, wat beteken "om tot stand te kom vir die konstante inspanning" (Daesoonjinrihoe 2017) Die sesde skildery word genoem Doji-tongmyeong (die Later Wêreld van Aardse Paradys). Die seun het volkome verenig met die Dao of Daesoon Truth en word 'n aardse onsterflike. Die wêreld word omskep in 'n land van skoonheid, waar hemelse meisies musiek speel, eliksirplante is in volle bloei, en hyskrane geniet rustig in 'n nabygeleë weiland. Dit verteenwoordig die aardse paradys, waar Daesoon Truth ten volle verwesenlik word.

Nog 'n prentjie voorstelling van die beginsels van Daesoon Jinrihoe is wat die beweging noem die Haewon sangsaeng skildery. Dit wys 'n vrou wat haar baba op haar rug dra en 'n landpad loop, met 'n lekkergoedmandjie op haar kop. Die ma se kyk na haar kind is een van onvoorwaardelike liefde, en die kind kan geen ander plek veiliger of meer gemaklik as haar ma se rug, ten spyte van die gewig wat sy dra. Daar is geen griewe of saad vir toekomstige griewe nie, aangesien ma en kind in perfekte harmonie tussen mekaar is. [Image regs] Haewon sangsaeng impliseer dat alle menslike verhoudings gebaseer kan wees op vertroue en liefde, net soos dié van die moeder en kind in die skildery. Die waardige en harmonieuse styl van die skildery roep die Koreaanse tradisionele ideale op Injon (menslike adel), waardeur mense mekaar kan respekteer en in werklike harmonie kan lewe in die komende Later Wêreld. Dit is 'n aardse aankondiging van die harmonie van die toekomstige paradys wat bereik word deur die beoefening van Haewon sangsaeng.

Die Yeoju Hoofkantoor Tempelkompleks sluit ook die sogenaamde Heilige Skilderye in, wat die lewe van Kang Jeungsan en Jo Jeongsan illustreer. Die saal waar hulle vertoon word, is gewoonlik net toeganklik vir lede van die godsdiens. In vergelyking met die hoogs simboliese Simudo skilderye, is hulle styl ietwat eenvoudiger en dien hulle hoofsaaklik 'n didaktiese doel.

Twee beelde wat dikwels in die ikonografie van Daesoon Jinrihoe en sy tempels voorkom, is die fenoen en die heilige simbool van Dao. Die fenoen is 'n bekende heilige voël in Oos-Asiatiese mitologie en legendes. Dit is 'n simbool van geluk en vrede. In Daesoon Jinrihoe, sy betekenis is direk verbind met die aankondiging van die komende aardse paradys. Die Oos-Asiatiese fenoen word gewoonlik uitgebeeld in 'n sitplek met sy vlerke gevou, maar in Daesoon Jinrihoe se ikonografie het die voël dikwels 'n kort stert en vlieg dit vlerkend op sy vlerke, wat die opkoms van die aardse paradys aandui. [Image regs]

Die weergawe van die heilige simbool van Dao wat Daesoon Jinrihoe gebruik, is uniek aan die beweging. Die drie sirkels in swart, goud en rooi stel die drie koninkryke van die hemel, die aarde en die mensdom voor. Die Chinese karakter 大 [DA] word vier keer herhaal, geposisioneer in die vier rigtings van Oos, Wes, Noord en Suid. Dit het veelvuldige betekenisse: die vier 大 [DA] s verteenwoordig die vier fases van die natuur (Geboorte 生, Groei 長, Oes 斂, en Berging 藏), sowel as die vier siklusse van die Hemelse Dao (Oorsprong 元, Vermeerdering, Voordeel, en Vormigheid) van die Aardse Dao (Lente, Somer, Herfs en Winter) en van die Mensdom se Dao (Weldadigheid, Realiteit, Geregtigheid, En Wysheid). [Image regs] In hierdie simbool is daar vyf kleure (blou, rooi, geel, wit en swart), wat die Vyf Elemente en die interaksie van Yin en Yang simboliseer.

Belangrike artistieke elemente van die Yeoju-hoofkwartier-tempelkompleks, wat in sommige ander tempels weergegee word, sluit in die groot klok genaamd 'Daewon Bell', wat die mensdom se diepste wens om in harmonie en wedersydse weldadigheid te leef, vry van konflik simboliseer. Hierdie 29.7 Amerikaanse ton (27 metrieke ton) klok, 91.7 duim in deursnee en 13 voet hoog, het op 24 Junie 1993 (maankalender) 'n toetsplegtigheid gehad. [Beeld regs] Dit word in 'n Jonggak-paviljoen geplaas (dws 'n paviljoen wat in die vorm van die Chinese karakter gebou is 井 [jǐng]) wat die vier seisoene en die vloei van alle rigtings verteenwoordig. Bo-op die dak word die nege ronde lae gebou om die negende hemel te simboliseer. Die klok  word vier keer op normale dae en agt keer op spesiale dae (dws een keer elke vyf dae) betaal. In die Geumgangsan Toseong-opleidingstempelkompleks is daar nog 'n soortgelyke Daewon Bell, geleë in 'n Jonggak Paviljoen.

Visuele kunste sluit ook bioskoop in. In 1984 het Daesoon Jinrihoe die fliek vrygestel, Die pad na vrede en harmonie. Alhoewel dit deur lede van die beweging ontwerp is, is die fliek gerig deur 'n bekende Koreaanse rolprentregisseur, Kang Dae-jin (1935-1987), wat nie deel van Daesoon Jinrihoe was nie. Dit was ook waar vir die bekende akteurs Jeon Un (1938-2005) en Lee Soon-jae (b. 1935), wat onderskeidelik onderskei het as Kang Jeungsan en Jo Jeongsan (Godsdienstige Navorsing en Edifisering Departement Daesoon Jinrihoe 2017: 19) . Alhoewel Kang Dae-jin sy eie herkenbare styl as direkteur gehad het, het hy aangepas by die pedagogiese behoeftes van Daesoon Jinrihoe, wat 'n rolprent lewer wat hoofsaaklik didakties is. Jeon Un en Lee Soon-jae het gedenkwaardige optredes gelewer soos onderskeidelik Kang Jeungsan en Jo Jeongsan. Volgens Daesoon Jinrihoe was die akteurs nie vertroud met die beweging voordat hulle in die rolprent gespeel het nie, maar het hulle nader geraak nadat hulle diep verontagsaam was deur die karakters wat hulle geïnterpreteer het. [Image regs.

IMAGES

Image #1: 'n Voorbeeld van die gebruik van Dancheong in Daesoon Jinrihoe.
Beeld #2: Standbeeld van Maitreya Boeddha, Geumgangsan Toseong-opleidingstempelkompleks.
Image #3: Sungdo Gate, Yeoju Hoofkwartier Tempelkompleks.
Image #4: Die Bonjeon, Yeoju Hoofkwartier Tempelkompleks.
Beeld #5: Cheonggye Pagoda, Yeoju Hoofkwartier Tempelkompleks.
Beeld # 6: Dotong-jingyeong, die vyfde skildery in die Simudo-siklus.
Beeld # 7: Haewon-sangsaeng skildery.
Beeld # 8: Phoenix skildery.
Beeld #9: Die heilige simbool van Dao wat in Daesoon Jinrihoe gebruik word.
Beeld # 10: Daewon Bell.
Beeld #11: Oorspronklike plakkaat vir die fliek, Die pad na vrede en harmonie.

Verwysings

Baker, Don. 2016. "Daesoon Sasang: 'n Quintessential Korean Philosophy." Pp. 1-16 in Daesoonjinrihoe: 'n Nuwe Godsdiens wat voortspruit uit Tradisionele Oos-Asiatiese Filosofie, geredigeer deur Daesoon Academy of Sciences. Yeoju: Daesoon Jinrihoe Press.

Daesoon Akademie van Wetenskappe (The) (ed.). 2016. Daesoonjinrihoe: 'n Nuwe Godsdiens wat voortspruit uit Tradisionele Oos-Asiatiese Filosofie. Yeoju: Daesoon Jinrihoe Press.

Daesoon Instituut vir Godsdiens en Kultuur. 2010. Daesoonjinrihoe: Die Genootskap van Daesoon Waarheid. Yeoju: Daesoon Instituut vir Godsdiens en Kultuur.

Daesoon Jinrihoe. 2017. "Verduidelikings van skilderye vir die heilige geskiedenis van Daesoon." Toegang verkry vanaf http://eng.idaesoon.or.kr/upload/resource/resource20591_0.hwp op 27 Mei 2017.

Kim, David W. 2015. "Sangje en Samkye: Die Kosmologie van Daesoon Jinrihoe in Oos-Asiatiese Nuwe Godsdienste." Die Tydskrif van Daesoon Akademie van Wetenskappe 25: 189-229.

Kim, Taesoo. 2016. “Navorsing oor die verhoudingskenmerke van 'Bewaking teen selfbedrog' in Daesoon Thought: Focusing on the 'Resolution of Grievances for Mutual Beneficence.' '' N Referaat gelewer tydens CESNUR 2016 se internasionale konferensie, Pocheon City, Korea, 5-10 Julie 2016. Toegang verkry vanaf http://www.cesnur.org/2016/daejin_taesoo.pdf op 17 Mei 2017.

Godsdienstige Navorsing en Edifikasie Departement van Daesoon Jinrihoe. 2017. Daesoon Jinrihoe: Die Genootskap van Daesoon Waarheid. Tweede uitgawe. Yeoju: Godsdienstige Navorsing en Edifikasie Departement Daesoon Jinrihoe.

Post Datum:
30 Junie 2017

 

Deel